In dit artikel

Beste Melatonine Review (2022) Sleepzz & Lucovitaal getest!

Beste Melatonine | Review (2022) | Sleepzz & Lucovitaal getest!

In dit artikel

Kom jij vaak moeilijk in slaap, ben je onrustig en slaap je niet echt door ’s nachts? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien heb je veel aan je hoofd, heb je stress op het werk of loopt je relatie niet helemaal lekker. Het kan ook zijn dat je te veel piekert of angstig bent voor de toekomst. Toch is het van belang om voldoende uit te rusten en goed te slapen. Melatonine kan hierbij helpen! 

Melatonine is een hormoon dat van nature aanwezig is in het menselijk lichaam. Wanneer je slecht slaapt, kan de inname van extra melatonine ervoor zorgen dat je lichaam meer rust krijgt. Nu je weet dat melatonine de oplossing kan zijn voor jouw slaapprobleem, wordt het tijd om je er verder in te verdiepen. Je wilt melatonine gebruiken, maar welke melatonine is de beste!? En wat is het beste melatonine merk gebaseerd op melatonine ervaringen van anderen? Er zijn zoveel verschillende soorten melatonine, dus welke melatonine kopen om beter te slapen? 

Beste melatonine 2022: Mijn selectie  

 1. Beste Melatonine Spray – Mindscopic
 2. Beste Melatonine 5-HTP L-Tryptofaan: Lucovitaal Melatonine 
 3. Beste Melatonine cannibidiol: Sleepzz Melatonine
 4. Beste Melatonine smelttablet – Vitalize 
 5. Beste Melatonine met aardbeiensmaak – EuroVital

Melatonine vergelijken; hoe doe ik dat? 

Het is goed dat je een oplossing zoekt voor je slaapprobleem. Wanneer je te lang slecht slaapt, zal dat je namelijk opbreken. Hoog tijd om je te verdiepen in verschillende soorten melatonine en te ontdekken wat het antwoord is op de volgende vraag: wat is de beste melatonine voor jou? Gelukkig voor jou heb ik een test gedaan om verschillende soorten melatonine van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Ik heb de producten met elkaar vergeleken op basis van kwaliteit, inhoud, ingrediënten, prijs, eventuele korting en de melatonine ervaringen en reviews van klanten. Op basis daarvan heb ik een top 6 melatonine soorten gemaakt die ik vandaag met jou ga delen. Doe er je voordeel mee! 

In dit artikel ga ik je niet alleen vertellen wat melatonine precies doet, waarom het je enorm kan helpen voor wat betreft je nachtrust en welke melatonine is de beste? Maar ook wil ik je andere goede hulpmiddelen voor een optimale nachtrust laten zien, want naast melatonine zijn er nog andere krachtige slaapmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat jij heerlijk slaapt. 

1. Mindscopic – Beste melatonine spray  

Wil jij gezond, vitaal en vol energie het leven door? Mindscopic ontwikkelt haar producten exact voor mensen die dat als doel hebben! Hierbij ligt de nadruk op zuivere producten die goed werken, zoals de Sleepwell spray! 

Beste Melatonine Review (2022) Mindscopic Sleepwell Spray

Deze spray zorgt voor een snelle opname van melatonine in het lichaam en werkt effectief. Hierdoor heb je minder tijd nodig om in slaap te vallen en wordt de slaapkwaliteit verbeterd. Er worden alleen gecertificeerde ingrediënten gebruikt om deze Sleepwell spray van Mindscopic te ontwikkelen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

Deze spray bevat een krachtige, natuurlijke tonic die zowel het lichaam als de geest tot rust brengt. Lig jij vaak wakker, pieker je veel en kom je daardoor niet aan een goede nachtrust? Probeer deze spray dan om je slaap te verbeteren. Je hoeft geen tabletten of pillen te slikken. Spray één keer onder je tong voor het slapengaan en je zal de positieve gevolgen snel genoeg merken. Of juist niet, want dan slaap je?  Je ontvangt 10% korting met kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Mindscopic 

Geen melatonine capsules of tabletten slikken;
100% Natuurlijk slaapmiddel;
Op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd;
Relatief voordelig geprijsd, want je doet er lang mee;

Nadelen Mindscopic 

De promovideo belooft een perfecte nachtrust en 0% stress, maar de werkelijke resultaten verschillen per persoon en per levensstijl.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI!

2. Lucovitaal Melatonine – Beste melatonine 5-HTP L-Tryptofaan 

Lucovitaal heeft een uitgebreide formule melatonine met 5-HTP L-Tryptofaan ontwikkeld voor dag en nacht. Omdat het lichaam zelf geen L-Tryptofaan kan aanmaken en dit uit voeding moet halen, kan het soms wel wat hulp gebruiken. Lucovitaal helpt het zenuwstelsel normaal te laten functioneren en draagt bij een geestelijke veerkracht. Zo kom je je dagen zo optimaal mogelijk door! 

Een stof die wel van nature voorkomt in het lichaam is melatonine. Vooral wanneer er minder licht is (‘s avonds), maakt het lichaam melatonine aan, zodat je slaperig wordt. Werkt de melatonine productie in jouw lichaam niet optimaal, dan kun je de beste melatonine tabletten van Lucovitaal gebruiken ter ondersteuning. Zo val je evengoed snel in slaap ’s avonds. 

Verder bevat dit product vitamine B3, B6, visolie en valeriaanextract. Zo ontspan je niet alleen ’s avonds, maar krijg je overdag ook meer rust in je lichaam. 

Tip: uit melatonine ervaringen blijkt dat dit product ook goed werkt wanneer je een jetlag hebt! 

Je kunt de tabletten gemakkelijk doorslikken en ze zijn ook geschikt voor diabetici. Verkrijgbaar in Lucovitaal melatonine 2 mg (Lucovitaal melatonine 2 mg 150 tabletten) en Lucovitaal melatonine 5 mg

Voordelen Lucovitaal Melatonine

Helpt gedurende de dag en nacht;
Zorgt voor een goedwerkend zenuwstelsel;
Ondersteunt de geestelijke veerkracht;
Verkrijgbaar in melatonien 2mg Lucovitaal en melatonine 5 mg Lucovitaal;
Werkt ook bij jetlags, blijkt uit melatonine ervaringen;
Relatief voordelig geprijsd.

Nadelen Lucovitaal Melatonine

Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten.


Klik hier voor de beste deal

3. Sleepzz Melatonine – Beste melatonine cannibidiol 

Met Sleepzz Power Sleep behoud je de natuurlijke slaap en wordt de kwaliteit van je slaap ondersteund. Hoe? Dankzij het kruid ‘slaapmutsje’. Ook zitten er vitamine B3, B5, B6 en valeriaanwortelextract in deze melatonine tabletten, evenals Tryptofaan, lysine en melatonine. 

Dankzij Sleepzz Power Sleep zal je beter slapen, zodat je gedurende de dag energieker en meer uitgerust bent. De tabletten zijn vrij van geur- en smaakstoffen. Dankzij de time-release formule worden de werkzame stoffen geleidelijk afgegeven gedurende de nacht en heb je er de hele nacht profijt van. Het beste aan Sleepz melatonine 5mg is dat het niet voor gewenning zorgt. Je kunt er dus niet verslaafd aan raken! 

Ga je Sleepzz melatonine 5 mg kopen? Onderzoek even of er een melatonine 5 mg aanbieding is. Dat scheelt weer geld!  

Weet dat dit product niet geschikt is voor kinderen en ook niet gebruikt mag worden tijdens de zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft.  

Neem 1 tablet in, 1 uur voor het slapengaan.  

Voordelen Sleepzz Melatonine 

Ondersteunt de natuurlijke nachtrust;
Werkt niet verslavend;
Zonder geur- en smaakstoffen;
Met time-release formule.

Nadelen Sleepzz Melatonine 

Niet geschikt voor kinderen.


Klik hier voor de beste deal

4. Vitalize – Beste melatonine smelttablet 

Wil je graag sneller in slaap vallen, maar ben je niet goed in het doorslikken van standaard tabletten? Kies voor de melatonine smelttabletten van Vitalize. Zo krijg je snel en gemakkelijk melatonine binnen om sneller in slaap te vallen én beter te slapen gedurende de nacht. Vitalize helpt bij het bevorderen van de slaapbereidheid, zodat jij straks weer slaapt als een roosje! 

Vitalize is verkrijgbaar in verpakkingen van 60, 180 of 540 smelttabletten. Er is een aparte variant voor kinderen beschikbaar.  

Voordelen Vitalize 

Erg voordelig geprijsd;
Smelttabletten, dus gemakkelijk innemen, blijkt uit melatonine ervaringen;
Verkrijgbaar in verschillende formaten;
100% pure melatonine;
Zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen;
Relatief hoge dosering melatonine.

Nadelen Vitalize 

Niet geschikt voor kinderen.


Klik hier voor de beste deal

5. Lucovitaal Melatonine Puur 100 mcg – Beste melatonine 100mcg 

Lucovitaal heeft nog een melatonine product op de markt gebracht dat erg goed scoort: Melatonine Puur 100mcg. Dit product draagt bij aan de vermindering van de tijd die nodig is om in slaap te vallen. Ook verlicht het gevoelens van een jetlag volgens melatonine ervaringen en zal het je beter in je vel laten zitten gedurende de dag.  

Omdat een tablet zo klein is (0,6cm), kun je het gemakkelijk doorslikken. Lucovitaal Melatonine Puur 100mcg koop je online en in de winkels.

Voordelen Lucovitaal Melatonine Puur 100 mcg

Bevat geen zout of toegevoegde suikers;
Geschikt voor veganisten;
Erg voordelig geprijsd ;
Makkelijk door te slikken.

Nadelen Lucovitaal Melatonine Puur 100 mcg

Niet geschikt voor kinderen.


Klik hier voor de beste deal

6. EuroVital – Beste melatonine met aardbeiensmaak 

Ben je op zoek naar een melatonine tablet met een lekker smaakje? EuroVital heeft een aardbeiensmaak, waardoor het innemen ervan bijna een feestje wordt. De tabletten helpen bij het bestrijden van slapeloosheid, ze verbeteren de kwaliteit van slapen en ze helpen een jetlag te verminderen. Bovendien zorgen ze ervoor dat je gezonder oud wordt, dat je vrolijker en positiever bent van geest en kan de oculaire druk verminderd worden. 

Beste Melatonine Review (2022) Sleepzz & Lucovitaal getest!

Genoeg redenen om EuroVital te testen, lijkt mij! De tabletten bevatten 10mg melatonine. Neem 20 minuten voordat je gaat slapen 1 tablet in. Even op je tong laten smelten en slik hem daarna door met water. 

Voordelen EuroVital 

Met aardbeiensmaak;
Geschikt voor vegetariërs en veganisten;
Glutenvrij.

Nadelen EuroVital 

Niet geschikt voor kinderen;
Relatief prijzig.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste melatonine product 

Er zijn veel verschillende merken melatonine, maar welke melatonine is de beste? In feite zit er geen verschil tussen de melatonine soorten zelf, maar wel tussen de dosering in melatonine. Verderop in dit artikel vertel ik je meer over de dosering en het gebruik van melatonine.  

Je wilt niet alleen weten ‘welke melatonine is goed?’, maar juist ‘welke melatonine is het beste?’ Voor mij is dat die van Lucovitaal.  

Lucovitaal melatonine beste getest! Waarom? Het helpt niet alleen ’s nachts, maar ook overdag. Verder draagt het bij aan de werking van je zenuwstelsel en je mentale veerkracht, helpt het om jetlags te verminderen en kun je hem in verschillende doseringen bestellen. Bovendien is dit product voordelig geprijsd en zijn melatonine ervaringen van andere mensen ook positief! 

Bekijk ook de top 10 Melatonine volgens Bol.com. 

Slaapproblemen en Melatonine 

Misschien heb jij al wel eens gehoord van het stofje melatonine, maar weet je verder niet precies wat het inhoudt. Wat hebben slaapproblemen en melatonine met elkaar te maken? In principe helemaal niets, omdat melatonine slaapproblemen juist verhelpt!  

Melatonine is een natuurlijk stofje dat ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Het vertraagt je ademhaling en het zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur daalt. Het helpt je om sneller in slaap te vallen en het zorgt dus voor een goed slaapritme

Melatonine is dus het stofje dat zorgt voor een goed dag en nachtritme. Als dit ritme verstoord is, omdat je bijvoorbeeld in ploegendiensten werkt, kan je je melatonine balans aanvullen met melatonine tabletten. In Nederland zijn melatonine supplementen vrij verkrijgbaar in een sterkte tot 0,3 milligram als voedingssupplement.  

Beste Melatonine Review (2022) Sleepzz & Lucovitaal getest!

Maakt mijn lichaam niet genoeg melatonine aan? 

In principe is melatonine een lichaamseigen hormoon en maakt je lichaam er voldoende van aan zodra het buiten donker wordt. Het is algemeen bekend dat mensen boven de 45 jaar minder melatonine aanmaken. Om een betere nachtrust te ervaren, kunnen zij baat hebben bij extra melatonine. Ook mensen die een verstoord dag en nachtritme hebben, zoals mensen die werken in ploegendienst, kunnen erg veel profijt hebben van een extra hoge dosis melatonine. 

Melatonine tabletten helpt ook erg goed tegen het verminderen van de gevolgen van een jetlag en gevoelens van stress en somberheid.  

Melatonine ervaringen en reviews 

Nu is het tijd voor wat melatonine ervaringen van anderen mensen. Je bent vast en zeker benieuwd naar wat zij zoal van de melatonine producten van de genoemde merken vinden. Lees maar mee! 

We beginnen met een Lucovitaal melatonine L-tryptofaan review! Eefke vertelt in haar Lucovitaal melatonine review: “Ik slaap hier echt goed van. Uitgerust wakker worden is geen overbodige luxe. Ik heb veel slaapsupplementen geprobeerd, maar dit werkt goed bij mij.” Zoals je kunt lezen is Eefke heel enthousiast over haar Lucovitaal melatonine L-Tryptofaan ervaringen. Meer melatonine 5 mg ervaringen, melatonine 2 mg lucovitaal ervaringen en L Tryptofaan ervaringen vind je op de website van Lucovitaal. 

Van alle Sleepzz melatonine ervaringen heb ik die van Sanne gekozen. “Deze tabletten helpen prima om beter te slapen. Ik ben er tevreden over en ik kan het iedereen aanraden!” 

Wil je melatonine kopen van het merk Vitalize? Mirjam vertelt hierover: “De melatonine tabletten helpt mij bij het in slaap vallen, wanneer dit niet lukt. Echt een aanrader!” 

Door naar een Lucovitaal melatonine puur 100mcg review. Rico raadt dit product aan. “Het werkt goed en snel en het is voordelig. Een prima keuze!” 

Over EuroVital zegt een klant: “Dit medicijn zorgt ervoor dat je wat rustiger in slaap valt. Geen bijwerkingen veroorzaken en het heeft een zachte aardbeiensmaak.” 

En tot slot een Mindscopic review van Thomas: “Ik had vaak last van slapeloze nachten. Vroeger nam ik altijd slaappillen om in slaap te vallen. Maar ik werd nooit uitgerust wakker. Nu met de Sleepwell spray val ik sneller in slaap én ben ik helemaal uitgerust. Enkele verstuivingen breng ik aan onder de tong. Blij dat ik het Mindscopic assortiment heb leren kennen!” 

Ook interessant:

Slaap Tips | Beter Slapen met de Beste #23 Beste Slaaptips!
Beste Daglichtlamp (2022) | Daglichtlampen voor meer Energie!
Numsy White Noise | Review (2022) + Kortingscode!
Perfect Slapen in 7 Stappen | Review (2022) + Korting | Ervaringen!
Beste Slaapmiddel (2022) | Kom erachter welke slaapmiddel het beste bij jou past!

Beste Melatonine Review (2022) Sleepzz & Lucovitaal getest!

Meest gestelde vragen over melatonine 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over melatonine? Geen zorgen, want ik heb geprobeerd de meest gestelde vragen alsnog te beantwoorden. Je vindt ze hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat dan gerust een reactie achter met jouw vraag, zodat ik deze alsnog kan beantwoorden! 

Wat is melatonine? 

Melatonine is een hormoon dat het lichaam aanmaakt in de zogenaamde pijnappelklier in de hersenen. Dit hormoon melatonine geeft je lichaam een signaal om te gaan slapen als het donker wordt. Melatonine helpt je dus bij het de controle van je slaap-waakcyclus. Veel mensen gebruiken melatonine in de vorm van tabletten, omdat hun slaap-waakcyclus van slag is. Er bestaat ook melatonine in andere vormen, zoals een smelttablet of spray. 

Je kunt melatonine kopen 5mg of melatonine 2 mg kopen. Er is vrijwel altijd wel ergens een melatonine 2 mg aanbieding of melatonine 5 mg aanbieding te vinden. Doe daar je voordeel mee! 

Werkt Melatonine altijd? 

Melatonine werkt bij de één beter dan bij de ander. Wel kan ik zeggen dat je dieper zal slapen bij het gebruik van melatonine. Heb je last van slaapproblemen, dan kan ik je zeker adviseren om melatonine te proberen. Het kan in elk geval niet snel kwaad! 
Aan de hand van je eigen bevindingen kan je erachter komen of melatonine voor jou goed werkt. 

Waarom wordt melatonine geslikt? 

Melatonine wordt natuurlijk gebruikt door mensen die slaapproblemen hebben. Daarnaast wordt het veel gebruikt door mensen die: 
– Een jetlag hebben; 
– In nachtdiensten werken en extra melatonine nodig hebben; 
– Last hebben van clusterhoofdpijn (melatonine heeft dan een verlichtend effect).

Wanneer moet je melatonine innemen? 

Het moment waarop je melatonine inneemt, is wel van belang. Het lichaam kan melatonine namelijk erg snel afbreken. Overdag doet je lichaam dit ook. Neem het dus zeker niet overdag in, want dat heeft weinig nut. 

Je kan melatonine het beste 1 tot 3 uur voordat je gaat slapen innemen. Staat er op de bijsluiter van jouw melatonine product een ander advies, houd dat dan aan. Let wel op dat je dit altijd voor middernacht doet. Als je dit na middernacht doet, kan het averechts werken. Dat komt doordat je dan tegen het natuurlijke slaapritme in gaat. 

Wist je trouwens dat wanneer jij melatonine op het verkeerde moment inneemt, dit zelfs kan zorgen voor slapeloosheid? Dat is natuurlijk niet het effect dat je wilt bereiken. Let dus goed op wanneer je melatonine tot je neemt. 

Wat doet melatonine in het lichaam? 

Zoals je al wel weet, is je lichaam bijzonder intelligent. Zo weet het wanneer het donker wordt en wanneer de avond valt en ook wanneer het licht wordt en er een nieuwe dag begint. Deze interne, biologische klok controleert je cyclus van slapen en waken en regelt heel nauwkeurig het melatonine niveau in je lichaam. Als het donker wordt, gaat dit niveau iets omhoog en als het licht wordt zakt het niveau weer. 

De hoeveelheid licht speelt hierbij dus een belangrijke rol. Zo kan het voorkomen dat je tijdens de donkere wintermaanden meer behoefte hebt aan slaap dan tijdens de zomermaanden. 

Sommige mensen raken zelfs in een heuse winterdepressie. Dit heeft mede te maken met je ontregelde interne en biologische klok en het feit dat men in het najaar minder leuke dingen doet of sociale uitjes plant dan in het voorjaar en de zomer. 

Melatonine is dus een belangrijk hormoon dat je nodig hebt om optimaal te kunnen slapen. Nu weet je precies wat melatonine doet in je lichaam maar welke melatonine is de beste? Dat bepaal je uiteindelijk zelf, want dit verschilt soms per persoon. 

Welke dosering moet ik aanhouden? 

Je kunt kiezen voor melatonine 5 mg, melatonine 3mg, melatonine 2 mg of melatonine 1mg. Het verschil zit hem in de hoeveelheid melatonine per tablet. Tenzij een arts anders adviseert, wordt de volgende dosering aangeraden bij melatonine bestellen: 
– Volwassenen: 1 tot 2 uur voor het slapengaan 2-5 mg melatonine.

Als je begint met melatonine, is de 3mg variant het beste. Neem het tablet 1 tot 2 uur voor het slapengaan in met een glas water. Voor kinderen wordt aangeraden om de dosering in overleg met een arts te bepalen. 

Waar kan ik melatonine kopen? 

Wil je melatonine kopen online? Dat is heel goed mogelijk. Er zijn verschillende websites die de beste melatonine pillen aanbieden. Ben je op zoek naar de beste melatonine supplementen, dan kun je natuurlijke melatonine kopen. Melatonine kopen Nederland: het kan vrijwel overal. Online, maar ook in drogisterijen of bij de apotheek. 

Is het wel veilig om melatonine te slikken? 

Onder normale omstandigheden is melatonine volkomen veilig. Heb je langdurig last van slaapproblemen? Overleg dan altijd met een arts of er geen medische oorzaak is voor je slaapproblemen. 
Bij sommige ziektes of aandoeningen of onder bijzondere omstandigheden zoals een zwangerschap, kan het afgeraden worden om melatonine te slikken. Lees de bijsluiter altijd aandachtig door. 

Wat zijn de bijwerkingen van melatonine? 

Zijn er eigenlijk ook bijwerkingen bij het gebruik van melatonine? Ja, de volgende bijwerkingen kunnen optreden: 
– Slaperig; 
– Ochtendhumeur; 
– Actief dromen; 
– Lagere lichaamstemperatuur.

Zoals je ziet zijn dit geen ernstige bijwerkingen waar je je zorgen over hoeft te maken. 

Wanneer mag je geen melatonine slikken? 

In sommige gevallen mag je geen melatonine slikken. Slik melatonine niet als je lijdt aan één van de volgende aandoeningen: 
– Epilepsie; 
– Leverziekte; 
– Nierafwijking; 
– Auto-immuun ziekte.

Ook als je overgevoelig bent voor melatonine of voor één van de hulpstoffen, wordt het afgeraden om melatonine te slikken. Je zou dan een naar de mogelijkheden van white noise kunnen kijken.

Is melatonine een middel om te slapen?

Melatonine wordt vaak een middel om te slapen genoemd. Wat het eigenlijk is, is een lichaamseigen stof. Melatonine is namelijk een hormoon dat helpt bij het slaap-waakritme (biologische klok) van het menselijk lichaam. Dankzij melatonine worden we moe als het donkerder wordt. Je kunt melatonine als middel om te slapen (slaapmiddel) nemen, wanneer je je lichaam wilt helpen bij een beter slaap-waakritme.

Welk stofje heeft je lichaam nodig voor slaap?

Het stofje dat je lichaam nodig heeft voor slaap, is melatonine. Het wordt in het lichaam zelf aangemaakt. Melatonine is namelijk een hormoon. Je kunt melatonine ook innemen als supplement, wanneer je je nachtrust en de natuurlijke reactie van je lichaam hierop wilt stimuleren. Het is namelijk heel belangrijk dat je lichaam voldoende melatonine aanmaakt en/of binnenkrijgt.

Hoeveel melatonine innemen om goed te slapen?

Hoeveel melatonine je moet nemen om goed te slapen, verschilt per persoon. Als je al een goede nachtrust hebt, hoef je in principe geen melatonine te nemen. Slaap je slecht, heb je last van slapeloosheid en is je slaap-waakritme uit balans? Dan is melatonine nemen om goed te slapen wel verstandig. Er wordt gemiddeld 0,1 tot 1 of 2 mg per dag geadviseerd aan volwassenen.  

Hoeveel melatonine per dag maximaal?

Het advies voor de juiste hoeveelheid melatonine per dag is 0,1 tot 1 of 2 mg. Als het nodig is (bijvoorbeeld omdat je echt slecht slaapt, veel stress hebt of een verstoord nachtritme hebt), dan mag de dosering melatonine per dag verhoogd worden tot 5 mg. In zulke gevallen is het verstandig om een arts te bezoeken en samen de situatie te bespreken. Wellicht denkt de arts aan tips waar jij nog niet aan gedacht had en hoef je niet per se meer melatonine in te nemen. (1)

Mag je melatonine dagelijks gebruiken?

Je mag dagelijks melatonine gebruiken, maar er wordt geadviseerd om dit niet langer dan 13 weken achter elkaar te doen. Op den duur kan melatonine namelijk een averechts effect hebben op het lichaam en de nachtrust. Waar het in eerste instantie helpt om de nachtrust en het in slaap vallen te bevorderen, kan het uiteindelijk resulteren in slecht slapen en overdag erg moe zijn. Daarom is overleg met een arts altijd aan te raden.

Wat is het beste melatonine product?

Het beste melatonine product is naar mijn mening Lucovitaal Melatonine. Dit is de beste melatonine 5-HTP l-tryptofaan die het zenuwstelsel helpt om normaal te functioneren. Ook zal je mentale veerkracht erdoor toenemen. Na een uitgebreide melatonine test is dit mijn conclusie. In dit artikel lees je er alles over en ontdek je waarom Lucovitaal Melatonine mijn voorkeur heeft als melatonine product. Je gaat lekker slapen als je lichaam melatonine begint aan te maken.

Conclusie beste melatonine 

Martijn

Martijn

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Melatonine | Review (2022) | Sleepzz & Lucovitaal getest!

  Laat een reactie achter

  Op zoek naar de beste Melatonine?

  Kies dan voor: Mindscopic