In dit artikel

Beste Spijkerbed Review (2022) 5x Spijkerbedje Test

Beste Spijkerbed | Review (2023) | 5x Spijkerbedje Test!

In dit artikel

Wil je een spijkerbed kopen? Goed plan! Je lichaam zal er profijt van hebben, net als je geest. Spijkerbedden bieden namelijk allerlei gezondheidsvoordelen. Maar wat is het beste spijkerbedje? Ik ging spijkerbedden vergelijken om dit te achterhalen. Na een uitvoerige spijkerbed test heb ik besloten wat het beste spijkerbed van 2023 is. Een spijkerbed noem je ook wel een spijkermat of shakti mat. Ben je er klaar voor? Lees dan snel verder.

Beste spijkerbed 2023: Mijn selectie

 1. Beste spijkerbed – Flowee 
 2. Meest toegankelijke spijkerbed – BrellaVio
 3. Beste spijkerbed kussen – Flowee 
 4. Beste spijkerbed prijs / kwaliteit – BrellaVio
 5. Beste acupressuur mat ECO – Flowee

Spijkerbedden vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat het beste spijkerbed van dit moment is, heb ik verschillende spijkerbedden met elkaar vergeleken. Ik schreef een spijkerbed review over elk product, waarbij ik lette op factoren zoals gebruiksgemak, kleuren, kwaliteit, beoordelen van andere mensen en de prijs. Ook keek ik of er een spijkerbed aanbieding was. Uiteindelijk heb ik zo mijn keuze gemaakt en het beste spijkerbedje van dit moment gekozen. Laten we beginnen!

1. Flowee – beste spijkerbed algemeen

Op nummer één staat wat mij betreft het Flowee spijkerbed. Dit spijkerbedje gebruiken, biedt veel voordelen. Zo kun je er elke dag de drukpunten in je lichaam mee activeren, waardoor de doorbloeding gestimuleerd wordt. Tijdens dit proces komen gelukshormonen vrij. Een Flowee spijkerbedje heeft dus niet alleen effect op het lichaam, maar ook op hoe je je mentaal voelt. Flowee spijkerbedden zijn gemaakt van een goede kwaliteit katoen en bevatten een ritssluiting. Zo kun je de vulling eruit halen en de hoes wassen. Doe dit op de hand of op maximaal 30 graden in de wasmachine.

Beste Spijkerbed Review (2022) 5x Spijkerbedje Test

Het Flowee spijkerbed kopen is een goed idee. Dit product beschikt namelijk over een foam vulling, waardoor hij heel comfortabel is. In totaal heeft een Flowee spijkerbedje 8.800 drukpunten die het lichaam prikkelen. Dat is een veel hoger aantal dan veel andere spijkerbedden hebben. Het spijkerbed weegt 600 gram en is 75x45cm groot. Je kunt overigens kiezen uit verschillende kleuren: grijs met zeegroen, donkergrijs met wit, grijs met paars of fuchsia met oranje. Je kunt het Flowee spijkerbed bestellen voor €39.

Maar Flowee laat het niet alleen bij een spijkerbed. Het merk verkoopt ook een spijkerbed set (bedje en kussen), een ECO variant van die set (beter voor het milieu) en een los spijkerbed kussen. Maak je spijkerbed helemaal compleet met deze items.

Voordelen Flowee

Er zijn meerdere Flowee spijkerbed items verkrijgbaar, dus de keuze is reuze;
Behandel je hele lichaam (en dus ook je geest) met een Flowee spijkerbedje;
Flowee spijkerbedden bevatten meer spijkers/drukpunten dan veel andere merken;
De hoes is voorzien van een ritssluiting, waardoor de vulling eruit kan en de hoes gewassen kan worden;
De vulling van foam zorgt voor extra comfort;
De hoes kan op maximaal 30 graden gewassen worden in de wasmachine;
Je kunt je spijkerbed set compleet maken door ook een spijkerbedkussen te bestellen of door direct de Flowee (ECO) set te bestellen.

Nadelen Flowee

Het bedje doet in het begin soms wel pijn;
Het is beter voor de kwaliteit om de hoes alleen op de hand te wassen.


Klik hier voor de beste deal

2. BrellaVio acupressuur mat – beste spijkerbed prijs/kwaliteit, meest toegankelijkere spijkerbed

Zoek je een spijkerbedje in vrolijke kleuren en printjes? Dan kun je niet alleen bij Flowee terecht, maar ook bij BrellaVio. De spijkerbedden van dit merk zijn comfortabel en bevatten maar liefst 8.181 drukpunten om je lichaam aan te pakken. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren. Het materiaal van dit spijkerbedje is 100% duurzaam katoen. Zo gaat je bedje extra lang mee en kun je er echt van profiteren. Merk je dat je rechtstreeks liggen op de spijkers te pijnlijk vindt? De topper van dit bedje verlicht de heftigheid van de drukpunten. Zo kun je langzaam wennen en de duur van je sessies opbouwen.

Beste Spijkerbed Review (2022) 5x Spijkerbedje Test

Je mag dit spijkerbed 15 tot 30 minuten per dag gebruiken. Je zal daarbij vanzelf merken dat bepaalde klachten verminderen en dat je je steeds beter voelt. Dit spijkerbedje is 68x42cm groot en het bijbehorende kussen is 50x15x10cm groot. De spijkerbed set kost overigens €49,95. Wil je BrellaVio spijkerbedden bestellen, dan kan dat altijd zonder risico. Is het niet goed, dan krijg je je geld gewoon terug. Je mag de set 30 namelijk dagen uitproberen, zonder risico.

Voordelen BrellaVio

BrellaVio spijkerbedden zijn er in 10 verschillende, vrolijke kleuren;
Het materiaal is 100% duurzaam katoen;
Zonder risico 30 dagen uitproberen. Niet goed = geld terug;
Met 8.181 drukpunten voor optimale stimulering;
Dankzij de topper kan je lichaam beter wennen aan de drukpunten;
Het is een complete spijkerbed set.

Nadelen BrellaVio

De set is relatief prijzig.


Klik hier voor de beste deal

3. Swilix – beste spijkerbed set

Een Swilix spijkerbed helpt je meer te ontspannen en daardoor beter te genieten van het leven. Gebruik hem 10 tot 15 minuten per dag op een moment dat het jou uitkomt. Zoek de stilte op, ga op je bedje liggen en gun jezelf even rust. Je zal merken dat dit klachten verhelpt en je meer energie geeft. Swilix spijkerbedden bevatten 8.181 drukpunten en zijn voorzien van een bijbehorend kussen. Zo worden je gespannen nek en hoofd ondersteunt tijdens elke sessie op je spijkerbedje.

Swilix bedjes zijn gevuld met zacht, elastisch materiaal dat het lichaam ondersteunt. De hoes is gemaakt van katoen en voelt daardoor prettig aan, ook op de blote huid. Als je de hoes van het bedje en het kussen afhaalt, kun je deze wassen. Een Swilix spijkerbed bestellen kan voor €26,95. Hij is alleen beschikbaar in de kleur paars met wit en hij is 37x15x10 cm groot.

Voordelen Swilix

Gevuld met zacht, elastisch materiaal ter ondersteuning van het lichaam;
Dit spijkerbedje is voorzien van 8.181 drukpunten;
Dankzij het spijkerkussen worden nek en hoofd goed ondersteund;
Meest natuurlijke conserveermethode;
Relatief voordelig spijkerbedje;
De hoes is gemaakt van comfortabel voelend katoen.

Nadelen Swilix

Dit bedje is relatief groot en daardoor lastiger mee te nemen;
Als je de kleur paars met wit niet mooi vindt, is er geen andere kleur verkrijgbaar.


Klik hier voor de beste deal

4. LifeGoods

Op nummer vier staat het spijkerbedje van LifeGoods. Dit merk verkoopt bedjes die je gemakkelijk met je meeneemt. Je krijgt er ook twee triggerpointballen cadeau bij. Zo kun je niet alleen de energie in je rug en benen activeren en de spieren daar stimuleren, maar ook in je handen en voeten. De hele set wordt geleverd in een draagtas voor extra gemak. Een LifeGoods spijkerbed is voorzien van 7.371 drukpunten. Er zit een boekje bij met instructies, zodat je ook als beginner precies weet wat je te doen staat. Dat betekent overigens niet dat het bed alleen voor beginners geschikt is. Iedereen kan LifeGoods spijkerbedden gebruiken!

Zowel het spijkerbedje als spijkerkussen is gemaakt van 100% natuurlijk katoen. Ze gaan daardoor lang mee. De mat is voorzien van schuim voor extra comfort wanneer je erop ligt en de spijkers zijn van ABS-plastic (onschadelijk voor de blote huid, makkelijk schoon te maken). LifeGoods spijkerbedden kosten €27,99 en zijn verkrijgbaar in vier kleuren: grijs met wit, zwart met wit, groen met wit of blauw met zwart.

Voordelen LifeGoods

Verkrijgbaar in vier verschillende kleuren;
Relatief voordelig geprijsde set;
Spijkers zijn gemaakt van ABS-plastic;
Dit spijkerbedje is voorzien van 7.371 drukpunten;
Inclusief tas en twee triggerpointballen;
Inclusief instructieboekje.

Nadelen LifeGoods

Deze spijkerbed set bevat wat minder drukpunten dan de andere merken in dit artikel.


Klik hier voor de beste deal

5. PuraVida

Tot slot het PuraVida spijkerbed: geschikt voor het stimuleren van de doorbloeding in het lichaam, maar ook om yoga en meditatie op te doen. Dit spijkerbedje bevat meer dan 9.000 drukpunten. Dat is het meest van alle spijkerbedden in dit artikel! Gebruik hem voor je rug, je nek of je voeten. Het kussen is hierbij handig om je gespannen nek en hoofd te ondersteunen. Bovendien kun je dit spijkerbed overal mee naartoe nemen. Vooral wanneer je de vulling eruit haalt. 

De vulling van dit bedje is gemaakt van foam en de hoes van katoen. De spijkers zijn van ABS-plastic gemaakt, waardoor ze de huid niet beschadigen. Het is bovendien een spijkerbed dat gemakkelijk te reinigen is. Het PuraVida spijkerbedje weegt 600gram en is licht van gewicht. Het is 66x45cm groot en verkrijgbaar in de kleuren zwart, zwart met groen of zwart met blauw. Je kunt een PuraVida spijkerbed bestellen voor €29,95.

Voordelen PuraVida

Voordelig geprijsd spijkerbed;
Vulling van foam en de hoes is van katoen gemaakt;
Licht van gewicht en daardoor gemakkelijk mee te nemen, ook op vakantie;
De drukpunten zijn van ABS-plastic (onschadelijk voor de huid en makkelijk schoon te maken);
Met meer dan 9.000 drukpunten, wat echt veel is.

Nadelen PuraVida

Alleen met de hand te wassen;
Hij is niet heel groot, waardoor je er waarschijnlijk niet met je hele lichaam op past.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste spijkerbed 2023

Ben je benieuwd naar welke van deze spijkerbedden ik tot beste spijkerbed gekozen heb? Na het doen van deze uitgebreide spijkerbed test kwam ik tot mijn conclusie. Voor mij is het beste spijkerbedje van 2023 van Flowee.

Beste Spijkerbed Review (2022) 5x Spijkerbedje Test

Dat komt niet alleen doordat je er je hele lichaam mee kunt behandelen, maar ook door de vele drukpunten en de afritsbare hoes. Deze laatste kan op maximaal 30 graden gewassen worden in de wasmachine of op de hand. Daardoor is het niet alleen een functioneel spijkerbed, maar ook een hygiënisch product. De vulling is van foam gemaakt, wat zorgt voor een fijn gevoel wanneer je erop ligt en je kunt er optioneel een spijkerkussen bijkopen. Ook de spijkerbed set (standaard en ECO) zijn fijne producten die helpen om meer rust en ontspanning in het leven te roepen. Ik ben daarom absoluut fan van Flowee spijkerbedden.


Klik hier voor de beste deal

Spijkerbed ervaringen en reviews

Je hebt nu mijn mening gelezen, maar wellicht heb je ook behoefte aan de spijkerbed ervaringen van anderen. Ik heb daarom per spijkerbed een review/ervaring opgezocht. Zo kun je een beter beeld vormen van welk spijkerbed voor jou het beste spijkerbedje is. De keuze blijft namelijk altijd aan jou! 

Flowee review

Zo is Elke bijvoorbeeld blij met haar Flowee spijkerbed. Zij beoordeelt het met 4,5 van de 5 sterren. “Ik had dit spijkerbedje besteld en hij werd snel geleverd. Er was een aantal instructies en oefeningen bijgevoegd, zodat ik er direct mee kon beginnen. Dat maakte de drempel meteen lager en ik gebruik hem nu bijna elke dag wel even. Op het spijkerbed liggen gaat steeds makkelijker.”

Beste Spijkerbed Review (2022) 5x Spijkerbedje Test

BrellaVio review

Lisa zegt over BrellaVio dat het een heerlijk bedje is. “Het voldoet aan mijn verwachtingen, wat een heerlijke mat. Mijn hoofd raakt helemaal leeg wanneer ik mij focus op het gevoel dat de spijkerbed mat mij geeft. Het heeft een goede kwaliteit en voelt fijn aan. Een beetje warm en tintelend, als ik hem gebruik. Nu kan ik niet meer zonder. Ik doe ook met dit spijkerbed yoga oefeningen.”

Swilix ervaring

Melissa had haar Swilix spijkerbed twee keer gebruikt toen zij al helemaal om was. “Daarvoor had ik altijd een gespannen nek, rug en schouders en dat deed echt veel pijn. Ik kon daardoor bijvoorbeeld niet vanzelf slapen en op mijn werk had ik ook veel last. De fysio kon er zelfs niet tegenop. Nu ik dit Zweeds spijkerbed gebruik kan ik gewoon weer fatsoenlijk slapen. Ideaal!”

LifeGoods spijkerbed review

Daan gebruikt het LifeGoods spijkerbedje graag. “Het was aan het begin wel even wennen om hem te gebruiken, maar nu gaat dat prima. Het helpt heel goed tegeen hoofdpijn, stress en rugpijn. Ik pak hem er daarom vaak bij als ik een drukke dag heb gehad. Dan gaat de stress of vermoeidheid niet zo in mijn lichaam zitten, heb ik het idee.”

Beste Spijkerbed Review (2022) 5x Spijkerbedje Test

PuraVida review

PuraVida spijkerbed ervaringen gaan over de goede kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en de snelle bezorging. “Het artikel is van goede kwaliteit dus ik ben heel tevreden met mijn aankoop”, zegt Aiden. En Tommy merkt op: “De kwaliteit van PuraVida bedjes is top. Ik ben er altijd erg blij mee.”

Ook Fenna is blij met haar PuraVida bedje. “Toen hij binnenkwam kon ik niet wachten om hem te testen. Ondanks dat ik echt even moest wennen aan hoe het voelde als ik mijn huid op de mat hield, heb ik gemerkt dat het opbouwen van het aantal minuten echt goed mogelijk is. Ik gebruik hem tegenwoordig tot wel 20 minuten per dag en ik voel dan echt de energie door mijn lichaam stromen terwijl ik diepe ontspanning ervaar. Het is een heerlijk gevoel dat ik iedereen kan aanraden.”

Spijkerbed kopen checklist: hier moet je op letten!

Wil je een spijkerbed kopen, dan zijn er een aantal dingen om op te letten. Heb je allereerst ervaring met het gebruik van een spijkerbedje? Of is het de bedoeling dat je lichaam nog went aan het gevoel? Kies dan bij voorkeur geen spijkerbedden met veel spijkers, maar met wat minder. Een foam vulling in de mat en een comfortabele stof als hoes (zoals katoen) zijn aanraders. 

Ook is het belangrijk dat je je goed inleest over het gebruik van een spijkerbed. Je bent niet zomaar een fakir op spijkerbed. Volg de instructies op en ga vooral in het begin niet veel langer dan 5 of 10 minuten op je spijkerbed bol.com liggen. Een spijkerbed is namelijk geen speelgoed zoals een pin art spijkerbed dat wel is. Het is belangrijk dat je het gebruik ervan serieus neemt en dat je je lichaam goed laat wennen. 

Beste Spijkerbed Review (2022) 5x Spijkerbedje Test

Bovendien kun je het aantal minuten dat je op zo’n bedje doorbrengt altijd nog verhogen. In het begin zal het nogal pijnlijk of vervelend aanvoelen, maar zodra je je eraan overgeeft en vaker oefent wordt het vanzelf gemakkelijker. Vanaf dan zal je de acupressuur mat en spijkerbed voordelen echt gaan opmerken.

Verder is het van belang om te weten dat een spijkerbed fakir, spijkerbed india of Zweedse spijkermat allemaal hetzelfde betekent. Dit zijn enkel verschillende zoektermen voor hetzelfde product. Je kunt ermee ontspannen en je lichaam activeren op een gezonde manier. Het is daardoor echt goed voor je gezondheid

Lees ook de uitgebreide Flowee review die ik eerder schreef over dit specifieke spijkerbed. Het is echt mijn favoriete moderne spijkerbed. In het artikel vertel ik je precies waarom en lees je ook hoe je een spijkerbed korting kunt scoren. Doe er je voordeel mee!

Meer ontspanning voor jouw gezondheid

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast ontspanning ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Ontspannen kan op vele manieren. Of je dit nu doet op een spijkermat, spijkerbed, shakti mat of acupressuur mat dat is natuurlijk helemaal aan jou. Kies vooral wat bij jou past. Persoonlijk ben ik fan van de Flowee spijkermat en maak ik ook voor het slapen gaan regelmatig gebruik van een nek massage apparaat. Combineer dit met een heerlijke aroma diffuser en je kan volledig ontspannen.

Voor thuis zijn er nog veel meer handige tools om te ontspannen zoals bijvoorbeeld een hoofdmassage apparaat, hoofdmassage spin, massage matras of zelfs een elektrisch massage matras. Je kan ook voor nog meer ontspanning kiezen met een shiatsu massagekussen, voetmassage apparaat, voetenbad of een massage gun. Zo geef je jouw lichaam echt even de rust.

Tegenwoordig kan je thuis zelfs gebruik maken van een bindweefsel massage apparaat, rugmassage apparaat of ga je heerlijk liggen onder een infrarood deken voor optimale ontspanning.

Elk kwartaal probeer ik de volledige rust op te zoeken in de vorm van een retraite. Zo volg ik met enige regelmaat stilte retraites, yoga retraites, meditatie retraites en detox retraites. Deze retraites variëren van een dag retraite, tot weekend retraite of zelfs een vakantie retraite. Kies hierin ook vooral wat voor jou goed voelt. Mocht je nog wat weerstand voelen tegenover retraites dan nodig ik je graag uit om iets buiten je comfortzone te treden en diepe innerlijke rust te ervaren.

Wil je meer weten over al deze vormen van ontspanning? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over spijkerbedden

Heb je na het lezen van dit spijkerbed artikel nog vragen over de verschillende spijkerbedden? Weet je bijvoorbeeld niet waarom mensen een spijkerbedje gebruiken of hoe je deze op de juiste manier gebruikt? Lees dan nog even verder. De meest gestelde vragen staan hieronder.

Is een spijkerbed gezond?

Ja, ik kan bevestigen dat een spijkerbed gezond is. Een spijker bed is namelijk een middel waarmee je bepaalde energieën in het lichaam kunt losmaken, zodat ze naar andere plekken in het lichaam stromen. Hierdoor worden bepaalde pijnklachten verholpen. Denk aan hoofdpijn, gespannen nek, spierpijn, enzovoort. Ook helpt het stress en vermoeidheid tegen te gaan. Een shakti mat of spijkerbed kopen is daarom een goed idee voor de gezondheid en zal – nadat je er een aantal keer mee geoefend hebt – allerlei voordelen opleveren. Met de tips in dit artikel en de instructies die vaak bij een bedje geleverd worden, kun jij zelf ook aan de slag. (1)

Waarom een spijkerbed gebruiken? 

Waarom een spijkerbed gebruikt wordt door mensen, is heel simpel. Het biedt allerlei voordelen voor de gezondheid. Zowel fysieke voordelen als mentale voordelen. Daarom wordt een Zweeds spijkerbed tegenwoordig steeds populairder en gaan steeds meer mensen spijkerbedden kopen. Door de spijkers in zo’n bed worden bepaalde spieren en zenuwen in het lichaam geactiveerd als je erop ligt. Hierdoor ervaar je diepe ontspanning en kan je lichaam bepaalde afvalstoffen beter afvoeren. Ook helpt het vermoeidheid en stress tegengaan. Een shakti mat of spijkerbed gebruiken is dus heel slim en vooral goed voor de balans tussen lichaam en geest.

Hoe gebruik je een spijkerbed?

Wil je weten hoe je een spijkerbed gebruikt, dan is het belangrijk om vast te stellen of je een beginnende of ervaren spijkerbedgebruiker bent. De eerste paar keren kun je namelijk het beste aan de spijkers op het bedje wennen door op een stoel plaats te nemen en je voeten op het moderne spijkerbed te plaatsen. Wanneer het goed voelt kan je je benen erop leggen. Zo ga je steeds een stapje verder, totdat je er met je hele lichaam (op je rug) op kunt plaatsnemen. Het gebruik van een moderne spijkermatje en kussen moet worden opgebouwd, want je lichaam is die pijnprikkels in eerste instantie niet gewend.

Kan ik spijkerbed korting krijgen?

Natuurlijk wil je graag spijkerbed korting krijgen als je besluit zo’n bedje te kopen. Verschillende merken bieden van tijd tot tijd een spijkerbed kortingscode aan. Zo zijn de bedjes van Flowee regelmatig in de aanbieding, waardoor je ze extra voordelig kunt kopen. Als je graag een spijkerbed aanbieding scoort, dan adviseer ik je om de website van de aanbieders in de gaten te houden. Ik kan je in elk geval adviseren om een Flowee spijkerbed te bestellen. Dat is in mijn ogen echt het beste spijkerbedje van dit moment! Test het zelf maar, dan ontdek je dat ik gelijk heb.

Conclusie beste spijkerbed 2023

 • Beste spijkerbed – Flowee 
 • Meest toegankelijke spijkerbed – BrellaVio
 • Beste spijkerbed kussen – Flowee 
 • Beste moderne spijkerbed prijs / kwaliteit – BrellaVio
 • Beste acupressuur mat ECO – Flowee
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Spijkerbed | Review (2023) | 5x Spijkerbedje Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Spijkermat?

Kies dan voor: Flowee

Op zoek naar de beste Spijkermat?

Kies dan voor: Flowee