In dit artikel

Multi Mineralen | Review (2023)

In dit artikel

Multi mineralen zijn supplementen die een combinatie van verschillende mineralen bevatten, zoals calcium, magnesium, ijzer, zink en koper. Deze supplementen worden vaak gebruikt om een tekort aan mineralen aan te vullen of om specifieke gezondheidsvoordelen te behalen. In deze blog bespreken we wat multi mineralen precies zijn, waarvoor ze gebruikt worden, de feiten, gezondheidsvoordelen, mogelijke bijwerkingen en overige interessante informatie.

Wat zijn Multi mineralen?

Multi mineralen zijn supplementen die een combinatie van verschillende mineralen bevatten. Deze mineralen zijn belangrijk voor ons lichaam, omdat ze betrokken zijn bij allerlei biologische processen. Zo zorgen ze bijvoorbeeld voor de opbouw van botten en tanden, ondersteunen ze het immuunsysteem en zijn ze betrokken bij de stofwisseling.

Waar worden Multi mineralen voor gebruikt?

Multi mineralen worden vaak gebruikt om een tekort aan mineralen aan te vullen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een vegetarische of veganistische levensstijl, wanneer het lichaam minder van bepaalde mineralen binnenkrijgt via de voeding. Ook bij bepaalde aandoeningen, zoals osteoporose, kan een tekort aan mineralen ontstaan. Daarnaast kunnen multi mineralen ook gebruikt worden voor specifieke gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van vermoeidheid en het versterken van het immuunsysteem.

Feiten over Multi mineralen

 • Multi mineralen zijn vaak samengesteld uit een combinatie van verschillende mineralen, zoals calcium, magnesium, ijzer, zink en koper.
 • De dosering van de verschillende mineralen in multi mineralen kan variëren per supplement.
 • Multi mineralen worden vaak gebruikt om een tekort aan mineralen aan te vullen of om specifieke gezondheidsvoordelen te behalen.
 • Deze supplementen worden vaak genomen in tablet- of capsulevorm.

Gezondheidsvoordelen van Multi mineralen

Multi mineralen kunnen verschillende gezondheidsvoordelen bieden, zoals:

 • Ondersteuning van de opbouw van botten en tanden, dankzij de aanwezigheid van calcium.
 • Vermindering van vermoeidheid en versterking van het immuunsysteem, dankzij de aanwezigheid van ijzer.
 • Ondersteuning van de stofwisseling, dankzij de aanwezigheid van zink en koper.
 • Vermindering van spierspanningen en ondersteuning van een gezonde slaap, dankzij de aanwezigheid van magnesium.

Mogelijke bijwerkingen van Multi mineralen

Hoewel multi mineralen als veilig beschouwd worden, kunnen er soms bijwerkingen optreden. Bijvoorbeeld:

 • Bij een hoge dosering van calcium kunnen maag- en darmklachten optreden.
 • Bij een hoge dosering van ijzer kan constipatie optreden.
 • Bij een hoge dosering van zink kan een vermindering van het gehalte aan koper in het lichaam optreden.

Overige interessante informatie over Multi mineralen

 • Multi mineralen zijn vaak samengesteld uit een combinatie van verschillende mineralen, maar er zijn ook supplementen beschikbaar die alleen een specifiek mineraal bevatten (zoals calcium of magnesium alleen supplementen).
 • Het is altijd aan te raden om een arts te raadplegen voordat je begint met het gebruik van multi mineralen, vooral als je zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of een aandoening hebt.

Meer mineralen en spoorelementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Minerealen en spoorelementen zijn er tegenwoordig in heel veel varianten. Denk bijvoorbeeld aan ijzer, koper, calcium, zink, kalium en borium. Persoonlijk ben ik groot fan van magnesium citraat en magnesium bisglycinaat. Ben je daar al bekent mee?

Ook jodium, selenium, fosfor, natrium, chloor, mangaan, molybdeen, chroom, multi mineralen en fluoride behoren tot de familie der mineralen en spoorelementen.

Wil je meer weten over al deze mineralen en spoorelementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

5 meest gestelde vragen over Multi mineralen:

Wat zijn multi mineralen?

Multi mineralen zijn supplementen die een combinatie van verschillende mineralen bevatten, zoals calcium, magnesium, ijzer, zink en koper.

Waarom zou ik multi mineralen gebruiken?

Multi mineralen kunnen gebruikt worden om een tekort aan mineralen aan te vullen of om specifieke gezondheidsvoordelen te behalen.

Zijn multi mineralen veilig?

Multi mineralen worden als veilig beschouwd, maar er kunnen soms bijwerkingen optreden bij een hoge dosering.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie van het gebruik van multi mineralen?

Dit is afhankelijk van de reden waarom je multi mineralen gebruikt. Bij een tekort aan mineralen kan het enkele weken duren voordat je resultaten ziet, terwijl het bij specifieke gezondheidsvoordelen langer kan duren.

Is het beter om een multi mineraal supplement te gebruiken of om losse mineralen supplementen te gebruiken?

Dit is afhankelijk van je specifieke situatie en de reden waarom je mineralen supplementen gebruikt. Het is altijd aan te raden om een arts te raadplegen voordat je begint met het gebruik van supplementen. In sommige gevallen kan het gebruik van losse mineralen supplementen beter zijn omdat je dan de dosering van een specifiek mineraal kunt aanpassen aan je behoefte. Aan de andere kant kan een multi mineraal supplement handig zijn omdat het een combinatie van verschillende mineralen bevat en je zo een breder scala aan mineralen binnenkrijgt.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Multi Mineralen | Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips