arrow_drop_up arrow_drop_down
Beste Slaapmiddel | Ervaringen van de Beste Slaapmiddelen!
2 januari 2021 
in Slaap

Beste Slaapmiddel | Ervaringen van de Beste Slaapmiddelen!

Heb jij last van slaapproblemen die je nachtrust meer dan eens belemmeren? Word jij vaak moe wakker en heb je het gevoel dat je haast niet geslapen hebt? Dan zit je hier op de juiste pagina. Op deze pagina laat ik je namelijk zien wat de beste slaapmiddelen van dit moment zijn en hoe deze slaapmiddelen jou gaan helpen om je nachtrust terug te vinden.Ultieme Powernap Formule - 2 uur Energie Tanken! In Slechts 5 Minuten

Geen chemische middelen in de vorm van verslavende slaapmedicatie maar gewoon natuurlijke slaapmiddelen zonder vervelende bijwerkingen.

Beste slaapmiddelen afkomstig van huisarts!?

Slaapproblemen lijken in Nederland en België in rap tempo toe te nemen. Door het toenemende gebruik van smartphones, het overmatig gamen onder de jeugd en het toenemen van sociale druk door social media lijkt onze nachtrust als eerste getroffen te worden. Mensen zijn massaal op zoek naar wondermiddeltjes om hun slaapproblemen te onderdrukken. Er word vaak als eerste gegrepen naar verslavende slaapmedicatie.

Niet zo gek misschien als huisartsen slaapmedicatie in grote getalen voorschrijven. Slaapmedicatie is verslavend en op de lange termijn niet de juiste oplossing. Slaapmedicatie behoort dus niet echt tot de ‘beste slaapmiddelen'

Daarbij komt nog dat de verkoop van slaapmedicatie echt booming business is en er miljoenen euro's mee gepaard gaan. Cijfers laten zien dat vorig jaar maar liefst 950.000 Nederlanders slaapmedicatie slikten.

  • Slaapproblemen nemen ernstig toe
  • Dit heeft veelal te maken door zaken als stress door werkdruk, sociale druk door social media en de toename van ‘gamen' onder de jeugd
  • Slaapmedicatie is verslavend en biedt geen lange termijn oplossing

Beste Slaapmiddel Ervaringen van de Beste Slaapmiddelen!Natuurlijke slaappillen?

Maar als slaapmedicatie van de huisarts dan niet de meest slimme keuze is. wat moet je dan doen om je slaapproblemen het hoofd te bieden? Natuurlijke slaappillen misschien? Laten we eens kijken naar natuurlijke varianten op de slaapmedicatie die word voorgeschreven door dokters.

#1: Melatonine

Een veel gebruikt slaapmiddel is Melatonine, Melatonine is een lichaamseigen hormoon wat ook wel het slaaphormoon word genoemd. Melatonine speelt een belangrijke rol bij de slaapwaak cyclus van een mens. Als het donker word, word er door het lichaam meer Melatonine afgescheiden om een slaapverwekkend effect te creëren. In de ochtend word er juist minder Melatonine afgescheiden om ervoor te zorgen dat je langzaam ontwaakt en uitgerust aan je dag kunt beginnen.

Onze Melatonine huishouding kan verstoord raken door onregelmatig werk, psychische problemen of naarmate je ouder wordt. Bij een verstoorde Melatonine huishouding kan het erg moeilijk zijn om in slaap te vallen.

Melatonine is verkrijgbaar als supplement bij een drogist of apotheker en is veilig voor mensen met hart-en vaatziekten, diabetes en alzheimer of parkinson (een risicogroep voor een verstoorde Melatonine huishouding)

Hier vind je een overzicht van de meest actuele Melatonine supplementen >>

Melatonine beste slaapmiddel#2: Valeriaan

Ook Valeriaan is een krachtig middel wat kan helpen bij het bevorderen van je nachtrust. Valeriaan is een kruidachtige plant met geneeskundige eigenschappen. Helaas is er soms wat negatieve publiciteit rondom Valeriaan omdat wetenschappers het niet met elkaar eens kunnen worden over de werking van deze plant.

Toch liegen de cijfers er niet om en blijkt uit een onderzoek dat veel mensen baat hebben bij deze Valeriaan als het gaat om slaapproblemen. Het lijkt dus wel degelijk een heilzame werking te hebben waar veel mensen bij gebaat zijn. Wat ook erg positief is als het gaat om Valeriaan is dat er vrijwel geen bijwerkingen aan dit supplement zitten. Want inderdaad Valeriaan is te koop als supplement. Daarnaast is Valeriaan ook verkrijgbaar als thee.

Hier vind je een overzicht van de meest actuele Valeriaan supplementen >>

Valeriaan beste slaapmiddel#3: Lavendel

Ook lavendel is afkomstig van een plant, de van oorsprong Franse plant, heeft een mooie paarse kleur en word veel gebruikt vanwege haar rustgevende effect. Je kunt lavendel innemen door er thee van te trekken, doe dit vlak voordat je gaat slapen en je zult merken dat je bijzonder rustig zult slapen.

Lavendel heeft geen bijwerkingen en naast het rustgevende effect zorgt het ervoor dat je bloeddruk verlaagt, je hartritme en je lichaamstemperatuur.

Download Gratis:  De Ultieme Powernap Formule. In Slechts 5 Minuten – 2 uur Energie Tanken!

#4: Kamille

Kamille word al sinds mensenheugenis gebruikt als thee, olie of in tabletvorm. Kamille is een plant die van oorsprong in Nederland voorkomt. Sommige mensen beweren dat Kamille het allerbeste medicijn is als het gaat om slaapproblemen, het geeft een bijzonder rustgevend effect wat natuurlijk ideaal is als je niet kunt slapen vanwege stress.

Kamille word meestal gedronken als thee en vaak word dit gedaan voordat je naar bed gaat. Voor sommige mensen is het de allerbeste manier om hun slaapproblemen te onderdrukken terwijl andere mensen er minder bij gebaat zijn.

Wat voor jou het beste werkt is een kwestie van testen, wat heb je te verliezen?

Kamille beste slaapmiddel

#5: Tryptofaan

Tryptofaan is een zogenaamde aminozuur wat in de hersenen actief is en het slaapritme regelt. Tryptofaan kun je alleen door voeding of supplementen binnenkrijgen. Dit slaapsupplement word als sinds de jaren '60 gebruikt en word na inname door het lichaam omgezet in Serotonine (gelukshormoon) en Melatonine (slaaphormoon)

Ondanks de goede werking van deze supplementen ben ik persoonlijk van mening dat dit alweer een beetje de ‘chemische kant' opgaat als je begrijpt wat ik bedoel.

Hier vind je een overzicht van de meest actuele Tryptofaan supplementen >>

Beter Slapen met de 21 Beste Slaap Tips

#6: GABA

GABA staat voor Gamma-aminoboterzuur en is een middeltje wat helpt om overactiviteit van het brein tegen te gaan. Deze overactiviteit kan natuurlijk resulteren in slaapproblemen waardoor het een populair middel is voor veel ‘probleem slapers'

Het supplement zorgt ervoor dat stress en spanning afnemen en hebben een rustgevende werking. Net zoals Tryptofaan is het een werkzaam middel maar raad ik het niet aan voor de lange termijn.

Hier vind je een overzicht van de meest actuele Gaba supplementen >>

#7: Magnesium

Ook magnesium word gezien als een middel tegen slaapproblemen, dit heeft te maken met het feit dat we, vooral in onze westerse samenleving, te weinig magnesium in ons lichaam krijgen. Dit ‘anti stress' supplement zorgt ervoor dat je lekker ontspannen kunt gaan slapen.

Zelf gebruik ik al jaren magnesium. Ontdek in dit artikel alles over Vitaily waarin je alle essentiële voedingstoffen in één hebt.

Vitaily Korting - Alle supplementen in één! - Kortingscode - Richard de Leth

 

Beste slaapmiddelen zonder bijwerkingen

Zoals je hebt gezien zijn de ‘beste slaapmiddelen' voornamelijk de 100% natuurlijke slaapmiddelen die geen bijwerkingen kennen. Geproduceerde supplementen zoals Melatonine en Magnesium kennen helaas wel enkele bijwerkingen.

Persoonlijk ben ik 100% voorstander van een natuurlijke oplossing voor je slaapprobleem en daarom wil ik je ook met klem adviseren om voorzichtig om te gaan met supplementen en de bijsluiter goed te lezen.

Gratis Workshop Superslapen

Helaas grijpen mensen te snel naar (natuurlijke) slaapmiddelen. Volgens Slaapexpert en bestseller auteur Floris Wouterson zijn er gelukkig heel veel andere manieren om jouw slaapprobleem op te lossen. Het is dus zeker niet noodzakelijk om altijd maar naar medicatie en pillen te grijpen.

Floris Wouterson leert je in zijn Gratis Workshop Superslapen wat de meest bepalende factor is voor een diep herstellende nachtrust, hoe je altijd genoeg energie hebt voor leuke dingen, hoe je blijvend topprestaties kan leveren en eindelijk goed slaapt! Je kan je hier gratis aanmelden.

Gratis Workshop Superslapen - Slaap Expert Floris Wouterson

Vergoeding slaapmiddelen en kalmeringsmiddelen 2021

Het zou goed kunnen dat jouw zorgverzekering een oplossingen tegen slaapproblemen vergoed. Zo wordt bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts altijd volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Klik hier om erachter te komen of jouw zorgverzekering vergoedingen aanbiedt voor een slaapcursus, slaapmiddelen of kalmeringsmindellen.

Via Independer kan je altijd de meest complete aanvullende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Het loont zeker om hier elk jaar even naar te kijken en de nodige euro's te besparen.

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét platform voor zelfontwikkeling

Met de 360 graden benadering van Persoonlijke Ontwikkeling delen we inspiratie via Blogs, de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, leerzame Events, mooie Boeken én het Gratis E-book.

Op het platform vind je alles over Voeding, Beweging & SportSlaapMeditatieMindset en Geluk.

👉 TIP: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig en ontdek 's wereld beste Relax App.

Heel veel succes en plezier met de volgende stap in jouw persoonlijke groei!

 

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie wat voor jou het beste Slaapmiddel is? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

–> Klik hier voor meer Slaap Tips  |  Beter Slapen met de Top 21 Beste Slaaptips!

Gratis Workshop Superslapen - Slaap Expert Floris Wouterson

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess. Hij heeft passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Martijn neemt jullie mee in zijn verhaal aan de hand van inzichten die hij heeft verkregen door het luisteren van podcasts, het bekijken van documentaires, het lezen van boeken en het volgen van seminars.
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Zet je graag de volgende stap in je Persoonlijke Ontwikkeling?


Wil jij:

  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Download dan nu het  GRATIS E-book  "De volgende stap in jouw persoonlijke groei".

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
DOWNLOAD GRATIS
50 praktische groei tips download