In dit artikel

Beste Sapjes Detox Review

Beste Sapjes Detox | Review (2023) | 6x Test!

In dit artikel

Voor wie zijn of haar gezondheid serieus neemt, kan een sapjes detox of een sap dieet een heel goed hulpmiddel zijn. Een sapjes detox duurt één of meerdere dagen en je drinkt/eet dan alleen groenten- en fruitsappen. Ben je benieuwd naar de beste detox sap aanbieder voor een gezonde levensstijl? Lees dan mee, want in dit artikel ga ik je vertellen wie dat is!

Kort samengevat:

Mijn beste sapjes detox van 2023 is in mijn ogen Sapje. Dit merk biedt 100% biologische slowjuice groentesap (vol vitaminen en mineralen) en gebruikt hiervoor lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

Sapjes Detox vergelijken; hoe doen we dat?

Om te bepalen wat de beste sapjes detox is, heb ik een aantal aanbieders met elkaar vergeleken. Uiteraard alleen de beste aanbieders, want ik wil mijn lezers alleen de beste informatie en producten bieden. Ik heb vergeleken op het gebied van kwaliteit, ingrediënten, prijs en verzendkosten, maar ook op basis van sapjes detox reviews en beoordelingen. Tot slot lette ik tijdens het testen op de smaak én keek ik naar de mogelijkheid tot een sapje detox aanbieding of korting.

Mijn beste Sapjes detox Keuzehulp

ProductDetox prijs (va)Per dagDuur van de kuurToevoegingen
1. Sap.je€120€403 dagenNee
2. Happy Juicy€89€29,673 dagenNee
3. Zuss en Sap€105€353 dagen?
4. JuiceXpress€129,95€43,323 dagenNee
5. Dr Blend€59,95€59,951 dagNee

1. Sapje

Sapje is een heel bekend merk op het gebied van sapjes detox afvallen. Het is niet voor niets mijn nummer 1 beste detox sap van dit jaar. Dit merk biedt allerlei gezonde sapjes aan en speelt heel goed in op de gezondheidstrend ‘sapvasten’ door middel van een sapvasten kuur. Dankzij Sapje breng je je lichaam en geest tot rust en kun je ze als het ware resetten. Wanneer je de Sapje website bezoekt, zie je direct er een detox sapkuur is van 3, 5 en 7 dagen. Hoe lang je aan de slag gaat, bepaal je uiteraard zelf. Sommige mensen doen graag een volledige week een detox sap, terwijl anderen een driedaagse detox kuur of sappenkuur van 5 dagen prima vinden. Bij Sapje bestel je waar jij behoefte aan hebt.

Beste Sapjes Detox | Review

De kwaliteit van Sapje is overigens tiptop in orde. Als je dit groentesap drinkt, dan krijg je namelijk veel essentiële voedingsstoffen binnen en kun je ongezonde gewoonten de baas worden. Zo kan een Sapje sapjes detox helpen om je energieniveau te verbeteren, maar is het ook mogelijk om dankzij alle rauwe groenten een betere nachtrust te krijgen en eventueel wat af te vallen. En ik heb extra goed nieuws: doordat de sapjes diepgevroren getransporteerd worden, worden de detox sapjes altijd vers bij je thuisbezorgd. Dat is goed voor het behoud van alle vitaminen en mineralen in de sapjes!

Naast gezond én volledig, is het assortiment van Sapje met gemak te bestellen. Je sluit hier eenvoudig een sapjes detox abonnement af, zodat jij je dagelijkse sapjes in huis krijgt. Bestel je in één keer 3,5 of 12 leveringen, dan krijg je tot 15% Sapje korting. Bovendien kun je elke levering personaliseren, zodat je alleen ontvangt waar jij behoefte aan hebt! Persoonlijk vind ik deze biologische groentesappen heerlijk. Ze zijn niet voor niets mijn nummer 1 keuze als gezonde aanvulling op een gezondere levensstijl. De sapjes hebben een goede smaak (zelfs de groene sappen vind ik niet te bitter smaken) waardoor ik een kuur heel goed volhoud. Ook een geweldige manier om jezelf op een lange dag een handje te helpen (energieniveau ondersteunen) om toch optimaal te presteren. Lees ook onze Sapje Review.

Voordelen Sapje

✅ Je krijgt 5, 10 of 15% korting bij een grotere bestelling sappen; 

✅ Abonnement mogelijk op deze sapjes;

✅ 100% biologische groentesappen;

✅ Goed betaalbare sapjes om een kuur te volgen of ongezonde voeding te vervangen;

✅ Groot assortiment sapjes voor je algehele vitaliteit. 

Nadelen Sapje

❌ Je betaalt diepvriestransportkosten à €4.95 voor elke bestelling;

❌ Losse sapjes zijn relatief prijzig.


Bekijk meer productinformatie

2. Happy Juicy

De sapjes van Happy Juicy zijn gemaakt van groenten en fruit van het platteland. Ze worden vers gemaakt en met zorg bereid, waardoor ze 100% natuurlijk zijn. Dat betekent dat er geen kunstmatige toevoegingen of toegevoegde suikers in zitten. Op die manier geef je je gezondheid een boost en ontvangt je lichaam de nodige, gezonde voedingsstoffen.

Beste Sapjes Detox | Review

In het Happy Juicy assortiment vind je 9 verschillende soorten sapjes. Deze bevatten stuk voor stuk gemiddeld 7 van de 25 gezonde ingrediënten waar Happy Juicy mee werkt. Hierdoor krijg je veel vitaminen binnen. De Happy Juicy sappen worden duurzaam geperst, met liefde voor het product. Mogelijke positieve effecten die je opmerkt na het volgen van deze sappen kuur is een minder opgeblazen gevoel, beter functionerende darmen en dat het makkelijker wordt om na afloop voor gezond eten te kiezen, in plaats van voor bewerkte voedingsmiddelen. Zelfs een korte detox kan al zulke effecten teweegbrengen.

Bij Happy Juicy kun je elke dag genieten van heerlijke sapjes. Ze worden helemaal gratis bij je thuisbezorgd, waardoor een bestelling extra voordelig is. Heb je vragen over je bestelling of wil je iets weten over de Happy Juicy sapjes detox producten? De klantenservice van Happy Juicy is elke dag bereikbaar. Bovendien smaken Happy Juicy sapjes ook nog eens heel lekker fris, als je het mij vraagt. Ik heb de sapjes detox van 3 dagen met veel plezier gevolgd. Dankzij de goede begeleiding van het schema profiteerde ik van een goede voorbereiding. En waar ik aan het begin wat hoofdpijn had (afwenningsverschijnsel) had ik op de laatste dag geen opgeblazen gevoel meer en voelde ik mij heel goed. Naar mijn mening is dit dus met recht de nummer 2 in de test!

Voordelen Happy Juicy

✅ 100% natuurlijke sapen;

✅ Geen kunstmatige toevoegingen of toegevoegde suikers;

✅ Gratis thuisbezorgd en gekoeld (meteen te drinken of in te vriezen);

✅ Meest natuurlijke conserveermethode wordt gebruikt voor de sappen;

✅ Abonnement mogelijk als je graag vaker een kuur volgt;

✅ Met gratis sapjes detox schema (te downloaden op de website) als uitgebreide handleiding.

Nadelen Happy Juicy

❌ Je kunt hier niet 1 dag een sapje detox volgen, want 3 dagen is het minimale;

❌ Er zijn geen losse sappen verkrijgbaar.


Bekijk meer productinformatie

3. Zuss & Sap

Zuss & Sap produceert 100% natuurlijke sappen. Het merk is opgericht door twee zussen met een grote liefde voor natuurlijke, verse en gezonde producten. Bovendien menen zij de lekkerste groente- en fruitsapjes van Nederland te hebben. Dat komt doordat er producten uit eigen regio gebruikt worden die helemaal vers zijn. Er worden geen smaak-, geur- en kleurstoffen aan de Zuss & Sap sapjes toegevoegd. En er zijn ook geen toegevoegde suikers en E-nummers in te vinden.

Beste Sapjes Detox | Review

Elk sapje uit de Zuss & Sap sappenkuur bestaat voor 70% uit groenten en voor 30% uit fruit. Wil je de jongste gezinsleden ook laten profiteren van gezonde sapjes? Bestel dan de toversappen. Deze zijn speciaal voor kinderen ontwikkeld en bestaan voor 50% uit fruit, waardoor ze lekker zoet smaken. Nu is het niet de bedoeling dat kinderen een kuur volgen waarbij zij geen vaste voeding meer eten. Zie het voor hen daarom als een gezonde aanvulling op hun dagelijkse eetpatroon. Die extra vitamine C boost dankzij fruit en groente, is heel goed voor hen. Ook zitten zij er echt goed vol door, waardoor zij bijvoorbeeld minder snel willen snoepen.

Als je sapvast met Zuss&Sap krijg je een gratis pdf groenteplanner. Daardoor heb je elke week inspiratie op basis van de Nederlandse groentes van het seizoen. En ik kan je vertellen dat deze (h)eerlijke sapjes van uitstekende kwaliteit zijn. Ik heb een paar weken terug zelf een kuur van 3 dagen gevolgd. Ik heb toen niet alleen maar sapjes gedronken om te reinigen, maar ook nog gewoon gegeten. Ik nam de groente sapjes dus als aanvulling. Zowel de smaak van de sappen als de vermindering van allerlei gezondheidsklachten, hebben mij positief verrast en ik had eigenlijk maar heel weinig detox kuur bijwerkingen. Alleen de eerste dag wat hoofdpijn, dat was het! Wil jij ook tijdelijk (een deel van) je dagelijkse voeding vervangen door de sappen van dit merk? Ontvang nu 15% Zuss & Sap korting met de kortingscode ‘GROEI‘. Zo haal jij je bestelling nog voordeliger in huis! Lees ook onze Zuss&Sap Review.

Voordelen Zuss & Sap

✅ 100% natuurlijke detox sappen;

✅ Korting op je detox met de kortingscode ‘GROEI‘;

✅ Geen kunstmatige toevoegingen, e-nummers of toegevoegde suikers in de sappen;

✅ Er worden alleen producten uit eigen regio gebruikt;

✅ Met gratis groenteplanner PDF bij je detox sappen;

✅ Productie vindt plaats door middel van een slowjuicer voor het behoud van de voedingsstoffen;

✅ Abonnement mogelijk op een detoxkuur.

Nadelen Zuss & Sap

❌ Tot een bestelwaarde van €90 betaal je verzendkosten;

❌ Je profiteert pas van extra voordeel als je een Zuss&Sap abonnement neemt (maar gelukkig heb jij mijn kortingscode om te gebruiken).


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

4. JuiceXpress

Vind jij een sapjes detox erg interessant, maar lang niet altijd even lekker? Dat kan ik mij goed voorstellen. Hoe meer groentes er in een sap detox verwerkt worden, hoe minder zoet de smaak. Vaak eindig je met een bittere nasmaak in je mond en dat is niet echt een pretje te noemen. Gelukkig belooft JuiceXpress hier verandering in te brengen met haar sappen! Deze worden overigens vers én gekoeld bij je thuisbezorgd, zodat je ze meteen kunt drinken of in de vriezer kunt bewaren. De sapjes bevatten geen onnodige toevoegingen; alleen gezonde voedingsstoffen die uit fruit en groente komen.

Beste Sapjes Detox | Review

JuiceXpress helpt je met het ontgiften van je lichaam en biedt een duwtje in de rug tijdens het afvallen. Je kunt de detox sapjes van 3, 5 of 7 dagen volgen voor nieuwe energie en een gezonde start van je nieuwe levensstijl. En als je niet goed weet welke kuur je moet kiezen, dan kun je de quiz doen op de website. Wel zo handig! Mijn advies is om als beginner maximaal drie dagen te sapvasten. Zo kan je lichaam er eerst aan wennen. Waarschijnlijk ervaar je aan het begin namelijk wat detox kuur bijwerkingen, zoals hoofdpijn of gevoelige darmen. Gun je lichaam daarom de tijd en loop niet te hard van stapel.

In tegenstelling tot veel sappen van andere merken, zijn die van JuiceXpress smaakvol en dus lekker om te drinken! Ik kan je vertellen dat ik de sapjes met veel plezier drink, zelfs de groene sappen. Het sapvasten (drie dagen) is mij goed bevallen en door het lage aantal calorieën ben ik zelfs wat afgevallen. Ook lijkt mijn immuunsysteem nu sterker; precies wat mijn lichaam nodig had. Wil jij ook graag aan je gezondheid werken? Maar heb je geen zin in uitgebreide recepten opvolgen met allerlei superfoods en groenten waar je nog nooit van hebt gehoord? Kies dan voor JuiceXpress. Met de kortingscode ‘GROEI’ krijg je eenmalig €10 korting + 3 extra gratis gembershotjes! Lees ook onze JuiceXpress Review.

Voordelen JuiceXpress

✅ Volgens de JuiceXpress belofte zijn het smaakvolle sappen;

✅ Doe de quiz om te ontdekken welke sapjes detox bij jou past;

✅ Niet alleen sappen tijdens je kuur, maar ook gezonde shots;

✅ Ga voor 3, 5 of 7 dagen aan de slag en verbeter je gezondheid;

✅ Vol gezonde voedingsstoffen en zonder onnodige toevoegingen.

Nadelen JuiceXpress

❌ Redelijk prijzige sapjes detox als je het 7 dagen wilt volhouden;

❌ Als je niet van gember houdt, dan heb je niets aan de bijgeleverde shotjes.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’ + 3 extra gratis gembershots!

5. Dr Blend

Bij Dr Blend krijg je 100% puur, vers én koudgeperst sap. Zo geef je je weerstand mogelijk een boost én kun je genieten van lekkere verse sapjes. Doordat de Dr Blend sappen cold pressed geproduceerd worden, zijn ze extra vers en gezond. Dr Blend sapjes detox bevatten bovendien geen onnodige toevoegingen. Zo kun je er elke dag met een gerust hart van genieten. Kies je voor een sap detox1 dag, sapjes detox 3 dagen of sapjes detox 7 dagen? Kies zelf waar je je goed bij voelt. Je kunt een Dr Blend sapjes detox ook combineren met losse shots die je lichaam en energieniveau mogelijk een boost geven.

Beste Sapjes Detox | Review

Het is de missie van Dr Blend om jou een stap dichter bij een gezond én gelukkig leven te brengen. Leef je al gezond, dan kun je Dr Blend sappen gebruiken om dat zo te houden! De oprichters van Dr Blend hebben hun leven dankzij de sapjes detox al helemaal veranderd. Op een positieve manier, natuurlijk. En nu gunnen zij jou dat ook. Word de beste versie van jezelf en gun je lichaam het beste. Voldoende vitamines, mineralen en antioxidanten zijn hierbij essentieel. Of je nu gaat vasten of niet!

De prijzen voor een Dr Blend sapjes detox variëren per pakket. Zo is er voor ieder budget een sap detox beschikbaar in de webshop. Ik heb helaas geen kortingscode voor dit merk, maar ik wil je wel vertellen dat ik deze sappen met plezier drink. Het helpt mij om aan mijn dagelijkse hoeveelheid groente te komen, zeker op drukke dagen waarop ik niet veel tijd heb om in de keuken te staan. Verder is de smaak heel goed te doen. Mijn immuunsysteem is mij er blijkbaar ook dankbaar voor, want ik voel mij de afgelopen tijd heel energiek! Je krijgt nu ook 5% korting op je bestelling bij gebruik van kortingscode ‘GROEI‘. Lees ook onze Dr Blend Review.

Voordelen Dr Blend

✅ 100% puur/natuurlijk, gemaakt van groente en fruit;

✅ 100% vers en koudgeperst en dus vol vitamines;

✅ Dr Blend detox sappen bevatten geen onnodige toevoegingen;

✅ Op werkdagen vóór 12:00 uur besteld, dezelfde werkdag gekoeld in huis;  

✅ Gratis bezorgen en gratis retourneren van je kuur. 

Nadelen Dr Blend

❌ Geen abonnement mogelijk;

❌ Bezorging op de dag van bestellen kost je €6,95 extra.

❌ Je kunt de sappen van dit merk niet los bestellen, alleen in sixpacks of grotere aantallen.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

6. Juice Factory

En ben je al bekend met Juice Factory? Je geeft je algehele vitaliteit een boost door de sapvastenkuur van 3, 5 of 7 dagen van dit merk te volgen. Hiermee krijg je maar weinig calorieën en suiker binnen, alleen de van nature aanwezige in de ingrediënten zoals fruit. Dankzij het detox sappen schema dat op de website staat, wordt gezond eten makkelijker en kun je het doel dat je voor ogen hebt eenvoudiger behalen.

Beste Sapjes Detox | Review

Wist je dat een detox sapje mogelijk je slaapritme kan verbeteren, een gevoel van lichtheid en verfrissing zou kunnen brengen én kan dienen als opstapje naar een gezondere levensstijl? Een goede voorbereiding helpt daarbij. Juice Factory biedt je lichaam vervolgens de brandstof, rijk aan essentiële vitamines en mineralen. Let op: alcohol drinken is absoluut niet verstandig tijdens je detox. Naast water drink je eventueel alleen kruidenthee ter afwisseling. Verder eet/drink je niets gedurende de detox sappen.

Ik ben zelf tevreden met de sappen van Juice Factory. Zo ben ik een keer tijdens een detox kuur met dit merk 2 kilo afgevallen. Er zitten namelijk geen overbodige suikers in, dus je drinkt heel puur. Dat merk je trouwens helemaal niet aan de smaak, want die is nog steeds goed en redelijk zoet. Je hebt naar mijn mening die vruchtensappen ui de supermarkt (die wel vol suiker zitten), dus helemaal niet nodig! Daarom wilde ik ook dit merk met groente sapjes graag aan je introduceren. Juice Factory is ook een fijne detox kuur aanbieder. Lees ook onze Juice Factory Review.

Voordelen Juice Factory

✅ Je kunt zelf kiezen hoelang je een kuur wilt volgen;

✅ Met bijgeleverd sapvasten schema om je gezondheidsdoelen sneller te behalen;

✅ Doordeweeks voor 12:00 uur besteld = zelfde avond thuisbezorgd.

Nadelen Juice Factory

❌ De samenstelling/ingrediëntenlijst van de sappen is niet zichtbaar op de website, dus het is niet volledig transparant;

❌ Ik weet niet zeker of de sapjes vrij zijn van overbodige toevoegingen, want dat wordt niet duidelijk vermeld;

❌ De sapvasten kuren zijn relatief prijzig.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste sapjes detox 2023

Ben je benieuwd naar wat voor mij de beste sapjes detox is? Dat wil ik je graag vertellen. Ik heb alle sapjes detoxen namelijk zelf getest en op basis daarvan een conclusie getrokken. Voor mij is de absolute nummer één Sapje. Deze kwam voor mij als beste uit de beste sapjes detox test!

Beste Sapjes Detox | Review

Ik vind de smaak van de Sapje sapkuur lekker en de producten zijn niet te duur. Ook vind ik het fijn dat er een groot assortiment is en dat je een abonnement kunt afnemen. Dit is overigens niet verplicht. Ik doe ook weleens een losse Sapje detox bestelling. Dan kies ik wel voor meer leveringen, zodat ik van Sapje korting als detox sapjes aanbieding profiteer. Ondanks dat de andere merken in dit artikel ook heel geschikt zijn voor een sapjes detox kopen, vind ik persoonlijk dat je bij Sapje meer waar voor je geld krijgt. Nog meer dan bij de andere sappenkuur merken. Ook vind ik de klantenservice van dit merk heel fijn. De medewerkers zijn vriendelijk en reageren vrij snel. En natuurlijk ook belangrijk; een detox sapje is heel smakelijk, vind ik. Ik kan er dan ook echt van genieten om de sappen te drinken.


Bekijk meer productinformatie

Sapjes detox reviews

Voor je aan een detox sapje begint, wil je misschien weten of het andere mensen wel degelijk heeft geholpen. De afvallen met sapjes detox ervaringen van andere mensen kunnen je overtuigen om zelf de uitdaging aan te gaan en je gezondheid een boost te geven. Hieronder enkele sapje detox ervaringen!

Sapje review

Deborah schrijft over Sapje: “De sappen waren in goede staat en bevroren bezorgd. Er zat een duidelijke gebruiksaanwijzing bij. Voor mij waren 5 dagen van de detox kuur goed te doen. Omdat ik actief sport heb ik wel twee dagen wat rauwkost gegeten en een rijstwafel. Mijn favorieten zijn de tomatensoep en pompoensoep. Oprecht erg smaakvol en lekker!”

Happy Juicy review

Anita had al jaren last van haar maag en buik en besloot Happy Juicy te proberen. “Na de detox kuur van 7 dagen was mijn opgezwollen buik weer platter en voelde ik me heel fit. Echt een reset. Super fijn dat ik mij weer gezond voel nu!”

Beste Sapjes Detox | Review

Zuss en Sap review

Esther kon Zuss en Sap goed waarderen. Zij schrijft: “Het is een lekkere sapjes detox, allemaal lekkere smaken en divers. Ik vind het wel jammer dat er zoveel plastic wordt gebruikt voor de verpakking. Van mij mag de inhoud van de sappen ook wel wat meer. Maar de smaken zijn lekker en flexibiliteit in het kiezen ervan. Ook de uitleg is duidelijk en ik ben 3kg afgevallen dankzij de detox kuur!”

JuiceXpress review

Stephane kwam dankzij JuiceXpress ‘even uit de sleur’. Hij vertelt: “Lekkere en smaakvolle sappen, je proeft ook dat de ingrediënten vers zijn. Zelfs na 5 dagen als je het eigenlijk zat bent, smaakt het nog goed. Ik kan een simpele salade of stuk fruit na afloop weer echt waarderen en wil ook even geen suikers en alcohol drinken. Doe mij maar een kruidenthee!”

Dr Blend review

Anouk is blij met de detox sapjes van Dr Blend. “De driedaagse detox sappen is goed te doen. Ik ben heel tevreden, want het is goed vol te houden. Ik voel mij ook echt gezonder na afloop. Een mooi begin om beter op mijn voeding te letten.”

Juice Factory review

En over Juice Factory vertelt Fons: “Ik koop hier weleens gezonde sappen om in te vriezen of vers op te drinken na ontvangst. Zo krijg ik veel gemakkelijker een kilo groente binnen als mijn lichaam daar behoefte aan heeft. Ik vind de detox sappen enorm lekker en ik ervaar fysieke voordelen. Fijn bedrijf om mee te detoxen!”

Beste Sapjes Detox | Review

Sapjes detox kopen checklist

Wil je een sap detox kuur kopen, maar twijfel je nog over de juiste aanbieder? Volg deze checklist op om een juiste keuze te maken voor je gezondheid.

1. Controleer de ingrediënten en toevoegingen in een sap detox kuur

Alhoewel een detox kuur in vrijwel alle gevallen gezond lijkt, is dat niet altijd het geval. Controleer daarom altijd de ingrediënten, eventueel onnodige toevoegingen en de samenstelling van de sappen.

2. Bepaal de lengte van je detox sapjes

En wat verwacht je precies van een detox kuur? Wil je een detox van 1 dag volgen om het te proberen? Of zie je het wel zitten om voor 3 dagen of langer te detoxen? Bepaal dat ook eerst, zodat je daarna een geschikt pakket kunt uitkiezen bij een van de aanbieders hierboven.

3. Bepaal vooraf je budget voor een gezonde levensstijl

Weet dat detoxen of sapvasten niet per se voordelig is. Bepaal daarom van tevoren je budget. Met mijn kortingscodes krijg je bij veel aanbieders wel korting, dus profiteer daarvan. Maar doe vooral geen uitgaven die je eigenlijk niet kunt betalen. Dat is niet de juiste manier.

Meer detox voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen ook eens op dieet of detox.

Wist je dat een detox ook mogelijk is in de vorm van een detox kuur? Die volg je voor een langere tijd. Of ga sapvasten, waarbij je dagelijks alleen maar verse sapjes drinkt. Je kunt deze zelf maken of je kunt ze online bestellen. Zo’n sapkuur of sapjes detox is bij verschillende aanbieders verkrijgbaar. Bij de beste groentesap horen zeker gembershotsrode bietensapwortelsapbleekselderijsap en tomatensap. Klik op de links om te achterhalen wat de beste aanbieders zijn van al deze methoden en groentesappen. 

Wil je meer weten over al deze detox mogelijkheden? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Sapjes Detox | Review

Meest gestelde vragen over sapjes detox

Heb je nog vragen over sapjes detox die nog niet beantwoord zijn in dit artikel? Geen zorgen. Ik heb namelijk de meest gestelde vragen over dit onderwerp verzameld en hieronder beantwoord. Zo kom jij echt alles te weten over je volgende sapjes detox en kun je goed voorbereid aan de slag!

Wat is de beste sapjes detox?

De beste sapjes detox is naar mijn mening absoluut die van Sapje. De sappen zijn namelijk heel lekker en niet te duur. Je kunt in het grote assortiment losse sappen kopen of een abonnement afnemen. En bij meerdere leveringen in één keer laten bezorgen, krijg je korting. De ingrediënten en samenstelling zijn top, in mijn ogen. Ondanks dat de andere merken in dit artikel ook heel geschikt zijn voor een sapjes detox kopen, vind ik persoonlijk dat je bij Sapje meer waar voor je geld krijgt. Nog meer dan bij de andere sappenkuur merken!

Waarom een sapje detox doen?

De voordelen van een sapje detox reiken ver, maar waarom zou je een sapje detox doen? Het bereiden van gewone maaltijden neemt normaal heel wat tijd in beslag, maar daar hoef je je tijdens een detox kuur geen zorgen over te maken. Ook kan je veel geld besparen. Gewone voedingsmiddelen zoals vlees, vis en andere producten kosten doorgaans nogal wat geld. En de voeding die je tijdens een sapjes detox binnenkrijgt is ook nog eens veel gezonder. De belangrijkste reden om een sap dieet uit te proberen is natuurlijk nog altijd omdat je je lichaam in een korte tijd mogelijk gezonder kunt maken en helpen ontgiften.

Afvallen met een detox sap, kan dat?

Heel wat mensen kiezen ervoor om een kuur te doen, en in veel gevallen is de belangrijkste motivatie gewichtsverlies. Hoewel een detox sapje of sappen dieet geen wondermiddel is om vetmassa te verliezen, kan het wel helpen om overtollig vet en vocht te verliezen. Veel mensen ondervinden echter dat ze aan het begin van de sapjes detox afvallen juist extra vocht en gewicht vasthouden. Dit komt meestal doordat het lichaam alle toxines wil uitscheiden, maar dat kan enkel via vocht. In de loop van de detox kuur en daarna verdwijnt dat watergewicht echter. Het moet ook gezegd worden dat een eenmalige sapjes detox afvallen of sapjes dieet geen lange termijn oplossing is voor het verliezen van lichaamsgewicht.

Wie mag geen detox sappen volgen?

Ben je zwanger, diabetici of iemand die medicijnen gebruikt? Dan wordt afgeraden om een intensieve detox sapjes te volgen. Dit geldt ook voor mensen met schildklierproblemen. Twijfel je of een detox sappen geschikt is voor jou? Overleg altijd met een arts of diëtiste. Voor jonge kinderen wordt een detox kuur ook afgeraden, omdat zij nog in de groei zijn en alle voedingsstoffen uit vast voedsel hard nodig hebben.

» Referenties


1. İhsan Yikilgan DDS, PhD, et al. (January 2019). The Effects of Fresh Detox Juices on Color Stability and Roughness of Resin-Based Composites. Volume 28, Issue 1, Pages e82-e88.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jopr.12759

2. Mi Joung Kim, et al. (May 2015). Lemon detox diet reduced body fat, insulin resistance, and serum hs-CRP level without hematological changes in overweight Korean women. Nutrition Research, Volume 35, Issue 5, Pages 409-420.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0271531715000676

3. A. V. Klein, H. Kiat. (December 2015). Detox diets for toxin elimination and weight management: a critical review of the evidence. Nutritional Sciences, Volume 28, Issue 6, Pages 675-686.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/jhn.12286

4. Medical News Today. What are the pros and cons of a juice cleanse?
https://www.medicalnewstoday.com/articles/323136

5. Brett A. Howell and Anuj Chauhan. (April 2010). Current and Emerging Detoxification Therapies for Critical Care. Materials (Basel), 3(4), 2483–2505.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5445843/

6. Susanne M. Henning, et al. (May 2017). Health benefit of vegetable/fruit juice-based diet: Role of microbiome. Sci Rep, 7, 2167.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5438379/

» Referenties

Conclusie beste sapjes detox 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Sapjes Detox | Review (2023) | 6x Test!

Laat een reactie achter