In dit artikel

Beste Truffel Ceremonie Review (2022) Ervaringen en kosten!

Beste Truffel Ceremonie | Review (2023) | Ervaringen en kosten!

In dit artikel

Ben je op zoek naar de beste truffel ceremonie, omdat je graag een magic truffel ceremonie bijwoont? Wat een spannend, maar geweldig avontuur zal dat worden! Door een truffel ceremonie kom je dichter bij jezelf en krijg je intense inzichten over jezelf en het leven. Het is wel belangrijk dat je alleen deelneemt aan de beste truffel ceremonie. Daarom deed ik een truffel ceremonie test. De resultaten daarvan lees je terug in dit artikel. Lees maar mee! 

Beste truffel ceremonie van 2023: Mijn selectie

  1. Beste Truffel Ceremonie: Truffle Treatment 
  2. Beste Magic Truffel Ceremonie: Truffle Treatment
  3. Beste Truffel Ceremonie thuis: Truffle Treatment

Truffel ceremonies vergelijken; hoe doe ik dat? 

Natuurlijk is er maar één juiste manier van truffel ceremonies vergelijken: ze zelf uitproberen. Ik ben hier mee aan de slag gegaan en ondertussen heb ik een aantal geweldige ceremonies ontdekt die ik zeker als ‘de beste truffel ceremonie’ in een bepaalde categorie kan bestempelen. Ik heb alle truffel ceremonies vergeleken op basis van kwaliteit, inhoud, begeleiding en prijs. Ook keek ik naar de truffel ceremonie ervaringen van andere mensen om mijn oordeel te vellen. Deze factoren heb ik allemaal meegenomen in mijn truffel ceremonie test. Hoog tijd om de resultaten met je te delen. 

1. Truffle Treatment – Beste truffel ceremonie, beste magic truffel ceremonie en beste truffel ceremonie thuis

Voor mij staat op nummer 1 de truffel ceremonie met Polina van Truffle Treatment. Het begon met een videocall waarin ik Polina leerde kennen en al mijn vragen kon stellen. Ik vond het namelijk best wel spannend! Het gesprek ga mij kracht en vertrouwen en we hebben een aantal topics besproken die in mijn leven speelde. Na het inplannen van de datum kreeg ik nog een aantal adviezen om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op de truffle ceremonie.

Polina kwam bij mij thuis en bereidde de ruimte voor met zuiverende rook en wat kristallen om in de juiste setting te komen. Ze had de magic truffels bij zich die ze al van te voren had klaargemaakt. Alleen nog even water opzetten en toen werden de truffels in het warme water gedaan. Het leek op een troebel kopje thee. Op deze manier is het voor je lichaam gemakkelijker om de truffels te verteren en de psilocybine snel aan het werk te krijgen.

Na een korte meditatie en het openen van de ‘sacred space’, begin je langzaam het medicijn te drinken terwijl je je intenties voor de ceremonie deelt. De truffels zullen ongeveer 20-40 minuten na het opdrinken beginnen te werken. Je zal hoogstwaarschijnlijk een visueel mooie beelden ervaren. Toen ik voelde dat ik er klaar voor was ben ik gaan liggen en kon mijn reis naar binnen beginnen. Polina was de ‘space holder’ en liet de muziek de begeleiding doen. Vanaf hier doen de truffels de magie en zorgt Polina dat je je veilig voelt en je ervaring niet wordt verstoort.

Na ongeveer 4 uur begin je weer rustig terug te komen. Dit zal soepel en geleidelijk gaan. Ik ervaarde een wat hongerig gevoel en merkte dat ik veel te verwerken had. Het is goed om hier alvast rekening meer te houden. Wat bij mij ook goed heeft gewerkt is om die avond te gaan journallen.


Klik hier voor de mooiste ervaring!

Mijn beste truffel ceremonie

Ik ging op zoek naar truffel ceremonie ervaringen van andere mensen, maar ik bedacht mij toen: het is nóg interessanter als ik mijn eigen truffel ceremonie review met je deel. Ik heb zelf onlangs een truffel ceremonie meegemaakt en ik moet zeggen: dit was ontzettend bijzonder! Ik vertel je er graag meer over.


Klik hier voor de mooiste ervaring!

Truffel ceremonie ervaringen en reviews

Ben je nieuwsgierig naar de truffel ceremonie ervaringen van andere mensen? Gelukkig deelt men graag ervaringen op dit gebied. Ik heb een aantal interessante verhalen verzameld om je meer inzicht in truffel ceremonies te geven.

Truffle Treatment

Rowan deelt: “Polina was fantastisch in haar rol als gids. Ik voelde me comfortabel en veilig en kon met een gevoel van steun naar binnen keren. Het is een levens veranderende ervaring die Polina met respect behandelt. Ik ben heel blij dat ik op deze manier een truffel ceremonie heb gedaan.”

Amy vertelde over haar truffel ceremonie: “Polina leidde met toewijding door een van de belangrijkste ervaringen van mijn leven. Ze straalt schoonheid en kracht uit met haar wijsheid. Enorm dankbaar voor haar werk.”

Mevrouw van der Meijden wil het volgende delen: “De locatie en setting zijn enorm belangrijk en Polina creëerde de perfecte omgeving voor mij om me veilig genoeg te voelen om diep naar binnen te gaan. Het is een ervaring om de rest van mijn leven mee te nemen. Bedankt.”

Belangrijk om te weten over truffels

Een truffel ceremonie, wat is dat nu eigenlijk? En kan je er zomaar aan beginnen? Onthoud dat het niet voor niets een ceremonie is. Het moet georganiseerd uitgevoerd worden, onder begeleiding van mensen die er verstand van en ervaring mee hebben. Truffels zijn niet hetzelfde als paddo’s, die mensen gewoon voor de lol gebruiken. Truffels zijn heftiger qua werking en daarom is het belangrijk dat je je goed verdiept, voorbereid én dat je zo’n ceremonie onder de juiste begeleiding in een veilige setting uitvoert. 

Beste Truffel Ceremonie  Review (2022)  Ervaringen en kosten!

Wat is een truffel ceremonie precies?

Wat is een truffel ceremonie? Eigenlijk is het een ceremonie waarbij plantmedicijnen gebruikt worden om naar binnen te keren. Ook wel naar je innerlijke pad of innerlijke reis genoemd. Plantmedicijnen worden al eeuwenlang gebruikt voor spirituele ontwikkeling, om inzichten te krijgen en hebben een psychedelische werking. Ze helpen je contact te maken met jouw binnenwereld, maar ook met het universum (of hoe je de bron ook noemen wilt). Het is een hele effectieve vorm van persoonlijke ontwikkeling die steeds meer mensen uitproberen. Het doel is namelijk om je te herinneren wie je diep van binnen bent en waar je toe in staat bent. Ook kun je dankzij een truffel ceremonie bepaalde patronen van angst, negatief zelfbeeld, verslaving en/of trauma ontdekken en deze op die manier aanpakken. Het is een onderdeel van het genezingsproces. Deze bijzondere ervaring draagt bij aan het innerlijk werk wat jij te doen hebt in jouw innerlijke wereld.

Verschil magic truffels en paddo’s

Magic truffels en paddo’s worden nog weleens met elkaar verward. Het zijn allebei paddenstoelschimmels, maar er is één groot verschil. Magic truffels bewaren voedingsstoffen onder de grond en paddo’s zijn de schimmels boven de grond. Ze bevatten wel dezelfde werkzame stof, maar het effect ervan verschilt. Dat is dan ook de reden dat een truffel ceremonie onder begeleiding moet plaatsvinden. Overigens zijn paddo’s illegaal, terwijl je magic truffels wel legaal kunt kopen. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Ook het gebruik van microdosing is over het algemeen op basis van magic truffels.

Waarom een truffel ceremonie bijwonen?

Truffels hebben een therapeutische, helende werking die tot inzichten leidt. Wanneer een ceremonie veilig wordt georganiseerd en er experts aanwezig zijn, kunnen veel trauma’s, angsten, verslavingen en andere klachten verholpen worden. Het plantmedicijn werkt dan aan de heling ervan. Door het eten van magic truffels kom je in een trip terecht, waardoor je de wereld om je heen op een andere manier gaat zien. Zo kun je bepaalde kleuren of bewegende elementen zien, die er eigenlijk niet zijn of die eigenlijk stilstaan. 

Ga je op eigen houtje met magic truffels aan de slag, dan is dat niet verantwoord. Allereerst heb je geen kennis van wat dit plantmedicijn teweegbrengt. Ten tweede is er niemand die jou kan begeleiden. Bovendien is het mogelijk dat je in een bad trip terechtkomt wanneer je niet goed voorbereid bent en/of negatieve gedachten hebt. En dat is wat je wilt voorkomen, want tijdens een bad trip ervaar je de positieve gevolgen van magic truffels niet. 

Voorbereiden op een truffel ceremonie

Wil je je op een truffel ceremonie voorbereiden? Dat is ontzettend verstandig en eigenlijk gewoon noodzakelijk, wanneer je het op de goede manier wilt doen. Allereerst moet je je bewust worden van je gezondheid en deze goed bestuderen. Heb je bepaalde klachten (zowel lichamelijk als geestelijk), dan is een truffel ceremonie niet aan te raden. Mensen die leiden aan een hoge bloeddruk, epilepsie, hartklachten of diabetes komen er bijvoorbeeld niet voor in aanmerking. En heb je last van borderline, schizofrenie of psychoses dan is zo’n psychedelische ceremonie ook niet geschikt voor je. (1)

Truffel ceremonie voorbereiden tip #1

Het is belangrijk dat je in de dagen voorafgaand aan de truffel ceremonie al zoveel mogelijk bewust wordt en rekening houdt met het proces dat komen gaat. Wist je bijvoorbeeld dat een orgasme veel energie uit het lichaam weghaalt, terwijl je tijdens een ceremonie zo hoog mogelijk in je energie moet zitten om de psilocybine ceremonie optimaal te beleven? Daarom wordt geadviseerd om drie dagen ervoor (en erna) geen orgasme te hebben. Naast seksuele onthouding moet het hebben van sociale contacten zoveel mogelijk beperkt worden tijdens deze dagen. 

Truffel ceremonie voorbereiden tip #2

Probeer voorafgaand aan de ceremonie ook zo min mogelijk naar beeldschermen te kijken. Even geen tv, laptop of smartphone, maar lekker naar buiten gaan en de natuur opzoeken. Doe dit het liefst helemaal alleen en luister ook niet naar muziek. Door in de natuur te zijn stel je je open voor inzichten die je tijdens de ceremonie zal ontvangen. 

Truffel ceremonie voorbereiden tip #3

Ook is het belangrijk om gezond (het liefst vegetarisch) te eten en zo min mogelijk suikerrijke voeding te nuttigen. Het gebruik van drugs en/of alcohol wordt streng afgeraden in de aanloop naar de ceremonie dag. Beperk ook de inname van koffie en frisdranken waar cafeïne in zit en neem geen supplementen meer in. Wanneer de dag van de ceremonie is aangebroken is het belangrijk dat je ongeveer 5 uur van tevoren niets meer eet. 

Na de ceremonie: waar moet je rekening mee houden?

Wanneer de ceremonie voorbij is, stopt jouw proces nog niet. Het visuele gedeelte van jouw innerlijke reis neemt af maar het innerlijk weten op diepere lagen zal nog even blijven. Houd nog minimaal 24 uur na de ceremonie rekening met het hierboven genoemde voedingsschema voor een zo goed mogelijk resultaat. Je kan nog dagen of zelfs weken na de ceremonie diepe inzichten krijgen. Het wordt afgeraden om erna een stevig dieet te volgen met bijvoorbeeld afvalshakes.

Beste Truffel Ceremonie  Review (2022)  Ervaringen en kosten!

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Persoonlijk ben ik heel erg van leren op mijn eigen tempo. Een online leeromgeving zoals 365 Academy, Brein TV, Unbreakable Academy, MindsetFlix, Mindvalley en Gaia sluiten hier perfect op aan. Als je meer de hoek van NLP op wilt gaan kijk dan eens bij de beste NLP opleidingen en zie wat NLP College voor jou kan betekenen.

Je kan ook Jeugdtrauma Online Training of leren loslaten met Jan Bommerez of kiezen voor Hypnose Instituut Nederland (HIN). HIN scoorde erg goed in ons overzicht over beste hypnose opleiding.

Als je het fijn vindt om deel te nemen aan ceremonies probeer dan eens een truffel ceremonie of zweethut ceremonie bij bijvoorbeeld Eagle Lodges. Je komt dan wat meer in de buurt bij retraites. Erg effectief is mijn ervaring!

Andere opties om je te laten inspireren is een abonnement op het Manifestatie Magazine, een cursus minimalisme, cursus geluk of blader door het Mentali interactief werkboek. En wil je echt next level gaan bezoek dan seminars zoals Maximum Potential, Buitengewoon Leiderschap of join de communties van Levensbazen of Motivated Minds.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Meest gestelde vragen over truffel ceremonies

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel over de beste truffel ceremonie? Geen zorgen, want ik heb de meest gestelde vragen alvast beantwoord. 

Is een truffel ceremonie gevaarlijk?

Doe je een truffel ceremonie, ook wel psilocybine therapie genoemd, thuis zonder begeleiding, dan kan een truffel ceremonie gevaarlijk zijn. Het is een heftige trip waarbij je niet altijd beseft wat je doet. Het is daarom heel belangrijk dat er experts aanwezig zijn die je kunnen helpen. Volg liever een truffel ceremonie Amsterdam onder begeleiding van experts, dan dat je zelf thuis aan de slag gaat met een paar vrienden. Daar zijn magic truffels namelijk niet voor bedoeld. 

Wat zijn de gemiddelde truffel ceremonie kosten?

De kosten voor een truffel ceremonie Nederland zijn nogal verschillend. Meestal liggen de truffel ceremonie kosten tussen de €100 en €300, afhankelijk van hoelang je een ceremonie wilt laten duren en hoeveel magic truffels je neemt. Wil je bijvoorbeeld extra aandacht besteden aan jouw persoonlijke voorbereiding en proces, dan kan het zijn dat de magische truffel ceremonie duurder uitvalt. 

Welke truffel ceremonie locatie moet ik kiezen?

Deze ceremonies worden op verschillende plekken in Nederland gegeven. Zoek je in Google op truffel ceremonie Noord-Holland, dan zie je al een aantal mogelijke locaties. Denk hierbij aan truffel ceremonie Amsterdam of truffel ceremonie Utrecht of Apeldoorn. Welke locatie jij kiest, hangt af van waar je woont en bij welke aanbieder jij je het prettigst voelt. Ga niet af op een truffel ceremonie korting of truffel ceremonie aanbieding, alleen omdat je geld wilt besparen. Een ceremonie gaat echt om beleving, jouw innerlijke reis, persoonlijke ervaringen en je durven overgeven aan de magic truffels. Daarom is het belangrijk dat jij je goed voelt bij je keuze. 

Wat is truffel ceremonie muziek?

Tijdens een ceremonie is de muziekkeuze bepalend. De truffel ceremonie muziek is van invloed op jouw innerlijke reis en de effecten die je ervaart en dus op hoe de ceremonie verloopt. Soms wordt gevraagd om zelf een afspeellijst mee te nemen met muziek waar je veel bij voelt. Tijdens andere ceremonies is de truffel ceremonie muziek vooraf bepaald. Het kan soms ook een geleide meditatie zijn die jouw innerlijke reis op een diep niveau raken.

Hoe vul ik de tijd op die ik vóór een ceremonie ineens vrij heb?

Omdat je in de week voorafgaand aan de ceremonie bepaalde dingen (zoals tv kijken) niet moet doen, heb je waarschijnlijk veel tijd over. Weet je niet wat je met die tijd aan moet? Investeer in jezelf! Dit kun je doen door boeken te lezen, muziek te luisteren, video’s en documentaires over truffel ceremonies te bekijken of door lekker naar buiten te gaan. Maak een wandeling in de natuur of ga sporten. Ook meditatie en yoga zijn heel goed voor je, evenals flow writing, waarbij je je hoofd leegmaakt door willekeurig te schrijven op een vel papier. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je diepere bewustzijnslagen tijdens je innerlijke reis zal bereiken.

Conclusie beste truffel ceremonie

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Truffel Ceremonie | Review (2023) | Ervaringen en kosten!

Laat een reactie achter