In dit artikel

Beste Padel Racket Review 5x Test!

Beste Padel Racket | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Wil jij een padel racket kopen om mee te kunnen doen met deze hippe sport? Er zijn allerlei soorten padelrackets, dus het kan best lastig zijn om te bepalen welk racket padel het beste is voor jou. Gelukkig voor jou, ben ik bereid om een padel racket test te doen. Ik gun mijn lezers namelijk alleen de beste padel rackets. In dit artikel ga ik 5x padel rackets vergelijken. En is er een interessante padel racket aanbieding of padel racket sale? Dan hoor je dat uiteraard ook. Laten we snel bekijken wat het beste padel racket van dit moment is!

Beste padel racket 2023: Mijn selectie 

 1. Beste padel racket – &ERGY racket – Pro
 2. Beste padel racket beginner – &ERGY racket – Control
 3. Beste padel racket gevorderden – RS Padel Pro Edition Simon Vasquez
 4. Beste padel racket dames – &ERGY racket – Control
 5. Beste padel racket druppelvorm – &ERGY racket – Pro
 6. Beste padel racket carbon – &ERGY racket – Pro

Padel rackets vergelijken; hoe doe ik dat? 

Om te bepalen wat nu het beste padel racket is, let ik op verschillende onderdelen. Hoe is bijvoorbeeld het materiaal en de kwaliteit van een padellen racket? Hoe zit het met het gebruiksgemak? Een padel racket dames is bijvoorbeeld anders dan een racket voor mannen. En wat zeggen klanten in hun reviews over deze producten? Ook belangrijk: kun je een padel racket bestellen voor een leuke prijs? Als een padel racket goedkoop is, is dat fijn voor je portemonnee. Maar de prijskwaliteitverhouding moet natuurlijk wel in orde zijn. Laten we snel beginnen.

1. &ERGY racket – Pro – beste padel racket, beste padel racket druppelvorm, beste padel racket carbon

Op nummer 1 staat &ERGY racket – Pro. Dit is het beste padel racket in het algemeen, maar ook het beste padel racket druppelvorm. Dat betekent dat het blad van dit racket padel de vorm van een druppel heeft. Smaller aan de onderkant en breder aan de bovenkant. Dit racket is geschikt voor de meer ervaren/professionele spelers en biedt vooral controle en stelt je in staat om met kracht te slaan. De balans van deze padel rackets bevindt zich iets boven het midden en het racket weegt ongeveer 360 gram.

Beste Padel Racket Review 5x Test!

Wil je deze padelrackets bestellen? Ook zonder padel racket kortingscode kun je dit voor een leuke prijs doen. Je kunt &ERGY racket – Pro namelijk kopen voor €119. Wil je samen met een vriend(in) gaan padellen? Bestel dan samen en maak gebruik van de padel racket sale: je krijgt korting als je 2 of meer padelrackets bestelt!

Voordelen &ERGY

✅ Ultieme padel racket voor de meer ervaren speler;

✅ Perfecte mix tussen controle en power;

✅ Weegt ongeveer 360 gram;

✅ Er zit een ruwe toplaag op;

✅ Druppelvorming padelracket

✅ Met 3K carbon oppervlak (padel racket carbon) en een zachte kern. 

Nadelen &ERGY

❌ Je krijgt pas een padel racket aanbieding als je er 2 of meer koopt;

❌ Ben je geen expert in padel, dan is dit niet het racket voor jou.


Klik hier voor de beste deal

2. RS Padel Pro Edition Simon Vasquez – beste padel racket gevorderden

Het volgende padel racket dat ik wil bespreken is RS Padel Pro Edition Simon Vasquez. Dit is het beste racket padel voor gevorderden. Ben je nog geen professional, maar speel je wel op hoog niveau? Dan heb je daar uiteraard een goed padel racket voor nodig. Ben je daarnaast ook nog fan van professioneel padel speler Simon Vasquez? Dan is dit helemaal het racket wat je wilt hebben. Zijn handtekening staat er namelijk op!

RS Padel Pro Edition Simon Vasquez is een padel racket druppelvorm. Het heeft een stevige grip op het handvat en is beschikbaar in verschillende kleuren. Dit goede padel racket is geschikt voor mannen en vrouwen. Het weegt ongeveer 370 gram en beschikt over zacht foam. Je krijgt maar liefst 2 jaar garantie op dit padel racket en je betaalt er €343 voor.

Voordelen RS Padel

✅ Druppelvormig padel racket gevorderden;

✅ Speciaal padel racket in de editie van Simon Vasquez (gesigneerd);

✅ Weegt ongeveer 370 gram;

✅ Twee jaar garantie op dit padel racket;

✅ Verkrijgbaar in verschillende kleuren;

✅ Er is zacht foam in verwerkt.

Nadelen RS Padel

❌ Dit zijn prijzige padel rackets;

❌ Als je een beginner bent, is dit geen geschikt racket voor jou.


Klik hier voor de beste deal

3. &ERGY racket – Control – beste padel racket beginner, beste padel racket dames

Start je net met padel? Of ben je een vrouw en wil je geen heel zwaar padel racket gebruiken tijdens je sessies? Dan is een padel racket kiezen soms lastig. De oplossing? &ERGY Racket – Control is het beste racket padel voor beginners en voor vrouwen! Het is echt ontworpen voor de beginnende padel speler en is licht van gewicht. De ronde vorm biedt een groter raakoppervlak; zo raak je de bal sneller goed. Dankzij het zachte foam dat op deze padel rackets zit, heb je er veel controle over. En de balans van het racket zit iets boven het midden, waardoor je bewegingen beter worden.

Beste Padel Racket Review 5x Test!

&ERGY Racket – Control kun je gewoon online bestellen. Dit padel racket kopen kan voor €99 per racket. Koop je 2 of meer stuks? Dan krijg je padel racket korting.

Voordelen &ERGY

✅ Ideale padel racket beginner en voor vrouwen;

✅ Rond bladvorm voor meer raakoppervlak;

✅ Zacht foam voor meer controle en wendbaarheid;

✅ Weegt ongeveer 350 gram;

✅ Meest voordelige padel racket uit deze selectie.

Nadelen &ERGY

❌ Je krijgt pas een padel racket aanbieding als je er 2 of meer koopt;

❌ Waarschijnlijk een te licht racket voor mannen of gevorderde (mannelijke en vrouwelijke) spelers.


Klik hier voor de beste deal

4. Head Padel Delta Pro 

Het volgende padel racket uit deze selectie is Head Padel Delta Pro. Het is een goed padel racket voor de gevorderde padel speler. Met een diamantvormig blad is dit ideaal voor een competitiespeler op hoger niveau. Het zachte foam en de nieuwe Auxetic constructie zorgen voor een sensationeel gevoel tijdens je sessies. Je krijgt namelijk extra controle en sturing met dit racket en de balans zit hoog. Reken maar op power in elke bal die je raakt!

Het frame en blad zijn gemaakt van carbon en zorgen voor accuraatheid en de juiste touch. Wil je Head Padel Delta Pro kopen? Dan krijg je deze inclusief hoes thuisgestuurd. Het racket padel kost €219. Er zit 1 jaar garantie op.

Voordelen Head Padel

✅ Padel racket gevorderden;

✅ Het goede padel racket voor wie graag met power speelt;

✅ Geen padel racket druppelvorm, maar diamantvorm;

✅ Weegt ongeveer 370 gram;

✅ Inclusief beschermhoes;

✅ Verkrijgbaar in 3 kleuren.

Nadelen Head Padel

❌ Speel je niet op gevorderd of professioneel niveau, dan moet je naar andere padel rackets kijken;

❌ Het is een vrij prijzig padel racket.


Klik hier voor de beste deal

5. Adidas Adipower CTRL Lite  

Door naar een bekender merk op het gebied van sport: Adidas. Het merk heeft een eigen padel racket ontworpen, genaamd Adidas Adipower CTRL Lite. Dit racket padel bevat zacht foam, een rondvorming blad en is bedoeld voor de recreatieve spelers en competitiespelers. Oftewel: voor beginners en medium ervaren spelers. Deze padel rackets zijn stevig en hebben een ongelooflijke slagkracht. Met een medium balans en vooral focus op controle, sta jij er je mannetje (of vrouwtje) mee. En wist je dat het framemateriaal van dit padel racket carbon is?

Wil jij een padel racket kiezen van een vertrouwd merk? Denk je: welk padel racket kopen als je niet per se een professional bent, maar wel leuk wilt spelen? Dan is Adidas Adipower CTRL Lite wat je zoekt. Het racket kost €139,95.

Voordelen Adidas

✅ Dit racket padel weegt ongeveer 370 gram;

✅ Padel racket beginner en voor de medium ervaren speler;

✅ Padel racket kopen van het bekende merk Adidas;

✅ Rondvormig blad met ruwheid op het blad.

Nadelen Adidas

❌ Een te simpel padel racket voor gevorderden en professionals.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste padel racket 2023

Heb je alle bovenstaande padel rackets in je opgenomen? Dan wordt het tijd om een keuze te maken. Je kunt namelijk maar één padel racket kiezen voor je volgende wedstrijd. Maar ben je een ‘verzamelaar’ dan kan je er natuurlijk meerdere kopen en afwisselen ;). Voor mij is het in elk geval duidelijk welk racket padel het beste padel racket van dit moment is. Dat is namelijk &ERGY racket – Pro.

Beste Padel Racket Review 5x Test!

&ERGY racket – Pro is een ideaal racket voor de meer ervaren padel speler. Het geeft controle én power en weegt slechts 360 gram. Dat is net iets lichter dan de andere rackets in de selectie. Dankzij de ruwe toplaag en het 3K carbon oppervlak, kan je er goed mee slaan. De zachte kern van foam en de druppelvorm bieden je een optimale ervaringen tijdens elke wedstrijd. Wil je dit padel racket kopen? Dat kan via de linkjes in dit artikel.


Klik hier voor de beste deal

Padel racket ervaringen en reviews 

Wil je meer lezen over het padel racket dat jij op het oog hebt? Dan heb ik nog iets voor je: een padel racket review van elk product. Zo zie je wat klanten ervan vinden en wordt het maken van een keuze vast gemakkelijker!

&ERGY racket – Pro review 

Lars speelt in de hoofdklasse en schrijft over &ERGY racket – Pro het volgende. “Ik ben sinds kort overgestapt van Head Elite naar &ERGY Pro. Enkele details verschillen, maar volgens mij is dat het enige. Wat &ERGY pro veel fijner maakt in mijn ogen, is het ruwere blad. Een beter racket voor een lagere prijs!”

RS Padel Pro Edition Simon Vasquez review

Ron heeft RS Padel Pro Edition Simon Vasquez gekocht en vertelt in zijn review: “Ik vind het een super racket. En dit bedrijf heeft de meest snelle en persoonlijke service die ik ooit heb ervaren. Mijn complimenten over hoe ze omgingen met mijn verzoek. Een echte aanrader voor padel rackets!”

Beste Padel Racket Review 5x Test!

&ERGY racket – Control ervaring 

Yorick vertelt over &ERGY racket – Control: “Dit is mijn eerste &ERGY Control racket. Voorheen gebruikte ik mijn eerste racket en dat was van Decathlon. Mijn nieuwe racket voelt heel solide aan en ik sla veel meer gecontroleerd. Echt een aanrader wat mij betreft.”

Head Padel Delta Pro review 

Pablo vindt Head Padel Delta Pro een uitstekend padel racket. “Het geeft veel meer controle dan verwacht en de kwaliteit is ook goed. De balans is slim geplaatst en ik speel er graag wedstrijden mee.”

Adidas Adipower CTRL Lite review 

Adidas Adipower CTRL Lite is in het bezit van Glenn. Hij schrijft in zijn padel racket review: “Ik heb hem sinds 5 maanden. Wat een topper van een racket. Geweldig zwaartepunt waardoor je goed kunt reageren en wat extra fijn is als je een tenniselleboog hebt. Ook is het racket heel zacht, dus lekker comfortabel tijdens het spel. Ik kan de ballen er mooi mee plaatsen zonder in te hoeven leveren op vermogen.”

Beste Padel Racket Review 5x Test!

Nog meer padel rackets voor jou!

Een padel racket kopen doe je niet zonder je goed in te lezen in de verschillende rackets. Speciaal daarom, heb ik nog meer interessante artikelen geschreven. Padel is namelijk de ultieme manier om je gezondheid te verbeteren! 

Andere interessante rackets? Dat zijn een Decathlon padel racket, Bullpadel racket, Nox padel racket en Dunlop padel racket. Ik testte ook een Starvie padel racket, Dropshot padel racket en Head padel racket. Wil je meer weten over een Adidas padel racket, Babolat padel racket of Wilson padel racket? Klik op de linkjes om naar de artikelen te gaan. 

Andere interessante items op dit gebied zijn het Kuikma padel racket, Osaka padel racket, Intersport padel racket en Camewin padel racket.

Padel racket vs tennis racket

Heb je al een tennis racket in huis, maar wil je graag aan padel doen? Dan vraag je je vast af wat het verschil is tussen beide rackets en of je je tennis racket niet gewoon kunt gebruiken voor beide doeleinden. Ik heb dit voor je uitgezocht. 

Allereerst moet je weten dat een padel racket kleiner is dan een tennisracket. Ook is het oppervlak anders: er zitten gaten in. Bij een tennis racket zijn er snaren gespannen. Verder is een paddel racket gemaakt van glasvezel en koolstofvezel.

Bovendien is een padel racket ronder en groter. Dat is ook nodig, want het speltempo ligt een stuk hoger bij padel dan bij tennis. Het betreft dus echt twee hele verschillende rackets voor twee hele verschillende sporten. Je kunt je tennisracket dus niet voor padel gebruiken. En andersom is je padel racket ook niet geschikt om mee te tennissen.

Beste Padel Racket Review 5x Test!

Hoe werkt padel?

Voor wie het interessant vindt om meer te weten over de herkomst van padel: het is ontstaan in Mexico. In de stad Acapulco heeft een rijke zakenman deze sport in 1969 bedacht. Toen het Spaanse koningshuis ermee in aanraking kwam, volgde de rest van Spanje al snel. En inmiddels is ook de rest van Europa enthousiast geworden.

Je speelt padel met 2 of 4 personen. Daarbij speel je 1 tegen 1 of 2 tegen 2. Deze sport is vergelijkbaar met tennissen en squash, maar net even anders. De puntentelling gaat wel hetzelfde als bij tennis. Bovendien kun je zoveel sets spelen als je wilt.

Beste Padel Racket Review 5x Test!

Waarom zou je padellen?

Maar waarom gaat heel Nederland (en de rest van Europa) massaal padellen? Daar zijn verschillende redenen voor. 

✅ Zo heb je er allereerst geen sportervaring voor nodig; het is toegankelijk voor jong en oud, beginner en gevorderde sporter;

✅ Het is het hele jaar door mogelijk, want je kunt het binnen en buiten spelen;

✅ Er komen ook steeds meer padel clubs waar je deze sport kunt doen;

✅ Of je nu lid bent van zo’n club of niet; een veld reserveren kan vaak ook willekeurig;

✅ En wist je dat je verschillende spiergroepen traint met padel?

✅ Bovendien is het leuk om als teamsport te doen of met vrienden samen. Je hebt namelijk leuk contact met elkaar. Daardoor is het ook een sociale activiteit. 

✅ Uiteraard is het ook een sport die goed is voor het verbeteren van je conditie, reactievermogen en je flexibiliteit. 

✅ Wist je dat je er zelfs meer calorieën mee verbrandt dan met tennis?

Beste Padel Racket Review 5x Test!

Padel racket verschillen

Let er bij padel rackets kopen op, dat er veel soorten zijn. Allereerst zijn er padel racket verschillen op het gebied van niveau en weerstand. Het beste padel racket voor beginners is niet het beste padel racket voor gevorderden. En van een heel goedkoop padel racket kun je niet dezelfde kwaliteit verwachten als van een zwaargewicht padel racket in een hogere prijsklasse. 

Gelukkig is de prijs niet allesbepalend. Je kunt namelijk regelmatig padel racket korting scoren. Soms is dat door meerdere rackets tegelijkertijd aan te schaffen. Maar goedkope padelrackets bestellen kan ook wanneer er een actie is of als je een kortingscode van een bepaalde aanbieder hebt.

Meer bewegen voor jouw gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast bewegen ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van om regelmatig een rondje te wandelen, te fitnessen in combinatie met yoga en ik speel graag padel. Mocht je het ook fijn vinden om te wandelen zou je eens kunnen kijken naar de wandeltrainer. Echt een aanrader als je wilt beginnen met bewegen. Mocht je klachten hebben aan je voeten kan je in eerste instantie ook bij de voetentraining terecht. Dan krijg je persoonlijk advies met oefeningen en kan je weer snel beter bewegen. Wil je meer dan enkel wandelen dat zijn er ook beginnen met hardlopen schema’s waarmee je rustig kan opbouwen.

Als je gaat padellen zorg dan dat je het beste padel racket voor jou hebt zodat je geen last krijgt van overtraining zoals bijvoorbeeld een tennisarm.

Wil je juist juist meer gaan bewegen voor spieropbouw dan kunnen buikspieroefeningen helpen, pilates of droog trainen als vrouw. Om meer kennis op te doen heb ik documentaires over sport bekeken en boeken over sport gelezen. Vooral de crossfit documentaires ‘The Fittest‘ en hoe een crossfitter zijn rug breekt en hersteld zijn mijn favorieten.

Wil je meer weten oom meer te bewegen voor jouw gezondheid? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart jouw aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over een padel racket

Heb je nog vragen over het beste of meest goedkope padel racket? Ben je benieuwd naar welke padel rackets het kopen waard zijn? Of heb je advies nodig over waar je op moet letten bij de aanschaf van een racket padel? Bij de meest gestelde vragen hieronder vind je de antwoorden. Doe er je voordeel mee!

Wat is het beste padel racket?

Het beste padel racket is in mijn ogen &ERGY racket – Pro. Dit racket padel is in elk geval de beste keuze wanneer je al meer ervaring hebt met de sport. Het is een racket dat controle en power geeft, slechts 360 gram weegt en een ruwe toplaag heeft. Het 3K carbon oppervlak van het racket zorgt ervoor dat je er goed mee kunt slaan en de ballen goed raakt. Bovendien is het padel racket druppelvorming en heeft het een zachte kern van foam. Ben je echter geen ervaren padel speler maar een beginner? Dan is dit niet het ideale racket voor jou. Ik zou dan voor &ERGY racket – Control kiezen of voor Adidas Adipower CTRL Lite.

Welk padel racket moet ik kopen?

Als je gaat padellen, moet je vooral een racket kopen dat past bij je niveau. Ben je een beginner? Dan is een lichtgewicht padel racket aan te raden. Koop liever een padel racket voor beginners, want dan kun je goed oefenen. Wat is een goed padel racket voor beginners? Adidas Adipower CTRL Lite, bijvoorbeeld. Een professioneler padel racket is vaak zwaar en daar heb je al meer controle en behendigheid voor nodig. Andersom: als je een ervaren padel speler bent, wil je geen beginnersracket gebruiken. Dat is namelijk veel te licht en je kunt er lang niet zo hard mee slaan als met een racket dat wel bij jouw niveau past.

Welk padel racket is het beste voor mij?

Het is belangrijk om je af te vragen welk padel racket het beste is voor jou. ‘Welk padel racket past bij mij’ is daarom een interessante vraag. Wat voor de ene padel speler een perfect racket is, is dat voor een ander niet per se. Het hangt onder andere van je niveau en kracht af of een bepaald padel racket wel of niet geschikt voor je is. Doe daarom even onderzoek en kies echt een racket uit dat bij jou past.

Waar op letten bij een padel racket kopen?

Ga je een padel racket kopen, dan moet je dit met zorg en aandacht doen. ‘padel racket kopen waar op letten’ is een bekende zoekterm. Elk padel tennis racket is namelijk anders en geschikt voor een ander niveau. Beginnende spelers hebben een lichter racket nodig, terwijl voor padel spelers op topniveau een zwaarder racket handiger is. Bovendien verschilt de vorm van het racket; van een druppelvorm tot een rond of diamantvormig blad; de keuze is reuze! (1)

Conclusie beste padel racket 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Padel Racket | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter