0
0
Subtotal:  0,00
Geen producten in je winkelwagen.

In dit artikel

Beste Multivitamine Review

Mijn Beste Multivitamine | 6x Test + Ervaringen

In dit artikel

Wil jij aan je algehele gezondheid werken, dan is multivitaminen slikken een aan te raden keuze. Volgens CellCare Supplements is het een verstandige aanvulling op een gezonde levensstijl. Maar wat is nu de beste multivitamine vrouw en de beste multivitamine man? Ik deed de multivitamine test om verschillende producten met elkaar te vergelijken. Ben je er klaar voor? Laten we beginnen!

Kort samengevat:

Mijn beste multivitamine van 2024 is Nutribites Multivitamine Speciaal. Dit merk bevat 13 essentiële vitamines en 7 mineralen en is helemaal veganistisch. Deze multivitamine ondersteunt de weerstand en activeert je natuurlijke energie!

Multivitamine vergelijken; hoe doen we dat? 

Om te bepalen welke multivitaminen de beste multivitaminen zijn, heb ik producten vergeleken op basis van verschillende factoren. Denk hierbij aan het gebruiksgemak en de kwaliteit van multivitamine pillen, maar ook aan de ingrediënten, samenstelling, verschillen tussen multivitamine vrouw en man, de prijs van multivitaminen en eventuele verzendkosten. Ook keek ik naar klantreviews. Uiteindelijk koos ik zo mijn beste multivitamine supplementen voor jou!

Beste Multivitamine keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagAantal ingrediëntenVorm
1. Nutribites€34,95€1,1720Capsule
2. Vitals€29,95€0,5023+Tablet
3. Vitakruid€28,89€0,3220+Tablet
4. Bonusan€33,99€0,7625+Capsule
5. Natuurlijk Presteren€34,95€0,7828Capsule

1. Nutribites Multivitamine Speciaal

Ben je op zoek naar veganistische multivitaminen? Nutribites Multivitamine Speciaal is mijn beste multivitamine als je lichaam wel wat hulp kan gebruiken bij het ondersteunen van behoud van gezonde cellen. De formule bevat namelijk allerlei actieve biologische stoffen voor een optimaal effect. Alle 13 vitamines zitten in deze multi vitaminen en er zijn 7 belangrijke mineralen toegevoegd. Ook zitten er 8 nutriënten in die voor extra versterking zorgen. Dit multivitamine supplement bevat geen lactose, suiker, soja, gluten, sulfiet, mais, gist of zoetstoffen. Het is bovendien 100% GMO-vrij.

Beste Multivitamine  Review

Gebruik Nutribites Multivitamine Speciaal als multi dag en nacht voor mannen en vrouwen. Het product is namelijk geschikt voor iedereen die bij een gezond dieet extra vitamine en mineralen nodig heeft. Deze multivitamine heeft een compleet pakket aan ingrediënten als aanvulling op een gezond voedingspatroon. Juist doordat het zoveel vitamines en mineralen bevat en toch zuiver is, verdient dit supplement wat mij betreft de nummer 1 plek in deze lijst.

Neem 2 capsules Nutribites Multivitamine Speciaal per dag in voor optimaal resultaat en 4 per dag als je veel stress hebt of moet herstellen. Deze goede multivitamines zijn helemaal veganistisch en bevatten geen onnodige hulpstoffen. Ondanks dat ik de capsules gemakkelijk kan doorslikken, vind ik het persoonlijk niet ideaal dat er 2 tot 4 per dag nodig zijn voor het behoud van sterke botten en andere voordelen. Heb je daar geen moeite mee, dan is dit natuurlijk een ideale manier om belangrijke mineralen en extra vitamine binnen te krijgen.

Voordelen Nutribites

✅ Geschikt voor dagelijks en langdurig gebruik;

✅ Veganistische multi vitamine (in tegenstelling tot veel andere vitamines);

✅ Beste multivitamines voor volwassen mannen en vrouwen;

✅ 100% smaak- en tevredenheidsgarantie;

✅ 60 dagen bedenktijd op deze belangrijke vitamines;

✅ Bevat veel vitamines, mineralen en andere gezonde nutriënten.

Nadelen Nutribites

❌ Tot een bestelwaarde van €40 betaal je verzendkosten;

❌ Als je moeilijk pillen doorslikt, dan zijn twee tot vier capsules vrij veel.


Bekijk meer productinformatie

2. Vitals Multivitamine Elke Dag Basis

De volgende in de test multivitamines is Vitals Multivitamine Elke Dag Basis. Dit product bevat alle natuurlijke vitamines en mineralen in een uitgebalanceerde en goed opneembare mix van voedingsstoffen. De B-vitamines 2, 6, 11 en 12 hebben een biologisch actieve vorm, daardoor worden ze direct in het lichaam opgenomen en zijn ze extra effectief. Het supplement is speciaal ontworpen voor volwassenen.

Beste Multivitamine  Review

In tegenstelling tot andere multivitamines en merken, is bij Vitals Multivitamine Elke Dag Basis niet alleen aan jouw gezondheid gedacht. Dankzij de duurzame, milieuvriendelijke verpakkingen van dit merk, is het ook een verantwoorde vitamines en mineralen mix voor het milieu. Als orthomoleculair therapeut geef ik de voorkeur aan merken die ook denken aan de impact op de wereld om zich heen.

In Vitals suppletie worden alleen verantwoorde ingrediënten gebruikt. Vitals Multivitamine Elke Dag Basis bevat in 1 tablet al voldoende vitamines voor de hele dag. Gebruik je mijn kortingscode ‘GROEI’ tijdens het afrekenen? Dan krijg je 20% vitamine korting. Weet dat je met 1 verpakking van deze multivitamines maar liefst 2 maanden kunt doen.

Voordelen Vitals

✅ Het bevat B-vitamines in de biologisch actieve vorm, zodat ze extra goed opneembaar zijn;

✅ Milieuvriendelijke verpakking, dus goed voor mens én planeet;

✅ Je hebt aan 1 tablet per dag al voldoende van dit type multivitamines;

✅ Je krijgt 20% korting op je vitamine bestelling met kortingscode ‘GROEI’.

Nadelen Vitals

❌ Tabletten zijn over het algemeen lastiger door te slikken dan gladde capsules;

❌ Ook bevatten tabletten vaak wat meer vulstoffen dan capsules;

❌ Tot een bestelwaarde van €50 moet je verzendkosten betalen.


Bekijk meer productinformatie

3. Vitakruid Multi Basis

De volgende in het rijtje natuurlijke multivitamines is Vitakruid Multi Basis. Het is een goede multivitamine, precies zoals je van Vitakruid gewend zal zijn. Dit merk bevat namelijk geen onnodige hulpstoffen zoals GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen – en is daardoor de perfecte aanvulling op een gezond dieet.

Beste Multivitamine  Review

Vitakruid Multi Basis is ontworpen om de best opneembare vormen van mineralen en vitamines te bevatten, zonder vulstoffen. Daardoor neemt je lichaam ze gemakkelijk op. Zo draagt dit supplement o.a. bij aan je weerstand, energiestofwisseling, collageenvorming en concentratievermogen. Het werkt echt op alle gebieden door. En doordat het alleen nutriënten in een effectieve, hoge dosering bevat, heb je aan 1 tablet per dag voldoende.

Je hoeft dus maar 1 tablet Vitakruid Multi Basis per dag in te nemen. Dit soort voedingssupplementen is iets minder gemakkelijk door te slikken dan gladde capsules, vind ik zelf. Maar als je daar geen moeite mee hebt dan zijn het ideale vitamines voor een goede weerstand in een hoge dosering. Het is daarbij ook nog eens een heel scherp geprijsd supplement, waardoor het ook een fijne keuze voor je portemonnee is. Persoonlijk vind ik het wel wat minder dat het tablet al begint te smelten zodra je hem op je tong legt. Daardoor proef je wel voor een kort moment een minder prettige smaak. De 20% korting bij afrekenen is wel lekker met kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Vitakruid

✅ Dit supplement bevat geen onnodige toevoegingen (geen GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen);

✅ Je krijgt 20% korting op je vitamine bestelling met kortingscode ‘GROEI’;

✅ Je hebt wel aan 1 tablet per dag al voldoende volgens wetenschappelijk onderzoek;

✅ Scherp geprijsd vitaminen supplement.

Nadelen Vitakruid

❌ Tabletten vitamines en mineralen vindt niet iedereen gemakkelijk om door te slikken;

❌ Tabletten bevatten als voedingssupplementen wat meer vulstoffen dan capsules;

❌ Je moet nog verzendkosten betalen tot een bestelwaarde van €50.


Bekijk meer productinformatie

4. Bonusan Multi Vital Forte Actief

Wil je een vitamines en mineralen mix nemen die bijdragen aan een gezonde huid, de aanmaak van rode bloedcellen en ook profiteren van andere actieve ingrediënten in een multi? Bonusan Multi Vital Forte Actief is ook interessant. Dit product bevat vitamines en mineralen in een breed spectrum, geschikt voor dagelijks gebruik. De vitamines B6, B11, B12 en C zijn in actieve vorm toegevoegd en zijn vanwege hun hoge biologische beschikbaarheid beter opneembaar. Daardoor kunnen ze veel effect hebben in je lichaam. Er zitten geen conserveermiddelen, gelatine, gist, lactose, soja, dierlijke substanties, GGO, gluten, synthetische kleur-, geur-, en smaakstoffen in.

Beste Multivitamine  Review

Bonusan Multi Vital Forte Actief vormt een bron van vitamines en mineralen. De hoge doseringen in actieve vormen zorgen ervoor dat je lichaam hier baat bij heeft. Ook zijn er chlorella en spirulina aan toegevoegd om de formule compleet te maken. Deze kunnen de stofwisseling beïnvloeden en de eetlust afremen. Wil je graag gezond leven, dan kan dit nuttig zijn wanneer je graag snoept of snackt.

Er wordt geadviseerd om 2 vitamine capsules Bonusan Multi Vital Forte Actief per dag in te nemen met water. Ik vind dat dit goed te doen is, omdat de capsules niet te groot zijn en ze zijn glad. Daardoor slik ik deze vitamines en mineralen mix gemakkelijk door, terwijl ik daar normaal gesproken nog weleens moeite mee kan hebben.

Voordelen Bonusan

✅ Deze multi is vrij van conserveermiddelen, gelatine, gist, lactose, soja, dierlijke substanties, GGO, gluten, synthetische kleur-, geur-, en smaakstoffen;

✅ Het zijn gladde, niet te grote capsules dus je kunt ze eenvoudig doorslikken;

✅ De juiste hoeveelheid vitamine in 2 capsules in actieve vormen (dus goed opneembaar);

✅ Geschikt voor dagelijks en langdurig gebruik.

Nadelen Bonusan

❌ Misschien vind je het niet ideaal om 2 capsules per dag in te moeten nemen;

❌ Dit supplement is wel wat duurder dan de andere varianten.


Bekijk meer productinformatie

5. Natuurlijk Presteren Premium Multi

Zoek je naar een uitgebalanceerde multivitamine en wil jij alleen de beste multi vitamine voor jou? Natuurlijk Presteren Premium Multi bevat de beste multivitamines van topkwaliteit, een goede opneembaarheid en bestaat uit enkel natuurlijke ingrediënten. Het zijn de beste multivitamines volgens ontwikkelaar biochemicus Jochum Smid. Dit zijn namelijk 28 vitaminen in één capsule, met krachtige antioxidanten, bioactieve vitaminen en organische mineralen.

Beste Multivitamine  Review

Je mag Natuurlijk Presteren Premium Multi dagelijks gebruiken, ook voor de lange termijn. De beste multivitamine draagt immers elke dag haar steentje bij aan jouw gezondheid! Zo profiteer je dankzij dit multivitamine supplement van sterke botten, een gezond immuunsysteem en nog veel meer. Bovendien bevat het geen onnodige toevoegingen; dat is ook de reden dat ik Natuurlijk Presteren een heel fijn merk vind.

Je kunt Natuurlijk Presteren Premium Multi bestellen in een verpakking van 90 capsules. Het advies is om 2 van die capsules per dag in te nemen met water. Ze zijn gelukkig glad en daardoor gemakkelijk door te slikken met water, maar als je daar veel moeite mee hebt kun je ze ook openmaken en in de inhoud op je tong laten vallen of in water laten oplossen. Op die manier zal het dezelfde hoeveelheid vitamines en mineralen bevatten, maar verbetert het gebruiksgemak aanzienlijk.

Voordelen Natuurlijk Presteren

✅ Welke multivitamine koop je als je alleen het beste wilt? Natuurlijk Presteren Premium Multi;

✅ Perfecte multivitamine vrouw en man;

✅ Bevat 28 vitaminen in één capsule;

✅ Ontwikkeld door biochemicus Jochum Smid.

Nadelen Natuurlijk Presteren

❌ Tot een bestelwaarde van €39 betaal je verzendkosten;

❌ Je moet 2 capsules per dag doorslikken, wat voor sommige mensen vervelend is.


Bekijk meer productinformatie

6. Vitortho Multivitamine Meer in 1

En tot slot Vitortho Multivitamine Meer in 1. Dit supplement bevat de biologisch actieve vormen van o.a. B2, B6, B11 en B12 en vitamine K2 als mechaninon 7 vorm. De organische mineraalverbindingen voorzien je lichaam dagelijks van de nodige voedingsstoffen en de juiste hoeveelheid vitamine A, vitamine C, vitamine D, enzovoort. Deze multivitamine bevat geen tarwe, gluten, soja, melk, ei, vis, schaaldieren, noten, gelatine, gist, toegevoegde suikers, synthetische kleurstoffen, synthetische geurstoffen, synthetische smaakstoffen.

Beste Multivitamine  Review

Vitortho Multivitamine Meer in 1 bevat belangrijke vitamines voor sterke botten, een gezond energieniveau en veel andere voordelen. Dat komt door de aanwezigheid van o.a. vitamine C en vitamine D in de biologisch actieve vorm. Die vorm wordt beter opgenomen door het lichaam dan andere vormen. Daarom is Vitortho ook zo effectief. Wil je een goede multivitamine kopen, dan kan ik je deze aanraden.

Het advies is om 1 vitamine tablet Vitortho Multivitamine Meer in 1 per dag in te nemen. Het is niet geschikt voor kinderen tot en met 17 jaar en aan zwangere vrouwen wordt geadviseerd eerst met een arts te overleggen. Tip: gebruik mijn kortingscode ‘GROEI’ tijdens het afrekenen voor 20% vitamine en mineralen korting.

Voordelen Virtortho

✅ Biologisch actieve vitamine vorm van verschillende vitaminesoorten;

✅ Er zitten geen allergenen en onnodige toevoegingen in;

✅ Je hebt aan 1 vitamine en mineralen tablet per dag voldoende;

✅ Voordelige keuze voor een mix van vitamine en mineralen;

✅ Op je bestelling 20% korting met kortingscode ‘GROEI‘.

Nadelen Virtortho

❌ Tabletten zijn lastiger door te slikken dan vitamine capsules, voor veel mensen;

❌ Over het algemeen bevatten tabletten wat meer hulpstoffen dan capsules;

❌ Geen geschikte multi zwangerschap, want zwangere vrouwen moeten eerst met een arts overleggen.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

Mijn beste multivitamine 2024 

Na het testen van al deze multivitaminen, heb ik een conclusie getrokken. Wat is nu goede multivitamine? Is dat vegan multivitamine of juist specifieke multi vrouw vitamines? Moeten we afgaan op het oordeel van beste multivitaminen Consumentenbond (multivitamine test Consumentenbond) of kan je beter zelf bepalen wat de beste multivitamine vrouw 50+ of man 50+ is? In mijn ogen als orthomoleculair therapeut is Nutribites Multivitamine Speciaal mijn beste keuze!

Beste Multivitamine  Review

Nutribites Multivitamine Speciaal is niet alleen een multivitamine voor de vegetariër, maar ook geschikt voor veganisten. Je mag de capsules 60 dagen proberen en als je niet tevreden bent krijg je je geld terug. Er geldt namelijk een 100% tevredenheidsgarantie. Bovendien kun je deze multivitamines en mineralen dagelijks en langdurig gebruiken. Dat vind ik ook een groot voordeel! 


Bekijk meer productinformatie

Multivitamine ervaringen en reviews 

Ben je benieuwd naar wat anderen van deze multivitaminen vinden? Ik heb van elk product met multivitamine de multivitamine ervaringen uitgelicht. Zo krijg je vast een beter beeld van wat voor jou de beste keuze is!

Nutribites Multivitamine Speciaal review 

Fedde zocht naar een complete multivitamine mannen. “Een geschikt multivitamine man product was lastig te vinden. Ik koos uiteindelijk voor Nutribites Multivitamine Speciaal. Het is niet alleen multivitaminen voor de man, maar dat maakt niet uit. Hij doet zijn werk en daar gaat het natuurlijk om! De capsules zijn veganistisch en van goede kwaliteit en dat is toch belangrijker. Ik ben heel blij met de effecten die ik hiervan opmerk, dus ik blijf ze graag gebruiken.”

Beste Multivitamine  Review

Vitals Multivitamine Elke Dag Basis review

Volgens Femke is Vitals Multivitamine Elke Dag Basis een aanrader. “Ongelooflijk. Ik heb al heel mijn leven moeite met de juiste suppletie vinden, maar deze tabletten werken echt. Ik voel mij beter, heb meer energie, mijn huid ziet er mooier uit en mijn haar ook. Alles wordt goed opgenomen in mijn lichaam, dus echt een aanrader.”

Vitakruid Multi Basis review

Als we het Bart vragen, dan is Vitakruid Multi Basis de beste keuze. “Ik vind dit een top product. Uitstekende mix van mineralen en vitamines waardoor ik mij echt beter voel dan ooit. Ik heb veel veranderingen opgemerkt in mijn gezondheid de afgelopen maanden en die zijn allemaal positief te noemen. Ik ga nu beter met stress om en kan mij beter focussen tijdens werk. Daar was ik ook echt aan toe, dus ik ben blij dat het werkt. Echt fijn als je een hoogwaardige multi zoekt van een merk dat goede ingrediënten gebruikt.”

Bonusan Multi Vital Forte Actief review

Maarten vindt Bonusan Vital Forte Actief een fijne keuze. “Het is een goed merk en ik vind de capsules heel goed. Ze zijn goed door te slikken, wat het helemaal geen lastige opdracht maakt om dit elke dag even te doen. Het heeft ook nog eens een prima prijskwaliteitverhouding. Een 10 als score als je het mij vraagt!”

Natuurlijk Presteren Premium Multi review

“Ik heb lang gezocht naar een goede multi met actieve ingrediënten en zeaxanthine. Deze vitamine werkt perfect, zelfs met 1 capsule per dag. Daar ben ik blij mee, want ik slik niet graag capsules door. Jullie hebben er een vaste klant bij hoor, ik ben fan”, luidt de review van Annelies. Zij vindt Natuurlijk Presteren Premium Multi de beste multivitamine vrouw 50+.

Vitortho Multivitamine Meer in 1 review

Over Vitortho Multivitamine Meer in 1 schrijft Romy het volgende: “Ik ben zo blij dat ik deze vitamines en mineralen al een paar weken neem en mij nu veel energieker en gezonder voel. Het is ook handig om alles in 1 vitamine capsule te hebben. Dat scheelt gedoe en zorgen, want je mist niets als je daarbij gewoon gezond eet en goed voor jezelf zorgt. Dat het natuurlijk is vind ik ook heel fijn en is passend bij mijn levensstijl. Ik kan het daarom zeker aanbevelen.”

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Multivitamine supplement kopen checklist

Wil je zorgen dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt? Kies dan (naast gezonde voeding via een gevarieerd voedingspatroon) voor een multivitamine supplement dat bij jou past. Met onderstaande checklist krijg je belangrijke vitamines en andere ingrediënten binnen, maar dan wel op een passende manier.

Breng je gezondheid in kaart

Sommige mensen leven al heel gezond. Bepaalde vitamines hoef je dan niet per se extra te slikken, omdat je al voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Is dat niet het geval, dan heb je aan vitamine C, vitamine D en verschillende vitamines die ook in multi’s aanwezig zijn, wel veel profijt. Heb je nu op heel veel gebieden een tekort aan vitaminen en mineralen, dan is een multi vitamine met vitamine c zeker een interessant supplement. In multivitamine worden verschillende vitamines zoals vitamine A, vitamine C, vitamine D (vetoplosbare vitamine en wateroplosbare vitamines) met elkaar gecombineerd. En dan weet ik zeker dat je veel zult hebben aan de producten die ik in dit artikel heb besproken. Ik wens je in elk geval een goede gezondheid toe!

Weet welke ingrediënten jouw multivitamine bevat

Ik wil je er graag nog even op wijzen dat niet elke multi een gezonde keuze is. Per merk kan het enorm verschillen of een multi kwalitatief goed (en dus gezond) is of niet. Dat ligt aan de ingrediënten, maar ook aan de samenstelling. Let dus altijd op het etiket; als er onnodig veel ingrediënten aan toegevoegd zijn die niets voor je gezondheid doen, kun je beter even verder zoeken. Ook is de samenstelling en dosering hierbij van belang. Als je alleen vitamines en mineralen in hele lage hoeveelheden binnenkrijgt, doet het helaas niet zoveel voor je algehele gezondheid en welzijn.

Beste Multivitamine  Review

Kies voor een hoge dosis vitamine soorten?

Zodra je weet welke belangrijkste vitaminen je lichaam nodig heeft, hoef je geen losse vitamines meer te kopen. Je kunt dan een multi kiezen die alle mineralen bevat die je goed kunt gebruiken voor je gezondheid. Weet dat de hoeveelheid vitamine in een vitamine capsule ook meetelt; kies daarom voor een hoge (maar veilige) dosis van vitamine A, vitamine C en elk andere ingrediënt. Dat zorgt namelijk voor extra effectiviteit in je lichaam. Kijk ook even naar wat geadviseerd wordt voor volwassenen mannen en vrouwen of voor zwangere vrouwen, als je in verwachting bent. Laat je bij twijfel adviseren door een specialist.

Stel eventuele extra vitamine wensen vast

Heb je nog andere wensen voor een vitamine? Het is bijvoorbeeld bekend dat zwangere vrouwen niet elke multi mogen innemen. Het is het beste om voor de juiste hoeveelheid vitamine in een multi even te overleggen met een deskundige op dit gebied. Dan weet je bijvoorbeeld welke rol vitamine C speelt en waarvoor het dient, maar ook welke vitaminen en mineralen in welke doseringen aanwezig moeten zijn voor jou in een multi. Ik, Charlotte, help je hier graag bij. Andere wensen die relevant kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld behoefte aan een vegetarische of veganistische multi. Bepaalde vitamines zijn helemaal plantaardig, – zo’n multivitamine bevat geen dierlijke ingrediënten en is daardoor helemaal vegan.

Bepaal de juiste suppletievorm van multivitamine supplementen

Niet voor iedereen is dit even belangrijk, maar voor veel mensen is het wel degelijk van belang. De vorm van suppletie (capsule, tablet, smelttablet, kauwtablet, enzovoort) kan de beslissende factor vormen bij het aanschaffen van een multivitamine. Vaak kun je vitamine C of vitamine D in allerlei vormen kopen – dat is bij een multi niet anders. Heb je dus moeite met mineralen suppletie doorslikken? Weet dat vitamine en mineralen capsules vaak glad zijn en daardoor gemakkelijker door te slikken. Ook zijn ze kleiner dan de gemiddelde vitamine tabletten. Kies alleen voor een kauw- of smelttablet als je echt geen vitamine capsules kunt doorslikken. Ze zijn vaak wat minder effectief, omdat ze meer hulpstoffen bevatten. Daardoor heb je wat minder profijt van de aanwezige vitamine C, vitamine D en andere vitamine soorten.

Bepaal vooraf je budget voor deze essentiële vitamines

Ook ontzettend belangrijk: bepaal vooraf je budget voor mineralen en vitamines. Zo geef je nooit meer geld uit dan je kunt missen. Weet wel dat je vitaminen en mineralen nodig hebt voor gezonde botten, een gezonde huid en andere behoeftes. Bezuinigen op een kwalitatief hoogwaardige vitamine is daarom ook geen goed idee. Gelukkig zijn de meeste vitamines (vooral vitamine A, vitamine C en vitamine D) in hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in een multi goed betaalbaar. In deze review vind je in elk geval bij sommige producten een kortingscode. Die heb ik voor je geregeld zodat jij als lezer van deze website altijd voordeel ervaart!

YouTube video

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen! Een goede multivitamine was hierin een absolute must.

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod! Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Meest gestelde vragen over multivitamine

Wil jij meer te weten komen over multivitaminen en mineralen en ben je nog lang niet klaar met je eigen multvitamine test? Hieronder staan de meest gestelde vragen klaar. Doe er je voordeel mee!

Wat is mijn beste multivitamine? 

Mijn beste multivitamine van dit moment is Nutribites Multivitamine Speciaal. Dit multivitamine supplement is er voor beide geslachten (en alles er tussenin en omheen). Dit is naar mijn mening (en na het vergelijken van verschillende multivitaminen) echt de beste keuze. Het is namelijk ook nog eens een veganistisch supplement en je krijgt 100% tevredenheidsgarantie. Is deze combi van vitamine A, vitamine C, vitamine D (en nog veel meer vitaminen en mineralen) toch niets voor jou? Dan kun je gedurende 60 dagen gebruikmaken van de retourregeling. Je loopt dus geen enkel risico, maar ik verwacht niet dat Nutribites je teleur zal stellen!

Welke multivitamine supplementen voor vrouwen?

Multivitaminen voor vrouwen houden zich meer bezig met de hormoonbalans, eventuele overgangsverschijnselen en het energieniveau van vrouwen van 50+ jaar. Heel fijn voor vrouwen rondom die leeftijd, maar het betekent ook dat je als jongere vrouw eigenlijk geen specifieke multivitamines vrouw hoeft te nemen. Afhankelijk van je leeftijd is de beste multivitamine supplement voor vrouwen precies die multivitamine die aansluit op je persoonlijke behoeften. Soms is dat juist een algemene multi vitamine, soms juist een specifieke.

Wat is plantaardige multivitamine?

Wanneer je een veganistische levensstijl hanteert, wil je ook plantaarde multivitamine mannen en vrouwen nemen. Plantaardige multivitamine is – zoals de naam al zegt – volledig plantaardig. Er zit geen vlees of vis in, maar ook geen andere dierlijke producten zoals soja of bijenwas. Er is tegenwoordig steeds meer keuze uit plantaardige multivitaminen man en vrouw. Een voorbeeld van een goed product op dit gebied is Nutribites hooggedoseerde Multivitamine Speciaal. Dit bevat alleen natuurlijke ingrediënten en is daarom heel geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Wanneer moet ik een multivitamine supplement innemen?

De reden waarom mensen multivitamine supplementen nemen, is om hun gezondheid te verbeteren. Het lichaam is dagelijks enorm hard aan het werk om jou gezond te houden. Wanneer je uit voeding niet voldoende gezonde voedingsstoffen haalt, heeft je lichaam daar vaak extra behoefte aan. Door de beste multivitaminen in te nemen, ondersteun je je lichaam op die gebieden. Hierdoor kan je lichaam niet alleen harder werken en betere resultaten behalen, maar kan het zijn dat jij je ook snel beter en fijner voelen. Het slikken van multivitamines kunnen niet alleen lichamelijk effecten hebben, maar ook mentaal. Wees daarom verstandig en neem ze ook!

Hoe zorgen vitamines en mineralen voor een betere algehele gezondheid?

Vitamines en mineralen zijn voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Ze spelen een cruciale rol bij tal van biologische processen, zoals het produceren van energie, het herstellen van cellen en het ondersteunen van de immuun functie. Wanneer men niet genoeg vitamines en mineralen uit hun dieet haalt, kunnen ze verschillende gezondheidsproblemen ervaren, variërend van vermoeidheid en zwakte tot ernstige ziekten. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor voldoende vitaminen en mineralen in het dagelijkse dieet. Voor diegenen die moeite hebben om deze voedingsstoffen uit hun voeding te halen, kan een supplement zoals Nutribites Multivitamine een goede aanvulling zijn.

Kunnen vitamines en mineralen ook uit andere bronnen worden gehaald dan uit supplementen?

Ja, vitamines en mineralen zijn in de eerste plaats aanwezig in een verscheidenheid van voedingsmiddelen. Groenten, fruit, granen, vlees, vis en zuivelproducten bevatten allemaal verschillende vitamine en mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid. Het is het beste om een ​​gevarieerd dieet te volgen om ervoor te zorgen dat men voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Echter, in bepaalde situaties, zoals bij een beperkt dieet, ziekte, of verhoogde fysieke activiteit, kunnen mensen extra ondersteuning nodig hebben in de vorm van supplementen. Hierbij kan Nutribites Multivitamine helpen om te zorgen voor een dagelijkse inname van voldoende vitaminen en mineralen.

» Referenties


1. Huang HY, Caballero B, Chang S, et al. Multivitamin/mineral supplements and prevention of chronic disease. Evidence Report/technology Assessment, 01 May 2006, (139):1-117.
https://europepmc.org/article/NBK/nbk38082

» Referenties

Picture of Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne de Vries (1998), een toegewijde orthomoleculair therapeut, staat beter bekend als Lotte. In haar eigen praktijk helpt zij cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder huidproblemen (zoals acne, psoriasis en eczeem), hormonale problemen, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Haar aanpak combineert labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een positieve mindset.Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je haar bereiken via lotte@jouwpersoonlijkegroei.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van haar inzichten en tips door Lotte te volgen op LinkedIn en Instagram.Meer advies van Charlotte Anne (Lotte) de Vries