0
0
Subtotal:  0,00
Geen producten in je winkelwagen.

In dit artikel

Mijn Beste Magnesium Bisglycinaat | 6x Test en Ervaringen!

Mijn Beste Magnesium Bisglycinaat | 6x Test en Ervaringen!

In dit artikel

Een magnesium supplement komt niet maar in één soort of vorm. Er zijn verschillende opties, maar volgens het IVG is magnesium bisglycinaat goed opneembaar. Magnesiumbisglycinaat vergelijken is daarom een goed idee. Wat dan mijn beste magnesium tabletten en andere vormen van magnesium supplementen zijn, lees je in deze review!

Kort samengevat:

Mijn beste magnesium bisglycinaat van 2024 is Nutribites Magnesium Bisglycinaat. Dit merk bevat de twee beste vormen van magnesium waardoor spieren en hersenen ondersteund worden. Het is aangevuld met vitamines B6 en D3 voor makkelijke opname.

Magnesium bisglycinaat vergelijken; hoe doen we dat?

Als orthomoleculair therapeut ga ik magnesium bisglycinaat vergelijken op bepaalde onderdelen. Zo kijk ik naar de werking van elk magnesium supplement naar de kwaliteit en ingrediënten, maar ook naar gebruikersgemak en de prijs ervan. En hoe zijn de ervaringen en reviews van andere mensen?

Beste magnesium bisglycinaat keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagMagnesiumverbindingenSynergisten
1.Nutribites€19,95€0,67Bisglycinaat & CitraatTaurine, Vitamine B6 & D3
2.Vitakruid€29,90€0,33 – €1Bisglycinaat & GlycineTaurine
3.Vitals€29,95€0,21BisglycinaatTaurine
4.Goldea Health€24,95€0,83Bisglycinaat, Malaat,
Citraat, Tauraat & Gluconaat
Geen
5.Orthica€34,95€0,25Bisglycinaat, Citraat & MalaatGeen

1. Nutribites Magnesium Bisglycinaat

Nutribites Magnesium Bisglycinaat is een premium magnesium supplement dat de twee beste soorten magnesium bevat: magnesiumbisglycinaat voor de hersenen en magnesiumcitraat voor de spieren. Daardoor is de magnesium werking sterker dan bij andere producten. Het is vrij van gluten, GMO, soja en synthetische smaakstoffen. Bovendien is dit type magnesium supplementen geschikt voor vegetariërs.

Beste Magnesium Bisglycinaat Review 6x Test!

Maar waar is Nutribites Magnesium Bisglycinaat dan goed voor? Het draagt onder andere bij aan een normale werking van de spieren en de instandhouding van botten en gebit. Ook kan dit type magnesium supplementen vermoeidheid tegen gaan. Doordat Nutribites Magnesium Bisglycinaat aangevuld is met vitamine D3 en B6, gaat het een stap verder dan standaard magnesium. De opneembaarheid wordt hierdoor ook beter.

Nutribites Magnesium Bisglycinaat is als magnesium supplement dus beter opneembaar dankzij de unieke samenstelling van taurine, vitamine D3 en biologische vitamine B6. Het zijn mijn beste magnesium tabletten van hoogwaardige kwaliteit. Hoeveel magnesium per dag wordt aanbevolen door Nutribites? Maximaal twee. magnesium tabletten per dag.

Voordelen Nutribites

✅ Makkelijk in te nemen magnesium supplementen voor de nacht en overdag;

✅ Magnesium bisglycinaat voor vegetariërs;

✅ Vrij van geur- en smaakstoffen, suikers en GMO;

✅ Glutenvrij en zuivelvrij magnesium supplement;

✅ 60 dagen garantie en bedenktijd op Nutribites Magnesium Bisglycinaat;

✅ 100% smaak- en tevredenheidsgarantie op dit magnesium supplement.

Nadelen Nutribites

❌ Tot een bestelwaarde van €40 betaal je verzendkosten;

❌ Tabletten zijn voor sommige mensen lastiger door te slikken dan bijvoorbeeld capsules.


Bekijk meer productinformatie

2. Vitakruid Magnesium Bisglycinaat

Het volgende magnesium bisglycinaat supplement waarvan ik je op de hoogte wil brengen, is Vitakruid Magnesium Bisglycinaat. Het bevat 150 mg magnesium bisglycinaat en 200 mg L-taurine. Dat laatste ingrediënt zorgt voor een nog betere opname van magnesium bisglycinaat. Verder is het vrij van gist, gluten, suiker, lactose, GMO, conserveringsmiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Beste Magnesium Bisglycinaat Review 6x Test!

Als orthomoleculair therapeut werk ik graag met supplementen van een merk zoals Vitakruid. Het is namelijk heel zuiver en effectief. Vitakruid Magnesium Bisglycinaat wordt goed opgenomen door het lichaam en draagt zo bij aan een goede geestelijke balans, het kan maag- en darmklachten verminderen en heeft ook een positief effect op de hersenen. Bovendien is de dosering hoog, maar toch veilig.

Het advies is om 1 tot 3 tabletten Vitakruid Magnesium Bisglycinaat per dag in te nemen met water. Wil je dit supplement met korting bestellen? Dan kun je mijn kortingscode ‘GROEI’ gebruiken tijdens het afrekenen voor 20% korting.

Voordelen Vitakruid

✅ Er zit 150mg magnesium bisglycinaat in en 200 mg L-taurine;

✅ Je krijgt 20% korting op je aankoop met mijn kortingscode ‘GROEI’;

✅ Dit supplement wordt extra goed opgenomen in het lichaam en heeft een hoge, maar veilige dosering;

✅ Vrij van onnodige toevoegingen zoals GMO, gluten, gist, enzovoort.

Vitakruid

❌ Tabletten zijn vaak lastiger door te slikken dan gladde capsules;

❌ Als je moeite hebt met suppletie doorslikken, dan zijn 3 tabletten per dag vrij veel.


Bekijk meer productinformatie

3. Vitals Magnesium Bisglycinaat

Het volgende magnesium bisglycinaat supplement dat ik wil bespreken is Vitals Magnesium Bisglycinaat. Deze tabletten bevatten de zeer goed opneembare vorm van magnesium (bisglycinaat), maar ook taurine voor een extra goede opname. Er zit 100mg magnesium bisglycinaat in een tablet en 200mg taurine. Dit supplement is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Beste Magnesium Bisglycinaat Review 6x Test!

Vitals supplementen hebben vrijwel allemaal een goede opneembaarheid, zo ook Vitals Magnesium Bisglycinaat 100 mg. Je kunt kiezen voor een verpakking met 60 of 120 tabletten. Wat fijn is om te weten, is dat Vitals ook een goede keuze is voor het milieu. De verpakking is biologisch afbreekbaar en daardoor milieuvriendelijk.

Het advies is om 1 tablet Vitals Magnesium Bisglycinaat 100 mg per dag in te nemen met water. Wil je dit supplement bestellen, vergeet dan niet om gebruik te maken van mijn aanbieding. Dat doe je door kortingscode ‘GROEI’ in te vullen tijdens het afrekenen. Daarmee krijg je 20% korting op je aankoop.

Voordelen Vitals

✅ Er zit 100mg magnesium bisglycinaat in, maar ook 200mg taurine voor een goede opneembaarheid;

✅ Je krijgt 20% korting op je bestelling als je kortingscode ‘GROEI’ gebruikt;

✅ Magnesium bisglycinaat zonder dierlijke ingrediënten, dus geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Je hoeft maar 1 tablet per dag in te nemen met water.

Nadelen Vitals

❌ Er wordt niet vermeld of er onnodige ingrediënten aan toegevoegd zijn;

❌ Tabletten zijn vaak lastiger door te slikken dan gladde capsules.


Bekijk meer productinformatie

4. Goldea Health Power 5 Magnesium

Goldea Health Power 5 Magnesium is een voedingssupplement met vijf biologische vormen (organische verbindingen) van magnesium. Het is verkrijgbaar in capsules en bevat geen dierlijke ingrediënten, kunstmatige vulstoffen, lactose, conserveringsmiddelen, kleurstoffen, geurstoffen, smaakstoffen en gluten.

Beste Magnesium Bisglycinaat Review 6x Test!

Omdat magnesium bij 600+ lichamelijke processen/reacties een belangrijke rol speelt, is het heel belangrijk dat je geen tekort hebt. Goldea Health Power 5 Magnesium draagt eraan bij om dat te voorkomen. Zo kan het niet alleen je huidige gezondheid nu bevorderen, maar ook op de lange termijn.

Het advies is om 2 capsules Goldea Health Power 5 Magnesium per dag in te nemen bij een maaltijd. Deze gladde capsules zijn gemakkelijk door te slikken en daardoor gebruiksvriendelijk. Gebruik de kortingscode ‘GROEI‘ voor 10% korting op je aankoop.

Voordelen Goldea Health

✅ Bevat vijf verschillende biologische vormen van magnesium;

✅ Geschikte magnesium capsules voor veganisten;

✅  Je krijgt 10% korting als je mijn kortingscode ‘GROEI’ gebruikt;

✅ Vrij van diverse allergenen en kunstmatige toevoegingen;

✅ Magnesium capsules in plaats van tabletten.

Nadelen Goldea Health

❌ Bevat relatief lage hoeveelheden van elke vorm van magnesium per dagdosering.


Bekijk meer productinformatie

5. Orthica Magnesium Bisglycinaat

Het volgende supplement in deze test is Orthica Magnesium Bisglycinaat. Per capsule krijg je 240mg magnesium bisglycinaat binnen. Het bevat het goed verdraagzame aminozuurchelaat. Bovendien zijn het vegetarische capsules die vrij zijn van lactose, gluten, sacharose, soja-eiwit, gist, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen en synthetische conserveringsmiddelen.

Beste Magnesium Bisglycinaat Review 6x Test!

Dit supplement van Orthica is hoog gedoseerd en effectief in het lichaam. Met Orthica Magnesium Bisglycinaat kun je een magnesiumtekort voorkomen en met dit supplement je lichaam ondersteunen met magnesium bij wat het nodig heeft voor 600+ processen. Bovendien zijn verpakkingen van Orthica supplementen gemaakt van 100% gerecycled plastic. Zo hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden, wat beter is voor het milieu.

Het advies is om 1 capsule Orthica Magnesium Bisglycinaat per dag in te nemen met water. Wil je extra voordelig aan de slag met dit supplement? Dan kun je mijn kortingscode ‘GROEI’ gebruiken tijdens het afrekenen voor 20% korting.

Voordelen Orthica

✅ Er zit 240mg magnesium bisglycinaat in een capsule;

✅ Je krijgt 20% korting op je bestelling als je kortingscode ‘GROEI’ gebruikt;

✅ Je hoeft maar 1 capsule per dag in te nemen;

✅ Vrij van onnodige toevoegingen en synthetische stoffen.

Nadelen Orthica

❌ Je moet wel nog verzendkosten betalen als je 1 verpakking van dit supplement bestelt.


Bekijk meer productinformatie

6. NOW Magnesium Trio Softgels

En tot slot bespreek ik graag NOW Magnesium Trio Softgels met je. Deze softgels bevatten een combinatie van 3 soorten magnesium in goed opneembare vorm. Het gaat hier om magnesium citraat, magnesium bisglycinaat en magnesium malaat. Samen kunnen ze o.a. de werking van de spieren ondersteunen en kunnen ze helpen bij vermoeidheid en lusteloosheid. Er zitten namelijk geen ingrediënten in zoals tarwe, gluten, soja, melk, vis, ei, schaaldieren of noten.

Beste Magnesium Bisglycinaat Review 6x Test!

NOW Magnesium Trio Softgels is een goede keuze voor wie moeite heeft met suppletie doorslikken. Met 133mg magnesium in totaal, is dit niet de hoogst gedoseerde uit het rijtje, maar het is wel een goede keuze om je lichaam te ondersteunen. Kies je liever voor een supplement zonder onnodige vulstoffen, dan is dit wellicht niet de beste keuze voor jou.

Het advies is om 1 tot 2 keer per dag 1 softgel met water in te nemen. Softgels zijn gemakkelijker door te slikken dan bijvoorbeeld capsules of tabletten. Je kunt bovendien 20% korting krijgen op NOW Magnesium Trio Softgels als je kortingscode ‘GROEI’ invult tijdens het afrekenen.

Voordelen NOW

✅ Softgel capsules zijn gemakkelijk door te slikken, ook door wie daar moeite mee heeft;

✅ Je krijgt 20% korting op je aankoop als je mijn kortingscode ‘GROEI’ gebruikt;

✅ Het bevat 3 vormen van goed opneembare magnesium, dus het is een effectief supplement.

Nadelen NOW

❌ De dosering is niet per se heel hoog;

❌ Er staat niet bij dat er geen onnodige ingrediënten als vulstoffen in zitten, dus dan is dat waarschijnlijk ook niet het geval.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste magnesium supplement 2024

Ben je benieuwd naar welk product met magnesiumbisglycinaat ik het beste magnesium bisglycinaat product vind? Ik gebruik zelf al jaren magnesium pillen, vooral organisch gebonden magnesium. Ik heb ook weleens andere producten geprobeerd. Toch is mijn favoriet door de jaren heen hetzelfde gebleven, want mijn beste magnesium supplement is Nutribites Magnesium Bisglycinaat!

Beste Magnesium Bisglycinaat Review 6x Test!

Deze organisch gebonden vorm van magnesium tabletten zijn goed in te nemen, zijn ook geschikt voor vegetariërs en bevatten geen ongezonde toevoegingen. Dus geen GMO, maar ook geen geur- en smaakstoffen. Ik vind Nutribites sowieso een heel fijn supplementenmerk. Met Nutribites Magnesium Bisglycinaat is opnieuw bewezen hoe goed de kwaliteit van de producten is.


Magnesium bisglycinaat ervaringen en reviews

Wil je magnesiumbisglycinaat gaan gebruiken, maar ben je eerst nog benieuwd naar de ervaringen van anderen? Ik heb van alle soorten magnesium pillen in dit artikel een review opgezocht. 

Nutribites Magnesium Bisglycinaat review

Hans zocht magnesium voor de nacht. “Ik heb onderzoek gedaan naar de werking magnesium, want ik wilde weten: magnesium waar goed voor? Toen kwam Nutribites Magnesium Bisglycinaat er voor mij als beste magnesium pillen of magnesium tabletten uit. Echt een goed product!”

Beste Magnesium Bisglycinaat Review 6x Test!

Vitakruid Magnesium Bisglycinaat review

Volgens Anne is Vitakruid Magnesium Bisglycinaat ‘fantastisch’. Ze schrijft: “Dit supplement is fantastisch, want het zorgt voor een betere opname van magnesium doordat er ook glycine in zit. En het heeft een positief effect op mijn concentratie en algehele hersenfunctie. Dat merk ik echt.”

Vitals Magnesium Bisglycinaat review

Rick is enthousiast over Vitals Magnesium Bisglycinaat. “Ik heb dit onlangs gekocht en nu blijft mijn magnesiumniveau op peil. Ik krijg niet genoeg uit voeding dus ik waardeer dit supplement echt. Ook hoef ik niet veel in te nemen om de juiste dosering binnen te krijgen. Ik ben ook geen fan van grote pillen, maar deze zijn klein en kan ik dus gemakkelijk doorslikken. Dat maakt de ervaring nog beter. Zeker een aanrader, want het is ook nog eens kwaliteit!”

Goldea Health Power 5 Magnesium review

“Het is een grotere pil, maar ik kan deze magnesium tabletten nog steeds gemakkelijk doorslikken”, schrijft Henriëtte. En Vera vertelt: “Ik gebruik Goldea Health Power 5 Magnesium al een poosje en het doet wat het belooft. Het is zuiver en bevat 5 soorten magnesium. Ik ben er blij mee.”

Orthica Magnesium Bisglycinaat review

Over Orthica Magnesium Bisglycinaat schrijft Lis het volgende. “Ik vind dit een geweldig supplement, want het heeft mijn geestelijke spanning en stress echt verminderd. Ook ben ik tegenwoordig minder moe. Ik waardeer het dat de verpakking van Orthica supplementen duurzaam is.”

NOW Magnesium Trio Softgels review

NOW Magnesium Trio Softgels vallen goed in de smaak bij Lia. “Ik ben blij met de opname die zo goed is. Zo ondersteunt het mijn spieren en zenuwstelsel en ik voel mij dus veel energieker sinds ik dit supplement neem. Geweldige magnesium tabletten hoor!”

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Magnesium bisglycinaat kopen checklist: hier moet je op letten!

Magnesium pillen met magnesiumbisglycinaat bieden veel voordelen. Toch moet je op een aantal dingen letten bij het kopen van magnesium bisglycinaat. Je weet misschien waar magnesium goed voor is, maar weet je ook welk product je moet kiezen? En hoe hoog magnesium gedoseerd mag zijn? Let onder andere op de volgende punten.

Magnesium producten (Bijvoorbeeld organisch gebonden magnesium)

Er zijn verschillende soorten magnesium producten: van magnesium slikken (capsules) tot magnesium kauwtabletten. En van magnesium bisglycinaat poeder tot magnesium bisglycinaat met taurine. Verdiep je goed in de verschillende soorten om het bisglycinaat product in huis te halen dat het beste bij jou past. Hierin is geen goede of foute keuze. Iedereen is anders en sommige mensen vinden het ene product fijn, andere mensen kiezen weer voor een ander product. Doe vooral wat goed voelt voor jou.

Magnesium dosering

En hoe hoog mag magnesium gedoseerd zijn? In principe zijn magnesiumsulfaat bijwerkingen niet ernstig, maar toch wordt teveel magnesium slikken afgeraden. Houd je daarom altijd aan de aanbevolen dosering op het etiket wanneer je extra magnesium in de vorm van een supplement neemt. Vooral wanneer je magnesium 500 mg neemt. Dat is al een behoorlijke dosering.

Magnesium merk

Zoek meerdere reviews op van een bepaald supplementenmerk, voordat je er iets van koopt. Niet alleen de merken in deze review zijn goed. Je kunt ook andere merken kiezen. Welke magnesium is het beste voor jou? Dat bepaal je altijd zelf. Ik weet in elk geval dat de merken in deze magnesiumbisglycinaat review allemaal goede merken zijn met goede magnesium producten. Daarom heb ik ervoor gekozen om deze in de review op te nemen. Natuurlijk bestaan er nog veel meer mogelijkheden.

YouTube video

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen. Het uitkiezen van de juiste magnesium tabletten voor jouw gezondheid, is hier belangrijk bij.

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod! Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Beste Magnesium Bisglycinaat Review 6x Test!

Meest gestelde vragen over magnesium bisglycinaat

Heb je nog vragen over magnesium bisglycinaat kopen? Er valt genoeg over magnesium glycinaat te vertellen. Toch heb ik besloten niet te veel uit te wijden over dit onderwerp. Hieronder vind je daarom de meest gestelde vragen.

Wat is mijn beste magnesium bisglycinaat?

Uit mijn eigen ervaring en de magnesium bisglycinaat ervaringen van anderen blijkt dat Nutribites Magnesium Bisglycinaat mijn beste magnesium bisglycinaat is. Dit merk levert zuivere producten die goed werken. Zo kun je met magnesium bisglycinaat o.a. je slaap ondersteunen en nog veel meer processen in het lichaam. Het is bovendien een betaalbare keuze in magnesium tabletten en de klantreviews zijn erg positief.

Waarom magnesium bisglycinaat gebruiken?

Magnesium bisglycinaat biedt veel voordelen voor het lichaam en haar processen, dus er zijn genoeg redenen om het te gebruiken. Allereerst kan het je helpen beter te slapen (magnesium bisglycinaat slapen) en draagt het bij aan het behoud van sterke botten en tanden. Ook kan het je zenuwstelsel helpen gezond te houden. En wist je dat magnesium kan bijdragen aan de energiehuishouding? Bisglycinaat magnesium wordt gebruikt als aanvulling op een gezond en gebalanceerd eetpatroon, omdat het lichaam soms moeite heeft met voldoende magnesium aanmaken. Hierdoor kan het aan te raden zijn om magnesium te suppleren. Succes met de beste magnesium bisglycinaat bestellen!

Hoe verschilt magnesium bisglycinaat van magnesium citraat?

Magnesium bisglycinaat en magnesium citraat zijn beide vormen van magnesiumsupplementen, maar ze verschillen in hun biologische beschikbaarheid en absorptie. Magnesium bisglycinaat staat bekend om zijn superieure biologische beschikbaarheid. Het is gekoppeld aan het aminozuur glycine, wat het goed opneembaar maakt en zacht voor de darmen. Magnesiumcitraat daarentegen, is een organische verbinding die ook goed wordt opgenomen, maar die bij sommige mensen maagklachten kan veroorzaken.

In welk opzicht is taurine betrokken bij magnesiumsuppletie?

Taurine, een aminozuur, heeft een synergetische werking met magnesium. Taurine helpt bij de regulatie van magnesium op celniveau. Taurine bevat zelf geen magnesium, maar helpt bij het behoud van adequate magnesiumniveaus in de cellen. Een gecombineerd supplement van taurine en magnesium kan daarom voordelig zijn voor een optimale magnesiumstatus.

Wat is de rol van vitamine B6 in combinatie met magnesium bisglycinaat?

Vitamine B6 bevordert de opname van magnesium in de cellen en verhoogt daarmee de werkzaamheid van het magnesium supplement. Veel magnesiumsupplementen, inclusief magnesium bisglycinaat, bevatten vaak vitamine B6 om deze reden.

Hoe verhoudt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium zich tot magnesium bisglycinaat supplementen?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium varieert per leeftijd, geslacht en levensstijl. Magnesium bisglycinaat supplementen worden vaak gebruikt om te zorgen voor voldoende inname van magnesium, met name wanneer het uit voeding niet voldoende wordt verkregen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat supplementen een gezonde levensstijl en gevarieerd voedingspatroon niet kunnen vervangen.

Kunnen magnesium tabletten helpen bij een magnesium tekort?

Ja, magnesium tabletten zoals magnesium bisglycinaat kunnen helpen bij het aanvullen van een magnesiumtekort. Magnesiumtekorten kunnen ontstaan door onvoldoende inname uit voeding, verhoogde behoefte (zoals bij intensieve sport) of door medicijngebruik. Het is echter altijd belangrijk om eerst medisch advies in te winnen voordat u start met supplementen.

Wat betekent de term ‘mg magnesium’ op het etiket van mijn magnesium bisglycinaat supplement?

‘Mg magnesium’ op het etiket van een magnesiumsupplement staat voor milligram magnesium. Dit geeft de hoeveelheid elementair magnesium in het supplement aan. Het helpt je om te begrijpen hoeveel magnesium je krijgt per dosering.

Waarom is biologische beschikbaarheid belangrijk bij het kiezen van een magnesium supplement?

De biologische beschikbaarheid van een supplement verwijst naar de hoeveelheid van het supplement dat daadwerkelijk door het lichaam kan worden opgenomen en gebruikt. Een supplement met een hoge biologische beschikbaarheid, zoals magnesium bisglycinaat, wordt efficiënter opgenomen, wat betekent dat meer van het actieve ingrediënt beschikbaar is voor gebruik door het lichaam.

Is magnesium bisglycinaat geschikt voor vegetariërs en veganisten?

Ja, magnesium bisglycinaat is meestal geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het is altijd een goed idee om de product verpakking of productinformatie te controleren om er zeker van te zijn.

Hoe draagt magnesium bij aan een gezonde levensstijl?

Magnesium is een waardevol mineraal dat betrokken is bij meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. Het draagt bij aan de normale spierwerking, bevordert de energieproductie, ondersteunt de gezondheid van het zenuwstelsel en nog veel meer. Een adequate inname van magnesium, hetzij uit voeding hetzij uit supplementen, kan een belangrijk onderdeel zijn van een gezonde levensstijl.

Welke voedingsmiddelen bevatten van nature magnesium?

Voedingsmiddelen zoals groene bladgroenten, noten en zaden, volle granen, peulvruchten, en bepaalde soorten vis en schaal- en schelpdieren bevatten magnesium. Echter, de bodemverarming van de laatste decennia heeft geleid tot een lagere magnesiuminhoud in veel voedingsmiddelen, en daarmee een mogelijke noodzaak voor aanvulling met supplementen zoals magnesium bisglycinaat.

» Referenties

‘Magnesium Bisglycinate as safe form for mineral supplementation in human nutrition’ – Stefan Siebrecht. Published 2013.
https://www.semanticscholar.org/paper/Magnesium-Bisglycinate-as-safe-form-for-mineral-in-Siebrecht/df3ec33570bc26330097284c53a4a5c3815be905

‘The Importance of Magnesium in Clinical Healthcare’ – Gerry K. Schwalfenberg and Stephen J. Genuis. Published online 2017 Sep 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5637834/

‘Study of Magnesium Formulations on Intestinal Cells to Influence Myometrium Cell Relaxation’ – Francesca Uberti, Vera Morsanuto, Sara Ruga, Rebecca Galla, Mahitab Farghali, Felice Notte, Chiarella Bozzo, Corrado Magnani, Antonio Nardone, Claudio Molinari. 2020 Feb 22.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32098378/

» Referenties

Picture of Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne de Vries (1998), een toegewijde orthomoleculair therapeut, staat beter bekend als Lotte. In haar eigen praktijk helpt zij cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder huidproblemen (zoals acne, psoriasis en eczeem), hormonale problemen, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Haar aanpak combineert labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een positieve mindset.Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je haar bereiken via lotte@jouwpersoonlijkegroei.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van haar inzichten en tips door Lotte te volgen op LinkedIn en Instagram.Meer advies van Charlotte Anne (Lotte) de Vries