In dit artikel

Vegan Proteïne Review

Vegan Proteïne | Review (2023)

In dit artikel

Vegan proteïne is een steeds populairder wordend onderwerp onder mensen die op zoek zijn naar een gezonde en duurzame manier om hun voeding aan te vullen. Veel mensen hebben de voordelen van veganisme ontdekt en willen ook in hun proteïnebehoefte voorzien zonder dierlijke producten te gebruiken. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat vegan proteïne precies is, waar het voor gebruikt wordt, de feiten en voordelen ervan, de ervaringen van gebruikers, mogelijke bijwerkingen en andere interessante informatie.

Beste eiwitten 2023; Mijn selectie 

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar

Wat is Vegan proteïne?

Vegan proteïne is een verzamelnaam voor eiwitten die afkomstig zijn van plantaardige bronnen. Dit kan bijvoorbeeld soja, erwten, quinoa, rijst, amandelen of hennep zijn. Vegan proteïne poeder is een handige manier om aan deze eiwitten te komen. Het poeder kan worden gemengd met water of melk, en kan ook worden toegevoegd aan smoothies, yoghurt of baksels.

Waar wordt Vegan proteïne voor gebruikt?

Vegan proteïne wordt vaak gebruikt door mensen die willen afvallen, spieren willen opbouwen of hun algehele gezondheid willen verbeteren. Het is ook een goede optie voor vegetariërs en veganisten die hun eiwitbehoefte willen aanvullen zonder dierlijke producten te gebruiken. Vegan proteïne kan ook worden gebruikt als vervanging van dierlijke eiwitten in recepten voor bijvoorbeeld vegetarische burgers of balletjes.

Vegan Proteïne Review

Feiten over Vegan proteïne

 • Vegan proteïne is afkomstig van plantaardige bronnen
 • Vegan proteïne bevat geen cholesterol of dierlijke vetten
 • Vegan proteïne bevat vaak minder calorieën dan dierlijke eiwitten
 • Vegan proteïne kan helpen bij gewichtsverlies, spieropbouw en het verbeteren van de algehele gezondheid

Gezondheidsvoordelen van Vegan proteïne

 • Vegan proteïne kan helpen bij gewichtsverlies doordat het een verzadigd gevoel geeft
 • Vegan proteïne kan bijdragen aan een gezonde spiermassa
 • Vegan proteïne kan het risico op hart- en vaatziekten verlagen
 • Vegan proteïne kan het risico op type 2 diabetes verlagen
 • Vegan proteïne kan bijdragen aan een gezonde darmflora
Vegan Proteïne Review

Ervaringen met Vegan proteïne

Vegan proteïne is een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en gezonde manier om aan hun eiwitbehoefte te voldoen. Veel gebruikers van vegan proteïne merken dat ze een verzadigd gevoel krijgen en gemakkelijker gewicht verliezen. Ook merken veel gebruikers dat ze meer energie hebben en hun spieren beter ontwikkelen.

Mogelijke bijwerkingen van Vegan proteïne

Vegan proteïne is over het algemeen veilig om te gebruiken, maar sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde soorten plantaardige eiwitten. Dit kan leiden tot symptomen zoals huiduitslag, jeuk of ademhalingsproblemen. Mensen met een soja-allergie moeten bijvoorbeeld sojaproteïne vermijden. Het is daarom verstandig om eerst een kleine hoeveelheid vegan proteïne te gebruiken om eventuele allergische reacties te voorkomen.

Overige interessante informatie over Vegan proteïne

 • Vegan proteïne bevat vaak geen essentiële aminozuren, die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van spieren. Het is daarom belangrijk om verschillende soorten plantaardige eiwitten te combineren om aan deze behoefte te voldoen.
 • Vegan proteïne kan worden gecombineerd met andere plantaardige voedingsmiddelen zoals noten, zaden en granen om een ​​complete eiwitbron te vormen.
Vegan Proteïne Review

Meer over eiwitten voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van l-lysine en plantaardige eiwitten zoals vegan proteïne of vegan eiwitpoeder. Ik koop dit bijvoorbeeld bij Orangefit net als een krachtige protein bar, eiwitreep, proteïne reep en ook een aanvullende eiwit shake van eiwitpoeder of een proteïne shake van proteïne poeder. Daarnaast hebben aminozuren en BCAA’s ook een bewezen positief effect op je gezondheid net als creatine en whey protein.

Hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen is het aan te raden om eiwitrijk voedsel te eten binnen een gevarieerd voedingsdieet.

Door de jaren heen heeft collageen (poeder) zoals bijvoorbeeld de Luminous Beauty Shake of Daily Nectar ook veel meer bekendheid verkregen. Wellicht is dit interessant voor jou.

Wil je nog meer de diepte ingaan qua eiwitten kijk dan zeker eens bij Vitals voor eiwitten zoals; PABA, l-carnitine, l-carnosine, 5-HTP, acetyl-l-carnitine, chondroitine, SAMe, taurine, MSM en lactoferrine.

Voedingssupplementen gaan vandaag de dag nog een stapje verder. Denk namelijk ook eens aan l-arginine, l-theanine, l-tyrosine, l-glutamine, tryptofaan, en n-acetyl-l-cysteïne.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

10 meest gestelde vragen over Vegan proteïne

Wat is vegan proteïne?

Vegan proteïne is een verzamelnaam voor eiwitten die afkomstig zijn van plantaardige bronnen zoals soja, erwten, quinoa, rijst, amandelen of hennep. (1)

Waar wordt vegan proteïne voor gebruikt?

Vegan proteïne wordt vaak gebruikt door mensen die willen afvallen, spieren willen opbouwen of hun algehele gezondheid willen verbeteren. Het is ook een goede optie voor vegetariërs en veganisten die hun eiwitbehoefte willen aanvullen zonder dierlijke producten te gebruiken.

Is vegan proteïne gezond?

Ja, vegan proteïne is gezond omdat het afkomstig is van plantaardige bronnen en bevat geen cholesterol of dierlijke vetten.

Kan vegan proteïne helpen bij gewichtsverlies?

Ja, vegan proteïne kan helpen bij gewichtsverlies doordat het een verzadigd gevoel geeft en een lagere calorie-inname mogelijk maakt.

Kan vegan proteïne bijdragen aan spieropbouw?

Ja, vegan proteïne kan bijdragen aan spieropbouw als het wordt gecombineerd met andere plantaardige voedingsmiddelen die rijk zijn aan essentiële aminozuren.

Is vegan proteïne geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Ja, vegan proteïne is een geschikte optie voor vegetariërs en veganisten die hun eiwitbehoefte willen aanvullen zonder dierlijke producten te gebruiken.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van vegan proteïne?

Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde soorten plantaardige eiwitten, zoals soja, en symptomen zoals huiduitslag, jeuk of ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken.

Welke soorten vegan proteïne zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten vegan proteïne beschikbaar zoals soja, erwten, quinoa, rijst, amandelen of hennep.

Kan je vegan proteïne vervangen door dierlijke eiwitten in recepten?

Ja, vegan proteïne kan worden gebruikt als vervanging van dierlijke eiwitten in recepten zoals vegetarische burgers of balletjes.

Hoeveel vegan proteïne heb ik per dag nodig?

De hoeveelheid vegan proteïne die je per dag nodig hebt, is afhankelijk van je leeftijd, geslacht, gewicht en fysieke activiteit. Gemiddeld wordt aangeraden om ongeveer 0,8 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag te consumeren. Dit betekent dat een persoon van 70 kilogram ongeveer 56 gram eiwit per dag nodig heeft. Houdt er wel rekening mee dat dit een algemene richtlijn is en dat de juiste hoeveelheid eiwit afhankelijk is van individuele behoeften en doelen. Het is raadzaam om professioneel advies te vragen aan een voedingsdeskundige of arts.

Samenvatting vegan proteïne

Vegan proteïne is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en gezonde manier om aan hun eiwitbehoefte te voldoen. Het is afkomstig van plantaardige bronnen en kan helpen bij gewichtsverlies, spieropbouw en het verbeteren van de algehele gezondheid. Er zijn veel verschillende soorten vegan proteïne beschikbaar, zoals soja, erwten, quinoa, rijst, amandelen of hennep. Het is belangrijk om verschillende soorten plantaardige eiwitten te combineren om aan de behoefte aan essentiële aminozuren te voldoen. Er zijn weinig bijwerkingen van vegan proteïne, maar sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde soorten plantaardige eiwitten. Vegan proteïne kan worden gecombineerd met andere plantaardige voedingsmiddelen zoals noten, zaden en granen om een ​​complete eiwitbron te vormen.

In samenvatting, vegan proteïne is een goede en duurzame bron van eiwitten voor vegetariërs en veganisten. Het bevat geen cholesterol of dierlijke vetten en kan helpen bij gewichtsverlies, spieropbouw en het verbeteren van de algehele gezondheid. Vegan proteïne is een goede optie voor mensen die willen afvallen, spieren willen opbouwen of hun algehele gezondheid willen verbeteren.

Conclusie beste eiwitten 2023

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Vegan Proteïne | Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips