In dit artikel

Beste Spirulina | Review (2022) | 5x Test!

Beste Spirulina | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Wil je spirulina kopen? Dat kan in de vorm van spirulina poeder of een spirulina tablet. Bovendien kan spirulina biologisch zijn en daardoor een extra sterke spirulina werking hebben. Wil jij ook spirulina bestellen, maar weet je niet wat de beste spirulina is? Dan ben je je hier aan het juiste adres. Ik ga namelijk 5x spirulina vergelijken: van spirulina chlorella tot spirulina algen en andere soorten spirulinapoeder. En na afloop van deze spirulina test weet jij wat de beste keuze is. Laten we daarom snel beginnen!

Beste spirulina 2023: Mijn selectie 

 1. Beste spirulina biologische tabletten – Vitals Spirulina Biologisch 
 2. Beste spirulina biologisch poeder – Vitals True Superfood Biologisch 
 3. Beste spirulina tabletten – Chi Spirulina 500 mg tabletten 

Spirulina vergelijken; hoe doe ik dat? 

Hoe doe ik dat: spirulina vergelijken? Ik kijk hiervoor naar het gebruiksgemak en de kwaliteit van spirulina. Welke ingrediënten bevat een supplement? En is het biologisch of niet? Ook let ik op de gemiddelde spirulina ervaring van klanten. En de prijs van de beste spirulina telt natuurlijk ook mee, evenals of je verzendkosten moet betalen voor het product. Kortom: genoeg factoren om in gedachten te houden bij het vergelijken van dit supplement. 

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

1. Vitals Spirulina Biologisch – beste spirulina biologische tabletten

Op nummer 1 staat spirulina van Vitals. Vitals Spirulina Biologisch zijn biologische tabletten met een fijne dosering. Ben je een vegetariër of veganist? Ook dan mag je gebruikmaken van dit supplement. Bovendien zijn de kleine tabletjes heel makkelijk om door te slikken. Ze worden ontwikkeld onder ideale kweekomstandigheden en vormen daardoor de meest voedzame greenfood ter wereld. Bovendien worden er geen hulpstoffen aan toegevoegd.

Beste Spirulina Review (2022) 5x Test!

Het advies is om één tot twee keer per dag 2 tabletten Vitals Spirulina Biologisch in te nemen. Dat kan je gewoon met water doen. Er zitten 90 tabletjes in een verpakking, waar je €12,95 voor betaalt. En gebruik je de spirulina kortingscode ‘GROEI, dan krijg je 15% korting op je bestelling!

Voordelen Vitals

✅ Geen spirulinapoeder maar gemakkelijk in te nemen tabletten (klein);

✅ Ze hebben een fijne dosering voor een goede spirulina werking;

✅ Je krijgt 15% spirulina korting met kortingscode ‘GROEI;

✅ Biologisch spirulina poeder in tabletvorm;

✅ Zonder hulpstoffen;

✅ Spirulina chlorella die ook geschikt is voor vegetariërs en veganisten.

Nadelen Vitals

❌ Je moet 1 tot 2 keer per dag 2 tabletten innemen, wat vrij veel is;

❌ Mag niet voor het slapengaan worden ingenomen.


Klik hier voor 15% korting met kortingscode ‘GROEI’

2. Vitals True Superfood Biologisch – beste spirulina biologisch poeder

Op nummer 2 staat Vitals True Superfood Biologisch. Dit is het beste spirulina poeder dat biologisch is. Dit houdt in dat alle ingrediënten in dit supplement van biologische oorsprong zijn. Ze worden dus niet in fabrieken gemaakt, maar zijn van natuurlijke oorsprong. Daardoor is Vitals True Superfood Biologisch een gezonde keuze voor mens, dier en milieu. 

Beste Spirulina Review (2022) 5x Test!

Je kunt Vitals True Superfood Biologisch gemakkelijk innemen door dit spirulinapoeder door een smoothie te mengen. Het bevat geen hulpstoffen en is daardoor een verantwoord spirulina chlorella supplement. Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten! Een pot van 400 gram kost €54,95. Maar met de kortingscode ‘GROEI krijg je 15% korting op je bestelling en betaal jij dus niet de hoofdprijs!

Voordelen Vitals

✅ Biologische spirulina poeder;

✅ Geschikte spirulina omega 3 voor vegetariërs en veganisten;

✅ Bevat geen hulpstoffen voor een verantwoorde chlorella spirulina ervaring;

✅ Goed voor mens, dier en milieu;

✅ Je krijgt 15% korting met de kortingscode ‘GROEI;

✅ Makkelijk in te nemen, ook door een smoothie te mengen.

Nadelen Vitals

❌ Niet per se heel hoog gedoseerd, waardoor de spirulina werking pas optimaal is bij de inname van meer poeder;

❌ Het is een natuurproduct, dus de voedingswaarden kunnen per seizoen wat verschillen;

❌ Het is een vrij prijzige spirulina poeder.


Klik hier voor 15% korting met kortingscode ‘GROEI’

3. Chi Spirulina 500mg tabletten

Dan gaan we door naar Chi Spirulina 500mg tabletten. Tabletten dus, in plaats van spirulinapoeder. Het voordeel is dat je ze gemakkelijker onderweg inneemt; je hebt alleen een beetje water nodig. Weet wel dat de dosering niet per se heel hoog is. Je moet dus meerdere tabletten per keer innemen om de gewenste spirulina werking te ervaren. Wel is dit een biologisch product dat daardoor een goede keuze is. Niet alleen voor jou, maar ook voor het milieu en de dieren.

Beste Spirulina Review (2022) 5x Test!

Je kunt Chi Spirulina 500mg tabletten kopen voor €19,02. Je ontvangt dan een verpakking met 190 tabletten. Het advies is om per keer 4 tot 6 tabletten in te nemen. Gelukkig zijn het kleine tabletjes.

Voordelen Chi

✅ Tabletten die je gemakkelijk onderweg inneemt met alleen water;

✅ Biologische spirulina;

✅ Bevat meer dan 80 voedingsstoffen;

✅ Kleine tabletten die je redelijk makkelijk doorslikt.

Nadelen Chi

❌ Je betaalt verzendkosten op dit spirulina chlorella supplement;

❌ Als je niet graag tabletten doorslikt, dan is spirulina poeder een betere keuze.


Klik hier voor de beste deal

4. Mattisson Healthstyle Biologische Spirulina Poeder 

Wil je spirulina kopen die gemakkelijk te doseren is? Spirulina tabletten zijn dat niet, maar Mattisson Healthstyle Biologische Spirulina Poeder is dat wel! Je kunt dit chlorella spirulina poeder door water, een smoothie of sapje mengen. Het advies is om twee keer per dag 3 gram van dit poeder in te nemen. Zo blijf je dankzij spirulina gezond!

Beste Spirulina Review (2022) 5x Test!

Wil je Mattisson Healthstyle Biologische Spirulina Poeder kopen? Voor een verpakking van 125 gram betaal je €11,26. Het advies is om twee keer per dag 3 gram spirulina poeder in te nemen. Als je veel thuis bent is dat geen probleem. Ben je dat niet, dan moet je het wel even plannen. Anders bestaat de kans dat je het de tweede keer misschien vergeet.

Voordelen Mattisson Healthstyle

✅ 100% biologische spirulina en chlorella;

✅ Voordelig geprijsde spirulina poeder;

✅ Handige poedervorm;

✅ Gemakkelijk te mengen door water, smoothies of vruchtensappen.

Nadelen Mattisson Healthstyle

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €20 op dit supplement;

❌ Je moet twee keer per dag 3 gram spirulina nemen, wat vrij veel is.


Klik hier voor de beste deal

5. Orthovitaal Spirulina Platensis 400 mg tabletten 

En tot slot bespreek ik graag nog een variant op spirulina tabletten. Het gaat hier over Orthovitaal Spirulina Platensis 400 mg tabletten. Deze worden gekweekt in een zuivere omgeving, waardoor spirulina gezond is voor iedereen. Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten overigens! Wil je spirulina kopen met een fijne dosering in tabletvorm? Dan is dit het supplement dat je zoekt.

Beste Spirulina Review (2022) 5x Test!

Er zitten 120 tabletten in een verpakking van Orthovitaal Spirulina Platensis 400 mg tabletten. Je betaalt hiervoor slechts €9,95. Het advies is om twee keer per dag 3 tabletten in te nemen.

Voordelen Orthovitaal

✅ Chlorella spirulina met een fijne dosering in tabletvorm;

✅ Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Het voordeligste spirulina supplement uit deze selectie;

✅ Deze spirulina en chlorella wordt gekweekt in een zuivere omgeving.

Nadelen Orthovitaal

❌ Je betaalt nog verzendkosten als je dit spirulina supplement bestelt;

❌ Je moet twee keer per dag 3 tabletten innemen, wat vrij veel is.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste spirulina 2023 

Nu we alle spirulina pillen en poeders onderzocht hebben, wordt het tijd om een winnaar aan te wijzen. Ondanks dat dit allemaal goede spirulina supplementen zijn, kan er maar één als beste uit de test komen. Dus welke spirulina is de beste? Dat is Vitals Spirulina Biologisch! Deze tabletten zijn volgens spirulina ervaringen heel fijn, omdat ze zo klein van formaat zijn. Daardoor zijn ze gemakkelijk in te nemen. Bovendien betreft het chlorella spirulina zonder hulpstoffen, van biologische oorsprong. 

Beste Spirulina Review (2022) 5x Test!

Vitals Spirulina Biologisch is daardoor niet alleen een goede keuze voor jou, maar ook voor dier en milieu. Dit supplement is bovendien geschikt voor vegetariërs en veganisten. En als je de kortingscode ‘GROEI gebruikt, dan krijg je 15% korting op je aankoop. Zo hoef je niet de hoofdprijs te betalen om dankzij spirulina gezond te blijven!


Klik hier voor 15% korting met kortingscode ‘GROEI’

Spirulina ervaringen en reviews 

Ben je ook benieuwd naar de spirulina ervaringen van andere mensen? Het antwoord op de vraag ‘welke spirulina is de beste’ wordt immers het best beantwoord door klanten die de spirulina pillen en poeders zelf gebruiken. Daarom heb ik van elk product een nuttige review verzameld. Lees maar mee.

Vitals Spirulina Biologisch review 

“Ik zocht naar een spirulina supplement dat zo gezond mogelijk was en daarom heb ik toen besloten Vitals Spirulina Biologisch te kopen. Geen hulpstoffen en helemaal biologisch dus goed voor de natuur ook. Mijn zus is vegetarisch en die neemt ze ook want dat is veilig voor haar. Deze tabletjes kan ik makkelijk doorslikken want het zijn niet van die joekels. Ik ben er daarom blij mee en mijn zus ook”, schrijft Dientje.

Beste Spirulina Review (2022) 5x Test!

Vitals True Superfood Biologisch review

Over Vitals True Superfood Biologisch schrijft Stacey: “Vitals is mijn favoriet van supplementen. Ik vind het heel goed hoe zij aandacht besteden aan mensen en aan de natuur. De verpakking is altijd recyclebaar van de supplementen en deze spirulina is biologisch. Zoals ik van ze gewend ben! Ik doe dit poeder gewoon door een smoothie die ik elke ochtend drink, zodat ik alle gezonde stoffen binnenkrijg die ik nodig heb.”

Chi Spirulina 500mg tabletten ervaring 

Eric heeft ervaring met Chi Spirulina 500mg tabletten. Hij vertelt in zijn spirulina review: “Ik ken dit product nog van vroeger en toen beviel het mij ook al goed. Ik heb het toen veel gebruikt en was er een tijdje mee gestopt, maar mijn gezondheid kon wel weer wat hulp gebruiken. Het werd tijd om mijn lichaam weer die nodige vitamines te geven en ik gebruik daarvoor graag een natuurlijk bio supplement. Ik voel mij er goed en vitaal door dus ik blijf het weer gebruiken hoor!”

En Natalia is het daarmee eens. “Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van deze spirulina tabletten, een aanrader! Verder biedt Chi de beste service dus dat is ook een fijn idee. Ik heb alleen maar goede ervaringen met dit merk.”

Mattisson Healthstyle Biologische Spirulina Poeder review

Kelly vindt Mattisson Healthstyle Biologische Spiriulina Poeder handig voor in haar smoothies. “Ik nam al een tijdje spirulina en chlorella maar nu doe ik het sinds kort door mijn smoothies als poeder. Pas wel op dat je niet te veel erin doet want de smaak is wel overheersend. Ik vind deze van Mattisson fijn omdat hij organic is. Ik heb er ook hennepzaad, poeder en chiazaad van en daar ben ik ook heel tevreden over. Dus ik blijf lekker bij dit merk!”

Ook Sylvia maakt er groene smoothies mee. Zij schrijft: “Ik moest wel even wennen aan de smaak hoor maar het is prima te doen. Ik doe het meestal door een groene smoothie en dan wat fruit erbij voor de zoete smaak. Ik vind het wel een beetje prijzig, maar het merk is goed en je doet lang met zo’n verpakking dus je haalt het er wel uit.”

Beste Spirulina Review (2022) 5x Test!

Orthovitaal Spirulina Platensis 400 mg tabletten ervaring

Mike gebruikt Orthovitaal Spirulina Platensis 400 mg tabletten sinds een paar maanden. “Ik vind het goed dat het zuiver en vegan is en dat er veel vitaminen en mineralen in zitten. Dat merk ik ook wel aan hoe ik me de afgelopen tijd voel. Veel fitter en meer energie. Alsof mijn lichaam dit echt nodig had om optimaal te functioneren. Ben er dus erg blij mee en ook met de prijs. Lekker goedkoop!”

Laat je helpen door Lotte!

Ik ben Charlotte Anne, ook wel Lotte genoemd. En ik help jou graag met je gezondheid. Tijdens mijn werk als orthomoleculair therapeut begeleid ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en een gelukkig leven te gaan leven. Het is namelijk belangrijk dat je je gelukkig, fit en klachtenvrij gaat voelen. En dat kan! Als je maar leert voelen wat je echt nodig hebt. Hoe je dat doet? Door je lichaam beter te leren begrijpen. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut-1

Zelf had ik ook jaren last van allerlei klachten die ik niet kon plaatsen. Ik was vaak moe, had huidklachten waaronder psoriasis en ik had vaak buikpijn. Toen ik mij ging verdiepen in orthomoleculaire geneeskunde, heb ik het roer omgegooid. Ik kwam erachter waar mijn lichaam echt behoefte aan had en ging daar naar handelen. Sindsdien voel ik mij fit en energiek. En dat gun ik jou ook!

Ben je benieuwd hoe dit ook voor jou kan werken? Door een intakegesprek te doorlopen met mij. Ik kijk dan mee naar je leefstijl, voeding en de lichamelijke klachten die je hebt. En ik kan een labtest inzetten om je waardes in kaart te brengen. Het is namelijk belangrijk dat we kijken naar welke aanpak voor jou als persoon passend is. Iedereen is namelijk uniek! Je kunt daarom bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke het beste bij jou past! 

Of neem contact met mij op om het samen te bespreken. Bekijk hier mijn aanbod voor meer informatie. Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Waarom spirulina?

Wat is spirulina eigenlijk en waar is spirulina goed voor? Dat vertel ik je ook graag. Spirulina is een eetbare blauwalg en een echte superfood. De spirulina alg komt voor in meren die veel mineralen bevatten: het is de multivitamine van Moeder Aarde. Dat komt doordat het veel eiwitten bevat met alle belangrijke aminozuren. Dat maakt de spirulina voedingswaarde heel interessant. Ook zit er vitamine E in. 

Maar wat doet spirulina precies in het lichaam? Er zijn veel spirulina voordelen die het noemen waard zijn. Zo is spirulina goed voor:

✅ Gifstoffen en vrije radicalen uit het lichaam verwijderen;

✅ Meer energie krijgen als je vaak vermoeid bent;

✅ Het beschermen van je lever;

✅ Het behandelen van allergieën zoals hooikoorts;

✅ Het afremmen van ontstekingen;

✅ Het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel;

✅ Het lichaam beschermen tegen stralingen;

✅ Het behoud van een goede vitaliteit.

En chlorella en spirulina hebben antioxidatieve eigenschappen. Daarom drinken veel mensen graag een spirulina smoothie of nemen zij de aanbevolen spirulina dosering in poedervorm of tabletvorm.

Meer fytonutriënten (Planten, kruiden en specerijen) voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

De laatste jaren zijn fytonutriënten zoals ashwagandha, kurkuma, saffraan, spirulina en cranberry enorm populair geworden in de westerse wereld. En dat is natuurlijk niet voor niks. Maar wist je dat er zich nog veel meer krachtige stoffen in de natuur bevinden zoals bijvoorbeeld; boswellia, berberine, cordyceps, echinacea, ginkgo-biloba, mariadistel, OPC, pycnogenol en rhodiola rosea. Ook wordt de kracht van rode gist rijst, kaneel, valeriaan, knoflook, alsemkruid en artisjok steeds bekender. Steeds meer studies wijzen uit dat deze planten, kruiden en specerijen een verrijking voor onze gezondheid kunnen zijn.

De lijst is echter nog veel langer en wil ik graag met je delen. Ken jij bijvoorbeeld borageolie, bergamotpolyfenolen, bioflavonoïden of fenegriekzaden. Van groene thee-extract, kruidnagel, gember thee, monnikspeper en pompoenzaden hebben we waarschijnlijk allemaal wel gehoord maar ook deze hebben verschillende positieve krachten voor jouw gezondheid.

Omdat ik mij de afgelopen periode volledig heb laten onderdompelen in de wereld van fytonutriënten kan ik je nu ook alles vertellen over pygeum, policosanol, teunisbloemolie, zilverkaars, gaba, Mucuna en Aloë vera. Dit zijn een voor een interessante ingrediënten voor jouw gezonde levensstijl.

Ook komen er steeds meer onderzoeken naar buiten over de voordelen van CBD supplementen. Zo kan je CBD producten kopen zoals bijvoorbeeld CBD olie, CBD druppels, CBD zalf en zelfs CBD pleisters. Ik merk dat steeds meer producten CBD gaan verwerken in hun producten en dat zie ik als een positieve verandering.

Wil je meer weten over al deze fytonutriënten ? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Spirulina Review (2022) 5x Test!

Meest gestelde vragen over spirulina

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over spirulina poeder kopen? Wil je weten wat spirulina capsules in het lichaam doen en waarom het spirulina extract zo populair is? Dan raad ik je aan om nog even verder te lezen en de meest gestelde vragen hieronder te bekijken.

Wat is de beste spirulina?

De beste spirulina uit deze test, is in mijn ogen Vitals Spirulina Biologisch. Deze tabletjes zijn klein van formaat en daarom gemakkelijk in te nemen. Ze zijn biologisch en bevatten geen hulpstoffen. Daardoor zijn ze ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Dankzij de fijne dosering hebben ze een effectieve werking. Bovendien kun je korting krijgen op deze beste spirulina door de kortingscode uit dit artikel te gebruiken. Daardoor betaal je maar liefst 15% minder op de verkoopprijs!

Wat doet spirulina in je lichaam?

Wil je weten wat spirulina in je lichaam doet, dan is het handig om te weten wat de voordelen zijn. Spirulina gaat bijvoorbeeld vermoeidheid tegen, verwijdert gifstoffen en vrije radicalen uit het lichaam en stabiliseert de bloedsuikerspiegel. Maar wist je dat de inname van een spirulina capsule ook bijdraagt aan het behoud van een goede vitaliteit en dat je lichaam zo beschermd wordt tegen stralingen? Verder is spirulina o.a. goed voor het afremmen van ontstekingen en het behandelen van allergieën, zoals hooikoorts. Daardoor heb je er dus veel profijt van als je dit supplement neemt. (1)

Zijn er spirulina bijwerkingen bekend?

Er zijn enkele spirulina bijwerkingen bekend, vooral wanneer mensen net met dit supplement beginnen. Zo kan er aan het begin misselijkheid, buikpijn, hoofdpijn en wat vermoeidheid optreden. Dat komt doordat spirulina zorgt voor het vrijkomen van gifstoffen in het lichaam. En die gifstoffen veroorzaken die klachten, niet de spirulina zelf. Gelukkig verdwijnen zulke bijwerkingen met een paar dagen al en zal je je daarna juist beter, energieker en gezonder gaan voelen.

Is het gebruik van spirulina gevaarlijk?

Nee, het gebruik van spirulina is niet gevaarlijk. Deze superfood wordt bestempeld als veilig door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid. Dat houdt in dat je als gezond mens geen negatieve gevolgen ondervindt door dit supplement. De bijwerkingen die eventueel optreden verdwijnen met een paar dagen alweer. Verder zou je er geen bijwerkingen of klachten van moeten krijgen. De voorwaarde is wel dat je je houdt aan de aanbevolen hoeveelheid die op het etiket van een supplement staat. En voel je je toch niet goed door het gebruik van spirulina? Stop dan direct en raadpleeg een arts.

Conclusie beste spirulina 2023 

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (roepnaam Lotte) is werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut. Ze begeleidt mensen met gezondheidsklachten zoals: huidklachten (acne, psoriasis, eczeem), hormonale klachten, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Dit doet Lotte door middel van labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een goede mindset. Meer over Charlotte Anne? >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Spirulina | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Spirulina?

Kies dan voor: Vitals Spirulina Biologisch

Op zoek naar de beste Spirulina?

Kies dan voor: Vitals Spirulina Biologisch