In dit artikel

Beste Nootropic Review 5x Nootropics Test

Beste Nootropic | Review | 5x Nootropics Test!

In dit artikel

Wil jij je hersenfuncties verbeteren? Zorg voor meer concentratie, een sterker geheugen en een beter leervermogen dankzij nootropics. Natuurlijk is niet elke nootropic even goed, dus om te bepalen wat de beste nootropic van dit moment is doe ik een nootropics test. Ik ga in dit artikel 5x nootropics vergelijken. Na afloop weet jij precies wat je te doen staat en kun je jouw favoriete nootropics bestellen!

Beste nootropics 2023: Mijn selectie 

Nootropics vergelijken; hoe doe ik dat? 

Maar hoe doe ik dat: nootropics vergelijken? Hiervoor let ik op verschillende factoren. Zo kijk ik naar de ingrediënten en kwaliteit van elke nootropic en of deze veilig in gebruik is. Ook let ik op de prijs en check ik of er een eventuele nootropics aanbieding is waar je gebruik van kunt maken. Nootropic korting is namelijk altijd welkom! Verder let ik op waar je de nootropics kopen kunt en wat klanten erover zeggen. Hun reviews zijn namelijk ook interessant.

1. Eanos Brain Assist – beste vegan nootropic 

Op nummer 1 staat Eanos Brain Assist. Waarom dit nootropics supplement de eerste plek verdient in deze ranglijst, vertel ik je graag. Dit product is allereerst cafeïnevrij en gemaakt van de hoogste kwaliteit ingrediënten. Bovendien is het 100% veganistisch en dus op natuurlijke basis. 

Beste Nootropic Review 5x Nootropics Test

Dankzij Eanos Brain Asisst worden je concentratie en geheugen beter, blijft je geest helder en word je minder snel vermoeid. Het is een natuurlijke manier om je cognitieve functies te verbeteren. Bovendien is het ontwikkeld op wetenschappelijk niveau en bevat het de hoogste kwaliteit Mucana Pruriens. Het is geschikt voor dagelijks gebruik.

Je betaalt €39,99 voor een verpakking met 60 nootropics capsules. Maar goed nieuws: bestel deze nootropics online om korting te krijgen! Je krijgt 10% korting op Eanos Brain Assist als je kortingscode ‘GROEI10 invult tijdens het afrekenen.

Voordelen Eanos

✅ Voordelig nootropics kopen met kortingscode GROEI10;

✅ 100% cafeïnevrij en veganistisch;

✅ Nr 1 supplement nootropics Nederland;

✅ Voor helderheid, focus, een beter geheugen en minder vermoeidheid;

✅ Wetenschappelijk ontwikkeld;

✅ Positieve nootropics ervaringen met dit product;

✅ Transparant over de ingrediënten op de website.

Nadelen Eanos

❌ Je moet verzendkosten betalen tot een bestelwaarde van €49,99.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI10’

2. Mindscopic Clear Focus Caffeine Free – beste Nootropic zonder cafeïne

Mindscopic Clear Focus Caffeine Free is een supplement dat de mentale focus en helderheid stimuleert. Net zoals koffie dus, maar dan cafeïnevrij! Deze nootropic is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek en is 100% natuurlijk. Daardoor is het ook de beste nootropics voor vegetariërs en veganisten. Bovendien zitten er verschillende vitamines in die daadwerkelijk iets toevoegen aan je gezondheid.

Beste Nootropic Review 5x Nootropics Test

Wil je deze nootropics kopen? Mindscopic Clear Focus Caffeine Free kost € 39,95. Je betaalt wel verzendkosten tot een bestelwaarde van €70. Je kunt deze nootropics capsules alleen online bestellen. Nu tijdelijk 10% korting met kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Mindscopic

✅ Nootropics bestellen voor vegetariërs en veganisten;

✅ Helemaal cafeïnevrij en natuurlijk;

✅ Bevat ook vitamines voor de gezondheid;

✅ Voor mentale helderheid en focus;

✅ Op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Nadelen Mindscopic

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €70;

❌ Er zitten maar 50 capsules in een verpakking, dus het supplement is redelijk prijzig.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’!

3. Natuurlijk Presteren Breinboost – beste 7-in-1 nootropic

Op de nootropics website Natuurlijk Presteren vind je het supplement ‘Breinboost’. Dit is de beste 7-in-1 nootropic. Waarom? Omdat het 7 natuurlijke nootropics bevat die optimaal gedoseerd en gecombineerd zijn. Daardoor krijg jij als gebruiker het meeste resultaat van Natuurlijk Presteren Breinboost

Beste Nootropic Review 5x Nootropics Test

Steeds meer mensen zien in wat nootropics te bieden hebben. Natuurlijk Presteren Breinboost is een natuurlijk supplement dat de focus en cognitie ondersteunt. Je krijgt er 4 tot 6 uur ondersteuning van en het heeft een beschermende werking op je hersenen. Je kunt Natuurlijk Presteren Breinboost kopen voor €25. Je betaalt hierbij wel nog verzendkosten.

Voordelen Natuurlijk Presteren

✅ Scherp geprijsd, dus voordeliger nootropics kopen;

✅ 7-in-1 nootropics formule met veilige ingrediënten;

✅ Beste extracten van topkwaliteit (wetenschappers en specialisten gebruiken het ook);

✅ Een van de beste Nootropic Nederland producten;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Nadelen Natuurlijk Presteren

❌ Je moet volgens de nootropics info op de website 2-3 capsules per keer innemen, wat vrij veel is;

❌ Niet geschikt als je zwanger bent of borstvoeding geeft;

❌ Tot een bestelwaarde van €39 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor de beste deal

4. Mindscopic Clear Focus

Hoeven nootropics voor jou niet cafeïne vrij te zijn? Dan kun je de originele Mindscopic Clear Focus nootropics kopen! Dit nootropic supplement is erg populair en ontvangt mooie beoordelingen. Hij hoort daarom zeker thuis in dit rijtje beste nootropics! Het is gebaseerd op wetenschappelijke studies en geschikt voor mensen die alles uit hun dag willen halen. Dat kan op je werk zijn of tijdens het sporten, maar ook wanneer je moet studeren.

Beste Nootropic Review 5x Nootropics Test

Wil je Mindscopic Clear Focus nootropics bestellen? Dat kan voor €39,95. Je ontvangt dan een verpakking van 50 capsules. Wel moet je nog verzendkosten betalen. Nu tijdelijk 10% korting met kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Mindscopic

✅ 100% natuurlijke en veganistische nootropics capsules

✅ Effectieve nootropics cafeïne;

✅ Mindscopic maakt de nootropics betekenis waar en zorgt dus echt voor een betere focus, helderheid, minder vermoeidheid en al het andere wat het hoort te doen;

✅ Geschikt voor lange termijn gebruik, kent geen bijwerkingen of nadelen.

Nadelen Mindscopic

❌ Tot een bestelwaarde van €70 moet je verzendkosten betalen;

❌ Niet het ideale supplement als je (te) gevoelig voor cafeïne bent.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’!

5. Natuurlijk Presteren Concentratieboost 

Natuurlijk Presteren Concentratieboost is een supplement dat wordt omschreven als een ‘natuurlijke studiepil met rhodiola, l-theanine, cafeïne en vitaminen’. Het supplement is goed voor de concentratie en motivatie, waardoor studeren gemakkelijker wordt. Daarom is het de nummer 1 concentratiepil voor studenten en mensen die hard werken met volledige focus. Je behoudt er wel 4 tot 5 uur focus door! De veilige ingrediënten in dit supplement zijn geheel op wetenschappelijk bewijs geselecteerd en hebben geen verslavend effect.

Beste Nootropic Review 5x Nootropics Test

Deze nootropic is helemaal natuurlijk en vrij van allergenen. Er zitten 60 capsules in een verpakking; een zakje dat gewoon door de brievenbus past. Dus je hoeft er niet voor thuis te blijven. Wil je deze nootropics kopen? Natuurlijk Presteren Concentratieboost kost €24,95. Je betaalt wel nog verzendkosten.

Voordelen Natuurlijk Presteren

✅ Natuurlijke ingrediënten en vrij van allergenen;

✅ De nummer 1 concentratiepil op school en werk;

✅ Voor 4 tot 5 uur extra focus en mentale helderheid;

✅ Voordelig geprijsd supplement.

Nadelen Natuurlijk Presteren

❌ Je moet verzendkosten betalen tot een bestelwaarde van €39;

❌ Niet het ideale supplement als je (te) gevoelig voor cafeïne bent.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste Nootropic 2023 

Nu je alle nootropic supplement voorbij hebt zien komen, heb je wellicht al een favoriet op het oog. Ben je ook benieuwd naar wat in mijn ogen de winnaar is? Ik vertel je graag wat ik de beste nootropics van dit moment vind. Als je alle voor- en nadelen bekijkt, dan zie je al welk product mijn voorkeur heeft. Dat is namelijk Eanos Brain Assist!

Beste Nootropic Review 5x Nootropics Test

Eanos Brain Assist is 100% veganistisch en daardoor geschikt voor vrijwel iedereen. Het natuurlijke supplement is ook nog eens vrij van cafeïne. En dat is fijn wanneer je hier (te) gevoelig voor bent. Zo krijg je alsnog helderheid, een beter geheugen en mentale focus, maar dan op een gezondere manier. Eanos Brain Assist is het nr 1 supplement nootropics Nederland en is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke informatie. Wil je het extra voordelig bestellen? Gebruik dan kortingscode GROEI tijdens het afrekenen en ontvang 10% nootropics korting!


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

Nootropics ervaringen en reviews 

Benieuwd naar de ervaringen van andere mensen met deze supplement? Ik heb van elk product een nootropics review verzameld om je hier een goed beeld van te geven!

Eanos Brain Assist review 

Evert schrijft over Eanos Brain Assist: “Ik gebruik het nu een maand en het bevalt me heel goed. Ik kan mij veel beter concentreren op mijn studie, dus ik onthoud het zekere voor de toekomst. Als ik een deadline moet behalen komt dit goed van pas. Eanos is echt een aanrader vind ik!”

Mindscopic Clear Focus Caffeine Free review

De Mindscopic Clear Focus Caffeine Free review van Bilal is veelbelovend. “Ik heb hiermee de ideale manier gevonden om moeilijke taken op mijn werk toch te doen en niet meer uit te stellen. Als ik mij beter moet concentreren op een zware klus, dan neem ik 2 tabletten. Ik ga dan echt als een speer dus het heeft veel effect!”

En Josef schrijft over dit supplement: “Ik ben er fan van en mijn vrouw ook. Eigenlijk zijn wij door onze studerende dochter begonnen aan nootropics. Nooit verwacht dat het zo goed zou werken. Wat een heerlijk resultaat. Ik heb veel meer rust in mijn hoofd dan voorheen en dat is mij zoveel waard. Dus bedankt Mindscopic!”

Beste Nootropic Review 5x Nootropics Test

Natuurlijk Presteren Breinboost ervaring 

Valerie is een tevreden klant. In haar Natuurlijk Presteren Breinboost review laat zij weten: “Dit supplement is life changing! Ik gebruik het nu 3 weken en ik voel mij zoveel rustiger en meer helder in mijn hoofd. Vroeger raakte ik snel overprikkeld, vooral bij verschillende taken op mijn to do lijst. Uiteindelijk kwam er dan niets van terecht. Nu krijg ik veel meer gedaan en kan ik beter focussen. Ook in tijden van stress heb ik er veel baat bij.”

Volgens Beau is alles top aan Natuurlijk Presteren Breinboost. Het supplement, de levering, de info op de website en ook de service. “Top levering, netjes verpakt en al binnen 1 dag had ik het in huis. Het product is ook top, want het werkt goed. Ik neem elke dag 3 capsules bij de koffie. De informatie op de website is up to date en duidelijke en ook de service is top. Toen mij vragen te binnen schoten werd ik snel en op hoog niveau te woord gestaan.”

Mindscopic Clear Focus ervaring 

Jannes schrijft over Mindscopic Clear Focus: “Ik heb adhd en dan is het niet altijd makkelijk om grote taken af te ronden die ik niet heel interessant vind. Sinds ik Clear Focus gebruik ben ik hier echt in vooruitgegaan!”

En Huub vertelt: “Ik heb veel van dit soort producten getest en veel waren wel oké. Ik zocht toch altijd nog naar een betere formule. In mijn ogen steekt Clear Focus er echt bovenuit, want de dosering is top!”

Natuurlijk Presteren Concentratieboost review 

Jaimy zegt enthousiast te zijn over Natuurlijk Presteren Concentratieboost capsules. “Voordat ik met school of huiswerk aan de slag ga neem ik er 2. Zoals op de verpakking staat aangegeven. Ik merk dat ik mij goed kan focussen en dat is fijn. Ik ben namelijk weleens snel afgeleid. Ik word ook minder snel moe als ik een paar uur kan knallen met deze capsules op. Ik ben er dus heel tevreden over en ik kan ze zeker aanraden.”

Iris zegt na 1 week al effect op te merken van dit product. “Ik gebruik de Natuurlijk Presteren Concentratieboost sinds een week voor het leren. Ik heb ze een weekend gebruikt om mijn concentratie beter vast te houden. Vooral bij het lezen van theoriestukken werkt het heel goed. Dat lukt mij nu beter dan zonder de capsules. Dus echt een aanrader!”

Beste Nootropic Review 5x Nootropics Test

Wat zijn nootropics?

Je hebt nu alles gelezen over de beste nootropics. Maar wat zijn nootropics eigenlijk? Letterlijk vertaald betekent deze term ‘supplementen om de geest om te buigen’, ook wel smart drugs genoemd. Het zijn boosters voor de hersenen die gunstige effecten hebben. Daarom zijn ze ook zo populair. 

Nootropics zorgen ervoor dat je hersenen beter functioneren, dat er meer energie aanwezig blijft en dat neuronen beschermd worden. Daardoor kun je langer focussen, ben je mentaal helder en word je minder snel vermoeid. Ook heeft het een gunstig effect op je leerprestaties, geheugen en denkvermogen. Nootropics zorgen er ook nog eens voor dat er meer zuurstof rondcirkelt in de hersenen. Daardoor kun je ook een betere stemming krijgen en ben je beter bestand tegen stress en andere negatieve of heftige emoties.

De voordelen op een rij

Zie jij alle voordelen van nootropics graag nog even overzichtelijk bij elkaar? Ik heb hieronder een opsomming gemaakt van alle voordelige effecten die nootropics je bieden. Zo zie je snel genoeg of het ook iets voor jou zou zijn.

✅ Het geeft een betere focus;

✅ Je kunt je langer concentreren op een taak of bezigheid;

✅ Je wordt er mentaal helder door;

✅ Mentale vermoeidheid treedt minder snel op;

✅ Er wordt meer zuurstof door de hersenen gecirculeerd;

✅ Je geheugen wordt er beter door;

✅ Het heeft een gunstige invloed op je stemming;

✅ Het wordt makkelijker om taken op werk af te ronden die je moeilijk of saai vindt;

✅ Het helpt ook om je sportprestaties te verbeteren, omdat je langer door wilt gaan;

✅ Je leerprestaties nemen toe, waardoor je meer lesstof in je opneemt.

Beste Nootropic Review 5x Nootropics Test

Hoe werkt dat in het lichaam?

Nootropics doen hun werk, omdat ze bepaalde reacties oproepen in ons lichaam. Hoe dat precies zit en welke stoffen de hersenen beïnvloeden, dat vertel ik ook graag. Allereerst wordt de cellulaire energie in neuronen en andere hersencellen gestimuleerd. Je energiemetabolisme gaat hierdoor beter werken. 

Verder worden kleine (slag)adres in de hersenen wijder, waardoor er meer zuurstof doorheen kan. Ook wordt de toevoer van glucose naar de hersenen daardoor beter. En stofjes zoals serotonine, dopamine en acetylcholine die zich in de hersenen bevinden, worden door een nootropic beïnvloedt. Bovendien wordt oxidatieve stress minder. Dat komt doordat nootropics vrije radicalen bestrijden en gifstoffen afvoeren uit de hersenen.

Natuurlijke nootropics vs. synthetische nootropics

Als we kijken naar de kwaliteit van nootropics, dan is er één groot verschil tussen producten. Sommige zijn op natuurlijke basis, andere zijn synthetisch (en bevatten dus stoffen die in de fabriek zijn gemaakt). Een voorbeeld van een bekende nootropic is Ritalin bij adhd. Dit komt uit de fabriek. Ginseng wortel (een natuurlijke stof) kan volgens onderzoek echter net zo effectief zijn.

Bedenk daarom voor jezelf wat jij voor je lichaam wilt. Hoe natuurlijker, hoe beter. Bovenstaande nootropics zijn allemaal op natuurlijke basis en daarom veilig en effectief. Ze bevatten ingrediënten zoals rhodiola, cafeïne, etc. Waar een synthetische nootropic vaak sneller werkt, geeft deze vaak ook bijwerkingen. Dan is een natuurlijke nootropic dus veel beter voor je gezondheid. En dat telt in mijn ogen zwaarder mee, bij het kiezen van een supplement. Ik ben benieuwd of jij daar ook zo over denkt?

Meer voedingssupplementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van ayurvedische supplementen, energetische supplementen en homeopathische supplementen. Daarnaast hebben probiotica en postbiotica supplementen ook een bewezen positief effect op je gezondheid.

Door de jaren heen hebben concentratie pillen en nootropics van bijvoorbeeld Mindscopic ook veel meer bekendheid verkregen. Vegan supplementen van Orangefit zijn al jarenlang niet meer weg te denken uit het supplementenlandschap.

De meeste voedingssupplementen zijn tegenwoordig verkrijgbaar als supplementen abonnement of vitamine abonnement bij Vitaily, Viteezy, Atida Pure, DailyVita en Specialized Vitamins en vind je terug op onze website. Kwalitatieve supplementen koop je ook bij Vitals, Bonusan, Vitakruid, Orthica, AOV, Consiouz Supplements of Flinndal.

Voedingssupplementen gaan verder dan enkel vitamines en mineralen. Denk namelijk ook eens aan glucosamine, guarboonvezels, Lactobacillus rhamnosus GG, luteïne supplementen, psylliumvezels, pterostilbeen supplementen en quercetine supplementen. De mooie en krachtige merken bieden ook resveratrol supplementen, zeaxanthine supplementen, relax supplementen, supplementen voor rust en ontspanning, prostaat supplementen, oog supplementen en cholesterolverlagende supplementen. Al jarenlang zijn populair sportsupplementen, beauty supplementen, anti-aging supplementen en afslankpillen.

Zit je juist wat minder lekker in je vel dan zijn supplementen somber gevoel, supplementen prikkelbaar gevoel, supplementen neerslachtig of supplementen depressie wellicht een oplossing. Ook rustgevende supplementen en Q10 supplementen kunnen een waardevolle toevoeging zijn.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Nootropic Review 5x Nootropics Test

Meest gestelde vragen over Nootropics

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over nootropics? Wil je bijvoorbeeld weten wat ze precies in het lichaam doen? En waar je de beste nootropics kopen kunt? Dan adviseer ik je om nog even verder te lezen en de meest gestelde vragen hieronder te bekijken.

Wat is de beste nootropic?

De beste nootropic op basis van deze nootropic test, is Eanos Brain Assist. Dit supplement is namelijk een natuurlijke nootropic die ook geschikt is voor vegetariërs en veganisten. Het is een effectief supplement dat veilig bewezen is. Waar veel nootropics cafeïne bevatten, is Eanos Brain Assist helemaal cafeïnevrij. Bovendien kun je het extra voordelig kopen door de nootropic kortingscode GROEI in te vullen tijdens het afrekenen. Daarmee krijg je maar liefst 10% nootropic korting op je bestelling. Doe er je voordeel mee en geniet van je mentale helderheid en focus die het je oplevert!

Wat doen nootropics precies?

Wat nootropics precies doen in het lichaam, is heel interessant. Ze verbeteren namelijk de prestaties van je hersenen. Dat betekent dat je er beter door kunt focussen (ook als je adhd hebt), dat je mentaal meer helder wordt en je lastige taken gemakkelijker afrondt. Ook krijg je mentaal meer energie, waardoor je je minder snel mentaal uitgeput voelt. Bovendien wordt je geheugen beter door nootropics, kun je er beter door leren en heeft het een gunstige invloed op je stemming. En dat, terwijl het een heel natuurlijk supplement is dat helemaal veilig is. (1)

Waar kun je de beste nootropics kopen?

De beste nootropics kun je het beste online kopen. Uit deze nootropics test is gebleken dat Eanos Brain Assist de beste keuze is. Dit supplement kun je eenvoudig bestellen via de website van die aanbieder. Klik simpelweg op een van de linkjes in het artikel die naar Eanos Brain Assist verwijzen, doe het product in je winkelwagentje en reken af. Vervolgens krijg jij je nootropics capsules binnen enkele dagen thuisbezorgd en kan je ermee beginnen.

Conclusie beste nootropics 2023 

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Nootropic | Review | 5x Nootropics Test!

Laat een reactie achter