In dit artikel

Vegan Eiwitpoeder Review

Vegan Eiwitpoeder | Review (2023)

In dit artikel

Vegan eiwitpoeder is een populaire keuze voor vegans en vegetariërs die op zoek zijn naar een eiwitrijke maaltijdvervanger of supplement. Het is gemaakt van plantaardige bronnen zoals erwten, soja, rijst, hennep en quinoa en is een uitstekende bron van eiwitten voor diegenen die geen dierlijke producten willen eten. In deze blog bespreken we wat vegan eiwitpoeder precies is, waar het voor wordt gebruikt, de feiten, gezondheidsvoordelen, ervaringen, bijwerkingen, overige interessante informatie en beantwoorden we de 10 meest gestelde vragen over vegan eiwitpoeder.

Beste eiwitten 2023; Mijn selectie 

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar

Wat is Vegan eiwitpoeder?

Vegan eiwitpoeder is een poeder gemaakt van 100% plantaardige bronnen. Het is een uitstekende bron van eiwitten voor vegans en vegetariërs die geen dierlijke producten willen eten. Er zijn verschillende soorten vegan eiwitpoeder verkrijgbaar, waaronder erwten, soja, rijst, hennep en quinoa.

Waar wordt Vegan eiwitpoeder voor gebruikt?

Vegan eiwitpoeder wordt vaak gebruikt als een maaltijdvervanger of als een supplement voor degenen die extra eiwit nodig hebben. Het kan worden toegevoegd aan smoothies, yoghurt, havermout of gebruikt worden in bakrecepten. Het wordt ook vaak gebruikt door mensen die willen afvallen of spieren willen opbouwen.

Vegan Eiwitpoeder Review

Feiten over Vegan eiwitpoeder

 • Vegan eiwitpoeder is gemaakt van 100% plantaardige bronnen.
 • Er zijn verschillende soorten vegan eiwitpoeder verkrijgbaar, waaronder erwten, soja, rijst, hennep en quinoa.
 • Het bevat geen dierlijke producten.
 • Het is een uitstekende bron van eiwitten voor vegans en vegetariërs.

Gezondheidsvoordelen van Vegan eiwitpoeder

 • Het helpt bij het opbouwen en behouden van spieren.
 • Het kan bijdragen aan gewichtsverlies.
 • Het kan helpen bij het verminderen van hongergevoel.
 • Het kan de stofwisseling verhogen.
Vegan Eiwitpoeder Review

Ervaringen met Vegan eiwitpoeder

Veel mensen rapporteren positieve resultaten met het gebruik van vegan eiwitpoeder, zoals gewichtsverlies, spieropbouw en vermindering van hongergevoel. Sommige mensen merken ook dat het een gemakkelijke manier is om extra eiwitten in hun dieet te krijgen, vooral als ze geen dierlijke producten eten. Echter, zoals met elk supplement, is het belangrijk om te overleggen met een arts of voedingsdeskundige voordat men begint met het gebruik van vegan eiwitpoeder.

Mogelijke bijwerkingen van Vegan eiwitpoeder

Vegan eiwitpoeder wordt als veilig beschouwd voor de meeste volwassenen als het wordt gebruikt volgens de aanbevolen doseringen. Echter, sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten in vegan eiwitpoeder, zoals soja of gluten. Ook kan het leiden tot verstopping of diarree als men te veel eiwit poeder gebruikt.

Overige interessante informatie over Vegan eiwitpoeder

Vegan eiwitpoeder kan ook worden gebruikt in bakrecepten, zoals cakes, muffins en koekjes. Dit kan een goede manier zijn om extra eiwitten toe te voegen aan uw dieet zonder dat u het proeft.

Vegan Eiwitpoeder Review

Meer over eiwitten voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van l-lysine en plantaardige eiwitten zoals vegan proteïne of vegan eiwitpoeder. Ik koop dit bijvoorbeeld bij Orangefit net als een krachtige protein bar, eiwitreep, proteïne reep en ook een aanvullende eiwit shake van eiwitpoeder of een proteïne shake van proteïne poeder. Daarnaast hebben aminozuren en BCAA’s ook een bewezen positief effect op je gezondheid net als creatine en whey protein.

Hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen is het aan te raden om eiwitrijk voedsel te eten binnen een gevarieerd voedingsdieet.

Door de jaren heen heeft collageen (poeder) zoals bijvoorbeeld de Luminous Beauty Shake of Daily Nectar ook veel meer bekendheid verkregen. Wellicht is dit interessant voor jou.

Wil je nog meer de diepte ingaan qua eiwitten kijk dan zeker eens bij Vitals voor eiwitten zoals; PABA, l-carnitine, l-carnosine, 5-HTP, acetyl-l-carnitine, chondroitine, SAMe, taurine, MSM en lactoferrine.

Voedingssupplementen gaan vandaag de dag nog een stapje verder. Denk namelijk ook eens aan l-arginine, l-theanine, l-tyrosine, l-glutamine, tryptofaan, en n-acetyl-l-cysteïne.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

10 meest gestelde vragen over Vegan eiwitpoeder

Is vegan eiwitpoeder net zo gezond als eiwitpoeder van dierlijke oorsprong?

Vegan eiwitpoeder kan net zo gezond zijn als eiwitpoeder van dierlijke oorsprong, maar het hangt af van de specifieke ingrediënten en de kwaliteit van het product. Vegan eiwitpoeder kan een goede bron van eiwitten zijn voor vegans en vegetariërs, maar het is belangrijk om te overleggen met een arts of voedingsdeskundige om te bepalen of het past binnen uw persoonlijke voedingsbehoeften. (1)

Kan ik vegan eiwitpoeder gebruiken om spieren op te bouwen?

Vegan eiwitpoeder kan helpen bij het opbouwen en behouden van spieren. Het is echter belangrijk om te weten dat eiwit alleen niet voldoende is voor spiergroei. Een evenwichtige, calorierijke dieet en regelmatige krachttraining zijn ook noodzakelijk.

Is vegan eiwitpoeder geschikt voor mensen met een soja-allergie?

Niet alle vegan eiwitpoeders bevatten soja, dus het is belangrijk om te controleren of het poeder soja bevat als u een soja-allergie heeft. Er zijn andere opties beschikbaar zoals rijst, erwten of hennep eiwit poeder.

Kan ik vegan eiwitpoeder gebruiken als maaltijdvervanger?

Vegan eiwitpoeder kan gebruikt worden als maaltijdvervanger, vooral als het wordt gemengd met andere voedingsmiddelen zoals groenten en fruit. Het is echter belangrijk om te weten dat een enkel supplement niet voldoende kan zijn voor een volledige maaltijd en het is aanbevolen om een evenwichtige maaltijd te hebben.

Kan vegan eiwitpoeder leiden tot gewichtstoename?

Vegan eiwitpoeder op zichzelf zal niet leiden tot gewichtstoename, maar het kan bijdragen aan een calorie-overschot als men te veel poeder gebruikt of het mengt met calorierijke dranken of voedingsmiddelen. Het is belangrijk om te weten dat een evenwichtige calorie-inname nodig is om gewichtstoename of -verlies te bewerkstelligen.

Is vegan eiwitpoeder glutenvrij?

Niet alle vegan eiwitpoeders zijn glutenvrij, dus het is belangrijk om te controleren of het poeder gluten bevat als u een glutenintolerantie heeft. Er zijn glutenvrije opties beschikbaar zoals rijst, erwten of hennep eiwit poeder.

Kan ik vegan eiwitpoeder gebruiken als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Het is aanbevolen om te overleggen met een arts of voedingsdeskundige voordat men vegan eiwitpoeder gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Zij kunnen u adviseren over de juiste hoeveelheid en eventuele specifieke voedingsbehoeften.

Hoeveel vegan eiwitpoeder moet ik gebruiken per dag?

De aanbevolen hoeveelheid vegan eiwitpoeder kan variëren afhankelijk van de persoonlijke voedingsbehoeften en doelen. Het is aanbevolen om te overleggen met een arts of voedingsdeskundige voor specifieke aanbevelingen.

Kan ik vegan eiwitpoeder mengen met melk of yoghurt?

Ja, vegan eiwitpoeder kan worden gemengd met melk of yoghurt om een eiwitrijke drank te maken. Het kan ook worden toegevoegd aan smoothies of gebruikt worden in bakrecepten.

Is vegan eiwitpoeder geschikt voor mensen met een nier- of leverziekte?

Het is aanbevolen om te overleggen met een arts voordat men vegan eiwitpoeder gebruikt als men een nier- of leverziekte heeft. Zij kunnen u adviseren over de juiste hoeveelheid en eventuele specifieke voedingsbehoeften.

Samenvatting vegan eiwitpoeder

Vegan eiwitpoeder is een populaire keuze voor vegans en vegetariërs die op zoek zijn naar een eiwitrijke maaltijdvervanger of supplement. Het is gemaakt van plantaardige bronnen zoals erwten, soja, rijst, hennep en quinoa en is een uitstekende bron van eiwitten voor diegenen die geen dierlijke producten willen eten. Het wordt vaak gebruikt als een maaltijdvervanger of als een supplement voor degenen die extra eiwit nodig hebben. Er zijn veel gezondheidsvoordelen verbonden aan het gebruik van vegan eiwitpoeder, zoals spieropbouw, gewichtsverlies en vermindering van hongergevoel. Er zijn echter ook mogelijke bijwerkingen zoals allergieën voor bepaalde ingrediënten en verstopping of diarree als men te veel eiwitpoeder gebruikt. Het is belangrijk om te overleggen met een arts of voedingsdeskundige voordat men begint met het gebruik van vegan eiwitpoeder. Daarnaast zijn er veelgestelde vragen beantwoord over vegan eiwitpoeder, zoals hoeveel men per dag moet gebruiken, of het geschikt is voor zwangere vrouwen en of het mengen met melk of yoghurt mogelijk is. In samenvatting is vegan eiwitpoeder een goede optie voor vegans en vegetariërs die op zoek zijn naar een eiwitrijke maaltijdvervanger of supplement, maar het is belangrijk om het gebruik te overleggen met een professional.

Conclusie beste eiwitten 2023

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Vegan Eiwitpoeder | Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips