In dit artikel

Beste Kelp | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Kelp is een grote familie van bruine algen die voorkomen in de koudere wateren van de oceaan. De meest voorkomende soorten kelp zijn Macrocystis pyrifera en Laminaria spp. Deze algen hebben lange, dunne stengels die vanuit hun wortels omhoog groeien en zich naar de wateroppervlakte uitstrekken. Ze kunnen enorme groeisnelheden hebben en kunnen in sommige gebieden tot wel 100 meter lang worden.

Waar wordt Kelp voor gebruikt?

Kelp wordt op verschillende manieren gebruikt. Het wordt vaak gebruikt als een vervanging voor zout, omdat het een hoog gehalte aan natrium bevat. Het wordt ook vaak gebruikt in cosmetica en huidverzorgingsproducten vanwege de rijke hoeveelheid vitamines en mineralen die het bevat. Bovendien wordt kelp vaak gebruikt als een natuurlijk middel om gewicht te verliezen, omdat het de stofwisseling kan verhogen en de honger kan verminderen.

Feiten over Kelp

 • Kelp kan enorme groeisnelheden hebben en kan tot wel twee meter per dag groeien.
 • De stengels van kelp bevatten tientallen tot honderden blaasjes die de alg drijvend houden.
 • Kelp kan vele jaren oud worden, met sommige soorten die ouder kunnen worden dan 10 jaar.
 • De alg bevat een hoog gehalte aan jodium, wat belangrijk is voor een gezonde schildklier.
 • Kelp kan worden gebruikt als een natuurlijk middel om de pH-waarde van water te verhogen, wat het geschikter maakt voor het kweken van sommige soorten vis en schaaldieren.

Gezondheidsvoordelen van Kelp

Kelp bevat een rijk aanbod aan vitamines en mineralen, waaronder jodium, kalium, ijzer en calcium. Dit maakt het tot een gezonde toevoeging aan een dieet. Sommige van de gezondheidsvoordelen van kelp zijn:

 • Het kan helpen bij het behandelen van schildklierproblemen, omdat het een hoog gehalte aan jodium bevat.
 • Het kan de bloeddruk verlagen dankzij het hoge gehalte aan kalium.
 • Het kan helpen bij het behouden van gezonde botten dankzij het hoge gehalte aan calcium

Mogelijke bijwerkingen van Kelp

Hoewel kelp als algemeen veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen waar mensen rekening mee moeten houden. Dit omvat:

 • Allergische reacties: sommige mensen kunnen allergisch zijn voor kelp of andere algen. Symptomen van een allergische reactie kunnen omvatten huiduitslag, jeuk, niezen, loopneus en ademhalingsproblemen.
 • Overmatig gebruik van jodium: kelp bevat een hoog gehalte aan jodium, en overmatig gebruik van dit mineraal kan leiden tot problemen met de schildklier. Mensen met een schildklierprobleem of die al medicijnen gebruiken voor de schildklier, moeten voorzichtig zijn met het gebruik van kelp of het beste advies vragen aan een arts.
 • Interacties met medicijnen: kelp kan interacties hebben met bepaalde medicijnen, zoals bloedverdunners en medicijnen voor de schildklier. Als je medicijnen gebruikt, is het verstandig om het gebruik van kelp te bespreken met je arts.

Overige interessante informatie over Kelp

 • Kelp kan helpen bij het verminderen van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer. De alg absorbeert CO2 tijdens het fotosyntheseproces en kan daardoor helpen bij het verminderen van de hoeveelheid van dit broeikasgas in de atmosfeer.
 • Kelp kan worden gebruikt als een natuurlijk middel om plastic afval te verminderen. De alg kan worden gebruikt om bioplastics te maken, die gemaakt zijn van biologisch afbreekbare materialen en minder milieuverontreinigend zijn dan conventioneel plastic.
 • Kelp kan worden gebruikt om de bodemvruchtbaarheid te verhogen. De alg bevat een rijk aanbod aan voedingsstoffen die de bodem kunnen verrijken, wat kan leiden tot een beter groeiende tuin of landbouwgrond.

Meer Omega 3 vetzuren voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Omega 3 vetzuren zijn er tegenwoordig in heel veel varianten. Denk bijvoorbeeld aan algenolie, krillolie, MCT olie, levertraan en visolie. Persoonlijk ben ik groot fan van fytoplankton. Ben je daar al bekent mee?

Ook palmitoylethanolamide, alfaliponzuur, groenlipmosselolie-extract en kelp behoren tot de familie der vetzuren.

Wil je meer weten over al deze Omega 3 vetzuren? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

5 meest gestelde vragen over Kelp

Wat is Kelp?

Kelp is een grote familie van bruine algen die voorkomen in de koudere wateren van de oceaan. De meest voorkomende soorten kelp zijn Macrocystis pyrifera en Laminaria spp. Deze algen hebben lange, dunne stengels die vanuit hun wortels omhoog groeien en zich naar de wateroppervlakte uitstrekken.

Waar wordt Kelp voor gebruikt?

Kelp wordt op verschillende manieren gebruikt. Het wordt vaak gebruikt als een vervanging voor zout, omdat het een hoog gehalte aan natrium bevat. Het wordt ook vaak gebruikt in cosmetica en huidverzorgingsproducten vanwege de rijke hoeveelheid vitamines en mineralen die het bevat. Bovendien wordt kelp vaak gebruikt als een natuurlijk middel om gewicht te verliezen, omdat het de stofwisseling kan verhogen en de honger kan verminderen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Kelp?

Kelp bevat een rijk aanbod aan vitamines en mineralen, waaronder jodium, kalium, ijzer en calcium. Dit maakt het tot een gezonde toevoeging aan een dieet. Sommige van de gezondheidsvoordelen van kelp zijn: het kan helpen bij het behandelen van schildklierproblemen, omdat het een hoog gehalte aan jodium bevat; het kan de bloeddruk verlagen dankzij het hoge gehalte aan kalium; en het kan helpen bij het behouden van gezonde botten dankzij het hoge gehalte aan calcium.

Zijn er bijwerkingen van Kelp?

Hoewel kelp als algemeen veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke bijwerkingen waar mensen rekening mee moeten houden. Dit omvat: allergische reacties, overmatig gebruik van jodium en interacties met medicijnen.

Is Kelp duurzaam?

Ja, Kelp kan een duurzame bron van voedingsstoffen zijn. De alg kan enorme groeisnelheden hebben en kan in sommige gebieden tot wel 100 meter lang worden. Bovendien kan kelp helpen bij het verminderen van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer door het te absorberen tijdens het fotosyntheseproces. Kelp kan ook worden gebruikt om bioplastics te maken, die gemaakt zijn van biologisch afbreek

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Kelp | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips