In dit artikel

Beste Padel Racket Alternatief | Review

Beste Intersport Padel Racket Alternatief | Review (2023)

In dit artikel

Ben je dol op padel? Deze populaire sport is vanuit Mexico overgewaaid naar Spanje en vervolgens ook naar Nederland. Wie graag padel speelt, heeft een goed padel racket nodig. Daarom help ik je graag om hierin een keuze te maken. Je kunt namelijk voor een Intersport padel racket gaan, maar is dat de beste optie? Of kun je beter een padel racket Intersport alternatief kiezen? Ik ga je in dit artikel vertellen welke racket padel Intersport alternatieven absoluut de moeite waard zijn. Lees je mee?

Beste Intersport padel racket alternatief 2023: Mijn selectie 

  1. Beste padel racket – &ERGY racket – Pro
  2. Beste padel racket beginner – &ERGY racket – Control
  3. Beste padel racket gevorderden – RS Padel Pro Edition Simon Vasquez
  4. Beste padel racket dames – &ERGY racket – Control
  5. Beste padel racket druppelvorm – &ERGY racket – Pro
  6. Beste padel racket carbon – &ERGY racket – Pro

Intersport padel racket alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat? 

Maar hoe vergelijk ik die padel racket Intersport alternatieven met elkaar? Ik kijk in elk geval naar het materiaal dat gebruikt is en de kwaliteit van elk racket. Ook let ik op het gebruiksgemak en het niveau waarvoor elk Intersport padel racket alternatief bedoeld is. Vervolgens vergelijk ik de prijzen met elkaar en weeg ik alle voor- en nadelen tegen elkaar af. Laten we snel beginnen met de padel racket Intersport review voor alternatieve opties. Ik weet zeker dat je het interessant zal vinden!

1. &ERGY racket – Pro – beste padel racket, beste padel racket druppelvorm, beste padel racket carbon

We beginnen deze test met het &ERGY racket – Pro. Als je het mij vraagt, is dit direct het beste padel racket Intersport alternatief in het algemeen. Het is namelijk de beste keuze voor wie een druppelvormig racket zoekt en het is het beste racket van 3K carbon. Het blad van dit Intersport padel racket alternatief is boven breder dan onder, waardoor je er als professional goed mee kunt spelen. Het geeft meer controle en de mogelijkheid om met volle kracht ballen te slaan. Dit lichtgewicht racket padel Intersport alternatief heeft de balans net boven het midden zitten. Het is daardoor geschikt voor de meer ervaren padel speler.

Beste Intersport Padel Racket Alternatief | Review

Wil je &ERGY racket – Pro kopen? De prijs van dit padel racket is €119. Als je 2 of meer rackets koopt (bijvoorbeeld samen met je sportmaatje(s)), dan worden ze goedkoper. Je hoeft hier uiteraard geen verzendkosten voor te betalen.

Voordelen &ERGY

✅ Beste Intersport padel racket alternatief in het algemeen;

✅ Voor de meer ervaren padel speler;

✅ Voordeliger alternatief padel racket kopen Intersport wanneer je er 2 of meer bestelt;

✅ Weegt ongeveer 360 gram;

✅ Bevat een ruwe toplaag voor meer controle/power tijdens het spel;

✅ Druppelvormig racket;

✅ Gemaakt van 3K carbon en heeft een zachte kern.

Nadelen &ERGY

❌ Je krijgt geen korting als je maar 1 &ERGY racket – Pro bestelt;

❌ Ben je een beginner of juist professional, dan is dit niet het beste racket voor jou.


Klik hier voor de beste deal

2. RS Padel Pro Edition Simon Vasquez – beste padel racket gevorderden

Zoek jij een padel racket Intersport alternatief voor gevorderde padel spelers? Dan ben je vast bekend met Simon Vasquez. Hij is een top speler en heeft een eigen padel racket op de markt gebracht. We hebben het hier over het RS Padel Pro Edition Simon Vasquez racket. Gesigneerd en wel! In plaats van padel rackets Intersport, kun je ook voor deze limited edition rackets kiezen. Wanneer je op hoog niveau speelt en graag met een mooi racket voor de dag komt, is dit het beste padel Intersport alternatief voor jou!

RS Padel Pro Edition Simon Vasquez is druppelvormig, weegt ongeveer 370 gram en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Daardoor weet je zeker dat je een kleur kunt kopen die je goed bevalt. De stevige grip van het handvat zorgt voor controle tijdens je wedstrijden. En omdat dit padel racket unisex is, kunnen zowel mannen als vrouwen het gebruiken. Voor een prijs van €343 is hij van jou. Je krijgt dan 2 jaar garantie.

Voordelen RS Padel

✅ Beste alternatief voor Intersport padel rackets voor wie fan is van Simon Vasquez;

✅ Padel racket voor gevorderde spelers;

✅ Het weegt ongeveer 370 gram;

✅ Bevat zacht foam voor een betere slag;

✅ Er zit 2 jaar garantie op dit padel racket;

✅ Je kunt kiezen uit verschillende kleuren.

Nadelen RS Padel

❌ Ben je een beginnend padel speler, dan moet je een ander racket kiezen;

❌ Dit Intersport padel racket alternatief is wel prijzig.


Klik hier voor de beste deal

3. &ERGY racket – Control – beste padel racket beginner, beste padel racket dames

Voor beginners en dames is het fijn als een Intersport padel racket alternatief wat lichter is. Hierdoor kun je beter wennen aan het racket en je hebt er niet heel veel kracht voor nodig. Het &ERGY racket – Control biedt de uitkomst. Dit racket is namelijk licht en speciaal ontworpen voor beginners en dames. Het is het beste padel racket Intersport alternatief voor wie een groter raakoppervlak prettig vindt. Hoe groter het oppervlak, des te meer ballen je raakt, natuurlijk! Verder beschikt dit alternatief voor Intersport padel rackets over zacht foam voor meer controle. De balans boven het midden helpt je om de juiste bewegingen te maken.

Beste Intersport Padel Racket Alternatief | Review

Je kunt het &ERGY racket – Control kopen voor €99 per stuk. Als je 2 of meerdere van deze rackets koopt, krijg je er korting op. Het is dus verstandig om samen met je (sport)maatje te bestellen.

Voordelen &ERGY

✅ Geen padel racket kopen Intersport, maar dit ideale model voor beginners en dames;

✅ Dit racket weegt ongeveer 350 gram (lichtgewicht);

✅ Dankzij het ronde blad heb je een groter raakoppervlak;

✅ Voordelig Intersport padel racket alternatief;

✅ Je hebt hiermee extra controle en een betere wendbaarheid.

Nadelen &ERGY

❌ Als je 1 racket koopt, krijg je helaas geen korting;

❌ Te licht racket voor wanneer je gevorderd bent of als je een man bent.


Klik hier voor de beste deal

4. Head Padel Delta Pro

Het vierde padel racket Intersport alternatief is Head Padel Delta Pro. Ben je een meer gevorderde speler? Dan is dit racket met haar diamantvormige blad heel geschikt voor jou. De vorm maakt competities op hoger niveau mogelijk en dankzij het zachte foam is dat nog steeds comfortabel. Ook de vernieuwde Auxetic constructie draagt hieraan bij. Ben je op zoek naar een Intersport padel alternatief voor meer sturing en controle tijdens je spel? Dan is dit het racket voor jou. En omdat de balans hoog in het racket zit, raak je elke bal extra krachtig.

Head Padel Delta Pro is gemaakt van carbon (zowel het blad als het frame). Je kunt dit padel Intersport alternatief kopen voor €219. Er zit 1 jaar garantie op en er wordt een bijpassende hoes meegeleverd.

Voordelen Head Padel

✅ Padel rackets Intersport alternatief voor gevorderde padel spelers;

✅ Voor extra power, sturing en controle; 

✅ Weegt ongeveer 370 gram;

✅ Wordt geleverd met beschermhoes en je krijgt 1 jaar garantie;

✅ Diamantvormig blad van carbon (frame ook van carbon).

Nadelen Head Padel

❌ Als beginner wil je een ander Intersport padel racket alternatief kiezen;

❌ Dit padel racket is aan de prijzige kant (maar als gevorderde speler heb je dat er vaak wel voor over).


Klik hier voor de beste deal

5. Adidas Adipower CTRL Lite  

Het volgende padel racket Intersport alternatief (en tevens het laatste in deze test) is Adidas Adipower CTRL Lite. Het racket heeft een rond blad en is vooral bedoeld voor recreatieve en competitiespelers. Dat betekent dat je als beginner of redelijk ervaren speler goed uit de voeten kunt met dit Intersport padel alternatief! Het zachte foam en de medium balans bieden je extra slagkracht en controle. Het frame is overigens van carbon gemaakt, waardoor het extra sterk is.

Je kunt Adidas Adipower CTRL Lite kopen voor €139,95. Het is een mooi en betaalbaar Intersport padel racket alternatief waar je veel speelplezier aan zal beleven!

Voordelen Adidas

✅ Ideaal padel racket voor beginners en redelijk ervaren padel spelers;

✅ Het racket weegt ongeveer 370 gram;

✅ Met een rond blad en een medium balans;

✅ Voor extra controle en slagkracht;

✅ Gemaakt van carbon (frame) en zacht foam (blad).

Nadelen Adidas

❌ Als gevorderde speler of professional is dit niet het ideale racket voor jou.

❌ Het is niet het meest voordelige padel racket (maar ook niet de allerduurste).


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste Intersport padel racket alternatief 2023

Nu we alle padel racket Intersport alternatieven met elkaar hebben vergeleken, kan er natuurlijk maar 1 de winnaar zijn. Ten minste, dat is normaal gesproken zo. Maar we hebben het hier over padel rackets voor verschillende niveaus. Dus het beste Intersport padel racket alternatief voor de ene speler, is dat niet per se ook voor de andere. Dat is goed om in gedachten te houden. Toch wil ik graag een winnaar kiezen die in mijn ogen toch de meeste voordelen biedt. Het beste Intersport padel racket alternatief is naar mijn mening &ERGY racket – Pro.

Beste Intersport Padel Racket Alternatief | Review

&ERGY racket – Pro is namelijk een lichtgewicht padel racket (360 gram) dat zorgt voor kracht en controle tijdens het spel. Je kunt er het beste mee uit de voeten als je veel ervaring hebt met padel. Het 3K carbon oppervlak van dit racket zorgt namelijk (samen met de ruwe toplaag) voor een spannend spel. Keer op keer. Bovendien zijn de druppelvorm en zachte foam kern de ideale basis voor het slaan van goede ballen. Je kunt &ERGY racket – Pro kopen via de linkjes in dit artikel. Ben je een beginner of juist een professional? Dan adviseer ik je om een van de andere Intersport padel racket alternatieven te kiezen.


Klik hier voor de beste deal

Intersport padel racket alternatief ervaringen en reviews 

Je bent vast ook nieuwsgierig naar wat andere mensen vinden van elk padel racket Intersport alternatief. Door hun ervaringen en reviews te lezen, ontdek je vaak sneller of je een product wel of niet wilt kopen. Ik heb daarom van elk Intersport padel alternatief een review verzameld. Doe er je voordeel mee!

&ERGY racket – Pro review 

Lars speelt in de hoofdklasse met padel en laat een &ERGY racket – Pro review achter op de website. “Ik ben recentelijk overgestapt van Head Elite naar &ERGY Pro. Enkele details van de padel rackets verschillen wel, maar dat is verwaarloosbaar. Wat &ERGY pro veel fijner maakt in mijn ogen, is het ruwe blad. Het is voor mij absoluut een beter racket voor een fijnere prijs!”

RS Padel Pro Edition Simon Vasquez review

Aaron heeft RS Padel Pro Edition Simon Vasquez in huis gehaald en schrijft in zijn review: 

“Dit racket is super voor mij en de service van het bedrijf is top. Heel persoonlijk en ook nog eens snel. Daar kunnen andere bedrijven echt nog wat van leren. Ik wil daarom mijn complimenten geven over hoe zij mij te woord hebben gestaan en hoe ze met mijn vraag omgingen. Dit is een echte aanrader voor een nieuw padel racket!”

Beste Intersport Padel Racket Alternatief | Review

&ERGY racket – Control ervaring 

Yorick heeft &ERGY racket – Control gekocht en schrijft: “Het is mijn eerste &ERGY Control racket maar niet mijn eerste padel racket hoor. Voorheen had ik een racket van Intersport. Mijn nieuwe racket voelt heel solide aan en ik sla met veel meer controle. Het beste Intersport padel racket alternatief, als je het mij vraagt.”

Head Padel Delta Pro review 

Pablo slaat al een tijdje met zijn nieuwe Head Padel Delta Pro racket. Hij is van mening dat hij er meer controle door heeft, “Een uitstekend padel racket. Ik sla er meer gecontroleerd mee, meer dan ik had verwacht en de kwaliteit is super. Door de positie van de balans op het racket speel ik er graag mee en voel ik dat ik steeds beter word.”

Adidas Adipower CTRL Lite review 

Glenn kocht Adidas Adipower CTRL Lite als padel racket. Hij schrijft op de website een enthousiaste review: “Wat een geweldig racket is dit. Het zwaartepunt maakt dat ik snel kan reageren, zelfs met mijn tenniselleboog. Ik gebruik dit racket nu een paar maanden en het voelt lekker comfortabel aan. Ook speel ik er mooie ballen mee zonder dat ik inlever op kracht of precisie. Heel blij mee.”

Beste Intersport Padel Racket Alternatief | Review

Waarom spelen mensen padel?

Wanneer je nog oriënterend bent, vraag je je misschien af waarom er zo’n hype zit op deze sport. Wat is nu de reden dat er zoveel mensen aan meedoen? Ik kan je alvast verklappen dat daar heel veel redenen voor zijn. Hieronder deel ik er een aantal met je:

✅ Je hoeft geen sportervaring te hebben om met padel te starten;

✅ Het is geschikt voor jong en oud;

✅ Het is tijdens alle seizoenen mogelijk, omdat je het zowel binnen als buiten kunt doen;

✅ Je hoeft niet eens lid te zijn van een padel club om een veld te kunnen reserveren;

✅ Word je wel graag lid, weet dan dat er steeds meer padel clubs bij komen in Nederland;

✅ Je verbrandt er meer calorieën mee dan met tennis (wel minder dan met squash);

✅ Deze sport is goed voor verschillende spiergroepen;

✅ Je kunt het 1 tegen 1 spelen, maar ook 2 tegen 2;

✅ Het is gezellig met vrienden, maar ook een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen;

✅ Je reactievermogen en conditie worden er beter door.

Meer voor je gezondheid!

Wil jij je gezondheid op peil houden en speel je graag padel? Wellicht wil je je collectie rackets dan wel uitbreiden. Er bestaat dus zoiets als een padel racket Camewin, maar je kunt het beste padel racket gewoon bij andere merken kopen. Verdiep je eens in een Decathlon padel racket, Dunlop padel racket, Bullpadel racket of Nox padel racket. Of ga je liever voor een Adidas padel racket of Wilson padel racket

Andere interessante rackets waar ik je graag meer over vertel: Starvie padel racket, Kuikma padel racket, Osaka padel racket, Dropshop padel racket, Babolat padel racket en een Camewin padel racket. En wil je meer weten over het Head padel racket, zoals die in deze selectie? Klik dan op de link om het artikel te lezen.

Beste Intersport Padel Racket Alternatief | Review

Meest gestelde vragen over een Intersport padel racket alternatief

Heb je nog vragen over je favoriete padel racket Intersport alternatief? Bij de meest gestelde vragen hieronder word je vanzelf wijzer. Nog wijzer ;). En als jouw vraag er niet tussen staat, voel je dan vrij om een reactie onder dit artikel achter te laten. Ik kom dan zo snel mogelijk bij je terug!

Wat is het beste Intersport padel racket alternatief? 

Het beste Intersport padel racket alternatief is u0026ERGY racket – Pro. In elk geval wanneer je al redelijk wat ervaring hebt met padel. Is dat niet het geval? Bijvoorbeeld omdat je een beginner of juist een professional bent? Dan raad ik andere rackets aan. Maar u0026ERGY racket – Pro is een heel fijn exemplaar waar je goed mee uit de voeten kunt. Het heeft een 3K carbon oppervlak en de kern is gemaakt van zacht foam. Dankzij die elementen en het druppelvormige blad, kun je er krachtig en gecontroleerd mee slaan. Het padel racket Intersport alternatief weegt slechts 360 gram.

Welk Intersport padel racket alternatief moet ik kopen?

Welk Intersport padel racket alternatief je moet kopen, hangt af van je spelniveau. Een beginner heeft bijvoorbeeld meer baat bij een licht racket met een groot, rond raakoppervlak. Dan is de kans dat je de bal raakt het grootst. Terwijl je als ervaren speler of professional al behendiger bent en daardoor veel beter een diamantvormig of druppelvormig blad kunt gebruiken. Waar de balans van het racket gepositioneerd is, telt ook nog mee. Lees dit artikel om er alles over te weten te komen. Hierin geef ik ook advies over welk Intersport padel racket alternatief het beste is voor elk niveau.

Welk alternatief voor een Intersport padel racket past bij mij?

Welk alternatief voor een Intersport padel racket bij jou past, hangt af van je niveau. Speel je al enige tijd padel en kun je jezelf al redelijk ervaren noemen? Of begin je net en ben je dus een echte beginner? Een racket moet namelijk passen bij je spelniveau. Het beste racket voor de ene persoon, is dat niet per se ook voor iemand anders. Bedenk dus op welk niveau je speelt en vraag jezelf af hoeveel kracht je hebt. Een Intersport padel racket alternatief dat vrij zwaar speelt, is niet geschikt voor beginners. En andersom kan een professional niet optimaal spelen met een licht padel racket met een groter oppervlak. Vind je het lastig om een keuze te maken? Laat je dan altijd adviseren.

Waar op letten bij een Intersport padel racket alternatief kopen?

Waar je op moet letten bij een Intersport padel racket alternatief kopen, is dat je de juiste keuze maakt voor jouw situatie. Daarmee bedoel ik dat niet elk racket voor iedereen de juiste keuze is. Er moet dus echt een match zijn. Ben jij een beginner, dan heb je een ander racket nodig dan een ervaren of professionele speler. Kies dus met zorg en aandacht een Intersport padel racket alternatief uit. Kijk ook naar de vorm van het blad: is het rond, druppelvormig of diamantvormig? Dit bepaalt hoe je speelt, omdat het van invloed is op hoeveel controle, grip en kracht je kunt uitoefenen. En let daarbij ook op hoeveel geld je wilt besteden aan je nieuwe racket. Er zijn namelijk padel racket Intersport alternatieven in verschillende prijsklassen. In dit artikel vind je hier verschillende voorbeelden van in verschillende prijsklassen. (1)

Conclusie beste Intersport padel racket alternatief 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Intersport Padel Racket Alternatief | Review (2023)

Laat een reactie achter