In dit artikel

Beste Probiotica Review 6x Test!

Beste Probiotica | Review (2023) | 6x Test!

In dit artikel

Probiotica is een voedingssupplement met levende micro-organismen. Volgens de Maag Lever Darm Stichting is probiotica heel gunstig voor de menselijke gezondheid. De grote hoeveelheden levende bacteriën houden de darmflora gezond. Maar natuurlijk kies je altijd alleen voor de beste probiotica als je het beste voor je lichaam en je gezondheid wilt. Lees verder om te ontdekken welke dat is!

Kort samengevat:

De beste probiotica van 2023 is Nutribites Probiotica. Dit merk heeft 13 bacteriële stammen in haar probiotica supplement zitten die levend de darmen bereiken en 13,1 miljard KVE. Vitamine C en zink is toegevoegd voor je weerstand. Een mooie dosering voor een eerlijke prijs.

Probiotica vergelijken; hoe doen we dat? 

Probiotica vergelijken; hoe doen we dat?  In deze probiotica review ga ik probiotica supplementen vergelijken. Dit doe ik op basis van kwaliteit, ingrediënten, gebruiksgemak en ervaringen van klanten. Ook kijk ik voor het selecteren van de beste probiotica naar mijn kennis en ervaring als orthomoleculair therapeut en deel ik probiotica kortingscodes met je. Al die factoren spelen namelijk mee in het bepalen van het beste probiotica product.

Beste Probiotica keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagAantal StammenCFU/KVE
1.Nutribites€26€0,871313,1 miljard
2.Vitakruid Symflora€39,90€1,3381 miljard
3.Vitals Microbiol€79,95€1,3335 miljard
4.Orthovitaal€39,95€0,671125 miljard
5.Naturecan€23,99€0,401210 miljard

1. Nutribites Probiotica 

Ik begin graag met Nutribites Probiotica. Dit probiotica supplement is sterk en veilig gedoseerd en bevat een unieke mix aan levende probiotica die een positief effect hebben op de darmen. Het bevat 13 bacteriële stammen en 13,1 miljard KVE per dosering. Bovendien zit er vitamine C en zink in. Dit supplement is verder vrij van suiker, gelatine, GMO en synthetische smaakstoffen.

Beste Probiotica Review 6x Test!

Ga je Nutribites Probiotica bestellen, dan koop je een vegetarisch supplement. Zo komt de verhouding tussen schadelijke bacteriën en probiotische bacteriën beter in balans. Het is hele geschikte probiotica voor de darmen en weerstand. Je immuunsysteem krijgt er ook echt een boost van. Zo kun je op een veilige manier je lichaam ondersteunen.

Je kunt Nutribites Probiotica bestellen in een verpakking met 60 capsules. Deze is relatief voordelig en daarom een goede keuze. Het advies is om 2 capsules per dag in te nemen met water, waardoor je 1 maand met een verpakking doet. Zo krijgen de miljoenen micro organismen goed de kans om hun werk te doen en je darmflora gezond te houden.

Voordelen Nutribites

✅ De beste probiotica voor vegetariërs;

✅ Sterk en veilig gedoseerd, met 13 verschillende stammen;

✅ Met 13,1 miljard kolonievormende eenheden en met vitamine C en zink;

✅ Met 60 dagen garantie & bedenktijd (100% tevredenheidsgarantie);

✅ Relatief voordelige probiotica prijs;

✅ Van verschillende probiotica supplementen is deze probiotica als beste getest.

Nadelen Nutribites

❌ Niet geschikt voor veganisten;

❌ Je moet 2 capsules per dag innemen, wat vrij veel is als je moeilijk pillen doorslikt.


Bekijk meer productinformatie

2. Vitakruid Symflora Basis Sachets

Het volgende goede probiotica supplement is probiotica poeder. Het betreft Vitakruid Symflora Basis Sachets. Het bevat 8 bacteriële stammen en 1 miljard KVE. Er zit zowel probiotica als prebiotica in, maar ook enzymen en mineralen. Dit probiotica supplement kan tegen zuur en gal, waardoor de bacteriën je darmen levend zullen bereiken. Het resultaat is dat het effectiever is.

Beste Probiotica Review 6x Test!

Volgens onderzoek heeft Vitakruid Symflora Basis Sachets een hoge activiteit in het spijsverteringsstelsel. Ook zorgt het voor een goede darmflora. Doordat er extra mineralen en enzymen aan toegevoegd zijn, stimuleert het een goede spierfunctie.

Het advies is om 1 sachet Vitakruid Symflora Basis Sachets per dag in te nemen. Even mengen met water en goed roeren, dan kun je je glas leegdrinken. De sachets beschermen de probiotica heel goed tegen vocht, lucht en licht. Als je dit probiotica supplement wilt bestellen, gebruik dan kortingscode GROEI tijdens het afrekenen, voor 20% korting.

Voordelen Vitakruid Symflora

✅ Het bevat 8 bacteriële probiotica stammen;

✅ Hoogwaardig probiotica supplement in kwalitatieve sachets, dus gemakkelijk in te nemen voor iedereen en blijft langer houdbaar en effectief;

✅ Je krijgt 20% korting op de beste probiotica van Vitakruid met kortingscode GROEI;

✅ Bevat extra mineralen en enzymen in combinatie met nuttige bacteriën, voor een goede darmflora en spierfunctie;

✅ Effectiever supplement, omdat het bestand is tegen zuur en gal (zal daardoor levend de darmen bereiken).

Nadelen Vitakruid Symflora

❌ De sachets zijn wel wat prijziger dan de meeste probiotica pillen.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

3. Vitals Microbiol Trio Platinum

Door naar Vitals Microbiol Trio Platinum. Dit probiotica bevat 3 bekende stammen (LA-5, BB-12 en LGG). Deze zijn als combinatie heel krachtig, is wetenschappelijk bewezen. Bovendien zitten er 15 miljard bacteriën in een capsule, voor een gezonde darmflora. Dit supplement is vrij van allergenen en dierlijke ingrediënten. Daardoor is het ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Door een onafhankelijk onderzoek van TNO kwam Vitals als beste uit de test met haar probiotica pillen.

Beste Probiotica Review 6x Test!

Vitals Microbiol Trio Platinum verbetert de darmflora en daardoor indirect ook het immuunsysteem. En die moet sterk zijn voor een goede, algehele gezondheid. Je kunt dit supplement ook nemen als je je darmflora extra wilt ondersteunen na een antibioticakuur of wanneer je spijsverteringsproblemen hebt. Doordat de plantaardige capsules alleen zijn aangevuld met natuurlijke hulpstoffen, worden ze goed opgenomen in het lichaam.

Het advies is om 1 capsule Vitals Microbiol Trio Platinum per dag in te nemen met water. De donker violet verpakking beschermt de capsules optimaal tegen lucht, licht en vocht. Zo blijven de bacteriën in het probiotica supplement levend en effectief tot het moment van inname en opname door het lichaam. Wil je dit supplement met korting bestellen? Met de kortingscode GROEI krijg je 20% korting op je aankoop.

Voordelen Vitals Microbiol Trio Platinum

✅ 100% plantaardig en allergeenvrij supplement (geschikt voor vegetariërs en veganisten);

✅ Verpakking beschermt optimaal tegen vocht, lucht en licht;

✅ Bevat 3 bekende stammen (LA-5, BB-12 en LGG) die wetenschappelijk bewezen heel krachtig zijn in combinatie met elkaar;

✅ Je krijgt 20% korting op je aankoop met kortingscode GROEI.

Nadelen Vitals Microbiol Trio Platinum

❌ Het is in verhouding wel een prijziger supplement.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

4. Orthovitaal Bioflora

Orthovitaal Bioflora is een probiotica supplement dat helemaal veganistisch is. Het bevat een mix van 11 bacteriestammen en 25 miljard KVE per capsule. Deze krachtige dosering is daardoor erg effectief in het lichaam. Er is ook zink aan toegevoegd.

Beste Probiotica Review 6x Test!

Orthovitaal Bioflora ondersteund een gezonde darmflora. De mix is samengesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek en is een goede ondersteuning voor het hele immuunsysteem. Er zit ook zink in, wat zorgt voor een normale werking van het immuunsysteem. Een dubbel effectieve werking, dus.

Het advies is om 1 Orthovitaal Bioflora capsule per dag in te nemen met water. De capsules zijn bestand tegen maagzuur, waardoor de inhoud heelhuids je darmen bereikt. Daardoor is dit supplement heel effectief. Wil je 20% korting op je bestelling ontvangen? Vergeet dan niet om kortingscode GROEI in te vullen tijdens het afrekenen.

Voordelen Orthovitaal Bioflora

✅ Het bevat 11 bacteriestammen en 25 miljard KVE per capsule;

✅ Capsules die bestand zijn tegen maagzuur, zodat het effectiever is;

✅ Supplement dat geschikt is voor vegetariërs en veganisten;

✅ Je krijgt 20% korting op je aankoop als je kortingscode GROEI gebruikt.

Nadelen Orthovitaal Bioflora

❌ Dit supplement is niet vrij van eventuele onnodige toevoegingen.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

5. Naturecan Digest Capsules

Het volgende probiotica is Naturecan Digest Capsules. Dit zijn 100% vegan capsules, getest door een onafhankelijke partij. Naturecan is een klimaat neutraal bedrijf, dus gedraag zich ook goed voor het milieu. De supplementen bevatten een synergetische formule met o.a. 12 levende bacteriën en 10 bio KVE’s. Er is chloride aan toegevoegd om de spijsvertering te ondersteunen en er zit Lactospore in (een klinisch gevalideerd probiotica).

Beste Probiotica Review 6x Test!

Naturecan Digest Capsules bevatten een unieke mix aan levende bacteriën en vitaminen voor een goede spijsvertering. Ze zijn daarom een goede keuze voor je gezondheid. Er zijn vitamine C en D3 aan toegevoegd voor het behoud van een sterk immuunsysteem. Dankzij de aanwezige chloride wordt zoutzuur in de maag geproduceerd, wat weer bijdraagt aan een normale spijsvertering.

Het advies is om 1 capsule Naturecan Digest Capsules per dag in te nemen met water. Wil je extra voordelig aan de slag met dit alternatief voor probiotica voor je darmen van Kruidvat? Gebruik dan kortingscode GROEI tijdens het afrekenen en ontvang 15% korting op je bestelling.

Voordelen Naturecan Digest

✅ Het bevat 12 levende bacteriestammen en 10 bio KVE’s;

✅ Met chloride, vitamine C en vitamine D3 voor een sterk immuunsysteem en gezond spijsverteringsstelsel;

✅ Je krijgt 15% korting met de kortingscode GROEI;

✅ Dit supplement is 100% veganistisch en getest door een onafhankelijke partij.

Nadelen Naturecan Digest

❌ Capsules zijn wat minder makkelijk in te nemen dan sachets, mocht je moeite hebben met suppletie doorslikken. Dan zijn deze niet optimaal.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

6. Sea Moss Mountain Probiotica Complex

SeaMoss Mountain Probiotica Complex is een hoog gedoseerd voedingssupplement met een mix van 20 bacteriestammen die mogelijk een gunstig effect kunnen hebben op het spijsverteringsstelsel. Het supplement bevat 60 capsules van 60 miljard KVE per portie en is vrij van zuivel, soja, gluten en GMO. Het supplement bevat geen schadelijke toevoegingen.

Beste Probiotica Review 6x Test!

Dankzij SeaMoss Mountain Probiotica Complex ondersteun je je algehele gezondheid op een effectieve manier. Hoe hoger het aantal KVE’s in een probiotica pil, des te meer levende bacteriën het bevat. In dit geval zijn dat er heel veel (60 miljard).

Het is aanbevolen om 1-2 capsules per dag met water in te nemen en het supplement goed afgesloten, droog, koel en buiten het bereik van kinderen te bewaren. SeaMoss Mountain Probiotica Complex is beschikbaar voor een snelle bezorging, met gratis levering bij aankopen van €65 of meer. Lezers kunnen 5% korting krijgen op hun aankoop met de kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Sea Moss Mountain

✅ Hooggedoseerd probiotica supplement met 20 bacteriestammen en 60 miljard KVE per capsule;

✅ Vrij van zuivel, soja, gluten en GMO;

✅ Snelle bezorging met gratis levering bij aankopen van €65 of meer. Je krijgt 5% korting als je mijn kortingscode GROEIgebruikt.

Nadelen Sea Moss Mountain

❌ Het supplement zit niet in een capsule die tegen maagzuur bestand is.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Mijn beste probiotica 2023 

Nu je alle probiotica supplementen hebt ontdekt, heb je misschien voor jezelf al een keuze gemaakt wat de beste probiotica is. Misschien wil je toch eerst graag nog horen wat ik als orthomoleculair therapeut de winnende probiotica vind. En ik kan je vertellen dat zijn de probiotica pillen van Nutribites Probiotica!

Beste Probiotica Review 6x Test!

Nutribites Probiotica is perfect als probiotica blaasontsteking, maar ook eens uitgeroepen tot Consumentenbond beste probiotica. De dosering is heel sterk, maar wel veilig en je hebt 60 dagen de tijd om het te testen. Bevalt Nutribites Probiotica je niet, dan krijg je gewoon je geld terug. Ook zit er vitamine C en zink in, wat ik zelf heel fijn vind. Meestal haal je al voldoende vitamine C uit voeding, maar een beetje extra kan geen kwaad. En zink slik ik eigenlijk al dagelijks. Deze kleine hoeveelheid extra is een mooie aanvulling.


Bekijk meer productinformatie

Probiotica supplement ervaringen en reviews 

Ben je nieuwsgierig naar de probiotica ervaringen van andere mensen? Ik zocht van elk product een probiotica review op, zodat je een beter beeld krijgt van de werking ervan.

Nutribites Probiotica review 

“Nadat ik het verschil tussen prebiotica en probiotica begreep, wilde ik Nutribites Probiotica kopen. Ik wist allang welke probiotica het zou worden, alleen twijfelde ik nog of ik prebiotica kopen moest of toch probiotica. Verwarrend wel, maar Nutribites bevalt me heel goed en doet goed haar werk. Tevreden mee”, zegt Danny.

Beste Probiotica Review 6x Test!

Vitakruid Symflora Basis Sachets review

Lize vindt Vitakruid Symflora Basis Sachets een fijn product. “Ik neem het elke ochtend nadat ik het heb laten oplossen in lauw water. Even laten staan en dan op een lege maag opdrinken. Het is gemakkelijk in gebruik en ik merk echt verbetering in mijn darmen.”

Vitals Microbiol Trio Platinum review

Mike schrijft over Vitals Microbiol Trio Platinum: Ik heb dit onlangs gekocht en de kwaliteit is top. Vooral om mijn immuunsysteem en darmgezondheid te ondersteunen. Mijn spijsvertering werkt veel beter sinds ik dit neem en ik voel mij gezonder. Ook is het makkelijk in te nemen, geen bijwerkingen, dus een aanrader.”

Orthovitaal Bioflora review

Orthovitaal Bioflora wordt goed gewaardeerd door klant Robin. “Fantastisch, want ik voel mij veel beter sinds ik dit neem. Het is heel effectief en die 11 zorgvuldig geselecteerde stammen helpen mijn darmen om gezond te blijven. Ook fijn dat het vegetarisch is en bestand tegen maagzuur. Zo komen alle bacteriën echt op de plaats van bestemming. Zeker een aanrader!”

Naturecan Digest capsules review

Ik moest hem even vertalen, maar de in het Grieks geschreven review van Radjek vertelt: “Naturecan Digest Capsules is het beste dat ik heb genomen voor prikkelbare darm tot nu toe. Het heeft me veel geholpen.”

SeaMoss Mountain Pro Bio Culturen Complex review

Over SeaMoss Mountain Probiotica Complex zijn nog geen reviews gedeeld door klanten. Maar door de hoge kwaliteit en dosering kan het veel voor je lichaam kan betekenen. Daarom ga ik in dit geval uit van ‘geen bericht is goed bericht’. Wat denk jij?

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Probiotica kopen checklist

Wil je graag probiotica kopen? Gebruik onderstaande checklist om een goede keuze te maken. Zo krijg je altijd waar voor je geld en ervaar je het meeste gebruiksgemak.

Bepaal de nodige dosering

Wil jij een probiotica supplement nemen ter onderhoud? Dan is een meer algemene dosering prima. Deze kun je afmeten aan het aantal aanwezige bacteriestammen en de hoeveelheid KVE’s per capsule/dosering. Heb je problemen met je spijsvertering of heb je een lage weerstand? Dan kan het nuttig zijn om een hogere dosering te kiezen. Heb je geen idee hoe je dit bepaalt? Neem dan contact met mij op (ik ben orthomoleculair therapeut) of raadpleeg een arts.

Bepaal de vorm van de suppletie

Heb je moeite met capsules doorslikken? Weet dan dat je ook probiotica in sachetvorm kunt kopen. De inhoud van zo’n sachet los je op in water, waarna je het opdrinkt. Dat is een stuk gemakkelijker voor veel mensen. Vind je capsules doorslikken geen probleem, dan zijn capsules wellicht handiger. Ook voor onderweg.

Bepaal vooraf je budget voor de levende micro organismen

Bepaal van tevoren wat je wilt uitgeven aan probiotica pillen. Ze zijn er in verschillende prijsklassen, dus er is voor ieder wat wils. Door vooraf je budget te bepalen, geef je niet onnodig extra geld uit. Met mijn kortingscodes (die op een aantal supplementen in dit artikel van toepassing zijn) hoef je sowieso nooit teveel geld te betalen.

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen. En ik weet dat probiotica hierin heel belangrijk is.

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod! Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Meer voedingssupplementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Probiotica Review 6x Test!

Meest gestelde vragen over probiotica

Weet jij inmiddels alles over probiotica supplementen? Of heb je nog wat vragen? De meest gestelde vragen heb ik uitgelicht en beantwoord. Doe er je voordeel mee!

Wat is de beste probiotica? 

Het beste probiotica supplement is Nutribites Probiotica. Dit supplement is perfect als probiotica bij blaasontsteking, maar is ook eens uitgeroepen tot Consumentenbond’s favoriet. De dosering is hoog, maar wel veilig en je hebt 60 dagen de tijd om het te testen. Ook zit er vitamine C en zink in. Meestal haal je al voldoende vitamine C uit voeding, maar een beetje extra kan geen kwaad. Verder is Nutribites altijd goed betaalbaar.

Wanneer moet je probiotica innemen?

Heb je een probiotica supplement gevonden dat past bij jouw wensen, dan is het belangrijk dat je hem op het juiste moment inneemt. Anders wordt de werking minder of kan het zelfs zijn dat het supplement helemaal geen effect heeft. Welke soort je ook koopt (probiotica vegan, vegetarisch, lactosevrij of glutenvrij), op de vraag ‘probiotica wanneer innemen’ is het antwoord steeds hetzelfde. Het liefst op een lege maag of tussen de maaltijden door. 

Kan ik probiotica korting krijgen?

Wil je graag probiotica korting scoren? Dat kan bij verschillende suppletiemerken. In dit artikel heb ik je verteld over de beste pillen met probiotica. De aanbieders waarbij ik een kortingscode heb kunnen regelen, vind je hierin ook terug. Kijk even bij de product beschrijvingen om te ontdekken welke kortingscode je kunt gebruiken als je je favoriete probiotica capsule gaat bestellen. Ik kan alvast verklappen dat er genoeg probiotica aanbiedingen zijn waar je gebruik van kunt maken!

Waarom probiotica gebruiken?

De voordelen probiotica of de redenen waarom men probiotica gebruikt, zijn uiteenlopend. Sommige mensen kopen probiotica tegen depressie, anderen gebruiken probiotica tegen winderigheid (probiotica prikkelbare darm). Als je vraagt: probiotica, waar goed voor? Dan is het antwoord meestal de darmflora en weerstand. Maar weet dus dat het gebruik van een probiotica supplement voor meerdere dingen goed is. Ook helpt probiotica bij gewichtsbeheersing, waardoor men het ook graag gebruikt tijdens het afvallen.

Wat is het belang van kolonievormende eenheden in probiotica capsules en hoe vertegenwoordigen deze eenheden de hoeveelheid bacteriën?

Kolonievormende eenheden (ook wel aangeduid als CFU’s of colony forming units in het Engels) zijn een maat voor het aantal levensvatbare bacteriën in probiotica capsules. Dit aantal vertegenwoordigt de hoeveelheid bacteriën die in staat zijn om zich te vermenigvuldigen en een kolonie te vormen. Een hoge CFU-waarde betekent dat er veel levensvatbare bacteriën in het supplement aanwezig zijn, wat kan bijdragen aan de effectiviteit van het supplement.

Welke soorten probiotica bevatten lactobacillus plantarum, lactobacillus rhamnosus, lactobacillus acidophilus, lactobacillus rhamnosus gg en lactobacillus casei?

Deze soorten probiotica zijn enkele van de meest onderzochte bacteriestammen. Ze komen van nature voor in het menselijke spijsverteringskanaal en worden beschouwd als goede bacteriën. Ze zijn ook te vinden in verschillende probiotica supplementen en probiotische voeding zoals gefermenteerde voedingsmiddelen. Lactobacillus rhamnosus GG is een specifieke stam van Lactobacillus rhamnosus die bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen.

Wat is het verschil tussen goede bacteriën en slechte bacteriën in de context van probiotica?

Goede bacteriën, vaak aanwezig in probiotische supplementen, zijn de bacteriestammen die bijdragen aan een gezonde darmflora en het immuunsysteem ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn lactobacillus plantarum en lactobacillus casei. Slechte bacteriën daarentegen zijn ziekteverwekkende organismen die infecties kunnen veroorzaken. Probiotica helpen bij het in balans houden van deze goede en slechte bacteriën in het lichaam.

Hoe kan het slikken van probiotica capsules helpen om een evenwicht te bewaren tussen verschillende bacteriestammen in de darm?

Het slikken van probiotica capsules kan helpen om de diversiteit en balans van bacteriën in de darm te bevorderen. Probiotica zijn levende micro-organismen die, wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden ingenomen, gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Ze kunnen bijdragen aan het herstel van de darmflora na bijvoorbeeld een antibioticakuur, die zowel de goede als slechte bacteriën kan uitputten.

Hoe kies je het beste probiotica supplement om te kopen, gezien de verschillende soorten en stammen beschikbaar?

Het kiezen van het beste probiotica supplement hangt af van je individuele gezondheidsbehoeften en doelen. Zoek naar producten met meerdere stammen, waaronder onderzochte bacteriestammen zoals lactobacillus plantarum, lactobacillus rhamnosus en lactobacillus casei. Let ook op het aantal kolonievormende eenheden, aangezien een hogere CFU meestal een hogere potentie betekent. Het is ook belangrijk om een betrouwbare bron te kiezen om er zeker van te zijn dat de probiotica levende organismen bevatten en effectief zijn.

» Referenties

1. ‘Probiotics: What You Need To Know’ – Yisong Wang, Ph.D., and David Shurtleff, Ph.D., August 2019.
https://www.nccih.nih.gov/health/probiotics-what-you-need-to-know

2. ‘Probiotics – Fact Sheet for Health Professionals’ – June 2, 2022.
https://ods.od.nih.gov/factsheets/Probiotics-HealthProfessional/

3. ‘Current status of probiotic and related health benefits’ – Tridip K. Das, Shrabani Pradhan, Sudipta Chakrabarti, Keshab Chandra Mondal, Kuntal Ghosh, December 2022.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2772502222001457

4. ‘Understanding the health benefits of taking probiotics’ – August 8, 2022.
https://www.health.harvard.edu/nutrition/understanding-the-health-benefits-of-taking-probiotics

5. ‘Maag Lever Darm Stichting. (n.d.). Probiotica.’
https://www.mlds.nl/gezonde-buik/probiotica/

» Referenties

Conclusie beste probiotica supplementen 2023 

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (roepnaam Lotte) is werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut. Ze begeleidt mensen met gezondheidsklachten zoals: huidklachten (acne, psoriasis, eczeem), hormonale klachten, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Dit doet Lotte door middel van labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een goede mindset. Meer over Charlotte Anne? >>
Anderen bekeken ook

2 Reacties on Beste Probiotica | Review (2023) | 6x Test!

  Marianne
  02/01/2023

  14 14 stammen Bio-Kultstammen Bio-Kult14 stammen Bio-Kult Deze heb ik gelezen , dat er veel te weinig in zit !!!

   Martijn (Ervaringsdeskundige)
   26/05/2023

   Beste Marianne, bedankt voor je reactie. Ik zou je ook eerder de probiotica van Nutribites of Seamoss Mountain adviseren.

Laat een reactie achter