In dit artikel

L-Carnitine Review

L-Carnitine | Review (2023)

In dit artikel

L-Carnitine is een essentiële voedingsstof die het lichaam gebruikt om vetten te verbranden en energie te produceren. Het is een natuurlijk voorkomende stof die in het lichaam wordt gevormd uit de aminozuren lysine en methionine en kan ook worden gevonden in voedingsmiddelen zoals vlees, vis, melk en kaas. In deze blog bespreken we de vele gezondheidsvoordelen van L-Carnitine en hoe het kan worden gebruikt om het lichaam te ondersteunen.

Beste eiwitten 2023; Mijn selectie 

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar

Wat is L-Carnitine?

L-Carnitine is een stof die wordt aangemaakt in het lichaam en kan ook worden ingenomen via voedingsmiddelen of supplementen. Het helpt bij de vervoer van vetzuren naar de mitochondriën, de krachtcentrales van onze cellen, waar ze worden omgezet in energie. Het is een belangrijke stof voor het functioneren van het hart, hersenen en spieren.

L-Carnitine Review

Waar wordt L-Carnitine voor gebruikt?

L-Carnitine wordt vaak gebruikt voor sportprestaties, gewichtsverlies, hart- en vaatziekten en diabetes. Het wordt ook gebruikt als een anti-aging supplement en om vermoeidheid te verminderen.

Feiten over L-Carnitine

 • L-Carnitine is een natuurlijke stof die in het lichaam wordt gevormd uit de aminozuren lysine en methionine.
 • Het kan ook worden gevonden in voedingsmiddelen zoals vlees, vis, melk en kaas.
 • L-Carnitine is belangrijk voor het functioneren van het hart, hersenen en spieren.
L-Carnitine Review

Gezondheidsvoordelen van L-Carnitine

 • L-Carnitine kan helpen bij het verbeteren van sportprestaties, gewichtsverlies, hart- en vaatziekten en diabetes.
 • Het kan ook helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de energiebalans van het lichaam.
 • L-Carnitine kan ook de afbraak van vetzuren vertragen in de lever, waardoor de lever gezonder blijft.

Ervaringen met L-Carnitine

Veel mensen ervaren positieve effecten bij het gebruik van L-Carnitine, zoals verhoogde energie, verbeterde sportprestaties en gewichtsverlies. Sommige mensen rapporteren echter geen significante verbeteringen of bijwerkingen. Het is belangrijk om te onthouden dat ieder lichaam anders is en dat de effecten van L-Carnitine kunnen variëren van persoon tot persoon. Het is ook belangrijk om te onthouden dat L-Carnitine geen wondermiddel is en dat een gezonde levensstijl en dieet noodzakelijk zijn voor het behalen van gezondheidsdoelen. Overleg altijd met een arts of voedingsdeskundige voordat u begint met het gebruik van L-Carnitine supplementen.

Mogelijke bijwerkingen van L-Carnitine

Hoewel L-Carnitine als veilig wordt beschouwd wanneer het wordt ingenomen in aanbevolen doseringen, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren zoals diarree, braken, misselijkheid en een opgeblazen gevoel. Overleg altijd met een arts voordat u begint met het gebruik van een supplement, vooral als u medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft.

Overige interessante informatie over L-Carnitine

L-Carnitine kan ook worden gebruikt voor de behandeling van bepaalde medische aandoeningen zoals hartfalen en ziekte van Alzheimer. Het kan ook worden gebruikt om de bijwerkingen van chemotherapie te verminderen en de hersteltijd na een operatie te verkorten.

L-Carnitine Review

Meer over eiwitten voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Persoonlijk ben ik fan van l-lysine en plantaardige eiwitten zoals vegan proteïne of vegan eiwitpoeder. Ik koop dit bijvoorbeeld bij Orangefit net als een krachtige protein bar, eiwitreep, proteïne reep en ook een aanvullende eiwit shake van eiwitpoeder of een proteïne shake van proteïne poeder. Daarnaast hebben aminozuren en BCAA’s ook een bewezen positief effect op je gezondheid net als creatine en whey protein.

Hoeveel eiwitten je per dag nodig hebt hangt af van verschillende factoren. Over het algemeen is het aan te raden om eiwitrijk voedsel te eten binnen een gevarieerd voedingsdieet.

Door de jaren heen heeft collageen (poeder) zoals bijvoorbeeld de Luminous Beauty Shake of Daily Nectar ook veel meer bekendheid verkregen. Wellicht is dit interessant voor jou.

Wil je nog meer de diepte ingaan qua eiwitten kijk dan zeker eens bij Vitals voor eiwitten zoals; PABA, l-carnitine, l-carnosine, 5-HTP, acetyl-l-carnitine, chondroitine, SAMe, taurine, MSM en lactoferrine.

Voedingssupplementen gaan vandaag de dag nog een stapje verder. Denk namelijk ook eens aan l-arginine, l-theanine, l-tyrosine, l-glutamine, tryptofaan, en n-acetyl-l-cysteïne.

Wil je meer weten over al deze voedingssupplementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

10 meest gestelde vragen over L-Carnitine:

Wat is L-Carnitine precies?

L-Carnitine is een stof die wordt aangemaakt in het lichaam en kan ook worden ingenomen via voedingsmiddelen of supplementen. Het helpt bij de vervoer van vetzuren naar de mitochondriën, de krachtcentrales van onze cellen, waar ze worden omgezet in energie. Het is een belangrijke stof voor het functioneren van het hart, hersenen en spieren. (1)

Waar wordt L-Carnitine voor gebruikt?

L-Carnitine wordt vaak gebruikt voor sportprestaties, gewichtsverlies, hart- en vaatziekten en diabetes. Het wordt ook gebruikt als een anti-aging supplement en om vermoeidheid te verminderen.

Is L-Carnitine veilig?

L-Carnitine wordt als veilig beschouwd wanneer het wordt ingenomen in aanbevolen doseringen. Echter, het is altijd aan te raden om overleg te hebben met een arts voordat u begint met het gebruik van een supplement, vooral als u medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft.

Hoe wordt L-Carnitine geproduceerd in het lichaam?

L-Carnitine wordt gevormd in het lichaam uit de aminozuren lysine en methionine. Het kan ook worden ingenomen via voedingsmiddelen zoals vlees, vis, melk en kaas.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van L-Carnitine?

L-Carnitine kan helpen bij het verbeteren van sportprestaties, gewichtsverlies, hart- en vaatziekten en diabetes. Het kan ook helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de energiebalans van het lichaam. L-Carnitine kan ook de afbraak van vetzuren vertragen in de lever, waardoor de lever gezonder blijft.

Wat zijn de bijwerkingen van L-Carnitine?

Sommige mensen kunnen bijwerkingen ervaren zoals diarree, braken, misselijkheid en een opgeblazen gevoel. Overleg altijd met een arts voordat u begint met het gebruik van een supplement.

Hoe kan ik L-Carnitine gebruiken voor sportprestaties?

L-Carnitine kan worden ingenomen als supplement om sportprestaties te verbeteren. Het helpt bij het vervoer van vetzuren naar de mitochondriën, waar ze worden omgezet in energie, waardoor spieren meer energie hebben tijdens het sporten. Het is aan te raden om overleg te hebben met een arts of voedingsdeskundige om de juiste dosering te bepalen voor uw individuele situatie.

Kan L-Carnitine helpen bij gewichtsverlies?

L-Carnitine kan helpen bij gewichtsverlies doordat het helpt bij de vervoer van vetzuren naar de mitochondriën, waar ze worden omgezet in energie. Hierdoor kan het lichaam efficiënter vet verbranden en kan het gewichtsverlies ondersteunen. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat L-Carnitine geen wondermiddel is en dat een gezonde levensstijl en dieet noodzakelijk zijn voor gewichtsverlies.

Is L-Carnitine effectief voor hart- en vaatziekten?

L-Carnitine kan helpen bij hart- en vaatziekten doordat het helpt bij het verbeteren van de bloedstroom en het verlagen van de bloeddruk. Echter, er is meer onderzoek nodig om de precieze effecten van L-Carnitine op hart- en vaatziekten te bepalen. Overleg altijd met een arts voordat u begint met het gebruik van L-Carnitine als ondersteuning voor hart- en vaatziekten.

Kan L-Carnitine helpen bij het verminderen van vermoeidheid?

L-Carnitine kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid doordat het helpt bij het verbeteren van de energiebalans van het lichaam. Het helpt bij de vervoer van vetzuren naar de mitochondriën, waar ze worden omgezet in energie, waardoor spieren meer energie hebben. Echter, er is meer onderzoek nodig om de precieze effecten van L-Carnitine op vermoeidheid te bepalen.

Samenvatting L-Carnitine

L-Carnitine is een essentiële voedingsstof die helpt bij het verbranden van vetten en energieproductie in het lichaam. Het kan worden gevonden in voedingsmiddelen en wordt ook aangemaakt in het lichaam. L-Carnitine wordt vaak gebruikt voor sportprestaties, gewichtsverlies, hart- en vaatziekten en diabetes. Hoewel het als veilig wordt beschouwd, kunnen sommige mensen bijwerkingen ervaren zoals diarree en misselijkheid. Overleg altijd met een arts voordat u begint met het gebruik van een supplement.

Conclusie beste eiwitten 2023

 1. Beste eiwitten – Orangefit Protein
 2. Beste plantaardige eiwitten – Orangefit Protein
 3. Beste collageen – Luminous Beauty Shake
 4. Beste L-lysine – Vitals L-lysine
 5. Beste eiwitreep – Orangefit Protein Bar
Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on L-Carnitine | Review (2023)

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips