In dit artikel

Beste Reishi | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Reishi is een soort paddenstoel die al duizenden jaren wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt ook wel de “paddestoel van het immorele leven” genoemd, vanwege zijn reputatie als een krachtig medicijn met tal van gezondheidsvoordelen. Reishi groeit op dode bomen en heeft een harde, bruine schil met een glanzende, vlezige binnenkant.

Waar wordt reishi voor gebruikt?

Reishi wordt gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder het verminderen van stress en vermoeidheid, het verbeteren van slaapkwaliteit, het verminderen van allergieën en het verlagen van bloeddruk. Het wordt ook gebruikt om het immuunsysteem te versterken en de bloedcirculatie te verbeteren. Sommige mensen nemen reishi om de levensduur te verlengen of om te helpen bij het verminderen van kankersymptomen.

Feiten over reishi

  • Reishi komt voor in Azië, Noord-Amerika en Europa.
  • Het wordt vaak gedroogd en in poedervorm verkocht, maar het kan ook in capsules of als extract worden gekocht.
  • Reishi bevat verschillende stoffen die mogelijk gezondheidsvoordelen hebben, waaronder triterpenen, polysacchariden en ganodermol.

Gezondheidsvoordelen van reishi

Er zijn veel potentiële gezondheidsvoordelen verbonden aan het gebruik van reishi. Zo zijn er aanwijzingen dat het kan helpen bij het verminderen van stress en vermoeidheid, het verbeteren van slaapkwaliteit, het verminderen van allergieën en het verlagen van bloeddruk. Reishi kan ook het immuunsysteem versterken en de bloedcirculatie verbeteren. Sommige onderzoeken suggereren dat reishi kan helpen bij het verminderen van kankersymptomen, maar meer onderzoek is nodig om deze bevindingen te bevestigen.

Mogelijke bijwerkingen van reishi

Hoewel reishi over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren, zoals maagklachten, diarree, hoofdpijn en huiduitslag. Het is belangrijk om te onthouden dat reishi medicijnen kan beïnvloeden en dat het gebruik ervan moet worden besproken met een arts voordat het wordt ingenomen, vooral als u bepaalde medicijnen gebruikt of als u een medische aandoening heeft. Als u bijwerkingen ervaart na het gebruik van reishi, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts.

Overige interessante informatie over reishi

Er is nog veel dat we niet weten over de effecten van reishi op de menselijke gezondheid, maar er wordt momenteel veel onderzoek gedaan naar de mogelijke voordelen ervan. Het is belangrijk om te onthouden dat aanvullende behandelingen, waaronder het gebruik van reishi, niet bedoeld zijn om professioneel advies of behandeling te vervangen. Als u overweegt reishi te gebruiken, is het raadzaam om uw arts te raadplegen voordat u begint met het gebruik ervan, vooral als u bepaalde medicijnen gebruikt of als u een medische aandoening heeft.

Meer superfoods voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice. Ken je bijvoorbeeld de voordelen van Immunity Support van Jesse van der Velde?

Persoonlijk ben ik fan van sea moss, tarwegras, chlorella en kombucha. Daarnaast hebben acai, goji bessen, hennepzaad, chiazaad en ginseng ook een bewezen positief effect op je gezondheid.

Door de jaren heen hebben gember thee, gembershots, kurkuma, maca en lion’s mane ook veel meer bekendheid verkregen. Je vind op onze website ook superfoods recepten voor superfoods smoothies waarin je jouw superfoods greens en superfood zaden en superfood poeder kan mengen tot een gezonde mix.

De meeste superfoods zijn verkrijgbaar als superfoods sappen, superfoods capsules en superfoods tabletten en vind je terug op onze website of zijn verkrijgbaar via SuperFoodies, Superfood Store en Superfoodsonline.

Wil je meer weten over al deze superfoods? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Wat is reishi?

Reishi is een paddenstoel die vaak in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt. Het wordt ook wel “de paddenstoel van het oneindige leven” genoemd vanwege zijn aanzien als een krachtig tonicum en adaptogeen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van reishi?

Reishi wordt vaak gebruikt om de immuun functie te ondersteunen en om stress te verminderen. Sommige mensen gebruiken het ook om te helpen bij het verminderen van allergische reacties, om het cholesterol te verlagen en om de bloeddruk te stabiliseren.

Hoe kan ik reishi consumeren?

Reishi is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, poeders en thee. Sommige mensen kiezen ervoor om reishi-extract te nemen, terwijl anderen de hele paddenstoel kiezen.

Zijn er bijwerkingen van reishi?

In het algemeen zijn er weinig tot geen bijwerkingen van het gebruik van reishi. Sommige mensen hebben echter milde maagklachten gemeld na het gebruik van reishi-extract. Als u een medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt, raadpleeg dan altijd uw arts voordat u reishi gaat gebruiken.

Is reishi veilig voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven?

Er is onvoldoende bewijs om te bepalen of reishi veilig is voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, is het altijd het beste om uw arts te raadplegen voordat u reishi gaat gebruiken.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Reishi | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips