In dit artikel

Proteïne Shake | Review

Proteïne Shake | Review (2023)

In dit artikel

Een proteïne shake is een populaire manier om snel een boost aan eiwitten te krijgen. Proteïnen zijn belangrijk voor het behoud van spieren, het herstel van spieren na het sporten en het reguleren van hormonen en enzymen. In deze blog zullen we dieper ingaan op het onderwerp proteïne shakes: wat ze zijn, waarvoor ze gebruikt worden, de gezondheidsvoordelen en mogelijke bijwerkingen. Ook zullen we antwoord geven op de 10 meest gestelde vragen over proteïne shakes.

Beste eiwitten 2023; Mijn selectie 

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar

Wat is een proteïne shake?

Een proteïne shake is een drankje gemaakt van eiwitpoeder, vaak afkomstig van melk, soja of ei. Het poeder wordt opgelost in water of melk en kan worden aangevuld met smaak- en zoetstoffen, zoals chocolade of vanille. Proteïne shakes zijn een gemakkelijke manier om snel extra eiwitten binnen te krijgen, vooral als je geen tijd of zin hebt om een maaltijd te bereiden.

Proteïne Shake | Review

Waar wordt een proteïne shake voor gebruikt?

Proteïne shakes worden vaak gebruikt als aanvulling op een eiwitrijk dieet, vooral voor sporters en bodybuilders. Ze worden vaak gebruikt als maaltijdvervanger, omdat ze een snelle en gemakkelijke manier bieden om eiwitten binnen te krijgen. Proteïne shakes kunnen ook worden gebruikt als tussendoortje of als aanvulling op een gewichtsverlies dieet.

Feiten over proteïne shakes

 • Proteïne shakes bevatten vaak tussen de 15 en 30 gram eiwit per portie.
 • Proteïne shakes zijn vaak rijk aan calorieën, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet over je dagelijkse caloriebehoefte gaat als je ze gebruikt als maaltijdvervanger.
 • Proteïne shakes worden vaak gemaakt met soja, ei of melkeiwit, maar er zijn ook vega-varianten verkrijgbaar gemaakt van bijvoorbeeld rijst, erwten of hennep eiwit.
 • Proteïne shakes komen vaak in poedervorm, maar soms ook in vloeibare vorm.

Gezondheidsvoordelen van proteïne shakes

 • Proteïne shakes kunnen helpen bij het behoud van spieren en het herstel van spieren na het sporten.
 • Proteine shakes kunnen helpen bij gewichtsverlies door het verhogen van de verzadiging en het verlagen van de eetlust.
 • Proteïne shakes kunnen ook bijdragen aan de groei en onderhoud van botten en huid.
 • Proteïne shakes kunnen ook helpen bij het verminderen van vermoeidheid en verbeteren van de concentratie.
Proteïne Shake | Review

Ervaringen met proteïne shakes

Veel mensen hebben positieve ervaringen met proteïne shakes. Sporters en bodybuilders rapporteren vaak dat ze merken dat hun spiermassa toeneemt en hun herstel verbetert na het gebruik van proteïne shakes. Ook mensen die gewicht willen verliezen, merken vaak dat ze zich sneller verzadigd voelen en minder trek hebben in eten na het drinken van een proteïne shake.

Mogelijke bijwerkingen van proteïne shakes

Hoewel proteïne shakes over het algemeen veilig zijn, kunnen sommige mensen last krijgen van bijwerkingen. Deze bijwerkingen kunnen variëren van maagklachten en diarree tot allergische reacties op de eiwitbron. Het is daarom belangrijk om te letten op de ingrediëntenlijst en een arts te raadplegen als je twijfels hebt over het gebruik van proteïne shakes.

Overige interessante informatie over proteïne shakes

 • Proteïne shakes zijn vaak gemakkelijk te bereiden, maar soms kun je ook kant-en-klare shakes kopen.
 • Er zijn vele smaken en soorten proteïne shakes verkrijgbaar, dus het is belangrijk om te experimenteren om te zien welke het beste bij je past.
 • Proteïne shakes kunnen worden aangevuld met andere voedingsstoffen zoals koolhydraten, vetten en vitaminen.
Proteïne Shake | Review

Meer over eiwitten voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van l-lysine en plantaardige eiwitten zoals vegan proteïne of vegan eiwitpoeder. Ik koop dit bijvoorbeeld bij Orangefit net als een krachtige protein bar, eiwitreep, proteïne reep en ook een aanvullende eiwit shake van eiwitpoeder of een proteïne shake van proteïne poeder. Daarnaast hebben aminozuren en BCAA’s ook een bewezen positief effect op je gezondheid net als creatine en whey protein.

Hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen is het aan te raden om eiwitrijk voedsel te eten binnen een gevarieerd voedingsdieet.

Door de jaren heen heeft collageen (poeder) zoals bijvoorbeeld de Luminous Beauty Shake of Daily Nectar ook veel meer bekendheid verkregen. Wellicht is dit interessant voor jou.

Wil je nog meer de diepte ingaan qua eiwitten kijk dan zeker eens bij Vitals voor eiwitten zoals; PABA, l-carnitine, l-carnosine, 5-HTP, acetyl-l-carnitine, chondroitine, SAMe, taurine, MSM en lactoferrine.

Voedingssupplementen gaan vandaag de dag nog een stapje verder. Denk namelijk ook eens aan l-arginine, l-theanine, l-tyrosine, l-glutamine, tryptofaan, en n-acetyl-l-cysteïne.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

10 meest gestelde vragen over proteïne shakes

Hoeveel eiwit bevat een proteïne shake?

De hoeveelheid eiwit die in een proteïne shake zit, kan variëren van 15 tot 30 gram per portie.

Kan ik proteïne shakes gebruiken als maaltijdvervanger?

Ja, proteïne shakes kunnen gebruikt worden als maaltijdvervanger, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet over je dagelijkse caloriebehoefte gaat. (1)

Zijn er vega-varianten van proteïne shakes beschikbaar?

Ja, er zijn vega-varianten van proteïne shakes beschikbaar, gemaakt van bijvoorbeeld rijst, erwten of hennep eiwit.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van proteïne shakes?

De gezondheidsvoordelen van proteïne shakes zijn onder andere het behoud van spieren, het herstel van spieren na het sporten, gewichtsverlies, bijdragen aan groei en onderhoud van botten en huid en vermindering van vermoeidheid en verbetering van de concentratie

Kunnen proteïne shakes bijdragen aan gewichtsverlies?

Ja, proteïne shakes kunnen bijdragen aan gewichtsverlies door het verhogen van de verzadiging en het verlagen van de eetlust.

Zijn er bijwerkingen van het gebruik van proteïne shakes?

Ja, sommige mensen kunnen last krijgen van bijwerkingen van proteïne shakes zoals maagklachten en diarree of allergische reacties op de eiwitbron.

Kan ik proteïne shakes gebruiken als ik allergisch ben voor melk of soja?

Als je allergisch bent voor melk of soja, is het belangrijk om proteïne shakes te kiezen die gemaakt zijn van andere eiwitbronnen.

Hoe bereid ik een proteïne shake?

Een proteïne shake bereid je door eiwitpoeder op te lossen in water of melk en eventueel aan te vullen met smaak- en zoetstoffen naar keuze.

Wat zijn de beste smaken proteïne shakes?

Dit is afhankelijk van persoonlijke voorkeur, maar populaire smaken zijn chocolade, vanille en bessen.

Kan ik proteïne shakes gebruiken als aanvulling op mijn dieet?

Ja, proteïne shakes kunnen gebruikt worden als aanvulling op een dieet om extra eiwitten binnen te krijgen.

Samenvatting proteïne shakes

Proteïne shakes zijn een populaire manier om snel een boost aan eiwitten te krijgen. Ze worden vaak gebruikt als aanvulling op een eiwitrijk dieet, vooral voor sporters en bodybuilders. Er zijn vele smaken en soorten proteïne shakes verkrijgbaar, waaronder vega-varianten. Proteïne shakes kunnen helpen bij het behoud van spieren, het herstel van spieren na het sporten, gewichtsverlies en andere gezondheidsvoordelen. Er zijn echter ook mogelijke bijwerkingen, zoals maagklachten en allergische reacties. Het is belangrijk om te overleggen met een arts als je twijfels hebt over het gebruik van proteïne shakes.

Conclusie beste eiwitten 2023

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Proteïne Shake | Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips