In dit artikel

Beste Koper Supplement Review 5x Test

Beste Koper Supplement | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Heb je een koper tekort? Of is er een andere reden waarom jij interesse hebt in een koper supplement? Koper kopen kan tegenwoordig bij allerlei aanbieders. Het ene merk biedt alleen een supplement met koper, de ander combineert koper en zink met elkaar. Er is zoveel keuze, dat het soms best lastig is om te bepalen wat nu het beste koper supplement voor jouw situatie is. Maar je bent hier aan het juiste adres. Ik ga namelijk 5x koper vergelijken om je een beter beeld te geven van de mogelijkheden. Ook heb ik interessante kortingen voor je, dus laten we snel starten met deze koper test!

Beste koper 2023: Mijn selectie 

 1. Beste zink en koper supplement – Vitals Elementair Zink en Koper
 2. Beste koper en zink multi mineralencomplex – Vitals Elementair Multi Trace
 3. Beste koper zink capsules – Vitakruid Zink Methionine Koper

Koper vergelijken; hoe doe ik dat? 

Om te bepalen wat het beste koper supplement is, let ik op verschillende factoren. Zo kijk ik allereerst naar de ingrediënten van een product en laat ik weten of het alleen om koper gaat of om koper en zink in één supplement. Verder kijk ik naar het gebruiksgemak om een koper tekort mee op te lossen en naar de ervaringen van klanten. Ook let ik op de prijs en eventuele verzendkosten. Koper kopen hoeft overigens helemaal niet duur te zijn. Ik heb voor sommige producten een mooie koper korting geregeld, speciaal voor jou als lezer van mijn website. Zullen we snel beginnen?

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

1. Vitals Elementair Zink en Koper – beste zink en koper supplement 

Het eerste koper supplement dat ik graag bespreek, is Vitals Elementair Zink en Koper. Dit is – zoals de naam al doet vermoeden – een combinatie van koper en zink. Het is een supplement op basis van zeewaterconcentraat en bevat het volledige spectrum aan mineralen en spoorelementen. Het is afkomstig uit het Great Salt Lake, Utah (VS) en wordt door Vitals aangevuld met zinksulfaat en kopergluconaat. Er zit maar liefst 2 mg koper in dit vloeibare supplement. Daardoor kun je er gerust een koper tekort mee aanvullen. Bovendien is het goed opneembaar, waardoor dit een hele goede keuze is.

Beste Koper Supplement Review 5x Test

1 ml van dit supplement per dag is voldoende. Je kunt het druppelen in een glas water of vruchtensap of je kunt het door een maaltijd doen. Wil je dit supplement met zink en koper kopen? Vitals Elementair Zink en Koper kost €16,95 voor een verpakking van 60ml. Maar jij kunt mijn koper kortingscode GROEI gebruiken voor 20% korting! Zo kun je extra voordelig koper bestellen.

Voordelen Vitals

✅ 20% koper korting met kortingscode GROEI;

✅ Bevat zink en koper;

✅ Goed opneembaar supplement;

✅ Heeft een vloeibare vorm;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Nadelen Vitals

❌ Tot een bestelwaarde van €40 betaal je verzendkosten bij Vitals.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

2. Vitals Elementair Multi Trace – beste koper en zink multi mineralencomplex

Het volgende koper supplement is ook van Vitals. Het heet Vitals Elementair Multi Trace. Het is ook een vloeibare vorm van koper en zink; een multi mineralencomplex, om precies te zijn. Dat betekent dat het een combinatie is van verschillende mineralen en spoorelementen die het lichaam ondersteunen. Er zit naast koper en zink ook selenium, chroom, borium, mangaan en molybdeen in. En het is net zoals het supplement hierboven afkomstig uit het Great Salt Lake, gemaakt op basis van zeewaterconcentraat.

Beste Koper Supplement Review 5x Test

Ben je op zoek naar een betaalbaar en goed opneembaar supplement met 2mg koper erin? Voor een verpakking van 60ml betaal je €16,95. Maar ook op Vitals Elementair Multi Trace krijg je een koper aanbieding! Gebruik mijn kortingscode GROEI tijdens het afrekenen en ontvang maar liefst 20% korting op je bestelling. Zo kun je voordelig koper kopen en je koper tekort oplossen.

Voordelen Vitals

✅ Qua effectiviteit is het beter om alle mineralen samen te suppleren (zoals in dit product);

✅ Goed opneembaar en in vloeibare vorm;

✅ Je krijgt 20% korting met kortingscode GROEI;

✅ Er zit niet alleen koper en zink in, maar nog meer mineralen en spoorelementen;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Nadelen Vitals

❌ Je moet verzendkosten betalen tot een bestelwaarde van €40.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

3. Vitakruid Zink Methionine Koper – beste koper zink capsules

Op nummer 3 staat Vitakruid Zink Methionine Koper. Dit zijn de beste zink koper capsules. Wil jij graag zink en koper samen innemen en vind je het prima om capsules door te slikken? Dan is dit het product dat het beste bij jou past. Er zit 2mg koper in en het bevat de best opneembare vorm van zink. Verder is het vrij van suikers, lactose, gluten, gist, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en van conserveringsmiddelen. Het is ook geschikt voor vegetariërs.

Beste Koper Supplement Review 5x Test

Voor een verpakking Vitakruid Zink Methionine Koper betaal je €14,89. Er zitten 90 capsules in en 1 capsule per dag is voldoende. Daardoor doe je er lang mee (3 maanden). Bestel nu tijdelijk met 20% korting met onze exclusieve Vitakruid kortingscode ‘GROEI‘.

Voordelen Vitakruid

✅ Gemakkelijk koper en zink samen in één capsule innemen;

✅ Zink methionine & koper bevat 2 mg koper;

✅ Aan 1 capsule zink methionine koper per dag heb je voldoende;

✅ Koper en zink in de meest biologische beschikbare vormen;

✅ Geschikt voor vegetariërs.

Nadelen Vitakruid

❌ Je moet wel verzendkosten betalen tot een bestelwaarde van €20;

❌ Als je moeite hebt met capsules doorslikken, dan is dit niet het supplement voor jou;

❌ Het is geen 100% natuurlijk ingrediënt (bevat vulstoffen);

❌ Niet geschikt voor veganisten.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

4. Biotics Fe-Zyme 25mg

Door naar nummer 4: Biotics Fe-Zyme 25mg. Het is een koper supplement dat ook zink, ijzer en vitamine B12 bevat. Eet jij niet voldoende koper voeding? Dan is dit een goede aanvulling op je dagelijkse eetpatroon. En omdat het helemaal vrij is van soja, gluten, gist, melk/lactose, suikers, conserveringsmiddel en kunstmatige smaak- en kleurstoffen, is het voor vrijwel iedereen geschikt. De tabletten zijn bovendien niet heel groot, waardoor je ze gemakkelijk doorslikt met water.

Beste Koper Supplement Review 5x Test

Voor een verpakking van 100 tabletten Biotics Fe-Zyme 25mg betaal je €24,99. Je hoeft geen verzendkosten te betalen als je dit product bestelt.

Voordelen Biotics

✅ Met ijzer, vitamine B12, zink en koper;

✅ Positieve koper ervaringen;

✅ 1 tablet per dag is voldoende;

✅ Voor extra energie en een gezond immuunsysteem.

Nadelen Biotics

❌ Omdat het een tablet betreft, zijn er altijd wat extra hulpstoffen aan toegevoegd;

❌ Er wordt niet duidelijk vermeld of ze geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten.


Bekijk meer productinformatie

5. VitOrtho Zink Bisglycinaat en Koper 

Tot slot is er nog VitOrtho Zink Bisglycinaat en Koper. Dit product bevat ook zink en koper en wordt geleverd in capsulevorm. Bisglycinaat is bovendien een goed opneembare vorm van koper en zink. Deze capsules zijn geschikt voor vegetariërs, maar er wordt niet duidelijk vermeld of dat ook voor veganisten geldt. Dit supplement is geschikt voor langdurig gebruik en zorgt o.a. voor de bescherming van lichaamscellen tegen oxidatieve schade.

Beste Koper Supplement Review 5x Test

Neem 1 tot 2 keer per dag een capsule in. Voor een verpakking VitOrtho Zink Bisglycinaat Koper betaal je €14,90. Er zitten 60 capsules in. 

Voordelen VitOrtho

✅ Koper en zink in de goed opneembare bisglycinaat vorm;

✅ Geschikt voor langdurig gebruik (als aanvulling, wanneer je weinig koper voeding nuttigt);

✅ Geschikt voor vegetariërs.

Nadelen VitOrtho

❌ Aan een capsule zijn vulstoffen toegevoegd;

❌ Je moet verzendkosten betalen tot een bestelwaarde van €20;

❌ Waarschijnlijk niet geschikt voor veganisten.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste koper 2023 

Wil jij ook graag koper kopen? Dan vind je het vast interessant om te zien welk koper supplement ik als winnaar heb gekozen. Op basis van alle informatie en de voor- en nadelen, ben ik tot een duidelijke conclusie gekomen. Voor mij is het beste koper supplement Vitals Elementair Zink en Koper!

Beste Koper Supplement Review 5x Test

Vitals Elementair Zink en Koper is namelijk kwalitatief hoogwaardig en goed opneembaar. Het bevat zink en koper in vloeibare vorm, waardoor je het gemakkelijk kunt druppelen. Zo meng je het met water, een ander drankje of door een maaltijd. Dit supplement is bovendien geschikt voor vegetariërs en veganisten. En wil je extra voordelig koper bestellen? Dan kun je Vitals Elementair Zink en Koper met korting scoren. Gebruik de kortingscode GROEI voor 20% korting op je bestelling!


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Koper ervaringen en reviews 

Ben je benieuwd naar de meningen van klanten? Dan zit je hier goed Van elk koper supplement heb ik namelijk een interessante koper review opgezocht. Zo krijg je een nog beter beeld van of een supplement wel of niet iets voor jou is.

Vitals Elementair Zink en Koper review 

De reviews over Vitals Elementair Zink en Koper zijn opvallend. Alle reviews gaan namelijk over de smaak van het product. “De smaak valt me tegen, ik vind het niet lekker en word er zelfs een beetje misselijk van. Dat had ik niet per se verwacht”, schrijft Anna. En Gerretje vult het aan met “De smaak is heel bitter en het is misschien handiger om dat te vermelden op de beschrijving. Ik vraag me ook af wat er precies voor zorgt dat het zo bitter smaakt?”

Vitals Elementair Multi Trace review

Over Vitals Elementair Multi Trace schrijft Wim: “Wij zijn heel tevreden over dit product en over de levering ervan”. 

Bas schrijft: “Als ik de aanbevolen 2ml per dag neem, dan word ik even heel misselijk. Gelukkig trekt dat na 5 minuten wel weer weg, maar daar moet je wel rekening mee houden.”

Beste Koper Supplement Review 5x Test

Vitakruid Zink Methionine Koper ervaring 

Cor schrijft over Vitakruid Zink Methionine Koper: “Ik vind het fijne capsules, die ik wel zou aanraden aan familie of vrienden. Het supplement voldoet goed aan de beschrijving dus ik vind het een goed product.”

Biotics Fe-Zyme 25mg review

Over Biotics Fe-Zyme 25mg zijn niet veel reviews te vinden. De twee die ik wel vond, vind je hieronder.

“Ik neem regelmatig een Fe-Zyme tablettenkuur om mijn koper en ijzergehalte op peil te houden. Ik voel me daar energieker door en ik maak er genoeg hemoglobine door aan.”

“Het is een goed verdraagzaam supplement dat niet te zwaar is voor mijn maag. Bij andere producten had ik dat wel maar bij deze niet. En ik vind het fijn dat er ook B12 bij zit.”

VitOrtho Zink Bisglycinaat en Koper review

“Dit is de juiste dosering koper en zink voor mij. Ik vind het supplement heel fijn en het is goed verpakt. Ook niet te groot of te klein dus er wordt geen materiaal verspild. Kortom: ik ben heel tevreden en de prijs is schappelijk”, schrijft Elly over VitOrtho Zink Bisglycinaat Koper.

Beste Koper Supplement Review 5x Test

Laat je door mij helpen, ik ben Lotte!

Hi, ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Als orthomoleculair therapeut begeleid ik mensen naar een fit, gelukkig en klachtenvrij leven. Zo kunnen zij de beste versie van zichzelf worden. Je bereikt zo’n leven pas wanneer je leert voelen wat je nodig hebt. Pas dán kun je je echt verbinden met je kern.

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Ik weet waar ik het over heb, want ik heb ook niet altijd in verbinding met mijn kern geleefd. Ik had allerlei lichamelijke klachten, zoals buikklachten, psoriasis en ik was vaak moe. Toen ik mij erin ging verdiepen, ontdekte ik wat ik echt nodig had. Sindsdien leef ik mijn meest gelukkige en fitte leven. En dat gun ik jou ook!

Heb je hier wel oor naar? Plan dan een intakegesprek met mij in! We nemen je lichamelijke klachten dan onder de loep, samen met je voeding en leefstijl. Als het nodig is zet ik een labtest in om je waardes inzichtelijk te maken. Het is namelijk belangrijk dat een aanpak precies past bij jou als mens. Ik ben van mening dat dit elke keer anders kan zijn, omdat alle mensen ook uniek zijn. Laten we daarom even kennismaken om te zien welke consulten of trajecten geschikt zouden zijn voor jou.

Wil je mijn aanbod alvast bekijken om je verder te oriënteren? Dat kan ook!


Klik hier voor persoonlijk advies

Wat is koper precies?

Koper is een belangrijk mineraal dat je onder andere nodig hebt voor een goede weerstand. Verder is het gunstig voor het kraakbeen in je lichaam en ondersteunt het de bindweefsels. Daardoor blijft je huid soepel. Van koper krijg je ook energie, omdat het ijzer door je lichaam transporteert. En het is gunstig voor het zenuwstelsel en de pigmentatie van je huid en haren.

Hoewel een koper tekort zeldzaam is, kan je wel degelijk extra behoefte hebben aan dit mineraal. Koper komt namelijk vooral voor in zeevis, schaaldieren, schelpdieren en orgaanvlees, maar ook in fruit, noten, granen en cacaoproducten. Eet je hier weinig tot niets van? Dan kan het kopergehalte in je lichaam lager zijn. Een aanvullend supplement nemen kan dan nuttig zijn.

Beste Koper Supplement Review 5x Test

Maximale aanbevolen hoeveelheid koper

Als je koper als supplement neemt, is het belangrijk dat je weet hoeveel je er per dag van mag nemen. De maximale aanbevolen hoeveelheid koper per dag uit een supplement is 5mg per dag. Dit advies geldt voor volwassenen. Toch is 1mg al voldoende.

Beste Koper Supplement Review 5x Test

Waarom koper als supplement nemen?

Waarom zou je koper eigenlijk als supplement willen nemen? Wat is daar het nut van? En voor wie is dit interessant? Laten we dat eens verder uitzoeken.

Koper is allereerst een essentieel mineraal voor het menselijk lichaam. Het draagt bij aan de energieproductie van de cellen. Daarnaast is het belangrijk voor de groei en ontwikkeling en de ijzerstofwisseling. Andere processen waaraan koper bijdraagt zijn:

✅ Het goed functioneren van het zenuwstelsel;

✅ Energie vrijmaken uit vetten, eiwitten en koolhydraten;

✅ Normaal bindweefsel in kraakbeen in stand houden;

✅ Bijdragen aan gezonde bloedvaten en een sterke huid;

✅ Een normale pigmentatie creëren voor huid en haar;

✅ Een gezonde, psychische en mentale gemoedstoestand;

✅ Het gezond houden van je hart en longen;

✅ Je hormonen en neutrotransmitters in goede banen leiden.

Het klinkt alsof iedereen baat heeft bij het nemen van een koper supplement. Maar wie is nu vooral de ideale doelgroep voor dit mineraal? Het blijkt dat vooral mensen met acne, osteoporose en bloedarmoede er baat bij hebben. Maar ook wanneer je veel tandplak hebt, kan het nuttig zijn. Wist je dat je koper in een multivitamine kunt nemen als aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon? En mocht je echt een koper tekort hebben (bijvoorbeeld door een ziekte of het gebruik van bepaalde medicijnen), dan is zo’n supplement natuurlijk ook heel geschikt.

Herken jij jezelf hierin? En wil je koper als ondersteunend supplement gebruiken voor een goede gezondheid? Overleg altijd met een arts of therapeut, zodat jouw specifieke situatie in kaart kan worden gebracht. Wanneer je namelijk al supplementen of medicijnen gebruikt, is het nuttigen van een extra supplement niet altijd veilig.

Meer mineralen en spoorelementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Minerealen en spoorelementen zijn er tegenwoordig in heel veel varianten. Denk bijvoorbeeld aan ijzer, koper, calcium, zink, kalium en borium. Persoonlijk ben ik groot fan van magnesium citraat en magnesium bisglycinaat. Ben je daar al bekent mee?

Ook jodium, selenium, fosfor, natrium, chloor, mangaan, molybdeen, chroom, multi mineralen en fluoride behoren tot de familie der mineralen en spoorelementen.

Wil je meer weten over al deze mineralen en spoorelementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Koper Supplement Review 5x Test

Meest gestelde vragen over koper supplementen

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over koper? Ben je benieuwd naar het beste koper supplement of wil je weten waar je koper kopen kunt? Dat lees je hieronder. Andere mensen stelden deze vragen namelijk ook! Heb jij een andere vraag? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan kom ik zo snel mogelijk bij je terug.

Wat is het beste koper supplement? 

Het beste koper supplement is in mijn ogen Vitals Elementair Zink en Koper. Dat komt doordat dit supplement allereerst geschikt is voor vegetariërs en veganisten. En dat zijn niet alle producten uit deze test! Verder kun je de vloeibare vorm gemakkelijk door eten of drinken mengen, omdat je het kunt druppelen. Een ander groot voordeel: dit kwalitatief hoogwaardige supplement is goed opneembaar in het lichaam. Daardoor heb je er veel profijt van. En het is ook nog eens de juiste keuze voor je portemonnee, want met de kortingscode GROEI krijg je 20% koper korting op jouw bestelling!

Waar kun je een koper supplement kopen?

Waar je het beste een koper supplement kopen kunt, is afhankelijk van welk supplement jou het meeste aanspreekt. Je kunt tegenwoordig alles online bestellen, zo ook jouw beste koper supplement. Klik simpelweg op een van de linkjes bij het product dat jou het meeste aanspreekt. Dan kom je op de website van de aanbieder terecht en kun je direct een bestelling plaatsen. Kies je voor Vitals? Vergeet dan niet de kortingscode in te vullen die ik je in dit artikel gegeven heb. Daarmee krijg je 15% koper korting op je bestelling! (1)

Conclusie beste koper 2023 

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Lotte) de Vries (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne de Vries (1998), een toegewijde orthomoleculair therapeut, staat beter bekend als Lotte. In haar eigen praktijk helpt zij cliënten met uiteenlopende gezondheidsklachten, waaronder huidproblemen (zoals acne, psoriasis en eczeem), hormonale problemen, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Haar aanpak combineert labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een positieve mindset. Als je meer wilt weten of als je hulp nodig hebt, kun je haar bereiken via lotte@jouwpersoonlijkegroei.nl of bellen naar 033-2022144 tijdens kantooruren. Blijf op de hoogte van haar inzichten en tips door Lotte te volgen op LinkedIn en Instagram. Meer advies van Charlotte Anne (Lotte) de Vries
Anderen bekeken ook

2 Reacties on Beste Koper Supplement | Review (2023) | 5x Test!

  Paula
  14/09/2023

  Hoi
  Even een vraagje.
  Wat vind je van de toevoeging van kaliumbenzoaat in de 2producten van Vitals.
  kaliumbenzoaat wordt geadviseerd om echt te vermijden.

   Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)
   26/10/2023

   Hi Paula, wat een interessante vraag en wat goed dat je zo kritisch kijkt naar de ingrediënten. Enerzijds wordt inderdaad op diverse fora aangeraden om kaliumbenzoaat te vermijden. En op andere fora wordt geschreven dat de WHO adviseert dat de ADI (aanvaardbare dagelijkse inname) is vastgesteld op 10mg per kg lichaamsgewicht voor de 6 benzoaten tezamen. Uiteraard is het belangrijk om een keuze te maken die goed voelt. Als je wil dat ik hierover meedenk, stuur mij dan gerust een persoonlijk bericht, contact.

Laat een reactie achter