0
0
Subtotal:  0,00
Geen producten in je winkelwagen.

In dit artikel

Beste Vitamine C | Review (2022) | 5x Vitamines Test!

Mijn Beste Vitamine C Ervaringen + Review

In dit artikel

Vitamine C is een belangrijke vitaminesoort. Vrijwel iedereen weet dat, maar lang niet iedereen slikt vitamines C (zoals vitamine C tabletten) wanneer dat nodig is. Ben jij dat wel van plan, dan wil je natuurlijk alleen de beste vitamine C tabletjes, pillen of poeders nemen. Daarom ga ik vitamine C supplementen vergelijken in deze vitamine C test. Ook vertel ik je alles wat je moet weten over dit onderwerp: van gebufferde vitamine C tot de beste vormen, enzovoort. Lees maar mee!

Kort samengevat:

Mijn beste vitamine C is volgens onze test Nutribites Vitamine C. Dit merk is hoog gedoseerd en is ook geschikt voor veganisten.

Vitamine C vergelijken; hoe doe ik dat? 

Maar hoe doe ik dat, vitamine C vergelijken? Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd. Hiervoor onderzoek ik verschillende vitamines C op een aantal aspecten. Zo kijk ik naar de kwaliteit, het gebruiksgemak en de prijs. Vitamine C bestellen hoeft niet altijd duur te zijn, zeker niet met een leuke kortingscode. Ook heb ik vitamine C ervaringen en reviews verzameld om een conclusie te trekken. Mijn beste vitamine C of gebufferd vitamine C deel ik graag met je!

Mijn beste vitamine C keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagVorm
1. Nutribites€19€0,16Capsule
2. Flinndal Forte€8,45€0,28Tablet
3. Flinndal Forte Kauw€9,45€0,31Kauwtablet
4. Vitamines per Post€19,95€0,33Capsules
5. Natuurlijk Presteren€14,95€0,16Tablet

1. Nutribites Vitamine C – beste Vitamine C algemeen

Op nummer 1 staat geen gebufferde vitamine C, maar mijn beste vitamine C van Nutribites. Nutribites vitamine C is hoog gedoseerd, maar toch veilig. Met 500mg vitamine C per tablet voldoe je ruim aan de minimale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Zo verhelp je met gemak een vitamine C tekort. 

Beste Vitamine C Review (2022) 5x Vitamines Test

Maar wat doet vitamine C van Nutribites precies? Oftewel: waar is vitamine C goed voor als je het bij Nutribites bestelt? Allereerst is Nutribites Vitamine C een natuurlijke en zuurvrije vorm van vitamine C. Net zoals gebufferd vitamine C, is dat een prima keuze voor je lichaam. Het helpt namelijk bij een goede opname van alle mineralen. Zo worden je geheugen, weerstand en natuurlijke energie gestimuleerd. En het heeft nog veel meer voordelen.

Je kunt Nutribites Vitamine C kopen en dan ontvang je 100 capsules. Deze zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Voordelen Nutribites

Niet goed? Geld terug (100% smaak- en tevredenheidsgarantie);
60 dagen bedenktijd;
Zuurvrije vitamines C dus niet schadelijk voor je maag/gebit;
Hoog gedoseerd, maar wel veilig;
Geschikt voor vegetariërs en veganisten;
Nutribites vitamine C levert bijdrage aan weerstand, energie, geheugen en meer (ook vitamine C verkoudheid).

Nadelen Nutribites

Tot een bestelwaarde van €40 betaal je verzendkosten bij Nutribites.


Bekijk meer productinformatie

2. Flinndal Vitamine C Forte – beste vitamine C Forte

Op nummer 2 staat Flinndal Vitamine C Forte. Van alle vitamines C uit dit rijtje is dit de beste vitamine C als je een sterkere variant zoekt. Er zit maar liefst 500mg vitamine C in één tablet. Dat is 625% van de ADH vitamine C.

Beste Vitamine C Review (2022) 5x Vitamines Test

Maar wat doet vitamine C van Flinndal dan? Dit supplement is vooral nuttig voor mensen die weinig vitamine C uit voeding halen, roken of alcohol drinken. Heb je een vitamine C tekort, dan helpt Flinndal Vitamine C Forte je er snel weer bovenop.

Flinndal Vitamine C Forte is geschikt voor vegetariërs en voor volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar. Je kunt deze vitamine C bestellen voor €7,95 voor 30 tabletten en voor €11,65 voor 90 tabletten. Met kortingscode ‘GROEI‘ krijg je 10% Flinndal korting.

Voordelen Flinndal

Hoog (maar verantwoord) gedoseerde vitamine C; 
Geschikt voor vegetariërs;
Scherp geprijsd;
Je krijgt 30 dagen bedenktijd en de kans om gratis te retourneren;
Herhaalgemak mogelijk;
Geen onnodige toevoegingen.

Nadelen Flinndal

Je betaalt verzendkosten als je niet voor herhaalgemak kiest;
Niet geschikt voor veganisten.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

3. Flinndal vitamine C Forte kauwtablet – beste vitamine C kauwtablet 

Vitamines C komen in allerlei soorten en sterktes. Flinndal Vitamine C Forte Kauwtablet is hoog gedoseerd en daardoor is deze vitamine C goed voor mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat zij roken, regelmatig alcohol drinken, enzovoort. Deze vitamine C tabletten kun je gewoon opeten. Je hoeft ze niet door te slikken en dat vinden veel mensen prettig. Bovendien hebben de vitamine C tabletjes (vitamine C kauwtabletten) een sinaasappelsmaak. 

Beste Vitamine C Review (2022) 5x Vitamines Test

Deze vit C ondersteunt de weerstand met 500mg vitaminen C per tablet. Je kunt ze het hele jaar door gebruiken en deze vitamine C kopen is heel voordelig. Eén verpakking Flinndal Vitamine C Forte Kauwtablet van 30 stuks kost €8,95 en 90 tabletten kosten €13,65. Met kortingscode ‘GROEI‘ krijg je 10% Flinndal korting.

Voordelen Flinndal

Gemakkelijker in te nemen dan een pil;
Geschikt voor vegetariërs en veganisten;
Geen onnodige toevoegingen;
Hoog (maar wel verantwoord) gedoseerd;
Met natuurlijke sinaasappelsmaak;
Voordelig vitamine C supplement.

Nadelen Flinndal

Kies je niet voor herhaalgemak, dan betaal je verzendkosten.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

4. Vitamines per post vitamine C Natuurlijk 

Wil je vitamine C tabletten kopen, maar geef je de voorkeur aan een natuurlijk vitamine C supplement? Dan zijn de vitamine C capsules van Vitamines per post vitamine C Natuurlijk wat je zoekt. Van alle vitamines C in dit artikel is die van Vitamines per post het beste voor jou en de natuur. Het is namelijk gemaakt van amlafruit die duurzaam geteeld wordt. 

Beste Vitamine C Review (2022) 5x Vitamines Test

Dus ben je op zoek naar natuurlijke vitamine C tabletjes, maar wil je ook profiteren van een vitamine C aanbieding? Bestel dan vier of meer verpakkingen Vitamines per post Vitamine C Natuurlijk. Hoe meer verpakkingen je koopt, des te hoger de korting kan oplopen.

Het is geen gebufferde vitamine C, maar wel een natuurlijke variant.

Voordelen Vitamines per post

Natuurlijk vitamine C supplement;
Geschikt voor vegetariërs;
Vitamine C korting als je meer verpakkingen koopt;
Je betaalt geen verzendkosten (pakket past ook door de brievenbus);
Duurzaam geteeld.

Nadelen Vitamines per post

Niet geschikt voor veganisten;
Als je lastig pillen doorslikt, dan is 2 pillen per dag vrij veel.


Klik hier voor de beste deal

5. Natuurlijk Presteren Gebufferde Vitamine C – beste gebufferde vitamine C

Op nummer 2 van de vitamines C staat Natuurlijk Presteren Gebufferde Vitamine C. Als je gebufferd vitamine C neemt, betekent dit dat je de best opneembare en biologisch beschikbare vorm van vitamine C in handen hebt. Daar kunnen standaard vitamine C tabletten vaak niet tegenop. Natuurlijk Presteren Gebufferde vitamine C is goede vitamine C voor wie een tekort heeft, maar ook voor wie gewoon op deze wijze een bijdrage aan zijn/haar gezondheid wil leveren.

Beste Vitamine C Review (2022) 5x Vitamines Test

Deze vitaminen C zijn samengesteld door een biochemicus en hebben een hoge, maar veilige dosering. Je hoeft geen vitamine C tablet of vitamine C tabletjes meer door te slikken, want dit product is vit c in poedervorm. Natuurlijk Presteren Gebufferd vitamine C bevat 200 tot 400 doseringen per pot. Je gebruikt hiervan 0,5 tot 1 gram per dag.

Voordelen Natuurlijk Presteren

Vitamine C in poedervorm;
Gemakkelijk door een smoothie of sapje te mixen;
Gebufferd vitamine C is goed opneembaar;
Vitamine C zonder toevoegingen);
Per dosering 873mg vitamine C;
Maar liefst 200-400 doseringen per pot.

Nadelen Natuurlijk Presteren

Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €39;
Vitamine C poeder innemen kost wat meer tijd dan een supplement doorslikken.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste vitamine C 2024

Ben je benieuwd naar de winnaar van alle vitamines C? Je weet nu dat vit c kan bijdragen aan de gezondheid, want vitamine c draagt bij aan heel veel processen. Maar welk vitamine C supplement kun je kiezen? Ga je voor vitamine C kauwtabletten of vitamine C capsules? Laat je je verleiden door een vitamine C aanbieding of wil je alleen gebufferde vitamine C kopen?

Beste Vitamine C Review (2022) 5x Vitamines Test

Ik zou je adviseren om alleen voor de beste vitamine C te gaan. En dat is in mijn ogen absoluut Nutribites vitamine C. Ondanks dat het geen gebufferd vitamine C product is, is het wel goed opneembaar (wateroplosbare vitamine) doordat het een natuurlijk en zuurvrij product is. Het heeft een hoge, maar toch veilige dosering van 500mg en is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Deze vitamine C kan bijdragen aan het bestrijden van verkoudheid en kan je lichaam een boost geven bij verminderde weerstand. En je hebt 60 dagen de tijd om te bedenken wat je ervan vindt. Ben je toch niet tevreden? Dan krijg je je geld gewoon terug. Nutribites Vitamine C kopen is daarom echt een goed idee, als je het mij vraagt.


Bekijk meer productinformatie

Vitamine C ervaringen en reviews 

Als je vitamine C kopen gaat, dan wil je natuurlijk ook weten of de gemiddelde vitamine C review van een product positief is. Ga je op de beste beoordelingen voor extra vitamines C af of laat je je verleiden door de mooiste vitamine C aanbieding? Dat is geheel aan jou. Ik heb in elk geval een aantal vitamine C ervaringen voor je verzameld. Doe er je voordeel mee!

Nutribites vitamine C review 

“Mijn ouders gaven aan dat ik voldoende vitaminen C nodig had, omdat vitamine C goed voor mij is. Ik ging Nutribites vitamine c kopen omdat het betaalbaar is en goed is. Ik heb meer energie in de ochtend en ik ben niet meer ziek geweest. Ik neem deze extra vitamine C al een jaar dus het gaat heel goed”, vertelt Susie.

Beste Vitamine C Review (2022) 5x Vitamines Test

Natuurlijk Presteren gebufferde vitamine C review

Anton vertelt: “Ik ging Natuurlijk Presteren gebufferde vitamine C bestellen. Eerst dacht ik: hoeveel vitamine C, waar goed voor? En wanneer vitamine C innemen, want ik heb het best druk. Maar deze tabletten zijn goed door te slikken dus het kost eigenlijk geen tijd. En ik snap door hun goede uitleg ook waarom het noodzakelijk is. Dit schijnt ook de beste vorm te zijn dus daarom heb ik dit product gekocht voor voldoende vitamine c.”

Beste Vitamine C Review (2022) 5x Vitamines Test

Flinndal vitamine C forte ervaring 

“Bij Flinndal krijg je extra vitamine C korting als je een grotere verpakking bestelt. De supplementen zijn ook altijd goed dus ik bestel hier vaker. Ook de Flinndal vitamine C forte is super omdat hij zo sterk is en ik rook dus ik weet dat ik snel een tekort heb. Ik ben blij met dit supplement”, luidt de review van Arjan.

Beste Vitamine C Review (2022) 5x Vitamines Test

Flinndal vitamine C forte kauwtablet review 

“Omdat ik niet graag pillen doorslik zocht ik een kauwtablet vitamine C. Flinndal vitamine C forte kauwtablet werkt effectief en die neem je makkelijk in. De smaak is trouwens lekker, beetje sinaasappel snoepachtig. Niet te zoet maar gewoon goed”, vertelt Rens in zijn vitamine C review.

Beste Vitamine C Review (2022) 5x Vitamines Test

Vitamines per post vitamine C natuurlijk review

“Ik heb graag alles zo natuurlijk mogelijk, daarom kocht ik Vitamines per post Vitamine C Natuurlijk laatst. Ik had nog een vitamine C kortingscode, maar ook zonder die code had ik dit product gekocht. Voordelig en effectief, dat kan ik erover zeggen. Zo heb ik geen last meer van een verminderde weerstand en krijg ik dagelijks voldoende vitamine C binnen. Ik ben een tevreden klant, groetjes Dinie.”

Beste Vitamine C Review (2022) 5x Vitamines Test

Hoe herken je een vitamine C tekort?

Ben je bang dat je een vitamine C tekort hebt? Gelukkig komt een zeer ernstig tekort niet snel meer voor. Vroeger kreeg men scheurbuik bij een groot vitamine C tekort. Maar de tekorten zijn tegenwoordig veel kleiner en komen veel minder vaak voor. Sommige mensen hebben wel meer vitamine C nodig dan anderen bij een verminderde weerstand. Denk aan zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven of mensen die weinig groenten en fruit eten. Om voldoende vitamine C in je lichaam te hebben kan je dan extra Vitamine C suppleren. Vitamine C is overigens een wateroplosbare vitamine.

Een vitamine C tekort herken je onder andere aan een aantal symptomen. Zo kun je afvallen zonder dat dit de bedoeling is, een lage weerstand hebben en daardoor snel moe en verkouden zijn. Maar het kan ook voorkomen dat je slecht geneest van wondjes en blauwe plekken en vaak pijn hebt in je gewrichten. En ondanks dat scheurbuik tegenwoordig heel zeldzaam is, kan het wel nog optreden. Symptomen die daar bij kunnen horen zijn onder andere slapeloosheid, extreem moe zijn, veel afvallen, inwendige bloedingen en tandvleesbloedingen.

Nogmaals: je hoeft niet bang te zijn dat je zomaar zo’n enorm vitamine C tekort hebt dat je zulke symptomen krijgt. Als je gezond en gevarieerd eet, dan is de kans niet groot. En als je regelmatig een vitamine C supplement slikt, dan weet je zeker dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt. Vitamine C als liposomale vitamine C versterkt je weerstand op veel gebieden.

Beste Vitamine C Review (2022) 5x Vitamines Test

Hoeveel vitamine C nemen?

We hebben het net gehad over een tekort aan vitamine C en hoe je dat herkent. Maar kun je ook teveel vitamine C hebben? En is dat gevaarlijk om te doen? Laten we daar ook nog even dieper op ingaan, want dat is ook heel nuttig om te weten.

Bij het innemen van bepaalde supplementen is het onverantwoord om een te hoge dosering te nemen. Bij vitamine C is die kans niet heel groot. Op de vraag ‘Hoeveel vitamine C supplement innemen?’ blijkt uit onderzoek blijkt dat je lichaam maximaal 1000mg vitamine C per dag kan opnemen. Als je meer vit C inneemt (wateroplosbare vitamine), dan plas je dat gewoon uit. Toch is er een maximale dosering van 2000mg per dag vastgesteld, omdat te veel vitamine C anders nierstenen kan veroorzaken. Houd je dus altijd aan de ADH en de maximale dosering die op de verpakking staat.

YouTube video

Meest gestelde vragen over vitamine c

Heb je nog vragen over vitamine C of over specifieke vitamine C voedingssupplementen? Ben je op zoek naar redenen voor het gebruik van vitamines C of ben je geïnteresseerd in vitamine C aanbiedingen? Hieronder staan de meest gestelde vragen voor je op een rij. Veel leesplezier gewenst!

Wat is mijn beste vitamine C? 

Wil je graag mijn beste vitamine C bestellen, dan kan ik je vertellen welke dat is. Ik heb vitamines C getest en ze met elkaar vergeleken om dit te achterhalen. Op basis van verschillende factoren kwam Nutrbites vitamine C als beste uit de test. Ik kan je daarom zeker aanraden om deze vitamine C te kopen. Niet alleen als je een vitamine C tekort hebt, maar ook als je het belangrijk vindt om voldoende vitamine C binnen te krijgen en voeding dit niet voldoende ondersteund. Het gebruik van vitamine C is namelijk het hele jaar door aan te raden.

Waarom Vitamine C slikken?

Waarom vitamine C slikken aanbevolen wordt, is omdat het goed is voor veel processen in het lichaam. Vraag je je nu af ‘vitamine C, waar goed voor?’ Dan kan ik je vertellen dat vitamine C volgens het Voedingscentrum bijdraagt aan een sterke weerstand, aan een goed geheugen en betere leerprestatie, maar ook aan collageen voor sterke botten, een mooie huid en een goed zenuwstelsel. Ook helpt vitamine C bij de opname van ijzer uit voeding. (1)

Wanneer vitamine C supplementen innemen?

Wanneer je vitamine C moet innemen, staat altijd vermeld op de verpakking van je vitamine C product. Het is belangrijk en vooral verstandig om je hier te allen tijde aan te houden. Het advies staat er namelijk niet voor niets op. Als je een supplement op verkeerde moment inneemt, kan dit de werking verzwakken. Dat is zonde. Het algemene advies is om vitamine C met water in te nemen tijdens een maaltijd. 

Welke vitamine C vorm is het beste? 

Twijfel je tussen vitamine C pillen of een vitamine C kauwtablet, dan is het handig om te weten welke vitamine C supplementen vorm het beste is. In het geval van vitamine C tekort symptomen zijn eigenlijk alle vitamines C geschikt. Zolang je maar voor kwaliteit gaat. Toch is de best opneembare vorm van deze vitaminesoort de gebufferde vitamine C. Deze wordt het snelst en best opgenomen door het lichaam en heeft daardoor sneller effect.

Picture of Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Martijn Meeuwis