In dit artikel

De beste magnesium tabletten: waar let je op?

In dit artikel

Ben je op zoek naar de beste magnesium tabletten, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen, ik ken het gevoel en heb precies dat pad bewandeld. In dit artikel neem ik je mee in de wereld van magnesium tabletten en leer ik je waarop je moet letten voor de optimale keuze.

Ontdek samen met mij hoe jij je magnesium tekort kunt aanpakken!

Samenvatting

 • Kijk naar magnesium tabletten met hoge biologische beschikbaarheid zoals magnesium bisglycinaat en citraat, want deze worden beter opgenomen door het lichaam.
 • Controleer of de tabletten geen onnodige toevoegingen bevatten en kies voor een zuivere vorm die past bij jouw gezondheidsdoelen.
 • Overweeg magnesium supplementen die vitamine B6 bevatten voor een verhoogde opname van magnesium.
 • Betaalbare magnesiumsupplementen zoals Nutribites en Solgar bieden ook de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en kunnen net zo effectief zijn als duurdere merken.
 • Raadpleeg de top 5 beste magnesium tabletten van 2023 voor een goed geïnformeerde keuze die aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Wat maakt een goede magnesium tablet?

Een vrouw kijkt door een verscheidenheid aan magnesiumtabletten in een natuurwinkel.

Als we dieper duiken in de wereld van magnesiumsupplementen, dan ontdekken we dat niet elke tablet gelijk is. Wat de ene magnesiumtablet onderscheidt van de andere, hangt af van factoren zoals de biologische beschikbaarheid, ingrediënten en prijs-kwaliteitverhouding, iets waar ik jullie graag meer over vertel.

Vorm

De keuze van de vorm van magnesium in je supplement is cruciaal. Ik let altijd op magnesium bisglycinaat omdat wetenschappelijke studies tonen dat het bijzonder effectief is voor mijn geheugen, leerprestaties en concentratie.

Naast bisglycinaat kijk ik uit naar magnesiumcitraat, dat bekend staat om zijn goede opneembaarheid door het lichaam.

Magnesium tauraat is ook een interessante optie, vooral omdat taurine de werking van magnesium kan versterken. Dit is belangrijk want het betekent dat mijn supplement niet alleen mijn spieren ten goede komt, maar ook positieve effecten kan hebben op mijn hersenfunctie.

Daarnaast probeer ik ervoor te zorgen dat er geen onnodige toevoegingen zoals titaniumdioxide in mijn voedingssupplementen zitten. Kortom, ik kies bewust voor de zuiverste vorm die past bij mijn gezondheidsdoelen.

Opneembaarheid

Magnesiumsupplementen zijn niet allemaal gelijk gemaakt, vooral als het gaat om hoe goed ons lichaam ze kan gebruiken. Ik kijk altijd naar de opneembaarheid, want wat heb je aan een supplement als je lichaam het niet goed kan opnemen? Magnesium citraat en magnesium bisglycinaat springen eruit omdat ze gemakkelijk door ons lichaam worden opgenomen.

Deze vormen zijn effectiever dan anderen en zorgen ervoor dat ik meer waar voor mijn geld krijg.

Een slimme zet is ook om te zoeken naar magnesium dat samen met vitamine B6 komt. Vitamine B6 verhoogt namelijk de opname van magnesium, wat de effectiviteit van het supplement ten goede komt.

Ik let dus goed op de etiketten en kies vaak voor een combinatie waar beide in zitten. Zo weet ik zeker dat mijn lichaam het maximale uit het magnesiumsupplement haalt, zonder dat ik me zorgen hoef te maken over verspilling of een laxerend effect.

Prijs

Naast de opneembaarheid speelt ook de prijs een belangrijke rol bij het kiezen van magnesium tabletten. Een goed supplement hoeft niet duur te zijn. Zo staan Nutribites Magnesium tabletten bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, waardoor ze vaak als beste keuze worden aangeduid.

Het is slim om een balans te vinden tussen een eerlijke prijs en de kwaliteit die je verwacht van een supplement.

Veel mensen denken dat duurdere magnesium tabletten automatisch beter zijn, maar dat is niet altijd het geval. Betaalbare opties zoals magnesium 200 complex en Solgar magnesium citraat 200 bieden ook de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid en zijn geschikt voor vegetariërs.

Let dus goed op de inhoud en kwaliteit, want ook met een kleiner budget kun je een uitstekend supplement vinden dat bij jouw levensstijl past.

Top 5 beste magnesium tabletten van 2023 (met link naar “De beste magnesium tabletten” pagina)

Een persoon houdt een fles magnesiumtabletten vast in een rustige bosomgeving.

Ik heb de markt onderzocht en de beste magnesium supplementen voor je op een rijtje gezet. Hieronder vind je mijn zorgvuldig geselecteerde top 5 van 2023, elk met unieke kwaliteiten die aansluiten bij jouw behoeften.

 1. Magnesium Bisglycinaat Complex – Dit supplement van het jaar staat bekend om zijn hoge opneembaarheid zonder dat het de maag irriteert. Het combineert magnesium met glycine om een chelaat te vormen dat gemakkelijker passeert door de bloed-hersenbarrière, wat essentieel is voor cognitieve functies.
 2. Pure Magnesium Citraat – Een populaire keuze voor wie een goede prijs-kwaliteitverhouding zoekt. Magnesiumcitraat heeft een redelijk goede opname en wordt vaak aanbevolen voor diegenen met tekorten of ter ondersteuning van spierfunctie.
 3. Oceanisch Magnesium Complex – Gewonnen uit zuiver zeewater, biedt dit supplement een natuurlijke bron van magnesium met belangrijke sporenelementen dankzij het gebruik van ongerepte landbouwgrond. Het helpt ook bij de regulering van calciumgehaltes in het lichaam en is ideaal voor mensen die een milieuvriendelijke optie prefereren.
 4. Magnesium Tauraat met Vitamine D – Specifiek gericht op hartgezondheid, combineert deze formule magnesium met taurine om hartspieren te ondersteunen, terwijl extra vitamine D bijdraagt aan botsterkte en immuniteitsboost geeft.
 5. Cafeïnevrije Magnesium Bruistabletten – Voor hen die gevoelig zijn voor cafeïne maar toch hun energieniveaus willen verhogen, zijn deze bruistabletten een perfecte match. Ze lossen snel op in water en kunnen makkelijk ingenomen worden zonder pillen te hoeven slikken.

Veelgestelde vragen over magnesium tabletten

Magnesium tabletten roepen vaak vragen op vanwege hun gezondheidsvoordelen en gebruik. Hieronder vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen die kunnen helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze.

 • Wat doet magnesium precies in mijn lichaam?
 • Hoe weet ik of ik een magnesiumtekort heb?
 • Kan magnesium door de bloed – hersenbarrière heen?
 • Welke soorten magnesiumsupplementen zijn er?
 • Zijn er bijwerkingen aan het nemen van magnesium tabletten verbonden?
 • Hoeveel magnesium moet ik dagelijks innemen?

Conclusie

Het kiezen van de juiste magnesium tabletten kan een groot verschil maken voor je gezondheid. Je weet nu dat vormen zoals magnesium bisglycinaat en taurine zeer goed opneembaar zijn.

Eenvoudig in gebruik, ze passen moeiteloos in je dagelijkse routine. Vraag jezelf af: welke magnesiumvorm past het best bij mijn levensstijl? Realiseer je hoe een kleine verandering, zoals de juiste tablet kiezen, grote invloed kan hebben op je welzijn.

Ontdek meer over de verschillende opties en word zelf een expert in wat jouw lichaam nodig heeft. Laat deze informatie je motiveren om een bewuste keuze te maken voor een gezonder leven.

Veelgestelde Vragen

1. Wat maakt een magnesium tablet de beste keuze?

Een top magnesiumtablet doordringt effectief de bloed-hersenbarrière voor optimale opname in het lichaam en bevat geen onnodige toevoegingen die de werking kunnen beïnvloeden.

2. Hoe weet ik of een magnesiumtablet goed is voor mijn gezondheid?

Kies tabletten met zuivere magnesiumvormen die bekend staan om hun hoge bio-beschikbaarheid, zodat je lichaam ze gemakkelijk kan gebruiken en verwerken.

3. Kunnen alle magnesium tabletten de bloed-hersenbarrière passeren?

Niet elke magnesiumvorm kan deze barrière overbruggen, dus zoek naar specifieke types zoals magnesium citraat of bisglycinaat, die deze eigenschap bezitten voor maximale gezondheidsvoordelen.

4. Waarom is het belangrijk dat magnesiumtabletten de bloed-hersenbarrière passeren?

Magnesium speelt een cruciale rol in het functioneren van de hersenen, en door de bloed-hersenbarrière te passeren ondersteunt het de mentale helderheid en kan het helpen bij het behoud van een gezond zenuwstelsel.

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on De beste magnesium tabletten: waar let je op?

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips