In dit artikel

Beste Vastgoed Cursus | Review (2023) | 4x Training Test!

In dit artikel

Ben je van plan om te gaan beginnen met investeren in vastgoed? Heel verstandig! Vastgoed is al eeuwen lang dé beste investeringsklasse ter wereld! Anno 21 eeuw. Maar ook al in de middeleeuwen! Sommige dingen blijven zich door de jaren heen bewijzen. En daar hoort vastgoed bij. Met een goede vastgoed cursus stoom je jezelf helemaal klaar op investeren in deze wereld. Ben je klaar voor de beste vastgoed cursus van dit moment?

De beste vastgoed cursussen 2023: Mijn selectie

  1. Beste Vastgoed Cursus: Vastgoed Academy
  2. Beste Vastgoed Community: Vastgoed Community
  3. Beste vastgoed videotraining Garageboxen: De Cashflow Box
  4. Beste Vastgoed Webinar gratis: Vastgoed Academy

Vastgoed cursussen vergelijken; hoe doe ik dat?

Heb jij je al verdiept in verschillende vastgoed strategieën? Dan ben je er wellicht al snel achter gekomen dat het vrij lastig kan zijn als je nog niet de juiste kennis in huis hebt. Er komt namelijk veel bij kijken als je wilt beginnen met investeren in vastgoed.

Verschillende vastgoed objecten, verschillende financieringsmogelijkheden, verschillende strategieën… Als je gaat investeren in vastgoed gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.

Je kunt je daarom beter goed voorbereiden, want een goede voorbereiding is het halve werk. In dit artikel help ik je met het selecteren van de beste vastgoed cursussen van dit moment om te volgen. Een vastgoed cursus is namelijk essentieel, mocht je succesvol willen worden in de vastgoed sector.

Ik heb verschillende vastgoed cursussen met elkaar vergeleken op basis van inhoud, kwaliteit, prijs, ervaringen en reviews, bonussen en eventuele kortingen.

De kans is groot dat jij na het volgen van een van de onderstaande vastgoedcursussen, klaargestoomd bent om jouw eigen vastgoed carrière te beginnen. Lees daarom zeker dit artikel helemaal door, ga met een vastgoed cursus aan de slag en wie weet koop jij binnenkort je eerste eigen vastgoedobject!

De 4 beste vastgoed cursussen

Als je enthousiast bent geworden en je wilt graag een online vastgoed cursus volgen, dan wil je natuurlijk wel gebruik maken van de beste vastgoed cursus. Begrijpelijk, want je wilt jouw investering uiteraard weer terugverdienen.

Er zijn in Nederland meerdere online cursussen te volgen, maar wij hebben hieronder de beste 3 cursussen op een rij gezet.

Met al deze cursussen weet ik dat je goed zit als je ervoor kiest om het te gaan volgen. Welke vastgoed cursus dat dan precies wordt, kun je zelf bepalen na het lezen van de informatie over de verschillende cursussen.

1. De Vastgoed Academy – Beste vastgoed cursus, webinar en online

Een manier om aan de slag te gaan met beleggen in vastgoed is met de Vastgoed Academy. Bij deze academy krijg je toegang tot alle belangrijke informatie die je nodig hebt om geld te verdienen met vastgoed.

Beste Vastgoed Cursus | Review (2022) | 4x Training Test!

De Vastgoed Academy is een online cursus waarin je toegang krijgt tot meer dan 20 uur aan video training materiaal. Daarnaast kun je er bij de Vastgoed Academy ook op rekenen dat je een keer per week een groep coaching krijgt. Het is namelijk een kwalitatief hoogwaardige vastgoed cursus.

Met behulp van de Vastgoed Academy van Martijn van den Berg weet je zeker dat je klaar bent om aan de slag te gaan met vastgoed.

Als je aan de slag gaat met de Vastgoed Academy, werk je met bewezen systemen en ontdek je hoe je op een andere manier kunt leren denken, dat beter past bij investeren in vastgoed. Ook krijg je met de Vastgoed Academy een mentor, waarmee de kans groot is dat jij succesvol gaat worden.

Vastgoed Academy Ervaring

We zullen weer even een blik werpen op de ervaringen van mensen met deze vastgoed cursus. Dat blijft een belangrijke factor om een indruk te krijgen van de betrouwbaarheid van de vastgoed cursus en de resultaten die je ermee kunt boeken.

Ook hier valt op dat de vastgoed cursus erg goed wordt beoordeeld. Vrijwel op iedere review website komt de vastgoed cursus in de buurt van de maximaal haalbare score. Dat wil dus zeggen dat de mensen ook hier over het algemeen erg tevreden zijn.

De vastgoed cursus wordt geprezen om de vastgoedtrainingen die van goede kwaliteit zijn. Daarnaast vinden mensen het een voordeel dat de focus ook ligt op de actualiteit. Mensen vinden het fijn dat ze meteen aan de slag kunnen nadat ze – dankzij deze vastgoed cursus – alle kneepjes hebben geleerd.

Bij de nadelen heb je al kunnen lezen dat de prijs niet voor iedereen direct betaalbaar is. Daarmee ligt de prijs van deze vastgoed cursus ook wat hoger dan bij andere cursussen op de lijst. Wanneer je interesse hebt in de Vastgoed Academy cursus, betaal je eenmalig een bedrag van €997. Voordeel is dan wel dat je met dit bedrag ook in één keer klaar bent. Je hoeft niet zoals bij een andere vastgoed cursus van de lijst nogmaals een bedrag te betalen over een bepaalde periode.

Ben je op zoek naar een methode om echt snel aan de slag te kunnen met beleggen in vastgoed? Dan is de Vastgoed Academy een echte aanrader. Volg de vastgoed cursus van Vastgoed Academy. Meer te weten te komen over Vastgoed Academy? Lees dan ons uitgebreide review over Vastgoed Academy.

Voordelen Vastgoed Academy

Heel veel praktische informatie, waar je echt wat aan hebt;
Goede waardevolle interactieve groep coaching.

Nadelen Vastgoed Academy

De prijs van deze vastgoed cursus is niet voor iedereen direct betaalbaar.


Klik hier voor korting op de Vastgoed Academy

2. De Vastgoed Community – Beste vastgoed community

Wil je alles leren over vastgoed? Dan zit je bij de Vastgoed Community goed. Dit is een grote community waar je kunt sparren over alles wat met vastgoed te maken heeft. De community geeft regelmatig masterclasses en trainingen, die soms gratis zijn, maar ze bieden ook een tal van betaalde trainingen aan.

Beste Vastgoed Cursus | Review (2022) | 4x Training Test!

Vastgoed Community Ervaring

De Vastgoed Community is een behoorlijk grote community, waar je snel antwoord krijgt op je vragen.

We zien dus dat je met deze cursus tegen een relatief lage prijs veel te weten kunt komen over investeren in vastgoed. De belofte die de cursus jou vooraf maakt lijken ze dan ook waar te maken.

Om een inzicht te krijgen in de mogelijkheden met een cursus, is het altijd een goed idee om te kijken naar enkele ervaringen van gebruikers. Hieronder zullen we dat dan ook even in het kort doen. Het verkrijgen van informatie over de ervaringen van gebruikers is bij deze cursus niet heel lastig, omdat zoals gezegd het al beschikt over een behoorlijk grote community.

Het valt op dat de geluiden erg positief zijn over de cursus. Van een maximaal haalbare score van 5, wordt er op Google reviews ook een 5 behaald.

Verder wordt de cursus geprezen om de professionaliteit en de mate van nuttige informatie. Mensen die de cursus hebben afgerond zijn enthousiast over het feit dat ze na afronding van de cursus meteen kunnen beginnen met investeren in vastgoed.

Beste Vastgoed Cursus | Review (2022) | 4x Training Test!

We zien dus dat de geluiden over de cursus van gebruikers erg positief zijn en dat de cursus dan ook over het algemeen zeer positieve beoordelingen krijgt.

Mocht je interesse hebben in deze cursus, hoef je niet eens zo heel veel te betalen. Je hebt de mogelijkheid tot het nemen van een abonnement en kan deze weer stop zetten wanneer je dat wilt. Daarnaast krijg je via onderstaande link nog eens 10% korting op de Vastgoed Community.

De keuzes qua betaling zijn per maand, per kwartaal of per jaar. De laatste optie is hierbij de meest voordeligste. Je betaalt per jaar namelijk een bedrag van €450. Per kwartaal betaal je €125 en per maand betaal je een bedrag van €45. Je kunt dus kiezen voor de abonnementsvorm die jij het fijnst vindt.

Meld je aan voor de Vastgoed Community. Meer te weten te komen over de Vastgoed Community? Lees dan ons uitgebreide review over De Vastgoed Community.

Voordelen Vastgoed Community

Een van de grootste voordelen van deze vastgoed community is natuurlijk dat je deel uit mag maken van een grote groep met gelijkgestemden. Alle mensen in de Vastgoed Community willen namelijk maar één ding. Succesvol worden met vastgoed;
Goede prijs / kwaliteit verhouding;
Voor een relatief klein bedrag kun je al aan de slag in de Vastgoed Community.

Nadelen Vastgoed Community

Om extra cursussen te volgen, moet je extra kosten betalen. Alle extra cursussen binnen de Online Vastgoed Community worden namelijk los verkocht.


Klik hier voor 10% korting op de Vastgoed Community 

3. De Cashflow Box – Beste vastgoed videotraining Garageboxen

Ben jij een beginner in vastgoed en wil je er graag alles over leren door middel van een handige videotraining? De Cashflow Box biedt alle kennis en handvatten die je nodig hebt om te starten met investeren in garageboxen. Het is een duidelijke training die inzicht geeft in alle regels rondom garageboxen voor de kleine beleggers. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Bovendien is de vastgoed training concreet inclusief stappenplan en checklist én worden er geen vervelende verkooppraatjes in gedeeld. Daardoor kun jij focussen op wat echt belangrijk is: leren investeren in garageboxen!

Beste Vastgoed Cursus | Review (2022) | 4x Training Test!

Je kunt met investeren in garageboxen namelijk een mooie cashflow creëren waar je elke maand van profiteert. Waar veel mensen namelijk denken dat garageboxen niet rendabel zijn en veel leegstand hebben, leert De Cashflow Box jou hoe dit echt zit en hoe je dit wél winstgevend kunt aanpakken. Reken hierbij op een leuk rendement van 7,5% tot 9%, of zelfs hoger. En je hebt maar een paar minuten per maand nodig om deze passieve inkomensstroom te beheren!

Beste Vastgoed Cursus | Review (2022) | 4x Training Test!

Ervaring De Cashflow Box

Ondank dat deze videotraining over investeren in garageboxen uit 10 video’s bestaat en je moet betalen om vragen te stellen aan de ontwikkelaar ervan, wordt de training positief beoordeeld. Cursisten en kleine beleggers geven aan dat alle informatie duidelijk wordt uitgelegd en dat Sandra over veel kennis beschikt. Voor de bescheiden prijs van €59,90 (normaal gesproken twee keer zo duur!) kun je veel leren en bespaar je tijd, omdat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken.

Voordelen Cashflow Box

Geeft inzicht in alle regels rondom investeren in garageboxen;
Concreet stappenplan en checklist;
Geen verkooppraatjes;
7,5% tot 9% rendement op je eigen vermogen;
Huuropbrengst van garageboxen is vrij van inkomstenbelasting;
Voordelige videotraining.

Nadelen Cashflow Box

Extra betalen om vragen te stellen.


Klik hier voor 50% korting op De Cashflow Box

Aanmelden voor een GRATIS webinar?

Als je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd bent geraakt om een cursus te volgen, dan is de kans groot dat je nog even een keer nadenkt over de prijs dat je moet betalen. Het is daarom goed om te weten dat je helemaal niet altijd direct de volledige cursus aan hoeft te schaffen.

Als je eerst graag meer wilt weten over geld verdienen met vastgoed, is het ook mogelijk om je aan te melden voor gratis webinars. Gedurende deze webinars krijg je al heel veel informatie over hoe jij kunt beginnen met investeren in vastgoed. Je kunt vaak gratis meedoen met deze webinars.

Mocht je na het volgen van de webinar, toch verder willen gaan met de cursus en er volledig voor gaan? Dan kun je altijd nog een cursus volgen.

Webinars waar jij je direct voor kunt aanmelden zijn:


Klik hier voor het gratis webinar!

Het kan natuurlijk dat jij je afvraagt waarom deze webinars gratis zijn en of er geen addertje onder het gras zit.

Het is goed om te weten dat deze webinars altijd gratis zijn, omdat de makers van de cursus weten dat als jij een webinar hebt gevolgd en daar veel waarde hebt gekregen, de kans groter is dat je ook zal kiezen voor het volgen van de cursus.

Beginnen met vastgoed, klinkt natuurlijk makkelijk, maar dat is het zeker niet. Het is altijd belangrijk om eerst de juiste kennis te vergaren voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. Het kan dus absoluut geen kwaad om de gratis webinars te volgen.

Beste Vastgoed Cursus | Review (2022) | 4x Training Test!

Wat kan je verstaan onder een vastgoedcursus?

Bij vrijwel alles wat je wilt gaan doen, is het verstandig om er eerst de nodige informatie over te verkrijgen en de nodige skills te leren. Sommige mensen halen hun kennis graag uit boeken, maar andere mensen volgen liever een cursus. Dat wordt dan ook over het algemeen gezien als de meest effectieve manier voor het opdoen van kennis. Dit omdat er vaak meer begeleiding bij zit en je de beschikking hebt over diepere, kwalitatief betere, informatie.

Beste Vastgoed Cursus | Review (2022) | 4x Training Test!

Voor bijna alles wat je wilt leren is tegenwoordig wel een online cursus te vinden. Zo is dat ook het geval wanneer je wilt gaan starten met vastgoed. Tegenwoordig hoef je niet meer 4 jaar naar school om een bepaalde opleiding te volgen, voordat je kunt beginnen. Je kunt gewoon deelnemen aan een online cursus, zoals een vastgoed introductie cursus, en daarna direct aan de slag gaan!

Niet alleen maar leuker – uit de praktijk leer je ook gewoon meer!

Vaak zijn online cursussen tegenwoordig zo goed opgebouwd, dat je na de cursus vrijwel alle handvatten al hebt om te kunnen beginnen.

Een vastgoed cursus is dus niets minder dan een cursus waarin je leert hoe vastgoed werkt. Hoewel online cursussen in Nederland nog vrij nieuw zijn (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Amerika), zijn er over vastgoed al behoorlijk wat cursussen te vinden. Dat maakt de keuze als het gaat om welke cursus je gaat doen misschien lastig. Daar komen we dan ook later in dit artikel nog op terug.

In dit artikel benoemen we dan ook de beste vastgoed cursussen van dit moment, zodat je ongeacht je keuze, in ieder geval een goede keuze maakt.

Beste Vastgoed Cursus | Review (2022) | 4x Training Test!

Alles wat je moet weten voordat je met vastgoed gaat beginnen

Beginnen met vastgoed lijkt eenvoudig, maar als je niet de juiste kennis en ervaring hebt, kan het nog behoorlijk lastig zijn. Daarom zijn er een aantal dingen waarop je goed moet letten voordat je gaat beginnen met succesvol investeren in vastgoed. De volgende praktische tips heb ik voor je:

Ken de markt

Ben je van plan om te gaan beleggen in vastgoed en wil jij je eerste pand gaan kopen? Dan is het belangrijk om eerst goed de markt te inventariseren. Hoe meer je weet over de omgeving, buurt en het huis zelf, hoe beter je kunt zorgen voor een goede deal of misschien zelfs wel een off market deal. Het levert jou dus een groot voordeel op.

Doe je niet goed je huiswerk? Dan is de kans groot dat je niet de beste prijs betaalt voor je aankoop, of dat je zelfs naast het net vist, doordat je bijvoorbeeld een te laag bod doet op een woning.

Bereken vooraf al je rendement

Een fout die veel beginnende vastgoed investeerders maken is dat ze geen goed overzicht van het mogelijk te behalen rendement. Ook worden er vaak bepaalde verborgen kosten niet meegenomen, waardoor het rendement op het vastgoed object later tegenvalt.

Doe daarom altijd een goede berekening, al voordat je het huis gaat aankopen. Als je weinig rendement kunt maken op je beleggingspand, dan kun je wellicht beter nog even verder kijken naar een andere deal. Zoek eventueel hulp bij het maken van een goede berekening, omdat dit niet altijd eenvoudig is.

Beste Vastgoed Cursus | Review (2022) | 4x Training Test!

Ga op zoek naar de perfecte huurder

Heb je eenmaal je eerste vastgoed object gekocht? Dan is het natuurlijk belangrijk om natuurlijk een goede huurder te vinden. Een fout die veel beginners maken, is niet vragen naar de achtergrond van de huurder.

Door een contract af te sluiten met een slechte huurder kunnen ontzettend veel problemen ontstaan. Daarom is het altijd belangrijk om op zoek te gaan naar een huurder waar je van op aan kunt. Doe daarin goed je eigen onderzoek om problemen te voorkomen, maak geen impulsieve beslissingen. Vaak zie je dan dat het de verkeerde kant op gaat.

Betaal nooit te veel voor je aankoop

Voordat je een huis koopt als belegging, kan er al zo veel misgaan. Het kan zijn dat jij veel te veel voor je huis betaalt, waardoor eigenlijk al bijna geen rendement meer te behalen valt, ook bij de financiering kan het behoorlijk misgaan. Hoe hoger de percentages zijn dat je moet betalen, hoe minder rendement er natuurlijk verblijft.

Ook is het heel belangrijk om bijvoorbeeld kosten voor het herstellen van bepaalde onderdelen van het huis mee te berekenen. Al deze kosten gaan van je te behalen rendement af.

Begin met een goed startkapitaal

Lang niet iedereen heeft natuurlijk direct al een hoop geld liggen. Toch is het wel een goed idee om te starten met een redelijk startkapitaal.

Een gedeelte van de aankoop van je eerste woning moet je vaak al zelf betalen. Hoewel je een groot deel wel kunt financieren, is het altijd goed om wat geld beschikbaar te hebben. Hierbij kun je denken aan zo’n €25.000 om mee te beginnen.

Beginnen met beleggen in vastgoed is dus lang niet voor iedereen direct de beste keuze als het gaat om beleggen. Het is begrijpelijk wanneer jij een andere manier zoekt om te beleggen omdat je misschien niet bereid bent om met een hoog startkapitaal te beginnen. Echter is beleggen in vastgoed een veilige keuze en over het algemeen één van de meest stabiele opties.

Beste Vastgoed Cursus | Review (2022) | 4x Training Test!

Meestal hoge rendementen

Hoewel rendement natuurlijk nooit gegarandeerd is, heeft vastgoed op lange termijn wel laten zien dat er met vastgoed behoorlijk goede rendementen te behalen vallen. Dit rendement ligt vaak veel hoger dan andere beleggingen zoals bijvoorbeeld de aandelenmarkt. Dat maakt dat het hoge rendement een groot voordeel is van het succesvol investeren in vastgoed.

Minder gevoelig voor inflatie

Een van de andere grotere voordelen van beleggen in vastgoed is dat je minder last hebt van inflatie. De groei van vastgoedobjecten, groeien namelijk vrijwel altijd mee met inflatie, waardoor je van inflatie weinig last hebt. Dit in tegenstelling tot het sparen van geld, zoals de euro of de dollar. Je vermogen wordt hierbij ieder jaar steeds minder waard.

Beste Vastgoed Cursus | Review (2022) | 4x Training Test!

Vastgoed als extra spreiding

Als je al wat ervaring hebt met beleggen, weet je ook dat je nooit maar in slechts één belegging moet beleggen.

Je kunt het beste je beleggingen spreiden. Met vastgoed, kun je je beleggingen in een geheel andere categorie spreiden.

Op deze manier loop je minder risico, dan wanneer je al je geld bijvoorbeeld alleen in aandelen belegt. Zo bouw je wat meer zekerheid op voor jouw geld.

Stabiel maandelijks passief inkomen

Ben je van plan om een woning aan te kopen om vervolgens te gaan verhuren? Dan kun je rekenen op een stabiel passief inkomen uit je belegging.

Elke maand dat er namelijk huurders in je woning wonen, krijg jij maandelijks huur uitgekeerd. De huur ervan kun je dan zelf bepalen, maar houd er wel rekening mee dat je bij het vaststellen van deze prijs, rekening moet houden met andere prijzen zodat jouw prijs aantrekkelijk is en blijft.

Natuurlijk gaat er van de huur dat je binnenkrijgt, nog wel kosten af voor onderhoud en dergelijke, maar als je het goed aanpakt, kun je per jaar een goed zakcentje overhouden. Het aanpakken op de juiste manier is niet zo eenvoudig voor elkaar te krijgen. Dit onderstreept nogmaals dat het erg belangrijk is om eerst kennis op te doen, alvorens je begint met succesvol investeren in vastgoed. Over dit belang gaan we later in het artikel nog wat verder op in.

Beste Vastgoed Cursus | Review (2022) | 4x Training Test!

Kennis krijgen van investeren in vastgoed

Een van de belangrijkste redenen om te beginnen met een vastgoed cursus is natuurlijk om kennis op te doen van investeren in vastgoed. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, hebben veel starters in de vastgoedmarkt, geen enkel idee hoe ze succesvol investeren in vastgoed.

Dat zorgt op lange termijn voor veel problemen en het draaien van verlies. Door jezelf goed te scholen, leer je precies waarop je allemaal moet letten als je succesvol wilt worden met onroerend goed. Zo haal jij het maximale eruit en voorkom jij dat je net als anderen verlies gaat draaien.

Beste Vastgoed Cursus | Review (2022) | 4x Training Test!

Vooraf goed voorbereiden op mogelijke problemen

Hoewel het natuurlijk eenvoudig klinkt om te investeren in vastgoed, zijn er een aantal dingen waar jij je goed op moet voorbereiden, wil je echt succesvol worden met vastgoed. Veel problemen die voorkomen bij onervaren vastgoed investeerders, kunnen voorkomen worden door je goed voor te bereiden. Een vastgoed cursus helpt je om belangrijke zaken, vooraf al helder te hebben, zodat je later niet in de problemen komt. Dit is zoals gezegd waar de meeste mensen de fout in gaan bij het investeren in vastgoed.

Zelf ook onderzoek doen

Naast dat je natuurlijk allerlei cursussen en trainingen kunt volgen, is het zeker niet slecht om ook zelf research te doen. Er zijn bijvoorbeeld een tal van boeken te vinden over beleggen in vastgoed en ook kun je natuurlijk heel veel leren door zelf op huizenjacht te gaan.

Ga gewoon eens kijken bij verschillende soorten huizen en laat je vooral veel informatie geven door een makelaar. De verkoopmakelaar die aanwezig is bij het pand, kan je al veel vertellen over de verschillende huizen die je gaat bezoeken, zo krijg je direct al een beetje kennis van vastgoed en van de huidige markt. Let er dan wel op dat je geen impulsieve beslissingen maakt.

Vastgoed cursus ervaringen en reviews

Veel mensen maken al gebruik van een cursus vastgoed beleggen en zijn daar heel enthousiast over. Om je een beter beeld te geven van de meningen per vastgoed cursus, heb ik er een aantal voor je uitgelicht. Zo wordt het kiezen van een commerciële training vastgoed een stuk gemakkelijker.

Paul uit het dorp Balt is geïnteresseerd in vastgoed, omdat het een waardevast, inflatie proof product is. Hij vertelt over de Vrijheid Vastgoed cursus van Vastgoed Academy: “Er was weinig informatie over bekend en door deze cursus heb ik veel meer informatie gekregen. Ik was vooral op zoek naar informatie over financieren met vreemd vermogen en daar heb ik een hoop informatie over gekregen in deze training. Mocht je twijfelen over deze cursus omdat je de prijs hoog vindt, dan moet je dat zo zien. Je kunt het gewoon weer terugverdienen in de toekomst. De prijs is niet te hoog en het is een goede trigger om ervoor te gaan. De cursus is de investering zeker waard.”

Over de Vastgoed Community is onder andere Mark Soons erg enthousiast. Zijn netwerk is flink gegroeid en zijn kennis is vergroot. Daarom vindt hij de cursus een aanrader. “Superfijne, actieve community, waar wekelijks supergoede masterclasses, Q&A’s en mastermind groepen worden georganiseerd. Je merkt echt dat er een professioneel en betrokken team achter zit.”

Aan de slag met de beste vastgoed cursussen!

We zijn alweer aan het einde gekomen van dit blog over de beste vastgoed cursussen. Na het lezen van dit blogbericht, weet je welke online cursussen je kunt volgen om meer te leren over vastgoed.

Tegenwoordig hoef je niet meer per se naar school om een bepaald vak te leren. Je kunt de belangrijkste kennis namelijk leren van mensen die al in het werkveld zitten.

Beginnen met beleggen in vastgoed, is lang niet voor iedereen de beste keuze, omdat je er vrij veel kennis van moet hebben. Ook is het zeker niet onbelangrijk om een goed startkapitaal te hebben. Zo kun je rekening houden met een gedeelte eigen geld dat je moet betalen voor je eerste aankoop, maar ook bepaalde renovaties en dergelijke.

Met een startkapitaal van ongeveer €25.000 kom je al een heel eind maar ook met weinig geld zijn er mogelijkheden. Er zijn in dit artikel 4 verschillende cursussen beschreven die zeker de moeite waard zijn om te volgen. Maar als ik een echte topper zou moeten aanwijzen, zou ik je aanraden om de Vrijheid Vastgoed cursus te volgen.

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met de cursus, is het ook een idee om eerst het Gratis Webinar te volgen, zo heb je al een goed idee van wat je kunt verwachten van de cursus en kun je daarna besluiten of je door wilt met de volledige cursus of niet.

Meer over geldzaken voor jouw financiële gezondheid!

Heb je interesse in geldzaken en wil je alles weten over investeren, cashflow en online geld verdienen? Verdiep je dan eens in de wereld van aandelen, crypto, edelmetalen en vastgoed.

We hebben voor jou de beste cursussen beleggen, beste vastgoed cursussen en beste crypto cursussen getest en vergeleken. Lees onze vergelijkende reviews en kies voor de cursus die het beste bij jou past als je wilt beginnen met vastgoed, wilt beginnen met beleggen of wilt beginnen met crypto.

Voor wat betreft cursussen over vastgoed hebben we onderscheid gemaakt in vastgoed voor de verhuur en investeren in garageboxen. We hebben ook nog uitgebreide reviews geschreven over onze met ervaringen met Vastgoed Academy (Vrijheid Vastgoed), Vastgoed Community, Cashflowbox, IBA Coaching en de BNB verhuurcursus.

Persoonlijk ben ik al jaren van fan investeren en heb ik methodes onderzocht zoals vastgoed investeren met crowdfunding, property sourcing en off market deals. Zelf met weinig geld investeren in vastgoed is mogelijk. Wil je liever investeren in Brits vastgoed en in Spanje kan dat natuurlijk ook. De mogelijkheden met vastgoed zijn eindeloos en we helpen je graag op weg.

Meest gestelde vragen over vastgoed cursussen

Waarom investeren in vastgoed?

Er zijn veel verschillende soorten beleggingen die je kunt doen, maar lang niet alle beleggingen zijn even betrouwbaar. Cryptocurrency wordt bijvoorbeeld gezien als een populaire belegging om in te beleggen, terwijl de risico’s hier eigenlijk enorm groot zijn.
Ook zijn er per soort belegging, verschillende soorten rendementen te behalen en is vastgoed op lange termijn een van de meest stabiele vormen van beleggen geweest. Eigenlijk is het dat nog steeds.
Vastgoed heeft zich in de afgelopen paar duizend jaar constant bewezen als de beste belegging. Waarom zou je dan toch gaan beleggen in andere beleggingsvormen?
Niet alleen kun je als belegger in vastgoed, profiteren van een stijgende woningmarkt, maar ook kun je bijvoorbeeld door verhuur van je vastgoed object elke maand een uitbetaling verwachten.
Hierdoor profiteer je enerzijds van huurinkomsten (cashflow) en anderzijds van waardestijgingen.
Juist doordat het woningaanbod steeds kleiner wordt en de vraag naar een goede woning steeds groter, gaan steeds meer mensen starten op de vastgoedmarkt. Om zo te profiteren van de flinke groei dat de woningmarkt meemaakt.
De verwachting is dan ook nog eens dat de komende jaren de vraag naar woningen nog groter zal worden. Dit heeft dan weer hogere prijzen als resultaat. Daar kun je dan als belegger in vastgoed weer extra van profiteren en nog wat extra inkomsten behalen op de lange termijn.
Hoewel beleggen altijd risico’s met zich meebrengt, is het zeker aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden als je wilt gaan beleggen in vastgoed. Dat is namelijk zoals gezegd misschien wel de meest stabiele vorm van beleggen. Houd er wel rekening mee dat er voor beleggen in onroerend goed vaak wel een redelijk startkapitaal benodigd is.
Al hoewel. Er zijn ook manieren om zonder startkapitaal te investeren in vastgoed objecten, zoals property sourcing. (1)

Wat leer je in een vastgoed cursus?

Nu je weet waarom het een goed idee is om een cursus vastgoed te gaan volgen, wil je natuurlijk ook wel graag weten wat je dan precies leert in zo’n cursus. Zoals eerder al aangegeven in dit artikel, is een cursus een beste investering en hiervan wil je wel weten wat je nou uit deze investering kunt halen.
Hoewel de verschillende cursussen niet helemaal met elkaar te vergelijken zijn, leer je in grote lijnen hetzelfde.
Zo leer je bijvoorbeeld hoe je onroerend goed kunt kopen onder de waarde van de markt, met welke wetgeving je allemaal rekening moet houden, maar ook bijvoorbeeld welke mindset je nodig hebt om succesvol te worden met een vastgoed portefeuille.
Het is natuurlijk ook mogelijk om geheel op eigen voet aan de slag te gaan met investeren in vastgoed. Toch is het wel aan te raden om een cursus te volgen.
Niet alleen weet je dan zeker dat je over de juiste kennis beschikt, je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je bijvoorbeeld een verkeerde keuze maakt, of een fout maakt door iets waarvan je nog niet op de hoogte was. Deze onnodige problemen zijn dan te voorkomen.
Door een cursus investeren in vastgoed te volgen, hoef je niet meer na te denken over welke stappen allemaal belangrijk zijn om te doorlopen. Die stappen zijn namelijk al voor je op rij gezet.
Hierdoor voorkom je veel dure fouten die gemaakt worden door beginners en kom je zo sneller op de weg van succes.

Waarom een vastgoed cursus volgen voordat je gaat investeren in vastgoed?

Nu je weet waarom het interessant is om te gaan investeren in vastgoed, wil je natuurlijk ook graag weten waarom er überhaupt cursussen zijn om te leren beleggen in vastgoed en waarom het verstandig is om in een cursus investeren in onroerend goed te gaan volgen.
Het investeren in een cursus is voor veel mensen een flink bedrag. Cursussen zijn namelijk meestal niet gratis en kosten al snel rond de €1000, afhankelijk van wat voor cursus het is. Niet iedereen zal daarom ook bereid zijn om zo’n bedrag te investeren. Zij willen eerst zekerheid dat ze die beste investering op de één of andere manier weer terug kunnen verdienen.
Hierboven heb ik je verteld dat je met vastgoed een mooi stabiel passief inkomen kunt genereren zolang er huurders in je woning verblijven. Maar wist jij dat veel woningeigenaren, geen geld verdienen aan hun verhuurde woning, of zelfs verliezen draaien?
Dat komt vooral omdat de meeste mensen geen verstand hebben van hoe een woning verhuren werkt. De kans is groot dat zij een woning verhuren, waarin ze eerst zelf hebben gewoond. Ze hopen dan door de woning te verhuren, wat extra passief inkomen te genereren.
Zonder daarbij rekening te houden bij de vele mogelijke problemen, waarover je zoal leert in een vastgoed cursus. Na afloop van de cursus ben jij van de problemen op de hoogte en weet hoe jij hiermee om kunt gaan en hoe je dit kunt voorkomen.

Waarom is investeren in vastgoed veiliger dan investeren in andere assets?

Als je kijkt naar verschillende beleggingen, is investeren in vastgoed een hele goede optie. De meest rijke mensen beleggen allemaal in vastgoed en dat is natuurlijk niet voor niets.
Vastgoed is over lange termijn gezien als een relatief veilige belegging. Daarnaast zal Vastgoed zolang mensen in huizen willen wonen blijven.
De kans dat je belegging verdwijnt en jij dus al je geld verliest is veel kleiner dan wanneer je bijvoorbeeld in een aandeel gaat beleggen van bijvoorbeeld een auto fabrikant.
Er bestaat namelijk een kans dat auto’s in de toekomst verdwijnen en snel plaats maken voor iets nieuws. Bij vastgoed hoef je daar vrijwel niet bang voor te zijn.

Conclusie beste vastgoed cursussen

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Vastgoed Cursus | Review (2023) | 4x Training Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Vastgoed Cursus?

Kies dan voor: De Vastgoed Academy

Op zoek naar de beste Vastgoed Cursus?

Kies dan voor: De Vastgoed Academy