In dit artikel

Beste Vastgoed Opleiding Review

Beste Vastgoed Opleiding | Review | 5x Test!

In dit artikel

Ben je van plan om te investeren in vastgoed? Vastgoed is al eeuwen lang dé beste investeringsklasse ter wereld! Rabobank deelt bijvoorbeeld continu cijfers en trends over vastgoed en daaruit blijkt dat het altijd een interessante branche blijft. Met een goede vastgoed opleiding stoom je jezelf helemaal klaar op investeren in deze wereld. Ben je klaar voor de beste vastgoed opleiding van dit moment?

Kort samengevat:

De beste vastgoed opleiding van 2024 is Vastgoed Academy. Deze opleiding vastgoed biedt een gemakkelijk te volgen online omgeving met video’s aan en heeft een gemiddelde prijs.

Vastgoed opleidingen vergelijken; hoe doe ik dat?

Er komt namelijk veel bij kijken als je wilt beginnen met investeren in vastgoed. Ik heb verschillende vastgoed cursussen met elkaar vergeleken op basis van inhoud, kwaliteit, prijs, ervaringen en reviews, bonussen en eventuele kortingen. Ik weet zeker dat jij na het volgen van een van de onderstaande vastgoed opleidingen helemaal enthousiast én ready bent. Lees je mee?

Beste vastgoed opleiding keuzehulp

ProductAdviesprijsLivedag(en)Speerpunt
1. Vastgoed Academy€997NeeOnline videocursus
2. Ultimate Mastermind€6.500Ja1-op-1 begeleiding
3. Cashflow Box€301,29NeeGaragebox
4. BNB VerhuurAbonnementNeeVakantiewoningen

1. De Vastgoed Academy

De Vastgoed Academy is een opleiding van de beste vastgoed community, waarin je toegang krijgt tot meer dan 20 uur aan online video training materiaal. Daarnaast kun je er bij de Vastgoed Academy ook op rekenen dat je een keer per week een groep coaching krijgt. Het is namelijk een kwalitatief hoogwaardige vastgoed opleiding. Met behulp van de Vastgoed Academy van Martijn van den Berg weet je zeker dat je klaar bent om aan de slag te gaan met vastgoed. Als je aan de slag gaat met de Vastgoed Academy, werk je met bewezen systemen en ontdek je hoe je op een andere manier kunt leren denken, dat beter past bij investeren in vastgoed. Ook krijg je met de Vastgoed Academy een mentor, wat je kans op succes vergroot.

Beste Vastgoed Opleiding Review

Het valt op dat de vastgoed opleiding erg goed wordt beoordeeld. Vrijwel op iedere review website komt de vastgoed opleiding in de buurt van de maximaal haalbare score. Dat wil dus zeggen dat de mensen ook hier over het algemeen erg tevreden zijn. Mijn persoonlijke mening is als volgt. De Vastgoed Academy opleiding is van goede kwaliteit en er is focus op actualiteit. Je kan ook meteen aan de slag nadat je dankzij deze opleiding alle kneepjes van het vak hebt geleerd!

De prijs van deze vastgoed opleiding (in vergelijking tot andere beste vastgoed opleidingen) is vrij gemiddeld. Wanneer je interesse hebt in de Vastgoed Academy opleiding, betaal je eenmalig een bedrag van €997. Voordeel is dan wel dat je met dit bedrag ook in één keer klaar bent. Je hoeft niet zoals bij een andere opleiding vastgoed van de lijst nogmaals een bedrag te betalen over een bepaalde periode. Ben je op zoek naar een methode om echt snel aan de slag te kunnen met beleggen in vastgoed? Dan is de Vastgoed Academy een echte aanrader in mijn ogen. Lees dan ons uitgebreide review over Vastgoed Academy.

Voordelen Vastgoed Academy

✅ Heel veel praktische informatie (over onroerend goed, investeren en wat je verder moet weten als je gaat beginnen), waar je echt wat aan hebt;

✅ Goede waardevolle interactieve groep coaching;

✅ Er is focus op actualiteit en alles wat voor cursisten interessant is;

✅ Je kunt na afloop van de opleiding meteen starten met in vastgoed investeren;

✅ Je leert de fijne kneepjes van het vak voor vastgoed vrijheid;

✅ Er is 20 uur aan trainingsvideo’s beschikbaar (niet te lang, niet te kort).

Nadelen Vastgoed Academy

❌ De prijs van deze vastgoed opleiding is niet voor iedereen direct betaalbaar (alhoewel het geen oneerlijke prijs is).


Bekijk jouw korting op de Vastgoed Academy

2. Ultimate Mastermind

Op nummer 2 staat de opleiding Ultimate Mastermind. Het is een 1-op-1 opleiding die vrij intensief is, maar die daardoor wel veel oplevert. Het idee om mijn eigen vakantiewoning in Spanje te hebben die ik ook kan verhuren voor een extra inkomen, vond ik altijd heel aantrekkelijk. Ik ben daarom zonder teveel na te denken in deze opleiding gestapt. Het heeft niet alleen mijn persoonlijke vakantie-ervaring verrijkt, maar heeft ook een solide financiële investering voor de toekomst gecreëerd. Je kunt met Ultimate Mastermind een passief inkomen opbouwen en met alle vrijheid vastgoed beheren en verhuren in Spanje.

Beste Vastgoed Opleiding Review

Het Ultimate Mastermind’s 1-1 programma ‘Vastgoed in Spanje’ kan ik het best omschrijven als uniek en lonend. Het programma beloofde persoonlijke begeleiding bij het kopen van onroerend goed in Spanje en stelde niet teleur. Vanaf het begin kreeg ik een duidelijk en praktisch stappenplan om mijn vastgoedavontuur in Spanje te starten. Dit stappenplan fungeerde als een handleiding, die eenvoudig te volgen was, waarbij ik de handige tips en trucs kon ‘kopiëren en plakken’ in mijn eigen reis. Dit resulteerde in de succesvolle aankoop van mijn eerste woning in Spanje.

Wat bijzonder nuttig is, is het netwerk dat René me heeft gegeven. Niet alleen heb ik toegang tot waardevolle contacten binnen de vastgoedmarkt, maar ik ben ook in contact gebracht met betrouwbare en behulpzame mensen die helpen bij het verhuren van mijn woning maar ook met makelaars, advocaten, hypotheekadviseurs en notarissen. Daarnaast leerde het programma van Ultimate Mastermind me hoe ik met goed onderzoek en de juiste vaardigheden een scherpe deal kon sluiten. Dit zorgde ervoor dat ik mijn eerste woning onder de vraagprijs kon kopen, wat natuurlijk erg mooi is. Sinds de aankoop van mijn eerste woning, genereer ik aanzienlijke huurinkomsten die mijn hypotheek en andere kosten dekken. Nu tijdelijk met 10% korting met kortingscode ‘GROEI10‘. Bekijk ook onze uitgebreide review over de Vastgoed in Spanje begeleiding van Ultimate Mastermind.

Voordelen Ultimate Mastermind

✅ Persoonlijke begeleiding (altijd toegang tot iemand met kennis en ervaring);

✅ Praktisch stappenplan voor een duidelijk te bewandelen route;

✅ Toegang tot een waardevol netwerk waardoor je verder komt dan alleen;

✅ Je krijgt 10% korting met mijn kortingscode GROEI10;

✅ Financiële groei wordt gemakkelijker te realiseren dankzij de kennis uit deze opleiding.

Nadelen Ultimate Mastermind

❌ Op enkele momenten heb ik mijn Spaanse vastgoed reis als overweldigend ervaren;

❌ De prijs voor deze opleiding ligt het hoogst van allemaal, maar het is dan ook een ander soort leren beleggen (1-op-1).


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI10

3. BNB Verhuur

Wil jij succesvol investeren en zoek je een online opleiding die je alles vertelt over het verhuren van vakantiewoningen? BNB Verhuur maakt je klaar voor de praktijk, zodat je met zelfvertrouwen en de nodige kennis kan gaan verhuren! Investeren in deze opleiding levert je veel op. Je gaat namelijk aan de slag met 17+ modules om alles te ontdekken van A tot Z en die opleiding is heel gemakkelijk te volgen. Gewoon in je eigen tijd, op je eigen tempo en waar jij dat maar wilt. Je hebt alleen internetverbinding nodig! Je krijgt ook toegang tot de community van BNB Verhuur zodat je met andere investeerders kunt connecten. En dit netwerk is 24/7 beschikbaar voor je.

Beste Vastgoed Opleiding Review

De BNB Verhuurcursus is heel compleet. Je krijgt namelijk echt de hulp die je nodig hebt. En je kunt zelfs 1x per week via online coaching 1 op 1 je vragen stellen. Dat kost normaal gesproken veel geld, maar dit zit bij de online opleiding inbegrepen. Ook krijg je templates en documenten die je nodig hebt om te starten én krijg je inzicht in verschillende case studies. Pijnlijke fouten en dure lessen, daar word je voor behoed. En je krijgt tijdelijk nog extra bonussen!

Ik vind dit een hele complete en uitgebreide manier om de sector te leren kennen en te leren over investeringen op dit gebied. Er is echt aan alles gedacht, waardoor je de belangrijkste kennis over de vastgoedwereld tot je kunt nemen wanneer je voor BNB Verhuur kiest. Ik vind het wel jammer dat de prijs niet zichtbaar is op de website, daarvoor moet je eerst contact opnemen en je voorstellen aan de professionals. Dat is denk ik wel een van de belangrijkste redenen dat mensen zullen afhaken en dat is wel zonde.

Voordelen BNB Verhuur

✅ Online coaching (geen live meetings) waarin je 1-op-1 vragen kunt stellen aan professionals;

✅ Extra inkomsten verdienen met investeren in vakantiewoningen (onroerend goed);

✅ Van de verschillende opleidingen is dit een van de meest complete/uitgebreide, want alle onderwerpen worden in de modules behandeld;

✅ Tijdelijk met extra bonussen die je verder helpen ontwikkelen tot een van de professionals op dit gebied.

Nadelen BNB Verhuur

❌ Er wordt niet vermeld wat je voor deze professionals opleiding moet betalen;

❌ Na 1 jaar wordt de toegang tot alle middelen ontzegd.


Bekijk meer opleidinginformatie

4. De Cashflow Box

Ben jij een beginner in vastgoed en wil je er graag alles over leren door middel van een handige videotraining? De Cashflow Box biedt alle kennis en handvatten die je nodig hebt om te starten met investeren in garageboxen. Het is een duidelijke training die inzicht geeft in alle regels rondom garageboxen voor de kleine beleggers. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Bovendien is de vastgoed training concreet inclusief stappenplan en checklist én worden er geen vervelende verkooppraatjes in gedeeld. Daardoor kun jij focussen op wat echt belangrijk is: leren investeren in garageboxen!

Beste Vastgoed Opleiding Review

Je kunt met investeren in garageboxen namelijk een mooie cashflow creëren waar je elke maand van profiteert. Waar veel mensen namelijk denken dat garageboxen niet rendabel zijn en veel leegstand hebben, leert De Cashflow Box jou hoe dit echt zit en hoe je dit wél winstgevend kunt aanpakken. Reken hierbij op een leuk rendement van 7,5% tot 9%, of zelfs hoger. En je hebt maar een paar minuten per maand nodig om deze passieve inkomensstroom te beheren!

Ondank dat deze videotraining van Cashflow Box over investeren in garageboxen uit 10 video’s bestaat en je moet betalen om vragen te stellen aan de ontwikkelaar ervan, wordt de training positief beoordeeld. Cursisten en kleine beleggers geven aan dat alle informatie duidelijk wordt uitgelegd en dat Sandra over veel kennis beschikt. En daar kan ik mij alleen maar bij aansluiten! Voor de bescheiden prijs van €59,90 (normaal gesproken twee keer zo duur!) kun je veel leren en bespaar je veel tijd, omdat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken.

Voordelen Cashflow Box

✅ Geeft inzicht in alle regels rondom investeren in garageboxen;

✅ Concreet stappenplan en checklist om de juiste manier van investeren te hanteren;

✅ Geen verkooppraatjes, maar eerlijke informatie waar je echt wat aan hebt;

✅ 7,5% tot 9% rendement op je eigen vermogen (goed voor de financiën);

✅ Huuropbrengst van garageboxen is vrij van inkomstenbelasting en daardoor verdien je er in verhouding meer geld mee;

✅ Voordelige videotraining die voor iedereen betaalbaar is.

Nadelen Cashflow Box

❌ Je moet extra betalen om vragen te kunnen stellen.


Bekijk jouw korting op De Cashflow Box

5. De Vastgoed Community

Wil je alles leren over vastgoed? Dan zit je bij de Vastgoed Community goed. Dit is een grote community waar je kunt sparren over alles wat met vastgoed te maken heeft. De community geeft regelmatig masterclasses en trainingen die soms gratis zijn, maar ze biedt ook een tal van betaalde trainingen aan.

Beste Vastgoed Opleiding Review

De Vastgoed Community is een behoorlijk grote community, waar je snel antwoord krijgt op je vragen. Ik zie dus dat je met deze opleiding tegen een relatief lage prijs veel te weten kunt komen over investeren in vastgoed. De belofte die de opleiding jou vooraf maakt lijken ze dan ook waar te maken. Het valt op dat de geluiden erg positief zijn over de opleiding. Van een maximaal haalbare score van 5, wordt er op Google reviews ook een 5 behaald. Verder wordt de opleiding geprezen om de professionaliteit en de mate van nuttige informatie. Mensen die de opleiding hebben afgerond zijn enthousiast over het feit dat ze na afronding van de opleiding meteen kunnen beginnen met investeren in vastgoed.

Mocht je interesse hebben in de Vastgoed Community, dan hoef je niet eens zo heel veel te betalen. Je hebt de mogelijkheid tot het nemen van een abonnement en kan deze weer stop zetten wanneer je dat wilt. Daarnaast krijg je via onderstaande link nog eens 10% korting op de beste vastgoed community. De keuzes qua betaling zijn per maand, per kwartaal of per jaar. Je kunt dus kiezen voor de abonnementsvorm die jij het fijnst vindt.Lees dan ons uitgebreide review over De Vastgoed Community.

Voordelen Vastgoed Community

✅ Je maakt deel uit van een groep met gelijkgestemden;

✅ Extra motivatie, want alle mensen in de Vastgoed Community willen maar één ding: succesvol worden met vastgoed;

✅ Goede prijs / kwaliteit verhouding (en 10% korting met kortingscode ‘GROEI’);

✅ Voor een relatief klein bedrag kun je al aan de slag in de Vastgoed Community, dus het is toegankelijk en laagdrempelig.

Nadelen Vastgoed Community

❌ Om extra beste vastgoed opleidingen te volgen, moet je extra kosten betalen. Alle extra opleidingen worden namelijk los verkocht;

❌ Je moet wel zelf actief aan de slag gaan om dit als beste investering te zien, want het is een zelfstandige opleiding.


Bekijk jouw korting op de Vastgoed Community 

Mijn beste vastgoed opleiding 2024

Nu ik alle opleidingen met elkaar vergeleken heb, wordt het tijd om de beste aan te wijzen op het gebied van investeren. Ik kan toekomstige cursisten in elk geval vertellen dat Vastgoed Academy een geweldige keuze is!

Beste Vastgoed Opleiding Review

Even een korte terugblik: de Vastgoed Academy biedt veel praktische informatie waar je echt iets aan hebt. Het is een van de opleidingen die focust op actualiteit en die ook waardevolle en interactieve groep coaching aanbiedt. Bovendien leer je alle kneepjes van het vak waardoor je na afloop echt direct kunt starten. De 20 uur aan video’s over investeren is bovendien goed te doen. Niet te lang en niet te kort!


Meld je aan voor het gratis webinar

Vastgoed opleiding ervaringen en reviews

Veel mensen maken al gebruik van een opleiding vastgoed beleggen en zijn daar heel enthousiast over. Om je een beter beeld te geven van de meningen per vastgoed opleiding, heb ik er een aantal voor je uitgelicht. Zo wordt het kiezen van een commerciële training vastgoed een stuk gemakkelijker en kun je direct gaan investeren.

Vastgoed Academy review

Paul uit het dorp Balt is geïnteresseerd in vastgoed, omdat het een waardevast, inflatie proof product is. Hij vertelt over de Vrijheid Vastgoed opleiding van Vastgoed Academy: “Er was weinig informatie over bekend en door deze opleiding heb ik veel meer informatie gekregen. Ik was vooral op zoek naar informatie over financieren met vreemd vermogen en daar heb ik een hoop informatie over gekregen in deze training. Mocht je twijfelen over deze opleiding omdat je de prijs hoog vindt, dan moet je dat zo zien. Je kunt het gewoon weer terugverdienen in de toekomst. De opleiding is de investering zeker waard.”

Ultimate Mastermind review

Matthijs vertelt over Ultimate Mastermind: “Ik ben blij dat ik met de Ultimate Mastermind gestart ben. Gisteren de live dag gehad, het was een leerzame dag. Ik heb veel informatie gekregen over investeren, financiën, overwaarde, hypotheek enzovoort en Anil kan goed vertellen.”

Beste Vastgoed Opleiding Review

Vastgoed Community review

Over de Vastgoed Community is onder andere Mark Soons erg enthousiast. Zijn netwerk is flink gegroeid en zijn kennis is vergroot. Daarom vindt hij de opleiding een aanrader. “Superfijne, actieve community, waar wekelijks supergoede masterclasses, Q&A’s en mastermind groepen worden georganiseerd. Je merkt echt dat er een professioneel en betrokken team achter zit.”

Cashflow Box review

“Met Cashflow Box heb ik geleerd om alles zelf te organiseren. Ik ben helemaal enthousiast en ik ga een eigen garagebox kopen (met BTW). Helemaal blij met deze opleiding”, schrijft Thijs.

BNB Verhuur review

Frank schrijft over BNB Verhuur: “Het is een praktische en complete opleiding die veel persoonlijke hulp biedt. Hij is echt voor de starter bedoeld die snel aan de slag wil. Er is overal over nagedacht; van financiën en hogere rendementen behalen tot verhuur in de praktijk.”

Opleiding vastgoed investeren checklist

Beginnen met vastgoed lijkt eenvoudig, maar als je niet de juiste kennis en ervaring hebt, kan het nog behoorlijk lastig zijn. Daarom zijn er een aantal dingen waarop je goed moet letten voordat je gaat beginnen met investeren in vastgoed. De volgende praktische tips heb ik voor je:

1. Ken de markt

Ben je van plan om te gaan beleggen in vastgoed en wil jij je eerste pand gaan kopen? Dan is het belangrijk om eerst goed de markt te inventariseren. Hoe meer je weet over de omgeving, buurt en het huis zelf, hoe beter je kunt zorgen voor een goede deal of misschien zelfs wel een off market deal. Doe je niet goed je huiswerk? Dan is de kans groot dat je niet de beste prijs betaalt voor je aankoop of dat je zelfs naast het net vist, doordat je bijvoorbeeld een te laag bod doet op een woning.

2. Bereken vooraf al je rendement

Een fout die veel beginnende vastgoed investeerders maken is dat ze geen goed overzicht van het mogelijk te behalen rendement. Ook worden er vaak bepaalde verborgen kosten niet meegenomen, waardoor het rendement op het vastgoed object later tegenvalt. Doe daarom altijd een goede berekening, al voordat je het huis gaat aankopen. Als je weinig rendement kunt maken op je beleggingspand, dan kun je wellicht beter nog even verder kijken naar een andere deal.

Beste Vastgoed Opleiding Review

3. Ga op zoek naar de perfecte huurder (passief inkomen)

Heb je eenmaal je eerste vastgoed object gekocht? Dan is het natuurlijk belangrijk om een goede huurder te vinden. Een fout die veel beginners maken, is niet vragen naar de achtergrond van de huurder. Door een contract af te sluiten met een slechte huurder kunnen ontzettend veel problemen ontstaan. Daarom is het altijd belangrijk om op zoek te gaan naar een huurder waar je van op aan kunt.

4. Betaal nooit te veel voor je aankoop

Voordat je een huis koopt als belegging, kan er al zo veel misgaan. Het kan zijn dat jij veel te veel voor je huis betaalt, waardoor eigenlijk al bijna geen rendement meer te behalen valt. Ook bij de financiering kan het behoorlijk misgaan. Hoe hoger de percentages zijn dat je moet betalen, hoe minder rendement er natuurlijk overblijft. Ook is het heel belangrijk om bijvoorbeeld kosten voor het herstellen van bepaalde onderdelen van het huis mee te berekenen. Al deze kosten gaan van je te behalen rendement af.

5. Begin met een goed startkapitaal

Lang niet iedereen heeft direct al een hoop geld liggen. Toch is het wel een goed idee om te starten met een redelijk startkapitaal. Een gedeelte van de aankoop van je eerste woning moet je vaak zelf betalen. Hoewel je een groot deel wel kunt financieren, is het altijd goed om wat geld beschikbaar te hebben. Hierbij kun je denken aan zo’n €25.000 om mee te beginnen.

6. Investeer in relevante opleidingen en e-learning

Voordat je de sprong waagt in de wereld van vastgoedbeleggingen, is het essentieel om voldoende kennis te vergaren. Hoewel praktische ervaring waardevol is, kan een solide onderwijsbasis je een aanzienlijk voordeel bieden. Er zijn verscheidene mbo- en hbo-bacheloropleidingen die zich richten op vastgoedmanagement en investeringen. E-learning is ook een uitstekend platform om jezelf verder te onderwijzen; er zijn talloze online cursussen beschikbaar die je in je eigen tijd kunt volgen. Deze opleidingen kunnen je niet alleen helpen bij het begrijpen van de markt, maar ook bij het opstellen van contracten, het uitvoeren van kosten-batenanalyses en het voldoen aan wettelijke vereisten.

7. Overweeg een post-bachelor onderwijs voor geavanceerde strategieën

Als je al een hbo-bacheloropleiding hebt voltooid en je wilt je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau tillen, kan een post-bachelor onderwijs zeer nuttig zijn. Post-bachelor programma’s zijn ontworpen om diepgaande kennis en expertise te bieden in gespecialiseerde gebieden. Deze kunnen variëren van vastgoedfinanciering tot risicomanagement en duurzame ontwikkeling in vastgoed. Door deze vervolgopleiding te volgen, ben je beter uitgerust om complexe uitdagingen aan te gaan en je rendement op investeringen te maximaliseren.

Door deze stappen te volgen, leg je een sterke basis voor succesvol investeren in vastgoed. Het is een vakgebied waar kennis en voorbereiding een enorm verschil kunnen maken, dus investeer in jezelf voordat je investeert in een pand.

8. Vergelijk mbo-opleidingen en een hbo-bacheloropleiding om de beste fit te vinden

Het is belangrijk om te begrijpen dat niet elke opleiding geschikt is voor iedereen. Afhankelijk van je eerdere ervaring, carrièredoelen en tijd die je beschikbaar hebt om te studeren, kun je kiezen tussen verschillende mbo-opleidingen of hbo-bacheloropleidingen in het veld van vastgoed en investeringen. Mbo-opleidingen zijn vaak meer gericht op de praktische kant en bieden een goede basis voor het starten van je carrière in vastgoed. Hbo-bacheloropleidingen daarentegen zijn academischer van aard en bieden een dieper inzicht in de theorie en strategie achter vastgoedbeleggingen. Door de curriculum van verschillende opleidingen naast elkaar te leggen, kun je een weloverwogen keuze maken die het beste past bij jouw persoonlijke en professionele doelen.

Door de tijd te nemen om de juiste opleiding te kiezen, zorg je voor een sterker fundament voor je carrière in vastgoedinvesteringen. De juiste scholing kan je helpen om risico’s te minimaliseren, kansen te herkennen en uiteindelijk succesvoller te zijn in het veld.

Meer over geldzaken voor jouw financiële gezondheid!

Heb je interesse in geldzaken en wil je alles weten over investeren, cashflow en online geld verdienen? Verdiep je dan eens in de wereld van aandelen, crypto, edelmetalen en vastgoed.

We hebben voor jou de beste cursussen beleggen, beste vastgoed cursussen en beste crypto cursussen getest en vergeleken.

De mogelijkheden met vastgoed zijn eindeloos en we helpen je graag op weg.

Meest gestelde vragen over verschillende vastgoed opleidingen

Heb jij momenteel nog vragen over vastgoed investeren en de opleiding die je op dit gebied kunt volgen? Lees dan de meest gestelde vragen hieronder eens door.

Wat is de beste vastgoed opleiding?

De beste opleiding die over vastgoed gaat, dat is Vastgoed Academy. Het biedt veel praktische informatie waar je echt iets aan hebt en het is een van de opleidingen die focust op actualiteit en die ook waardevolle en interactieve groep coaching aanbiedt. Bovendien leer je alle kneepjes van het vak waardoor je na afloop echt direct kunt starten. De 20 uur aan video’s is bovendien goed te volgen. Niet te lang en niet te kort. En de prijs is eigenlijk gemiddeld, vergeleken met andere aanbieders.

Waarom investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed is interessant om verschillende redenen. Niet alleen kun je als belegger in vastgoed profiteren van een stijgende woningmarkt, maar ook kun je bijvoorbeeld door verhuur van je vastgoed object elke maand een uitbetaling verwachten. Hierdoor profiteer je enerzijds van huurinkomsten (cashflow) en anderzijds van waardestijgingen. Juist doordat het woningaanbod steeds kleiner wordt en de vraag naar een goede woning steeds groter, gaan steeds meer mensen starten op de vastgoedmarkt. Om zo te profiteren van de flinke groei dat de woningmarkt meemaakt.

Wat leer je in een vastgoed opleiding?

In een vastgoed opleiding leer je verschillende dingen over investeren. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je onroerend goed kunt kopen onder de waarde van de markt, met welke wetgeving je allemaal rekening moet houden, maar ook bijvoorbeeld welke mindset je nodig hebt om succesvol te worden met een vastgoed portefeuille. Niet alleen weet je zo zeker dat je over de juiste kennis beschikt, je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je bijvoorbeeld een verkeerde keuze maakt, of een fout maakt door iets waarvan je nog niet op de hoogte was. Deze onnodige problemen zijn dan te voorkomen. Door een opleiding vastgoedmanagement te volgen, hoef je niet meer na te denken over welke stappen allemaal belangrijk zijn om te doorlopen.

Waarom een vastgoed opleiding volgen voordat je gaat investeren in vastgoed?

Waarom het verstandig is om een vastgoed opleiding te volgen voordat je gaat investeren, leg ik graag uit.
Allereerst kan je zelf onderzoek doen, maar dan blijft je kennis vaak basic. Je weet bijvoorbeeld wel dat je met vastgoed een mooi stabiel passief inkomen kunt genereren zolang er huurders in je woning verblijven. Maar wist jij dat veel woningeigenaren geen geld verdienen aan hun verhuurde woning, of zelfs verliezen draaien? Dat komt vooral omdat de meeste mensen geen verstand hebben van hoe een woning verhuren werkt. De kans is groot dat zij een woning verhuren, waarin ze eerst zelf hebben gewoond. Ze hopen dan door de woning te verhuren, wat extra passief inkomen te genereren. Zonder daarbij rekening te houden bij de vele mogelijke problemen, waarover je zoal leert in een vastgoed opleiding.

Waarom is investeren in vastgoed veiliger dan investeren in andere assets?

Als je kijkt naar verschillende beleggingen, is investeren in vastgoed een hele veilige optie. De meest rijke mensen beleggen in vastgoed en dat is natuurlijk niet voor niets. Vastgoed is over lange termijn gezien als een relatief veilige belegging. Daarnaast zal Vastgoed zolang mensen in huizen willen wonen blijven. De kans dat je belegging verdwijnt en jij dus al je geld verliest is veel kleiner dan wanneer je bijvoorbeeld in een aandeel gaat beleggen van bijvoorbeeld een auto fabrikant. Er bestaat namelijk een kans dat auto’s in de toekomst verdwijnen en snel plaats maken voor iets nieuws. Bij vastgoed hoef je daar vrijwel niet bang voor te zijn.

Kan ik een vastgoed opleiding op mbo niveau volgen en is dit aan te raden?

Ja, er zijn zeker vastgoed opleidingen beschikbaar op mbo niveau. Deze opleidingen richten zich vaak op de basisaspecten van vastgoedbeheer en -investering. Hoewel je met een mbo-opleiding weliswaar niet de diepgaande kennis en strategische vaardigheden opdoet die je bij een hbo programma of post bachelor management cursus zou krijgen, is het een goed startpunt voor mensen die de vastgoedsector willen betreden. Het geeft je een goede basis om te begrijpen hoe de markt werkt, en je leert praktische zaken zoals faciliteren van verhuur en onderhoud van vastgoed.

Hoe verschillen de vastgoed opleidingen op hbo niveau en master management niveau?

De opleidingen op hbo niveau richten zich over het algemeen op een breed scala aan vaardigheden die nuttig zijn in de vastgoedsector. Denk hierbij aan financiële aspecten, hbo marketing strategieën en facilitair management. Deze opleidingen zijn vaak enkele maanden tot een paar jaar en bieden een gedegen basis voor een carrière in de vastgoedbranche.

Een master in management met specialisatie in vastgoed gaat veel dieper in op de materie. Dit is meer geschikt voor mensen die een leidinggevende rol ambiëren en zich willen specialiseren in strategisch vastgoedbeheer. Hier wordt diepgaande kennis over financieel management en investeringstheorie gecombineerd met actuele kennis uit de vastgoedmarkt.

Welke didactische vaardigheden en persoonlijke effectiviteit technieken leer ik in een vastgoed opleiding?

In een vastgoed opleiding wordt doorgaans veel aandacht besteed aan mondelinge communicatie en onderhandelingsvaardigheden, omdat dit essentiële aspecten zijn in de vastgoedwereld. Verder ligt de focus ook op persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Je leert bijvoorbeeld hoe je jezelf kunt motiveren, hoe je je tijd efficiënt indeelt, en hoe je succesvol kunt zijn in een competitieve sociale omgeving.

Kan ik als civiel ingenieur van carrière switchen naar vastgoed?

Ja, een achtergrond in civiele techniek kan zelfs een groot voordeel zijn in de vastgoedsector. De technische kennis die je hebt opgedaan tijdens je studie in civiele techniek kan je helpen bij het beoordelen en managen van vastgoedprojecten. Er zijn post bachelor en master management opleidingen die speciaal zijn ontworpen voor professionals uit technisch kader die willen overstappen naar de vastgoedsector.

Hoe kan ik vastgoed opleidingen vergelijken met andere vakopleidingen zoals financiële dienstverlening?

Het vergelijken van een vastgoed opleiding met andere vakopleidingen zoals financiële dienstverlening kan op verschillende manieren. Ten eerste kun je kijken naar de duur van de opleiding; een hbo bacheloropleiding in vastgoed duurt meestal enkele maanden tot jaren, afhankelijk van het specifieke hbo programma. Ten tweede kun je kijken naar de vaardigheden die je opdoet. In financiële dienstverlening zal de focus bijvoorbeeld meer liggen op boekhouding en financiële planning, terwijl een vastgoed opleiding een breder scala aan onderwerpen beslaat, inclusief marketing, management en juridische aspecten. Het is dus belangrijk om goed te overwegen welke vaardigheden en kennis voor jou het meest relevant zijn.

» Referenties


1. Hudson-Wilson, Susan; Gordon, Jacques N.; Fabozzi, Frank J.; Anson, Mark J. P.; Giliberto, S. Michael. “Why Real Estate?”.
https://www.tias.edu/docs/default-source/Kennisartikelen/why-real-estate.pdf

2. Geltner, David; Ling, David. (2006). Considerations in the Design and Construction of Investment Real Estate Research Indices. Journal of Real Estate Research, 28(4), 411-444.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10835547.2006.12091183

3. Black, Roy; Brown, Gordon; Diaz, Julian; Gibler, Karen; Grissom, Terry. (2003). Behavioral Research in Real Estate: A Search for the Boundaries. Journal of Real Estate Practice and Education, 6(1), 85-112.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10835547.2003.12091589

4. Salzman, Diego; Zwinkels, Remco C.J. (2017). Behavioral Real Estate. Journal of Real Estate Literature, 25(1), 77-106.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10835547.2017.12090455

» Referenties

Conclusie beste vastgoed community opleidingen 2024

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Vastgoed Opleiding | Review | 5x Test!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips