In dit artikel

Beste Vitamine B3 Review 5x Test!

Beste Vitamine B3 | Review | 5x Test!

In dit artikel

Heb jij een vitamine B3 tekort? Of is het niet zo ernstig, maar neem je wel graag wat extra B3 vitamine om je lichaam te ondersteunen? Vitamine B3 is – net als andere B-vitamines – heel belangrijk voor het menselijk lichaam. En omdat het je gezondheid betreft, wil je natuurlijk alleen de beste vitamine B3 tot je nemen. Om te achterhalen welk product dat is, doen we vandaag een vitamine B3 test. Daarin ga ik 5 producten op dit gebied met elkaar vergelijken, om jou te kunnen vertellen wat nu de beste keuze is. Ben je klaar voor deze uitgebreide vitamine B3 review? We gaan namelijk beginnen!

Beste vitamine B3 van 2024: Mijn selectie

 1. Beste vitamine B3 – Vitals Vitamine B3
 2. Beste vitamine B3 supplement – Vitals Vitamine B3
 3. Beste vitamine B3 pillen – Vitakruid Vitamine B3

Vitamine B3 vergelijken; hoe doe ik dat?

Eerst vertel ik je graag hoe ik dat doe; vitamine B3 vergelijken. Daarvoor let ik namelijk op verschillende onderdelen. Allereerst let ik op de ingrediënten en kwaliteit van elk product, maar bijvoorbeeld ook op het gebruiksgemak. Verder zijn reviews van klanten heel belangrijk maar telt ook de prijs mee. Daarom deel ik per product – indien beschikbaar – een vitamine B3 aanbieding met je. Waarom zou je immers de hoofdprijs betalen als je ook vitamine B3 korting kunt scoren? Precies! Oh, en als er verzendkosten betaald moeten worden, dan lees je dat ook direct bij de product omschrijving. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

1. Vitals Vitamine B3 500 mg Niacinamide – beste vitamine B3 algemeen

Het eerste supplement in deze vitamine B3 test dat ik wil bespreken met je, is Vitals Vitamine B3 500 mg. Dit is een verpakking met 100 capsules B3 in een hoge en zuivere vorm. De capsules zijn plantaardig en alleen aangevuld met natuurlijke hulpstoffen. Daardoor zijn ze ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Beste Vitamine B3 Review 5x Test!

Wil je Vitals Vitamine B3 500 mg bestellen? Dan raad ik je aan om daarbij gebruik te maken van de vitamine B3 kortingscode die ik voor je heb geregeld. Met de code GROEI krijg je direct 20% korting op je aankoop. De originele prijs van dit supplement is €21,95.

Voordelen Vitals

✅ Beste vitamine B3 voor vegetariërs en veganisten;

✅ Bevat B3 in een hoge dosering en zuivere vorm;

✅ Voordelig te bestellen met kortingscode GROEI;

✅ Met niacinamide i.p.v. niacine, dus veroorzaakt geen roodheid/flush;

✅ Relatief voordelig geprijsd, want je doet er ruim 3 maanden mee;

✅ Bevat alleen hulpstoffen uit natuurlijke bron.

Nadelen Vitals

❌ Tot een bestelwaarde van €40 betaal je verzendkosten bij Vitals;

❌ Slik je moeilijk capsules door, dan kun je deze nogal groot vinden.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

2. Vitakruid Vitamine B3 Niacinamide 500 mg – beste vitamine D3 pillen

Op nummer 2 staat Vitakruid Vitamine B3 Niacinamide 500 mg. Dit supplement bevordert de energiestofwisseling en bevat een hoge dosering B3, in de vorm van zuivere niacinamide. Verder helpt het om vermoeidheid tegen te gaan, doordat je er extra energie van krijgt. Vitakruid B3 Niacinamide 500 mg is verpakt in een pot met 90 veganistische capsules. Dus ook als je geen dierlijke producten eet, kun je deze capsules veilig innemen.

Beste Vitamine B3 Review 5x Test!

Je kunt Vitakruid Vitamine B3 Niacinamide 500 mg kopen voor €16,95. En gebruik je mijn kortingscode GROEI tijdens het bestelproces? Dan ontvang je daar nog 20% korting op.

Voordelen Vitakruid

✅ Geeft extra energie en gaat vermoeidheid tegen;

✅ Hoge dosering vitamine B3, dus effectief;

✅ Je krijgt 20% vitamine B3 korting met de code ‘GROEI;

✅ Bevat de zuivere vorm niacinamide en geen niacine;

✅ De capsules zijn helemaal plantaardig, dus ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Nadelen Vitakruid

❌ Tot een bestelwaarde van €40 moet je verzendkosten betalen;

❌ Als je moeilijk capsules/tabletten doorslikt, dan vind je deze wellicht wat aan de grote kant.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

3. Bonusan Niacine Flushfree Capsules

Door naar de nummer 3 vitamine B3 in deze lijst: Bonusan Niacine Flushfree Capsules. Als je bovenstaande productbeschrijvingen hebt gelezen, gaan er vast direct alarmbellen rinkelen bij het lezen van ‘niacine’, maar zoals je ook kunt zien aan de naam, is dit supplement ‘flushfree’. Je krijgt er dus geen vervelende bijwerkingen van, zoals normaal gesproken vaak wel het geval is bij deze stof. Bonusan Niacine Flushfree Capsules bevatten daarnaast zink en vitamine B6. Je gaat er vermoeidheid mee tegen en kunt psychisch normaal functioneren.

Beste Vitamine B3 Review 5x Test!

Bonusan Niacine Flushfree Capsules helpen ook met concentreren, leren en dingen onthouden. Kortom: een heldere geest voor wie deze capsules vitamine B3 besluit te gebruiken. Je kunt dit supplement kopen voor €30,99.

Voordelen Bonusan

✅ Ondanks niacine als werkzame stof, is dit supplement ‘flushfree’ en geeft dus geen vervelende bijwerkingen;

✅ Hoge dosering van 500mg;

✅ Bevat naast B3 ook B6 en zink;

✅ Bevat geen dierlijke substanties (dus geschikt voor vegetariërs en veganisten);

✅ Ook vrij van conserveermiddelen, GGO, gist, gluten, soja, maïs, lactose, toegevoegde sacharose en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Nadelen Bonusan

❌ Je moet 2-3 capsules per dag innemen, wat vrij veel is;

❌ Prijziger supplement dan bovenstaande varianten.


Bekijk meer productinformatie

4. AOV 211 Nicotinamide 500 mg

Op de 4e plek staat AOV 211 Nicotinamide 500 mg. Dit vitamine B3 supplement bevat nicotinamide, de flushfree vorm van vitamine B3. Er zit zowel nicotinamide als niacine in deze plantaardige capsules. Daardoor krijgt je energiestofwisseling een boost en voel je je mentaal en fysiek fitter. Ook draagt dit supplement bij aan het behoud van een normale huid, een gezond zenuwstelsel en een goede gemoedstoestand.

Beste Vitamine B3 Review 5x Test!

AOV 211 Nicotinamide 500 mg zit in een verpakking met 60 veganistische capsules en kost €19,50. Je hoeft maar 1 capsule per dag in te nemen met water.

Voordelen AOV

✅ Voordelig geprijsd supplement B3;

✅ Flushfree, dus geen vervelende bijwerkingen;

✅ Goed voor je gemoedstoestand, huid, energieniveau en zenuwstelsel;

✅ Eén capsule per dag is al voldoende;

✅ De capsules zijn helemaal plantaardig, dus veganistisch.

Nadelen AOV

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je nog verzendkosten;

❌ Als je er snel moeite mee hebt, vind je deze capsules wellicht wat te groot om door te slikken.


Bekijk meer productinformatie

5. VeraSupplements Vitamine B3 Complex 375 mg  

En tot slot bespreek ik graag een vitamine B3 supplement met je van een ander merk. VeraSupplements Vitamine B3 Complex 375 mg tabletten helpen namelijk ook heel goed om een vitamine B3 tekort aan te pakken. Deze B3 vitamine is namelijk goed voor het zenuwstelsel, een normale psychologische functie, het behoud van gezonde slijmvliezen en een normale huid, maar gaat ook moeheid tegen.

Beste Vitamine B3 Review 5x Test!

De werkzame stoffen bestaan uit niacinamide, niacine en ribose. Deze werken in combinatie met elkaar. Omdat er niet nadrukkelijk wordt vermeld of het product wel of niet flushvrij is, ga ik ervan uit dat dit niet het geval is. Toch is het product de moeite waard bij een vitamine B3-tekort. Voor een verpakking met 100 capsules van VeraSupplements Vitamine B3 Complex 375 mg betaal je €21,08.

Voordelen VeraSupplements

✅ Combinatie van 3 werkzame stoffen;

✅ Voordelig geprijsd supplement;

✅ Je hoeft geen verzendkosten te betalen voor dit B3 vitamine supplement.

Nadelen VeraSupplements

❌ De dosering is wel lager dan bij de andere producten uit deze lijst;

❌ Het is niet duidelijk of dit supplement wel of geen flush effect als bijwerking heeft;

❌ Er staat niet bij dat dit supplement vegetarisch of vegan is, dus daar mag je dan ook niet van uitgaan.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste vitamine B3 van 2024

Het wordt weer hoog tijd om een winnaar te kiezen. Van alle bovenstaande supplementen kan er natuurlijk maar 1 de beste zijn. Nu kun je met elk genoemd product een vitamine B3 tekort aanpakken, maar welke B3 vitamine werkt nu het beste? Dat is Vitals Vitamine B3 500 mg.

Beste Vitamine B3 Review 5x Test!

Als ik je advies mag geven, dan raad ik je aan om deze vitamine B3 te bestellen, omdat Vitals Vitamine B3 500 mg nu eenmaal de beste werking heeft en de meeste voordelen biedt aan haar gebruikers. Het bevat B3 in een hoge dosering én zuivere vorm. En omdat er niacinamide in zit (en geen niacine) krijg je er geen flush en/of roodheid van. Verder is het goed om te weten dat dit supplement geschikt is voor zowel vegetariërs als veganisten en dat het alleen hulpstoffen uit natuurlijke bron bevat. Ondanks de relatief voordelige prijs, kun je nog eens korting krijgen als je mijn kortingscode GROEI gebruikt tijdens het bestellen.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Vitamine B3 ervaringen en reviews

Ben je nu nieuwsgierig naar de vitamine B3 ervaringen van klanten? Dat komt goed uit. Ik heb verschillende vitamine B3 reviews gevonden die hier een goed beeld van schetsen. Zo wordt de beste vitamine B3 kopen een stuk eenvoudiger!

Vitals Vitamine B3 500 mg Niacinamide review

Ellie schrijft over Vitals Vitamine B3 500 mg Niacinamide dat ze goed werken. “Voorheen had ik een merk maar daar leek het alsof ik opvliegers kreeg. Vitals is toch echt betere kwaliteit, dat merk je dan wel weer.”

Volgens Erika is dit product ook aan te raden. “Ik heb eigenlijk al mijn supplementen van Vitals, dus dit is er geen uitzondering op. De puurheid van Vitals is echt top en dat merk je op de lange termijn gewoon. Daarom zal ik altijd hiervoor kiezen, ondanks dat sommige supplementen wat duurder zijn.”

PS. Gelukkig kun je die hoge prijs al direct verlagen door kortingscode GROEIte gebruiken, dus laat je daardoor zeker niet afschrikken. Gun je lichaam de gezondheid die het verdient!

Beste Vitamine B3 Review 5x Test!

Vitakruid Vitamine B3 Niacinamide 500 mg review

De Vitakruid Vitamine B3 Niacinamide 500 mg review van Fatima luidt: “Ik neem Vitakruid nu een paar weken. Ik ben er echt van overtuig dat het zijn werk doet. Ik zal het zeker nog eens bestellen als het op is.”

Liesbeth heeft Vitakruid Vitamine B3 Niacinamide 500 mg ook in huis gehaald. “Ik neem het elke ochtend in en dat bevalt goed. Zo weet ik zeker dat ik geen tekort meer heb aan vitamine B3. En ondanks dat ik geen vegetariër ofzo ben, vind ik het wel een voordeel dat er alleen natuurlijke en plantaardige ingrediënten in zitten, ook in de capsule zelf.”

Bonusan Niacine Flushfree Capsules ervaring

“De Bonusan Niacine Flushfree Capsules zijn wel iets prijziger dan sommige andere merken B3, maar ik ging vooral af op ‘flush free’ in de naam. Dat sprak mij erg aan. Ik heb het al gauw warm en dan loop ik rood aan, dus ik heb daar geen extra stimulatie voor nodig haha”, schrijft Astrid.

AOV 211 Nicotinamide 500 mg review

AOV 211 Nicotinamide 500 mg bevalt goed bij Wessel. “Als veganist is het soms lastig om supplementen te vinden die passen bij een plantaardig dieet. Deze capsules slik ik zo door en er zitten dus helemaal geen dierlijke ingrediënten in. Super!”

VeraSupplements Vitamine B3 Complex 375 mg review

En tot slot een VeraSupplements Vitamine B3 Complex 375 mg review. Charlotte vertelt dat zij blij is met deze capsules. “Ik heb geen B3 tekort, maar ik mocht wel wat extra binnen krijgen. Vanwege deze dosering van 375 mg is het net wat ik nodig heb. Ik voel me veel helderder in mijn koppie.”

Beste Vitamine B3 Review 5x Test!

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen! 

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod. Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Waarom vitamine B3?

Je weet nu wat het beste vitamine B3 supplement is, maar begrijp je ook al helemaal wat deze vitamine voor je lichaam doet? Uiteraard weet je dat vitamines belangrijk zijn voor je gezondheid. Maar welke vitamine heeft weer haar eigen werking en levert andere voordelen op. Dus wat is vitamine B3 precies en wat doet vitamine B3 in je lichaam? Allereerst is het goed om deze basiskennis tot je te nemen: B3 wordt ook wel niacine, niacinamide, nicotinic acid of gewoon B3 genoemd.

Vitamine B3 is belangrijk voor de stofwisseling in het lichaam en voor het behoud van een gezonde huid en een goed werkend zenuwstelsel. Ook helpt het om energie uit voedsel te halen, zodat je de hele dag en nacht kunt functioneren. Daardoor ben je o.a. minder moe gedurende de dag. Je krijgt er namelijk echt een oppepper van. Verder draagt vitamine B3 bij aan normaal psychologisch functioneren en kan een B3 supplement er ook op gericht zijn om je mentaal helder te houden. Moet je je bijvoorbeeld veel concentreren of wordt er veel gevraagd van je geheugen? Dan kan zo’n supplement daar ook goed bij helpen.

Voor wie is een vitamine B3 supplement geschikt?

Niet iedereen hoeft vitamine B3 in de vorm van een supplement te nemen. Voor wie het wel interessant is? Mensen met een hoge cholesterol, een B3-tekort of psychische aandoeningen. Zo is gebleken dat het nuttig is in het geval van ADHD, maar ook bij Alzheimer. En wist je dat B3 artritis symptomen kan verminderen en zelfs staar of pellagra kan voorkomen? Verder is deze vitamine belangrijk in de strijd tegen veroudering en helpt het je lichaam om zich te beschermen tegen giftige stoffen uit de lucht.

Beste Vitamine B3 Review 5x Test!

Vitamine B3 tekort herkennen

Misschien ben je je niet direct bewust van een vitamine B3 tekort. Daarom is het belangrijk om te weten wat veelvoorkomende symptomen zijn in zo’n geval. Dan kun je het herkennen en in actie komen, bijvoorbeeld door een B3 supplement te slikken. Dit zijn de bekendste symptomen:

 • Vermoeidheid
 • Een depressie of neerslachtige gevoelens
 • Huiduitslag in verschillende vormen
 • Spijsverteringsproblemen
 • Geheugenverlies

Herken je jezelf in bovenstaande klachten? Dan is het mogelijk dat jij een vitamine B3 tekort hebt. Je kunt je lichaam dan ondersteunen met een multivitamine, B-complex supplement of een specifiek vitamine B3 supplement. Heb je advies nodig of zit je nog met vragen hierover? Wil je bijvoorbeeld weten welk supplement het beste bij jou past? Of ben je bang dat iets niet mogelijk is in combinatie met medicijnen of andere supplementen? Neem dan gerust contact met mij (Charlotte Anne) op, want ik help graag! 

Beste Vitamine B3 Review 5x Test!

Niacine, Niacinamide of nicotinamide?

Inmiddels heb je alle drie de termen voorbij zien komen in dit artikel. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Dat vertel ik je graag ook nog even. De werkzame stof in een vitamine B3 supplement is vaak niacinamide (zuivere vorm) of niacine. Echter geeft een supplement met een te hoge dosering niacine het gevolg dat bloedvaten kunnen verwijden. Daardoor kun je die zogenaamde opvliegers krijgen. Ook als je geen vrouw op middelbare leeftijd bent, dus!

Dit effect komt niet voor niacinamide of bij nicotinamide – echter kan deze laatste stof in een te hoge dosering wel schadelijk zijn voor je ogen en lever. Houd daarom altijd de maximale aanbevolen hoeveelheid van een supplement aan en overschrijd deze nooit. Twijfel je over eventuele bijwerkingen die veroorzaakt worden door een supplement? Raadpleeg dan direct een arts. Zeker wanneer je andere supplementen of medicijnen gebruikt in combinatie met een B3 supplement, is het belangrijk om hier oplettend op te zijn.

Je mag mij (Charlotte) ook altijd benaderen als je vragen hebt over het gebruik van supplementen. Ook als je twijfelt over of dit is toegestaan in combinatie met andere supplementen en medicijnen die je slikt. Ik adviseer je graag!

Wat zijn mijn andere opties?

Misschien ben je ervan op de hoogte dat B-vitamines het beste in combinatie met elkaar werken. Weet daarom dat je ook voor een multivitamine kunt kiezen om het B3 gehalte in je lichaam op peil te brengen. Of ga voor een vitamine B Complex, want daarin zitten ook meerdere vitamines B verwerkt. Die kun je overigens ook bestellen bij Vitals met kortingscode GROEI’. Dat scheelt weer in je portemonnee!

Beste Vitamine B3 Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over vitamine B3

Ik hoop dat je inmiddels volledig geïnformeerd bent over alles rondom vitamine B3 en een vitamine B3 tekort. Maar als je nog vragen hebt, dan verwijs ik je graag naar de sectie hieronder. De meest gestelde vragen over de B3 vitamine vind je daar, inclusief het bijbehorende antwoord!

Wat is de beste vitamine B3?

De beste vitamine B3 in de vorm van een supplement, dat is Vitals Vitamine B3 500 mg Niacinamide. De reden dat dit product gewonnen heeft in deze vitamine B3 test, is om meerdere redenen. Allereerst is het een B3 supplement in een hoge dosering én zuivere vorm. Wie het beste wil voor zijn of haar gezondheid, vindt dat natuurlijk belangrijk. Verder krijg je er geen flush of roodheid van en kunnen ook vegetariërs en veganisten dit supplement gebruiken. En ondanks dat de prijs al niet hoog is, krijg je ook nog eens korting als je mijn kortingscode GROEI bij Vitals gebruikt. Doe er je voordeel mee!

In welke voeding zit vitamine B3?

Vitamine B3 zit ook in bepaalde voedingsmiddelen. Voorbeelden hiervan zijn vis, vlees, volkoren graanproducten, aardappelen en groenten. Daarom hebben mensen niet heel snel een vitamine B3 tekort. Eet je echter geen vlees of vis? Of onthoud je je helemaal van dierlijke producten? Dan ligt een B3 tekort wel op de loer en kan het heel nuttig zijn om er een supplement voor te slikken. Een gezond en gevarieerd eetpatroon (zonder bijzonderheden, zoals medicijngebruik) zal echter altijd de nodige hoeveelheid vitamines en mineralen opleveren

Wat is de aanbevolen hoeveelheid niacine (B3) per dag?

De aanbevolen hoeveelheid niacine of vitamine B3 per dag is voor kinderen vastgesteld op zo’n 2 tot 7 mg per dag (afhankelijk van de leeftijd). Voor volwassen mannen en vrouwen is dat afhankelijk van de energie (het aantal kcal) die je per dag binnenkrijgt. Meer informatie hierover kun je opvragen bij je huisarts of bijvoorbeeld via het Voedingscentrum.

Waarom werkt vitamine B complex beter dan losse vitamine B?

De reden dat vitamine B complex beter werkt dan een losse vitamine B, is als volgt. B-vitaminen werken nauw samen en hun effectiviteit is het grootst wanneer zij tegelijkertijd worden ingenomen. Als je dus een tekort hebt op het gebied van meerdere B-vitamines, dan kan een multivitamine of vitamine B complex supplement de uitkomst bieden. Je hebt sowieso alle B-vitaminen nodig voor een goede gezondheid. Het is daarom slim om dit even te checken. (1)

Conclusie beste vitamine B3 van 2024

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne de Vries (1998), een toegewijde orthomoleculair therapeut, staat beter bekend als Lotte. In haar eigen praktijk helpt zij cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder huidproblemen (zoals acne, psoriasis en eczeem), hormonale problemen, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Haar aanpak combineert labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een positieve mindset. Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je haar bereiken via lotte@jouwpersoonlijkegroei.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van haar inzichten en tips door Lotte te volgen op LinkedIn en Instagram. Meer advies van Charlotte Anne (Lotte) de Vries
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Vitamine B3 | Review | 5x Test!

Laat een reactie achter