In dit artikel

Beste Q10 Alternatief Review

Beste Pharma Nord Q10 Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Ben je op zoek naar het beste alternatief voor Pharma Nord Q10? Dit artikel helpt jou het beste alternatief voor Pharma Nord Q10 te vinden. Q10 is een heel krachtige vitamine-achtige stof die het lichaam ondersteunt en ook beschermt. Volgens Kanker.be helpt Q10 ook tegen vermoeidheid bij kanker en bevordert het de weerstand. Kortom: een krachtig supplement waarvan jij alleen de beste variant in huis wilt halen!

Kort samengevat:

Het beste Pharma Nord Q10 alternatief van 2023 is Vitals Q10. Dit merk heeft een hoge, maar veilige dosering en is omgerekend per dag toch heel eerlijk geprijsd.

Pharma Nord Q10 Alternatief vergelijken; hoe doen we dat?

Om het beste Pharma Nord Q10 alternatief te kiezen, ga ik een zorgvuldige test uitvoeren. Hierbij let ik op de ingrediënten, samenstelling en kwaliteit van elk alternatief, maar ook op klantreviews. Verder zijn de praktische voordelen en de suppletievorm (capsule of tablet) relevant. Ook kijk ik naar of een merk duurzaam is en of er andere pluspunten (of juist minpunten) zijn.

Beste Pharma Nord Q10 alternatief Keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagVormToevoeging
1. Vitals Q10€34,95€0,58UbiquinolVitamine E
2. Vitals Ubiquinol€39,95€1,33Ubiquinol
3. Vitakruid€47,89€0,80 – €1,60UbiquinolOmega 3
4. Bonusan€30,07€0,50 – €1,00Co-enzyme Q10Lecithine
5. Mindscopic€79,95€0,18Co-enzyme Q10L-glutathion

1. Vitals Q10 100 mg

Het eerste Q10 Pharma Nord alternatief dat ik wil bespreken is Vitals Q10 100 mg. Het is een hoog gedoseerd energieboost supplement van een wereldwijde specialist. Het bevat geen gluten, lactose, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen

Beste Pharma Nord Q10 Alternatief  Review

Ik ben als orthomoleculair therapeut zeer tevreden met de Vitals Q10 100mg softgels. Ze bevatten een hoge dosering Ubiquinol, de meest actieve vorm van Q10. Er zijn veel Q10 supplementen op de markt, maar deze is door het toonaangevende bedrijf Kaneka geproduceerd en dat zien we terug in de kwaliteit. De softgel capsules zijn vegetarisch en de verpakking is duurzaam, wat een positieve bijdrage levert aan het milieu.

Het gebruik van Vitals Q10 100mg heeft me geholpen om mijn energieniveau te verhogen en mijn cellen beter te beschermen tegen oxidatieve schade. Het advies is om 1 softgel per dag in te nemen, waardoor je er precies een maand mee doet. De softgels slik ik zonder moeite door met water. De verpakking van Vitals supplementen is 100% recyclebaar en afbreekbaar. Ook daarom is het het beste alternatief voor Pharma Nord Q10 in mijn ogen. Tip: je krijgt 20% korting als je mijn kortingscode GROEI gebruikt.

Voordelen Vitals

✅ Ondersteunt de energieproductie in het lichaam en beschermt tegen oxidatieve schade;

✅ Draagt bij aan een gezond hart en bloedvaten en verhoogt de weerstand;

✅ Hoge dosering Q10 per softgel;

✅ Geschikt voor vegetariërs;

✅ Je krijgt 20% korting met de code GROEI;

✅ De verpakking is een milieuvriendelijke keuze;

✅ Softgel capsules kun je gemakkelijk doorslikken met water, ook als je daar soms moeite mee hebt.

Nadelen Vitals

❌ Relatief hoge prijs, maar je krijgt wel kwaliteit;

❌Niet geschikt als coenzyme Q10 Pharma Nord alternatief voor veganisten.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

2. Vitals Ubiquinol 200 mg

Op nummer 2 staat Vitals Ubiquinol 200 mg als Q10 Pharma Nord alternatief. De unieke hoge dosering energie-ondersteunende Ubiquinol is goed voor een actieve gezondheid. In tegenstelling tot Pharma Nord Q10 is het vrij van gluten, lactose, soja, GMO en conserveermiddelen. Dit voedingssupplement bevat een uniek hoge dosering van ubiquinol, de actieve biologische vorm van Q10. Door de hoge dosering van 200 mg Ubiquinol in dit supplement, weet je zeker dat je lichaam optimaal wordt ondersteund.

Beste Pharma Nord Q10 Alternatief  Review

Vitals Ubiquinol 200 mg biedt optimale biologische beschikbaarheid. Ubiquinol in deze formule wordt geproduceerd door Kaneka, wereldwijd bekend als dé specialist op het gebied van Q10. Hierdoor is dit Ubiquinol supplement van de hoogste kwaliteit en heeft het een optimale biologische beschikbaarheid. Dat betekent dat je lichaam het gemakkelijk kan opnemen en benutten voor diverse lichaamsfuncties. Dit co-enzym speelt een cruciale rol bij de energieproductie in elke cel van ons lichaam. Bovendien ondersteunt het de cardiovasculaire gezondheid en het immuunsysteem.

Wat ik persoonlijk heel fijn vind aan dit alternatief voor coenzyme Q10 van Pharma Nord? De handige softgels slik ik gemakkelijk door, terwijl ik daar normaal gesproken weleens moeite mee heb. Bovendien zijn ze gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals koolzaadolie en bijenwas. Eén capsule per dag is al genoeg voor ondersteuning van een gezonde levensstijl. Een ander punt waar dit product in uitblinkt is de duurzaamheid. De verpakking van Vitals Ubiquinol 200 mg is gemaakt van PaperWise karton, een CO2-neutraal product gemaakt van landbouwafval. Het karton kan tot wel zeven keer gerecycled worden, net als FSC-papier. Gebruik je mijn kortingscode GROEI tijdens het afrekenen, dan krijg je 20% korting!

Voordelen Vitals

✅ Hoge dosering Ubiquinol voor optimale effectiviteit;

✅ Verbeterde biologische beschikbaarheid voor maximale opname;

✅ Geproduceerd door wereldwijde Q10 specialist Kaneka;

✅ Helpt bij het behouden van een gezond energieniveau en ondersteunt de hartfunctie;

✅ Softgels zijn gemakkelijk door te slikken (slechts 1 per dag);

✅ Je krijgt 20% korting met mijn kortingscode GROEI.

Nadelen Vitals

❌ Hoge dosering kan te sterk zijn voor sommige mensen blijkt uit ervaringen met dit Q10 Pharma Nord alternatief;

❌ Niet geschikt voor veganisten aangezien het product dierlijke ingrediënten bevat.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

3. Vitakruid Q10 Ubiquinol & Omega 3

Door naar Vitakruid Q10 Ubiquinol & Omega 3. Waarom dit een waardig Q10 Pharma Nord alternatief is, deel ik graag met je. Allereerst is het goed voor een verbeterde energie en gezonde bloeddruk voor ouderen met Q10-tekort. Het bevat 50 mg Q10 Ubiquinol (Kaneka QH™) voor energie en gezonde cellen, 200 mg EPA en 125 mg DHA omega-3 vetzuren voor hart- en hersengezondheid. Bovendien bevat dit Pharma Nord Q10 alternatief nog 6 mg vitamine E voor een antioxidant boost en is het gemaakt met natuurlijke tocoferolen voor maximale kwaliteit

Beste Pharma Nord Q10 Alternatief  Review

Het product Vitakruid Q10 Ubiquinol & Omega 3 is bijzonder effectief dankzij de combinatie van Q10 en omega-3 vetzuren, die samen bijdragen aan een goede balans van vetzuren in het lichaam. Dit is essentieel voor het behouden van een gezond cholesterolniveau. Bovendien ondersteunt de Q10 in de vorm van Ubiquinol, afkomstig van het gerenommeerde bedrijf Kaneka, wezenlijk de energiestofwisseling.

Als fervent gebruiker van Vitakruid Q10 Ubiquinol & Omega 3, kan ik oprecht zeggen dat dit supplement een positieve invloed heeft gehad op mijn welzijn. Wat me ook opviel, was hoe betaalbaar Vitakruid Q10 Ubiquinol & Omega 3 is in vergelijking met andere voedingssupplementen op de markt. Het product heeft ook diverse goedgekeurde gezondheidsclaims, wat aantoont dat het van hoge kwaliteit is. Mijn ervaring met dit supplement is dat het zowel goed is voor het hart, de ogen als de hersenen. De handige visgelatine capsules zijn geschikt voor dagelijks gebruik. En met mijn kortingscode GROEI krijg jij 20% korting op je bestelling, dus doe er je voordeel mee!

Voordelen Vitakruid

✅ Ondersteunt een gezonde bloeddruk en helpt bij het behouden van energie

✅ Speciaal geschikt voor ouderen met verminderde Q10 – productie

✅ Bevat geen onnodige toevoegingen;

✅ De verpakking is een milieuvriendelijke keuze;

✅ Je kunt deze softgels gemakkelijk doorslikken;

✅ Met mijn kortingscode GROEI krijg je 20% korting op je bestelling.

Nadelen Vitakruid

❌ Relatief hoge prijs;

❌ Mogelijke bijwerkingen zoals maagklachten of misselijkheid, maar niet anders dan in ervaringen met Q10 van Pharma Nord;

❌ Niet geschikt voor mensen met een allergie voor visolie of voor vegetariërs/veganisten.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

4. Bonusan Co-enzym Q10 50mg Capsules

Het volgende alternatief voor Q10 van Pharma Nord is Bonusan Co-enzym Q10 50mg capsules. Verhoog je energieniveau met deze hoogwaardige Q10 capsules als alternatief voor co enzym Q10 van Pharma Nord! Dit product is gebaseerd op pure plantaardige Q10 uit fermentatie en bevat extra vierge olijfolie, bijenwas en lecithine voor optimale opname.

Beste Pharma Nord Q10 Alternatief  Review

Wat mij opviel was de aanbeveling om de kuur van Bonusan Co-enzym Q10 50mg minstens twee maanden te volgen. In eerste instantie vroeg ik me af of dit een verkooptruc was, maar na enig onderzoek leerde ik dat het even kan duren voordat het effect van co-enzym Q10 merkbaar is, aangezien het lichaam tijd nodig heeft om het op te nemen en te gebruiken. Na een paar weken merkte ik inderdaad een verbetering in mijn energieniveau en algemene welzijn.

Als een frequente gebruiker van voedingssupplementen, viel de Bonusan Co-enzym Q10 50mg Capsules direct op. Ik merkte dat ik het best opnam als ik het innam met vet voedsel, precies zoals aanbevolen. Het dagelijks nemen van 1-2 capsules tijdens of na de maaltijd werd al snel een vast deel van mijn dieet. De capsules zijn als alternatief voor Pharma Nord Q10 gemakkelijk in te nemen, goed geformuleerd voor optimale absorptie en – belangrijker nog – ze doen echt wat ze beloven.

Voordelen Bonusan

✅ Gebaseerd op pure plantaardige Q10 uit fermentatie

✅ Verrijkt met extra vierge olijfolie, bijenwas en lecithine voor optimale opname

✅ Dagelijkse dosering van 1 – 2 capsules van dit Q10 tabletten Pharma Nord alternatief tijdens of na de maaltijd

✅ Het beste opgenomen wanneer ingenomen met vet voedsel;

✅ Er zitten 60 capsules in een verpakking voor 1-2 maanden gebruik.

Nadelen Bonusan

❌ Dit alternatief voor Q10 Ubiquinol Pharma Nord vereist een dagelijkse inname van 1 – 2 capsules, wat mogelijk ongemak voor sommige mensen kan veroorzaken;

❌ Sommige gebruikers hebben melding gemaakt van bijwerkingen zoals maagklachten of misselijkheid;

❌ Er is geen kortingscode beschikbaar.


Bekijk meer productinformatie

5. Mindscopic Vive Vitae™

En tot slot een alternatief voor een Q10 supplement van Pharma Nord dat Mindscopic Vive Vitae ™ heet. Het betreft een uniek alternatief voor Pharma Nord Q10 capsules, want Mindscopic levert haar product in een sprayvorm. “Langer leven met ‘s werelds eerste Longevity Spray”, is het motto. Mindscopic Vive Vitae™, de werelds eerste Longevity Spray, is een innovatief product dat cel vernieuwing stimuleert en celdegeneratie vertraagt. Wetenschappelijk ontworpen en gebaseerd op grondig onderzoek, bevat het krachtige antioxidanten om uw lichaam vitaal en gezond te houden.

Beste Pharma Nord Q10 Alternatief  Review

Wat dit product onderscheidt van anderen op de markt, is de unieke manier van toediening; door de vloeistof onder de tong te sprayen, zorgt Mindscopic Vive Vitae™ ervoor dat voedingsstoffen optimaal worden opgenomen. Naast het stimuleren van de cel vernieuwing, heeft Vive Vitae™ ook andere belangrijke gezondheidsvoordelen. Dankzij L-glutathion wordt de goede werking van het zenuwstelsel gestimuleerd. Daarnaast bevat het Cordiart™ dat de cardiovasculaire gezondheid verbetert en Co-Enzyme Q10 dat cellulaire veroudering tegengaat.

Spray vloeistof onder de tong voor maximale opname van voedingsstoffen: Door de spray vloeistof onder je tong te gebruiken, worden de voedingsstoffen direct door je slijmvliezen opgenomen. Dit zorgt voor een snelle en effectieve werking, zodat je snel resultaat kunt ervaren. De formule van Mindscopic Vive Vitae™ is ontwikkeld op basis van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Hierdoor ben je verzekerd van een product dat echt werkt en waarvan de effectiviteit is bewezen. Bovendien is Vive Vitae™ 100% natuurlijk en veganistisch, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan dieetbehoeften. Met een transparante etikettering weet u precies wat u binnenkrijgt, terwijl u tegelijkertijd uw gezondheid bevordert. En goed nieuws, want met mijn kortingscode GROEI krijg je nu 10% korting op je bestelling!

Voordelen Mindscopic

✅ Vertraagt het verouderingsproces van cellen en stimuleert de vernieuwing van cellen;

✅ Optimaal opname van voedingsstoffen door spray onder de tong;

✅ Natuurlijk en geschikt voor veganisten;

✅ Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek;

✅ Je krijgt 10% korting met kortingscode GROEI’;

✅ Makkelijker in te nemen dan Q10 capsules van Pharma Nord, want je hoeft alleen te sprayen.

Nadelen Mindscopic

❌ Hoge kosten van het product, maar je doet er wel heel lang mee;

❌ Mogelijke bijwerkingen zoals misselijkheid of allergische reacties.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

Mijn beste Pharma Nord Q10 Alternatief 2023

Na jarenlang verschillende Q10-supplementen te hebben geprobeerd, heb ik een persoonlijke favoriet gekozen. Het was ook niet moeilijk om te bepalen dat Vitals Q10 100 mg het beste vitamine Q10 Pharma Nord alternatief is.

Beste Pharma Nord Q10 Alternatief  Review

Vitals Q10 100 mg is in mijn ogen als orthomoleculair therapeut de beste keuze als alternatief voor Ubiquinol Q10 van Pharma Nord, omdat het een hoge dosering Q10 per softgel bevat en zo je lichaam ondersteunt én beschermt. Het draagt bij aan o.a. een gezond hart en bloedvaten en verhoogt je weerstand. Bovendien is Vitals een milieuvriendelijke keuze, omdat zij verpakkingen van 100% gerecycled materiaal maakt. Dit supplement is ook geschikt voor vegetariërs en ik vind de softgel capsules bijzonder gemakkelijk in gebruik. Ik heb daar normaal gesproken nog weleens moeite mee, maar bij dit supplement helemaal niet!


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

Pharma Nord Q10 Alternatief ervaringen en reviews

Ik heb de volgende alternatieven voor Q10 pillen van Pharma Nord in kaart gebracht door middel van reviews van klanten. Zo kan ik een nog beter beeld geven van hoe elk supplement in de praktijk bevalt.

Vitals Q10 100 mg review

Vitals Q10 100 mg blijkt een topkeuze op het gebied van co-enzym Q10-supplementen. Mijn lichaam neemt het snel op. Je doet ook twee maanden met een verpakking. Dit maakt de prijs per dosis zeer betaalbaar. De energietoename die ik ervaar sinds ik het supplement gebruik is indrukwekkend. Na een paar dagen begon ik al een verschil te merken in mijn algehele welzijn en vitaliteit. Deze positieve effecten zijn te danken aan de hoge kwaliteit van het co-enzym Q10 in Vitals Q10 100 mg. Ja, er zijn goedkopere Q10-producten op de markt, maar ik vind dat Vitals de extra euro’s waard is vanwege de effectiviteit en kwaliteit”, schrijft Nastasja in haar review.

Beste Pharma Nord Q10 Alternatief  Review

Vitals Ubiquinol 200 mg review

“Dankzij Vitals Ubiquinol 200 mg heb ik veel meer energie gekregen. Ik merkte dat ik meer energie had en me minder vermoeid voelde gedurende de dag. Daarnaast heeft het ook geholpen bij het verbeteren van mijn mentale focus en concentratie. Wat ik ook prettig vond, was dat de capsules gemakkelijk door te slikken waren en geen nare nasmaak achterlieten.

Al met al kan ik de Vitals Ubiquinol 200 mg zeker aanbevelen als een effectief Q10-supplemen”, vertelt Anne-marie.

Vitakruid Q10 Ubiquinol & Omega 3 review

Sophie schrijft: “Ik heb de Vitakruid Q10 Ubiquinol & Omega 3 getest. Het supplement combineert de krachtige werking van Q10 met de gezondheidsvoordelen van omega 3-vetzuren. Hierdoor heb ik gemerkt dat mijn energieniveau is gestegen en mijn hart- en hersenfunctie zijn verbeterd. De capsules zijn ook gemakkelijk in te nemen, geen nare nasmaak, dus een aanrader.”

Bonusan Co-enzym Q10 50mg Capsules review

“Met Bonusan Co-enzym Q10 50mg Capsules krijgt mijn lichaam een krachtige dosis Q10 en wordt mijn energieniveau aanzienlijk beter. Bovendien merkte ik dat mijn huid er gezonder uitzag en dat ik minder last had van vermoeidheid. De capsules zijn gemakkelijk in te nemen en hebben geen bijwerkingen veroorzaakt. Al met al is de Bonusan Co-enzym Q10 50mg Capsules een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig Q10-supplement”, vertelt Jos.

Mindscopic Vive Vitae™ review

“Ik heb de Mindscopic Vive Vitae™ uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Dit Q10-supplement heeft me echt geholpen om meer energie te krijgen en mijn algehele gezondheid te verbeteren. De capsules zijn gemakkelijk in te nemen en veroorzaken geen bijwerkingen. Ik merkte al snel een verschil in mijn energieniveau en ik voel me nu vitaler dan ooit tevoren. Ik zou dit zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardig Q10-supplement”, schrijft Jodie.

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Pharma Nord Q10 Alternatief kopen checklist

Ik heb een handige checklist samengesteld om je te helpen bij het kopen van een Pharma Nord Q10-alternatief. Hier zijn de belangrijkste punten waar je op moet letten.

Bepaal de nodige dosering

Zorg ervoor dat het alternatieve supplement een vergelijkbare hoeveelheid Q10 bevat als het Pharma Nord-supplement. Of meer, natuurlijk. Maar houd er ook rekening mee dat meer niet altijd beter is. Overleg altijd met een arts of specialist als je twijfelt over de nodige dosering Q10 in jouw situatie.

Controleer de zuiverheid en kwaliteit

Controleer of het alternatieve supplement voldoet aan hoge kwaliteitsnormen en vrij is van toegevoegde vulstoffen of schadelijke stoffen. Kies indien mogelijk voor een supplement met verbeterde opname, zoals ubiquinol, voor een betere absorptie in het lichaam.

Bepaal vooraf je budget

Door vooraf je budget vast te stellen, doe je geen impulsaankoop. Zo weet je zeker dat je een Pharma Nord Q10 alternatief kiest dat past bij je wensen én je portemonnee. Weet wel dat kwalitatief goede supplementen vaak wat meer kosten, maar dat je daar op de lange termijn ook meer aan hebt voor je gezondheid.

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen! 

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod! Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Meer voedingssupplementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen, ook kan het interessant zijn om je te focussen op je dieet of kies eens voor een detox!

Co-enzym Q10, vaak simpelweg Q10 genoemd, is een voedingsstof die een cruciale rol speelt in de energieproductie van cellen. Vanwege de groeiende populariteit is het aanbod van Q10 supplementen diverser dan ooit.

Beginnend bij algemene retailketens, biedt Action een budgetvriendelijke optie voor degenen die aan hun gezondheid willen werken zonder de portemonnee te veel te belasten. Supermarkten zoals Lidl en drogisterijen zoals Etos en Kruidvat bieden een gemakkelijke toegang tot dit supplement tijdens het boodschappen doen. Trekpleister zit ook in dit segment en biedt vaak speciale aanbiedingen.

Bij speciaalzaken zoals Holland and Barrett (voorheen bekend als De Tuinen) ligt de focus op kwaliteit en assortiment. Hier kunnen consumenten ook terecht voor merken als Solgar en Orthica, die bekend staan om hun hoogwaardige supplementen. Body en Fit biedt een scala aan keuzes voor sportievelingen en de fitnessgemeenschap.

Mensen die op zoek zijn naar wetenschappelijk onderbouwde opties kunnen kiezen voor Pharma Nord of Bio Quinon. Beide zijn grondig onderzocht en hebben een reputatie van effectiviteit. Bonusan volgt deze lijn, met producten die vaak worden aanbevolen door zorgprofessionals.

Als je aandacht hebt voor huidverzorging, is Eucerin een interessante keuze. Hun Q10 producten zijn vaak bedoeld voor uitwendig gebruik en richten zich op huidverjonging.

Vitalize en Golden Naturals zijn andere betrouwbare namen in de wereld van supplementen, en beiden hebben een eigen reeks van Q10-producten die zijn geformuleerd om te passen bij een algemene gezonde levensstijl.

Flinndal biedt weer een ander segment van de markt met hun direct-to-consumer model, waarbij klanten de producten rechtstreeks bij hen kunnen bestellen, vaak met abonnementsopties voor gemak.

Een speciale vermelding verdient Vitamax, bekend om zijn brede aanbod en flexibele prijsklassen, en Royal Green, die zich onderscheidt met hun biologische en natuurlijke ingrediënten.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Pharma Nord Q10 Alternatief  Review

Meest gestelde vragen over een Pharma Nord Q10 alternatief

Heb je nog vragen over het kiezen van het beste Pharma Nord Q10 alternatief? Hieronder staan de meest gestelde vragen en hun antwoorden.

Wat is het beste Pharma Nord Q10 alternatief?

Het beste alternatief voor Pharma Nord Q10 is Vitals Q10 100mg. Dat komt doordat het een hoge dosering Q10 per softgel bevat en zo je lichaam ondersteunt én beschermt. Het draagt bij aan o.a. een gezond hart en bloedvaten en verhoogt je weerstand. Bovendien is Vitals een milieuvriendelijke keuze, omdat zij verpakkingen van 100% gerecycled materiaal maakt. Dit supplement is ook geschikt voor vegetariërs en ik vind de softgel capsules bijzonder gemakkelijk in gebruik. Kortom: de beste keuze voor de meeste mensen, maar als je twijfelt over de nodige dosering in jouw situatie is mijn advies om een deskundige of arts te raadplegen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een alternatief voor Pharma Nord Q10?

Alternatieven voor Pharma Nord Q10 kunnen verschillende voordelen bieden, zoals het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verbeteren van de elasticiteit van de huid en het bevorderen van een jeugdige uitstraling. Ze kunnen ook helpen bij het hydrateren en voeden van de huid. Maar Q10 verhoogt ook je weerstand, is goed voor hart en bloedvaten en zorgt voor meer energie in het lichaam. Het heeft dus veel functies.

» Referenties


1. Sarter, Barbara. (2002). Coenzyme Q10 and Cardiovascular Disease: A Review. Journal of Cardiovascular Nursing.
https://journals.lww.com/jcnjournal/Abstract/2002/07000/Coenzyme_Q10_and_Cardiovascular_Disease__A_Review.3.aspx

2. Hernández-Camacho, J. D., Bernier, M., López-Lluch, G., & Navas, P. (2018). Coenzyme Q10 Supplementation in Aging and Disease. Frontiers in Physiology, 9-2018.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphys.2018.00044/full

3. Montini, G., Malaventura, C., & Salviati, L. (2008). Early Coenzyme Q10 Supplementation in Primary Coenzyme Q10 Deficiency. The New England Journal of Medicine.
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc0800582

4. Saini, R. (2011). Coenzyme Q10: The essential nutrient. Journal of Pharmacy and Bioallied Sciences, 3(3): 466-467.
https://journals.lww.com/jpbs/Fulltext/2011/03030/Coenzyme_Q10__The_essential_nutrient.26.aspx

» Referenties

Conclusie beste Q10 Pharma Nord alternatief 2023 

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (roepnaam Lotte) is werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut. Ze begeleidt mensen met gezondheidsklachten zoals: huidklachten (acne, psoriasis, eczeem), hormonale klachten, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Dit doet Lotte door middel van labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een goede mindset. Meer over Charlotte Anne? >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Pharma Nord Q10 Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter