In dit artikel

Beste Superfoods Review Superfood Mix!

Beste Superfoods | Review (2023) | Superfood Mix!

In dit artikel

Superfoods kopen is iets wat veel mensen tegenwoordig doen. Zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid wordt wereldwijd (gelukkiger) steeds serieuzer genomen. Heb jij ook interesse in superfoods, maar weet je nog niet welke superfood je nodig hebt? Of ben je gewoon benieuwd naar de algemene superfoods lijst, zodat je inspiratie kunt opdoen? In dit artikel ga ik je er alles over vertellen én ik deel de beste superfoods per categorie met je. Ga er maar lekker voor zitten, want we gaan beginnen. 

Beste superfoods van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste sea moss – Sea Moss Mountain
 2. Beste tarwegras – Vitals
 3. Beste chlorella – Vitals
 4. Beste immunity support – SuperFoodies
 5. Beste green juice – Nutribites

Wat zijn superfoods?

Laten we beginnen met de superfoods betekenis, want wat zijn superfoods eigenlijk? De superfood betekenis volgens het Voedingscentrum is: “voedingsmiddelen die een hoog gehalte aan voedingsstoffen of bioactieve stoffen bevatten”. Denk hierbij aan vitamines, mineralen en antioxidanten; de voedingsstoffen die positieve eigenschappen hebben en goed zijn voor de gezondheid, dus. Wat is superfood nog meer? Het gaat vrijwel altijd om superfoods uit de natuur, dus van natuurlijke oorsprong.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Waar zijn superfoods goed voor?

Superfoods hebben positieve eigenschappen, waardoor ze allerlei effecten teweeg kunnen brengen in het menselijk lichaam. Elke superfood heeft weer een eigen, unieke werking. Als we kijken naar de top 10 superfoods, dan draait de werking vrijwel altijd om één of meerdere van de volgende effecten: je krijgt door superfoods meer energie, je bent minder vermoeid, je immuunsysteem wordt er sterker van, je kunt door een superfood afvallen en/of ze gaan bijvoorbeeld een depressie of huidveroudering tegen. Andere bekende effecten van de superfood top 10 is dat ze hart- en vaatziekten zouden voorkomen en het libido bij zowel mannen als vrouwen kunnen verhogen.

Beste Superfoods Review Superfood Mix!

Superfood top 10

Als we kijken naar de gemiddelde top 10 superfoods die je geld waard zijn, dan komen we al snel uit bij het volgende rijtje (of bij een soortgelijke versie ervan, want smaken verschillen).

✅ Groene thee;

✅ Tarwegras;

✅ Chlorella;

✅ Sea moss;

✅ Ginseng;

✅ Hennepzaad;

✅ Goji bessen;

✅ Acai;

✅ Chiazaad;

✅ Tarwegras.

Superfood zaad

Wil je graag superfood kopen in zaadjes vorm? Dat is bijvoorbeeld handig als je ze door je yoghurt, kwark of smoothie wilt mixen. De beste voorbeelden op het gebied van superfood zaad vind je hieronder.

Hennepzaad

Hennepzaad is ontzettend gezond, want het bevat alle 20 essentiële aminozuren. Je zou het niet denken, want de zaadjes zijn vrij klein, maar ze doen echt veel voor je gezondheid. Ook de 9 aminozuren die ons lichaam niet zelf kan aanmaken, zitten erin. We moeten die daarom via onze voeding binnenkrijgen, maar dat is nog wel eens lastig. Door hennepzaad aan je eetpatroon toe te voegen, los je dit probleem gemakkelijk op. En wist je dat er ook omega 3 en 6 vetzuren in zitten? Ook die dragen bij aan een goede gezondheid.

Chiazaad

Chiazaad is donkerbruin van kleur en afkomstig van de Salvia-hispanica plant. Dit kleine zaad is rijk aan gezonde voedingsstoffen. Er zitten bijvoorbeeld mineralen, antioxidanten en omega 3 vetzuren in, maar ook vezels en eiwitten! Tegelijkertijd zitten er veel koolhydraten in. Niet handig als je wilt afvallen, maar wel als je een goede bron van energie wilt aanspreken. Dankzij de milde smaak (een beetje nootachtig), mix je chiazaad gemakkelijk door verschillende gerechten. Zo kun je het door je yoghurt of kwark doen, maar ook door een smoothie. Bak je zelf brood of iets anders lekkers? Voeg er chiazaad aan toe om het gezonder te maken!

Beste Superfoods Review Superfood Mix!

Acai

Acai staat erom bekend dat het je immuunsysteem sterker maakt. Ook kan het de bloeddruk verlagen, de bloedsuikerspiegel in balans brengen en het vermindert ontstekingen. Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het verbeteren van je cognitieve functies? Ook dan is acai een perfect hulpmiddel. Acai is namelijk een van de meest rijke antioxidant voedingsmiddelen over de hele wereld! Wil je er meer over weten en direct ontdekken wat het beste acai supplement is? Lees dan het artikel dat ik er eerder over geschreven heb.

Goji bessen

Goji bessen bevatten veel vitamine A en C. Daardoor zijn ze goed voor de weerstand, maar ook voor je ogen. En wist je dat gedroogde goji bessen veel ijzer bevatten, net als verschillende antioxidanten? Deze superfood met veel ijzer zijn wat harder van structuur en hebben niet zo’n hele opvallende smaak. Je kunt ze daardoor prima door je ontbijt, smoothie bowl, smoothie of door een ander gerecht mixen. In het achterliggende artikel ga ik hier dieper op in en vertel ik je alles wat je wilt weten!

Superfoods poeder

Sommige mensen vinden het fijn om hun superfoods niet in de vorm van zaadjes, maar juist als superfood poeder te nuttigen. Dat superfoods poeder kun je namelijk makkelijker mengen, zelfs door een drankje. Zo hoef je er niet op te kauwen – en er in principe dus geen moeite voor te doen – maar krijg je wel de nodige voedingsstoffen binnen die je lichaam zo goed kan gebruiken.

Beste Superfoods Review Superfood Mix!

Immunity support

Een voorbeeld van zo’n superfoods poeder is Immunity Support van SuperFoodies. Het is een mix van allerlei gezonde ingrediënten die tot poeder zijn vermalen. Als je dagelijks een portie door een drankje, soep of ander gerecht mixt, krijg je met gemak de nodige voedingsstoffen binnen. Het is niet alleen een gemakkelijke manier, maar ook nog eens een gezonde! In plaats van al die superfoods los te eten, krijg je ze nu in één keer binnen en kun je daarna aan je dag beginnen.

Superfoods sappen

Nog handiger: superfoods sappen. Daar hoef je namelijk niets meer mee te doen, je kunt ze zo opdrinken! Superfoods sappen zijn sapjes die gemaakt worden van gezonde voedingsmiddelen. Ingrediënten die vol gezonde voedingsstoffen zitten, dus. Vaak zijn ze rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten en brengen ze daardoor allerlei positieve effecten teweeg. Met superfoods sappen zou je een detoxkuur kunnen doen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook elke dag eentje drinken ter ondersteuning van je gezondheid. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende smaken, dankzij de toevoeging van verschillende ingrediënten.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Ginseng

Maak of koop bijvoorbeeld een heerlijke sapje met ginseng. Wist je dat deze superfood goed is voor het verbeteren van fysieke prestaties en zorgt voor meer spierkracht? Ook vermindert het stress en helpt het je om mentaal beter te presteren. Een ander bekend effect van ginseng is dat het een positieve invloed op de bloedsuikerspiegel heeft. Het zou zelfs kunnen helpen in gevallen van diabetes. Als we het hebben over ginseng, dan gaat het vooral om de wortel van de plant. Die bevat namelijk de meeste actieve stoffen.

Gember

Gember zit vol mineralen, vitamines en antioxidanten. Het bevat ook oliën die gezond zijn en daardoor bijvoorbeeld gunstig zijn voor de spijsvertering. Gember is afkomstig van de wortel van de gemberplant en wordt tegenwoordig ook veel in thee gebruikt. Verder kan het helpen tegen ochtendmisselijkheid, griep, overgeven en reisziekte. En het biedt verlichting bij infecties of een verkoudheid. Wist je dat je gember ook kunt inzetten tegen stress en om beter te slapen? Meer over de gezondheidsvoordelen lees je in mijn gember thee artikel!

Kurkuma

Door naar kurkuma. Kurkuma komt van een plant en wordt vaak als kruid of ander ingrediënt gebruikt in gerechten. Ook wordt het steeds vaker als supplement ingenomen, omdat het veel gezondheidsvoordelen biedt. Het helpt bijvoorbeeld bij ontsteingen, om af te vallen en het is goed voor je lever en cholesterol. Het kan op verschillende manieren worden toegepast. Meer daarover lees je in het artikel dat ik over kurkuma schreef.

Beste Superfoods Review Superfood Mix!

Superfoods supplementen

Vind je het niet fijn om superfoods als kruiden, zaden, poeder of sapje in te nemen? Dan ben je vast blij te horen dat er tegenwoordig nog meer mogelijkheden zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van superfoods capsules of superfoods tabletten? Je slikt ze zo door met water en je krijgt dan toch de juiste voedingsstoffen binnen.

Superfoods capsules

Wil jij de meest snelle en gemakkelijke oplossing om superfoods binnen te krijgen? Dan adviseer ik je om voor superfoods capsules te kiezen. Deze kun je gewoon innemen met water. Eén keer slikken en je voorziet je lichaam van wat het nodig heeft! Bovendien kun je superfood capsules gemakkelijk met je meenemen. Ga je dus op vakantie, dan hoef je niet allemaal verschillende superfood zaden of bessen mee te nemen. Eén capsule per dag is al voldoende!

Kombucha

Ooit van kombucha gehoord? Dit is een zuur drankje, dat ontstaat door het fermenteren van thee. Zo ontstaat een licht bruisend drankje dat gunstig is voor het immuunsysteem en de spijsvertering. Het wordt zelfs gebruikt als vervanger van alcohol of frisdrank, omdat kombucha immers veel gezonder is. Wil je er meer over weten, lees dan het uitgebreide artikel dat ik erover schreef. Daar ga ik er dieper op in.

Beste Superfoods Review Superfood Mix!

Lion’s mane

Lion’s mane is een paddenstoel met een wit, harig uiterlijk. Dat uiterlijk doet denken aan de manen van een leeuw, vandaar dat deze naam bedacht is. Waar lion’s mane goed voor is? Bijvoorbeeld om de concentratie te verbeteren. Het is gunstig voor de geest, maar tegelijkertijd ook voor een sterk immuunsysteem en voor een goed werkende spijsvertering. 

Superfoods tabletten

Of je nu voor superfoods capsules of superfoods tabletten kiest, dat maakt niet veel uit. Sommige mensen laten zich hierin leiden door superfoods aanbiedingen. Zo wordt een superfood bestellen vaak goedkoper als je op de kortingen afgaat. Weet wel dat tabletten vaak extra hulpstoffen/vulmiddelen bevatten. Dat is bij een capsule minder vaak het geval. Hoe dan ook: superfoods tabletten zijn net zo handig en kun je ook onderweg gemakkelijk innemen. Snel én gezond, dus!

Reishi

Reishi werkt vooral goed als je last hebt van vermoeidheid en stress. De vicieuze cirkel die in zulke situaties ontstaat, is soms moeilijk te doorbreken. Dankzij reishi krijg je de grip op je energieniveau weer terug en kan je stress beter aan. Het zorgt er bovendien voor dat je slaapkwaliteit beter wordt, het verlaagt een hoge bloeddruk en het helpt allergieën te verminderen. Er wordt zelfs geloofd dat reishi kan helpen om kankersymptomen te verminderen en de levensduur te verlengen.

Beste Superfoods Review Superfood Mix!

Maca

Maca kun je eten, maar je kunt het ook gedroogd of in poedervorm door shakes en smoothies mengen. Het is een kruidensupplement dat eigenlijk goed is voor de algehele gezondheid. Wil je je libido verhogen, dan schijnt maca daarvoor ook een geschikt hulpmiddel te zijn. En het is van natuurlijke oorsprong, dus dat is altijd prettig. Je kunt vaak beter eerst naar een oplossing in de natuur zoeken, voordat je overstapt op synthetische medicijnen die soms meer kwaad dan goed doen.

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Superfoods greens

Superfood greens, zijn bijvoorbeeld spirulina en chlorella. Deze superfoods bevatten veel eiwitten, waardoor ze bijvoorbeeld voor vegetariërs en veganisten extra interessant zijn. Waar mensen normaal gesproken veel eiwitten uit vleesproducten halen, vormen superfoods greens een waardige vervanger. Ze hebben bovendien allerlei gezonde voordelen te bieden: van het verhogen van het energieniveau tot het versterken van het immuunsysteem en het stimuleren van de spijsvertering. Ook helpen ze je lichaam om zich beter tegen vrije radicalen te beschermen.

Sea moss

Sea moss is zeewiersoort van een hoge kwaliteit. Het groeit langs rotsen in de Atlantische oceaan en komt in verschillende kleuren voor. Sea moss wordt vaak als gel verkocht. Dat kun je vervolgens door je eten mixen of door een drankje. Het is ook mogelijk om sea moss als capsules of tabletten in te nemen om van de voordelen te profiteren. Die voordelen zijn o.a. te wijten aan de hoeveelheid vitamine A die erin zit en de aanwezigheid van andere belangrijke voedingsstoffen. Ben je benieuwd naar sea moss en wil je er meer over weten? Klik dan op het linkje om naar het bijbehorende artikel te gaan.

Tarwegras

En dan is er ook nog tarwegras: gras dat uit een zaadje groeit en rijk is aan gezonde voedingsstoffen. Naast allerlei vtiaminen zitten er ook aminozuren en plantaardige eiwitten in. Ideaal voor vegetariërs en veganisten! Er zitten 92 van de 102 bestaande mineralen in tarwegras wortels. Je begrijpt dus wel waarom dit een superfood genoemd wordt! Tarwegras wordt verkocht als poeder, zodat je het door smoothies, yoghurt, enzovoort kunt mixen. Het is ook mogelijk om tarwegras tabletten of capsules te kopen, die je gemakkelijk inneemt met water. In het bijbehorende artikel over tarwegras lees je er alles over!

Beste Superfoods Review Superfood Mix!

Chlorella

En misschien is chlorella ook wel iets voor jou. Deze superfood wordt vaak in poedervorm verkocht: chlorella poeder. Het is plantaardig en daarom in veel gevallen niet alleen geschikt voor vegetariërs, maar ook voor veganisten. Chlorella is een zoetwateralg en behoort tot de groenwieren. Er zitten veel gezonde voedingsstoffen in met een krachtige werking. Slik je liever chlorella capsules? Dat kan ook!

Superfoods recepten

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan met extra gezonde gerechten? Verdiep je dan eens in superfoods recepten. Deze gezonde recepten bevatten superfoods, waardoor ze nog meer positieve effecten teweegbrengen in je lichaam en geest. Die superfoods kopen kun je overigens gemakkelijk online doen. Kies vooral het merk dat jou het meeste aanspreekt. Of breng direct een bezoekje aan de Superfoodstore of aan Superfoodsonline. Daar kun je je winkelmandje direct volladen en zo snel mogelijk aan je gezondheid werken!

Superfoods in smoothies

Wil je graag meer weten over hoe je een superfood ontbijt in de vorm van een smoothie maakt? Dit kan namelijk op verschillende manieren. Enerzijds kun je superfoods in smoothies mengen met een superfood mix zoals green juice. Dit is een gemakkelijke oplossing waar o.a. gezondheidsexpert Jesse van der Velde een voorstander van is. Maar je kunt natuurlijk ook losse superfoods bestellen en die als ingrediënten aan je smoothies toevoegen. Het fijne is dat je daarmee eindeloos kunt variëren. Klik op de linkjes om de artikelen te lezen die erbij horen en doe vooral wat goed voelt voor jou!

50 Praktische groei tips
Met mijn 50 gratis tips maak jij de volgende stap in jouw persoonlijke groei!
Vraag nu het E-book aan

Meer voor je gezondheid!

Het feit dat je dit artikel bent gaan lezen, betekent dat je veel geeft om je gezondheid. Dat is ontzettend goed, want je gezondheid is letterlijk van levensbelang. Haal je – om welke reden dan ook – niet voldoende voedingsstoffen uit je dagelijkse voeding? Dan kan het nuttig zijn om naast superfoods ook voedingssupplementen te nemen. Ook op dat gebied wil je natuurlijk alleen de beste vitamines binnenkrijgen. Misschien heb je extra behoefte aan bepaalde mineralen en spoorelementen, maar het kan ook dat jouw lichaam juist omega 3 vetzuren EPA/DHA nodig heeft. Bijvoorbeeld omdat je weinig tot geen vette vis eet.

Verdiep je ook zeker eens in de verschillende fytonutriënten die er bestaan. ik heb er eerder een uitgebreid artikel over geschreven. Ben je een fanatieke sporter, dan kan een extra behoefte aan eiwitten ontstaan vanuit je lichaam. Je spieren hebben eiwitten immers nodig om te groeien en te herstellen, na elke work-out. Het is belangrijk om je lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen in haar processen, zeker wanneer je extra veel van haar vraagt. Gelukkig kun je op deze website terecht voor alle informatie die je nodig hebt op dit gebied. Doe er je voordeel mee!

Beste Superfoods Review Superfood Mix!

Meest gestelde vragen over superfoods

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over superfoods in het algemeen? Of wil je graag weten wat de beste superfood is en waarom? Bij de meest gestelde vragen hieronder kom je erachter. Lees dus nog even verder!

Wat is de beste superfood?

De beste superfood is er niet perse één. Je kunt namelijk superfoods in verschillende categorieën kopen en die gebruiken voor verschillende redenen. Elke superfood heeft haar eigen, unieke werking. Daarom zijn de beste superfoods vooral de superfoods die jou aanspreken en die bijdragen aan het verbeteren van lichamelijke of mentale problemen die jij ervaart. In dit artikel lees je er alles over en als je op de achterliggende linkjes klikt, kun je je er nog verder in verdiepen!

Waarom zijn superfoods gezond?

Waarom superfoods gezond zijn, is vooral omdat ze heel veel voedingsstoffen en bioactieve stoffen bevatten. En die heeft het lichaam hard nodig om goed te kunnen functioneren. Tegenwoordig halen we lang niet alle nodige voedingsstoffen uit ons dagelijkse eten. Het is daarom interessant om superfoods ter aanvulling te gebruiken. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook door superfoods afvallen (of in elk geval wat sneller afvallen), je beter concentreren en/of depressieve klachten tegengaan. Ze bieden dus allerlei voordelen voor de fysieke en mentale gezondheid. (1)

Welke superfoods heb ik nodig?

Welke superfoods je nodig hebt, hangt af van jouw persoonlijke situatie en de staat van je gezondheid. Bovenaan dit artikel heb ik een superfoods top 10 gemaakt, om de meest bekende en populaire superfoods te laten zien. Wanneer jij echter een specifieke klacht hebt, kan het zomaar zijn dat je een hele andere superfood zou moeten gebruiken om die klacht te verminderen of op te lossen. Ga dus vooral af op de informatie die bij jou past en laat je inspireren door de vele mogelijkheden die de natuur te bieden heeft.

Welke superfoods werken echt?

Welke superfoods echt werken, dat zijn eigenlijk alle superfoods die ik in dit artikel benoem. In hoeverre een superfood iets voor jou zal doen, hangt ook af van hoe het met je gezondheid is gesteld. Als je al heel gezond bent, merk je misschien minder van de effecten, dan wanneer je ziek bent of een zwak immuunsysteem hebt. Het kan echter nooit kwaad om je in superfoods te verdiepen. Zo kan je de vraag ‘welke superfoods werken echt voor mij’ vast heel goed beantwoorden.

Conclusie beste superfoods van 2023

 • Beste sea moss – Sea Moss Mountain
 • Beste tarwegras – Vitals
 • Beste chlorella – Vitals
 • Beste immunity support – SuperFoodies
 • Beste kombucha – …
 • Beste green juice – Nutribites
 • Beste acai – …
 • Beste goji bessen – …
 • Beste hennepzaad – …
 • Beste chiazaad – …
 • Beste ginseng – …
 • Beste gember – …
 • Beste kurkuma – Nutribites
 • Beste lion’s mane – …
 • Beste reishi – …
 • Beste maca – …
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Superfoods | Review (2023) | Superfood Mix!

Laat een reactie achter