In dit artikel

Lactobacillus Rhamnosus GG | Review (2023)

In dit artikel

Lactobacillus rhamnosus GG, ook wel bekend als LGG, is een specifieke soort van de bacterie Lactobacillus rhamnosus die vaak wordt gebruikt als probioticum. Probiotica zijn levende micro-organismen die, wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden ingenomen, gezondheidsvoordelen kunnen bieden voor de gastheer. In deze blog zullen we dieper ingaan op wat LGG precies is, waar het voor wordt gebruikt en welke gezondheidsvoordelen het kan bieden. We zullen ook bespreken welke bijwerkingen er kunnen optreden en waar je op moet letten bij het gebruik ervan.

Wat is Lactobacillus rhamnosus GG?

LGG is een van de meest onderzochte probiotica en wordt vaak gebruikt in supplementen en voedingsmiddelen. Het is een grampositieve, staafvormige bacterie die behoort tot de groep Lactobacillus. LGG is een van de weinige probiotische stammen die zich in staat heeft gebleken om de maagzuur barrière te doorstaan en zich te vestigen in de darmen. Dit maakt het een zeer krachtige probioticum.

Waar wordt Lactobacillus rhamnosus GG voor gebruikt?

LGG wordt vaak gebruikt voor de behandeling van diarree, vooral wanneer deze is veroorzaakt door antibiotica. Het kan ook worden gebruikt voor het verminderen van het risico op urogenitale infecties, zoals blaasontstekingen, en voor het verbeteren van de symptomen van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Feiten over Lactobacillus rhamnosus GG

 • LGG is een van de meest onderzochte probiotica
 • Het is een gram-positieve, staafvormige bacterie
 • Het kan de maagzuurbarrière doorstaan en zich vestigen in de darmen
 • Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van diarree en voor het verminderen van het risico op urogenitale infecties

Gezondheidsvoordelen van Lactobacillus rhamnosus GG

 • Vermindering van het risico op diarree veroorzaakt door antibiotica
 • Vermindering van het risico op urogenitale infecties
 • Verbetering van symptomen van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa
 • Verbetering van de darmflora en immuunsysteem

Ervaringen met Lactobacillus rhamnosus GG

Veel mensen ervaren geen bijwerkingen bij het gebruik van LGG, en het wordt algemeen beschouwd als een veilig probioticum. Sommige mensen kunnen echter gas, opgeblazen gevoel of diarree ervaren, vooral wanneer ze beginnen met het gebruik van een hoge dosis. Dit is een normaal onderdeel van de aanpassing van de darmflora en deze bijwerkingen zouden na een paar dagen moeten verdwijnen.

Mogelijke bijwerkingen van Lactobacillus rhamnosus GG

 • Gas, opgeblazen gevoel
 • Diarree
 • Allergische reacties

Overige interessante informatie over Lactobacillus rhamnosus GG

 • LGG kan ook worden gebruikt voor het verminderen van het risico op allergieën bij zuigelingen
 • LGG is veilig voor zowel volwassenen als kinderen
 • LGG kan worden gevonden in supplementen, yoghurt en andere gefermenteerde voedingsmiddelen

Meer voedingssupplementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van ayurvedische supplementen, energetische supplementen en homeopathische supplementen. Daarnaast hebben probiotica en postbiotica supplementen ook een bewezen positief effect op je gezondheid.

Door de jaren heen hebben concentratie pillen en nootropics van bijvoorbeeld Mindscopic ook veel meer bekendheid verkregen. Vegan supplementen van Orangefit zijn al jarenlang niet meer weg te denken uit het supplementenlandschap.

De meeste voedingssupplementen zijn tegenwoordig verkrijgbaar als supplementen abonnement of vitamine abonnement bij Vitaily, Viteezy, Atida Pure, DailyVita en Specialized Vitamins en vind je terug op onze website. Kwalitatieve supplementen koop je ook bij Vitals, Bonusan, Vitakruid, Orthica, AOV, Consiouz Supplements of Flinndal.

Voedingssupplementen gaan verder dan enkel vitamines en mineralen. Denk namelijk ook eens aan glucosamine, guarboonvezels, Lactobacillus rhamnosus GG, luteïne supplementen, psylliumvezels, pterostilbeen supplementen en quercetine supplementen. De mooie en krachtige merken bieden ook resveratrol supplementen, zeaxanthine supplementen, relax supplementen, supplementen voor rust en ontspanning, prostaat supplementen, oog supplementen en cholesterolverlagende supplementen. Al jarenlang zijn populair sportsupplementen, beauty supplementen, anti-aging supplementen en afslankpillen.

Zit je juist wat minder lekker in je vel dan zijn supplementen somber gevoel, supplementen prikkelbaar gevoel, supplementen neerslachtig of supplementen depressie wellicht een oplossing. Ook rustgevende supplementen en Q10 supplementen kunnen een waardevolle toevoeging zijn.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

De 10 meest gestelde vragen over Lactobacillus rhamnosus GG:

Wat is Lactobacillus rhamnosus GG?

Lactobacillus rhamnosus GG, ook wel bekend als LGG, is een specifieke soort van de bacterie Lactobacillus rhamnosus die vaak wordt gebruikt als probioticum. Het is een gram-positieve, staafvormige bacterie die behoort tot de groep Lactobacillus.

Waar wordt Lactobacillus rhamnosus GG voor gebruikt?

LGG wordt vaak gebruikt voor de behandeling van diarree, vooral wanneer deze is veroorzaakt door antibiotica. Het kan ook worden gebruikt voor het verminderen van het risico op urogenitale infecties, zoals blaasontstekingen, en voor het verbeteren van de symptomen van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa.

Is Lactobacillus rhamnosus GG veilig?

LGG wordt algemeen beschouwd als een veilig probioticum. Sommige mensen kunnen echter gas, opgeblazen gevoel of diarree ervaren, vooral wanneer ze beginnen met het gebruik van een hoge dosis. Dit is een normaal onderdeel van de aanpassing van de darmflora en deze bijwerkingen zouden na een paar dagen moeten verdwijnen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Lactobacillus rhamnosus GG?

– Vermindering van het risico op diarree veroorzaakt door antibiotica
– Vermindering van het risico op urogenitale infecties
– Verbetering van symptomen van de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa
– Verbetering van de darmflora en immuunsysteem

Kan Lactobacillus rhamnosus GG diarree veroorzaken?

Sommige mensen kunnen diarree ervaren wanneer ze beginnen met het gebruik van LGG, vooral wanneer ze een hoge dosis gebruiken. Dit is een normaal onderdeel van de aanpassing van de darmflora en deze bijwerkingen zouden na een paar dagen moeten verdwijnen.

Kan Lactobacillus rhamnosus GG allergische reacties veroorzaken?

Er zijn geen aanwijzingen dat LGG allergische reacties kan veroorzaken, maar zoals bij elk supplement, is het belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren als u een allergie heeft voor een bepaald ingrediënt.

Hoe moet ik Lactobacillus rhamnosus GG gebruiken?

Het is aanbevolen om LGG te gebruiken volgens de aanwijzingen op de verpakking of zoals voorgeschreven door een arts of voedingsspecialist. Dit kan variëren afhankelijk van de specifieke aandoening of doelstelling, maar meestal wordt aangeraden om het supplement een paar weken tot een paar maanden te gebruiken. Het is belangrijk om te onthouden dat probiotica niet een snelle oplossing zijn, maar een onderdeel van een gezonde levensstijl.

Is Lactobacillus rhamnosus GG geschikt voor kinderen?

LGG is veilig voor zowel volwassenen als kinderen. Kinderen met specifieke gezondheidsproblemen, zoals diarree of allergieën, zou kunnen baat hebben bij het gebruik van LGG, maar het is belangrijk om hierover te overleggen met een arts of voedingsspecialist.

Kan ik Lactobacillus rhamnosus GG vinden in voedingsmiddelen?

Ja, LGG kan worden gevonden in supplementen, yoghurt en andere gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kefir, kimchi, enz.

Wat is de juiste dosis Lactobacillus rhamnosus GG?

De juiste dosis LGG kan variëren afhankelijk van de specifieke aandoening of doelstelling, maar meestal wordt aangeraden om tussen de 10 tot 100 miljard CFU’s per dag te nemen. Het is belangrijk om te overleggen met een arts of voedingsspecialist voor de juiste dosering voor uw specifieke situatie.

In samenvatting, Lactobacillus rhamnosus GG is een specifieke soort van de bacterie Lactobacillus rhamnosus die vaak wordt gebruikt als probioticum. Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van diarree en voor het verminderen van het risico op urogenitale infecties. LGG is een veilig probioticum en kan worden gevonden in supplementen, yoghurt en andere gefermenteerde voedingsmiddelen. Het is belangrijk om altijd te overleggen met een arts of voedingsspecialist voordat u begint met het gebruik van een probioticum.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Lactobacillus Rhamnosus GG | Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips