In dit artikel

Beste Saffraan Review 5x Test!

Beste Saffraan | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Wil je saffraan kopen? De beste saffraan wereldwijd wordt lang niet in elk supplement verwerkt. Daarom ga ik als orthomoleculair therapeut in deze saffraan test de beste saffraan supplementen vergelijken. Na afloop kan ik jou vertellen wat nu echt het aller beste saffraan supplement van dit moment is én wat saffraan voor je gezondheid doet. Lees je mee?

Kort samengevat:

De beste saffraan van 2023 is Vitals Saffraan LCS. Dit merk heeft 100% echte saffraan verwerkt in haar supplement en het zijn ook nog vegan capsules.

Saffraan vergelijken; hoe doen we dat?

Willen we bepalen wat de beste saffraan is? Dan moeten we saffraan of crocus sativus vergelijken. Dat betekent dat we kijken naar zowel saffraan capsules als saffraan draadjes. En dat we van elk saffraan supplement een schets maken: wat zijn de voordelen saffraan per supplement/merk? En hoe luiden de saffraan ervaringen van klanten met deze producten? Ook let ik in mijn saffraan review op het gebruiksgemak en ik vertel het je uiteraard als er een saffraan kortingscode beschikbaar is. Laten we snel beginnen!

Beste Saffraan Keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagIngrediënt(en)Vegan
1. Vitals€34,95€0,58Saffraanextract (affron)Ja
2. Vitals L Theanine€24,90€0,83Affron & L-TheanineJa
3. Vitakruid Bioperine€29,90€0,50Affron & Bioperine (zwarte peper extract)Ja
4. Bonusan€34,99€0,58Crocus SativusJa
5. AOV€25,95€0,87Crocus Sativus & L-TheanineJa

1. Vitals Saffraan LCS

Je kunt bij Vitals saffraan kopen in capsulevorm. Deze saffraan pillen heten Vitals Saffraan LCS en zijn de beste in het algemeen, omdat ze uit 100% echte saffraan bestaan. Dit is gecontroleerd en bevestigd met behulp van DNA-testen. Het supplement met 28 mg saffraan is gestandaardiseerd op 3,5% Lepticrosalides en ontwikkeld volgens een gepatenteerde methode. Daardoor is dit type supplementen heel effectief. Het is met recht het beste saffraan supplement van dit moment.

Beste Saffraan Review 5x Test!

Dat deze saffraan gezond is, blijkt ook uit het feit dat het onbespoten, biologische saffraan betreft en omdat het gebruikt wordt in wetenschappelijk onderzoek. Deze Vitals Saffraan LCS capsules zijn ook geschikt voor vegetariërs en veganisten, omdat het om vegan capsules gaat. Deze dragen bij aan een gezonde levensstijl, een goede geestelijke balans en hebben een positieve invloed op het immuunsysteem.

Wanneer kun je deze saffraan het beste innemen? Tijdens een maaltijd. Neem 1 capsule per dag in met water. Ze zijn gemakkelijk door te slikken, vind ik zelf. De verpakking is overigens helemaal recyclebaar, waardoor je niet alleen een goede keuze maakt voor je eigen gezondheid, maar ook voor die van het milieu. De afvalberg wordt op deze manier verkleind. Vitals Saffraan LCS kun je kopen met 20% korting met gebruik van kortingscode GROEI. Er zitten 60 capsules in een verpakking.

Voordelen Vitals

✅ Saffraan Vitals is 100% echte saffraan;

✅ Gemaakt van onbespoten, biologische saffraan kruiden;

✅ Saffraan pillen die zijn gestandaardiseerd op 3,5% Lepticrosalides;

✅ Je krijgt maar liefst 20% korting met kortingscode GROEI;

✅ Wordt gebruikt in wetenschappelijk onderzoek;

✅ Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Met een recyclebare verpakking.

Nadelen Vitals

❌ Je betaalt nog verzendkosten tot een bestelwaarde van €40.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

2. Vitakruid Saffraan L-theanine

Op nummer 2 staat Vitakruid Saffraan L-theanine. Deze saffraan capsules zijn de beste keuze op het gebied van saffraan draadjes en kruiden. Ben je op zoek naar een saffraan supplement dat ook geschikt is voor vegetariërs en veganisten? Dan kun je deze saffraan kopen. Het extract in dit product is hoog gestandaardiseerd en vrij van gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen.

Beste Saffraan Review 5x Test!

Vitakruid Saffraan L-theanine bevat 28mg Affron extract en is vervaardigd uit 100% echte saffraan. het supplement is gestandaardiseerd op 3,5% lepticrosalides en verrijkt met l-theanine (werkzame stoffen). Het is een biologisch supplement dat verschillende gezondheidsvoordelen teweeg brengt. Zo heeft het onder andere een positieve invloed op de mentale gezondheid en geestelijke balans, waardoor je dankzij dit type supplementen meer uit je dag kunt halen.

Het advies is om 1 capsule per dag met water in te nemen. Dit is in mijn ogen prima te doen, ondanks dat de capsules wat groter zijn. Ze zijn namelijk wel glad, dus doorslikken vormt geen probleem. Je kunt een verpakking Vitakruid Saffraan L-theanine met 30 capsules kopen en deze aanbieder geeft vaak saffraan kortingen. Wel moeten er verzendkosten betaald worden tot €50. Bestel nu sowieso met 20% korting met onze exclusieve Vitakruid kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Vitakruid

✅ Saffraan Vitakruid biedt een supplement in veganistische capsules;

✅ Je kunt zo de beste saffraandraadjes kopen van zuivere grondstof;

✅ Positieve saffraan ervaringen van klanten;

✅ Biologische en betaalbare saffraan kopen Nederland;

✅ Je krijgt 20% korting op dit type supplementen met kortingscode GROEI;

✅ Wetenschappelijk onderbouwde doseringen.

Nadelen Vitakruid

❌ Redelijk prijzig als je je bedenkt dat je maar 1 maand met een verpakking doet;

❌ Je betaalt nog verzendkosten tot een bestelwaarde van €50.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

3. Vitakruid Saffraan Bioperine

Vitakruid Saffraan Bioperine is een ander saffraan supplement van het merk Vitakruid. Het verschil met de saffraan kruiden hierboven, is dat Bioperine ervoor zorgt dat saffraan en andere kruidenextracten beter opgenomen worden. Zo helpt het bijvoorbeeld bij menstruatieklachten, maar ook voor een positieve gemoedstoestand. Er zit 28 mg saffraan en 2 mg bioperine in per capsule en de capsules zijn ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Beste Saffraan Review 5x Test!

Saffraan is het belangrijkste kruid in dit type supplementen. Het staat bekend om het verhogen van de stemming, omdat het serotonine- en dopamineniveaus laat toenemen. Daardoor kunnen klachten zoals angst, stress en een depressie ook afnemen. Het gepatenteerde Bioperine, een zwarte peperextract, verbetert de opname van andere kruidenextracten in de formule van Vitakruid Saffraan Bioperine.

Bij Vitakruid Saffraan Bioperine zitten er 60 capsules in een verpakking. Die capsules zijn dus geheel veganistisch, waardoor deze saffraan gezond is voor elk eetpatroon. En dankzij de recyclebare verpakking maak je niet alleen een goede keuze voor jezelf, maar ook voor het milieu. Neem 1 capsule per dag met water in. De capsules zijn wat aan de grote kant, maar wel glad. Daardoor kan ik ze gemakkelijk doorslikken en jij vast ook. Bestel tijdelijk met 20% korting met onze exclusieve Vitakruid kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Vitakruid

✅ Gemaakt van affron, het beste saffraan wereldwijd;

✅ Deze saffraan draagt ook bij aan het milieu dankzij de recyclebare verpakking;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Je krijgt 20% korting op deze producten met onze kortingscode GROEI;

✅ Met 28 mg saffraan en 2 mg bioperine per capsule;

✅ Redelijk voordelig saffraan kopen.

Nadelen Vitakruid

❌ Tot een bestelwaarde van €50 moet je nog verzendkosten betalen op dit type supplementen.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

4. Bonusan Crocus Sativus Extract

Bonusan Crocus Sativus Extract is ook interessant. De saffraan capsules ervaringen liegen er namelijk niet om: dit supplement wordt als fijn ervaren. Het saffraan extract Satiereal wordt gestandaardiseerd op minimaal 2% safranal. Het bevat alleen de rode stampers van de saffraankrokus (crocus sativus) en daardoor leveren deze saffraan supplementen levert allerlei gezondheidsvoordelen op. Ze zijn bovendien vrij van lactose, soja en gluten. Wil je de voordelen van saffraan goed benutten, dan kun je Bonusan gebruiken als aanvulling op gevarieerde voeding. Ik vertel je graag waarom.

Beste Saffraan Review 5x Test!

Bonusan Crocus Sativus Extract heeft een antioxidante en ontstekingsremmende werking dankzij de saffraan crocus sativus. Het helpt celbeschadiging voorkomen en remt ontstekingen in het lichaam af. Wil je iets extra’s doen voor je lichaam naast voldoende water drinken, evenwichtige voeding eten en goed slapen? Dan is dit type supplementen daar heel geschikt voor.

Bonusan Crocus Sativus Extract is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Wil je dit supplement met saffraan gebruiken? Je hoeft maar 1 capsule per dag in te nemen met water. De capsules zijn goed door te slikken dankzij de zachtheid en gladheid ervan. Je kunt de inhoud ervan eventueel ook oplossen in water, als je veel moeite ervaart met innemen. In een verpakking zitten 60 capsules, dus je doet er twee maanden mee.

Voordelen Bonusan

✅ Hogere dosering dan andere saffraan supplementen (30mg);

✅ Veganistische saffraan kopen van een vrij bekend merk;

✅ Gestandaardiseerd op 3,5% Lepticrosalides en bevat minimaal 2% safranal;

✅ Gegarandeerd echte saffraan in elke capsule;

✅ Gluten-, lactose- en sojavrij;

✅ Voordelig geprijsd saffraan supplement.

Nadelen Bonusan

❌ Dit type supplementen is qua gebruiksgemak iets minder glad dan softgels (die zijn namelijk nog gemakkelijker door te slikken).


Bekijk meer productinformatie

5. AOV 830 Saffraan L-theanine

En tot slot bespreek ik graag de saffraan kruiden van AOV 830 Saffraan L-theanine met je. Dit is nog een saffraan supplement dat de moeite waard is. Hij staat dan misschien op nummer 5 in deze selectie, maar de kwaliteit is goed. Er zit 30mg saffraan extract in een capsule en ook 50mg l-theanine. Dit supplement is omhuld in veganistische capsules. Daardoor kunnen zowel vegetariërs als veganisten dankzij deze saffraan gezond blijven.

Beste Saffraan Review 5x Test!

Bij AOV 830 Saffraan L-theanine gaat het om een formule met de zuivere vorm van het aminozuur theanine. L-theanine komt van nature voor in groene thee, maar je krijgt het dus ook via deze supplementen binnen. Het mogelijke effect hiervan is meer focus, een ontspannen gevoel, een beter humeur en een verhoogde slaapkwaliteit. Daardoor draagt het product bij aan een algehele verbetering van je welzijn.

In een verpakking AOV 830 Saffraan L-theanine zitten 30 capsules. Hier doe je een maand mee, want je neemt 1 capsule per dag in. De capsules zijn glad, maar kunnen wat aan de grote kant zijn voor mensen die moeite hebben met suppletie doorslikken. De verpakking is bovendien gemaakt van 100% gerecycled plastic. Dat is ook nog eens goed voor het milieu! Nu tijdelijk 20% korting met kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen AOV

✅ Met 30mg saffraan extract en ook 50mg l-theanine als werkzame stoffen per capsule;

✅ Duurzame verpakking van 100% gerecycled plastic;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Voordelig geprijsd en je krijgt 20% korting met mijn kortingscode GROEI.

Nadelen AOV

❌ Voor sommige mensen is zo’n veganistische en vegetarische capsule redelijk groot.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Mijn beste saffraan van 2023

Wil jij ook saffraan kopen? Dan is het logisch dat je alleen het beste saffraan supplement in huis wilt halen. Maar wat is nu de beste saffraan en waarom? Na het doen van deze test heb ik Vitals Saffraan LCS tot winnende saffraan tabletten verkozen.

Beste Saffraan Review 5x Test!

Vitals Saffraan LCS is namelijk gemaakt van 100% echte saffraan. Het gaat hier om onbespoten, biologische saffraan kruiden die ook gebruikt worden in wetenschappelijk onderzoek. De saffraan capsules zijn op 3,5% Lepticrosalides gestandaardiseerd en worden verkocht in een recyclebare verpakking. Een goede keuze voor het milieu, maar ook voor jou! Bovendien kunnen ook vegetariërs en veganisten dit supplement zonder zorgen innemen. Er zitten namelijk geen dierlijke ingrediënten in.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Saffraan supplementen ervaringen en reviews

Benieuwd naar de saffraan reviews en ervaringen van klanten? Ik heb van elk saffraan supplement een interessante mening opgezocht. Zo krijg je een beter beeld van hoe het product in de praktijk bevalt. Laten we de saffraan supplement ervaringen eens bekijken!

Vitals Saffraan LCS review

Van alle Vitals saffraan ervaringen vond ik vooral die van Evy interessant. Zij schrijft: “Vitals Saffraan LCS is helemaal echt en biologisch ook. Dat vind ik zelf heel prettig om te weten. Ook dat het is aangetoond met onderzoeken en testen stelt mij gerust. Ik vind de capsules goed in te nemen en ik merk dat ik er inderdaad een betere positieve gemoedstoestand door krijg. Voorheen kon ik wel eens somber zijn maar dat heb ik eigenlijk niet meer gehad sinds deze capsules en ik neem ze nu zo’n 3 maanden.”

Vitakruid Saffraan L-theanine vegacapsules review

Rogera heeft Vitakruid Saffraan L-theanine vegacapsules in gebruik en vertelt hierover het volgende. “Het product komt goed overeen met de beschrijving en met de afbeelding. Ik kan het gemakkelijk innemen en voel mij er goed bij. Ik zou het ook aanraden aan vrienden en familie.”

Beste Saffraan Review 5x Test!

Vitakruid Saffraan Bioperine ervaring

Fransisca schrijft over Vitakruid Saffraan & Bioperine capsules dat zij tevreden is. “De dagdosering is goed en 1 capsule per dag is goed te doen. Ik vind het een gebruiksvriendelijk supplement en het komt echt overeen met wat op de verpakking staat. Ik wist eerst niet wanneer saffraan toevoegen aan mijn leven handig was, maar heb er veel over gelezen en dit is voor mij het juiste supplement. Blij mee.”

Bonusan Crocus Sativus Extract review

Hans schrijft over Bonusan Crocus Sativus Extract: “Dit supplement doet wat het zegt te doen. Dat is fijn. De capsules slik je vrij makkelijk door en ze werken dus goed.”

AOV 830 Saffraan L-theanine Vegacaps review

Over AOV 830 Saffraan L-theanine Vegacaps kon ik alleen een anonieme review vinden. Deze luidt als volgt: “Ik vind het een prima middel. Ben het op aanraden van mijn huisarts gaan gebruiken. Het werkt goed voor mijn gemoedstoestand en dus tegen mijn depressie en 30 mg saffraan is top.”

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Saffraan supplement kopen checklist

De beste saffraan supplementen voor de ene persoon zijn niet per se ook de beste keuze voor een andere persoon. Daarom heb ik een checklist ontwikkeld. Zo kun jij het beste saffraan extract kopen dat past bij jouw wensen.

1. Bekijk de belangrijkste werkzame stoffen

Het rode goud, zoals saffraan ook wel genoemd wordt, is een hoogwaardig extract. Is het kruid afkomstig van pure saffraan en bevat het voornamelijk natuurlijke ingrediënten? Dan is de effectiviteit vaak hoger. Is het extract verkregen uit een andere bron, dan zullen rustgevende eigenschappen en andere effecten zoals een goede geestelijke balans misschien minder snel optreden. Bekijk daarom de belangrijkste werkzame stoffen in het extract of de specerij die je koopt.

Beste Saffraan Review 5x Test!

2. Is er een speciaal ontwikkelde extractiemethode gebruikt?

De mate van gezondheidsbevorderende effecten is ook afhankelijk van of de kwaliteit gegarandeerd kan worden. Oftewel: is er een speciaal ontwikkelde extractiemethode gebruikt om een gepatenteerd complex samen te stellen? De producent laat het altijd weten als dit het geval is bij zijn producten.

3. Bepaal vooraf je budget

Saffraan is niet voor niets het duurste kruid. Maar gelukkig hoef je voor dit rode goud niet per se de hoofdprijs te betalen. Als je weet wat jij belangrijk vindt en hoeveel mg saffraan je in een supplement wenst, dan kun je prijzen gaan vergelijken. Uiteindelijk kun je zo een extract in supplementvorm kiezen dat ook past bij je portemonnee.

Beste Saffraan Review 5x Test!

Wat is saffraan precies?

Je weet nu wat het beste supplement is voor welke situatie, maar wat is saffraan eigenlijk? Het saffraan kruid of saffraan extract is afkomstig van een bloem: de crocus sativus linneaus. Het wordt ook wel saffron, saffran of azafran genoemd en het is een van de duurste specerijen ter wereld.

Dit duurste kruid wordt ook wel het rode goud genoemd. Dat komt doordat de bloem zeldzaam is en de draadjes in de stamper zijn vooral het grote goud. Elke bloem heeft maar 3 stampers die saffraandraadjes aanmaken en de bloem groeit maar 8 dagen per jaar! Bovendien kan hij niet overal ter wereld groeien. Hij komt vooral in Iran voor en wordt geproduceerd in Afghanistan en Spanje. Op andere plekken ter wereld heeft deze bloem weinig kans. Alsof dat nog niet genoeg redenen zijn om saffraan zeldzaam te noemen, is er nog iets. Als je namelijk 1 gram saffraan wilt produceren, heb je daar maar liefst 150 saffraan bloemen voor nodig!

Waarom saffraan supplementen slikken?

De reden waarom het saffraan gebruik ooit begon, is vanwege de vele voordelen die het rode goud biedt. Zo is het een geneesmiddel met werkzame stoffen dat voor verschillende klachten wordt ingezet. Bovendien is het compleet veilig om het te nuttigen. In de VS heeft het nu ‘algemeen erkend als veilig’ als status. Je kunt het ook als supplement veilig innemen, mits in de juiste dosering en in de juiste situaties. Twijfel je hierover? Laat je dan inlichten door een (orthomoleculair) therapeut.

Beste Saffraan Review 5x Test!

Voordelen van saffraan

✅ Het helpt bij astma;

✅ Het verhoogt het libido;

✅ Het verhelpt allerlei pijnklachten;

✅ Het verbetert het geheugen en de concentratie;

✅ Het helpt bij slaapproblemen;

✅ Het vermindert menstruatieklachten;

✅ Het helpt bij een depressie en burn-out;

✅ Het beschermt de hersencellen;

✅ Het helpt het lichaam om ontstekingen te verminderen;

✅ Het vermindert de eetlust, waardoor het kan helpen om af te vallen.

Kent saffraan extract bijwerkingen?

Naast alle voordelen voor de gezondheid, vragen we ons terecht af of saffraan bijwerkingen oplevert. In enkele gevallen werd tijdens onderzoeken wat nervositeit, hoofdpijn of misselijkheid opgemerkt. Dit is echter zeldzaam. Als je saffraan in de juiste dagdosering gebruikt, ervaar je er hoogstwaarschijnlijk geen bijwerkingen door. Er is ook onderzocht of saffraan verslavend zou kunnen zijn. Gelukkig is dat het niet. Daarom is het de ideale vervanging van antidepressiva. Dat is een bekend medicijn dat ook bijdraagt aan een betere gemoedstoestand, maar wat daarentegen wel verslavend is.

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik werk als orthomoleculair therapeut en begeleid mensen om de beste versie van zichzelf te worden. Dat begint allemaal bij een gezond leven. Één waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit kan bereiken door te leren voelen wat je nodig hebt. Dan kun je namelijk gaan leven vanuit je ware kern. Zelf heb ik jarenlang gezocht naar een oplossing voor mijn fysieke klachten. Toen ik mij ging verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde, ontdekte ik het antwoord.

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Sinds ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik anderen ook graag helpen! Dit doe ik door op maat gemaakte trajecten en consulten aan te bieden. Eerst voeren we een intakegesprek, waarbij ik kijk naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik (als dat nodig blijkt) een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek.

Ben je nieuwsgierig? Neem contact met mij op om het samen te bespreken. Bekijk hier mijn aanbod. Je kunt direct een afspraak plannen als je dat wilt. Wil je liever eerst even kennismaken? Dit kan ook! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Meer fytonutriënten (Planten, kruiden en specerijen) voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzureneiwitten, en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

De laatste jaren zijn fytonutriënten zoals ashwagandha, kurkuma, saffraan, spirulina en cranberry enorm populair geworden in de westerse wereld. En dat is natuurlijk niet voor niks.

Wil je meer weten over al deze fytonutriënten? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Saffraan Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over saffraan extract

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over saffraan? Je bent niet de enige! De meest gestelde vragen over dit onderwerp vind je hieronder. Doe er je voordeel mee.

Wat is de beste saffraan extract?

Het beste saffraan supplement uit deze test en van dit moment is Vitals Saffraan LCS. Dat komt doordat het hier om de zuivere grondstof 100% echte saffraan gaat, die geheel onbespoten en biologisch is. Deze saffraan capsules zijn gestandaardiseerd op 3,5% Lepticrosalides en worden ook gebruikt in wetenschappelijk onderzoek. Doordat er geen dierlijke ingrediënten in zitten, is het supplement geschikt voor vegetariërs en veganisten. Bovendien is de verpakking helemaal recyclebaar.

Hoe smaakt saffraan extract?

Saffraan smaakt een beetje zoals honing. Toch is het niet zo zoet als honing. Saffraan is wat bitterder van smaak. Het geeft gerechten een warm aroma en is heel subtiel, maar wel een waardevolle toevoegingen aan je eten. Daarom wordt het in sommige culturen (ondanks de zeldzaamheid en prijs) graag gebruikt als specerij. Of jij saffraan als kruid ook een lekkere toevoeging vindt aan je eten, dat mag je zelf ontdekken. In een supplement proef je er in elk geval niets van.

Waarom saffraan extract gebruiken?

Waarom je saffraan kunt gebruiken, is omdat saffraan voordelen biedt in verschillende situaties. Is saffraan gezond? Ja, zeker. En het is vooral effectief bij klachten zoals een depressie, slaapproblemen, menstruatiepijn, stress, angst, metabool syndroom, een laag libido of een burn-out. Ook helpt het bij oogaandoeningen, concentratieproblemen, diabetes, reuma, ADHD en fibromyalgie. De meest bekende werking van saffraan is dat het de positieve gemoedstoestand verbetert. Bovendien kent het vrijwel geen bijwerkingen en is het niet verslavend. Daarom is het de natuurlijke tegenhanger van antidepressiva.

» Referenties


1. Mohammad Reza Khazdair, Mohammad Hossein Boskabady, Mahmoud Hosseini, Ramin Rezaee, & Aristidis M. Tsatsakis. (2015). The effects of Crocus sativus (saffron) and its constituents on nervous system: A review. Avicenna J Phytomed, 5(5), 376–391.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4599112/

2. Zahra Hamidi, Naheed Aryaeian, Jamileh Abolghasemi, Fatemeh Shirani, Mahsa Hadidi, Soudabeh Fallah, & Nariman Moradi. (2020). The effect of saffron supplement on clinical outcomes and metabolic profiles in patients with active rheumatoid arthritis: A randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. Phytotherapy Research, 34(7), 1650-1658.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.6633

3. Behnam Sadigi, Reza Yarani, Mojgan Mirghafourvand, Nikolaj Travica, Zahra Yousefi, Seyed Kazem Shakouri, Alireza Ostadrahimi, Majid Mobasseri, Flemming Pociot, et al. (2022). The effect of saffron supplementation on glycemic parameters: An overview of systematic reviews. Phytotherapy Research, 36(9), 3444-3458.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.7542

4. Shonaz Ahmadikhatir, Alireza Ostadrahimi, Abdolrasoul Safaiyan, Shoyar Ahmadikhatir, & Nazila Farrin. (2022). Saffron (Crocus sativus L.) supplements improve quality of life and appetite in atherosclerosis patients: A randomized clinical trial. J Res Med Sci, 27, 30.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9081510/

» Referenties

Conclusie beste saffraan 2023

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne de Vries (1998), een toegewijde orthomoleculair therapeut, staat beter bekend als Lotte. In haar eigen praktijk helpt zij cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder huidproblemen (zoals acne, psoriasis en eczeem), hormonale problemen, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Haar aanpak combineert labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een positieve mindset. Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je haar bereiken via lotte@jouwpersoonlijkegroei.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van haar inzichten en tips door Lotte te volgen op LinkedIn en Instagram. Meer advies van Charlotte Anne (Lotte) de Vries
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Saffraan | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter