De 4 Beste Online Yoga Platforms (2021)
24 april 2021 

De 4 Beste Online Yoga Platforms (2021)

Onze drukke maatschappij vraagt ontzettend veel van ons. Zoveel zelfs, waardoor we altijd maar ‘aan' staan. 

Het is daarom belangrijker dan ooit om je rust te vinden en zowel lichaam als geest tot kalmte te brengen. Maar hoe kan dat tegenwoordig nog?

In de afgelopen jaren hebben steeds meer mensen voor yoga gekozen. Met deze vorm van ontspanning en beweging geniet je namelijk van veel voordelen. Zomaar aan de slag gaan is echter een slecht idee, want er komt nog veel bij kijken om het goed te doen. 

Het is daarom wel zaak om op zoek te gaan naar een goede (online) yogaschool. Geen zorgen, ik ga je daarbij helpen. 

Yoga Online De #4 Beste Online Yoga Platforms van Nederland!

Yogaschool bij jou in de buurt of een online yoga platform?

Wil je graag met yoga aan de slag gaan? Dan is het goed om te weten dat je de yogalessen op twee verschillende manieren kunt volgen. Je kunt naar een yogaschool bij jou in de buurt gaan, maar je kunt ook kiezen voor een online yoga platform.

Om meerdere redenen is het aan te raden om te kiezen voor een online yoga platform:

Bij een online yoga platform heb je geen last van pottenkijkers. Je kunt dan ook volledig onbevangen de verschillende oefeningen uitvoeren.

Een online yoga platform is relatief betaalbaar. Voor een online yoga platform betaal je vaak éénmalig een bepaald bedrag, terwijl je bij een yogaschool vaak per les betaalt. De uiteindelijke kosten bij een yogaschool lopen in ieder geval een stuk hoger op dan bij een online yoga platform.

Je kunt de lessen op je eigen tempo volgen. Bij een online yoga platform ben je niet afhankelijk van een docent of van andere mensen. Nee, je bepaalt volledig zelf waar en wanneer je de lessen gaat volgen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een laptop/tablet/telefoon en een internetverbinding.

Je hebt de keuze uit meerdere online yoga platforms. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een specifieke vorm van yoga. Je kunt dus altijd een online yoga cursus vinden die volledig op jouw wensen aansluit.

Welk platform biedt de beste online yogalessen aan? En welk soort online yogatraining is voor jou het beste? Op die vragen ga je in dit artikel een antwoord vinden. Speciaal voor jou ben ik namelijk op zoek gegaan naar de beste yoga platforms van dit moment. Daarbij heb ik zeer kritisch gekeken naar de inhoud van het platform, maar ook bijvoorbeeld naar het kostenplaatje.

De onderstaande 4 online yoga platforms kan ik in ieder geval van harte aanraden. Deze platforms voldoen aan mijn verwachtingen én aan de verwachtingen van andere volgers. Uit eigen ervaring weet ik namelijk dat veel mensen zich bij één van deze platforms aanmelden!

Yoga Online De #4 Beste Online Yoga Platforms van Nederland!

1. Kundalini Yoga Club van Guru Gian

Tot slot wil ik je ook nog graag kennis met dit platform laten maken. Dit Kundalini  yoga platform is ontwikkeld door Guru Gian. Een ware expert/goeroe op het gebied van yoga en het geven van online yogalessen.

Door de jaren heen heeft Guru Gian een flinke naam op weten te bouwen. Dit komt onder meer door zijn vakkennis, maar is ook te danken aan dit Kundalini Yoga Club platform. Via dit platform kun je opleidingen volgen, coaching aanvragen en met meerdere online trainingen aan de slag gaan.

Ook biedt Guru Gian meerdere gratis boeken en trainingen aan. Zo kun je een gratis boek over de 9 principes lezen, terwijl je ook een gratis videotraining kunt volgen. Met deze videotraining wil Guru Gian jou op een laagdrempelige manier kennis laten maken met Kundalini yoga.

Bij dit platform ligt de focus op Kundalini Yoga. Het platform is daardoor minder breed, maar gaat wel veel meer op de diepte in. Bovendien is deze vorm van yoga, onder meer door Guru Gian, behoorlijk populair geworden in ons land.

Zelf maak ik al geruime tijd met veel plezier gebruik van dit platform. Ik ben zelf van mening dat dit platform zich écht weet te onderscheiden ten opzichte van de drie andere platforms uit deze top 4 van beste online yoga platforms. Als je nog op zoek naar een interessant yoga platform bent, is dit dus een uitstekende optie. Ik ben met Kundalini Yoga begonnen door het volgen van Kundalini Yogi 1.0.

Als je graag meer over dit platform wil lezen, verwijs ik je naar onderstaande video's. Met deze video's krijg je ook een duidelijk beeld van Guru Gian:

Wat kost het Kundalini Yoga Club platform?

Heb je interesse om je voor dit platform aan te melden? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere abonnementen kunt kiezen. De mogelijke abonnementen heb ik voor je op een rijtje gezet:

Voor welk abonnement je het beste kunt kiezen? In mijn ogen kun je het beste voor het jaarabonnement kiezen. Dat is de meest voordelige variant, terwijl je hiermee ook het langste van dit platform kunt genieten. Je kan de Kundalini Yoga Club overigens eerst 14 dagen gratis uitproberen.

Dat je van dit platform gáát genieten, is wat mij betreft een zekerheid. Al met al een uniek en interessant online yoga platform!

14-dagen-gatis-kundalini-yoga-club

Klik hier voor 14 dagen gratis Kundalini Yoga Club

2. Ekhart Yoga INT

Ben je de Engelse taal goed machtig? En wil je graag uit meerdere cursussen, lessen en docenten kunnen kiezen? Dan is het Ekhart Yoga INT platform voor jou geschikt. De afkorting INT staat hierbij voor internationaal; mensen van over de gehele wereld sluiten zich aan bij dit platform.

Via dit uitgebreide platform kun je tal van yoga cursussen volgen. Ze zijn allemaal opgebouwd aan de hand van video's. In deze video's krijg je de nodige informatie, worden de oefeningen voorgedaan en krijg je handige tips voorgeschoteld. Vervolgens kun je zelf aan de slag met de online yogales!

Door de jaren heen heeft Ekhart Yoga meerdere gespecialiseerde yoga docenten in de arm genomen. Mede dankzij deze docenten ligt het niveau bijzonder hoog op dit platform. De lessen zijn op een leuke manier ingevuld, terwijl de video's ook van een hoog niveau zijn. Bovendien worden de online oefeningen duidelijk voorgedaan, waardoor je dit relatief makkelijk kunt na doen.

Geen zorgen, je hoeft niet direct heel flexibel te zijn en allerlei moeilijke poses te kunnen. Door op je eigen tempo de cursus te volgen kun je helemaal zelf bepalen wanneer je klaar bent voor een volgende stap.

In mijn ogen voldoet dit online yoga platform in ieder geval aan alle wensen. Het is uitgebreid, het werkt technisch subliem en je kunt uit meerdere cursussen kiezen. Zo kun je binnen dit platform filteren op bijvoorbeeld de docenten, de yogastijl, de duur van een yogales, het niveau van de yogales en speciale eigenschappen van de yogales.

Door van dergelijke filters gebruik te maken, vind je razendsnel de beste yoga online oefeningen die bij jou passen. Oefeningen die je prima zelf uit kunt voeren én waarmee je van veel voordelen gaat genieten. Ik ben in ieder geval fan van dit online yoga platform! In onderstaande video vind je iets meer informatie over dit platform:

Wat kost het Ekhart Yoga INT platform?

Zou je het Ekhart YOGA INT platform graag uit willen proberen? Dan wil ik je graag eerst op de volgende mogelijkheid wijzen; je kunt dit platform voor 14 dagen geheel gratis uitproberen. Tijdens deze periode krijg je een duidelijke indruk van het platform en de (vele) mogelijkheden. Vervolgens kun je voor jezelf bepalen of dit platform iets voor jou is.

Ben je overtuigd van dit platform? Dan kun je een abonnement afsluiten voor slechts €16 per maand. Voor dit relatief lage bedrag krijg je toegang tot de vele cursussen binnen dit platform. Bovendien kun je ten allen tijde jouw lidmaatschap bij het Ekhart Yoga INT platform annuleren. Dit internationale yoga platform hanteert wat mij betreft een prima en interessante prijsstelling.

14-dagen-gratis-ekhart-yoga-int

Klik hier voor 14 dagen gratis Ekhart Yoga INT

3. Yoga International

Ook over het Yoga International platform ben ik erg te spreken. Net zoals bij de hierboven genoemde variant hebben mensen van over de gehele wereld toegang tot dit platform. Dit is dan ook duidelijk terug te zien aan het aanbod van yogalessen; ook voor de minder bekende vormen van yoga kun je binnen dit platform geschikte cursussen vinden.

Als je een kijkje op dit platform neemt, zie je direct dat alles heel overzichtelijk is. Ze hebben voor een prima lay-out gekozen, terwijl ook alle cursussen en lessen overzichtelijk onderverdeeld zijn. Binnen dit platform wordt gebruik gemaakt van zogeheten levels. Zo kun je kiezen voor een training uit level 2, maar je kunt ook kiezen voor een yogatraining uit level 3. Des te hoger het level, des te ingewikkelder de yogatraining is. Door de verschillende levels kun je in ieder geval gericht toewerken naar het gewenste niveau.

Het volgen van de yogalessen is ook bijzonder leuk. De video's zijn namelijk prima in elkaar gezet, waardoor je alleen maar de oefeningen uit hoeft te voeren. Het is eigenlijk een kwestie van de oefeningen nadoen; je geniet dankzij het Yoga International platform vervolgens al snel van de nodige voordelen.

Daarnaast vind je in dit platform ook nog allerlei blogartikelen terug. Met deze artikelen kun je het nodige van yoga leren; ook dit komt jouw vorderingen ten goede. Bovendien is het leuk om je op deze manier te verdiepen in de wereld van yoga. 

Als je met dit platform aan de slag wil gaan, moet je wel rekening houden met de Engelse taal. Het gehele platform is in het Engels, dus je moet deze taal wel een beetje machtig zijn. Wat mij betreft zijn er weinig yoga online platforms die echt aan de kwaliteit van dit platform kunnen tippen. Ik kan je dan ook van harte aanraden om eens naar dit platform te kijken!

Wil je graag meer weten over dit platform? Daarvoor verwijs ik je graag naar onderstaande video:

Wat kost het Yoga International platform?

Spreekt het Yoga International platform jou aan? Heb je daarom interesse om je als lid bij dit platform aan te melden? Dan is het goed om te weten dat je van een gratis proefperiode van 14 dagen gebruik kunt maken. Tijdens deze 14 dagen kun je het platform testen en bepalen of dit platform op jouw wensen aansluit.

Nadien kun je je voor $19,99 per maand aanmelden bij dit platform. Omgerekend komt dit neer op zo'n €17 euro; uiteraard is dit omgerekende bedrag wel afhankelijk van de koersen. Desalniettemin is dit platform naar mijn mening behoorlijk voordelig; voor nog geen €17 per maand kun je op een leuke en leerzame manier met yoga aan de slag gaan. Veel goedkoper dan wanneer je zelf lessen zou moeten betalen bij een yogaleraar. 

14-dagen-gratis-yoga-international

Klik hier voor 14 dagen gratis Yoga International 

4. Happy with Yoga

Gaat jouw voorkeur meer uit naar een Nederlandstalig platform en wil je met Nederlandse yogadocenten werken? Dan is het Happy with Yoga platform voor jou op het lijf geschreven.

Dit platform werd enkele jaren geleden opgericht door twee ambitieuze yogisten. Zij wilden graag hun kennis delen, dus besloten ze een eigen platform te starten. Uiteindelijk heeft die keuze bijzonder goed uitgepakt; het Happy with Yoga platform is uitgegroeid tot een autoriteit in de Nederlandse wereld van yoga.

Op dit platform kun je meerdere blogartikelen vinden. Artikelen waarin je veel informatie kunt lezen over yoga en de technieken, maar waarin je ook handige tips vindt. Dankzij deze informatie en tips kun je op een nóg betere manier met yoga aan de slag gaan.

Daarvoor kun je ook gebruikmaken van de yogacursus van dit platform. Sterker nog; via dit platform kun je je voor meerdere cursussen aanmelden. De zes cursussen van het Happy with Yoga platform heb ik even voor je op een rijtje gezet:

Practice – Online yoga & meditatie

Yoga beginnerscursus: Yoga Stap voor Stap

Mindfulness voor het dagelijkse leven

Online Yoga Nidra

Yoga Nidra – Reis door de chakra's

Online minimalisme cursus

Ben je op zoek naar online yogalessen die gratis zijn? Of wil je online gratis yogaboeken lezen? Ook daarvoor ben je bij het Happy with Yoga platform meer dan welkom. Via dit platform kun je namelijk gratis boeken lezen, meedoen aan challenges en live trainingen volgen. Ideaal wat mij betreft.

Al met al is het Happy with Yoga platform uitgebreid én interessant te noemen. Het platform voldoet eigenlijk aan al mijn verwachtingen; zo zijn de cursussen ook bijzonder leuk om te volgen. Net zoals bij andere cursussen bestaan ook deze cursussen uit talloze video's. Dankzij deze video's krijg je een duidelijk beeld van de oefeningen die je uit moet/kunt voeren, waardoor je al snel van de gewenste voordelen weet te genieten. Met het Happy with Yoga platform zet je de eerste stap naar een leuke(re) en relaxte leefstijl!

Wil je meer over het Happy with Yoga platform weten? Check dan mijn Happy with Yoga review blog en/of kijk naar onderstaande video:

Wat kost het Happy with Yoga platform?

Spreekt het Happy with Yoga platform jou aan? Ben je onder de indruk van de opzet van het platform en van de verschillende cursussen? Dat kan ik me maar al te goed voorstellen. Persoonlijk ben ik namelijk ook erg te spreken over dit platform en de vele mogelijkheden.

Voordat je van alle mogelijkheden kunt genieten, moet je een abonnement afsluiten. Bij het Happy with Yoga platform heb je daar meerdere mogelijkheden voor:

  • Maandabonnement: voor €12,50 per maand kun je onbeperkt online yoga- en meditatielessen volgen.
  • Kwartaalabonnement: voor €35 per kwartaal kun je onbeperkt online yoga- en meditatielessen volgen.
  • Jaarabonnement: voor €120 per jaar kun je onbeperkt online yoga- en meditatielessen volgen

In mijn ogen zijn deze prijskaartjes prima te noemen. Zeker als je voor het jaarabonnement kiest, heb je een bijzonder laag maandtarief. Bovendien kun je direct starten, want alles is in de Nederlandse taal. Ten opzichte van de twee platforms die ik hierboven heb besproken, is dat een zwaarwegend voordeel.

Welk online yoga platform is voor jou het beste?

Zo, je hebt nu met de beste online yoga platforms kennis kunnen maken. Het is nu aan jou om uiteindelijk de knoop door te hakken. Voor welk yoga platform je het beste kunt kiezen, is volledig afhankelijk van jouw situatie en voorkeuren.

Ben je bijvoorbeeld een beginner? Kies dan voor een yoga online beginnerscursus. Heb je al enige ervaring in de wereld van yoga? Dan kun je ook voor een gevorderde cursus kiezen. Op de verschillende platforms kun je in ieder geval meerdere cursussen voor meerdere niveaus vinden.

Ben je op zoek naar een gratis online yogales? Dan kun je ook gebruikmaken van één van de gratis proefperiodes van bovenstaande platforms. Tevens is het bij meerdere platforms mogelijk om een gratis videotraining te volgen. Door een dergelijke training te volgen, krijg je in ieder geval een goede indruk van het platform.

Hoe dan ook; het is aan te raden om voor één van de vier hierboven beschreven yoga online platforms te kiezen. Deze platforms zijn van de beste kwaliteit, zijn relatief gunstig geprijsd en populair. Dat laatste komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Maak daarom voor jezelf een goede vergelijking en hak de knoop door. 

Ik ben benieuwd naar welk online yoga platform uiteindelijk je voorkeur naar uitgaat. Heel veel succes! 

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download