In dit artikel

Whey Protein Review

Whey Protein | Review (2023)

In dit artikel

Whey protein is een van de meest populaire eiwit supplementen op de markt. Het wordt vaak gebruikt door fitnessfanaten en bodybuilders om hun spieren te helpen herstellen en groeien, maar het heeft ook tal van gezondheidsvoordelen voor mensen die geen intensieve oefeningen doen. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat whey protein is, waarvoor het gebruikt wordt, de gezondheidsvoordelen, eventuele bijwerkingen en meer.

Beste eiwitten 2023; Mijn selectie 

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar

Wat is whey protein?

Whey protein is een soort eiwit dat wordt gewonnen uit melk. Het is een van de twee soorten eiwit in melk, de andere is caseïne. Whey protein is een complete eiwitbron, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat die het lichaam nodig heeft. Het wordt vaak gebruikt als supplement omdat het gemakkelijk te verteren is en snel door het lichaam wordt opgenomen.

Whey Protein Review

Waar wordt whey protein voor gebruikt?

Whey protein wordt vaak gebruikt door mensen die willen hun spieren te laten groeien en herstellen na intensieve oefeningen. Het helpt om spiermassa op te bouwen en vermindert spierafbraak. Het wordt ook vaak gebruikt door mensen die willen afvallen, omdat het helpt om de honger te verminderen en de eetlust te reguleren.

Feiten over whey protein

 • Whey protein wordt gewonnen uit melk
 • Het is een complete eiwitbron
 • Het bevat alle essentiële aminozuren
 • Het is gemakkelijk te verteren en snel door het lichaam opgenomen

Gezondheidsvoordelen van whey protein

 • Helpt bij het opbouwen van spiermassa
 • Vermindert spierafbraak
 • Helpt bij gewichtsverlies
 • Vermindert honger en reguleert eetlust
 • Kan helpen bij het verlagen van bloedsuikerspiegel
 • Kan helpen bij het verlagen van bloeddruk
Whey Protein Review

Ervaringen met whey protein

Veel mensen hebben positieve ervaringen met whey protein. Velen zeggen dat het hen heeft geholpen om spieren op te bouwen en gewicht te verliezen. Sommige mensen merken ook verbeteringen in hun bloedsuikerspiegel en bloeddruk.

Mogelijke bijwerkingen van whey protein

Hoewel whey protein over het algemeen veilig is, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren zoals buikpijn, diarree, huiduitslag, of hoofdpijn. Dit komt vaak voor bij mensen die overgevoelig zijn voor lactose of melkeiwit. Het is daarom belangrijk om te controleren of je lactose-intolerant bent voordat je begint met het gebruik van whey protein supplementen.

Overige interessante informatie over whey protein

Er zijn verschillende soorten whey protein beschikbaar, waaronder whey concentraat, whey isolatie en whey hydrolysaat. Whey concentraat is de meest voorkomende vorm en bevat ongeveer 70-80% eiwit. Whey isolatie is de purest vorm en bevat ongeveer 90-95% eiwit. Whey hydrolysaat is een pre-verteerd vorm van whey eiwit, wat betekent dat het sneller door het lichaam wordt opgenomen.

Whey Protein Review

Meer over eiwitten voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van l-lysine en plantaardige eiwitten zoals vegan proteïne of vegan eiwitpoeder. Ik koop dit bijvoorbeeld bij Orangefit net als een krachtige protein bar, eiwitreep, proteïne reep en ook een aanvullende eiwit shake van eiwitpoeder of een proteïne shake van proteïne poeder. Daarnaast hebben aminozuren en BCAA’s ook een bewezen positief effect op je gezondheid net als creatine en whey protein.

Hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen is het aan te raden om eiwitrijk voedsel te eten binnen een gevarieerd voedingsdieet.

Door de jaren heen heeft collageen (poeder) zoals bijvoorbeeld de Luminous Beauty Shake of Daily Nectar ook veel meer bekendheid verkregen. Wellicht is dit interessant voor jou.

Wil je nog meer de diepte ingaan qua eiwitten kijk dan zeker eens bij Vitals voor eiwitten zoals; PABA, l-carnitine, l-carnosine, 5-HTP, acetyl-l-carnitine, chondroitine, SAMe, taurine, MSM en lactoferrine.

Voedingssupplementen gaan vandaag de dag nog een stapje verder. Denk namelijk ook eens aan l-arginine, l-theanine, l-tyrosine, l-glutamine en n-acetyl-l-cysteïne.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

10 meest gestelde vragen over whey protein:

Wat is whey protein?

Whey protein is een soort eiwit dat wordt gewonnen uit melk. Het is een van de twee soorten eiwit in melk, de andere is caseïne. Whey protein is een complete eiwitbron, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat die het lichaam nodig heeft. (1)

Waar wordt whey protein voor gebruikt?

Whey protein wordt vaak gebruikt door mensen die willen hun spieren te laten groeien en herstellen na intensieve oefeningen. Het helpt om spiermassa op te bouwen en vermindert spierafbraak. Het wordt ook vaak gebruikt door mensen die willen afvallen, omdat het helpt om de honger te verminderen en de eetlust te reguleren.

Is whey protein veilig?

Whey protein is over het algemeen veilig. Echter, sommige mensen kunnen bijwerkingen ervaren zoals buikpijn, diarree, huiduitslag of hoofdpijn als gevolg van overgevoeligheid voor lactose of melkeiwit. Het is daarom belangrijk om te controleren of je lactose-intolerant bent voordat je begint met het gebruik van whey protein supplementen.

Kan whey protein helpen bij gewichtsverlies?

Whey protein kan helpen bij gewichtsverlies omdat het helpt om de honger te verminderen en de eetlust te reguleren. Het kan ook helpen bij het opbouwen van spiermassa, wat kan leiden tot een verhoogde stofwisseling en gewichtsverlies.

Wat is het verschil tussen whey concentraat, isolatie en hydrolysaat?

Whey concentraat is de meest voorkomende vorm van whey eiwit en bevat ongeveer 70-80% eiwit. Whey isolatie is de purest vorm en bevat ongeveer 90-95% eiwit. Whey hydrolysaat is een pre-verteerd vorm van whey eiwit, wat betekent dat het sneller door het lichaam wordt opgenomen.

Kan whey protein bijwerkingen veroorzaken?

Sommige mensen kunnen bijwerkingen ervaren zoals buikpijn, diarree, huiduitslag of hoofdpijn als gevolg van overgevoeligheid voor lactose of melkeiwit. Het is belangrijk om bijwerkingen in de gaten te houden en te controleren of je lactose-intolerant bent voordat je begint met het gebruik van whey protein supplementen.

Kan whey protein gebruikt worden door vegetariërs of veganisten?

Vegetariërs kunnen whey protein gebruiken omdat het van melk wordt gewonnen, terwijl veganisten het niet kunnen gebruiken omdat het van dierlijke oorsprong is. Er zijn echter ook plantaardige eiwitbronnen zoals soja, erwten, rijst en quinoa beschikbaar voor veganisten die op zoek zijn naar een eiwit supplement.

Hoeveel whey protein moet ik gebruiken per dag?

De hoeveelheid whey protein die je per dag moet gebruiken, hangt af van je specifieke doelen en huidige eiwitinname. Er is geen specifieke aanbevolen dosis voor whey protein, maar het is wel belangrijk om binnen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit te blijven die afhankelijk is van je leeftijd, geslacht en activiteitenniveau.

Kan whey protein worden gecombineerd met andere supplementen?

Whey protein kan worden gecombineerd met andere supplementen, zoals creatine en BCAA’s. Het is wel belangrijk om te overleggen met een arts of voedingsdeskundige voordat je begint met het gebruik van supplementen in combinatie met elkaar.

Kan whey protein worden gebruikt door mensen met lactose-intolerantie?

Mensen met lactose-intolerantie moeten waakzaam zijn bij het gebruik van whey protein, aangezien het van melk wordt gewonnen en dus lactose bevat. Er zijn echter ook lactosevrije whey protein supplementen beschikbaar voor mensen met lactose-intolerantie. Het is wel belangrijk om te overleggen met een arts of voedingsdeskundige voordat je begint met het gebruik van een supplement.

Samenvatting whey protein

Whey protein is een populaire eiwit supplement dat wordt gewonnen uit melk. Het is een complete eiwitbron die helpt bij het opbouwen van spiermassa, verminderen van spierafbraak, gewichtsverlies en meer. Er zijn verschillende soorten whey protein beschikbaar, waaronder whey concentraat, isolatie en hydrolysaat. Hoewel het over het algemeen veilig is, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren. Het is belangrijk om bijwerkingen in de gaten te houden en te controleren of je lactose-intolerant bent voordat je begint met het gebruik van whey protein supplementen.

Conclusie beste eiwitten 2023

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Whey Protein | Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips