In dit artikel

Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Review (2022)

Mijn Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling | Review

In dit artikel

Wil jij jezelf continu ontwikkelen? Sluit je dan aan bij een community gericht op persoonlijke ontwikkeling! Eén ding is zeker: er zijn behoorlijk veel verschillende communities voor cursussen persoonlijke ontwikkeling waar je uit kunt kiezen. 

Het onderwerp ‘persoonlijke groei’ is in de afgelopen jaren een hot item geworden. Doordat het tegenwoordig zo’n populair onderwerp is, zijn er hiervoor veel communities ontwikkeld. Zo zien we diverse BN’ers die aan de slag zijn gegaan met het ontwikkelen van hun eigen community of cursussen persoonlijke effectiviteit. Denk hierbij aan mensen als Monica Geuze, Kaj Gorgels, en Sander Aarts. 

Beste training persoonlijke ontwikkeling 2024: Mijn selectie

 1. Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling: 365 Dagen Succesvol
 2. Beste Persoonlijke Ontwikkeling Platform: Brein TV
 3. Beste Mindset Mini-Cursussen: MindsetFlix
 4. Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Weerbaarheid: Unbreakable Academy
 5. Beste NLP training: Het NLP College

Training persoonlijke ontwikkeling vergelijken: hoe doe ik dat? 

De keuze is reuze in cursussen persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor kan het moeilijk zijn om te beslissen welke community het beste bij je past. Voor welke community moet je kiezen? Die vraag heb ik mezelf ook gesteld.  

Om hier antwoord op te krijgen, heb ik besloten om diverse communities en cursussen persoonlijke ontwikkeling uit te proberen. Uiteindelijk heb ik op basis van mijn eigen bevindingen de beste online communities op het gebied van persoonlijke effectiviteit geselecteerd. 

Natuurlijk is elke training persoonlijke ontwikkeling anders, maar in de basis gaat het erom dat je erdoor leert om jezelf te ontwikkelen. Tijdens het vergelijken van de verschillende online cursussen zelfontwikkeling heb ik vooral gekeken naar de kwaliteit, de inhoud en de prijs. Deze factoren zijn bepalend geweest voor het kiezen van de beste training persoonlijke ontwikkeling. Ik heb de cursussen persoonlijke groei zelf gevolgd, om er een zo compleet mogelijk beeld van te kunnen geven. Daardoor kan ik stellen dat deze vergelijkingstest betrouwbaar is. 

Lees het artikel rustig door en ontdek hoe je de eerste stap zet naar een succesvolle persoonlijke ontwikkeling voor jezelf, dankzij een geschikte zelfontwikkeling cursus! 

1. 365 Dagen Succesvol – Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling

Of je nu op zoek bent naar een manier om je leven te verbeteren, je relatie onder handen te nemen of jezelf als ondernemer te profileren… Je bent bij 365 Dagen Succesvol aan het juiste adres! Het is in het leven geroepen om van Nederland het gelukkigste land ter wereld te maken. En eerlijk is eerlijk: oprichters David de Kock en Arjan Vergeer doen er letterlijk alles aan om dat doel te behalen. Lees hier mijn uitgebreide 365 Dagen Succesvol review!

Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Review (2022)

Bij 365 Dagen Succesvol zijn trainingen en programma’s voor alle doelstellingen te vinden. Dat betekent dat letterlijk iedereen er terecht kan voor waardevolle informatie, nuttige tips en uitstekende adviezen! Volg een Spoedcursus Zelfvertrouwen, ga aan de slag met de training Leven zonder Stress of duik in het diepe met het 365 Masterprogramma. Liever aan je liefdesleven werken? Daar zijn Love Quest voor Singles en Love Quest voor Koppels voor. Hiermee werk je niet alleen aan je relatie, maar ook aan jezelf. Liefde begint namelijk altijd bij jezelf. Daar zijn oprichters David de Kock en Arjan Vergeer heilig van overtuigd.

Houd je niet van online trainingen of cursussen persoonlijke ontwikkeling, maar ontmoet je liever gelijkgestemden op een fysieke locatie? Dan is het 365 Diamond programma op een EagleLodges terrein iets voor jou. Hier kom je jezelf écht tegen, maar dat leidt uiteindelijk tot geweldige inzichten en resultaten. Ook tijdens de live events kun je echte mensen ontmoeten en van echte mensen leren. Kom naar een van de Doorbraakdagen of plan een Superrelatie Weekend met je lover in. Als single kun je hier ook aan deelnemen, overigens! Bij de training persoonlijke ontwikkeling 365 Dagen Succesvol wordt iedereen geholpen aan een mooier, fijner en leuker leven. Ook jij!

Wil je graag 365 Dagen Succesvol korting scoren? Gebruik dan de kortingscode ‘groei10‘. Hiermee krijg je 10% korting op alle trainingen en programma’s. Zelfs op de producten in de 365 Dagen Succesvol shop, zoals boeken en meditaties!

Voordelen 365 Dagen Succesvol

Met zoveel programma’s is er genoeg keuze voor iedereen;
Extra korting met de kortingscode ‘groei10‘;
Zowel online leeromgeving als offline programma’s beschikbaar;
Een super kans om jezelf als persoon te ontwikkelen via deze training persoonlijke ontwikkeling;
Ook een geweldige kans om je relatie te verdiepen en te verbeteren;
David en Arjan zijn persoonlijk betrokken bij jouw reis;
365 Dagen Succesvol is al 10 jaar marktleider en dat is niet voor niets;
Al meer dan 100.000 tevreden deelnemers.

Nadelen 365 Dagen Succesvol

De trainingen zijn redelijk prijzig (maar niet meer met mijn kortingscode ‘groei10‘);
Je behoudt maar één jaar toegang tot de cursussen persoonlijke ontwikkeling.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘groei10’

2. Brein TV – Beste persoonlijke ontwikkeling platform

Bij Brein TV gelooft men in groeien door te doen. Wanneer je actief aan jezelf werkt, zal je veel meer bereiken dan wanneer je passief kijkt en luistert. Kies je voor Brein TV als persoonlijke ontwikkeling training, dan ga je actief aan de slag met een werkboek. Bij elk programma hoort een eigen werkboek dat je kunt downloaden en uitprinten. Er staan allerlei oefeningen en weetjes in die jou verder zullen helpen op jouw pad van persoonlijke groei. Verder krijg je inzicht in je eigen gedachten, gedrag en belemmerende overtuigingen.  

Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Review (2022)

Brein TV is een alles-in-één platform dat is opgericht door Albert Sonnevelt. Hij is psycholoog en heeft zich gedurende 30 jaar van zijn leven verdiept in mentale gezondheid en een goede levensbalans. Nadat hij eerder vijf boeken, allerlei opleidingen en online trainingen uitbracht, helpt hij tegenwoordig mensen om wakker te worden en meer uit hun leven te halen. Albert is ervan overtuigd dat mensen zo een mooiere versie van zichzelf kunnen worden. 

Het Brein TV platform is altijd en overal toegankelijk, wanneer je er lid van bent geworden. Er zijn meer dan 500 video’s te vinden over geluk, vitaliteit, stress en zelfvertrouwen. Door deze video’s te bekijken en de opdrachten uit het werkboek uit te voeren, zal je je passie vinden, meer zelfvertrouwen krijgen, uitstel- en piekergedrag stoppen, betere keuzes leren maken, beter kunnen slapen, je vitaler en gelukkiger voelen en gevoelens van stress, depressie of burn-out leren overwinnen. Het is daardoor een ontzettend waardevolle cursus persoonlijke ontwikkeling/training persoonlijke ontwikkeling. 

Wil je alvast aan de slag met een minicursus van Brein TV? Dan heb je mazzel! Er is namelijk een gratis minicursus ‘Leven zonder stress’ beschikbaar. Zo kun je alvast kennismaken met persoonlijke ontwikkeling en met het platform van Brein TV. Geeft de minicursus je een goed gevoel, dan weet je wat je te doen staat! Lees ook mijn review over Brein TV, om een duidelijker beeld te krijgen van wat je van deze training persoonlijke ontwikkeling kunt verwachten. 

Voordelen Brein TV

Groot aanbod bij deze training persoonlijke ontwikkeling;
Elke maand een inspirerende spreker;
Gratis minicursus persoonlijke ontwikkeling cursus beschikbaar;
Altijd en overal toegang tot de persoonlijke ontwikkeling cursus.

Nadelen Brein TV

Alleen in abonnementsvorm (maandelijks of jaarlijks) mogelijk; 
Geen toegang meer tot de persoonlijke ontwikkeling cursus zodra het abonnement stopt.


Klik hier voor de beste deal voor Brein TV

3. MindsetFlix

Een training persoonlijke ontwikkeling kan allerlei vormen aannemen. Heb je weleens gehoord van MindsetFlix? Dit initiatief lijkt op Netflix, maar is dan helemaal gericht op het verbeteren van je mindset. Dit platform geeft de essentie weer van bestseller mindset boeken, maar dan op een hele unieke en leuke manier. Je kunt namelijk door middel van een minicursus de kern van zo’n boek tot je nemen.

Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Review (2022) MindsetFlix

Elke minicursus bestaat uit vier onderdelen en maakt vierdimensionaal leren mogelijk. Je kunt de samenvatting van het boek lezen, naar het audiofragment luisteren, de video bekijken en vervolgens de opdrachten in het werkboek uitvoeren. Deze manier van leren zorgt ervoor dat alle kennis beter blijft hangen én dat je er direct iets mee kunt in de praktijk.

Elke week komen er nieuwe minicursussen bij, dus op MindsetFlix raak je eigenlijk nooit uitgeleerd. En wie denkt dat dit een dure investering is, heeft het mis. Voor de prijs van één fysiek boek per maand, kun jij lid worden en zoveel cursussen volgen als je wilt! Er zijn er op dit moment al zo’n 40 beschikbaar en dat worden er steeds meer. Daar kan geen bibliotheek abonnement tegenop. Bovendien bespaar je zo veel tijd.

Wil jij MindsetFlix kopen voor die mooie prijs van €7,46? Gebruik dan de MindsetFlix kortingscode ‘GROEI voor 25% korting. De originele prijs is namelijk €9,95, maar jij betaalt minder wanneer je mijn MindsetFlix korting toepast. Ik wens je heel veel lees-, kijk-, luister- en doe-plezier!

Lees ook mijn MindsetFlix review.

Voordelen MindsetFlix

MindsetFlix is niet duur;
Je kunt in 2 uur tijd de essentie van een heel boek tot je nemen;
Je kunt zoveel cursussen volgen (en dus boeken lezen) als je wilt;
Elke week komt er nieuw aanbod bij;
Je kunt je abonnement opzeggen wanneer jij wilt, dus je zit nergens aan vast.

Nadelen MindsetFlix

Je hebt internetverbinding nodig om de cursussen te volgen, dat heb je niet nodig als je een fysiek boek leest.


Klik hier voor 25% korting met kortingscode: ‘GROEI’

4. Unbreakable Academy – Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Weerbaarheid

Weerbaarheid en vrijheid. Dat is waar het om draait bij de Unbreakable Academy cursussen persoonlijke ontwikkeling. Deze interessante community is opgericht door Sander Aarts, een voormalige Special Force van het Korps Mariniers. Hij was daar 16 jaar lang actief en heeft veel kennis opgedaan over samenwerken, persoonlijke ontwikkeling en over de voordelen van een hechte community. 

Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Review (2022)

Deze kennis deelt hij nu graag met anderen via cursussen persoonlijke ontwikkeling. Volgens Sander Aarts gaat het hierbij met name om kennis over weerbaarheid, presteren onder druk en persoonlijke ontwikkeling. Hij deelt zijn kennis in de vorm van informatieve presentaties, workshops, trainingen en cursussen. 

Wat deze cursus persoonlijke groei je zal opleveren? Onder andere zelfverzekerder overkomen, minder stress, meer kracht, meer focus en een productiever bestaan. Ook leer je over mentale vaardigheden, presteren onder druk en beter samenwerken met de mensen in je omgeving en op het werk. 

Wil je graag meer over deze veelbelovende community en training persoonlijke ontwikkeling weten? Daarvoor verwijs ik je graag naar mijn Unbreakable Academy review. Wil je je direct aanmelden voor deze community? Gebruik dan de kortingscode “persoonlijkegroei002” en ontvang direct 20% korting! 

Voordelen Unbreakable Academy

Korting beschikbaar voor de persoonlijke ontwikkeling cursus;
Proefperiode mogelijk: 14 dagen proberen voor €1;
Persoonlijke begeleiding door online coaches bij deze training persoonlijke ontwikkeling;
Iedere maandag een masterclass over (persoonlijk) leiderschap;
edere dinsdag een yoga sessie. 

Nadelen Unbreakable Academy

Training zelfontwikkeling vindt in het echt plaats (minder gemakkelijk te realiseren dan online, maar als je graag in real life afspreekt is dit juist een voordeel);
Alleen in abonnementsvorm mogelijk om de persoonlijke ontwikkeling cursus te volgen.


Klik hier voor 20% korting met kortingscode: “persoonlijkegroei002”

5. Het NLP College – Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling NLP 

Ben jij klaar voor dé alles-in-één opleiding persoonlijke ontwikkeling? Het NLP College is gespecialiseerd in NLP: neuro linguïstisch programmeren. In Het NLP College leer je alles over hoe jouw brein werkt en hoe je het op een andere – meer gezonde manier – kunt her programmeren. Door NLP word je je bewust van onbewuste patronen in je hoofd en leer je deze te veranderen. 

Probeer eerst de 5 gratis audiolessen uit om een beter beeld te krijgen van wat NLP voor jou kan betekenen. Wil je je nog meer verdiepen? Ik schreef ook over het NLP College een review. 

Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Review (2022)

Ben je geïnteresseerd in NLP, bestel dan de Praktijk Doe-Toolkit. Deze bevat een digitale cursus, een werkboek en allerlei interessante bonussen. Zo leer je in 52 weken de weg naar meesterschap in NLP. Nu met extra veel cursus persoonlijke ontwikkeling korting!  

Of wil je direct met het Grote Audiopakket van NLP aan de slag? Er geldt momenteel een enorme korting, waardoor je nog maar een derde van de originele prijs betaalt. Grijp die kans! 

Voordelen Het NLP College

Niet tevreden = geld terug bij deze cursus persoonlijke ontwikkeling;
Veel aanbod aan cursussen persoonlijke ontwikkeling; 
Gratis audiolessen beschikbaar;
Zowel online leeromgeving als op locatie mogelijk om de trainingen persoonlijke ontwikkeling te volgen;
Eenmalige betaling voor de trainingen persoonlijke ontwikkeling.

Nadelen Het NLP College

Zonder korting vrij prijzige persoonlijke ontwikkeling training.


Klik hier voor 5 Gratis Audio-lessen en wekelijks gratis NLP-tools

6. Cursus persoonlijke ontwikkeling: Leren Loslaten  

“Elke dag iets leren, is kennis. Elke dag iets loslaten, is wijsheid” is de quote die direct verschijnt wanneer je de website van de Leren Loslaten bezoekt. Dankzij de online cursus ‘De kunst van het loslaten’ leert Jan Bommerez hoe je leert loslaten. Dankzij het duidelijke beeldmateriaal en de praktische oefeningen kun je eenvoudig zelf aan de slag gaan. De oefeningen kun je bovendien niet alleen op jezelf toepassen, maar ook op anderen. Met de kortingscode ‘KORTING15‘ krijg je bovendien €15 extra korting op de cursus. Volg eerst drie gratis lessen om in de stemming te komen en te ontdekken wat je ervan vindt. Eerder schreef ik al een review over Leren Loslaten van Jan Bommerez. 

Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Review (2022)

Voordelen Leren Loslaten

Met kortingscode;
Mogelijkheid om 3 gratis lessen te volgen;
Een jaar onbeperkt toegang tot de lesstof;
Eenmalige betaling of als abonnement mogelijk.

Nadelen Leren Loslaten

Geen proefperiode of niet goed = geld terug garantie.


Klik hier voor €15 extra korting kortingscode: ‘KORTING15’

7. Cursus persoonlijke ontwikkeling: Het Antivirus 

Voel je dat het tijd wordt om je leven terug te krijgen? Het Antivirus is een korte online training die je helpt om offline beter te leven. Het is een simpel programma met vier pijlers en drie gewoonten. Die leiden samen tot één gewenst resultaat en dat is een beter leven. Deze training persoonlijke groei heb ik eerder al eens uitgelicht in een uitgebreide review

Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Review (2022)

Voordelen Het Antivirus 

Korte, online training;
Simpel en concreet;
Met 3 gratis bonussen;
30 dagen niet goed = geld terug garantie;
Het kost je slechts 15 minuten per dag.

Nadelen Het Antivirus 

Lesstof is beperkt, duurt maar 1 of 2 weken.


Klik hier voor 80% korting op Het Antivirus van Tibor

8. In 7 dagen gelukkiger – Beste Cursus Persoonlijke Ontwikkeling Geluk 

De cursus ‘In 7 dagen gelukkiger’ is ontwikkeld door Merijn Ruis. Tot een paar jaar terug had Merijn weinig energie en volgde hij zijn dromen niet. Hij deed wat er van hem verwacht werd, maar kwam niet vooruit in het leven. Toen kwam hij in aanraking met positieve psychologie en ontdekte hij dat er veel meer uit het leven te halen viel dan hij toen deed. Geluk is iets wat je kunt leren, dus dat deed Merijn. Hij is alle kennis gaan toepassen en voelt zich sindsdien stukken beter. Hij heeft nu meer energie, een betere focus, is gelukkiger dan ooit en haalt meer voldoening uit zijn leven. 

Merijn is geluk expert, helpt miljoenen mensen wereldwijd en maakt allerlei video’s en geeft workshops over geluk. Ook op basisscholen leert hij kinderen het belang van geluk door middel van cursussen persoonlijke ontwikkeling. Met groot succes! 

Nu wil hij alle kennis en tips graag delen met anderen, zodat zij ook hun mooiste leven kunnen gaan leven. In zijn cursus In 7 dagen gelukkiger deelt hij de belangrijkste lessen die hij geleerd heeft. De cursus bestaat uit wetenschappelijke tips, oefeningen, toegang tot een inspirerende community en een gratis live Q&A om al je vragen over geluk te stellen. Dankzij deze cursus ontdek je niet alleen hoe je meer geluk aantrekt in je leven, maar ook meer energie, zelfverzekerder overkomen en voldoening. Bovendien zal je nieuwe gewoontes leren maken en deze behouden én kun je je relaties verbeteren! Lees ook de uitgebreide cursus geluk review.

Voordelen In 7 dagen gelukkiger

Korting beschikbaar voor de persoonlijke ontwikkeling training;
Persoonlijke begeleiding door geluksexpert Merijn Ruis;
Tijdelijke bonus: live groep; 
Niet goed = geld terug bij deze training persoonlijke ontwikkeling; 
Toegang tot de training persoonlijke ontwikkeling community. 

Nadelen In 7 dagen gelukkiger

Erg fundamentele persoonlijke ontwikkeling training, maar wil je meer diepgang op een bepaald onderdeel, dan past wellicht een andere cursus beter bij je


Klik hier voor meer geluk met de cursus: In 7 dagen gelukkiger

9. Senang Masterclass – Beste Cursus Zelfontwikkeling Spiritueel 

Ben je geïnteresseerd in spiritualiteit, dan kan de Senang Masterclass weleens de beste training persoonlijke ontwikkeling voor jou zijn. Eerder schreef ik al een uitgebreide review over de Senang Masterclass. Door deze cursus persoonlijke ontwikkeling te volgen, word je meester(es) van je eigen energie, kun je je intuïtie ontwikkelen en leer je jezelf en anderen te genezen. Je leert hierbij hoe je energetische blokkades opheft en hoe je ervoor zorgt dat je meer geluk, succes, rust, blijdschap en liefde in je leven aantrekt. 

Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Review (2022)

Leer de helende kracht van Senang in te zetten in jouw eigen leven en ontdek welke spirituele gaven je hebt. Ook ontdek je hoe je heilig licht en kleur kunt inzetten om te genezen en te helen, hoe je chakra’s werken en hoe je deze opent en hoe je je eigen aura en energetisch veld kunt zuiveren. Waar andere cursussen zelfontwikkeling vrij ‘nuchter’ ingedeeld zijn, ga je met de Senang Masterclass naar het volgende niveau. Als jij weet dat er meer is tussen hemel en aarde, dan is dit dé persoonlijke groei training of training persoonlijke ontwikkelingvoor jou.  

Ga je met de Senang Masterclass als cursus persoonlijke ontwikkeling aan de gang, dan krijg je tijdelijk €400 korting! Dat is een enorme aanbieding voor cursussen persoonlijke ontwikkeling die je niet aan je neus voorbij kunt laten gaan. 

Voordelen Senang Masterclass

Unieke training, gericht op persoonlijke ontwikkeling én spiritualiteit;
Enorme korting beschikbaar voor de persoonlijke ontwikkeling training;
7 dagen de persoonlijke groei cursus gratis uitproberen.

Nadelen Senang Masterclass

Zonder korting vrij prijzige persoonlijke groei cursus.

10. Levensbazen – Beste Zelfontwikkeling Community voor Studenten 

Ik wil je ook graag kennis laten maken met de Levensbazen community. Via deze community leer je hoe je op de juiste manier investeert in jezelf, ontmoet je nieuwe mensen en zet je effectieve stappen naar een leven zonder zorgen. 

Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Review (2022)

De naam zegt het eigenlijk al: de Levensbazen community leert je hoe je baas wordt over jouw eigen leven. Als levensbaas geniet je immers meer van het leven en profiteer je van meer plezier, geluk en succes. Klinkt dat jou als muziek in de oren? Meld je dan direct aan voor de community. Gebruik hierbij de tijdelijke kortingscode ‘GROEI’ en ontvang 35% korting op je aanmelding. Wil je liever wat meer weten over Levensbazen? Lees dan mijn Levensbazen review

Voordelen Levensbazen

Live sessies en meetings bij de cursus persoonlijke ontwikkeling; 
Videocursus over persoonlijk leiderschap; 
Meerdere workshops om je voor aan te melden;
Stimulerende challenges om aan mee te doen; 
Laag geprijsde cursus zelfontwikkeling.

Nadelen Levensbazen

Vooral gericht op studenten en young professionals; 
Alleen in abonnementsvorm mogelijk om de cursus zelfontwikkeling te volgen.


Klik hier voor 35% korting met kortingscode: ‘GROEI’

11. Cursus persoonlijke ontwikkeling: Mentali 

Heb jij liever een interactief werkboek om meer te leren over persoonlijke ontwikkeling? Dan is Mentali wellicht de juiste keuze voor jou. Hiermee leer je in 21 dagen wat je precies wilt en stel je doelen op voor jezelf om naar toe te werken. Het is de ideale manier om bewuster door het leven te gaan en patronen en overtuigingen te doorbreken die jou belemmeren. Het werkboek bestaat uit 48 pagina’s. Voldoende leesvoer om mee aan de slag te gaan, dus! Lees ook mijn Mentali review om meer te weten te komen. 

Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Review (2022)

Voordelen Mentalli 

Duurt slechts 21 dagen;
Fysiek boek of online exemplaar beschikbaar;
Leest makkelijk weg;
Voordelig.

Nadelen Mentalli 

Werkboek, geen cursus.


Klik hier voor de beste deal voor het Mentali Interactief Werkboek

12. Cursus persoonlijke ontwikkeling: Mind over Madness 

Kijk je wel eens naar programma’s als Temptation Island? Dan weet je ongetwijfeld dat Monica Geuze en Kaj Gorgels het prima met elkaar kunnen vinden. Deze BN’ers hebben dan ook de handen ineengeslagen bij het oprichten van de Mind over Madness community. Het is een van de nieuwere cursussen persoonlijke ontwikkeling.

Binnen deze community staan enkele termen centraal: verdieping, spiritualiteit, persoonlijke groei en zelfkennis. Aan de hand van meerdere webinars ondersteunen Kaj en Monica je om jezelf te ontwikkelen op het gebied van deze thema’s. Om dat voor elkaar te krijgen, delen Kaj en Monica diverse handige tips en interessante informatie. Door lid te worden van deze community doe je veel inspiratie op en zet je de eerste stappen naar succes en geluk in je leven! 

Voordelen Mind over Madness

Je betaalt per webinar en bepaalt dus zelf welke je volgt;
Voordelige prijs;
Leuk om naar te kijken omdat het door BN’ers gepresenteerd wordt.

Nadelen Mind over Madness

Persoonlijke ontwikkeling cursus ervaringen en reviews 

Misschien twijfel je nog over een bepaalde persoonlijke ontwikkeling opleiding of cursus persoonlijke ontwikkeling en heb je niet genoeg aan alleen mijn mening. Gelukkig voor jou zijn er online tal van persoonlijke ontwikkeling cursus ervaringen te vinden.  

Zo schreef Edgar een mooie training persoonlijke ontwikkeling review over Brein TV: “De training Beter Slapen heeft mij eindelijk van mijn slapeloze nachten afgeholpen. Ik was al maanden uitgeput, had wallen onder mijn ogen en kon me niet meer concentreren. De tips heb ik direct met succes toegepast!” 

Ervaring cursus persoonlijke ontwikkeling: Senang Masterclass

“Heb een hoop inzichten gekregen over mijn eigen leven en merk nu al dat dit hele belangrijke informatie is. De eerste les van module 2 van de Senang Masterclass is echt heel vet! Wat een wake up call om te zien hoe veel effect frequenties en vibraties hebben op iedereen en de wereld! Heel interessante cursus persoonlijke ontwikkeling met deskundige docenten!” – Mats 

Ervaring cursus persoonlijke ontwikkeling: Unbreakable Academy

Unbreakable Academy heeft met zijn product iets enorms krachtig in handen! Door middel van fysiek de grens opzoeken als vanzelf op je eigen mentale belemmeringen stuiten.”- Aline. 

Ervaring cursus persoonlijke ontwikkeling: Het NLP College

“Wat ik het aller tofste vind aan de erkende opleiding van Het NLP College, is dat je zo onwijs veel over jezelf leert. En ook over anderen. Dat kan ik weer toepassen in mijn praktijk en dagelijkse leven. Er zit ook veel humor in de cursus persoonlijke ontwikkeling.” – Maartje 

Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling Review (2022)

Ervaring cursus persoonlijke ontwikkeling: In 7 dagen gelukkiger

“De geluksworkshop bij Merijn was super waardevol! Verdiepend in hoe je naar geluk kan kijken en hoe je dat in je eigen leven kunt implementeren. Tegelijk is het een super lichte, sprankelende workshop vol humor en creativiteit. Dat maakt het zo krachtig!”- Nora 

Cursus persoonlijke ontwikkeling: Wat is de beste online community voor persoonlijke effectiviteit?

Voor welke community of cursus persoonlijke ontwikkeling je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Ook je budget speelt een rol bij het kiezen van een geschikte community. Elk community rekent immers een ander tarief.  

Om erachter te komen welke community of cursus persoonlijke effectiviteit het beste bij je past, volg je de onderstaande stappen: 

 • Zet je wensen en doelen op een rijtje;
 • Vergelijk de verschillende communities;
 • Meld je direct aan bij een persoonlijke ontwikkeling cursus.

Vooral het eerste punt is erg belangrijk. Elk mens is anders, dus je moet vooral kijken naar wat JOUW wensen en doelen zijn en wat je wilt bereiken. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, brengt elke community unieke voordelen met zich mee. Neem daarom de tijd om de verschillende communities met elkaar te vergelijken en meld je aan voor de persoonlijke ontwikkeling training die het beste bij jou past. De aanmelding voor een community voor persoonlijke ontwikkeling of cursus persoonlijke effectiviteit kan je leven aanzienlijk veranderen! 

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Persoonlijk ben ik heel erg van leren op mijn eigen tempo. Een online leeromgeving zoals 365 Academy, Brein TV, Unbreakable Academy, MindsetFlix, Mindvalley en Gaia sluiten hier perfect op aan. Als je meer de hoek van NLP op wilt gaan kijk dan eens bij de beste NLP opleidingen en zie wat NLP College voor jou kan betekenen.

Je kan ook Jeugdtrauma Online Training of leren loslaten met Jan Bommerez of kiezen voor Hypnose Instituut Nederland (HIN). HIN scoorde erg goed in ons overzicht over beste hypnose opleiding.

Als je het fijn vindt om deel te nemen aan ceremonies probeer dan eens een truffel ceremonie of zweethut ceremonie bij bijvoorbeeld Eagle Lodges. Je komt dan wat meer in de buurt bij retraites. Erg effectief is mijn ervaring!

Andere opties om je te laten inspireren is een abonnement op het Manifestatie Magazine, een cursus minimalisme, cursus geluk of blader door het Mentali interactief werkboek. En wil je echt next level gaan bezoek dan seminars zoals Maximum Potential, Buitengewoon Leiderschap of join de communties van Levensbazen of Motivated Minds.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Meest gestelde vragen over cursussen zelfontwikkeling 

Misschien is persoonlijke ontwikkeling niet iets waar jij je tot nu toe (bewust) mee bezig hebt gehouden. Daarom licht ik graag toe wat het precies is en wat je eraan hebt. Ik heb de meest gestelde vragen over cursussen zelfontwikkeling op een rijtje gezet en zo goed mogelijk beantwoord. 

Wat is een persoonlijke ontwikkeling training precies?

Persoonlijke ontwikkeling is een algemene term voor het verbeteren van jezelf als persoon. Je kunt jezelf op verschillende gebieden ontwikkelen, om zo sterker in je schoenen te staan, meer uit het leven te halen en gelukkiger te worden. Het gaat erom dat je alles uit jezelf haalt wat er in je zit en dat je jezelf op een positieve en gezonde manier blijft uitdagen. Waar persoonlijke effectiviteit aan de ene kant heel erg gaat over jezelf ontwikkelen, beter worden en nieuwe doelen nastreven, betekent het anderzijds dat je jezelf leert accepteren om wie je bent. Je bent als mens namelijk al goed genoeg. Het stukje zelfliefde wat daarbij komt kijken is ook een onderdeel van persoonlijke groei. Vervolgens gebruik je die liefde voor jezelf om jezelf het beste te gunnen en op zoek te gaan naar wat jou echt gelukkig maakt. 
Naast zelfliefde en je talenten benutten, gaat persoonlijke groei ook over zelfbewustzijn, de omgang met anderen en fysieke gezondheid. Die combinatie zorgt ervoor dat je leven een stuk soepeler zal verlopen en fijner zal aanvoelen. 

Waar bestaan trainingen persoonlijke ontwikkeling uit? 

Persoonlijke ontwikkeling gaat vooral om inzicht krijgen in wie jij bent, wat je wilt en hoe je dat voor elkaar krijgt. Hierdoor zal je je leven leuker en mooier gaan vinden. Ook helpt het om voldoening te halen uit wat je doet en zal je energieker zijn. Meditatie en hypnose zijn tools die vaak worden ingezet. Wil je meer weten over hypnose bekijk dan onze Hypnose Instituut Nederland review.

Een aantal onderdelen waar je aan zou kunnen werken wanneer je jezelf wilt ontwikkelen: 
Zelfbewustwording: ontdek welke standaard reacties of gedragspatronen jij hebt aangeleerd en of je het daarmee eens bent. Zo niet, dan kun je hieraan werken en een nieuwe richting inslaan. Dit helpt ook om meer discipline en doorzettingsvermogen te krijgen;

Talent ontwikkelen: waar ben je goed in? Probeer daar meer aandacht aan te besteden. Het zal je namelijk een voldaan en gelukkig gevoel geven;

Omgang met anderen: kom jij voor jezelf op wanneer je het ergens niet mee eens bent? En lukt het je al goed om je emoties te uiten tegenover de mensen om je heen? Hoe opener je wordt, des te beter je relaties zullen worden;

Gezondheid: persoonlijke groei draait niet alleen om mentale gezondheid (minder negativiteit, minder piekeren, enzovoort), maar ook om fysieke gezondheid. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, zodat je fit bent en alles uit het leven kunt halen; 

Financiën: hoeveel geld geef jij iedere maand uit en waaraan besteed je het? Zet je ook geld op je spaarrekening of zou je in het geval van een financiële tegenvaller in nood zitten? Door je hier bewust van te worden kun je iets veranderen. 

Waarom een online cursus persoonlijke ontwikkeling volgen? 

Een training persoonlijke effectiviteit volgen wordt steeds populairder. Meer dan ooit zijn mensen aan het beseffen dat verandering begint bij henzelf. Wanneer je zorgt dat jij – de basis van jouw bestaan – goed is, dan kun je iets betekenen voor de wereld in haar geheel. Zie het als de bouwstenen van een huis. Als de fundering niet goed is, zal het vroeg of laat instorten. Leg je daarentegen wel een goede fundering, dan kun je daarop verder bouwen. Zo maken we het individueel mogelijk dat er een mooier en gelukkiger collectief ontstaat.  
Een zelfontwikkeling cursus of cursus persoonlijke effectiviteit helpt je om inzicht te krijgen in jouw huidige leven, in die basis. Het kan heel lastig zijn om op eigen houtje ver te komen met persoonlijke ontwikkeling. Je hebt daar nu eenmaal hulp bij nodig. Zo helpt het enorm om af en toe met iemand te sparren. Een ander ziet vaak dingen bij jou waar jij je zelf helemaal niet bewust van bent. Dus ondanks dat een training persoonlijke effectiviteit erop gericht is om jou persoonlijk te helpen, is dit wel een proces dat je gezamenlijk uitvoert. 

Wat zijn de voordelen van persoonlijke ontwikkeling training? 

Persoonlijke ontwikkeling brengt veel voordelen met zich mee. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar het levert veel meer op dan je je nu kunt voorstellen. Allereerst ga je meer over jezelf leren. Misschien denk je dat je jezelf al heel goed kent, maar er zijn nog veel meer lagen te ontdekken. Het menselijk brein en het ego zijn erop gericht om ons af te leiden en te beschermen. Daardoor zien we zelf alleen het topje van de ijsberg als het aankomt op het gedrag waar wij ons bewust van zijn. Veel vaker doen of zeggen we dingen onbewust. We zijn zo gewend geraakt aan bepaalde patronen, dat we er niet meer over nadenken. We staan er niet meer bij stil. Wanneer je hier bewust op gaat letten, zal je zien dat er nog heel veel laagjes zijn die je bij jezelf kunt ontdekken. En dat zorgt ervoor dat je jezelf veel beter leert kennen als persoon. Dit is heel belangrijk, omdat jij altijd de belangrijkste persoon in je eigen leven zal zijn. Alles begint bij jezelf, dus een goede band met jezelf hebben is ontzettend waardevol. 
Ook zal je merken dat je bepaalde onderdelen van je leven mooier en sterker kunt maken. Wanneer jij goed in je vel zit en een gezonde relatie met jezelf hebt, kun je ook gezonde relaties met andere mensen aangaan. Het zal ook helpen om productiever en gelukkiger te zijn op het werk. Wanneer jij echt weet wat je leuk vindt, dan kun je daar hopelijk je werk van maken. Dan wordt werken geen straf van 5 dagen per week, maar iets om naar uit te kijken. 
Iemand die zichzelf op persoonlijk niveau ontwikkelt, kan zijn of haar zwakke punten overwinnen. Dat begint bij acceptatie van die zwakke punten. We zijn vaak geneigd om ons af te zetten tegen delen van onszelf die we niet leuk of mooi vinden, maar dat werkt averechts. Wanneer je jezelf accepteert om wie je bent en onder ogen kunt komen wat jouw mindere kanten zijn, dan kun je daar vervolgens iets aan doen. Onthoud hierbij dat niemand perfect is. Je hoeft daarom niet te streven naar perfectie. Streef liever naar een leven dat zo goed mogelijk aanvoelt voor jou. En als je daarbij bepaalde dingen of gedragingen wilt aanpassen, dan ben je daar helemaal vrij in. (1)

Hoelang duurt een persoonlijke ontwikkeling training ongeveer? 

Persoonlijke effectiviteit is niet iets wat je even één keer uitvoert en daarna nooit meer hoeft te doen. Het is een levenslang proces. Je blijft er dus altijd mee bezig, als je dat wilt. Laat dit je niet afschrikken, want dit ‘nadeel’ weegt niet op tegen de voordelen van persoonlijk leiderschap. Ondanks dat je er je hele leven mee bezig zal zijn, zal het ook je hele leven interessant en uitdagend blijven. Je kunt jezelf namelijk altijd blijven verbeteren, ongeacht je leeftijd of leefsituatie.  
Door aan persoonlijke ontwikkeling te doen, word je de best mogelijke versie van jezelf die je op dat moment kunt zijn. Het is bovendien een leerzame reis voor je ziel. Aangezien veel mensen geloven dat de ziel na dit leven verdergaat, is persoonlijke kracht een investering in jezelf. Niet alleen in dit leven, maar in al je toekomstige levens. 

Is een persoonlijke ontwikkeling training makkelijk? 

Nee. Daar kan ik heel kort over zijn. Ondanks dat het ontzettend veel voordelen oplevert wanneer je ermee aan de slag gaat, is het geen gemakkelijke reis. Je zal onderweg namelijk allerlei hobbels en kuilen tegenkomen. Daardoor kan je even van slag zijn. Je zal die dingen namelijk moeten uitpluizen en moeten verwerken voordat je weer verder kunt gaan. Maar het is wel heel waardevol om deze reis aan te gaan. Een cursus zelfontwikkeling en zelfbeeld is hierbij heel nuttig. Het helpt je namelijk om buiten je comfortzone te stappen en nieuwe mensen, situaties en wegen te ontdekken. Wie niet buiten zijn of haar comfortzone stapt, zal nooit groeien. In elk geval niet zoveel als je zou doen wanneer je wel bereid bent om jezelf uit te dagen. Weet wel dat het voor iedereen mogelijk is om met persoonlijke groei aan de slag te gaan. Zolang je doelgericht bent en weet waarom je iets wilt bereiken (meer geluk, minder verdriet, minder eenzaamheid, je beter voelen over jezelf, een betere vriend(in) zijn voor de mensen om je heen, enzovoort), kun je daaraan werken en zal je groeien als persoon. 

Zijn trainingen persoonlijke ontwikkeling geschikt voor iedereen? 

Ja, ook hier kan ik heel kort over zijn! 🙂 Iedereen die meer uit zichzelf wil halen en die streeft naar meer geluk, zal baat hebben bij een cursus zelfontwikkeling. Cursussen zelfontwikkeling helpen je namelijk op weg en geven je dat duwtje in de goede richting. Ze zorgen ervoor dat je ogen geopend worden en dat je meer inzicht krijgt. Je zou het ook wel ‘ontwaken’ kunnen noemen.  Een aanrader is de Breathwork Masterclass.

Een cursus of opleiding persoonlijke ontwikkeling is daarom heel geschikt voor iedereen die zichzelf het beste gunt in dit leven! Ga jij er ook mee aan de slag? Ga je voor persoonlijke kracht? Ik ben heel benieuwd naar welke cursus zelfontwikkeling jij gaat kiezen. Laat je het mij weten in een reactie?  

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Mijn Beste Training Persoonlijke Ontwikkeling | Review

Laat een reactie achter