In dit artikel

Resveratrol Supplementen | Review (2022)

In dit artikel

Resveratrol supplementen zijn een populaire keuze onder mensen die gezonde veroudering en een verhoogde levensverwachting willen bevorderen. Deze supplementen bevatten resveratrol, een stof die wordt aangetroffen in druiven, rode wijn, blauwe bessen en andere voedingsmiddelen. In deze blog zullen we kijken naar wat resveratrol supplementen zijn, waar ze voor gebruikt worden, de feiten, gezondheidsvoordelen, ervaringen, bijwerkingen en andere interessante informatie over resveratrol supplementen.

Wat zijn resveratrol supplementen?

Resveratrol supplementen zijn voedingssupplementen die resveratrol bevatten, een antioxidant die wordt aangetroffen in druiven, rode wijn, blauwe bessen en andere voedingsmiddelen. Resveratrol wordt vaak beschouwd als een “anti-aging” supplement, vanwege zijn vermeende vermogen om de levensduur te verlengen en de gezondheid te verbeteren.

Waar worden resveratrol supplementen voor gebruikt?

Resveratrol supplementen worden vaak gebruikt voor de volgende doeleinden:

 • Het verlengen van de levensduur
 • Het verbeteren van de gezondheid van het hart
 • Het verminderen van het risico op kanker
 • Het verminderen van het risico op diabetes
 • Het verminderen van ontstekingen

Feiten over resveratrol supplementen

 • Resveratrol is een stof die wordt aangetroffen in druiven, rode wijn, blauwe bessen en andere voedingsmiddelen.
 • Resveratrol wordt vaak beschouwd als een “anti-aging” supplement, vanwege zijn vermeende vermogen om de levensduur te verlengen en de gezondheid te verbeteren.
 • Er zijn veel resveratrol supplementen beschikbaar op de markt, die variëren in dosering en kwaliteit.
 • Resveratrol is een antioxidant, wat betekent dat het helpt bij de bescherming van cellen tegen schade door vrije radicalen.

Gezondheidsvoordelen van resveratrol supplementen

 • Resveratrol kan de gezondheid van het hart verbeteren door de bloeddruk te verlagen en het risico op bloedstolsels te verminderen.
 • Resveratrol kan helpen bij het verminderen van het risico op kanker door de groei van kankercellen te remmen.
 • Resveratrol kan helpen bij het verminderen van het risico op diabetes door de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.
 • Resveratrol kan ontstekingen verminderen, wat kan bijdragen aan het verminderen van het risico op diverse chronische ziekten.

Ervaringen met resveratrol supplementen

Er zijn veel positieve ervaringen van mensen die resveratrol supplementen gebruiken. Sommigen rapporteren een verbetering van de hartgezondheid, anderen melden een afname van ontstekingen en weer anderen merken een vermindering van de symptomen van diabetes. Het is wel belangrijk op te merken dat deze ervaringen niet wetenschappelijk bewezen zijn en dat de resultaten variëren van persoon tot persoon.

Mogelijke bijwerkingen van resveratrol supplementen

Resveratrol supplementen zijn over het algemeen veilig te gebruiken en hebben weinig tot geen bijwerkingen. Sommige mensen kunnen echter last hebben van maagklachten, hoofdpijn of allergische reacties. Het is altijd aan te raden om een arts te raadplegen voordat u begint met het gebruik van een supplement.

Overige interessante informatie over resveratrol supplementen

 • Resveratrol is ook beschikbaar in crème- of lotionvorm voor huidverzorging.
 • Er zijn aanwijzingen dat resveratrol ook kan helpen bij het verbeteren van de gezondheid van de huid en het verminderen van huidveroudering.
 • Er zijn ook aanwijzingen dat resveratrol kan helpen bij het verminderen van de symptomen van neurodegeneratieve aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer.

Meer voedingssupplementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van ayurvedische supplementen, energetische supplementen en homeopathische supplementen. Daarnaast hebben probiotica en postbiotica supplementen ook een bewezen positief effect op je gezondheid.

Door de jaren heen hebben concentratie pillen en nootropics van bijvoorbeeld Mindscopic ook veel meer bekendheid verkregen. Vegan supplementen van Orangefit zijn al jarenlang niet meer weg te denken uit het supplementenlandschap.

De meeste voedingssupplementen zijn tegenwoordig verkrijgbaar als supplementen abonnement of vitamine abonnement bij Vitaily, Viteezy, Atida Pure, DailyVita en Specialized Vitamins en vind je terug op onze website. Kwalitatieve supplementen koop je ook bij Vitals, Bonusan, Vitakruid, Orthica, AOV, Consiouz Supplements of Flinndal.

Voedingssupplementen gaan verder dan enkel vitamines en mineralen. Denk namelijk ook eens aan glucosamine, guarboonvezels, Lactobacillus rhamnosus GG, luteïne supplementen, psylliumvezels, pterostilbeen supplementen en quercetine supplementen. De mooie en krachtige merken bieden ook resveratrol supplementen, zeaxanthine supplementen, relax supplementen, supplementen voor rust en ontspanning, prostaat supplementen, oog supplementen en cholesterolverlagende supplementen. Al jarenlang zijn populair sportsupplementen, beauty supplementen, anti-aging supplementen en afslankpillen.

Zit je juist wat minder lekker in je vel dan zijn supplementen somber gevoel, supplementen prikkelbaar gevoel, supplementen neerslachtig of supplementen depressie wellicht een oplossing. Ook rustgevende supplementen en Q10 supplementen kunnen een waardevolle toevoeging zijn.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

10 meest gestelde vragen over resveratrol supplementen

Wat is resveratrol?

Resveratrol is een antioxidant die wordt aangetroffen in druiven, rode wijn, blauwe bessen en andere voedingsmiddelen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van resveratrol supplementen?

Resveratrol supplementen kunnen bijdragen aan de gezondheid van het hart, verminderen het risico op kanker, diabetes en ontstekingen.

Is resveratrol veilig om te gebruiken?

Resveratrol supplementen zijn over het algemeen veilig te gebruiken en hebben weinig tot geen bijwerkingen.

Hoeveel resveratrol moet ik nemen?

De aanbevolen dosering varieert afhankelijk van het supplement, lees daarom altijd de bijsluiter.

Kan ik resveratrol gebruiken als ik medicijnen gebruik?

Raadpleeg altijd een arts voordat u begint met het gebruik van een supplement als u medicijnen gebruikt.

Kan ik te veel resveratrol nemen?

Er is geen specifiek veilig bovenste dosering vastgesteld voor resveratrol, maar het is aan te raden om de aanbevolen dosering te volgen en niet teveel te nemen.

Kan ik resveratrol gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Er is onvoldoende wetenschappelijk bewijs om aan te geven of resveratrol veilig is tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Het is daarom aan te raden om een arts te raadplegen voordat u resveratrol gaat gebruiken.

Wat is de beste manier om resveratrol supplementen te nemen?

Resveratrol supplementen kunnen worden ingenomen in capsule- of tabletvorm.

Is er een verschil tussen natuurlijke resveratrol en synthetische resveratrol?

Er zijn zowel natuurlijke resveratrol uit voedingsmiddelen als synthetische resveratrol in supplementen beschikbaar. Natuurlijke resveratrol wordt vaak als veiliger beschouwd, maar beide kunnen effectief zijn.

Kan ik resveratrol gebruiken in plaats van medicijnen?

Resveratrol is geen vervanging voor medicijnen en moet nooit worden gebruikt als een vervanging voor medisch advies of behandeling.

In samenvatting, resveratrol supplementen zijn een populaire keuze onder mensen die gezonde veroudering en een verhoogde levensverwachting willen bevorderen. Deze supplementen bevatten resveratrol, een stof die wordt aangetroffen in druiven, rode wijn, blauwe bessen en andere voedingsmiddelen. Er zijn veel gezondheidsvoordelen van resveratrol supplementen, zoals de gezondheid van het hart verbeteren, het verminderen van het risico op kanker en diabetes, en ontstekingen verminderen. Hoewel de meeste mensen resveratrol supplementen veilig kunnen gebruiken, is het altijd aan te raden om een arts te raadplegen voordat u begint met het gebruik van een supplement.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Resveratrol Supplementen | Review (2022)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips