In dit artikel

Beste Q10 Supplement  Review

Beste Q10 Supplement | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Als je bekend bent met het co-enzym Q10, dan weet je dat het een gunstig supplement is. Maar wat is de Q10 werking precies en wat zijn nu de beste Q10 pillen? Dat en meer, ontdek je in deze Q10 test! Ik ga namelijk verschillende Q10 supplementen vergelijken om te achterhalen welke het beste is. Ben je er klaar voor?

Kort samengevat:

Het beste Q10 supplement van 2023 is Vitals Q10 100mg. Dit merk heeft een zuivere en hoogwaardige formule en is aangevuld met vitamine E.

Q10 vergelijken; hoe doen we dat? 

Om te bepalen wat de beste Q10 vitamine is, kijk ik naar de kwaliteit en ingrediënten van elk Q10 ubiquinol supplement en naar het gebruiksgemak ervan. Ook let ik op de reviews van klanten en kijk ik naar de prijs en eventuele verzendkosten. Verder benoem ik de praktische voordelen en verweef ik mijn kennis en ervaring als orthomoleculair therapeut in deze review.

Beste Q10 supplementen keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagVormToevoeging(en)
1. Vitals Q10€34,95€0,58UbiquinolVitamine E
2. Vitals Ubiquinol€39,95€1,33Ubiquinol
3. Vitakruid€47,89€0,80 – €1,60UbiquinolOmega 3 en vitamine E
4. Bonusan€31,99€0,53 – €1,07Co-enzyme Q10Lecithine
5. Mindscopic€79,95€0,18Co-enzyme Q10BioPQQ, Cordiart, L-reduced Glutathion & Resveratrol

1. Vitals Q10 100mg

Vitals Q10 100mg is een zuivere, hoogwaardige Q 10 softgel met vitamine E.  Het bevat een hoge dosering ubiquinol en heeft daardoor een sterke Q10 werking. Er zit namelijk maar liefst 100mg ubiquinol in een capsule. Het betreft een optimale biologische beschikbaarheid en het is aangevuld met vitamine E. Dit product is vrij van gluten, lactose, GMO, conserveermiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen en is geschikt voor vegetariërs. Let op: er zit wel soja in.

Beste Q10 Supplement  Review

Dit supplement is ontwikkeld door de co-enzym Q10 specialist Kaneka en heeft daardoor een hoge kwaliteit. Het feit dat dit co enzym zo goed opneembaar is, zorgt ervoor dat het heel effectief is en haar werk kan doen. Het lichaam maakt op die manier extra veel mee van de voordelen ervan. Vitals gebruikt bovendien milieuvriendelijke en duurzame verpakkingsmethoden. Daardoor maak je weinig tot geen impact op het milieu wanneer je voor Vitals Q10 100mg kiest.

Vitals Q10 100mg is verkrijgbaar in twee groottes: met 36 of 150 softgels. Het advies is om 1 softgel per dag met water in te nemen bij een maaltijd. De softgel capsules zijn gemakkelijk door te slikken vind ik zelf, omdat ze zo glad en zacht zijn. En dat ze in een 100% recyclebare verpakking geleverd worden is natuurlijk ook heel fijn. Daardoor weet ik zeker dat ik niet alleen een goede keuze voor mezelf maak, maar ook voor het milieu! Tip: met mijn Q10 kortingscode GROEI krijg je hier nog 20% korting op.

Voordelen Vitals

✅ Bevat 100mg Q10 per softgel (hoge dosering!);

✅ Softgels zijn gemakkelijk door te slikken;

✅ Maak gebruik van mijn Q10 aanbieding: 20% korting met code GROEI;

✅ Dit supplement met co enzym Q10 is ook aangevuld met vitamine E;

✅ Zit in een 100% recyclebare verpakking;

✅ Gemaakt door wereldwijde Q10 specialist Kaneka.

Nadelen Vitals

❌ Voor de kleinste verpakking betaal je nog verzendkosten;

❌ Niet geschikt voor veganisten en het bevat soja.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

2. Vitals Ubiquinol 200mg

Op nummer 2 staat Vitals Ubiquinol 200mg. Dit zijn de beste Q10 ubiquinol softgels en wel om de volgende redenen. Dit is namelijk het supplement met de hoogste dosering. Met maar liefst 200mg is dit een unieke, hoge hoeveelheid in een softgel. Daardoor kun je eventuele Q10 tekort symptomen effectief en snel oplossen. Bovendien is het vrij van lactose, gluten, soja, GMO, conserveermiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Beste Q10 Supplement  Review

Dit supplement is ook afkomstig van wereldwijde Q 10 specialist Kaneka en heeft een optimale, biologische beschikbaarheid. Daardoor wordt het extra goed opgenomen in het lichaam en heeft het een effectieve toepassing. En wist je dat de verpakkingsmethode van Vitals altijd milieuvriendelijk en duurzaam is? Er hoeft bijvoorbeeld geen nieuw plastic geproduceerd te worden voor het verpakken van Vitals Ubiquinol 200mg. Dat vind ik persoonlijk een heel prettig idee!

Het advies is om 1 Co enzym Q10 capsule per dag in te nemen met water. Omdat het softgels zijn, heb ik hier geen enkele moeite mee. Daarom vind ik het niet onprettig om ze in te nemen – in tegenstelling tot sommige andere suppletie die groter of minder glad/zacht is. Wil je Vitals Ubiquinol 200mg met korting bestellen? Er is een verpakking met 30 softgels of 60 stuks. Als je kortingscode GROEI gebruikt, krijg je 20% korting op je bestelling (op beide verpakkingen). Maak daar dus zeker gebruik van!

Voordelen Vitals

✅ Hoge dosering (unieke hoeveelheid) van 200mg Q10/ubiquinol;

✅ Optimale biologische beschikbaarheid voor de beste Q10 vitamine werking door Q 10 specialist Kaneka;

✅ Vitals verpakkingsmethoden zijn milieuvriendelijk en duurzaam;

✅ Je krijgt 20% korting met kortingscode GROEI;

✅ Softgels zijn gemakkelijk door te slikken en je hebt er maar 1 per dag nodig.

Nadelen Vitals

❌ Op de kleine verpakking moet je wel verzendkosten betalen;

❌ Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

3. Vitakruid Q10 Ubiquinol Omega 3

Op nummer 3 staat het Q10 supplement Vitakruid Q10 Ubiquinol Omega 3. Elke Q10 capsule bevat ubiquinol Q10 en is daarnaast verrijkt met omega 3 (DHA/EPA) en vitamine E. De samenstelling is als volgt: 50mg Q10 Ubiquinol, 200mg EPA, 125mg DHA en 6mg vitamine E. Het coenzyme Q10 is zo extra effectief voor het lichaam. Dit product heeft ook nog eens een goede prijskwaliteitverhouding en de Q10 ervaringen zijn positief. Bovendien is Vitakruid een kwalitatief hoogwaardig supplementenmerk. Let op: er zit vis in dit product, daarom is het niet geschikt voor vegetariërs of veganisten.

Beste Q10 Supplement  Review

Wat Vitakruid Q10 Ubiquinol Omega 3 extra interessant maakt, is de combinatie van de genoemde ingrediënten in de naam. Deze helpen het cholesterolgehalte gezond te houden en zijn goed voor hart, bloeddruk en de triglyceridenspiegel. Ze hebben ook een gunstig effect op ogen, hersenen en de rest van het lichaam. Daarom ben ik hier als orthomoleculair therapeut fan van!

e kunt Vitakruid Q10 Ubiquinol Omega 3 bestellen in een verpakking met 60 softgels. Neem 1 tot 2 capsules per dag in met water, zoals geadviseerd wordt op de verpakking. Je hoeft overigens niet de volledige prijs te betalen als lezer van mijn website. Bestel nu tijdelijk met 20% korting met onze exclusieve Vitakruid kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Vitakruid

✅ Geen Q10 tabletten, maar handig doorslikbare en gladde capsules;

✅ Effectieve co-enzym Q10 werking door de toevoeging van omega 3 en vitamine E;

✅ Bevat het gereduceerde, biologisch actieve Q10 coenzyme;

✅ Ubiquinol van wereldwijde specialist Kaneka, dus met een goede biologische beschikbaarheid;

✅ Je krijgt 20% korting als je mijn kortingscode GROEI gebruikt.

Nadelen Vitakruid

❌ Er zit maar 50mg Q 10 in, wat vrij weinig is in verhouding met de andere supplementen;

❌ Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

4. Bonusan Co Enzym Q10 50mg

Het volgende Q 10 supplement dat ik graag met je bespreek is Bonusan Co Enzym Q10 50mg. Dit product bevat de beste plantaardige Q10/ubiquinol uit fermentatie. Naast 50mg co-enzym Q10 ubiquinon, bevat het ook 25mg lecithine per softgel. Het is bovendien vrij van conserveermiddelen, gluten, lactose, maïs, soja, GGO, gist, synthetische kleur-, geur-, en smaakstoffen en/of toegevoegde sacharose.

Beste Q10 Supplement  Review

Bonusan Co Enzym Q10 50mg bevat daarnaast extra vierge olijfolie en bijenwas. Deze ingrediënten verbeteren de opname van Q10 in het lichaam. Daardoor weet je zeker dat je met dit product een effectieve oplossing in huis haalt om de lichaamseigen synthese te ondersteunen. Let op: soms is het nodig om de dosis te verhogen tot 300 of 400mg. Het duurt ook even voordat het effect merkbaar is in het lichaam, waardoor het geadviseerd wordt om een kuur 2 maanden vol te houden. Overleg altijd met een professional voordat je suppletie gebruikt of doseringen verhoogt.

Je kunt dit product het beste innemen tijdens een vetrijke maaltijd met water. Dan is de Q10 werking namelijk het beste. Neem 1 tot 2 capsules per dag in, luidt het advies omtrent het gebruik van Bonusan Co Enzym Q10 50mg. Ik vind het persoonlijk niet erg om dit in te nemen, omdat de capsules glad zijn en niet te groot van formaat. Daardoor slik ik ze vrij eenvoudig door.

Voordelen Bonusan

✅ Co-enzym Q10 op basis van zuivere, plantaardige Q10 uit fermentatie;

✅ Er zit 50mg ubiquinon in een capsule, samen met 25mg lecithine;

✅ Er zijn twee verpakkingsgroottes beschikbaar;

✅ Vrij van gist, gluten, maïs, lactose, soja, GGO, conserveermiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Nadelen Bonusan

❌ De dosering is vrij laag in vergelijking met de andere supplementen in deze test;

❌ Dit supplement is niet geschikt voor vegetariërs en veganisten;

❌ Er zitten enkele vulstoffen in.


Bekijk meer productinformatie

5. Mindscopic Longevitae Spray 

Je hoeft niet per se meer donkergroene groenten te eten om de actieve vorm van Q10 binnen te krijgen. Je cellen hebben namelijk ook veel baat bij het gebruik van Mindscopic Longevitae Spray. Het is ‘s werelds eerste Longevity spray die celvernieuwing stimuleert en celdegeneratie afremt. Dit product is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en is 100% natuurlijk en veganistisch.

Beste Q10 Supplement  Review

Dit natuurlijke product houdt het lichaam langer vitaal en gezond. Dat komt doordat Mindscopic Longevitae Spray krachtige antioxidanten bevat die met elkaar samenwerken. Deze unieke mix aan ingrediënten ondersteunt lichaam en geest en ook het cardiovasculair systeem. Ik vind het als orthomoleculair therapeut mooi om te zien dat een product zo kwalitatief hoogwaardig is en toch zoveel gebruiksgemak geeft.

Wat ik dus persoonlijk het meest geweldige vind aan Mindscopic Longevitae Spray, is dat je geen capsules hoeft door te slikken. Om dit in te nemen, kun je simpelweg 1 keer per dag onder je tong sprayen. Dat is voldoende! Daardoor is het gebruiksgemak heel hoog en kan het ook gemakkelijk gebruikt worden door mensen die moeite hebben met suppletie doorslikken, zoals ik. Laat je overigens niet afschrikken door de prijs van dit supplement, want je doet er heel lang mee. Bovendien kun je 10% korting scoren als je mijn kortingscode GROEI gebruikt.

Voordelen Mindscopic

✅ Handige sprayvorm voor optimaal gebruiksgemak;

✅ Je krijgt 10% korting met mijn kortingscode GROEI;

✅ Je doet lang met een verpakking, want je hebt maar 1 spray per dag nodig;

✅ Het is 100% natuurlijk en veganistisch en ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Nadelen Mindscopic

❌ Dit product is relatief duur in aanschaf;

❌ Als je de smaak niet lekker vindt, dan is dit wel een minpunt op dagelijkse basis.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

Mijn beste Q10 Ubiquinol product 2023 

Nu we alle ubiquinol Q 10 supplementen met elkaar vergeleken hebben, wordt het tijd om een winnaar te kiezen. Het beste Q10 supplement kan er namelijk maar één zijn. En in mijn ogen als orthomoleculair therapeut is dat ongetwijfeld Vitals Q10 100mg.

Beste Q10 Supplement  Review

Vitals Q10 100mg zijn Q10 capsules die een vrij hoge dosering ubiquinon per softgel capsule bevatten. Ze zijn gemakkelijk door te slikken, blijvend in prijs verlaagd en verrijkt met vitamine E. Daardoor is het niet alleen een bioquinon Q10 supplement, maar doet het meer voor je gezondheid. Het supplement is ontwikkeld door wereldwijde Q10-specialist Kaneka en zit in een 100% gerecyclede verpakking. Ondanks dat dit ubiquinon supplement niet geschikt is voor vegetariërs en veganisten, is het in mijn ogen zeker de beste Q10. Je krijgt bovendien 20% korting als je kortingscode GROEI gebruikt tijdens het bestellen. Dus doe daar je voordeel mee!


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Q10 ervaringen en reviews 

Ben je benieuwd naar wat andere mensen zeggen? Ik heb hun Q10 ervaringen onder de loep genomen. Van elk supplement heb ik een interessante Q10 review verzameld en die deel ik hieronder met je.

Vitals Q10 100mg review 

“Eerst dacht ik wat is Q10 nou weer en wat doet Q10 dan? Ik had er nog nooit van gehoord totdat mijn diëtiste erover begon. Het bleek namelijk dat ik er te weinig van had. Ik heb Vitals Q10 100mg gekocht omdat dit mij de beste keuze leek. Nu ik weet wat het is (zelfde als ubiquinon) en dat het echt goed werkt voor mijn lichaam ben ik er heel tevreden over. Ik kan anderen ook aanraden om deze van Vitals te gebruiken”, schrijft Stefanie.

Beste Q10 Supplement  Review

Vitals Ubiquinol 200mg review

Vince heeft Vitals Ubiquinol 200mg getest. Hij vertelt in zijn bioquinon Q10 review: “Fijne Q10 capsules met een hoge dosering. Dit is hoger dan bij veel andere merken dus als je erg extra behoefte aan hebt is dit een snelle manier om het gehalte in je lichaam te verhogen. Ik neem elke dag 1 capsule in en tot nu toe gaat dat erg goed. Ben nu 3 weken bezig.”

Vitakruid Q10 Ubiquinol Omega 3 review 

Een review over Vitakruid Q10 Ubiquinol Omega 3 luidt als volgt: “Vitakruid is mijn favoriete merk voor vitamines en mineralen dus ik koop dit altijd. Wel vind ik sommige producten prijzig maar deze Q10 is dat gelukkig niet. Weer eentje voor in mijn ‘verzameling’ haha”, schrijft Corné.

Bonusan Co Enzym Q10 50mg ervaring 

Volgens Mariëlle is Bonusan Co Enzym Q10 50mg een aanrader. In haar Q10 review vertelt ze: “Wel een lage dosering maar het hoeft van mij ook niet zo hoog te zijn. Dat is niet nodig voor mij. Ik vind het een pluspunt dat het door de ingrediënten goed wordt opgenomen in je lichaam dus dan weet je dat het wel nut heeft om ze te slikken.”

Mindscopic Longevitae Spray review

James schrijft over Mindscopic Longevitae Spray: “Wat een handige spray en ik vind de smaak lekker. Het smaakt naar bosbessen. Ik ben ook blij met de natuurlijke en wetenschappelijke formule want daardoor weet ik dat ik mijn lichaam iets goeds toedien.”

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Q10 supplement kopen checklist

Wil je graag Q10 aanschaffen om je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en je gezondheid te ondersteunen? Ik heb een checklist voor je samengesteld die je helpt om de beste keuze te maken in jouw situatie.

1. Bepaal de nodige dosering van deze essentiële voedingsstof voor het menselijk lichaam

Er zijn wetenschappelijke studies gedaan om te bepalen wat de gewenste dosering Q10 in het lichaam is. Toch kan het per persoon verschillen hoe hoog deze dosering dient te zijn. Kan je dit niet zelf bepalen? Raadpleeg dan een arts of schakel mij (Lotte) in als je orthomoleculair therapeut. Ik help je hier graag bij. Weet dat het in elk geval belangrijk is om Q10 in actieve vorm in te nemen en niet in geoxideerde vorm.

Beste Q10 Supplement  Review

2. Let op de aanwezigheid/afwezigheid van dierlijke producten

Natuurlijk wil je graag de hoogste kwaliteit ingrediënten voor je gezondheid. Let daarom goed op de ingrediëntenlijst en samenstelling. Kijk ook naar de aanwezigheid van dierlijke producten in dit co enzym. Ben je een vegetariër of veganist, dan zijn zulke ingrediënten namelijk niet wenselijk. Maar als je sowieso een plantaardige keuze kunt maken om het menselijk lichaam te ondersteunen, dan is dat natuurlijk altijd beter. Gelukkig zijn er voedingssupplementen met co enzym Q10 die vrij zijn van dierlijke ingrediënten. Vitals is bijvoorbeeld geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten.

3. Welke soort inname wens je?

Je kunt het ingrediënt dat ubiquinol genoemd wordt op verschillende manieren innemen. Het gaat altijd om orale inname, maar je kunt op dat gebied capsules nemen of bijvoorbeeld een spray in actieve vorm. Het belangrijkste is dat Q10 voedingssupplementen op een effectieve vorm in je lichaam terechtkomen. Let op: wees voorzichtig met inname via de mond bij kinderen. Dan is een spray veiliger dan een capsulevorm.

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Ik ben Lotte (voluit Charlotte Anne) en ik ben orthomoleculair therapeut. Dankzij mijn werk kan ik mensen begeleiden naar een fitter en gelukkiger leven. En bovendien een leven waarin zij klachtenvrij zijn. Uit ervaring weet ik dat lichamelijke klachten op te lossen zijn. Ik ben immers ervaringsdeskundige op dit gebied! Wanneer je gaat leven vanuit je ware kern, zullen al die – nu nog vage – klachten vanzelf verdwijnen. Of in elk geval veel minder worden!

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Ik heb mezelf fit en energiek gemaakt en ik kan nu eten zonder klachten te krijgen. Ik wil jou hier ook graag bij helpen. Lijkt dat je wat? Laten we dan een intakegesprek plannen waarin we jouw situatie onder de loep nemen. Daarbij kijken we naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ik kan ook een labtest inzetten als dat nodig blijkt, want iedereen is uniek. Daarom is elk traject of consult dat ik aanbied ook uniek en helemaal afgestemd op de persoon die ik behandel. Bekijk hier mijn aanbod.

Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Meer voedingssupplementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen ook eens op dieet of detox.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Q10 Supplement  Review

Meest gestelde vragen over Q10 supplementen

Heb je na het lezen van deze tekst nog vragen over Q10 als supplement? Hieronder lees je antwoorden op vragen zoals wat het beste Q10 supplement is en wat Q10, ubiquinol en co-enzymen eigenlijk zijn. Doe er je voordeel mee!

Wat is de beste Q10? 

De beste Q10 is Vitals Q10 100mg. Dit supplement bevat 100mg Q10 per capsule. Dit zijn softgels die je gemakkelijk doorslikt en ze bevatten ook vitamine E. Bovendien is dit Q10 supplement ontwikkeld door wereldwijde Q10 specialist Kaneka. De softgels zitten in een 100% recyclebare verpakking. Daardoor is dit niet alleen de beste keuze voor jou, maar ook voor het milieu. En met de Q10 kortingscode die ik in dit artikel noem, krijg je nu 20% korting op Vitals Q10 100mg! Daardoor kun je extra voordelig het beste Q10 supplement in huis halen.

Wat zijn Q10, ubiquinol en co enzym?

In feite zijn Q10, ubiquinol en co enzym nauw verbonden begrippen. Ubiquinol is namelijk een vorm van het co-enzym Q. En dat co-enzym wordt ook wel Q10 of ubiquinol-10 genoemd. Het is de enige antioxidant die in vet oplosbaar is en door het lichaam zelf wordt gemaakt. Als supplement kan Q10 bijdragen aan verschillende processen in het lichaam. Daardoor is het toepasbaar in allerlei situaties. Lees de rest van dit artikel om er meer over te ontdekken.

Is er een Q10 korting beschikbaar?

Wil je graag een Q10 korting scoren op een van de genoemde supplementen? Ik heb voor bijna alle co enzym Q10 producten een kortingscode voor je geregeld. Je vindt ze bij de desbetreffende namen. Op deze manier kun je je cellen voordelig ondersteunen, maar wel door middel van een hoge kwaliteit suppletie.

Wat zijn de voordelen van orale inname van co enzym Q10?

De orale inname van co enzym Q10 wordt grotendeels omgezet in bruikbare vormen door het lichaam. Het supplement is in het bijzonder bekend om de ondersteuning van de energieproductie in cellen. Bovendien heeft het antioxidante eigenschappen die de cellen beschermen tegen schade door vrije radicalen. In bepaalde omstandigheden, zoals veroudering of ziekte, kan de eigen productie van co enzym Q10 door het lichaam verminderen, waardoor een supplement nuttig kan zijn om aan de bestaande behoefte te voldoen.

Hoe verschilt het co enzym Q10 in synthetische vorm van het co enzym Q10 uit natuurlijke bronnen?

Een belangrijk verschil is de structuur van de moleculen. In sommige synthetische varianten wordt het synthetische cis isomeer van co enzym Q10 gebruikt, wat minder effectief kan zijn dan de natuurlijke vorm. Daarnaast maken sommige merken zoals Royal Green gebruik van gepatenteerde fabricagetechnologieën om co enzym Q10 uit natuurlijke bronnen te extraheren, wat kan bijdragen aan een betere biologische beschikbaarheid.

Hoe beïnvloedt co enzym Q10 de lever en andere organen?

Co enzym Q10 speelt een rol in de energieproductie van alle cellen in het lichaam, inclusief die in de lever. Het co enzym helpt bij de omzetting van voedingsstoffen in energie, wat essentieel is voor de werking van de lever en andere organen. Bovendien heeft het antioxidante eigenschappen die de lever kunnen helpen bij het neutraliseren van schadelijke stoffen.

Kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van co enzym Q10 supplementen?

In de meeste gevallen is co enzym Q10 veilig om te gebruiken, maar in sommige situaties kunnen bijwerkingen optreden. Deze kunnen variëren van milde maagklachten tot allergische reacties. Omdat co enzym Q10 betrokken is bij de productie van energie in cellen, kan het ook interageren met bepaalde medicijnen, zoals bloedverdunners en medicatie voor diabetes.

Hoe beïnvloedt de inname van co enzym Q10 de energieproductie in cellen?

Co enzym Q10 is fundamenteel voor de energieproductie in cellen. Het helpt bij het omzetten van voedingsstoffen in adenosinetrifosfaat (ATP), de primaire energiebron voor cellulaire processen. Bij een verminderde eigen productie van co enzym Q10, bijvoorbeeld door ouderdom of onder bepaalde omstandigheden zoals ziekte, kan de energieproductie in de cellen afnemen. In dergelijke gevallen kan suppletie met co enzym Q10 een waardevolle bijdrage leveren aan het herstel of behoud van de energieproductie in cellen.

» Referenties


1.Sarter, Barbara. (2002). Coenzyme Q10 and Cardiovascular Disease: A Review. Journal of Cardiovascular Nursing.
https://journals.lww.com/jcnjournal/Abstract/2002/07000/Coenzyme_Q10_and_Cardiovascular_Disease__A_Review.3.aspx

2.Hernández-Camacho, J. D., Bernier, M., López-Lluch, G., & Navas, P. (2018). Coenzyme Q10 Supplementation in Aging and Disease. Frontiers in Physiology, 9-2018.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphys.2018.00044/full

3.Montini, G., Malaventura, C., & Salviati, L. (2008). Early Coenzyme Q10 Supplementation in Primary Coenzyme Q10 Deficiency. The New England Journal of Medicine.
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc0800582

4.Saini, R. (2011). Coenzyme Q10: The essential nutrient. Journal of Pharmacy and Bioallied Sciences, 3(3): 466-467.
https://journals.lww.com/jpbs/Fulltext/2011/03030/Coenzyme_Q10__The_essential_nutrient.26.aspx

» Referenties

Conclusie beste Q10 2023

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (roepnaam Lotte) is werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut. Ze begeleidt mensen met gezondheidsklachten zoals: huidklachten (acne, psoriasis, eczeem), hormonale klachten, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Dit doet Lotte door middel van labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een goede mindset. Meer over Charlotte Anne? >>
Anderen bekeken ook

2 Reacties on Beste Q10 Supplement | Review (2023) | 5x Test!

  Nettie
  20/02/2023

  Beste lezer,
  Via je kortingsknop doorgelinkt naar Vitals, maar....... helaas de nummer 1 die je beschrijft blijkt Q10 te zijn en niet zoals in je artikel ubiquinol. Zelfde hoeveelheid ubiquinol kost 109 !!! bij Vitals. Wellicht dat dit de uitkomst van je test toch ietsje anders maakt.

   Martijn (Ervaringsdeskundige)
   26/05/2023

   Beste Nettie, bedankt voor je bericht. Vitals Q10 100 MG 150 SOFTGELS bevat Q10 (ubiquinon, Kaneka Q10®) 100 mg per softgel.
   De adviesprijs is €79,95 voor 150 softgels. Met de kortingscode 'GROEI' krijg je nog eens 15% korting.

Laat een reactie achter

Op zoek naar het beste Q10 supplement?

Kies dan voor: Vitals Q10

Op zoek naar het beste Q10 supplement?

Kies dan voor: Vitals Q10