In dit artikel

Beste Foliumzuur Alternatief Review 5x Test!

Beste Kruidvat Foliumzuur Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Slik jij al Kruidvat foliumzuur? Of ben je nog op zoek naar een perfect foliumzuur Kruidvat alternatief? Sommige mensen vinden foliumzuur Kruidvat goed, anderen willen liever een ander merk supplementen in huis halen. Je bent daar uiteraard helemaal vrij in. In dit artikel ga ik in elk geval 5x Kruidvat foliumzuur alternatieven vergelijken. Zie het als een foliumzuur tabletten Kruidvat test, maar dan voor merken die beter zijn. En na afloop weet jij precies wat de beste foliumzuur keuze voor jouw situatie is! Wordt het foliumzuur zwangerschap Kruidvat , Orthica, Flinndal of nog een ander merk? Laten we beginnen!

Beste Kruidvat foliumzuur alternatief 2023: Mijn selectie

  1. Beste foliumzuur Kruidvat alternatief – Orthica foliumzuur
  2. Beste foliumzuur zwangerschap Kruidvat alternatief – Flinndal Foliumzuur (B11)
  3. Beste foliumzuur tabletten Kruidvat alternatief – Orthica foliumzuur

Kruidvat foliumzuur alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat?

Om te bepalen wat dan het beste foliumzuur Kruidvat alternatief is, let ik op verschillende factoren. Zo onderwerp ik elk Kruidvat foliumzuur alternatief aan de test, waarbij ik let op de kwaliteit, ingrediënten en samenstelling. Maar ook op de prijs en een eventuele korting bij foliumzuur kopen Kruidvat of een ander merk. Foliumzuur Kruidvat eigen merk is vaak voordelig, maar hoe is de kwaliteit? Dat is wat ik in dit artikel wil achterhalen. En vooral: wat de beste foliumzuur zwanger Kruidvat alternatieven zijn voor jouw gezondheid!

1. Orthica Foliumzuur – beste foliumzuur Kruidvat alternatief, beste foliumzuur tabletten Kruidvat alternatief

Orthica Foliumzuur is het beste foliumzuur Kruidvat alternatief én het beste alternatief voor Kruidvat foliumzuur tabletten. Waarom? Omdat het 800mcg foliumzuur bevat én 5mcg vitamine B12. De krachtige dosering is ideaal voor vrouwen die zwanger willen worden. En dankzij B12 word je minder snel moe en krijgt je afweersysteem extra ondersteuning. Dit foliumzuur zwangerschap Kruidvat alternatief is bedoeld voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

Beste Kruidvat Foliumzuur Alternatief | Review | 5x Test!

Neem 1 tablet Orthica Foliumzuur per dag in voor het beste effect. Zo zorg je ervoor dat je foetus zich goed kan ontwikkelen. Voor jezelf heeft het ook een gunstige invloed op je hersenfuncties en zenuwfuncties. Daardoor kun je je bijvoorbeeld beter concentreren. De verpakking van dit supplement is gemaakt van 100% gerecycled plastic. Uit Kruidvat foliumzuur ervaringen blijkt dat dit niet het geval is bij dat merk. Ook daarom is Orthica een betere keuze. Je betaalt €11,95 voor een verpakking met 120 tabletjes.

Voordelen Orthica

✅ Kleine tabletten (net zoals foliumzuur Kruidvat;

✅ Met 800mcg foliumzuur en 5mcg vitamine B12;

✅ Voor de ontwikkeling van de foetus en voor een positief effect op een zwangerschap;

✅ Verpakking is gemaakt van 100% gerecycled plastic;

✅ Voor een betere concentratie en ondersteuning voor je immuunsysteem;

✅ Voordelig geprijsd;

✅ Vrij van gluten, lactose, sacharose, gist, soja-eiwit, synthetische conserveermiddelen en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Nadelen Orthica

❌ Geschikt voor vegetariërs, maar niet voor veganisten;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €20.


Klik hier voor de beste deal

2. Vitakruid Actief Foliumzuur 400mcg

Op nummer 2 staat een foliumzuur Kruidvat alternatief van een ander bekend merk. Het gaat om Vitakruid Actief Foliumzuur 400mcg. Het supplement bevat net als Kruidvat foliumzuur 400mcg van dit ingrediënt. De tabletjes zijn ook klein, dus net zo gemakkelijk door te slikken. Waarom Vitakruid toch beter is en gekozen is voor deze foliumzuur Kruidvat review? Omdat het de biologische, actieve vorm van foliumzuur bevat (folaat). Bovendien is dit supplement vegetarisch.

Beste Kruidvat Foliumzuur Alternatief | Review | 5x Test!

Vitakruid Actief Foliumzuur 400mcg is niet alleen goed voor de zwangerschap, maar ook voor je geheugen, concentratie, leerprestaties en immuunsysteem. Neem 1 tot 2 tabletten per dag met water in. Je betaalt €14,89 voor een verpakking met 100 tabletjes.

Voordelen Vitakruid

✅ Met 400mcg foliumzuur, wat net als bij Kruidvat foliumzuur goed is;

✅ Kleine tabletjes die je gemakkelijk doorslikt;

✅ Ideaal alternatief voor Kruidvat foliumzuur zwanger;

✅ Dit supplement is geschikt voor vegetariërs;

✅ Het bevat de actieve, biologische vorm van foliumzuur (folaat).

Nadelen Vitakruid

❌ Wel geschikt voor vegetariërs, maar helaas niet voor veganisten;

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor de beste deal

3. Flinndal Foliumzuur (B11) – beste foliumzuur zwangerschap Kruidvat alternatief

Op nummer 3 staat Flinndal Foliumzuur (B11). Dit is het beste foliumzuur Kruidvat alternatief wanneer je zwanger bent of wilt worden. Je kunt namelijk foliumzuur kopen bij Kruidvat , maar bij Flinndal is dat een nog beter idee. Dit supplement ondersteunt de ontwikkeling van je baby en heeft een positieve invloed op een zwangerschapswens. Verder gaat het de vermoeidheid tegen en helpt het je lichaam bij de vorming van rode en witte bloedcellen. En een groot pluspunt: dit supplement foliumzuur is geschikt voor zowel vegetariërs als veganisten!

Beste Kruidvat Foliumzuur Alternatief | Review | 5x Test!

Wil je Flinndal Foliumzuur (B11) kopen? Vergeet dan niet om de foliumzuur kortingscode GROEI in te vullen tijdens het afrekenen. Hiermee krijg je namelijk 10% foliumzuur korting. Die korting geldt overigens ook op andere supplementen, als je die tegelijkertijd bestelt! Een verpakking met 90 tabletten kost €8,95. Je hoeft maar 1 tabletje per dag in te nemen.

Voordelen Flinndal

✅ Bevat geen onnodige toevoegingen;

✅ Kleine tabletjes die je gemakkelijk doorslikt;

✅ Hoog, maar verantwoord gedoseerd (400mcg);

✅ De prijs ligt hoger dan de foliumzuur Kruidvat prijs, maar met kortingscode GROEI krijg je 10% korting;

✅ Geschikt voor vegetariërs én veganisten.

Nadelen Flinndal

❌ Tot een bestelwaarde van €35 moet je nog verzendkosten betalen.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’!

4. Bonusan Foliumzuur Actief 400mcg Plus

Het volgende foliumzuur Kruidvat alternatief dat ik graag met je bespreek is Bonusan Foliumzuur Actief 400mcg Plus. Dit supplement is in mijn ogen ook een betere keuze dan Kruidvat foliumzuur tabletten. En je wilt vast weten waarom ik dat vind. Hoewel de dosering hetzelfde is (400mcg), bevat dit supplement net wat meer vitamine B12 (7,5mcg) dan foliumzuur zwangerschap Kruidvat. Bovendien is het vrij van dierlijke ingrediënten (en daardoor geschikt voor vegetariërs én veganisten.

Beste Kruidvat Foliumzuur Alternatief | Review | 5x Test!

Bonusan Foliumzuur Actief 400mcg Plus bevat ook geen GGO, gist, gluten, gelatine, conserveermiddelen, lactose, maïs, soja of synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen. Dit supplement is dus veel gezonder! Het foliumzuur dat erin zit heeft een goede, biologische beschikbaarheid en draagt bij aan een goede, gezonde zwangerschap en ontwikkeling van je foetus. Neem 1 keer per dag 1 tabletje in met water, tijdens of vlak na een maaltijd. Je betaalt €15,95 voor 90 tabletten.

Voordelen Bonusan

✅ Bevat 400mcg foliumzuur en 7,5mcg vitamine B12;

✅ Effectief, zonder tussenkomst van de lever;

✅ Bevat geen onnodige toevoegingen;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Foliumzuur met een goede, biologische beschikbaarheid.

Nadelen Bonusan

❌ Net iets prijziger dan de andere supplementen;

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor de beste deal

5. Vitals Folaat 5-MTHF 400mcg

En tot slot Vitals Folaat 5-MTHF 400mcg, nog zo’n goed alternatief voor foliumzuur Kruidvat. Het bevat Quatrefolic, de biologische en actieve vorm van foliumzuur. Daardoor wordt dit supplement extra goed opgenomen in het lichaam. Ook fijn: dit supplement is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Dat komt doordat de capsule én de hulpstoffen volledig plantaardig zijn. En ook de verpakking is milieuvriendelijk: deze is namelijk gemaakt van materialen die 100% recyclebaar zijn.

Beste Kruidvat Foliumzuur Alternatief | Review | 5x Test!

Wil je Vitals Folaat 5-MTHF 400mcg kopen? Vul dan bij het afrekenen de foliumzuur kortingscode GROEI in. Daarmee krijg je maar liefst 15% korting op je bestelling! Voor een verpakking met 100 capsules betaal je €19,95.

Voordelen Vitals

✅ Optimale, biologische beschikbaarheid (biologisch actieve vorm van foliumzuur);

✅ Je krijgt maar liefst 15% foliumzuur korting met kortingscode GROEI;

✅ Omhuld in een plantaardige capsule, met natuurlijke hulpstoffen (dus geschikt voor vegetariërs en veganisten);

✅ Bevat het superieure Quatrefolic (5-MTHF gebonden aan glucosamine zout).

Nadelen Vitals

❌ De duurste variant als alternatief voor foliumzuur zwangerschap Kruidvat (dus gebruik vooral mijn kortingscode!);

❌ Het gaat hier om capsules, die zijn wat groter dan tabletten (maar wel glad, dus evengoed prima door te slikken);

❌ Je moet verzendkosten betalen tot een bestelwaarde van €40.


Klik hier voor 15% korting met kortingscode ‘GROEI’!

Mijn beste Kruidvat foliumzuur alternatief 2023

Ben je nu nieuwgierig naar welk supplement ik het beste foliumzuur Kruidvat alternatief vind? Ik heb alle supplementen goed bekeken en de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen. En ik moet zeggen: hoewel alle merken een goed alternatief aanbieden, springt Orthica Foliumzuur er toch echt bovenuit. De kleine tabletjes bevatten namelijk de dubbele dosering foliumzuur ten opzichte van de andere supplementen. Verder zit er ook 5mcg vitamine B12 in en is de verpakking gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Beste Kruidvat Foliumzuur Alternatief | Review | 5x Test!

Orthica Foliumzuur is goed voor je ongeboren kindje en ook voor jou. Zo draagt het bij aan een goede concentratie en een sterk afweersysteem. De prijs is ook een voordeel, evenals het feit dat er geen onnodige toevoegingen in dit supplement zitten. Je krijgt dus geen gist, soja-eiwit, lactose, gluten, sacharose, synthetische conserveermiddelen of synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen binnen. Ben je vegetariër? Dan is dit supplement ook geschikt voor jou. Alleen als veganist moet je het laten staan.


Klik hier voor de beste deal

Kruidvat foliumzuur alternatief ervaringen en reviews

Ben je benieuwd naar wat andere mensen zeggen? Van elk foliumzuur Kruidvat alternatief heb ik een review opgezocht. In de praktijk ervaren klanten toch net even beter hoe een bepaald supplement is. Lees maar mee!

Orthica Foliumzuur review

Een anonieme Orthica Foliumzuur review luidt: “Ik ben vitaal door dit foliumzuur. Het werkt goed en ik geef het daarom 4 sterren.”

Marga schrijft in haar foliumzuur review: “Vijf sterren van mij. Ik gebruik het al jaren en ik reageer er prima op. Aanrader!”

Vitakruid Actief Foliumzuur 400mcg review

Leona schrijft in haar Vitakruid Actief Foliumzuur 400mcg review: “Het werkt goed en het wordt snel opgenomen. De prijs en kwaliteit komen overeen van dit foliumzuur product.”

Beste Kruidvat Foliumzuur Alternatief | Review | 5x Test!

Flinndal Foliumzuur ervaring

Marion schrijft over Flinndal Foliumzuur: “Snelle levering, goede service en elk tabletje is klein. Daardoor kan ik het makkelijk innemen. “

Bonusan Foliumzuur Actief 400mcg Plus review

Volgens Fabiënne is Bonusan Foliumzuur Actief 400mcg Plus een aanrader. “Ik ben er blij mee en het ondersteunt mijn lichaam goed nu ik zwanger ben. Fijn om te weten dat het goed is voor mijn baby en voor mijzelf ook.”

Vitals Folaat 5-MTHF 400mcg review

En dan een Vitals Folaat 5-MTHF 400mcg review. Gabriella schrijft: “het wordt makkelijk opgenomen door mijn lichaam omdat het actief foliumzuur is. Ik merk dat ik minder moe ben en het voelt beter dan een supplement van de apotheek. Ik las erover in het protocol van Medical Medium en ik besloot het direct te kopen. Goede keuze geweest.”

Beste Kruidvat Foliumzuur Alternatief | Review | 5x Test!

Wat is foliumzuur?

Om het belang van foliumzuur te begrijpen, moet je weten wat het precies is. Foliumzuur is een in water oplosbare vitamine en staat ook bekend als vitamine B11. Het is de meest stabiele vorm van B11 en wordt daarom veel ingezet als toevoeging aan supplementen. Wanneer foliumzuur eenmaal in je lichaam komt, wordt het omgezet in de actieve vorm. Die noemen we folaat. Belangrijk om te weten, is dat je lichaam zelf geen foliumzuur kan aanmaken. Daarom is voeding die hier rijk aan is, of een supplement, heel belangrijk.

Waarom foliumzuur gebruiken als je zwanger bent?

Wil je zwanger worden of ben je dat al? Dan is het eerste advies: slik foliumzuur tabletten of capsules. Het wordt aangeraden om minstens 4 weken voor de bevruchting al met dit supplement te starten. Dat komt doordat het een paar weken kan duren voordat het foliumzuur in het bloed is toegenomen. Ben je eenmaal zwanger geworden? Dan mag je nog doorgaan met foliumzuur slikken tot en met de 10e week van de zwangerschap.

Foliumzuur is goed voor het vrouwelijk lichaam en heeft een positieve invloed op het bloed, de zenuwen, hersenen en het immuunsysteem. Maar het is nog belangrijker voor je ongeboren baby. Het helpt namelijk afwijkingen, zoals een open ruggetje, voorkomen. Ook wordt de kans op andere afwijkingen (hazenlip, hartafwijking of het ontbreken van delen van de hersenen) zo minder groot.

Wanneer je zwanger bent, heb je extra foliumzuur nodig. Meer dan normaal. En uit een gezond en gebalanceerd eetpatroon kun je niet genoeg foliumzuur halen. Dan zou je minstens 30 volkoren sneden brood of enorm veel spruitjes op een dag moeten eten. Daar heeft natuurlijk niemand zin in of tijd voor. Bovendien wil je die extra calorieën ook niet binnenkrijgen. Een aanvullend supplement is daarom noodzakelijk.

De voor- en nadelen van foliumzuur

Ben je benieuwd naar wat foliumzuur allemaal voor het lichaam kan doen? Ik heb een overzicht gemaakt van de grootste voordelen. Als er nadelen bekend zijn, dan vind je die hieronder ook.

Foliumzuur voordelen

Foliumzuur kent verschillende voordelen, maar is vooral voor zwangere vrouwen heel belangrijk. Ik heb ze hieronder voor je opgesomd.

✅ Belangrijk bij de vroege ontwikkeling van een baby;

✅ Draagt bij aan de vorming van het zenuwstelsel van een baby;

✅ Het verkleint de kans op geboorteafwijkingen;

✅ Draagt bij aan de normale werking en groei van het lichaam;

✅ Belangrijk bij de aanmaak van witte en rode bloedcellen;

✅ Draagt bij aan een goede weerstand;

✅ Is goed voor je gemoedstoestand;

✅ Is gunstig voor je leerprestaties, geheugen en concentratie;

✅ Helpt moeheid en vermoeidheid te verminderen.

Foliumzuur nadelen

Goed om te weten: bij normaal gebruik geeft foliumzuur geen bijwerkingen. Daarom zijn er eigenlijk geen bekende nadelen te benoemen. Ben je echter overgevoelig voor foliumzuur? Dan kun je eventueel last krijgen van:

❌ Koorts;

❌ Jeuk;

❌ Huiduitslag;

❌ Galbulten;

❌ Maagdarmklachten (denk aan misselijkheid, een verminderde eetlust, winderigheid of een opgezette buik).

Beste Kruidvat Foliumzuur Alternatief | Review | 5x Test!

Meer varianten!

Wil je je nog verder onderdompelen in de wereld van foliumzuur? Naast een foliumzuur Kruidvat alternatief uit bovenstaande selectie, kun je ook kiezen voor de beste vitamines met foliumzuur en folaat van andere merken. Maak een goede keuze voor je gezondheid, want je hebt er maar één!

Lees ook eens de artikelen die ik schreef over Solgar foliumzuur, Etos foliumzuur, Bonusan foliumzuur en Davitamon foliumzuur. En er zijn nog meer merken met foliumzuur voedingssupplementen! Denk aan Vitalize foliumzuur, Lucovitaal foliumzuur en Vitakruid foliumzuur. De kans is groot dat jouw favoriete merk het supplement ook aanbiedt: New Care foliumzuur, Pharma Nord foliumzuur, Dagravit foliumzuur, NOW foliumzuur en ga zo maar door.

Wil je geen foliumzuur van een bepaald merk, maar het liefst van je favoriete winkel? Ga dan voor Hema foliumzuur, Holland and Barrett foliumzuur, Trekpleister foliumzuur, Action foliumzuur, De Tuinen foliumzuur of DA drogist foliumzuur. Andere mogelijkheden? Al je sportvoeding bestellen en tegelijkertijd Body en Fit foliumzuur meepakken. Of sla je slag met Golden Naturals foliumzuur, AOV foliumzuur of Vitaminstore foliumzuur. Aan jou de keuze!

Beste Kruidvat Foliumzuur Alternatief | Review | 5x Test!

Meest gestelde vragen over een Kruidvat foliumzuur alternatief

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Wil je weten waarom foliumzuur Kruidvat of een ander merk interessant is? En vooral: welk merk dan zo goed is? Dan raad ik je aan om nog even verder te lezen. De meest gestelde vragen rondom dit onderwerp vind je hieronder.

Wat is de beste foliumzuur B11?

Wil jij het beste foliumzuur B11 supplement kopen? Dan adviseer ik je om Orthica Foliumzuur in huis te halen. Ik heb namelijk 5 foliumzuur supplementen met elkaar vergeleken als foliumzuur Kruidvat alternatief. En Orthica was overduidelijk de winnaar. Wil je weten waarom dat zo is en welke voordelen dit supplement zoal te bieden heeft? Lees dan de rest van het artikel eens door. Hier haal je ook nuttige informatie uit over de werking van foliumzuur, eventuele bijwerkingen en meer.

Wat heeft foliumzuur voor effect?

Het effect van foliumzuur op het lichaam van een zwangere vrouw is enorm. Het is namelijk niet alleen belangrijk voor de vrouw, maar ook voor het ongeboren kindje. Foliumzuur draagt onder andere bij aan een goede ontwikkeling van de foetus en het zenuwstelsel. Bovendien verkleint het de kans op aangeboren afwijkingen, zoals een open ruggetje. En omdat het lichaam zelf geen foliumzuur aanmaakt, is een supplement heel belangrijk. Je kunt foliumzuur namelijk wel uit voeding halen, maar om de juiste hoeveelheid binnen te krijgen moet je enorm veel eten.(1)

Welk foliumzuur merk is goed?

Welk foliumzuur merk goed is, hangt af van je wensen en eisen. Ik vind Orthica Foliumzuur het beste supplement in deze categorie en dat heeft meerdere redenen. Maar eet je bijvoorbeeld veganistisch, dan kun je dit supplement beter niet kiezen. In dit artikel vind je een top 5 beste foliumzuur Kruidvat alternatieven. Alle supplementen zijn goed en daarom een geschikte keuze. Ik weet zeker dat jij na afloop voldoende geïnformeerd bent om de juiste keuze voor jouw situatie te maken. Of dat nu Orthica Foliumzuur is of een ander foliumzuur supplement, dat bepaal je helemaal zelf.

Moeten alle zwangere vrouwen foliumzuur slikken?

Ja, alle zwangere vrouwen moeten foliumzuur slikken. Dit is dan ook het eerste advies wanneer je erachter komt dat je zwanger bent. Nog beter is het, om al voordat je zwanger wordt te beginnen. Heb je dus een kinderwens en ben je van plan om zwanger te worden? Begin dan al 4 weken voor de verwachte conceptie met foliumzuur slikken. Het kan overigens geen kwaad wanneer het zwanger worden langer duurt. Je kunt foliumzuur gewoon blijven slikken en je lichaam op die manier al optimaal voorbereiden op een toekomstige zwangerschap.

Hoelang mag je foliumzuur slikken?

Je mag foliumzuur blijven slikken, zolang je bezig bent met je kinderwens. Het is goed om al 4 weken voor de verwachte conceptie te starten met een foliumzuur supplement. Blijkt dat het wat langer duurt om zwanger te worden? Dan mag je dit supplement gewoon blijven gebruiken. Het kan namelijk absoluut geen kwaad. Wanneer je eenmaal zwanger blijkt te zijn, mag je vanaf de 10e week van je zwangerschap stoppen met foliumzuur slikken. Je lichaam is dan voldoende ondersteund en heeft die extra toevoeging niet per se meer nodig. Dat komt doordat je ook een gedeelte foliumzuur uit voeding haalt. Dat is dan voldoende.

Conclusie beste Kruidvat foliumzuur alternatief 2023

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Kruidvat Foliumzuur Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Foliumzuur?

Kies dan voor: Orthica Foliumzuur

Op zoek naar de beste Foliumzuur?

Kies dan voor: Orthica Foliumzuur