Beste Slaapmiddel (2021) | Kom erachter welke slaapmiddel het beste bij jou past!
05 oktober 2021 
in Slaap
21 min. leestijd

Beste Slaapmiddel (2021) | Kom erachter welke slaapmiddel het beste bij jou past!

Heb jij last van slaapproblemen die je nachtrust meer dan eens belemmeren? Word jij vaak moe wakker en heb je het gevoel dat je haast niet geslapen hebt? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina laat ik je namelijk zien wat de beste slaapmiddelen van dit moment zijn en hoe deze slaapmiddelen jou gaan helpen om je nachtrust terug te vinden. Want lekker slapen, dat wil natuurlijk iedereen! 

En dan niet door het gebruik van chemische middelen, zoals verslavende slaapmedicatie. Maar gewoon dankzij natuurlijke slaapmiddelen zonder vervelende bijwerkingen, zodat je zo dicht mogelijk bij de natuur blijft en je lichaam alleen het beste geeft. 

Beste slaapmiddel 2021: Onze selectie

Slaapmiddelen vergelijken; hoe doe ik dat? 

Mensen ervaren tegenwoordig steeds meer stress. Dat is dan ook een van de redenen dat steeds meer mensen slaapproblemen hebben. Piekeren en stress leiden tot rusteloosheid. Op het moment dat je naar bed wilt gaan, draaien je hersenen nog op volle toeren en kun je de slaap maar moeilijk vatten. Gelukkig zijn er allerlei slaapmiddelen ontwikkeld die je helpen om wel rust te krijgen. Maar welk slaapmiddel werkt het beste? Wat is een goed slaapmiddel zonder recept? Bestaan er ook niet verslavende slaapmiddelen? En hoe weet je welk slaapmiddel je moet kiezen? Dat zijn al genoeg interessante vragen om een antwoord op te zoeken. En dat heb ik voor je gedaan!  

Ik heb een aantal goede slaapmiddelen met elkaar vergeleken. Hierbij heb ik zowel gewone slaapmiddelen als natuurlijke slaapmiddelen vergeleken. Ben je op zoek naar een middel om te slapen? Zoek dan niet verder. Ik heb een vergelijkingstest gedaan op basis van kwaliteit, ingrediënten, verpakking, reviews en beoordelingen, prijs en verzendkosten. Er zijn veel verschillende soorten slaapmedicatie, maar alleen de beste slaappillen heb ik hieronder uitgelicht. Lees maar mee!  

1. Natuurlijk Presteren - Beste Slaapmiddel algemeen, nachtrust en stemming 

Nachtrust en stemming is het slaapmiddel van het merk Natuurlijk Presteren. Het zijn 12 natuurlijke ingrediënten in één capsule, die de nachtrust ondersteunen, helpen te ontspannen en die het lichaam de voedingsstoffen geeft die het nodig heeft voor een goede nachtrust. Het bestaat uit griffonia, valeriaan, L-theatine, vitamine B1, B3, B6, B12, zink, magnesium en natuurlijk slaaphormoon. 

Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ondersteunt lichaamseigen processen. Daarmee is het het best geteste slaapmiddel uit deze test! 

Bovendien zijn de capsules goed te combineren met andere supplementen. Heb je moeite met slikken, dan kun je de capsules openmaken en bijvoorbeeld in een glas water leeggieten.  

Neem 45 minuten voor het slapengaan 1 tot 2 capsules in met water. Een pakket van 45 capsules kost €19,95. Hoe meer je bestelt, des te voordeliger dit in verhouding is. 

Voordelen Natuurlijk Presteren 

✅ Wetenschappelijk onderbouwd; 

✅ Werkt niet verslavend; 

✅ Natuurlijke ingrediënten; 

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten; 

✅ Vóór 21:00 uur besteld, vandaag verzonden 

✅ Relatief voordelig. 

Nadelen Natuurlijk Presteren 

❌ Het kan soms 5-10 dagen duren voordat je het effect merkt. 

2. Lucovitaal – Beste slaapmiddel Melatonine 

Op zoek naar slaapmiddelen melatonine? Kies Lucovitaal. Melatonine 5-HTP L-Tryptofaan van Lucovitaal is een zeer uitgebreide formule die bijdraagt aan een normale werking van het zenuwstelsel en het zorgt voor meer geestelijke veerkracht. De melatonine in dit product zorgt ervoor dat je minder lang de tijd nodig hebt om in slaap te vallen. Heb je veel last van stress, dan helpt de rustgevende formule ook om overdag te ontspannen. Het is daarmee de ideale dag & nacht formule

Neem een half uur voor het slapengaan 1 tablet met water in. De supplementen zijn 1,5 cm breed en zijn vrij van gluten, noten, pinda's, ei, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, lupine, sesamzaad en sulfiet. Bovendien bevatten ze geen zout, geen toegevoegde suikers en zijn ze geschikt voor diabetici. 

Eerder schreef ik over Lucovitaal in dit artikel over de beste melatonine

Voordelen Lucovitaal 

✅ Voordelige prijs; 

✅ Werkt overdag en 's nachts; 

✅ Geschikt voor diabetici; 

✅ 30 dagen bedenktijd; 

✅ Gratis retourneren. 

Nadelen Lucovitaal  

❌ Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten

3. Manta Sleep Mask – Beste slaapmiddel natuurlijk 

Kies je graag voor een natuurlijk slaapmiddel? Het Manta Sleep Mask - een masker dat uiterst comfortabel zit - geeft je mogelijkheid om diep te ademen terwijl je slaapt. Het verbetert de nachtrust dankzij het gebruik van natuurlijke, zachte stoffen die de ogen bedekken. Het  masker verduistert bovendien volledig. Daarbij zet Manta Sleep Mask geen druk op je oogleden of wimpers. Bovendien is de sluiting gemaakt van fleece materiaal voor extra comfort. 

Kortom: het helpt je de perfecte omstandigheden te creëren voor een diepe en fijne nachtrust. Een niet verslavende slaapmedicatie is het zeker, want je stopt niets in je lichaam met deze oplossing! Zo zie je maar, er zijn verschillende slaapmedicatie soorten. 

Je koopt dit slaapmasker voor slechts €37. Je krijgt niet alleen het Manta Sleep Mask, maar ook premium oordopjes en een waszakje meegeleverd. Bovendien kan het slaapmasker in de wasmachine gewassen worden. 

Voordelen Manta Sleep Mask  

✅ 100% Verduistering voor een diepere slaap; 

✅ Volledig verstelbaar voor de perfecte pasvorm; 

✅ Zacht, ademend en duurzaam materiaal; 

✅ Geen druk op de ogen en wimpers; 

✅ 30 Dagen niet goed = geld terug garantie. 

Nadelen Manta Sleep Mask  

❌ Helpt niet per se bij het in slaap vallen, alleen bij het verbeteren van de nachtrust zelf

4. Valdispert – Beste slaapmiddel Valeriaan 

Ben je op zoek naar een natuurlijk, plantaardig en zuiver slaapmiddel? Valdispert geeft je een rustig gevoel, bevordert een gezonde nachtrust en bevat geen conserveermiddelen, geur- of smaakstoffen. Je kunt het veilig gebruiken zonder verslaafd te raken, zolang je je houdt aan wat er op de gebruiksaanwijzing staat. 

De werkzame stof in Valdispert is valeriaan. Dit is een kruidenmiddel dat bij onrustigheid en stress gebruikt wordt. Weet wel dat er mogelijk bijwerkingen kunnen optreden, zoals misselijkheid of buikpijn. 

Geef je borstvoeding, gebruik dan liever geen valeriaan. Houd er rekening mee dat valeriaan een goed werkend slaapmiddel is, maar dat het niet bij iedereen werkt. Mocht je na één of twee weken geen resultaat merken tijdens het slapen, neem dan even contact op met een arts. In principe zou het binnen een half uur tot 4 uur na het innemen moeten werken. 

Neem voor het slapengaan 1 tablet in en slik deze in zijn geheel door met water. 

Voordelen Valdispert 

✅ Relatief voordelig; 

✅ Werkt niet verslavend, als je de gebruiksaanwijzing opvolgt; 

✅ 30 dagen bedenktijd; 

✅ Gratis retourneren. 

Nadelen Valdispert 

❌ Niet geschikt voor kinderen.  

5. Natuurlijk presteren GABA met L-theanine – Beste slaapmiddel Gaba 

Wil je slaapmiddelen kopen, overweeg dan ook dit andere product van Natuurlijk Presteren met GABA. Dit is een lichaamseigen stof die een remmende en ontspannende werking heeft op het zenuwstelsel. Hierdoor worden externe prikkels geremd en kun je beter ontspannen gedurende de dag en nacht. Er zit niet alleen GABA in, maar ook L-theanine en vitamine B5. Hierdoor kom je mentaal beter in balans. 

Deze natuurlijke ingrediënten zorgen samen voor een krachtige dosering. Het is namelijk een 3-in-1 formule die erg effectief is. De supplementen hebben een plantaardige capsule, zodat deze ook door veganisten en vegetariërs gebruikt kunnen worden. Bovendien heeft GABA geen verslavende werking. 

Een verpakking GABA bevat 60 capsules, waarvan je er 1 tot 2 per dag gebruikt. Hierdoor doe je 1 tot 2 maanden met één verpakking. Hoe meer potten je van dit slaap supplement bestelt, des te meer korting je ontvangt. Slaapmedicatie kopen voor de lange termijn is dus extra voordelig! 

Voordelen Natuurlijk presteren GABA 

✅ Plantaardige capsule; 

✅ Natuurlijke ingrediënten; 

✅ Je doet relatief lang met één pot; 

✅ Werkt niet verslavend; 

✅ Vóór 21:00 uur besteld, vandaag verzonden; 

✅ Relatief voordelig. 

Nadelen Natuurlijk presteren GABA 

❌ Relatief grote capsules

6. Psychologie van Succes – Beste slaapmiddel checklist 

Download gratis de Lekker Slapen Checklist, als je graag zonder slaapmiddelen beter in slaap komt. Psychologie van Succes stelt een gratis download beschikbaar om slapeloosheid op een natuurlijke manier aan te pakken en je nachtrust op een gezonde manier te ondersteunen. Je leert niet alleen waarom je slaapproblemen hebt, je ontvangt ook 30 slaapverwekkende vragen voor een betere slaap! 

Ben je geïnteresseerd in meerdere slaap gerelateerde programma's, lees dan mijn Brein TV review hierover!  

Voordelen Psychologie van Succes 

✅ Uitleg over slaapproblemen; 

✅ Handige tips om beter te slapen; 

✅ Gratis download; 

✅ Geen inname van supplementen. 

Nadelen Psychologie van Succes 

❌Kennis leidt niet per se tot een effectieve uitvoering in de praktijk

Het belang van een goede nachtrust 

Een goede nachtrust zorgt onder andere voor een uitgerust gevoel, minder stress, meer energie en een betere stofwisseling. Ook leidt het tot minder behoefte aan suiker en lekkernijen. Wie goed slaapt, zit over het algemeen veel lekkerder in zijn of haar vel. 

Alles over natuurlijke slaappillen  

Niet iedereen staat te springen om slaapmedicatie van de huisarts. Dus wat kun je nog meer kiezen om je slaapproblemen het hoofd te bieden? Er zijn gelukkig meerdere middelen om te slapen, zoals een valeriaan slaapmiddel of andere natuurlijke slaapmiddelen melatonine. Welke slaapmiddelen natuurlijk zijn, dat vertel ik je graag! Dan kun jij daarna zelf kiezen wat het beste natuurlijke slaapmiddel is voor jou. 

Melatonine 

Een veelgebruikt slaapmiddel is melatonine. Melatonine is een lichaamseigen hormoon wat ook wel het slaaphormoon wordt genoemd. Melatonine speelt een belangrijke rol bij de slaapwaakcyclus van een mens. Wanneer het 's avonds donker wordt, wordt er door het lichaam meer melatonine afgescheiden om een slaapverwekkend effect te creëren. In de ochtend wordt er juist minder melatonine afgegeven, om ervoor te zorgen dat je langzaam ontwaakt en uitgerust aan je dag kunt beginnen. 

Onze melatonine huishouding kan verstoord raken door onregelmatig werk, psychische problemen of door ouderdom. Bij een verstoorde melatonine huishouding kan het erg moeilijk zijn om in slaap te vallen. Dat is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor slaapmedicatie melatonine. Het werkt effectief en wordt daarom ook wel het beste slaapmiddel zonder voorschrift genoemd. 

Melatonine is verkrijgbaar als supplement bij een drogist of apotheker en is veilig voor mensen met hart- en vaatziekten, diabetes en alzheimer of Parkinson (een risicogroep voor een verstoorde melatonine huishouding). Lees ook mijn artikel over de beste melatonine

Hier vind je een overzicht van de meest actuele melatonine supplementen >>

Valeriaan  

Er zijn nog meer natuurlijke slaapmiddelen die werken! Ook valeriaan is een krachtig middel wat kan helpen bij het bevorderen van je nachtrust. Valeriaan is een kruidachtige plant met geneeskundige eigenschappen. Helaas is er soms wat negatieve publiciteit rondom valeriaan, omdat wetenschappers het niet met elkaar eens kunnen worden over de werking van deze plant. 

Toch liegen de cijfers van valeriaan ervaringen er niet om en blijkt uit een onderzoek dat veel mensen baat hebben bij valeriaan als het gaat om slaapproblemen. Het lijkt dus wel degelijk een heilzame werking te hebben waar veel mensen bij gebaat zijn. Wat ook erg positief is als het gaat om valeriaan, is dat er vrijwel geen bijwerkingen aan dit supplement zitten. 

Daardoor is het al minder lastig om het beste valeriaan supplement te kiezen. Valeriaan is namelijk meestal te koop als supplement. Daarnaast is valeriaan ook verkrijgbaar als thee. 

Hier vind je een overzicht van de meest actuele Valeriaan supplementen >>

Lavendel 

Ook lavendel is afkomstig van een plant. Deze van oorsprong Franse plant, heeft een mooie paarse kleur en wordt veel gebruikt vanwege haar rustgevende effect. Je kunt lavendel innemen door er thee van te trekken. Doe dit vlak voordat je gaat slapen en je zult merken dat je bijzonder rustig zult slapen. 

Lavendel heeft geen bijwerkingen en is daardoor niet verslavende slaapmedicatie. Naast het rustgevende effect zorgt het ervoor dat je bloeddruk, hartritme en je lichaamstemperatuur verlaagd worden, zodat je een betere nachtrust hebt. Zo kun je met lavendel als slaapmedicatie doorslapen en is het tevens een sterk slaapmiddel zonder recept. Je kunt lavendel en andere slaapmiddelen online kopen. 

Kamille  

Kamille wordt al sinds mensenheugenis gebruikt als thee, olie of in tabletvorm. Kamille is een plant die van oorsprong in Nederland voorkomt. Sommige mensen beweren dat kamille het allerbeste medicijn is als het gaat om slaapproblemen. Het geeft een bijzonder rustgevend effect, wat natuurlijk ideaal is als je niet kunt slapen vanwege stress. 

Kamille wordt meestal gedronken als thee en vaak wordt dit gedaan voordat men naar bed gaat. Voor sommige mensen is het de allerbeste manier om hun slaapproblemen te onderdrukken, terwijl andere mensen er minder bij gebaat zijn. 

Welke slaappillen werken het beste voor jou? Dat is een kwestie van testen. Wat heb je te verliezen? Kamille is in elk geval een goed slaapmiddel zonder recept. 

Tryptofaan 

Tryptofaan is een zogenoemd aminozuur dat in de hersenen actief is en het slaapritme regelt. Tryptofaan kun je alleen door voeding of supplementen binnenkrijgen. Dit slaapsupplement wordt al sinds de jaren ’60 gebruikt. Het wordt na inname door het lichaam omgezet in serotonine (gelukshormoon) en melatonine (slaaphormoon), 

Ondanks de goede werking van deze supplementen ben ik persoonlijk van mening dat dit alweer een beetje de ‘chemische kant’ opgaat, als je begrijpt wat ik bedoel. Zelf ben ik meer een voorstander van volledig natuurlijke slaapmedicatie en alternatieve slaapmiddelen. 

Hier vind je een overzicht van de meest actuele Tryptofaan supplementen >>

GABA  

GABA staat voor Gamma-aminoboterzuur en is een middeltje dat helpt om overactiviteit van het brein tegen te gaan. Gedurende de dag zijn we meestal druk en hebben we veel aan ons hoofd. Deze overactiviteit kan natuurlijk resulteren in slaapproblemen. Juist daarom is GABA een populair middel dat ‘probleemslapers’ gebruiken.  

Wil je een sterk slaapmiddel kopen, dan is GABA een optie. Het supplement zorgt ervoor dat stress en spanning afnemen en het heeft een rustgevende werking op het lichaam. Net zoals tryptofaan is het een werkzaam middel, maar raad ik het niet aan voor de lange termijn. Ga in dat geval liever voor homeopathische slaapmiddelen. 

Hier vind je een overzicht van de meest actuele Gaba supplementen >>

Magnesium 

Ook magnesium wordt gezien als een middel tegen slaapproblemen. Dit heeft te maken met het feit dat we (vooral in onze westerse samenleving) te weinig magnesium in ons lichaam krijgen. En dat terwijl magensium een van de beste slaapmiddelen zonder recept is. Het is namelijk een anti-stress supplement dat ervoor zorgt dat je lekker ontspannen kunt slapen. Gebruik magnesium pillen als natuurlijke slaapmiddelen, want het is vrijwel het beste slaapmiddel drogist dat je in de winkel kunt vinden. 

Zelf gebruik ik al jaren magnesium. Ontdek in dit artikel alles over Vitaily waarin je alle essentiële voedingstoffen in één hebt. 

Slaapmedicatie ervaringen en reviews 

Ben je benieuwd naar de natuurlijk slaapmiddel ervaringen van anderen? Lees maar mee! 

Laten we beginnen met Jasmine, die haar slaapmiddel ervaring over Natuurlijk Presteren deelt. “Ik ben ontzettend tevreden. Wekenlang heb ik al last van slapeloze nachten. Maar gelukkig sinds afgelopen dinsdag niet meer toen ik de capsules van Natuurlijk Presteren had ingenomen. Al na 1 nacht merkte ik direct effect! Echt een aanrader! De producten worden tevens erg snel geleverd. Kortom, helemaal top!”

Choni zegt in een slaapmiddelen review over Lucovitaal dat de slaappillen helpen om te ontspannen voor het in slaap vallen. “De slaapmiddel van lucovitaal maken mij kalm. Daardoor is het in slaap vallen niet langer een vervelende klus, maar iets dat automatisch gebeurt. En waar ik nu ook echt van geniet!”.  

Rob vertelt over het Manta Sleep Mask: “Als je het masker op hebt zie je echt helemaal niks meer. Heerlijk! Ik kan Manta Sleep Mask daarom aan iedereen aanraden”.

En over Valdispert zegt Floor: “Sinds ik Valdispert in neem kom ik echt tot rust. De uren dat ik slaap zijn nu echt van top kwaliteit. Ik wordt niet meer in de nacht meerdere keren wakker maar slaap als een roos door. 

Over de checklist van Psychologie van Succes wordt gezegd: “Slapen is niet ingewikkeld. We maken het alleen ingewikkeld. Daarom is de checklist van Psychologie van Succes echt een verademing. Je leert weer even “opnieuw” hoe je goed kunt slapen. Want zeg nou zelf: als kind hadden we hier ook geen last van. We moeten het slapen dus allemaal even opnieuw leren”.  

Mijn beste slaapmiddel 

Zoals je hebt gezien zijn de ‘beste slaapmiddelen’ voornamelijk de 100% natuurlijke slaapmiddelen die geen bijwerkingen kennen. Geproduceerde supplementen zoals melatonine en magnesium kennen helaas wel enkele bijwerkingen. Het beste slaapmiddel zonder bijwerkingen vind je vooral in homeopathische slaapmiddelen en natuurlijke slaapmiddelen. Ga je slaappillen kopen, kies dan het liefst voor varianten die zo dicht mogelijk bij de natuur staan. Dan heb je al snel het beste slaapmiddel te pakken.  

Slaapmiddelen kopen kan online of bij de drogist. Let erop bij een slaapmiddel kopen dat je de ingrediëntenlijst goed bekijkt. De beste slaapmiddelen bevatten weinig tot geen toegevoegde chemische stoffen. 

Mijn persoonlijke favoriet? Dat zijn de slaapmiddelen van Natuurlijk Presteren. Dit zijn voor mij de beste slaaptabletten. Ondanks dat het even kan duren voordat je de effecten merkt (5-10 dagen), zijn de slaappillen wel natuurlijk, werken ze niet verslavend en zijn ze ook geschikt voor veganisten en vegetariërs! Bovendien betaal je er niet de hoofdprijs voor. Dat is ook fijn. En als je vandaag voor 21:00 uur besteld, wordt je bestelling vandaag nog verzonden. Zo is een goede nachtrust dichterbij dan je denkt! 

Persoonlijk ben ik 100% voorstander van een natuurlijke oplossing voor je slaapprobleem en daarom wil ik je ook met klem adviseren om voorzichtig om te gaan met supplementen en de bijsluiter goed te lezen. Slaapmiddelen zonder recept kopen of slaapmedicatie zonder recept kopen is en blijft een risico. Wil je toch het beste slaapmiddel zonder recept kopen, dan kan dat na het lezen van dit artikel met een gerust hart! 

Twijfel je toch over of iets een goed slaapmiddel is? Gelukkig zijn er genoeg middelen om beter te slapen en kan de winkelmedewerker je vaak op weg helpen als je er na eigen onderzoek online niet uitkomt. Zo kun jij toch slaappillen kopen zonder recept. Wel zo gemakkelijk!  

Veel gestelde vragen over slaapmiddelen 

Veel vragen over slaapmiddelen hoor je vaak terug komen. Ik heb daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag hier niet tussen? Plaats dan een reactie onder het artikel. 

Waarom gebruiken mensen slaapmiddelen? 

Slaapproblemen lijken in Nederland en België in rap tempo toe te nemen. Door het toenemende gebruik van smartphones, het overmatig gamen onder de jeugd en het toenemen van sociale druk door social media, lijkt onze nachtrust als eerste getroffen te worden. Dat is dan ook de reden dat veel mensen behoefte hebben aan slaapmiddelen. Het valt op dat bij slaappillen kopen vooral natuurlijke slaapmiddelen populair zijn. 

Wat zijn de gevaren van slaapmiddelen? 

Op de lange termijn kan slaapmedicatie verslavend werken, zelfs de beste slaappillen. Het is daarom belangrijk dat je er geen gewoonte van maakt om slaapmiddelen in te nemen. Zeker geen sterke slaapmiddelen! Gebruik ze zolang het nodig is. Merk je dat je nachtrust verbetert, probeer dan af te bouwen, door bijvoorbeeld slechts om de dag slaapmiddelen te nemen. Is het weekend? Gebruik ze dan helemaal niet. Je lichaam moet ook leren om zonder slaapmiddelen te functioneren. Merk je dat je niet goed slaapt zonder, dan kun je het beste voor homeopathische slaapmiddelen (door sommige nog wel eens geschreven als homeopathische slaapmiddelen) kiezen. Deze zijn minder schadelijk voor het lichaam. 

Zijn valeriaan en melatonine verslavend?

Is valeriaan verslavend? Valeriaan is in principe niet verslavend. Mensen krijgen namelijk geen ontwenningsverschijnselen wanneer zij ermee stoppen. Wel kun je je mentaal afhankelijk voelen en het idee hebben dat je zonder valeriaan niet goed zal slapen. Slaapmiddelen bestellen moet daarom met zorg gebeuren. Ook wanneer je voor slaapmedicatie homeopathisch kiest. 

Is melatonine verslavend? Ook voor melatonine geldt dat het alleen geestelijk verslavend kan werken. Weet je van jezelf dat je daar gevoelig voor bent, gebruik het dan niet te lang. Het is wel een van de beste slaappillen zonder recept. Bovendien kun je melatonine slaapmedicatie online kopen 

Wat zijn de voordelen van natuurlijke slaapmedicatie? 

Steeds meer mensen kiezen liever voor natuurlijke slaapmiddelen. Het is namelijk ook mogelijk om op een gezonde manier bij te dragen aan een goede nachtrust. 

✅ Een natuurlijk slaapmiddel is laag gedoseerd 

Een van de belangrijkste voordelen van een homeopathisch slaapmiddel is dat de concentratie actieve bestanddelen een stuk lager ligt dan bij gewone slaapmedicatie. Dit is vooral het geval als het gaat om een natuurlijk slaapmiddel dat afkomstig is uit extracten van planten en wanneer deze in een lage dosis worden verkocht. 

✅ Een natuurlijk slaapmiddel bevat geen gevaarlijke stoffen 

Hoe gereguleerd slaapmedicatie ook mag zijn, het gaat in veel gevallen nog altijd om een chemisch, gemanipuleerd middel. Dat wil zeggen dat er misschien stoffen (of hoge dosissen van bepaalde substanties) in zitten die niet goed zijn voor de gezondheid. Dat is bij natuurlijke slaapmiddelen niet het geval. 

✅ Natuurlijke slaapmiddelen bevatten ook andere gezonde substanties 

Een natuurlijk middel om te slapen, zoals kamille, heeft als bijkomend voordeel dat het ook maagklachten verlicht. Valeriaan is goed om beter te slapen, maar het helpt daarbij ook tegen spierkrampen. Omdat deze natuurlijke slaapmiddelen in hun originele, onbewerkte vorm ingenomen worden, gaat het om een multifunctioneel product dat veel verschillende voordelen biedt voor de gezondheid. Dit is vooral het geval als je kiest voor een natuurlijk slaapmiddel, waarbij er zoveel mogelijk van de originele plant, bloem of kruid aanwezig is. 

✅ Natuurlijke slaapmiddelen kunnen ook werken voor kinderen 

Afhankelijk van de dosis, het soort natuurlijk slaapmiddel en of er bijvoorbeeld allergieën of andere factoren meespelen, kan je natuurlijke slaapmiddelen ook gebruiken om de slaapkwaliteit van je kind te verbeteren. Raadpleeg altijd een arts om dit te controleren. Voor volwassenen en kinderen gelden andere dosissen.  

Zijn de beste slaapmiddelen afkomstig van de huisarts? 

Slaapproblemen lijken in Nederland en België in rap tempo toe te nemen. Mensen zijn massaal op zoek naar wondermiddeltjes om hun slaapproblemen te onderdrukken. Maar wat is het beste slaapmiddel? Er wordt vaak als eerste gegrepen naar verslavende slaapmedicatie. Niet zo gek dus, dat huisartsen slaapmedicatie in grote getalen voorschrijven. Goede slaapmedicatie is verslavend en op de lange termijn niet de juiste oplossing. Daarom zijn slaapmiddelen van de huisarts niet altijd de beste keuze. Het beste slaapmiddel is er één die past bij jou en die niet te veel schade kan aanrichten. Daarom kiezen veel mensen liever voor het beste homeopathisch slaapmiddel. 

Waar kun je slaapmedicatie het beste kopen? 

Zoek jij het beste slaapmiddel zonder recept, dan kom je al snel uit bij slaapmedicatie drogist. Je kunt daar de beste slaapmedicatie krijgen zonder recept, want slaappillen drogist werken ook heel goed.  

Omdat er verschillende slaapmiddelen soorten zijn, is het soms moeilijk te bepalen wat goede slaappillen zijn. Slaapmiddelen drogist staan vaak bij elkaar, waardoor je ze wel gemakkelijk met elkaar vergelijkt. 

Vraag iemand in een drogisterij gerust ‘wat is een goed slaapmiddel’, om meer kennis op te doen. Voor het kopen van slaapmedicatie temazepam kun je niet bij elke drogisterij terecht. Raadpleeg hiervoor wel een huisarts of bel even naar een apotheek in de buurt. Ook in verband met bijwerkingen slaapmedicatie. Slaap supplementen gebruiken is niet altijd zonder risico. 

Conclusie beste slaapmiddel 

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Vicky Vervotte
Door

Vicky Vervotte

op 22 Jan 2021

Ik had vroeger ook echt veel problemen om een goede, kwaliteitsvolle nachtrust te krijgen maar ik ben nog relatief jong en ik wou nog niet afhankelijk zijn van medicatie, dus ben toen ook met een supplement begonnen! Ik neem een supplement van Flinndal - het is een hogere dosis omdat ik het toch wel nodig had, en het bevat ook melatonine, zoals jij al aanraadde! Groetjes, en slaapwel! :) - Vicky

Martijn
Door

Martijn

op 23 Jan 2021

Hoi Vicky, Wat fijn om te lezen dat je zoveel baat hebt bij een supplement met melatonine. Zelf gebruik ik Vitaily Basis https://jouwpersoonlijkegroei.nl/vitaily-supplementen/ en ben ik gedurende de dag al bezig met mijn slaap. Sporten, wandelen en vooral geen schermpjes meer in de avond zijn voor mij het beste slaapmiddel.

Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download