In dit artikel

PQQ | Review (2023)

In dit artikel

PQQ, ook wel bekend als pyrroloquinoline quinone, is een vitamine-achtige stof die recentelijk veel aandacht heeft gekregen vanwege zijn potentiële gezondheidsvoordelen. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat PQQ precies is, waar het voor wordt gebruikt en welke feiten er bekend zijn over deze stof. We zullen ook ingaan op de gezondheidsvoordelen van PQQ, de mogelijke bijwerkingen en overige interessante informatie. Tot slot zullen we de 5 meest gestelde vragen over PQQ beantwoorden.

Wat is PQQ?

PQQ is een vitamine-achtige stof die van nature voorkomt in verschillende voedingsmiddelen, zoals groene thee, kiwi’s en paprika’s. Het is een antioxidant en wordt vaak beschouwd als een “vitamine B-achtige” stof. PQQ is in staat om energie te produceren in cel mitochondriën, dat is de krachtcentrale van onze cellen, en het beschermt tegen oxidatieve stress.

Waar wordt PQQ voor gebruikt?

PQQ wordt vaak gebruikt als een supplement voor een aantal gezondheidsvoordelen. Het wordt vaak genomen om de geestelijke helderheid en cognitieve prestaties te verbeteren, energie te verhogen en het immuunsysteem te ondersteunen. PQQ wordt ook vaak genomen om de hartgezondheid te verbeteren en de stofwisseling te bevorderen.

Feiten over PQQ

 • PQQ is een antioxidant.
 • PQQ is van nature voorkomt in voedingsmiddelen zoals groene thee, kiwi’s en paprika’s.
 • PQQ kan energie produceren in cel mitochondriën.
 • PQQ kan beschermen tegen oxidatieve stress.

Gezondheidsvoordelen van PQQ

 • Verbetert de geestelijke helderheid en cognitieve prestaties
 • Verhoogt de energie
 • Ondersteunt het immuunsysteem
 • Verbetert de hartgezondheid
 • Bevordert de stofwisseling

Mogelijke bijwerkingen van PQQ

Er zijn weinig bijwerkingen gemeld bij het gebruik van PQQ als supplement. Sommige mensen rapporteren milde maagklachten of diarree. Het is aanbevolen om een arts te raadplegen voordat u PQQ gaat gebruiken als u zwanger bent, borstvoeding geeft of medicijnen gebruikt.

Overige interessante informatie over PQQ

 • PQQ wordt vaak gecombineerd met andere antioxidanten, zoals co-enzym Q10, voor een extra boost aan de gezondheid.
 • PQQ is een van de weinige stoffen die in staat is om zichzelf te regenereren, waardoor het een langer werkingsduur heeft in vergelijking met andere antioxidanten.
 • Er zijn aanwijzingen dat PQQ een rol kan spelen bij de ontwikkeling van nieuwe mitochondriën, wat kan leiden tot verbetering van de energieproductie en de stofwisseling in het lichaam.

Meer vitamines voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitaminesmineralen en spoorelementenomega 3 vetzureneiwittenfytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice. Je zou ook kunnen overwegen om eens een vitaminetest te laten doen. Zo ontdek de exact hoe je ervoor staat.

Vitamine supplementen zijn er tegenwoordig in heel veel varianten. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3vitamine B5vitamine B6vitamine B12 en vitamine C.

Eigenlijk mag een goede multivitaminevitamine D3vitamine Evitamine K2foliumzuur (B11) of folaat en haar vitamine ook niet ontbreken. De wat nog minder populaire vitamines zoals biotinecholinemyo-inositol en PQQ krijgen ook steeds meer bekendheid. Nog niet zoveel als bijvoorbeeld de voordelen van vitamine C ascorbinezuur maar het is een mooie ontwikkeling.

Wat tegenwoordig ook erg handig is zijn al jouw vitamines in abonnementsvorm. Dan krijg je periodiek jouw vitaminen per post thuisgestuurd.

Wil je meer weten over al deze vitamines? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

5 meest gestelde vragen over PQQ

Wat is PQQ precies?

PQQ is een vitamine-achtige stof die van nature voorkomt in verschillende voedingsmiddelen, zoals groene thee, kiwi’s en paprika’s. Het is een antioxidant en wordt vaak beschouwd als een “vitamine B-achtige” stof.

Waarom zou ik PQQ gebruiken?

PQQ wordt vaak genomen om de geestelijke helderheid en cognitieve prestaties te verbeteren, energie te verhogen en het immuunsysteem te ondersteunen. PQQ wordt ook vaak genomen om de hartgezondheid te verbeteren en de stofwisseling te bevorderen.

Zijn er bijwerkingen van PQQ?

Er zijn weinig bijwerkingen gemeld bij het gebruik van PQQ als supplement. Sommige mensen rapporteren milde maagklachten of diarree. Het is aanbevolen om een arts te raadplegen voordat u PQQ gaat gebruiken als u zwanger bent, borstvoeding geeft of medicijnen gebruikt.

Wat is de aanbevolen dosering voor PQQ?

De aanbevolen dosering voor PQQ varieert afhankelijk van de persoon en het doel van het supplement. Het is aanbevolen om een arts te raadplegen voor specifieke aanbevelingen.

Kan ik PQQ nemen met andere supplementen?

PQQ kan worden genomen met andere supplementen, zoals Co-enzym Q10, om de gezondheidsvoordelen te maximaliseren. Het is wel aanbevolen om een arts te raadplegen voor specifieke aanbevelingen.

In conclusie, PQQ is een vitamine-achtige stof met potentiële gezondheidsvoordelen. Zoals met elk supplement, is het belangrijk om met een arts te overleggen voordat u PQQ gaat gebruiken. PQQ wordt vaak genomen om de geestelijke helderheid, cognitieve prestaties, energie en het immuunsysteem te verbeteren, maar

ook om de hartgezondheid te verbeteren en de stofwisseling te bevorderen. Hoewel er weinig bijwerkingen zijn gemeld, is het belangrijk om een arts te raadplegen voordat u PQQ gaat gebruiken, vooral als u zwanger bent, borstvoeding geeft of medicijnen gebruikt. PQQ kan ook worden genomen in combinatie met andere supplementen, maar het is aanbevolen om een arts te raadplegen voor specifieke aanbevelingen. In ieder geval is PQQ een stof die de moeite waard is om verder te onderzoeken, om te zien of het iets kan bijdragen aan uw gezondheid en welzijn.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on PQQ | Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips