In dit artikel

PABA Review

PABA | Review (2023)

In dit artikel

PABA, of para-aminobenzoëzuur, is een vitamine-achtige stof die vaak wordt gebruikt als een supplement voor de huid en het haar. Het wordt ook vaak gebruikt als een ingrediënt in zonnebrandmiddelen en andere huidverzorgingsproducten. In deze blog zullen we een dieper inzicht geven in wat PABA is, waar het voor wordt gebruikt, de feiten, gezondheidsvoordelen, ervaringen, mogelijke bijwerkingen, overige interessante informatie en de 10 meest gestelde vragen over PABA.

Beste eiwitten 2023; Mijn selectie 

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar

Wat is PABA?

PABA, of para-aminobenzoëzuur, is een vitamine-achtige stof die vaak wordt gebruikt als een supplement voor de huid en het haar. Het wordt ook vaak gebruikt als een ingrediënt in zonnebrandmiddelen en andere huidverzorgingsproducten. Het is een wateroplosbare stof die oorspronkelijk werd geclassificeerd als een vitamine, maar later werd vastgesteld dat het lichaam het zelf kan produceren.

PABA Review

Waar wordt PABA voor gebruikt?

PABA wordt vaak gebruikt als een supplement voor de huid en het haar. Het wordt beschouwd als een natuurlijk middel tegen huidproblemen zoals rimpels, pigmentvlekken en zonbeschadiging. Het wordt ook vaak gebruikt als een ingrediënt in zonnebrandmiddelen en andere huidverzorgingsproducten. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van vitiligo, een aandoening waarbij de huid verkleurt.

Feiten over PABA

 • PABA is een vitamine-achtige stof die vaak wordt gebruikt als een supplement voor de huid en het haar.
 • PABA wordt beschouwd als een natuurlijk middel tegen huidproblemen zoals rimpels, pigmentvlekken en zonbeschadiging.
 • PABA wordt vaak gebruikt als een ingrediënt in zonnebrandmiddelen en andere huidverzorgingsproducten.
 • PABA is een wateroplosbare stof die oorspronkelijk werd geclassificeerd als een vitamine, maar later werd vastgesteld dat het lichaam het zelf kan produceren.
PABA Review

Gezondheidsvoordelen van PABA

 • PABA kan helpen bij de behandeling van huidproblemen zoals rimpels, pigmentvlekken en zonbeschadiging.
 • PABA kan helpen bij de behandeling van vitiligo, een aandoening waarbij de huid verkleurt.
 • PABA kan helpen bij het behouden van gezonde haren en het voorkomen van haaruitval.
 • PABA kan helpen bij het beschermen van de huid tegen schade door UV-straling.

Ervaringen met PABA

Veel mensen rapporteren positieve resultaten bij het gebruik van PABA supplementen voor de huid en het haar. Veel mensen merken een vermindering van rimpels, pigmentvlekken en zonbeschadiging op. Ook rapporteren sommige mensen verbetering van hun haargroei en minder haaruitval. Er zijn echter ook mensen die geen significante verbeteringen hebben gemerkt.

Mogelijke bijwerkingen van PABA

PABA is over het algemeen veilig als het wordt gebruikt zoals voorgeschreven. Er zijn echter enkele mogelijke bijwerkingen, zoals huidirritatie, diarree en hoofdpijn. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat bijwerkingen kunnen variëren. Als u zich zorgen maakt over bijwerkingen, raadpleeg dan uw arts voordat u begint met het gebruiken van PABA supplementen.

Overige interessante informatie over PABA

PABA wordt soms ook gebruikt in combinatie met andere supplementen zoals vitamine E en collageen om de huid en het haar te verbeteren. Het wordt ook vaak gebruikt in combinatie met andere ingrediënten in huidverzorgingsproducten.

PABA Review

Meer over eiwitten voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van l-lysine en plantaardige eiwitten zoals vegan proteïne of vegan eiwitpoeder. Ik koop dit bijvoorbeeld bij Orangefit net als een krachtige protein bar, eiwitreep, proteïne reep en ook een aanvullende eiwit shake van eiwitpoeder of een proteïne shake van proteïne poeder. Daarnaast hebben aminozuren en BCAA’s ook een bewezen positief effect op je gezondheid net als creatine en whey protein.

Hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen is het aan te raden om eiwitrijk voedsel te eten binnen een gevarieerd voedingsdieet.

Door de jaren heen heeft collageen (poeder) zoals bijvoorbeeld de Luminous Beauty Shake of Daily Nectar ook veel meer bekendheid verkregen. Wellicht is dit interessant voor jou.

Wil je nog meer de diepte ingaan qua eiwitten kijk dan zeker eens bij Vitals voor eiwitten zoals; PABA, l-carnitine, l-carnosine, 5-HTP, acetyl-l-carnitine, chondroitine, SAMe, taurine, MSM en lactoferrine.

Voedingssupplementen gaan vandaag de dag nog een stapje verder. Denk namelijk ook eens aan l-arginine, l-theanine, l-tyrosine, l-glutamine, tryptofaan, en n-acetyl-l-cysteïne.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

10 meest gestelde vragen over PABA

Wat is PABA?

PABA is een vitamine-achtige stof die vaak wordt gebruikt als een supplement voor de huid en het haar. (1)

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van PABA?

PABA kan helpen bij de behandeling van huidproblemen zoals rimpels, pigmentvlekken en zonbeschadiging. Het kan ook helpen bij het behouden van gezonde haren en het voorkomen van haaruitval.

Is PABA veilig om te gebruiken?

PABA is over het algemeen veilig als het wordt gebruikt zoals voorgeschreven. Er zijn echter enkele mogelijke bijwerkingen, dus het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u begint met het gebruiken van PABA supplementen.

Hoe wordt PABA gebruikt?

PABA wordt vaak gebruikt als een supplement voor de huid en het haar. Het wordt ook vaak gebruikt als een ingrediënt in zonnebrandmiddelen en andere huidverzorgingsproducten. Het wordt meestal ingenomen in capsule- of tabletvorm, maar het kan ook worden toegevoegd aan lotions of crèmes voor topische toepassing.

Is er een aanbevolen dosering voor PABA?

Er is geen standaard aanbevolen dosering voor PABA, maar het wordt vaak aangevuld in doseringen van 50 tot 200 mg per dag. Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voor de juiste dosering voor uw specifieke situatie.

Kan ik PABA nemen tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Er is onvoldoende bewijs om aan te bevelen of af te raden van het gebruik van PABA tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Raadpleeg altijd uw arts voordat u een supplement begint te nemen.

Kan ik PABA gebruiken als ik medicijnen gebruik?

Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u een supplement begint te nemen als u medicijnen gebruikt, omdat er mogelijke interacties kunnen zijn.

Kan ik PABA gebruiken als ik een medische aandoening heb?

Het is belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u een supplement begint te nemen als u een medische aandoening heeft, omdat er mogelijke interacties kunnen zijn met uw behandeling.

Is er een verschil tussen PABA en folaat?

PABA en folaat zijn twee verschillende stoffen. Folaat is een B-vitamine die essentieel is voor de groei en reproductie van cellen, terwijl PABA een vitamine-achtige stof is die vaak wordt gebruikt als een supplement voor de huid en het haar.

Kan ik teveel PABA nemen?

Het is mogelijk om teveel PABA te nemen, wat kan leiden tot bijwerkingen zoals huidirritatie, diarree en hoofdpijn. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en uw arts te raadplegen voordat u begint met het gebruiken van PABA supplementen.

In samenvatting, PABA is een vitamine-achtige stof die vaak wordt gebruikt als een supplement voor de huid en het haar. Het wordt ook vaak gebruikt als een ingrediënt in zonnebrandmiddelen en andere huidverzorgingsproducten. Het kan helpen bij de behandeling van huidproblemen zoals rimpels, pigmentvlekken en zonbeschadiging, evenals het behouden van gezonde haren en het voorkomen van haaruitval. Hoewel PABA over het algemeen veilig is als het wordt gebruikt zoals voorgeschreven, is het belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u begint met het gebruiken van PABA supplementen. Bijwerkingen kunnen variëren en er kunnen interacties zijn met medicijnen of medische aandoeningen. Het is essentieel om de aanbevolen dosering te volgen en de 10 meest gestelde vragen over PABA te overwegen voor een veilig en effectief gebruik.

Conclusie beste eiwitten 2023

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on PABA | Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips