In dit artikel

Protein Bar Review

Protein Bar | Review (2023)

In dit artikel

Protein bars zijn een populaire snackoptie voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun eiwitinname te verhogen. Deze bars zijn gemakkelijk te transporteren en eten, en bieden een snelle en gemakkelijke manier om eiwit bij te tanken tijdens het werken, sporten of onderweg. Maar wat zijn protein bars precies, en zijn ze echt gezond voor je? In deze blog zullen we dieper ingaan op de wereld van protein bars, en je voorzien van de feiten die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken over of ze bij jou passen.

Beste eiwitten 2023; Mijn selectie 

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar

Wat is een protein bar?

Een protein bar is een type eetbare bar dat speciaal is samengesteld om een hoog eiwitgehalte te bevatten. Ze zijn vaak gemaakt van een combinatie van eiwitpoeders, zoals whey-eiwit of soja-eiwit, samen met koolhydraten, vetten en soms extra vitaminen en mineralen. Ze zijn meestal bedoeld als tussendoortje of maaltijdvervanger, en komen in verschillende smaken en texturen.

Waar wordt een protein bar voor gebruikt?

Protein bars worden vaak gebruikt als een manier om eiwit bij te tanken tijdens het werken, sporten of onderweg. Ze kunnen worden gebruikt als een pre-workout snack, om energie te geven voor een training, of als een post-workout snack, om spieren te helpen herstellen en groeien. Ze kunnen ook worden gebruikt als een maaltijdvervanger, om een snelle en gemakkelijke maaltijd te bieden wanneer je onderweg bent of geen tijd hebt om iets anders te maken.

Protein Bar Review

Feiten over protein bars

 • Protein bars bevatten vaak meer calorieën dan een gemiddelde eiwitrijk tussendoortje.
 • Sommige protein bars bevatten toegevoegde suikers en smaakstoffen die de gezondheid kunnen schaden.
 • Het eiwitgehalte varieert sterk tussen verschillende merken en smaken van protein bars.
 • Protein bars zijn vaak duurder dan andere eiwitrijke snacks, zoals een handje noten of een eiwitreep.

Gezondheidsvoordelen van protein bars

 • Een hoge eiwitinname kan helpen bij het behouden en opbouwen van spiermassa.
 • Eiwit kan ook helpen bij gewichtsverlies, omdat het een verzadigend effect heeft en helpt om hongergevoel te onderdrukken.
 • Sommige protein bars bevatten ook extra vitaminen en mineralen die kunnen bijdragen aan de algehele gezondheid.
Protein Bar Review

Ervaringen met protein bars

Veel mensen geven aan dat protein bars een handige en gemakkelijke manier zijn om eiwit bij te tanken tijdens het werken, sporten of onderweg. Ze zijn vaak een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een snelle maaltijdvervanger of een pre-workout snack. Echter, sommige mensen geven aan dat ze ontevreden zijn over de smaak of textuur van sommige protein bars, en dat ze liever een andere eiwitrijke snack zouden kiezen.

Mogelijke bijwerkingen van protein bars

Hoewel protein bars over het algemeen veilig zijn om te eten, kunnen sommige mensen een allergische reactie hebben op bepaalde ingrediënten, zoals soja of melkeiwit. Sommige protein bars bevatten ook toegevoegde suikers en smaakstoffen die de gezondheid kunnen schaden, dus het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te lezen voordat je een protein bar koopt.

Overige interessante informatie over protein bars

 • Er zijn ook veganistische protein bars beschikbaar voor mensen die geen dierlijke producten consumeren.
 • Sommige merken bieden ook glutenvrije protein bars voor mensen met een glutenintolerantie.
 • Er zijn ook speciale sportprotein bars beschikbaar voor atleten die specifiek zijn samengesteld om te helpen bij het herstellen en groeien van spieren na een training.
Protein Bar Review

Meer over eiwitten voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van l-lysine en plantaardige eiwitten zoals vegan proteïne of vegan eiwitpoeder. Ik koop dit bijvoorbeeld bij Orangefit net als een krachtige protein bar, eiwitreep, proteïne reep en ook een aanvullende eiwit shake van eiwitpoeder of een proteïne shake van proteïne poeder. Daarnaast hebben aminozuren en BCAA’s ook een bewezen positief effect op je gezondheid net als creatine en whey protein.

Hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen is het aan te raden om eiwitrijk voedsel te eten binnen een gevarieerd voedingsdieet.

Door de jaren heen heeft collageen (poeder) zoals bijvoorbeeld de Luminous Beauty Shake of Daily Nectar ook veel meer bekendheid verkregen. Wellicht is dit interessant voor jou.

Wil je nog meer de diepte ingaan qua eiwitten kijk dan zeker eens bij Vitals voor eiwitten zoals; PABA, l-carnitine, l-carnosine, 5-HTP, acetyl-l-carnitine, chondroitine, SAMe, taurine, MSM en lactoferrine.

Voedingssupplementen gaan vandaag de dag nog een stapje verder. Denk namelijk ook eens aan l-arginine, l-theanine, l-tyrosine, l-glutamine, tryptofaan, en n-acetyl-l-cysteïne.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

10 meest gestelde vragen over protein bars

Wat is een protein bar?

Een protein bar is een type eetbare bar dat speciaal is samengesteld om een hoog eiwitgehalte te bevatten. Ze zijn vaak gemaakt van een combinatie van eiwitpoeders, zoals whey-eiwit of soja-eiwit, samen met koolhydraten, vetten en soms extra vitaminen en mineralen. Ze zijn meestal bedoeld als tussendoortje of maaltijdvervanger, en komen in verschillende smaken en texturen. (1)

Waarom zou ik een protein bar eten?

Protein bars worden vaak gebruikt als een manier om eiwit bij te tanken tijdens het werken, sporten of onderweg. Ze kunnen worden gebruikt als een pre-workout snack, om energie te geven voor een training, of als een post-workout snack, om spieren te helpen herstellen en groeien. Ze kunnen ook worden gebruikt als een maaltijdvervanger, om een snelle en gemakkelijke maaltijd te bieden wanneer je onderweg bent of geen tijd hebt om iets anders te maken.

Bevatten protein bars veel suiker?

Het hangt af van het merk en de smaak van de protein bar. Sommige protein bars bevatten toegevoegde suikers, terwijl andere suikervrij zijn of suiker uit natuurlijke bronnen bevatten. Het is daarom belangrijk om de ingrediëntenlijst te lezen voordat je een protein bar koopt.

Zijn protein bars geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Er zijn ook veganistische protein bars beschikbaar voor mensen die geen dierlijke producten consumeren.

Zijn protein bars glutenvrij?

Sommige merken bieden ook glutenvrije protein bars voor mensen met een glutenintolerantie.

Kan ik afvallen door alleen protein bars te eten?

Nee, afvallen kan alleen gebeuren als je een calorie-deficiënt dieet volgt. Eiwit kan wel helpen bij gewichtsverlies, omdat het een verzadigend effect heeft en helpt om hongergevoel te onderdrukken.

Wat is het verschil tussen een protein bar en een eiwitreep?

Een protein bar is een type eetbare bar dat speciaal is samengesteld om een hoog eiwitgehalte te bevatten, terwijl een eiwitreep vaak een eenvoudigere samenstelling heeft en minder koolhydraten en vetten bevat.

Kan ik een protein bar eten als ik een allergie heb voor bepaalde ingrediënten?

Het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te lezen voordat je een protein bar koopt, en te overwegen of je allergisch bent voor bepaalde ingrediënten zoals soja of melkeiwit. Vraag eventueel een professioneel advies, zoals een allergoloog of diëtist.

Hoeveel eiwit bevat een gemiddelde protein bar?

Het eiwitgehalte varieert sterk tussen verschillende merken en smaken van protein bars. Het is daarom belangrijk om de ingrediëntenlijst te lezen om te weten hoeveel eiwit er in een specifieke protein bar zit.

Kan ik een protein bar gebruiken als een pre-workout snack?

Ja, protein bars kunnen worden gebruikt als een pre-workout snack om energie te geven voor een training. Houd er wel rekening mee dat het eiwitgehalte en de hoeveelheid koolhydraten kan variëren, dus het is belangrijk om te overwegen of deze specifieke protein bar geschikt is voor jouw workout en fitnessdoelen.

Samenvatting protein bars

Protein bars zijn een populaire snackoptie voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun eiwitinname te verhogen. Ze zijn gemakkelijk te transporteren en eten, en bieden een snelle en gemakkelijke manier om eiwit bij te tanken tijdens het werken, sporten of onderweg. Echter, het is belangrijk om te weten dat protein bars vaak meer calorieën bevatten dan een gemiddelde eiwitrijke snack, en sommige bevatten toegevoegde suikers en smaakstoffen die de gezondheid kunnen schaden. Het is daarom belangrijk om de ingrediëntenlijst te lezen voordat je een protein bar koopt en te overwegen of ze bij je dieet en gezondheid passen.

Conclusie beste eiwitten 2023

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Protein Bar | Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips