In dit artikel

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

Beste Probiotica | Review (2023) | 6x Probioticum Test!

In dit artikel

Probiotica supplementen of een probioticum is een bepaald voedingssupplement met levende micro-organismen. Deze hebben een effectieve werking op de gezondheid. Daarom willen veel mensen dit supplement in huis halen. Het biedt namelijk verschillende voordelen. Maar natuurlijk kies je altijd alleen voor de beste probiotica als je het beste voor je lichaam en je gezondheid wilt. Daarom ga ik probiotica vergelijken in deze probiotica test. Wat het beste probioticum van 2023 is, dat ga ik je vertellen!

Beste probiotica 2023: Mijn selectie 

 1. Beste probiotica – Nutribites Probiotica
 2. Beste probiotica forte – Flinndal Probiotica Forte
 3. Beste probiotica darmen – Nutribites Probiotica
 4. Beste 14 probiotica stammen – SuperFoodies Probiotica Formule 14 stammen Bio-Kult

Probiotica vergelijken; hoe doe ik dat? 

In deze probiotica review ga ik verschillende probioticum supplementen vergelijken. Dit doe ik op basis van kwaliteit, gebruiksgemak en ervaringen van andere mensen. Ook kijk ik voor het selecteren van de beste probiotica naar de prijs, een eventuele probiotica kortingscode en of je verzendkosten moet betalen. Al die factoren spelen namelijk mee in het bepalen van het beste probioticum product van 2023. Na afloop van deze review lees je wat naar mijn mening het beste probioticum supplement is. Ben je er klaar voor? Mooi, dan gaan we beginnen!

1. Nutribites Probiotica – beste probiotica algemeen 

Ik begin graag met Nutribites Probiotica. Dit probioticum supplement is sterk en veilig gedoseerd en bevat een unieke mix aan levende probiotica die een positief effect hebben op de darmen. Ga je Nutribites Probiotica kopen, dan koop je geen vegan probiotica maar een vegetarisch supplement. Het is hele geschikte probiotica darmen, maar ook probiotica weerstand. Je immuunsysteem krijgt er echt een boost van.

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

Nutribites probiotica ervaringen wijzen erop dat dit een effectief en populair product is. Vraag jij je nu af ‘wat is probiotica?’ of ‘waarom probiotica gebruiken?’, dan vind je daar verderop in dit artikel de antwoorden op.

Je kunt Nutribites Probiotica bestellen voor €26 voor 60 capsules. Dit is relatief voordelig en daarom een goede keuze.

Voordelen Nutribites

✅ De beste probiotica voor vegetariërs;

✅ Probiotica darmen

✅ Sterk en veilig gedoseerd, met 12 verschillende stammen;

✅ Met 13,1 miljard kolonievormende eenheden en met vitamine C en zink;

✅ Met 60 dagen garantie & bedenktijd (100% tevredenheidsgarantie);

✅ Relatief voordelige probiotica prijs;

✅ Probiotica beste getest.

Nadelen Nutribites

❌ Tot een bestelwaarde van €40 betaal je verzendkosten;

❌ Niet geschikt voor veganisten;

❌ Je moet 2 capsules per dag innemen, wat vrij veel is als je moeilijk pillen doorslikt.


Klik hier voor de beste deal

2. Flinndal Probiotica Forte – beste probiotica forte

Op nummer 2 in het rijtje beste probiotica of beste probioticum staat Flinndal Probiotica Forte. Een probiotica pil van Flinndal Probiotica Forte is lactosevrij en vegetarisch. Ze bevatten 6 levende melkzuurbacteriestammen, vitamine C, vitamine D en zink. De ideale probiotica bij diarree (probioticum darmen), maar ook voor het versterken van de weerstand.

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

Doordat Flinndal Probiotica Forte extra sterk is, komen er extra veel goede bacteriën in je darmkanaal en spijsvertering terecht. Wat doet probiotica daar zoal? Die nuttige bacteriën gaan onder andere de strijd aan met de schadelijke bacteriën die binnenkomen. En ze breken voedsel af tot eiwitten, vetten en koolhydraten. Zo kun je ook met probiotica afvallen!

Je kunt Flinndal Probiotica Forte bestellen voor €17,27 voor 30 capsules. Profiteer van een probiotica aanbieding door 90 capsules te kopen voor €40,71. Of kies voor herhaalgemak, de service die Flinndal aanbiedt aan mensen die langdurig vitamines en mineralen willen afnemen. Met kortingscode ‘GROEI‘ krijg je 10% Flinndal korting.

Voordelen Flinndal

✅ Geen onnodige toevoegingen;

✅ Verantwoorde dosering goede probiotica;

✅ Je krijgt probiotica korting als je voor herhaalgemak kiest;

✅ Vegetarische probiotica capsules;

✅ Betaalbare probiotica;

✅ Lactosevrij probioticum.

Nadelen Flinndal

❌ Geen vegan probiotica capsules;

❌ Je betaalt verzendkosten als je niet voor herhaalgemak of een grote verpakking kiest.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

3. SuperFoodies Probiotica Formule 14 stammen bio-kult – beste probiotica 14 stammen

Op nummer 3 staat SuperFoodies Probiotica Formule 14 stammen bio-kult. Dit is een mix van 14 verschillende bacteriestammen, waarvan maar liefst 10 miljard gram gedoseerd is. Je begrijpt wel dat al die verschillende stammen hun eigen werking hebben en daardoor samen een hele mooie combinatie vormen.

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

Deze krachtige formule helpt daarom je darmen gezond te houden en te ondersteunen. Er zitten 7 lactobacillus stammen in, 4 bifidobacterium stammen, 1 lactoccus stam en 1 bodembacterie stam. Ook dragen deze goede probiotica capsules bij aan een sterke weerstand. En dat is zeker geen overbodige luxe. (O.a. lactobacillus acidophilus, lactobacillus lactis, lactobacillus rhamnosus, lactobacillus plantarum en lactobacillus casei)

Je kunt SuperFoodies Probiotica Formule 14 stammen bio kult probioticum kopen voor €19,95 voor 60 capsules en voor €36,95 voor 120 capsules.

Voordelen SuperFoodies

✅ Glutenvrij;

✅ Zuivelvrij;

✅ Vegetarische probiotica darmen;

✅ Minimaal 2 miljard probioticum levende micro-organismen per capsule (sterke probiotica werking);

✅ Beste probiotica voor vegetariërs en mensen met een gevoelige spijsvertering;

✅ Positieve probiotica ervaringen over deze probiotische capsules.

Nadelen SuperFoodies

❌ Tot een bestelwaarde van €59 betaal je verzendkosten bij deze probiotica kopen.


Klik hier voor de beste deal

4. Flinndal Probiotica

Wat is de beste probiotica voor volwassenen en kinderen, maar ook voor mensen die lactosevrij eten en mensen die vegetarisch of veganistisch zijn? Dat is Flinndal Probiotica! Werkelijk een one size fits all oplossing, want Flinndal heeft aan iedereen gedacht met dit supplement. En zoals je van Flinndal gewend bent is de dosering hoog, maar toch veilig en zijn er geen onnodige ingrediënten aan de supplementen toegevoegd.

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

Deze pre probiotica bevat 8 bacteriestammen (1 miljard KVE) en is dagelijks te gebruiken. In een pro en prebiotica capsule zit 600mg probiotica: een verantwoorde dosering voor veilig gebruik.

De andere stoffen in de capsules houden de bacteriën stabiel en levend, wat belangrijk is voor een goede werking. Wat doet probiotica van Flinndal dan zoal in je lichaam? Het zorgt voor een gezonde darmflora en een sterke weerstand. En dat kunnen de meeste mensen in Nederland wel gebruiken, aangezien het gemiddelde eetpatroon lang niet zo gezond is als dat het zou moeten zijn.

Je kunt Flinndal Probiotica kopen voor €13,95 voor 30 capsules en voor €38,45 voor 90 capsules. Je krijgt altijd extra voordeel als je voor Flinndal herhaalgemak kiest. Met kortingscode ‘GROEI‘ krijg je 10% Flinndal korting.

Voordelen Flinndal

✅ Probiotica capsules voor vegetariërs en veganisten;

✅ Pre en probiotica zonder onnodige toevoegingen;

✅ Probioticum voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar;

✅ Beste probioticum voor wie wat moeite heeft met slikken (slechts 1 capsule per dag);

✅ Verantwoord gedoseerde probiotica pillen.

Nadelen Flinndal

❌ Je betaalt verzendkosten voor dit probiotica supplement als je niet voor herhaalgemak of een grote verpakking kiest.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

5. Vitamines per post Probiotica Plus 

Door naar nummer 5 in dit rijtje met probioticum supplementen. Vitamines per post Probiotica Plus bevat per capsule prebiotica en probiotica 4 verschillende probioticastammen en in totaal 10 miljard levende micro organismen. Welke probiotica moet je kopen als vegetariër of veganist? Vitamines per post Probiotica Plus, natuurlijk! Deze capsules zijn ook vrij van histamine. Daarom is deze prebiotica kopen een goed idee.

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

Wat is probiotica van Vitamines per post? Een supplement dat goed haar werk doet en waarvan je 2 tot 3 keer per dag een capsule moet innemen. En wanneer probiotica innemen van dit merk? Op een lege maag of tussen de maaltijden door. 

Je kunt Vitamines per post Probiotica Plus kopen voor €19,95 voor 60 capsules. Dat is een vrij voordelige probiotica en dus een mooie aanbieding!

Voordelen Vitamines per post

✅ Welke probiotica is geschikt voor vegetariërs en veganisten? Vitamines per post Probiotica Plus;

✅ Gratis bezorging door heel Nederland;

✅ Past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven;

✅ Probiotica blaasontsteking, darmen en weerstand;

✅ Volgens Consumentenbond beste probiotica.

Nadelen Vitamines per post

❌ Twee tot drie keer per dag een capsule doorslikken is vrij veel.


Klik hier voor de beste deal

6. Body & Fit Probiotic 10 – 25 Miljard

Tot slot wil ik graag Probioticum van Body & Fit bespreken. Body & Fit Probiotic 10 – 25 Miljard is een probiotica die hoog gedoseerd is. Daardoor is er sprake van een effectieve probiotica werking als je deze probiotische capsules slikt. Elke capsule bevat 25 miljard bacteriën uit 10 verschillende stammen. Elke stam heeft een andere werking. 

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

Body & Fit Probiotic 10 – 25 Miljard is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Wil je deze probioticum kopen, dan kan dat gewoon online. Je kunt deze probiotica kopen voor €44,50 voor 50 capsules. De probiotica ervaringen met dit product zijn positief. Daarover hieronder meer.

Wanneer probiotica innemen van dit merk? Bij voorkeur op een lege maag of tussen de maaltijden door. Dan heeft probiotica het meeste effect.

Voordelen Body & Fit

✅ Vegetarische en veganistische probiotica capsules;

✅ Met 25 miljard nuttige bacteriën;

✅ Neem 1 tot 2 keer per dag een capsule in.

Nadelen Body & Fit

❌ Vrij prijzig product.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste probiotica 2023 

Nu je alle probiotica supplementen hebt ontdekt, heb je misschien voor jezelf al een keuze gemaakt wat de beste probiotica is. Is dat Flinndal Probiotica of toch Nutribites of SuperFoodies? Of heeft een ander priobioticum jouw voorkeur? Misschien wil je eerst graag nog horen wat ik de beste probioticum van 2023 vind. En ik kan je vertellen dat dat de probiotica pillen van Nutribites Probiotica zijn!

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

Nutribites Probiotica is perfect als probiotica blaasontsteking, maar ook eens uitgeroepen tot Consumentenbond beste probiotica. De dosering is heel sterk, maar wel veilig en je hebt 60 dagen de tijd om het te testen. Bevalt Nutribites Probiotica je niet, dan krijg je gewoon je geld terug. Ook zit er vitamine C en zink in, wat ik zelf heel fijn vind. Meestal haal je al voldoende vitamine C uit voeding, maar een beetje extra kan geen kwaad. En zink slik ik eigenlijk al dagelijks. Deze kleine hoeveelheid extra is een mooie aanvulling.

Wat is de beste probiotica voor jou? Ik ben benieuwd naar je mening. Laat gerust een reactie achter onder dit artikel als je het wilt delen. Wil je meer weten over probiotica in het algemeen en vraag je je bijvoorbeeld af ‘waar is probiotica goed voor?’ Lees dan nog even verder.


Klik hier voor de beste deal

Probiotica ervaringen en reviews 

Ben je nieuwsgierig naar de probiotica ervaringen van andere mensen? Ik zocht van elk product een probioticum review op, zodat je een beter beeld krijgt van de werking ervan.

Nutribites Probiotica review 

“Nadat ik het verschil tussen prebiotica en probiotica begreep, wilde ik Nutribites Probiotica kopen. Ik wist allang welke probiotica het zou worden, alleen twijfelde ik nog of ik prebiotica kopen moest of toch probiotica. Verwarrend wel, maar Nutribites bevalt me heel goed en doet goed haar werk. Tevreden mee”, zegt Danny.

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

Flinndal Probitioca Forte review

Fanny zocht naar een probiotica supplement, nadat haar arts dit aanraadde. “Altijd veel last van mijn darmen dus ik ging naar de dokter. Die zei dat ik probiotica kon proberen, maar ik dacht probiotica wat is dat? En het idee dat ik bacteriën innam was wel even wennen, maar mijn dokter had gelijk. Het werkt heel goed. Ook is het fijn dat Flinndal Probiotica Forte extra sterk is en daardoor sneller werkt.”

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

SuperFoodies Probiotica Formule 14 stammen bio-kult ervaring 

Tijdens het bekijken van de bio kult probiotica ervaringen van SuperFoodies Probiotica Formule 14 stammen Bio-kult, viel het mij op hoe positief mensen zijn en deze probiotica de beste noemen. Zo vertelt Renske: “Ik zocht darmflora herstellen probiotica. Echt een top product, want sinds ik dit neem kan ik veel gemakkelijker naar het toilet. Vaak zelfs al direct als ik wakker word. En normaal gesproken kon ik soms maar één keer per drie dagen gaan, dus echt een verbetering.”

Flinndal Probiotica review

“Ik gebruik Flinndal Probiotica een paar keer per jaar als ik constipatie heb. Ik weet nooit goed waardoor ik het krijg, maar Flinndal Probiotica is dan echt de redder in nood. Fijne capsules, goede werking. En omdat ik veganistisch eet mag ik niet alle supplementen zomaar, maar deze zijn wel geschikt voor veganisten.”

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

Vitamines per post Probiotica Plus review

 “Eigenlijk moet ik twee tot drie capsules per dag innemen, maar ik vind dat nogal veel. Er blijft nog weleens een capsule hangen bij mij normaal gesproken. Daarom ben ik geen fan van meerdere pillen per dag slikken. Met deze Vitamines per post Probiotica Plus capsules is dat overigens nog nooit gebeurd hoor dus misschien zou ik er wel meer kunnen nemen. Ik neem er nu een per dag, soms twee. Ze werken goed voor mijn gevoel en dat is het belangrijkste”, luidt de probiotica review van Marjan.

Body & Fit Probiotic 10 – 25 Miljard review

Over Body & Fit Probiotic 10 – 25 Miljard vertelt Ineke enthousiast: “Dit is een van de betere probiotica’s als je het mij vraagt. Het product helpt voldoende.” En Linda zegt: “Heel goed en heel geschikt voor als je last hebt van je darmen en daar graag verandering in aanbrengt.”

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

Wat is probiotica eigenlijk?

Misschien vraag je je nu af wat de probiotica betekenis of probiotisch betekenis is. Je hebt nu namelijk ontdekt wat de beste probiotica supplementen zijn, maar wat zijn probiotica eigenlijk? Of anders gezegd: wat is probioticum en waar is probiotica goed voor?

Wat zijn probiotica supplementen? Probiotica of probioticum zijn levende bacteriën met een goede werking voor de gezondheid. Je darmflora bestaat uit honderden bacteriesoorten, dus er zijn ook allerlei soorten probiotica verkrijgbaar. Ze helpen onder andere bij gewichtsbeheersing, een sterke darmwand en het herstel ervan (probiotica darmen), maar ook bij het tegengaan van ontstekingen. Soms verwarren mensen pre en probiotica met elkaar. Daarom leg ik ook graag uit wat het verschil is tussen probiotica en prebiotica.

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

Pre en probiotica

Pro en prebiotica. Worden nog weleens verward met elkaar. Want wat is probioticum en wat is prebiotica? In principe is het verschil niet zo groot, maar laten we er eens naar kijken.

Wat is probiotica? / probiotica wat is dat? Dit zijn levende bacteriën die het lichaam ondersteunen en bijvoorbeeld de darmflora gezondhouden. Ze helpen ook om een goede spijsvertering en een sterk immuunsysteem te krijgen.

Wat is prebiotica? Dit is de verzamelnaam voor de voeding die de nuttige bacteriën nodig hebben om te overleven. Dankzij prebiotica kan probiotica haar werk doen.

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

Wat zijn goede bacteriën?

Als je denkt aan levende bacteriën, dan denk je vaak aan viezigheid. Schadelijke bacteriën kunnen inderdaad allerlei ziektes en virussen veroorzaken. Toch bestaan er ook goede bacteriën die we nodig hebben om gezond te blijven. Goede bacteriën pakken de schadelijke bacteriën in het lichaam aan, waardoor ze in balans blijven. Hierdoor versterkt je immuunsysteem en ben je beter bestand tegen invloeden van binnenuit en buitenaf. Tegenwoordig krijgen mensen vaak te weinig goede bacteriën binnen. Daarom is het verstandig om je gezonde voedingspatroon aan te vullen met supplementen, zoals probiotica.

Wat de beste probiotica kind is kunnen we niet zo zeggen. Ook zijn de Lucovitaal probiotica ervaringen erg wisselend dus raadpleeg bij twijfel altijd een (huis)arts.

Meer voedingssupplementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van ayurvedische supplementen, energetische supplementen en homeopathische supplementen. Daarnaast hebben probiotica en postbiotica supplementen ook een bewezen positief effect op je gezondheid.

Door de jaren heen hebben concentratie pillen en nootropics van bijvoorbeeld Mindscopic ook veel meer bekendheid verkregen. Vegan supplementen van Orangefit zijn al jarenlang niet meer weg te denken uit het supplementenlandschap.

De meeste voedingssupplementen zijn tegenwoordig verkrijgbaar als supplementen abonnement of vitamine abonnement bij Vitaily, Viteezy, Atida Pure, DailyVita en Specialized Vitamins en vind je terug op onze website. Kwalitatieve supplementen koop je ook bij Vitals, Bonusan, Vitakruid, Orthica, AOV, Consiouz Supplements of Flinndal.

Voedingssupplementen gaan verder dan enkel vitamines en mineralen. Denk namelijk ook eens aan glucosamine, guarboonvezels, Lactobacillus rhamnosus GG, luteïne supplementen, psylliumvezels, pterostilbeen supplementen en quercetine supplementen. De mooie en krachtige merken bieden ook resveratrol supplementen, zeaxanthine supplementen, relax supplementen, supplementen voor rust en ontspanning, prostaat supplementen, oog supplementen en cholesterolverlagende supplementen. Al jarenlang zijn populair sportsupplementen, beauty supplementen, anti-aging supplementen en afslankpillen.

Zit je juist wat minder lekker in je vel dan zijn supplementen somber gevoel, supplementen prikkelbaar gevoel, supplementen neerslachtig of supplementen depressie wellicht een oplossing. Ook rustgevende supplementen en Q10 supplementen kunnen een waardevolle toevoeging zijn.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Probiotica Review (2022) 6x Probioticum Test

Meest gestelde vragen over probiotica

Weet jij inmiddels alles over probiotica of probioticum? Of heb je nog wat vragen? Weet je al wat de best werkende probiotica is en welke probiotica voor darmen geschikt is? Dit en meer lees je hieronder, want de meest gestelde vragen heb ik uitgelicht en beantwoord. Doe er je voordeel mee!

Wat is de beste probiotica? 

Ga je probiotica slikken, dan wil je natuurlijk weten wat de beste probiotica vrouw of man is. Dus welke probiotica is de beste? Probiotica voor vrouwen en voor mannen kan in principe hetzelfde product zijn. De vraag is waar je probiotica voor gebruiken wilt. En wil je een sterk supplement (probiotica forte) of is een standaard supplement voldoende? Vraag je aan mij: probiotica welke is goed, dan antwoord ik: Nutribites Probiotica. Naar mijn mening is dat het beste probiotica supplement van 2023 is.

Wanneer moet je probiotica innemen?

Heb je een probiotica supplement gevonden dat past bij jouw wensen, dan is het belangrijk dat je hem op het juiste moment inneemt. Anders wordt de werking minder of kan het zelfs zijn dat het supplement helemaal geen effect heeft. Welke soort je ook koopt (probiotica vegan, vegetarisch, lactosevrij of glutenvrij), op de vraag ‘probiotica wanneer innemen’ is het antwoord steeds hetzelfde. Het liefst op een lege maag of tussen de maaltijden door. 

Is er een probiotica aanbieding?

Wil je probiotica tegen winderigheid of probiotica tegen depressie gebruiken, dan heb je het vaak snel nodig. Je wilt dan niet wachten tot er een probiotica aanbieding of probiotica kortingscode voorbij komt. Toch kun je vaak alsnog korting scoren door een grotere verpakking te kiezen. Bij de meeste merken zijn grote verpakkingen namelijk voordeliger dan de kleine verpakkingen. En die grote verpakking kun je ook gerust even bewaren. De volgende keer dat je probioticum nodig hebt, heb je het alvast op voorraad in huis. Wel zo handig en het scheelt in de portemonnee. Daarnaast is er ook een verschil tussen de prijs van verschillende probiotica producten, dus let daar ook op.

Waarom probiotica gebruiken?

De voordelen probiotica of de redenen waarom men probiotica gebruikt, zijn uiteenlopend. Sommige mensen kopen probiotica tegen depressie, anderen gebruiken probiotica tegen winderigheid (probiotica prikkelbare darm). Als je vraagt: probiotica, waar goed voor? Dan is het antwoord meestal de darmflora en weerstand. Maar weet dus dat het gebruik van een probiotica supplement voor meerdere dingen goed is. Ook helpt probiotica bij gewichtsbeheersing, waardoor men het ook graag gebruikt tijdens het afvallen. (1)

Conclusie beste probiotica 2023 

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Probiotica | Review (2023) | 6x Probioticum Test!

Laat een reactie achter