Relax & Meditatie App | 10 Beste Relax & Meditatie Apps
20 november 2020 

Relax & Meditatie App | 10 Beste Relax & Meditatie Apps

Meditatie wint aan steeds meer populariteit in het Westen, en dat is ook niet verwonderlijk. Door middel van meditatie kan je je stressniveau verminderen, je lichaam en geest tot rust laten komen en meer geluk en voldoening ervaren. Meditatie vormt een essentieel onderdeel van de Yoga, de Oosterse wetenschap die gebaseerd is op de zoektocht naar eenheid en balans. Wie mediteert, ervaart meer mentale rust, een gezonder lichaam en een gebalanceerde geest.

Mediteren is op zich niet zo ingewikkeld. Eigenlijk kan je het overal doen, en het centrale concept omvat vooral dat je je bewust bent van je gedachten en je eigen lichaam. Toch kan het handig zijn om een hulpmiddel te gebruiken bij je meditatie, zoals bijvoorbeeld een meditatie app.

Wat zijn meditatie apps nu precies en wat zijn de beste meditatie apps van dit moment? Vragen die hieronder uitvoerig worden beantwoord!

Wat zijn Meditatie apps en Relax apps?

Meditatie apps worden ook wel relax apps genoemd, en het zijn eigenlijk digitale apps die dienen als begeleiding tijdens het mediteren. Bij bepaalde apps wordt er gebruik gemaakt van muziek of een stem die spreekt, bij nog andere zijn er enkel affirmaties en bijvoorbeeld mantra's hoorbaar. Hoe dan ook kan zo'n meditatie of relax app je helpen om in de juiste sfeer te komen, zodat je tijdens het mediteren nog meer tot rust komt.

Ben je op zoek naar de beste meditatie apps van dit moment? Dan kan het onderstaande overzicht met 10 meditatie apps je zeker op weg helpen!

Vitaily Korting en Ervaringen - Alle supplementen in een - kortingscode

1. Synctuition App Review: 's Werelds Nr. 1 relax app

Synctuition is één van de populairste meditatie/relax apps tegenwoordig, en dat is niet verwonderlijk. Door middel van 3D geluiden, binaural beats en begeleide meditatie worden zowel lichaam als geest helemaal tot rust gebracht. Naast het feit dat meditatie met deze app ervoor kan zorgen dat je meer concentratie hebt, helpt het je ook beter slapen. Met name de hoeveelheid REM-slaap kan ermee verhoogd worden, waardoor je je 's morgens en gedurende de hele dag veel uitgeruste voelt. Je vind hier meer info over Synctuition en je kan het gratis uitproberen!

Top: Vooral de 3D-geluiden maken meditatie met Synctuition een unieke ervaring, die veel verder gaat dan met de meeste andere meditatie apps.

Kan beter: De prijs om in de hogere niveaus van meditatie te ligt boven gemiddeld, waardoor je dus een relatief grotere investering moet doen.

Synctuition App Review: 's Werelds Nr. 1 relax app

2. Meditation Moments App Review: dé Nederlandse Meditatie app

Vervolgens is er Meditation Moments van Michael Pilarczyk, een unieke meditatie app die vooral bekend staat bij het Nederlandstalige publiek (de app is immers helemaal in het Nederlands). Het grote voordeel van deze app is dat je voor elke situatie en moment een apart soort meditatie hebt, van Ontspanning tot Inspiratie en Start Je Dag. Op die manier kom je voor elke taak of moment in de beste mindset terecht. Er wordt gebruik gemaakt van binaural beats om je in de juiste sfeer te brengen. Je kan ten slotte ook gebruik maken van de Exclusieve Meditation Moments Premium Korting!

Top: De app is helemaal in het Nederlands, waardoor navigatie door het menu en het gebruik een stuk gemakkelijker zijn.

Mag beter: De app neemt redelijk wat ruimte in beslag, tot wel 1 GB.

Meditation Moments App Review dé Nederlandse Meditatie app

3. Headspace App Meditation & Sleep Review: de all-in meditatie app

De Headspace meditatie app is ontwikkeld door de Brit Andy Puddicombe, en staat vooral bekend vanwege zijn brede toepassingsmogelijkheden. Of je nu een beginner bent in de wereld van de meditatie of al jaren affirmaties en meditatie achter de rug hebt, deze app is perfect. Je kan losse meditatielessen volgen, maar ook hele reeksen in een bepaald thema, waardoor je voor elke situatie de beste track, sfeer en muziek kunt gebruiken.

Top: Het is mogelijk om een groepsabonnement te kiezen, waarmee je iets goedkoper uit bent.

Mag beter: Buiten de gratis proefperiode ligt de prijs van Headspace relatief hoog.

Headspace Meditation & Sleep Review: de all-in meditatie app

4. Calm App Review: ervaar innerlijke rust

Ook Calm app behoort tot de beste meditatie apps die er zijn. Uniek aan deze app is dat er specifieke verhalen voorgelezen kunnen worden voor het slapengaan. Op die manier kan je beter tot rust komen. Ook kan je gebruik maken van verschillende lessen, waaronder How To Meditate, om beter te leren ontspannen en mediteren. Kortom, een app die heel wat mogelijkheden biedt voor beginners en gevorderden!

Top: Een breed spectrum aan mogelijkheden, van informatieve lessen tot muziek om te ontspannen.

Kan beter: Als je na de trial periode van 7 dagen niet zelf afmeldt, word je abonnement omgezet naar een langere betaalde periode.

Calm App Review: ervaar innerlijke rust

5. Waking Up Daily Meditation App Review: meditatie holistisch benaderd

Waking Up Daily Meditation is een goede meditatie app aangezien er niet enkel wordt gefocust op het mediteren en tot rust komen zelf, maar ook op de theorie en de wetenschap die achter meditatie ligt. De app werd ontwikkeld door een neuroloog en omvat twee schijnbaar tegenovergestelde benaderingen: meditatie aan de ene kant en praktische kennis, ethische inzichten en rationele begrippen in verband met mediteren aan de andere kant.

Top: Het plaatje is compleet met deze app, die meditatie vanuit een holistisch perspectief benadert.

Kan beter: Zoals bij veel meditatie apps ligt de prijs van Waking Up Daily Meditation nogal hoog, aan bijna 100 euro per jaar.

Waking Up Daily Meditation Review: meditatie holistisch benaderd

6. Insight Timer Meditatie App Review: leer van de beste

Ook Insight Timer Meditatie neemt het iets verder dan alleen meditatie en bied je de mogelijkheid om bij te leren van de beste mindfulness teachers ter wereld. Daarbij kan je je meditatie nog een niveau hoger tillen dankzij unieke soundtracks, die gratis beschikbaar zijn. Deze app is deels in het Nederlands en je kan ook deelnemen aan LIVE optredens van coaches over de hele wereld!

Top: De app biedt wel 55.000 gratis meditatie soundtracks voor gebruikers.

Kan beter: Bepaalde gebruikers melden dat de app bij updates crasht en niet meer opgestart kan worden.

Insight Timer Meditatie App Review: leer van de beste

7. Let's Meditate App, Relax and Sleep Review: de eenvoud van mediteren

Voor wie op zoek is naar een meditatie en relax app die gemakkelijk te gebruiken is en niet al te veel extra opties of functies heeft, is Let's Meditate perfect. Het design van deze app is erg uitnodigend, en je moet gewoon op een meditatietrack klikken om te beginnen. Toch kan je heel wat verschillende soorten meditatietracks vinden voor uiteenlopende situaties!

Top: Let's Meditate is erg eenvoudig te gebruiken

Kan beter: Deze app is minder geschikt voor als je graag wat meer functies en mogelijkheden hebt op je meditatie app.

8. Pause App Daily Mindfulness Review: touch your inner self

Pause Daily Mindfulness hanteert een unieke technologie om je lichaam en geest tot rust te brengen. Door middel van het touchscreen en je vinger, die je instinctief over het scherm beweegt, kom je helemaal tot rust. Hierbij wordt het zogenaamde ‘rest and digest' systeem van je lichaam geactiveerd, waardoor je je helemaal ontspannen voelt en sneller herstelt. De audiovisuele feedback zorgt ervoor dat je aandacht op het nu blijft, waardoor je ontspant en toch gefocust bent.

Top: De combi van visuele en auditieve interactie maakt deze app erg goed voor wie meer focus wil krijgen.

Mag beter: Vaak werkt het geluid niet, en moet je nogal hard op het touchscreen duwen om het gewenste effect te krijgen.

Pause App Daily Mindfulness Review: touch your inner self

9. Smiling Mind App Review: minder is vaak meer!

Smiling Mind is vooral interessant vanwege de mogelijkheid om ook korte meditatietracks te volgen. Slechts 5 minuten kan al meer dan genoeg zijn om meer rust en focus te ervaren tijdens de dag, en je kan dus altijd tijd vrijmaken om deze app te gebruiken. Deze Australische app wordt door meer dan 5 miljoen mensen gebruikt en is geschikt voor alle leeftijden.

Top: Er zijn zowel hele korte als lange meditatielessen, van 5 tot 45 minuten.

Kan beter: Er zijn niet heel erg veel meditatielessen beschikbaar in deze app.

Smiling Mind App Review: minder is vaak meer!

10. Buddhify App Mindfulness onderweg Review: meditatietracks voor iedereen

Ten slotte is er Buddhify, een meditatie en relax app die heel wat in petto heeft. Naast ruim 200 meditatietracks voor alle leeftijden en unieke mindfulness oefeningen voor elk aspect in je leven; zijn er ook specifieke categorieën voor zowel beginners als gevorderden. Ten slotte kan je het nog een stapje verder nemen met een Membership, waardoor je enkele extra functies en mogelijkheden krijgt.

Top: Zowel de layout als het gebruik en de vele mogelijkheden maken deze app de moeite waard.

Kan beter: Er wordt tijdens de mediatietracks nogal veel gesproken, waardoor het in bepaalde gevallen moeilijker is om tot rust te komen.

Buddhify App Mindfulness onderweg Review: meditatietracks voor iedereen

De beste app voor jouw meditatie vinden

De zoektocht naar de beste (Nederlandse) meditatie en relax app is niet gemakkelijk, juist doordat het aanbod tegenwoordig zo uitgebreid is. Bovenstaand overzicht met 10 van de populairste apps kan je echter al op weg helpen om een goede keuze te maken! Elke app heeft voordelen en nadelen, en uiteindelijk gaat het erom zelf uit te zoeken waar je je het beste bij voelt.

Of je nu meer rust wilt ervaren tijdens de dag, beter wilt slapen of op zoek bent naar manieren om je beter te focussen, een meditatie app of relax app met muziek en gesproken tekst is altijd een goed hulpmiddel. Probeer enkele van deze apps uit om je persoonlijke groei een boost te geven!

 

Jouwpersoonlijkegroei.nl is hét platform voor zelfontwikkeling

Met de 360 graden benadering van Persoonlijke Ontwikkeling delen we inspiratie via Blogs, de beste Documentaires, inspirerende Podcast tips, leerzame Events, mooie Boeken én het Gratis E-book.

Op het platform vind je alles over Voeding, Beweging & SportSlaapMeditatieMindset en Geluk.

👉 TIP: Deze voedingssupplementen heb je elke dag nodig en ontdek 's wereld beste Relax App.

Heel veel succes en plezier met de volgende stap in jouw persoonlijke groei!

 

Laat je een reactie achter?

Laat je even weten in een reactie wat jouw ervaring is met Meditatie en Relax apps? Hiermee kan je anderen inspireren en ik zal altijd persoonlijk reageren 🙂

Vitaily Korting en Ervaringen - Alle supplementen in een - kortingscode

Over de schrijver
Martijn is oprichter van het platform Jouw persoonlijke groei, heeft een relatie met Anouk en vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In zijn gratis E-book deelt Martijn de beste 50 Praktische Tips om groei te ervaren . >>Download Gratis<<
Reactie plaatsen

50 Praktische Groei Tips 

Op welk onderdeel zou jij willen groeien?


  • Meer energie?
  • Regelmatiger bewegen?
  • Uitgeruster wakker worden?
  • Bewuster worden van je mindset?
  • De voordelen van meditatie ervaren?
  • Meer geluk ervaren?

Je kan niet op alle gebieden tegelijk groeien.


Door te focussen op één onderdeel maak je de volgende stap in jouw persoonlijke groei.


Download nu het  GRATIS E-book.  

50%
Het E-book: De volgende stap in jouw persoonlijke groei
GRATIS in je mailbox
Ja, ik wil het E-book
50 praktische groei tips download