In dit artikel

Beste IJzer | Review (2022) | 6x IJzertablet Test!

Beste IJzer | Review (2023) | 6x IJzertablet Test!

In dit artikel

Wanneer je een ijzer tekort hebt en verschillende ijzertekort symptomen ontstaan, dan wordt het tijd voor een ijzertablet of ander ijzer supplement. Maar welke ijzer tabletten kies je om die ijzer tekort symptomen aan te pakken? Een ijzer tekort aanvullen kan tegenwoordig met heel veel producten. Precies daarom ging ik ijzer vergelijken in deze ijzer test. Zo kon ik bepalen wat het beste ijzer supplement van 2023 is en ik deel het resultaat graag met je. Lees je mee?

Beste ijzer van 2023: Mijn selectie 

 1. Beste ijzer tabletten – Flinndal IJzer
 2. Beste ijzer gummies – Flinndal IJzer Gummies
 3. Beste ijzer vloeibaar – SuperFoodies Colloïdaal ijzer The Health Factory
 4. Beste ijzer complex – Body & Fit IJzer Complex

IJzer vergelijken; hoe doe ik dat? 

Om te bepalen welke ijzerpillen het beste werken bij een ijzer tekort, ga ik verschillende ijzer supplementen bespreken. Met al die supplementen kun je een ijzertekort aanvullen, maar er zijn uiteraard verschillen. Ik vergelijk alle producten op basis van kwaliteit, gebruiksgemak en ijzer ervaringen van andere mensen. Ook kijk ik of er een ijzer aanbieding is en of er verzendkosten betaald moeten worden. Laten we beginnen.

1. Flinndal IJzer – beste ijzer tabletten 

Heb je een ijzer tekort? Een ijzer tekort aanvullen is heel belangrijk. Met Flinndal IJzer is het mogelijk om die vervelende ijzertekort symptomen aan te pakken. Deze ijzerpillen helpen bij de vorming van rode bloedcellen en gaan vermoeidheid tegen. Dit ijzertablet is afkomstig uit bisglycinaat, wat goed door het lichaam wordt opgenomen. Zo zijn jouw ijzer tekort symptomen snel verleden tijd!

Beste IJzer Review (2022) 6x IJzertablet Test

Flinndal IJzer bevat 14mg ijzer. De ijzer tabletten of ijzerpillen zijn daardoor heel effectief en bevatten 100% van de ADH. Ook zit er vitamine C in deze ijzer supplementen, zodat ijzer goed wordt opgenomen en de ijzer tekort oorzaak aanpakt. Je kunt Flinndal IJzer kopen voor €7,45 voor 30 tabletten en voor €12,95 voor 90 tabletten. Met kortingscode ‘GROEI‘ krijg je 10% Flinndal korting.

Voordelen Flinndal

IJzer tekort aanvullen zonder onnodige toevoegingen;
Verantwoord gedoseerd;
Geschikt voor vegetariërs en veganisten;
Je krijgt ijzer korting als je voor herhaalgemak kiest;
Je hebt 30 dagen de tijd om je eventueel te bedenken en het product te retourneren;
Voordelig ijzer supplement.

Nadelen Flinndal

Je betaalt verzendkosten als je niet voor herhaalgemak kiest of meer producten bestelt.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

2. Flinndal IJzer Gummies – beste ijzer gummies

Heb je een ijzer tekort en wil je je ijzer tekort aanvullen, maar kun je niet goed ijzer supplementen doorslikken? Naast ijzerpillen zijn er ook gummies, zoals Flinndal IJzer Gummies. Hier kun je gewoon op kauwen en zo alsnog je ijzertekort aanvullen!

Beste IJzer Review (2022) 6x IJzertablet Test

Flinndal IJzer Gummies dragen bij aan een goede weerstand en energiehuishouding. Ze gaan vermoeidheid tegen, stimuleren de aanmaak van rode bloedcellen en hebben een heerlijke perziksmaak. Geen grote ijzer pillen meer doorslikken met Flinndal IJzer Gummies, maar op een leuke manier je ijzergehalte verhogen. Hoe fijn is dat! Ook kun je ze zonder water innemen. Daardoor zijn het ideale gummies voor onderweg.

Je kunt Flinndal IJzer Gummies bestellen voor €19,95 voor 60 gummies. Met kortingscode ‘GROEI‘ krijg je 10% Flinndal korting.

Voordelen Flinndal

Gummies met een lekkere perziksmaak;
IJzerwaarde bloed verhogen zonder pillen door te hoeven slikken;
IJzer tekort oorzaak aanpakken, ook als vegetariër of veganist;
Effectieve dosering vitaminen.

Nadelen Flinndal

Je betaalt verzendkosten als je niet voor herhaalgemak kiest.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

3. SuperFoodies Colloïdaal ijzer The Health Factory – beste ijzer vloeibaar

Op nummer 3 staat een ander product dat geschikt is voor mensen die niet graag ijzer tabletten of ijzer pillen doorslikken. Je kunt ijzertekort symptomen namelijk ook aanpakken met SuperFoodies Colloïdaal ijzer The Health Factory. Dit is vloeibare ijzer, gewoon om op te drinken.

Beste IJzer Review (2022) 6x IJzertablet Test

SuperFoodies Colloïdaal ijzer The Health Factory brengt je ijzergehalte omhoog en pakt ijzer tekort symptomen aan. Het wordt gemaakt van gezuiverd water met daarin negatief geladen ijzerdeeltjes. Hierdoor ontstaat een optimale werking en wordt een ijzer tekort snel aangepakt.

Neem per dag 10ml tot 30ml SuperFoodies Colloïdaal IJzer The Health Factory op een nuchtere maag in. Houd het gedurende één minuut onder de tong en slik het daarna door. Je kunt dit product kopen voor €39 voor 200ml en voor €55 voor 1000ml.

Voordelen SuperFoodies

Geen ijzertablet, maar vloeibare ijzer om op te drinken;
Langer houdbaar (tot 3 jaar) door hoogwaardige verpakking;
Geschikt voor alledaags gebruik om ijzerwaarde bloed te verhogen;
Geschikt voor vegetariërs en veganisten;
Bevat geen allergenen, dus ook geschikt als ijzer zwangerschap.

Nadelen SuperFoodies

Tot een bestelwaarde van €59 betaal je bij SuperFoodies verzendkosten;
Redelijk prijzig als je geen ijzer kortingscode hebt.


Klik hier voor de beste deal

4. Body & Fit IJzer Complex – beste ijzer complex 

Wist je dat ijzer en vitamine C heel goed samen gaan? Bijvoorbeeld in Body & Fit IJzer Complex, de ijzer supplementen die niet alleen ijzer bevatten. Naast vitamine C zit er ook foliumzuur in, rode framboos en dong quai. Deze vegetarische en veganistische ijzersupplementen of ijzerpillen helpen een ijzer tekort tegen te gaan.

Beste IJzer Review (2022) 6x IJzertablet Test

Door een keer per dag dit supplement met ijzer en vitamine C in te nemen, pak je de ijzer tekort oorzaak aan en verhoog je je ijzer gehalte effectief. IJzertekort aanvullen is heel gemakkelijk met dit product. Neem gewoon 1 tablet per dag in en de rest gaat vanzelf!

Wil jij je ijzer aanvullen met Body & Fit IJzer Complex? Je kunt dit product met ijzer kopen voor €17,95 voor 100 tabletten. Daar doe je 100 dagen mee.

Voordelen Body & Fit

Vegetarisch en veganistisch ijzer mineraal;
100 tabletten in een verpakking, dus goed voor 100 dagen;
Bevat ook vitamine C, foliumzuur, rode framboos en dong quai;
Effectief je ijzertekort aanvullen met maar liefst 27mg ijzer per tablet.

Nadelen Body & Fit

Niet geschikt voor personen onder de 17 jaar;
Tot een bestelwaarde van €35 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor de beste deal

5. Body & Fit IJzer & Vitamine C

Nog een product van Body & Fit die het noemen waard is, is Body & Fit IJzer & Vitamine C. Je ijzer aanvullen gaat namelijk nog sneller wanneer je ijzer en vitamine C combineert. Deze ijzer tabletten verhogen je ijzer gehalte en gaan vermoeidheid tegen. Door de aanwezigheid van vitamine C wordt het ijzer mineraal nog beter opgenomen in je lichaam.

Beste IJzer Review (2022) 6x IJzertablet Test

Pak je ijzer tekort en alle bijbehorende ijzertekort symptomen aan dankzij Body & Fit IJzer & Vitamine C. Neem één ijzertablet per dag en ontdek hoe goed je je gaat voelen. In deze ijzersupplementen zit 20mg ijzer en 20mg vitamine C. 

Je kunt Body & Fit IJzer & Vitamine C online bestellen. Dit product met ijzer kopen doe je voor €12,99 voor 90 tabletten.

Voordelen Body & Fit

IJzer vitamine C supplement voor een effectieve ijzer ADH werking;
Reken af met ijzer tekort symptomen: 20mg ijzer en 20mg vitamine C per tablet;
Voordelig geprijsde ijzertabletten;
Geschikt voor vegetariërs.

Nadelen Body & Fit

Niet geschikt voor veganisten;
Tot een bestelwaarde van €35 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor de beste deal

6. Vitamines per post IJzer Complex 

Er zijn ook ijzer vitaminen verkrijgbaar in de vorm van een eenvoudig ijzersupplement. Vitamines per post IJzer Complex is een uniek ijzercomplex dat goed opneembaar is in de maag. Door de aanwezigheid van vitamine C is deze ijzer vitamine nog effectiever als je kijkt naar de ijzer opname. 

Beste IJzer Review (2022) 6x IJzertablet Test

Heb je een ijzer tekort en wil je daar iets aan doen? Dan moet je deze ijzer bestellen. Vitamines per post IJzer Complex zijn geschikt voor vegetariërs. Het advies is één tablet ijzer slikken per dag voor voldoende ijzer.

Je kunt Vitamines per post IJzer Complex kopen voor €16,95 voor 100 capsules. Hier doe je 100 dagen mee. Er zit 27mg ijzer en 100mg vitamine C in een tablet (nog net wat meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer). Onderzoek altijd hoeveel voor jou voldoende ijzer is in jouw situatie.

Voordelen Vitamines per post

Vegetarische vitamine ijzer;
Geen ijzer vitamine B12 maar ijzer vitamine C;
Hoeveel ijzer per dag met dit product? 27mg ijzer en 100mg vitamine C;
Snelle en gratis bezorging in Nederland, gewoon door de brievenbus;
Je krijgt ijzer korting als je meer van dezelfde producten koopt.

Nadelen Vitamines per post

Niet geschikt voor veganisten.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste ijzer 2023 

Nu ik alle ijzer tabletten en ijzer vitaminen besproken heb, heb je vast een beter beeld van hoe jij een ijzer tekort en je ijzertekort symptomen kunt aanpakken. Als je weet hoeveel ijzer per dag nodig is en dat het Voedingscentrum ijzer adviseert, dan rest je nog maar één ding. Een ijzer vitamine of ijzertablet bestellen! De vraag ‘welke ijzertabletten zijn het beste?’ beantwoord ik dan ook graag. 

Beste IJzer Review (2022) 6x IJzertablet Test

Ondanks dat je met elk ijzersupplement uit dit artikel je ijzer tekort symptomen kunt bestrijden, springt één product er voor mij bovenuit. En dat is Flinndal IJzer. Dit product bevat geen onnodige toevoegingen en is verantwoord gedoseerde ijzer Voedingscentrum. Zowel vegetariërs als veganisten kunnen ze gebruiken en je mag ze 30 dagen uitproberen. Vind je het niets, dan mag je het product gewoon retourneren.

Bovendien is Flinndal IJzer scherp geprijsd en profiteer je van een ijzer aanbieding als je voor herhaalgemak kiest. Doen dus!


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

IJzer ervaringen en reviews 

Weet jij nog niet met welk product jij je ijzer tekort wilt aanvullen en lees je graag over de ervaringen van andere mensen? Ik heb van elk product een ijzer review opgezocht. Zo kan je zelf bepalen wat het beste ijzer supplement voor jou is.

Flindal IJzer review 

Pierre is tevreden over Flinndal IJzer. “Ik gebruik dit ijzertablet als ondersteuning omdat mijn ijzer vitamine B12 te laag was. Ik had verschillende ijzertekort symptomen waar ik van af wilde. Nu is alles weer op peil en ik houd het gewoon in de gaten.”

Beste IJzer Review (2022) 6x IJzertablet Test

Flinndal IJzer Gummies review

“Ik slik deze gummies nog maar net, maar ze zijn erg lekker. Ze smaken gewoon als snoepjes. Eerst deed ik weleens ijzertabletten innemen met sinaasappelsap omdat dat de opname verbetert. Deze gummies kan ik gewoon zo opeten. Blij mee”, vertelt Eda over Flinndal IJzer Gummies.

Beste IJzer Review (2022) 6x IJzertablet Test

SuperFoodies IJzer Colloïdaal The Health Factory ervaring 

“Dat het Voedingscentrum ijzer belangrijk vindt wist ik helemaal niet echt totdat ik onderzoek ging doen naar wat is ijzer, is ijzer een mineraal enzo. Hoeveel ijzer het Voedingscentrum adviseert vind ik interessant. Nu luister ik er naar. SuperFoodies IJzer Collöidaal The Health Factory neem ik nu elke dag en dat bevalt me goed. Ik voel me ook echt beter dus ik ben blij dat ik dit gekocht heb hoor”, luidt de ijzer review van Han.

Body & Fit IJzer Complex review

“Je krijgt soms ijzer tekort als je zwanger bent. Ik nam sowieso graag ijzer tabletten, maar kreeg last van mijn stoelgang. Body & Fit IJzer Complex is beter. Mijn stoelgang raakt niet verstopt dus het is een top product. En als ik het een tijdje niet neem merk ik dat echt, dus ik wil ze blijven gebruiken. Ook nu ik zwanger ben”, zegt Marion.

Body & Fit IJzer & Vitamine C review

Len vindt Body & Fit IJzer & Vitamine C fijne tabletjes. “Makkelijk om in te nemen en ze werken snel. Je moet het wel op de juiste manier innemen voor de beste werking. Anders lossen die ijzer tekort symptomen natuurlijk niet op. Dus houd je wel aan het advies op de bijsluiter, dan is dit een top aankoop.”

Vitamines per post IJzer Complex ervaring

Henk kocht Vitamines per post IJzer Complex en vertelt: “Ik heb deze ijzer tabletten ondanks gekocht omdat het bleek dat mijn ferritine gehalte laag was. Ik gebruik ze nu een maand en nu is het weer op goed niveau en heb ik meer energie.”

Waar is ijzer goed voor?

Je hebt ijzer in je lichaam nodig om rode bloedcellen aan te maken. Die rode bloedcellen vervoeren zuurstof door het menselijk lichaam en dat is heel belangrijk. Ook heb je ijzer nodig voor een goed energieniveau en om een goede weerstand te hebben. 

De ADH ijzer is volgens het Voedingscentrum 11mg per dag voor mannen en 16mg per dag voor vrouwen (tussen 16 en 50 jaar). Als je dit niet voldoende uit voeding haalt, is het belangrijk om ijzersuppletie te slikken. Zo voorkom je dat er een ijzertekort ontstaat en dat je lichaam niet meer goed kan functioneren.

Beste IJzer Review (2022) 6x IJzertablet Test

Hoe ontstaat een ijzertekort?

Nu je weet wat ijzer is en welke ijzertekort pillen je zoal kunt nemen om een tekort aan ijzer op te lossen, ben je al een stuk wijzer. Maar weet je ook wat de ijzertekort oorzaken zijn? Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, dus door je ijzertekort oorzaak aan te pakken help je je lichaam enorm op weg naar een betere gezondheid.

Er is sprake van een ijzer tekort als er minder rode bloedcellen aangemaakt worden. Hierdoor kun je moe en duizelig worden, zwakkere spieren hebben en een bleker gezicht. IJzersuppletie helpt dan om die symptomen te bestrijden. De oorzaak van een tekort aan ijzer kan in verschillende dingen zitten. In dierlijke producten zit ijzer maar ook door plantaardige producten kan je ijzer binnenkrijgen.

Zo kan een chronische ziekte de boosdoener zijn, maar is het ook mogelijk dat je een ijzerarm voedingspatroon volgt. En misschien doe je dat niet eens heel bewust. Ook kan het zijn dat je lichaam niet goed is in het opnemen van ijzer (ijzer zwangerschap, ijzer tekort zwanger) en daardoor te weinig ijzer uit voeding haalt. Dat is ook een veel voorkomende ijzer tekort oorzaak. Zwangere vrouwen hebben over het algemeen extra ijzer nodig uit bijvoorbeeld dierlijke producten, plantaardige voedingsmiddelen of een ijzer supplement. Als je geen dierlijke producten consumeert, daar zit ijzer in, is de kans groter dat je extra ijzer nodig hebt om voldoende ijzer in je lichaam te hebben. ijzer draagt bij aan een goed functionerend geheugen en voorkomt rusteloze benen en broze nagels.

Wanneer hebben ijzertabletten effect?

Een veel gebruikte zoekterm in Google is ‘ijzertabletten wanneer effect?’ En dat is logisch, want als je een ijzer tekort hebt wil je dit het liefst zo snel mogelijk oplossen. IJzersupplementen kopen is dan een goede stap. 

Hoe snel deze effect hebben, verschilt per persoon en per supplement. Het ene supplement kan heel snel opgenomen worden in het lichaam, het andere wat minder snel. En de ene persoon heeft een groot ijzertekort terwijl het bij de ander minder ernstig is. Gemiddeld duurt het zes weken tot een paar maanden voordat je ijzertekort opgelost is en je de effecten van een supplement opmerkt. Persoonlijk ben ik geen groot fan van ijzertabletten drogist zoals bijvoorbeeld bij Lucovitaal ijzer Kruidvat. De Lucovitaal ijzer ervaringen zijn best wel heel erg wisselend. Ook een extra hoge dosering ijzer of sterk ijzer zoals vloeibaar ijzer Kruidvat staat niet in mijn top 6. Het mineraal ijzer is een waardevolle toevoeging aan een gezonde levensstijl en kies daarom liever voor een product uit deze top 6 dan bijvoorbeeld Lucovitaal sterk ijzer complex.

Beste IJzer Review (2022) 6x IJzertablet Test

Meer mineralen en spoorelementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Minerealen en spoorelementen zijn er tegenwoordig in heel veel varianten. Denk bijvoorbeeld aan ijzer, koper, calcium, zink, kalium en borium. Persoonlijk ben ik groot fan van magnesium citraat en magnesium bisglycinaat. Ben je daar al bekent mee?

Ook jodium, selenium, fosfor, natrium, chloor, mangaan, molybdeen, chroom, multi mineralen en fluoride behoren tot de familie der mineralen en spoorelementen.

Wil je meer weten over al deze mineralen en spoorelementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over ijzer

Heb je nog vragen over ijzer supplementen of ben je benieuwd wat je moet doen bij een ijzertekort? En weet je eigenlijk wel hoe je je ijzergehalte verhogen kunt? Dit lees je allemaal bij de meest gestelde vragen hieronder. Doe er je voordeel mee!

Wat zijn de beste ijzer tabletten? 

Ik heb een ijzer tabletten test gedaan om te bepalen wat de beste ijzer tabletten van 2023 zijn. Na het vergelijken van verschillende ijzer tabletten ben ik tot de conclusie gekomen dat er maar één duidelijke winnaar is. Wil jij je ijzer tekort aanpakken, dan is Flinndal IJzer hiervoor heel geschikt. Het bestrijdt ijzertekort symptomen, geeft je meer energie en versterkt je weerstand. Bovendien is dit ijzersupplement goed betaalbaar en heeft het positieve ijzer ervaringen. Het is geschikt voor vegetariërs en veganisten en daardoor kan vrijwel iedereen dit supplement gebruiken als beste ijzer tablet.

Wat te doen bij een ijzertekort?

Als je een ijzertekort hebt, dan wil je daar natuurlijk graag iets tegen doen. De ijzer tekort symptomen zoals vermoeidheid, duizeligheid, een bleek gezicht hebben en merken dat je spieren zwakker worden, die moet je serieus nemen. Daarom adviseer ik om je ijzergehalte aan te vullen, bijvoorbeeld met een ijzertablet. Er is ook ijzer in vloeibare vorm verkrijgbaar of in een gummie, als je niet graag ijzerpillen doorslikt. Voor welke vorm je ook kiest, het is belangrijk dat je je lichaam ondersteunt in haar behoeften. Ook bij een ijzer tekort. (1)

Hoe kan je je ijzergehalte verhogen?

Er zijn verschillende manieren om het ijzergehalte in je lichaam te verhogen. Een van die manieren is door ijzer tabletten te slikken. Deze stimuleren de aanmaak van rode bloedcellen en gaan vermoeidheid tegen. Ook helpen ze bij een goede weerstand. Welk ijzertablet je kiest, dat bepaal je uiteraard zelf. Er is ook ijzer voor mensen die moeite hebben met tabletten doorslikken. Zij kunnen voor een vloeibare vorm van ijzer gaan of een ijzer kauwtablet (zoals een gummie) nemen. Verder is het eten van ijzerrijke voeding verstandig. Volg je momenteel een ijzerarm voedingspatroon, bedenk dan of dat wel verstandig is.

Is ijzer een mineraal?

Ja, ijzer is een mineraal en het is onder andere belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen. Die rode bloedcellen vervoeren zuurstof door je lichaam en zijn daardoor onmisbaar. Ook helpt ijzer om je energieniveau op peil te houden en je weerstand te vergroten. Heb je een tekort aan het ijzer mineraal, dan merk je dat aan verschillende dingen. Ook handig om te weten, is dat ijzer voorkomt in twee vormen: als heemijzer en als non-heemijzer.

Wat is het verschil tussen heemijzer en non-heemijzer?

Er zijn twee soorten ijzer en er is een verschil tussen heemijzer en non-heemijzer. Heemijzer is de vorm van ijzer die enkel en alleen voorkomt in dierlijke producten. Non-heemijzer komt voor in zowel dierlijke als plantaardige producten. Wij mensen krijgen ijzer via ons eten meestal binnen als de non-heemijzer vorm. In principe maakt het minder veel uit welke vorm je binnenkrijgt, als je maar genoeg ijzer binnenkrijgt. Is dat niet het geval, dan kan een ijzertekort ontstaan waar verschillende ijzer tekort symptomen mee gepaard gaan en dat kan heel vervelend zijn.

Conclusie beste ijzer 2023 

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste IJzer | Review (2023) | 6x IJzertablet Test!

Laat een reactie achter