In dit artikel

Hoe Werkt een Infrarood Deken en Waarom is het zo Populair?

In dit artikel

Infrarooddekens zijn de nieuwste trend in ontspanningstechnologie en bieden een unieke manier om pijn te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en de slaapkwaliteit te verhogen. In dit artikel zullen we uitleggen hoe een infrarooddeken werkt, de voordelen ervan bespreken en waarom deze steeds populairder wordt.

Wat is een infrarooddeken?

Een infrarooddeken is een deken die is uitgerust met infraroodstraling. Infraroodstraling is een vorm van niet-zichtbaar licht die wordt geproduceerd door warmtebronnen zoals de zon en menselijk lichaam. Deze straling kan worden gebruikt om het lichaam van binnenuit te verwarmen, waardoor pijn wordt verminderd en de bloedcirculatie wordt verbeterd.

Hoe werkt een infrarooddeken?

Infraroodstraling wordt gebruikt in infrarooddekens door middel van speciale infraroodverwarmingselementen. Deze elementen zenden infraroodstraling uit die door het deken wordt geabsorbeerd. Hierdoor verwarmt de deken je lichaam, waardoor de bloedvaten zich verwijden, de bloedcirculatie wordt verbeterd en pijn wordt verminderd.

Voordelen van een infrarooddeken

Pijnvermindering

Een van de grootste voordelen van een infrarooddeken is de vermindering van pijn. Door de verwarming van het lichaam van binnenuit, worden de bloedvaten verwijd en de bloedcirculatie verbeterd, waardoor stijve spieren en gewrichten worden ontspannen en pijn wordt verminderd. Dit maakt infrarooddekens bijzonder geschikt voor mensen met chronische pijn, zoals rugpijn, artritis en fibromyalgie.

Verbetering van de bloedcirculatie

Een ander voordeel van een infrarooddeken is de verbetering van de bloedcirculatie. Door de verwarming van het lichaam, wordt de bloedstroom gestimuleerd, waardoor zuurstof en voedingsstoffen efficiënter worden vervoerd naar de cellen. Dit kan leiden tot een vermindering van vermoeidheid en een verbetering van de algehele gezondheid.

Vermindering van stress en vermoeidheid

Infrarooddekens kunnen ook helpen bij het verminderen van stress en vermoeidheid. Door het verhogen van de bloedstroom, wordt het lichaam van binnenuit verwarmd, waardoor de hormonen die verantwoordelijk zijn voor stress worden verminderd. Bovendien kan de ontspannende warmte van de deken helpen om mentale en fysieke vermoeidheid te verminderen, wat kan leiden tot een betere slaapkwaliteit.

Verbetering van de slaapkwaliteit

Een infrarooddeken kan ook bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. De warmte van de deken kan helpen om het lichaam te ontspannen en te kalmeren, waardoor het gemakkelijker wordt om in slaap te vallen. Bovendien kan de verbetering van de bloedcirculatie en de vermindering van pijn en stress leiden tot een diepere en meer ontspannende slaap.

Populariteit van infrarooddekens

Infrarooddekens zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en worden steeds vaker gebruikt in spa’s, fysiotherapie praktijken en zelfs thuis. Dit komt omdat mensen zich steeds meer bewust worden van de gezondheidsvoordelen ervan en omdat ze een goede aanvulling zijn op traditionele behandelingen voor pijn en ontspanning. Bovendien, veel mensen vinden het gebruik van een infrarooddeken prettiger dan bijvoorbeeld een warmwaterkruik of een elektrische deken.

Conclusie infrarood deken

Infrarooddekens bieden een unieke manier om pijn te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en de slaapkwaliteit te verhogen. Door de verwarming van het lichaam van binnenuit, worden de bloedvaten verwijd en de bloedcirculatie verbeterd, waardoor spieren en gewrichten worden ontspannen en pijn wordt verminderd. Dit maakt infrarooddekens bijzonder geschikt voor mensen met chronische pijn, zoals rugpijn, artritis en fibromyalgie. Bovendien, de deken kan helpen bij het verminderen van stress en vermoeidheid en bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Infrarooddekens zijn een efficiënte en veilige manier om de gezondheid te verbeteren en zijn daarom steeds populairder geworden. Als u op zoek bent naar een natuurlijke manier om pijn te verminderen en uw gezondheid te verbeteren, dan is een infrarooddeken wellicht iets voor u. Wees wel op de hoogte dat als u gezondheidsproblemen heeft, het raadzaam is om eerst uw arts te raadplegen voordat u een infrarooddeken gaat gebruiken.

Meer ontspanning voor jouw gezondheid

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast ontspanning ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzureneiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Ontspannen kan op vele manieren. Of je dit nu doet op een spijkermat, spijkerbed, shakti mat of acupressuur mat dat is natuurlijk helemaal aan jou. Kies vooral wat bij jou past. Persoonlijk ben ik fan van de Flowee spijkermat en maak ik ook voor het slapen gaan regelmatig gebruik van een nek massage apparaat. Combineer dit met een heerlijke aroma diffuser en je kan volledig ontspannen.

Voor thuis zijn er nog veel meer handige tools om te ontspannen zoals bijvoorbeeld een hoofdmassage apparaat, hoofdmassage spin, massage matras of zelfs een elektrisch massage matras. Je kan ook voor nog meer ontspanning kiezen met een shiatsu massagekussen, voetmassage apparaat, voetenbad of een massage gun. Zo geef je jouw lichaam echt even de rust.

Tegenwoordig kan je thuis zelfs gebruik maken van een bindweefsel massage apparaat, rugmassage apparaat of ga je heerlijk liggen onder een infrarood deken voor optimale ontspanning.

Elk kwartaal probeer ik de volledige rust op te zoeken in de vorm van een retraite. Zo volg ik met enige regelmaat stilte retraites, yoga retraites, meditatie retraites en detox retraites. Deze retraites variëren van een dag retraite, tot weekend retraite of zelfs een vakantie retraite. Kies hierin ook vooral wat voor jou goed voelt. Mocht je nog wat weerstand voelen tegenover retraites dan nodig ik je graag uit om iets buiten je comfortzone te treden en diepe innerlijke rust te ervaren.

Wil je meer weten over al deze vormen van ontspanning? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over een infrarood deken

Wat is het verschil tussen een infrarooddeken en een elektrische deken?

Een infrarooddeken gebruikt infraroodstraling om het lichaam te verwarmen, terwijl een elektrische deken elektrische stroom gebruikt.

Welke gezondheidsvoordelen biedt een infrarooddeken?

Een infrarooddeken kan helpen bij het verminderen van pijn, verbeteren van de bloedcirculatie, verminderen van stress en vermoeidheid en verbeteren van de slaapkwaliteit.

Kan een infrarooddeken gebruikt worden voor het behandelen van specifieke aandoeningen?

Ja, infrarooddekens kunnen worden gebruikt voor het behandelen van aandoeningen zoals rugpijn, artritis en fibromyalgie.

Is het veilig om een infrarooddeken te gebruiken tijdens de zwangerschap?

Het is raadzaam om eerst uw arts te raadplegen voordat u een infrarooddeken gebruikt tijdens de zwangerschap.

Hoe lang kan ik een infrarooddeken gebruiken?

De meeste infrarooddekens kunnen worden gebruikt voor ongeveer 15-20 minuten per keer.

Kan ik een infrarooddeken gebruiken samen met andere behandelingen?

Ja, een infrarooddeken kan worden gebruikt als aanvulling op andere behandelingen zoals fysiotherapie of medicijnen.

Is het gebruik van een infrarooddeken geschikt voor iedereen?

Het is raadzaam om eerst uw arts te raadplegen voordat u een infrarooddeken gaat gebruiken, vooral als u gezondheidsproblemen heeft.

Wat is de prijs van een infrarooddeken?

De prijs varieert afhankelijk van het merk en de grootte van de deken, maar gemiddeld ligt de prijs tussen de €100 en €150.

Waar kan ik een infrarooddeken kopen?

Infrarooddekens kunnen worden gekocht bij gezondheidswinkels, online winkels en sommige fysiotherapie praktijken.

Is het onderhoud van een infrarooddeken eenvoudig?

Ja, het onderhoud van een infrarooddeken is eenvoudig. Het is raadzaam om de deken na elk gebruik af te nemen met een vochtige doek en om de deken regelmatig te wassen volgens de aanwijzingen op het etiket. Het is ook belangrijk om de deken op te slaan in een droge en veilige plek om beschadiging te voorkomen.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Hoe Werkt een Infrarood Deken en Waarom is het zo Populair?

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips