In dit artikel

Beste Speeksel Test Review 5x Test!

Beste Speeksel Test | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Een speeksel test ondergaan, is in meerdere situaties raadzaam. Zo krijg je als vrouw zijnde meer inzicht in je hormoonhuishouding. Ook voor mannen geeft een speekseltest veel duidelijkheid over de hormoonbalans. Voldoende reden dus om op zoek te gaan naar de beste speekseltest.

Beste speekseltest: Mijn selectie

 1. Beste speeksel test – Speeksel onderzoeken Hormonen Vrouw
 2. Beste test met speeksel – Speeksel onderzoeken Hormonen Vrouw
 3. Beste zelftest speeksel – Speekseltest Hormonen Man

Speekseltests vergelijken: hoe doe ik dat?

Word je door de politie staande gehouden? Als men vermoed dat je bijvoorbeeld drugs gebruikt hebt, moet je mogelijk een test ondergaan. Dit is een snellere manier dan het laten checken van je bloed. Ook als je meer informatie over bijvoorbeeld je wilt hormoonhuishouding wilt hebben, is het aan te raden om een speekseltest bij jezelf af te nemen. Dit is uiteraard niet strafbaar en is momenteel zelfs behoorlijk eenvoudig te noemen. Dát is te danken aan de speekseltests die je makkelijk zelf thuis uit kunt voeren. Binnen het huidige aanbod daarvan ben ik op zoek naar de beste speekseltests gegaan.

1. Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw – beste speeksel test

Ben je als vrouw op zoek naar een geschikte test voor het meten van je speeksel? Kies dan voor de Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw. Dit is niet alleen de beste test met speeksel voor vrouwen, maar ook in zijn algemeenheid.

Beste Speeksel Test Review 5x Test!3

Met deze test krijg je de gewenste inzichten in je hormoonhuishouding. Deze test geeft namelijk informatie over de hoeveelheid cortisol, DEHA en progesteron. Deze test neem je bovendien niet op slechts 1 moment af, maar op 5 verschillende momenten. De speekseltest zorgt automatisch ervoor dat de gemiddelden van deze 5 meetmomenten gepakt worden.

Belangrijk voordeel: deze test is makkelijk zelf af te nemen. Je hoeft alleen maar de handleiding door te nemen, waarmee je op de juiste manier de test afneemt. Je stuurt de test vervolgens gratis retour. In het laboratorium wordt het speeksel vervolgens onderzocht. Binnen 10 werkdagen ontvang je de resultaten in een beveiligd bericht.

Wat kost de Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw?

Voor de Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw betaal je eenmalig €129. Het is mogelijk om een extra test bij te bestellen, waarmee je de oestrogeen op kunt meten. Dit kost je nog eens €35 extra.

Voordelen Speeksel test hormonen vrouw

✅ Eenvoudig af te nemen

✅ Neemt het gemiddelde van 5 meetmomenten

✅ Binnen 10 werkdagen uitslag

✅ Geeft de waarde van 3 hormonen weer

✅ Inclusief leefstijltips

Nadelen Speeksel test hormonen vrouw

❌ Geen goedkope test


Bekijk meer productinformatie

2. Mijn Lab Test Speekseltest hormonen man – beste zelftest speeksel

Wil je als man meer duidelijkheid over je hormoonhuishouding? Kies dan voor de Mijn Lab Test Speekseltest hormonen man. Dit is wat mij betreft de beste test voor mannen. Ook beschouw ik dit al de beste zelftest speeksel.

Beste Speeksel Test Review 5x Test!3

Dit komt onder meer doordat je deze test makkelijk bij jezelf af kunt nemen. Ga er even goed voor zitten, volg de instructies op en voer de test uit. Nadien kun je de test retour sturen en is het slechts 10 werkdagen afwachten. Binnen 10 werkdagen ontvang je namelijk een uitgebreid onderzoeksrapport.

In dit rapport vind je alle informatie over de hormonen DHEA, testosteron en cortisol. Ook de verhouding tussen deze hormonen wordt duidelijk in beeld gebracht. Mochten deze hormonen uit balans zijn, levert dat verstrekkende gevolgen voor je gezondheid op. Bij de Mijn Lab Test Speekseltest hormonen man krijg je ook nog eens passende leefstijltips geleverd!

Wat kost de Mijn Lab Test Speekseltest hormonen man?

Voor de Mijn Lab Test Speekseltest hormonen man betaal je eenmalig een bedrag van €129. Wil je nog een extra hormoon profiel toevoegen? Dan krijg je 20% korting, waardoor je €96 voor de ‘tweede’ man betaalt.

Voordelen Speekseltest hormonen man

✅ Eenvoudig thuis af te nemen

✅ Perfect inzicht in hormoonhuishouding

✅ Duidelijke uitleg

✅ Duidelijk onderzoeksrapport, inclusief tips

Nadelen Speekseltest hormonen man

❌ Geen goedkope test


Bekijk meer productinformatie

3. Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA

Heb je last van chronische vermoeidheid? Ervaar je veel stress? Of heb je met vergelijkbare gezondheidsklachten te maken? In die situaties kies je het beste voor de Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA. Met deze test breng je namelijk nauwkeurig de hormonen cortisol en DHEA in beeld.

Beste Speeksel Test Review 5x Test!3

Het afnemen van de test is een eitje. Je krijgt de test thuisbezorgd, inclusief een duidelijke uitleg. Neem de test bij jezelf af en retourneer de test vervolgens weer. Nadien ontvang je binnen 10 werkdagen een uitgebreid rapport. In dit rapport vind je niet alleen de uitkomsten van de test, maar ook het verband tussen beide hormonen.

Daarnaast krijg je de nodige tips voorgeschoteld. Met deze tips ben je in staat om je stressniveau omlaag te brengen. Ook ben je met deze tips in staat om iets tegen chronische vermoeidheid te doen.

Wat kost de Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA?

Voor de Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA betaal je een bedrag van €89. Indien je een tweede test erbij koopt, krijg je hier 20% korting op.

Voordelen Cortisol profiel + DHEA

✅ Ideaal voor cortisol en DHEA

✅ Voor veel mensen geschikt

✅ Makkelijk thuis af nemen

✅ Duidelijke instructie & onderzoeksrapport

✅ Inclusief leefstijltips

Nadelen Cortisol profiel + DHEA

❌ Richt zich alleen op cortisol en DHEA


Bekijk meer productinformatie

4. Mijn Lab Test Oestrogeen dominantie test

Heb je last van de maandelijkse cyclus, vermoeidheid, overgewicht of hoofdpijn? Dit kan allemaal komen door een oestrogeen dominantie. In dat geval is er te veel oestrogeen in het lichaam aanwezig ten opzichte van de hoeveelheid progesteron. Dit breng je duidelijk in beeld met de Mijn Lab Test Oestrogeen dominantie test.

Beste Speeksel Test Review 5x Test!3

Dit is een zeer waardevolle test. Als er sprake van oestrogeen dominantie is, is dit namelijk van grote invloed op je leven. Je ervaart meerdere klachten en je kunt niet het gewenste leven leiden. Door de Mijn Lab Test Oestrogeen dominantie test thuis af te nemen, krijg je alle inzichten in de hoeveelheid oestrogeen en progesteron.

De uitslag krijg je in een rapport opgestuurd. In dit rapport vind je ook nog tips, waarmee je je leefstijl kunt verbeteren. Dat zou de oestrogeen dominantie teniet moeten doen.

Wat kost de Mijn Lab Test Oestrogeen dominantie test?

Voor de Mijn Lab Test Oestrogeen dominantie test betaal je eenmalig een bedrag van €79. Wil je twee tests in één keer bestellen? Dan krijg je op de tweede test 20% korting. Verder kun je de test nog naar wens uitbreiden:

 • Cortisol dagprofiel: €49 extra
 • DHEA hormoon: €29 extra
 • Testosteron: €29 extra

Voordelen Oestrogeen dominantie test

✅ Inzicht in oestrogeen en progesteron

✅ Eenvoudig thuis af te nemen

✅ Uitslagrapport binnen 10 werkdagen

✅ Rapport inclusief leefstijltips

✅ Naar wens uit te breiden

Nadelen Oestrogeen dominantie test

❌ Richt zich alleen op oestrogeen en progesteron


Bekijk meer productinformatie

5. Mijn Lab Test Vrij testosteron test

Met de Mijn Lab Test Vrij testosteron test ben je in staat om het vrije testosteron niveau te meten. Is dit van belang? Ja, dit kan zeker van belang zijn. Door de hoeveelheid testosteron in beeld te brengen, krijg je meer informatie over de hoeveelheid vrije testosteron in je lichaam. Deze testosteron is noodzakelijk voor de opbouw van spiercellen, gezonde botten en reguleren van lichaamsvet.

Beste Speeksel Test Review 5x Test!

De Mijn Lab Test Vrij testosteron test is een test die thuis afneembaar is. Het is hierbij wel zaak om 5 keer de test uit te voeren. Dit staat ook duidelijk in de handleiding uitgelegd; aan de hand van deze handleiding neem je deze test makkelijk bij jezelf af. De test zorgt vervolgens zelf ervoor dat het gemiddelde van deze 5 meetmomenten gepakt wordt.

Wat kost de Mijn Lab Test Vrij testosteron test?

Voor de Mijn Lab Test Vrij testosteron test betaal je eenmalig een bedrag van €45. Wil je twee van deze tests in één keer bestellen? Dan krijg je op de tweede test 20% korting.

Voordelen Vrij testosteron test

✅ Pakt het gemiddeld van 5 meetmomenten

✅ Inclusief uitgebreid onderzoeksrapport

✅ Uitslag binnen 14 dagen bekend

✅ Makkelijk thuis afneembaar

✅ Betaalbaar

Nadelen Vrij testosteron test

❌ Richt zich alleen op vrij testosteron


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste speeksel test 2023

Wil je meer te weten komen over bijvoorbeeld je hormonen? Of wil je meer te weten komen over de verhouding tussen hormonen? Als vrouw zijnde kies je dan het beste voor de Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw. Als man zijnde kies je het beste voor de Mijn Lab Test Speekseltest hormonen man. Deze twee tests bieden veel duidelijkheid en zijn makkelijk thuis te gebruiken.

Beste Speeksel Test Review 5x Test!3

Heb je ze gebruikt? Dan stuur je ze terug, waarna ze in het laboratorium bekeken worden. Je krijgt vervolgens een uitgebreid rapport aangereikt, waarin je ook leefstijltips vindt. Met die tips kun je eventueel is aan je hormoonhuishouding doen.


Bekijk meer productinformatie

Speeksel test ervaringen en reviews

Heb je niks met een bloedonderzoek, bijvoorbeeld omdat je bang voor bloed bent? De verschillende speekseltests bieden in dat geval uitkomst. Door voor één van bovenstaande speekseltests te kiezen, verschaf je jezelf van veel duidelijkheid. Maar, wat is nou de beste speekseltest? Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je onder meer naar de ervaringen van andere mensen kijken.

Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw reviews

Alle vrouwen die een review achtergelaten hebben, spreken vol lof over deze speekseltest. Zij roemen de werking, de presentatie van de uitslag en de makkelijke afname. Ook het feit dat je handige tips aangereikt krijgt, spreekt veel dames aan.

Mijn Lab Test Speeksel test hormonen man reviews

Nagenoeg alle mannen zijn te spreken over de Mijn Lab Test Speeksel test hormonen man. Deze test is eenvoudig thuis af te nemen en levert de gewenste inzichten op. Ook de leefstijltips vallen bij veel mannen in de smaak.

Beste Speeksel Test Review 5x Test!3

Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA reviews

Uit de Mijn Lab Test Cortisol profiel + DHEA reviews blijkt dat deze speekseltest betrouwbaar is. De speekseltest geeft de gewenste inzichten en is ook nog eenvoudig te gebruiken.

Mijn Lab Test Oestrogeen dominantie test reviews

Verschillende gebruikers spreken vol lof over de Mijn Lab Test Oestrogeen dominantie test. Zij geven aan dat deze test waardevolle inzichten geeft én dat dit een makkelijke zelftest speeksel is.

Mijn Lab Test Vrij testosteron test reviews

Als je meer over de vrije testosteron in je lichaam wilt weten, is de Mijn Lab Test Vrij testosteron test een aanrader. Dit blijkt althans uit de vele positieve beoordelingen over deze test.

Beste Speeksel Test Review 5x Test!3

Speekseltest checklist: hier moet je op letten!

Wil je meer weten over je hormoonhuishouding? Of wil je meer weten over de grenswaarden van bijvoorbeeld hormonen? In beide gevallen is een speekseltest een aanrader. Zo’n test wordt echt niet alleen door de politie gebruikt om THC op te meten. Nee, een speekseltest biedt veel meer inzichten. Daarvoor moet je wel eerst goed op de volgende punten letten:

 • Je geslacht. Een test voor mannen is anders dan een test voor vrouwen. Dit heeft onder meer met de limieten te maken, maar ook met de verschillende soorten hormonen.
 • Je wensen. Wat wil je precies weten? Dit is iets waar je op voorhand goed over na moet denken, waarna je pas op onderzoek kunt gaan naar de beste speekseltest.

Mijn tip: neem goed de handleiding door. Waarschijnlijk staat in de handleiding dat je de zelftest niet direct na het tandenpoetsen af moet nemen. Ook vind je in de handleiding alle informatie over de te nemen stappen.

Beste Speeksel Test Review 5x Test!3

Beste speekseltest: mijn oordeel

In mijn ogen zijn er 2 goede speekseltesten: Mijn Lab Test Speeksel test hormonen vrouw & Mijn Lab Test Speeksel test hormonen man. Deze tests zijn voor respectievelijk dames en heren de beste tests. Tests waarmee je veel inzichten krijgt én die ook nog makkelijk af te nemen zijn.

Nog meer onderzoeken en tests

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere punten zoals hormonenontspanning, voeding, gezondheidstestenslaap en beweging.

Er bestaan diverse soorten onderzoeken en tests. Wellicht ben je nieuwsgierig welke bloedgroep je hebt of dat je voedingstekorten hebt, met een vitaminetest of bloedgroeptest kom je hier achter. Aansluitend hierop zijn de voedsel intolerantie test en magnesium tekort test. Heb je regelmatig allergische reacties, maar weet je niet precies waarvan dan kan de allergietest een goede optie zijn. De speekseltest en SOA test bestaan er ook om jou meer duidelijkheid te geven over jouw gezondheid. Om een compleet beeld te krijgen kun je ook een DNA test of bloedwaardentest laten doen. Op energetisch niveau bestaat ook de EMB test. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan meer.

Ook bestaan er tests om de stress of hormoonhuishouding in kaart te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een testosteron test of cortisol Test. Mocht je het niet prettig vinden om bloed te prikken, dan kan een urine test wellicht prettiger voelen.

Wil je meer weten over al deze onderzoeken en tests? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn en welke tests er bestaan om jouw gezondheid in kaart te brengen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je onderzoeken en tests bestellen. Ik ben benieuwd voor welke test jij kiest!

Beste Speeksel Test Review 5x Test!3

Meest gestelde vragen over speeksel test

Wat is de beste speeksel test?

1.   Lab Test Speeksel test hormonen vrouw. Dit is de beste speekseltest voor elke vrouw.
2.  Lab Test Speeksel test hormonen man. Dit is de beste speekseltest voor elke man.

Hoe neem je een speekseltest af?

Dit doe je vrij eenvoudig; volg de handleiding op. Als je voor één van de tests uit dit artikel kiest, krijg je standaard een uitgebreide handleiding meegeleverd.

Wat levert een speekseltest op?

Een speekseltest geeft normaal gesproken informatie over bijvoorbeeld THC. Maar, een dergelijke test geeft ook veel inzichten in de hormoonhuishouding. Je kunt met een speekseltest dan ook serieus iets aan bijvoorbeeld gezondheidsproblemen doen. (1)

Conclusie beste speeksel test 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Speeksel Test | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter