0
0
Subtotal:  0,00
Geen producten in je winkelwagen.

In dit artikel

Mijn Beste Vitamine E | 5x Test en Ervaringen!

Mijn Beste Vitamine E | 5x Test en Ervaringen!

In dit artikel

Vitamines zijn goed voor ons lichaam. Daarom is het belangrijk om je vitaminewaardes regelmatig te controleren. Is er ergens een tekort, bijvoorbeeld aan vitamine E? Dan kun je supplementen slikken om dit aan te vullen. Over vitamine E kopen gesproken, dat is een goed idee. Maar welk vit E supplement moet je dan kiezen? In deze vitamine E test ga ik 5x vitamine E vergelijken. Na afloop weet jij precies welk supplement bestellen verstandig is!

Kort samengevat:

Mijn beste vitamine E van 2024 volgens onze test is Vitals Vitamine E-8. Het is een uniek complex waar enkel natuurlijke vormen van vitamine E zijn verwerkt.

Vitamine E vergelijken; hoe doe ik dat? 

Zo beoordeel ik elk supplement vit E op de ingrediënten en kwaliteit. Je wilt immers wel van alle vitamine E voordelen genieten als je een supplement gebruikt. Verder zijn de prijs en een eventuele korting interessant. En wat dacht je van klantervaringen? Dat vitamine E goed voor huid is, weet je misschien wel. Maar is elk supplement even effectief? En kies je dan het beste voor vitamine E 400 of voor E 8? Laten we snel beginnen met de test!

Mijn beste vitamine E keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagVorm
1. Vitals€39,95€0,66Softgel
2. Bonusan€25,99€0,43Softgel
3. NOW€33,41€0,33Softgel
4. Orthica€21,95€0,37Softgel
5. NOW Vloeibaar€18,00€0,18Druppels

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

1. Vitals Vitamine E-8

Een van de meest interessante vitamine E supplementen is Vitals Vitamine E-8. Waarom? Omdat Vitals een uniek complex is met alle 8 tocoferolen en tocotriënolen. Er zitten bovendien alleen natuurlijke vormen in. Dankzij dit supplement kun je je lichaam helpen, het kan helpen bij het beschermen van je cellen tegen oxidatieve schade. De softgels haar en huid zijn gemakkelijk door te slikken en bevatten 100mg vitamine E per softgel. Je hoeft er maar één per dag in te nemen met water.

Beste Vitamine E Review (2022) 5x Test

Je kunt Vitals Vitamine E-8 kopen voor €39,95 voor 60 capsules. Gebruik je de kortingscode ‘GROEI’ tijdens het bestellen, dan krijg je 20% korting op je bestelling!

Voordelen Vitals

✅ Natuurlijke vitamine E soorten (geen syntethische varianten);

✅ Vit e met uitstekend opneembare grondstoffen en een hoge zuiverheid;

✅ Bevat alle 8 tocoferolen en tocotriënolen;

✅ Dit vitamine E-supplement voordeliger bestellen met kortingscode ‘GROEI’;

✅ Maak gebruik van stapelkorting als je meerdere (verschillende) producten bestelt;

✅ Voor 16:00 uur besteld is morgen in huis.

Nadelen Vitals

❌ Redelijk prijzig supplement;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €40.


Bekijk meer productinformatie

2. Bonusan Vitamine E 400 Complex – beste vitamine E capsules

Het volgende supplement is Bonusan Vitamine E 400 Complex. Zoek je capsules met natuurlijke vitamine E, die goed opneembaar zijn in het lichaam? Bonusan vitamine E supplement heeft een basis van olijfolie. Daardoor neemt je lichaam hem inderdaad beter op!

Beste Vitamine E Review (2022) 5x Test

Neem elke dag 1 softgel vit E in met water om de voordelen van deze tabletten te ervaren. Je kunt Bonusan Vitamine E 400 Complex kopen voor €24,95 voor 60 capsules.

Voordelen Bonusan

✅ Vit E op basis van olijfolie, dus goed opneembaar;

✅ Bevat natuurlijke vitamine E (268 mg per softgel);

✅ Bevat verschillende tocoferolen (o.a. 268mg D alfa tocoferol);

✅ Vrij van gist, maïs, gluten, soja, lactose, GGO en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen;

✅ Voor 21:30 uur besteld, morgen in huis.

Nadelen Bonusan

❌ Het is niet duidelijk of er alleen natuurlijke vormen van vitamine E in zitten.


Bekijk meer productinformatie

3. NOW E-400 softgels

Op nummer 3 staan NOW E-400 softgels. Deze softgels kunnen je cellen tegen oxidatieve schade beschermen en bevatten 100% natuurlijke vit E. Daardoor is het mijn inziens een goede keuze. Eén softgel per dag is al voldoende om voordelen van dit supplement te ervaren. Er zit namelijk 268mg vitamine E in een capsule. 

Beste Vitamine E Review (2022) 5x Test

Je kunt NOW E-400 softgels kopen voor €32,50 voor 100 capsules.

Voordelen NOW

✅ Antioxidant die je lichaam beschermt tegen oxidatieve schade;

✅ Bevat 100% natuurlijke vitamine E;

✅ Bevat geen tarwe, gluten, melk, vis, ei, schaaldieren en/of noten;

✅ Voor 21:30 uur besteld, morgen je capsules in huis.

Nadelen NOW

❌ Zonder aanbieding is dit supplement vrij prijzig;

❌ Bevat soja en runder gelatine.


Bekijk meer productinformatie

4. Orthica e400 capsules

Ook Orthica brengt vitamine E op de markt met haar Orthica E400 softgels. Deze vitamine draagt bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels. Er zit 268mg vitamine E in een softgel. Dat is voordelig voor jou, maar Orthica is ook een goede keuze voor het milieu. De flacons zijn namelijk gemaakt van 100% gerecycled plastic. Daardoor hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden.

Beste Vitamine E Review (2022) 5x Test

Neem 1 softgel per dag. Doordat de softgels klein zijn, slik je ze gemakkelijk door met water. Je kunt Orthica E400 capsules kopen voor €29,95 voor 90 capsules. Er is regelmatig een aanbieding op dit product. Nu tijdelijk met 20% korting met kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Orthica

✅ 100% pure vit E met een natuurlijke vorm van vitamine E;

✅ Verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic;

✅ Bevat geen gluten, lactose, gist, synthetische conserveermiddelen, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen;

✅ Voor 21:30 uur besteld, morgen in huis.

Nadelen Orthica

❌ Zonder aanbieding is dit supplement vrij prijzig;

❌ Bevat soja en runder gelatine.


Bekijk meer productinformatie

5. NOW E Vloeibaar 

Het laatste supplement dat ik graag met je wil bespreken zijn vitamine E druppels. NOW E Vloeibaar hoef je niet als capsules of tabletten door te slikken. Je kunt dankzij het pipet gemakkelijk een paar druppels vitamine E uitwendig op de huid aanbrengen. Inwendig gebruik kan eventueel ook. Lees het etiket goed door voordat je dit doet.

Beste Vitamine E Review (2022) 5x Test

NOW E Vloeibaar is een 100% natuurlijk supplement dat ook geschikt is voor vegetariërs en veganisten. Gebruik maximaal 6 druppels per dag op je huid. Je kunt dit supplement kopen voor €17,51 voor 30ml.

Voordelen NOW

✅ 100% natuurlijke vitamine E;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Voor inwendig en uitwendig gebruik;

✅ Voor 21:30 uur besteld, morgen in huis.

Nadelen NOW

❌ Bevat soja;

❌ Raadpleeg eerst een arts als je zwanger bent, borstvoeding geeft of medicijnen gebruikt.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste vitamine E 2024

Ben je nieuwsgierig geworden naar welk vitamine E supplement voor mij de beste is? Van alle supplementen die ik hierboven heb besproken, springt er één voor mij bovenuit. En dat is de vit E die je op nummer 1 hebt gezien: Vitals Vitamine E-8.

Beste Vitamine E Review (2022) 5x Test

Vitals Vitamine E-8 is misschien een prijziger supplement, maar deze capsules bieden veel voordelen. Het bevat enkel natuurlijke soorten, dus geen synthetische varianten. Verder bevat het goed opneembare stoffen en heeft het supplement een hoge zuiverheid. Het bevat alle 8 tocoferolen en tocotriënolen. En wil je extra voordelig vitamine E kopen? Vul dan kortingscode ‘GROEI’ in tijdens het bestelproces en krijg 20% korting op je bestelling!


Vitamine E ervaringen en reviews 

De reviews en ervaringen van andere mensen zeggen ook veel. Daarom heb ik de meest interessante reviews voor je verzameld. Doe er je voordeel mee!

Vitals Vitamine E-8 review 

“Ik neem elke dag 1 capsule van dit merk en dat werkt goed. Het is niet alleen goed voor mijzelf omdat het natuurlijke vormen van vitamine E bevat. Het is ook nog goed voor het milieu. De verpakking is namelijk duurzaam. Dat geeft mij een extra goed gevoel”, vertelt Rinke. Zelf ben ik ook fan van Vitals Vitamine E-8, zoals je gelezen hebt. Ik sluit mij daarom volledig bij Rinke aan.

Bonusan Vitamine E 400 Complex review

“Eerst dacht ik: waar is vitamine E goed voor? Toen ging ik mij inlezen en er meer over ontdekken. Ik slik er nu ook een vitamine C bij want dat versterkt de werking van vitamine E. Heb er meer energie door lijkt wel en ik vind het helemaal niet moeilijk om de capsules door te slikken”, vertelt Synthia over Bonusan Vitamine E 400 Complex. De softgels bevallen haar dus prima!

Beste Vitamine E Review (2022) 5x Test

NOW E-400 softgels ervaring 

“Deze capsule van NOW E-400 softgels doet wat het belooft en ik had hem met korting gekocht. Daardoor is hij helemaal niet duur voor 100 capsules in een potje. Ik had wel eerst even gebeld met de huisarts want dat stond aangegeven als advies. Maar gelukkig kan ik dit gewoon innemen zonder gevaren”, schrijft Daniëlle.

Orthica E400 capsules ervaring

Over Orthica E400 softgels schrijft Marianne een review. “Ik vind Orthica een goed merk dus het was een no-brainer voor mij om ook hiervan de vitamine E te kopen. De dosering is namelijk goed en is puur. Dat vind ik belangrijk. Verder doet Orthica ook iets goeds voor het milieu door de duurzame verpakkingen van recyclebaar plastic. Ik ben fan!” En daar kan ik Marianne geen ongelijk in geven.

NOW E Vloeibaar review

Volgens Richard is NOW E Vloeibaar echt een uitkomst. Hij schrijft er een interessante review over die ik graag met je deel. “Ik hou er zelf niet van om allemaal supplementen door te slikken. Blijft weleens hangen dus ik heb er niet altijd zin in. Daarom dacht ik dat een vloeibare variant weleens beter kon werken. Dat klopte en ik neem het nu elke dag met gemak in. Een paar druppels is al genoeg dus het is zo gepiept!”

Beste Vitamine E Review (2022) 5x Test

Ik – Lotte – help je graag!

Hi, ik ben Charlotte Anne. Iedereen noemt mij Lotte, dus dat mag jij ook doen. Ik ben orthomoleculair therapeut van beroep en ik help dagelijks mensen om de beste versie van zichzelf te worden. Nadat ik zelf jaren gestruggeld heb met buikklachten, psoriasis en vermoeidheid, heeft de geneeskunde mij heel goed geholpen. Ik ben weer fit geworden en ik voel mij elke dag energiek. Ik kan weer zorgeloos eten, zonder buikpijn te krijgen. Ik ken mijn lichaam nu namelijk heel goed. En dat gun ik jou ook!

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut-1

Ik help je daarom graag naar een fijn, klachtenvrij en gezond leven. Hiervoor leer ik je echt in verbinding te komen met jezelf. Dan ga je namelijk voelen wat je echt nodig hebt. Maar eerst vindt er een intakegesprek plaats, zodat ik je beter kan leren kennen. Ik vraag je helemaal uit om te bepalen wat de beste oplossing is voor jou. Elk mens is uniek, dus mijn aanbod is ook voor iedereen anders. Ik kan zelfs bloedtesten inzetten om je waardes te meten, als dat nodig is. Mijn aanbod kun je alvast bekijken. Wil je liever even kennismaken met mij om je wensen te bespreken? Plan dan hier een kennismakingsgesprek in!


Klik hier voor persoonlijk advies

Waarom is vitamine E belangrijk?

Capsules of een ander soort supplement (bijvoorbeeld vloeibaar), is niet voor niets populair. Dus wat is vitamine E precies en waarom is het belangrijk?

Vitamine E (vit e) is een vitamine die in vet oplosbaar is. Hij werkt als een antioxidant, omdat hij je lichaam kan beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Daardoor heeft het positief effect op de gezondheid van je cellen. Verder kan deze vitaminesoort veroudering tegengaan, wat kan resulteren in een mooie, stralende huid. En het kan een gunstige invloed hebben op je vruchtbaarheid, de stofwisseling in cellen en het draagt bij aan fysieke prestaties. Je kunt vitamine E zowel inwendig als uitwendig gebruiken. Druppel het op je tong of breng het bijvoorbeeld aan op je huid, om littekens te verzorgen.

Verder draagt vitamine E bij aan de gezondheid van je hart, bloedvaten, afweersysteem, botten, spieren, lever, zenuwstelsel, darmen, haar en ogen. Bij een veilige dosering per dag heb je er dus op heel veel vlakken profijt van om een vit E supplement te nemen.

Beste Vitamine E Review (2022) 5x Test

Wat zijn vitamine E tekort symptomen?

Voor wie zijn vitamine E supplementen dan het meest geschikt? Natuurlijk voor mensen met een tekort. Om te bepalen of jij tot die doelgroep behoort, moet je weten wat typische vitamine E tekort symptomen zijn. Zo kun je namelijk een tekort herkennen en daarna in actie komen. Dit zijn mogelijke signalen van je lichaam om een vitamine E tekort aan te duiden:

 • Bloedarmoede;
 • Een lage weerstand;
 • Een verminderde vruchtbaarheid;
 • Neurologische symptomen;
 • Zwakke spieren.

Gelukkig komt een daadwerkelijk vitamine E tekort in Nederland niet tot nauwelijks voor. Alleen in het geval van een zeer ernstige stoornis in de opname van voedingsstoffen, komt dit voor. Mocht jij jezelf nu in bovenstaande klachten herkennen, dan is het verstandig om je vitaminewaardes te laten onderzoeken. Een therapeut kan je helpen om de oorzaak van je klachten te achterhalen. Ook geeft hij of zij advies over combinaties met eventuele andere supplementen en/of medicijnen.

YouTube video

Meest gestelde vragen over vitamine E

Heb je nog vragen over vitamine E na het lezen van dit artikel? Dan raad ik je aan om de meest gestelde vragen hieronder te bekijken. Grote kans dat jouw vraag daar al beantwoord wordt. En zo niet, dan kun je gewoon een reactie achterlaten onder dit artikel!

Wat is mijn beste vitamine E? 

Mijn beste vitamine E is een supplement dat natuurlijk en effectief is. De vit E capsules van Vitals Vitamine E-8 zijn hiervoor in mijn ogen het meest geschikt. Ze bieden simpelweg veel voordelen, waardoor het een hele goede keuze is. Zo vind je in Vitals Vitamine E-8 alleen natuurlijke vitamine E. Geen synthetische soorten, dus. Bovendien is dit supplement goed opneembaar in het lichaam en heeft het een hoge zuiverheid. Het bevat ook nog eens alle 8 tocoferolen en tocotriënolen en je kunt het met 20% korting bestellen. Ik heb namelijk de kortingscode ‘GROEI’ met hen afgesproken. Speciaal voor jou!

Wat doet vitamine E in het lichaam?

De werking van vitamine E in het lichaam is heel uiteenlopend. De allerbelangrijkste functie is toch wel het beschermen van lichaamscellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Vitamine E is namelijk een antioxidant. Maar het kan nog meer doen in het lichaam. Zo kun je met 1 vit E capsule per dag al bijdragen aan een betere weerstand, vruchtbaarheid en fysieke prestaties. Ook draagt vitamine E bij aan een sterk hart, gezonde bloedvaten en is het gunstig voor huid, haar en nagels. (1)

Wat zijn symptomen van een vitamine E tekort?

Wil je de symptomen van een tekort kunnen herkennen, dan moet je op een aantal dingen letten. Merk je bijvoorbeeld dat je weerstand minder wordt? Heb je bloedarmoe of is je vruchtbaarheid verminderd? Of heb je zwakke spieren of bepaalde neurologische symptomen die je aan het denken zetten? Hoewel de kans op een vitamine E tekort in Nederland niet heel groot is, kan het wel degelijk voorkomen. Raadpleeg altijd een arts of orthomoleculair therapeut om je vitaminewaardes te laten testen en advies in te winnen.

Hoe groot is de kans op een vitamine E tekort?

De kans op een vitamine E tekort is in Nederland niet groot. Als je dagelijks gezond en gevarieerd eet, dan zijn er verschillende voedingsmiddelen die jouw lichaam van vitamine E voorzien. Toch is het belangrijk om oplettend te blijven. Bijvoorbeeld wanneer je een bepaald dieet volgt. Veganisten eten bijvoorbeeld geen eieren en/of margarine. Daar zit ook vitamine E in. En heb je een bepaalde ernstige stoornis bij de opname van voedingsstoffen? Dan is de kans op een tekort ook aanwezig.

In welke voeding komt vitamine E voor?

In principe krijg je via voeding voldoende vitamine E binnen. Het zit namelijk vooral in plantaardige producten. Denk aan plantaardige oliën, maar ook aan groenten, fruit, zaden, noten en granen. Eet je dagelijks een handje ongezouten, gemengde noten? Dan krijg je al 1,6mg binnen. Deze vitaminesoort komt verder voor in eieren en margarine. Veganisten lopen de grootste kans op een tekort en moeten daarom oplettend zijn.

Kan je te veel vitamine E binnenkrijgen?

Afhankelijk van de manier waarop je eet, kan je vrij veel vitamine E binnenkrijgen. Toch is dat niets om je zorgen om te maken. In de praktijk zijn namelijk geen nadelige effecten bekend van te veel vitamine E. In theorie zou het wel kunnen opstapelen in lichaamsweefsels. Het gevolg is dat die weefsels dan minder goed functioneren.

Picture of Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne de Vries (1998), een toegewijde orthomoleculair therapeut, staat beter bekend als Lotte. In haar eigen praktijk helpt zij cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder huidproblemen (zoals acne, psoriasis en eczeem), hormonale problemen, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Haar aanpak combineert labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een positieve mindset.Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je haar bereiken via lotte@jouwpersoonlijkegroei.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van haar inzichten en tips door Lotte te volgen op LinkedIn en Instagram.Meer advies van Charlotte Anne (Lotte) de Vries