In dit artikel

Beste Slaapkussen | Review

Beste Slaapkussen | Review | 5x Test!

In dit artikel

Wil je een slaapkussen om lekker te slapen? Volgens onderzoek van Better Nights heeft 80% van de Nederlanders nek- of rugpijn en een verkeerde slaaphouding is daar vaak de oorzaak van. Dus wat is het beste slaapkussen om voortaan wél pijnvrij door het leven te gaan en goed te slapen? Ik ga het je vertellen!

Kort samengevat:

Het beste slaapkussen van 2024 is Best Life Hoofdkussen Guna. Dit kussen is ergonomisch gevormd, is het ideale kussen als je een zijslaper bent en je mag het 28 dagen testen. Je kunt kiezen uit 3 hardheden, zodat het kussen echt goed bij je wensen past.

Slaapkussens vergelijken; hoe doen we dat?

Om te bepalen welk slaapkussen het beste is, heb ik verschillende producten met elkaar vergeleken. Ik keek hierbij naar de kwaliteit, voor- en nadelen, het materiaal en de beoordelingen van klanten. Slaap kussen ervaringen van andere mensen zijn hierbij namelijk ook belangrijk. Tot slot keek ik naar de prijs van elk ergonomisch kussen en trok ik een conclusie.

Beste Slaapkussen keuzehulp

ProductAdviesprijsHardheidMateriaal
1. Guna€59Zacht/Medium/StevigBL-Comfort foam
2. Perfect Pillow€119Zacht/Medium/StevigSensi-Dense schuim
3. Arteni€59Zacht/Medium/StevigBL-Comfort foam
4. Cloudpillo€69,95Verstelbaar Traagschuim
5. Emma€79,95Verstelbaar Visco-schuim

1. Best Life Hoofdkussen Guna

Op nummer één van de selectie beste slaapkussens staat het Best Life slaapkussen Guna. Dit is het beste slaapkussen, omdat het je in een neutrale houding brengt waardoor je gemakkelijk de juiste slaappositie aanneemt. Dit hoofdkussen is ook geschikt voor zwangere vrouwen.

Beste Slaapkussen | Review

Het slaapkussen zorgt ervoor dat je hoofd en wervelkolom ongeveer in één rechte lijn komen te liggen. Daardoor is de kans op rug- en nekklachten veel minder groot. Je lichaam krijgt echt de kans om te ontspannen wanneer je slaapt en dankzij het traag schuim in Best Life slaapkussen Guna kan de bloedsomloop in het lichaam haar gang gaan. Dat is veel meer dan wat een synthetisch kussen voor je kan betekenen.

Persoonlijk vind ik dit de winnaar van de slaap kussens, omdat ze ook mijn brede schouders goed ondersteunen. Ik houd wel van een stevig kussen – en ik heb alle verschillende kussens geprobeerd maar geen van alle slapen ze zo lekker als deze. Je kunt dit slaapkussen bestellen in drie soorten stevigheid: zacht, medium of stevig. Bestel je vandaag vóór 19:00 uur, dan heb jij je slaapkussens morgen al in huis. Bovendien mag je dit slaap kussen 28 dagen testen. Is het niet goed? Dan krijg je je geld terug. Er zit 2 jaar garantie op de slaapkussens van Best Life slaapkussen Guna.

Voordelen Guna

✅ Opent de luchtwegen en stimuleert de bloedsomloop;

✅ Slaapkussen dat de slaaphouding verbetert;

✅ Goed slaapkussen voor rug- en zijslapers;

✅ Ondersteunt de nek en schouders optimaal, want hij brengt hoofd en wervelkolom in een rechte lijn (neutrale positie);

✅ Geschikt voor zwangere vrouwen;

✅ Gemaakt van traagschuim zoals de beste slaapkussens;

✅ Anti-allergeen;

✅ Gemakkelijk op te rollen en mee te nemen;

✅ Niet goed = geld terug én 2 jaar garantie.

Nadelen Guna

❌ Niet geschikt voor andere type slapers, zoals buikslapers.


Bekijk meer productinformatie

2. Perfect Pillow

Op nummer 2 staat het Perfect Pillow: een slaapkussen dat de nek ondersteunt tijdens het slapen. Dit nekrolkussen of slaapkussen is een kussen voor nekklachten. Het helpt bij het verminderen van pijn in de nek en schouders, door de maximale ondersteuning. Zoek je een kwalitatief goed slaap kussen (slaapkussen nek), dan is het Perfect Pillow een aanrader. Het helpt niet alleen een slechte slaaphouding corrigeren, maar werkt ook door in je houding gedurende de dag.

Beste Slaapkussen | Review

Dit kussen zijslaper nekklachten is gemaakt van traagschuim. Uniek (in vergelijking met andere traagschuim nekkussens) is dat Perfect Pillow geheel wasbaar is. Daardoor gaat hij extra lang mee en blijft hij lekker schoon. Ook is het een ademend en ventilerend nekkussen én is het verkrijgbaar in twee maten. Kies voor medium (38x68x10cm) of large (38x68x12cm).

Ik vind dit type slaapkussens prettig, omdat je er de hele dag profijt van heb. Sinds ik Perfect Pillow gebruik merk ik echt dat mijn nek en schouders minder stijf aanvoelen. Het heeft wel even geduurd natuurlijk, want ik heb jaren verkeerd geslapen (verkeerd kussen) op een donzen kussen. Volgens de fysiotherapeut had ik duidelijk een slaap kussen nodig. Nu ik de juiste slaaphouding aanneem op zo’n goed slaapkussen, is mijn situatie echt veranderd. Voor mij is dit daarom nummer 2 in beste slaapkussens.

Voordelen Perfect Pillow

✅ Duurzaam en kwalitatief goed nekkussen (een wat dikker kussen);

✅ Corrigeert de slaaphouding en de (werk)houding overdag;

✅ Gemaakt met traagschuim vulling;

✅ Ademend en ventilerend laag kussen;

✅ Dit type slaapkussen is volledig wasbaar (goede hygiëne);

✅ Verkrijgbaar in twee maten: M en L.

Nadelen Perfect Pillow

❌ De levering van dit beste slaapkussen kan maximaal 3 werkdagen duren;

❌ Relatief prijzig nekkussen.


Bekijk meer productinformatie

3. Best Life Hoofdkussen Arteni

Het Best Life slaapkussen Arteni is het beste slaapkussen nekklachten. Het is een van de slaap kussens waar extra aandacht aan is besteed tijdens het ontwerpen ervan. Zo houdt dit slaap kussen de wervelkolom in een neutrale houding voor een goede slaappositie en helpt het om pijn in de rug nek en schouders te verminderen.

Beste Slaapkussen | Review

Dankzij Best Life slaapkussen Arteni kan je lichaam elke nacht heerlijk ontspannen. Bovendien zorgt het traagschuim materiaal voor een druk verlagende werking en een verbetering van de bloedsomloop in het lichaam. Dit slaapkussen kan ook gebruikt worden door zwangere vrouwen om een onnatuurlijke houding of verkeerde houding te verbeteren en lichamelijke klachten te beperken.

Dit traagschuim slaap kussen is ontworpen in samenwerking met verschillende slaap experts en ergonomische experts.  En dat merk ik, want ik wordt echt uitgerust wakker als ik hier op slaap! Het kussen is zelfs geschikt voor buikslapers zoals ik en geeft toch een verlichtend effect aan mijn nek en rug. Ik ben daarom enthousiast. Weet jij nog niet zeker of dit hét slaapkussen voor jou is? Probeer het Best Life slaapkussen Arteni 28 dagen uit en krijg je geld gewoon terug als het toch niet bevalt. Je kunt kiezen uit een hoge ligging (61x35x11cm) of lage ligging (61x35x6,5cm). Bestel je vandaag vóór 19:00 uur, dan heb je jouw slaapkussen morgen al in huis.

Voordelen Arteni

✅ Geschikt slaap kussen voor zij-, buik- en rugslapers;

✅ Verbetert de slaaphouding en opent de luchtwegen;

✅ Heeft een traagschuim vulling;

✅ Anti-allergeen (anti allergie, wasbare hoes);

✅ Verlicht en verhelpt klachten aan de rug, nek en schouders;

✅ 28 dagen uitproberen (niet goed = geld terug);

✅ Keuze uit drie soorten stevigheid: zacht kussen, medium en hard en twee verschillende maten: hoge ligging of lage ligging;

✅ Twee jaar garantie op dit slaapkussen.

Nadelen Arteni

❌ Alleen de anti allergie hoes is wasbaar, maar het kussen zelf niet.


Bekijk meer productinformatie

4. Cloudpillo

Cloudpillo behoort tot het type slaapkussens dat de contouren van je lichaam onhoudt. Dat komt doordat het gemaakt is van traagschuim oftewel memory foam. Daardoor kun je er heerlijk in wegzakken, maar word je toch voldoende ondersteunt op de plekken waar dat nodig is. Het is een geschikt kussen voor zowel rug- en zijslapers als buikslapers. Bovendien is het een diervriendelijk model en past hij dankzij de afmetingen (71x50cm) in vrijwel elke kussensloop.

Beste Slaapkussen | Review

Wat Cloudpillo uniek maakt in zijn soort slaap kussens, is dat je hem helemaal naar wens kunt afstellen. Je kunt de inhoud van de vulling namelijk helemaal naar wens bijvullen of juist verwijderen. Het is daardoor het beste slaapkussen voor iedereen. Daardoor maken nek- en rugklachten geen kans meer en ga jij een stuk fitter door het leven.

Je kunt het Cloudpillo hoofdkussen na aanschaf eerst uitproberen. Je mag namelijk 30 dagen proefslapen op dit type goede slaapkussens. Ben je na die periode om? Dan kun je hem houden. Toch niet zo enthousiast? Dan kun je hem gewoon retour sturen en krijg je je geld terug. Je loopt dus geen enkel risico! Ik vond het zelf heel prettig om van deze proefperiode gebruik te maken. Nadat ik zo lang een verkeerde houding heb gehad, was ik echt toe aan een goede nachtrust. Ik heb verschillende slaaphoudingen geprobeerd op dit Cloudpillo hoofdkussen en ik word in alle gevallen eigenlijk uitgerust wakker. Heel fijn!

Voordelen Cloudpillo

✅ Dikker kussen nodig of juist een medium stevigheid? Bepaal het zelf dankzij de aanpasbaarheid;

✅ Ideaal voor rug- en zijslapers en wie op de buik slaapt;

✅ Gemaakt van traagschuim voor een juiste houding en om lichamelijke klachten te voorkomen;

✅ Je mag 30 dagen proefslapen om te zien of dit nieuwe kussen past bij jouw persoonlijke voorkeur;

✅ Diervriendelijk, goed kussen.

Nadelen Cloudpillo

❌ Je hebt op dit kussen maar 1 jaar garantie i.p.v. 2 zoals bij veel andere merken;

❌ Volgens reviews kan dit kussen nogal hard aanvoelen en daar houdt niet iedereen van.


Bekijk meer productinformatie

5. Emma Kussen

En dan is er nog het Emma Kussen, een kussen dat temperatuur reguleert én verstelbaar is in hoogte en ligcomfort. Zoek je het juiste kussen voor zomer en winter en wil je zelf bepalen wat voor jou de juiste houding is? Dan is het Emma Kussen ideaal, want het past bij elke persoonlijke voorkeur. Of je nu in een rechte lijn wilt slapen, op je rug slaapt of een andere favoriete slaaphouding hebt; met Emma is het allemaal mogelijk. De afmetingen zijn 71x40cm, waardoor dit kussen in vrijwel elke kussensloop of katoenen hoes past.

Beste Slaapkussen | Review

Een slechte nachtrust heb je niet meer als je van het Emma Kussen gebruikmaakt. Het is namelijk het ideale kussen voor wie wispelturig is en regelmatig andere wensen heeft. Af en toe slapen op een hoog kussen voor de beste slaaphouding? Of neem je liever een houding aan waarin optimale ondersteuning voor je nek mogelijk is? Jij kiest. Dat is mogelijk dankzij het adaptieve Visco-schuim waarvan het gemaakt is. Deze ondersteunt de nek en rug heel nauwkeurig en dankzij het blauwe gel krijg je op warme dagen voldoende verkoeling. Ook wordt vocht snel afgevoerd dankzij de koelende hoes.

Wat mij betreft is Emma Kussen een uitstekende keuze, want dit kussen zorgt ervoor dat je continu kunt afwisselen. Dat hoeft natuurlijk niet; eenmaal je favoriete slaaphouding ontdekt, dan kun je die natuurlijk gewoon aanhouden. Maar ik vind het heel fijn dat ik hier wel alle kanten nog mee op kan. Dankzij de verschillende lagen kan ik in elke gewenste houding liggen. Kortom: altijd de goede houding voor de hele nacht! Je hoeft mij natuurlijk niet op mijn woord te geloven. Probeer het gewoon zelf, want je mag 100 nachten proefslapen op dit Emma Kussen!

Voordelen Emma Kussen

✅ Ademend en hypoallergeen materiaal (dus goede ventilatie);

✅ Traagschuim vulling (Visco-schuim vulling) voor optimale ondersteuning van de nek en schouders;

✅ Verstelbaar in hoogte en ligcomfort;

✅ Je mag maar liefst 100 nachten proefslapen; ontdek zo de houding waarin jij het beste op dit kussen ligt;

✅ Altijd een ontspannen houding, doordat hij koelte en warmte reguleert.

Nadelen Emma Kussen

❌ De vulling is medium, wat niet past bij ieders persoonlijke voorkeur;

❌ Hij is wat prijziger in vergelijking met de andere modellen.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste slaapkussen 2024

Ben je benieuwd naar welk slaapkussen of orthopedisch kussen mijn favoriet is? Dat vertel ik je graag. Nu ik onderzoek heb gedaan naar de beste slaapkussens, staat voor mij op nummer 1 Best Life slaapkussen Guna.

Beste Slaapkussen | Review

Life Hoofdkussen Guna is het beste medisch kussen, want het biedt de meeste voordelen voor de juiste slaaphouding. Zo is het niet alleen een slaapkussen. Het opent de luchtwegen, stimuleert de bloedsomloop en is geschikt voor zowel rug-als zijslapers. Dit kussen is gemaakt van traagschuim en anti allergeen materiaal. Hij is bovendien geschikt voor zwangere vrouwen, kan gemakkelijk opgerold en meegenomen worden én je krijgt er 2 jaar garantie op. Ben je een buikslaper, dan is dit niet de beste keuze voor jou, maar anders absoluut wel! De speciale kussens van Best Life (en dan vooral Best Life Hoofdkussen Guna) zijn wat mij betreft echt aanraders en daarom met recht de beste slaapkussens.


Bekijk meer productinformatie

Slaapkussen ervaringen en reviews

Ben je benieuwd naar de slaapkussen ervaringen en slaap kussen reviews van anderen? Ik heb een aantal interessante slaapkussen reviews verzameld waar je zeker iets aan hebt!

Best Life Hoofdkussen Guna review – Traagschuim kussen

Sanja vertelt over het Guna kussen: “Ik slaap echt veel beter met dit slaapkussen. Ik heb geen last van nekpijn meer dus een goed slaapkussen. Ook lig ik meteen in de juiste slaappositie als ik ga liggen op dit slaap kussen. Voorheen zakte ik zo door mijn kussen heen maar nu niet meer. Top.”

Perfect Pillow Medipoint review

David zocht een slaapkussen dat hij voor zijn nek kon gebruiken. “Ik heb altijd nekklachten gehad en een geschikt slaapkussen buikslaper vinden is dan een uitdaging. Gelukkig slaap ik nu weer heerlijk met dit slaap kussen Perfect Pillow van Medipoint. Ik wil nooit meer zonder slaap kussens!”

Beste Slaapkussen | Review

Arteni review

“Dankzij Arteni heb ik de juiste houding tijdens de nacht. Ik wil nog weleens op mijn rug slapen en dat kan ook gewoon prima hiermee. Ik ben voor medium stevigheid gegaan en ik vind het echt heerlijk. Elke nacht weer”, schrijft Zoraya.

Cloudpillo review

“Ik kan heel kort zijn over mijn mening. Cloudpillo is echt de moeite waard als je optimale ondersteuning zoekt in je slaappositie. Ik moest wel even wennen aan de stevigheid, niet iedereen leek daar blij mee in de reviews. Maar ik wel”, vertelt John.

Emma Kussen review

Gani heeft het Emma Kussen gekocht en schrijft in zijn review: “Dit kussen is super goed voor mijn nek. Ook is de service goed als je bestelt en de klantenservice is vriendelijk.”

Beste Slaapkussen | Review

Slaapkussen kopen checklist: hier moet je op letten!

Wil je een slaapkussen of ander soort slaapkussen kopen? Dan zijn er een aantal dingen om op te letten.

Bepaal je wensen

Allereerst is het fijn als je kunt kiezen uit verschillende formaten en/of variaties in stevigheid. Vaak heb je die keuze bij slaapkussens wel, maar lang niet altijd. 

Bepaal je doel

Verder moet je slaapkussen geschikt zijn voor het doel waarvoor je hem wilt gebruiken. Heb je last van je nek? Kies een kussen voor nekklachten. Ondersteuning nodig in je rug? Neem dan een slaapkussen rug. Voor ondersteuning bij de benen is een slaapkussen benen juist geschikt. Deze slaapkussens zijn verschillend van vorm. Het is daarom belangrijk om het juiste slaapkussen te kopen voor een goede slaaphouding.

Synthetische kussens, veren kussen of donzen kussen?

Het is cruciaal om het kussen waarop je slaapt zorgvuldig te kiezen. Een medisch kussen of comfortkussen moet namelijk goed aansluiten op jouw lichaamsbouw. Een goed gekozen kussen past zich aan je lichaamscontouren aan, wat bijdraagt aan een comfortabele nachtrust en vermoeidheid of slaperigheid overdag voorkomt.

Meer Slaap tips voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Dan kan het interessant zijn om je te verdiepen in de voeding, hormonen en slaap. Om nog meer inzicht te krijgen in je eigen vitaliteit kun je een gezondheidstest af laten nemen. Ook bewegen en ontspannen mogen in dit rijtje niet ontbreken. Dit is echt de basis voor een goede gezondheid.

Meer over kussens: denk eens aan een ergonomisch kussen, orthopedisch kussen of medisch kussen. Ook zijn er speciale kussens voor nekklachten. Een gewoon hoofdkussen of slaapkussen moet ook bij je passen.

Wil je meer weten over slapen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen of producten bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Slaapkussen | Review

Meest gestelde vragen over een slaapkussen

Heb je nog vragen over slaapkussens? Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar een goed kussen voor zijslapers, een slaapkussen tegen nekklachten of heb je een andere vraag over jouw toekomstige slaapkussen? Lees dan nog even verder en ontdek de juiste slaap tips voor jou.

Wat is het beste slaapkussen?

Het beste slaapkussen dat ik heb ontdekt is Guna. Het opent de luchtwegen, stimuleert de bloedsomloop en is geschikt voor zowel rug-als zijslapers. Dit kussen is gemaakt van traagschuim en anti allergeen materiaal. Hij is bovendien geschikt voor zwangere vrouwen, kan gemakkelijk opgerold en meegenomen worden én je krijgt er 2 jaar garantie op. Kortom: de beste keuze!

Wat is de werking van een slaap kussen? 

De werking van een slaap kussen is dat je er beter, comfortabeler en dieper door slaapt. Het slaapkussen dat je kiest, moet passen bij je slaappositie. Kies bijvoorbeeld een slaapkussen zijslaper (als kussen zijslaper nekklachten) als slaapkussen. Of ga juist voor een model dat geschikt is voor slapen op de buik of rug. Zo’n slaapkussen helpt elk type slaper in elke slaaphouding aan een betere nachtrust.

Hoe gebruik je een slaapkussen correct?

Vraag jij je af: een slaapkussen, hoe gebruiken we die? Afhankelijk van het type slaper dat je bent, gebruik je een slaapkussen op de volgende manier. Plaats het slaapkussen onder je hoofd als hoofdkussen. Dit geldt voor elk type slaper, van slaapkussen zijslaper tot buikslaper. Een slaapkussen benen plaats je tussen je benen om wrijving en druk van de benen en knieën te voorkomen. En een slaapnekrolkussen plaats je precies onder je nek voor extra ondersteuning.ᅠ

Welk slaapkussen nekklachten gebruiken? 

Zoek je een geschikt kussen voor nekklachten? Ook voor nekklachten zijn slaapkussens verkrijgbaar. Het beste slaapkussen nek (speciaal kussen voor de nek) isᅠBest Life Hoofdkussen Arteni. Zo heb je nooit meerᅠhoofdpijn na het slapen. Dit slaap kussen biedt veel voordelen en is voorzien van een laagje cooling gel. Daardoor krijg je het nooit te warm met dit slaapkussen in je nek. Heb je echt veel nekklachten, dan kan het ook helpen om overdag een ergonomische zitkussen te gebruiken. Zo blijft je houding dag en nacht goed en verlicht je de druk op je gewrichten optimaal.

Wat zijn de voordelen van een veren kussen?

Een veren kussen biedt een goede balans tussen stevigheid en zachtheid. Het is bijzonder luchtdoorlatend, wat zorgt voor een aangenaam slaapklimaat. Veren kussens zijn vaak ook langer duurzaam en behouden hun vorm beter in vergelijking met synthetische kussens.

Hoe vergelijken synthetische kussens met kussens van natuurlijke materialen?

Synthetische kussens zijn over het algemeen lichter en hypoallergeen. Ze zijn ook vaak goedkoper dan kussens van natuurlijke materialen zoals veren of dons. Echter, ze kunnen minder goed vocht afvoeren en zijn vaak minder duurzaam. De synthetische vulling is makkelijk wasbaar en daardoor vaak anti allergisch.

Welke rol speelt het materiaal in het kiezen van het beste kussen?

Het materiaal is cruciaal bij het kiezen van het beste kussen voor een goede nachtrust. Wol is warm en neemt goed vocht op, terwijl een donzen hoofdkussen extreem zacht en licht is. Traagschuim hoofdkussens bieden uitstekende ondersteuning voor hoofd en nek, maar kunnen warm aanvoelen. Je keuze hangt af van je persoonlijke voorkeur en eventuele allergieën.

Hoe onderhoud ik mijn kapok kussen voor een langere levensduur?

Voor kapok kussens is het raadzaam om ze regelmatig op te schudden en te luchten. Hoewel kapok kussens natuurlijk zijn en goed ademen, absorberen ze ook vocht. Om de levensduur te verlengen, kun je ze het beste niet wassen maar wel regelmatig luchten en indien nodig de vulling eruit halen om apart te luchten.

Waarom zou ik voor een latex kussen kiezen?

Een latex kussen is veerkrachtig en geeft goede ondersteuning aan de nek en het hoofd. Het is ook anti allergisch en schimmelwerend. Latex kussens zijn dus een goede keuze voor mensen met allergieën. Echter, ze zijn minder goed geschikt voor mensen die het snel warm hebben omdat latex minder goed ademt.

Welke kussens zijn het beste voor buikslapers?

Buikslapers hebben vaak baat bij een dunner of platter kussen om de nek zo min mogelijk te belasten. Een dun kussen of een kussen met synthetische vulling is meestal het meest geschikte kussen voor buik slapen. Een te hoog of te stevig kussen kan leiden tot nekklachten.

Hoe vaak moet je een nieuw kussen aanschaffen voor een goede nachtrust?

De levensduur van een kussen varieert, maar het is aan te raden om elke 2 tot 4 jaar een nieuw kussen te kopen om een goede nachtrust te behouden. Signalen dat je kussen aan vervanging toe is, zijn onder andere een onaangename geur, zichtbare slijtage of als het kussen zijn vorm niet meer behoudt.

Wat is de relatie tussen het juiste hoofdkussen en allergieën?

Het juiste hoofdkussen kan een grote invloed hebben op allergieën. Anti allergisch materiaal zoals bamboe of synthetische vullingen kan helpen om allergische reacties te minimaliseren. Een bamboe hoofdkussen heeft bovendien antibacteriële eigenschappen en is dus een goede keuze voor mensen met allergieën.

Zijn er speciale kussens voor mensen die een zeer zacht kussen willen?

Voor wie van een extreem zacht kussen houdt, zijn donzen hoofdkussens meestal de beste optie. Deze kussens voelen als een wolk en kunnen helpen bij het verkrijgen van een comfortabele nachtrust. Ze zijn echter minder geschikt voor mensen die meer ondersteuning nodig hebben voor hun hoofd en nek.

Hoe beïnvloedt de dikte van het kussen de kwaliteit van de slaap?

De dikte van het kussen, of je nu kiest voor een hoger kussen of een dunner hoofdkussen, heeft een directe invloed op je slaaphouding. Een te dik kussen kan de nek uit lijn brengen met de wervelkolom, wat tot ongemak kan leiden. Een te dun kussen kan onvoldoende ondersteuning bieden. Het perfecte hoofdkussen biedt de juiste balans voor jouw persoonlijke slaaphouding.

» Referenties


1. Lei, Jia-Xing, Yang, Peng-Fei, Yang, Ai-Ling, Gong, Yan-Feng, Shang, Peng, & Yuan, Xi-Chen. (2021). Ergonomic Consideration in Pillow Height Determinants and Evaluation. Healthcare, 9(10), 1333.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8544534/

2. Li, Y., Wu, J., Lu, C., Tang, Z., & Li, C. (2021). Pillow Support Model with Partitioned Matching Based on Body Pressure Distribution Matrix. Healthcare, 9, 571. doi: 10.3390/healthcare9050571.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34066098/

3. Ren, Sicong, Wong, Duo Wai-Chi, Yang, Hui, Zhou, Yan, Lin, Jin, & Zhang, Ming. (2016). Effect of pillow height on the biomechanics of the head-neck complex: investigation of the cranio-cervical pressure and cervical spine alignment. PeerJ, 4, e2397.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5012320/

4. Lavin, R.A., Pappagallo, M., & Kuhlemeier, K.V. (1997). Cervical pain: A comparison of three pillows. Arch. Phys. Med. Rehabil., 78, 193–198. doi: 10.1016/S0003-9993(97)90263-X.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9041902/

» Referenties

Conclusie beste slaapkussen 2024

  • Beste slaapkussen – Guna
  • Beste slaaphoofdkussen – Perfect Pillow
  • Beste slaapkussen zwanger – Guna
  • Beste slaapkussen zijslaper – Arteni
  • Beste slaapkussen nekklachten – Guna 
Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Slaapkussen | Review | 5x Test!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips