In dit artikel

Beste Ijzer Ervaringen + Review

Beste Ijzer Ervaringen + Review

In dit artikel

Volgens het Radboudumc heeft meer dan een miljard van de wereldbevolking bloedarmoede. Dit betekent dat je een ijzertekort hebt en hier kunnen verschillende symptomen uit ontstaan. Bekend voorbeelden kunnen duizeligheid, vermoeidheid en zelfs flauwvallen zijn. Om een ijzertekort aan te vullen, kan het nodig zijn om ijzer tabletten te gebruiken. Maar welk ijzer supplement kan het beste voor jou werken? Dat ga ik in dit artikel met je delen.

Kort samengevat:

Als mijn beste ijzer heb ik gekozen voor de Vitals IJzer 25mg. Dit zijn ijzer capsules die je slechts 1 keer per dag hoeft in te nemen. Door de toevoeging van ijzerbisglycinaat wordt het ijzer effectief opgenomen in je lichaam.

Mijn beste IJzer 2024

Ik heb voor de Vitals IJzer 25mg gekozen als het beste ijzer product van dit moment. Dat heeft verschillende redenen. Als expert heb ik ontdekt dat de capsules zijn voorzien van ijzerbisglycinaat. Dit is een stof dat de opname van ijzer stimuleert en ook maagklachten kan voorkomen. Als expert weet ik dat ijzerproducten zwaar op de maag kunnen liggen, wat een oncomfortabel gevoel kan creëren.

De capsules hoef je slechts 1 keer per dag in te nemen. Ook daar ben ik zeer over te spreken. Dit betekent dat ik de inname minder snel vergeet en prima in mijn dagelijkse routine past. Doordat de capsules in een potje worden geleverd, kan ik de Vitals IJzer 25mg capsules makkelijk meenemen als ik op reis ga of buitenshuis ben. Bovendien ontvang je 20% korting op je aankoop met de kortingscodeGROEI.

Mijn beste IJzer keuzehulp

ProductAdviesprijsPrijs per dagToegevoegd ingrediëntVorm
1. Vitals€23,95€0,24Vitamine CCapsules
2. Vitakruid€19,90€ 0,22-066IJzerbisglycinaatCapsules
3. AOV€14,95€0,13IJzerbisglycinaatCapsules
4. Salus€25,99€0,05 per mlVitaminesVloeistof
5. Bonusan€49,99€1,67LactoferrineCapsules

1. Vitals IJzer 25mg

Als mijn beste ijzer heb ik gekozen voor het supplement van Vitals IJzer 25mg. Heb je last van duizeligheid of vermoeidheid? Een verminderende hoeveelheid ijzer kan deze symptomen teweegbrengen. Maar er zijn ook mensen die hier niets van merken. De ijzerpillen van Vitals worden beschreven als maagvriendelijk. Door de toevoeging van ijzerbisglycinaat wordt het ijzer beter en snelle opgenomen door de maag. Dit zou maagklachten dus kunnen voorkomen en dat is fijn.

Beste Ijzer Ervaringen + Review

De capsules van Vitals IJzer 25mg beschikken ook over een extra dosis vitamine C. Deze toevoeging zorgt ervoor dat het ijzer goed voor opgenomen door je lichaam. Dit pakt het ijzertekort effectief bij de kern aan. Dat is toch wat je wilt als je supplementen gaat gebruiken. De inname van de capsules is vrij simpel. Je hoeft slechts 1 keer per dag een tablet te nemen met water. Op deze manier kan het gemakkelijk binnen je routine passen.

Dankzij de toevoegingen en maagvriendelijkheid zijn de capsules van Vitals IJzer 25mg mijn favoriet. Ik merkte echter wel dat de capsules vrij fors zijn om door te slikken. Ik had veel water nodig om de capsule goed weg te krijgen. Wil je Vitals zelf uitproberen? Met mijn kortingscode GROEIkrijg je tijdelijk 20% korting op je aankoop.

Voordelen Vitals IJzer 25mg

✅ Maagvriendelijke capsules dankzij de toevoeging van ijzerbisglycinaat;

✅ Extra vitamine C voor een goede opname van het ijzer;

✅ Je hoeft de capsules slechts 1 keer per dag in te nemen;

✅ In de verpakking zitten 100 capsules;

✅ Beschikt over een TRAACS-kenmerk;

✅ Met de kortingscode ‘GROEI’ ontvang je tijdelijk 20% korting op je aankoop.

Nadelen Vitals IJzer 25mg

❌ Een hoge inname bij kinderen kan gevaarlijk zijn;

Vitals IJzer 25mg review

Over de capsules van Vitals kon ik helaas geen online reviews vinden. Maar als expert weet ik dat niet iedere gebruiker de tijd neemt om een ervaring achter te laten. Uit mijn ervaring heb ik ontdekt dat de capsules vriendelijk voor de maag zijn en extra vitamine C bevatten, zodat het ijzer goed wordt opgenomen door het lichaam.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

2. Vitakruid IJzer Bisglycinaat Complex

Als tweede supplement heb ik voor Vitakruid IJzer Bisglycinaat Complex gekozen. Een tekort aan ijzer kan ook de oorzaak zijn van de menstruatie. Vooral vrouwen die veel bloed verliezen tijdens deze periode kunnen last krijgen van bloedarmoede. Dan kan het verstandig zijn om het ijzertekort aan te vullen met een supplement. Dat kan met behulp van Vitakruid. Vitakruid is een eerlijk product doordat de capsules geen kunstmatig smaak- of kleurstoffen bevatten.

Beste Ijzer Ervaringen + Review

De capsules bevatten overigens ook geen extra suiker lactose, waardoor het supplement bij je voedingsdoelen kan aansluiten. Vitakruid IJzer Bisglycinaat Complex is voorzien van bisglycinaat en dit is een opneembare vorm van ijzer. Dit zou je ijzertekort kunnen ondersteunen. Daarnaast kunnen de capsules helpen om vermoeidheid tegen te gaan, iets wat bij ijzertekort voor kan komen. Je moet er wel rekening mee houden dat ijzersupplementen geen maaltijdvervangers zijn en dat een gezonde levensstijl belangrijk is.

De aanbevolen dosering staat op 1 tot 3 capsules per dag en je kunt dit het beste innemen tijdens de maaltijden. Op deze manier kan het supplement het beste zijn werk doen. Ik heb de Vitakruid IJzer Bisglycinaat Complex enkele weken gebruikt en ik merkte toch al een klein verschil. Ik voel mij, in vergelijking tot een tijd geleden, minder vermoeid. Dat is voor mij persoonlijk al winst. Met de kortingscode GROEI ontvang je tijdelijk 20% korting op je aankoop.

Voordelen Vitakruid IJzer Bisglycinaat Complex

✅ De capsules bevatten geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen;

✅ De capsules bevatten ook geen extra suikertoevoegingen of lactose;

✅ Je hoeft de capsules slechts 1 tot 3 keer per dag in te nemen;

✅ Ondersteunt ijzertekort door bijvoorbeeld menstruatie;

✅ Er zitten 90 capsules in de verpakking;

✅ Je ontvangt 20% korting op je aankoop als je de kortingscode ‘GROEI’ gebruikt.

Nadelen Vitakruid IJzer Bisglycinaat Complex

❌ De resultaten van ijzersupplementen zijn nooit te garanderen;

Vitakruid IJzer Bisglycinaat Complex review

“De inname van de ijzertabletten ging prima voor mijn persoonlijk. De dokter heeft mij ook al eens ijzertabletten voorgeschreven en deze kreeg ik toch minder goed weg. Vitakruid werkt voor mij goed,” schrijft Hanneke over de Vitakruid IJzer Bisglycinaat Complex.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

3. AOV 570 IJzer Bisglycinaat 15mg

Als mijn nummer 3 heb ik voor de AOV 570 IJzer Bisglycinaat 15mg gekozen. Eet je vegetarisch of veganistisch? Ondersteunt ijzer ook bij deze eetpatronen goed? Dat kan inderdaad het geval zijn. Men haalt ijzer uit bijvoorbeeld dierlijke producten, zoals vlees. Maar als je vegetarisch of veganistisch bent, sla je deze producten over. Nu kun je ijzer halen uit plantaardige voedingsmiddelen, zoals peulvruchten en noten. Maar ook met een ijzersupplement kun je de benodigde hoeveelheid ijzer aanvullen.

Beste Ijzer Ervaringen + Review

Ik heb ontdekt dat de AOV 570 IJzer Bisglycinaat 15mg geen dierlijke producten bevat en daarmee schikt kan zijn voor vegetariërs en veganisten. De capsules bevatten overigens ook geen andere allergenen, waardoor de kans op een allergische reactie klein kan blijven. Bisglycinaat is niet voor niks toegevoegd. Vanuit mijn ervaring weet ik dat ijzersupplementen zwaar op de maag kunnen liggen. Hier had ik zelf vaak last van. Maar dankzij de toevoeging van bisglycinaat wordt er een beschermende laag om het ijzer gelegd, waardoor de kans op maagklachten kleiner kan worden.

Het is wel belangrijk om te weten dat ijzersupplementen geen maaltijdvervangers zijn en een gezond voedingspatroon belangrijk is om te hanteren. Het kan ook belangrijk zijn om van tevoren te overleggen met een arts bij andere medicijnen of een zwangerschap. Dankzij het gebruik van de AOV 570 IJzer Bisglycinaat 15mg kan ik mij beter concentreren en voel ik mij ook minder vermoeid. Met de kortingscode ‘GROEI’ ontvang je 20% korting op je aankoop.

Voordelen AOV 570 IJzer Bisglycinaat 15mg

✅ Bevat geen dierlijke producten, waardoor de capsules geschikt kunnen zijn voor vegetariërs en veganisten;

✅ Door de toevoeging van bisglycinaat kan de kans op maagklachten verminderd worden;

✅ De capsules kunnen vermoeidheid verminderen en de focus verbeteren;

✅ Er zitten 90 capsules in een verpakking;

✅ Je ontvangt 20% korting met de kortingscode ‘GROEI’ op je volgende aankoop.

Nadelen AOV 570 IJzer Bisglycinaat 15mg

❌ Als je moeite hebt met capsules slikken, kan dit ijzersupplement minder geschikt voor je zijn;

❌ Overleg eerst met een arts bij andere medicijnen of een zwangerschap;

AOV 570 IJzer Bisglycinaat 15mg review

“Het supplement bevat ook vitamine C en daardoor wordt het ijzer goed opgenomen. Daarnaast vond ik het product makkelijk in gebruik. Ik kan het zeker aanbevelen,” schrijft Johan over de AOV 570 IJzer Bisglycinaat 15mg.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

4. Salus Elixer Floradix 500ml

Op mijn nummer 4 staat de Salus Elixer Floradix 500ml en niet zonder reden. Niet iedereen is namelijk een held in capsules of pillen slikken. Vaak zijn ze groot of stroef. Als expert heb ik dit zelf ervaren. Daarom heb ik gekozen voor een vloeibaar supplement, zodat je als nog de benodigde hoeveelheid ijzer kan binnenkrijgen. Dankzij de samenstelling is het supplement vriendelijk voor de darmen, wat klachten kan voorkomen.

Beste Ijzer Ervaringen + Review

De Salus Elixer Floradix 500ml bevat ook geen dierlijke producten en is samengesteld op basis van kruiden en plantaardige producten. Daarmee is de Salus Elixer Floradix 500ml dus geschikt voor vegetariërs en veganisten. Overigens bevat het supplement ook geen kunstmatige smaak- of kleurstoffen, zodat je verzekerd bent van een eerlijk product.

Naast dat het lichaam ijzer binnenkrijgt dankzij het supplement, zijn er ook extra vitamines toegevoegd. Bijvoorbeeld vitamine C, vitamine B1 en vitamine B12. Deze vitamines kunnen je immuunsysteem gezond ondersteunen. Ik vond de vloeistof van de Salus Elixer Floradix 500ml niet te zoet of smaakloos. Voor mij is dit een goede manier om mijn lichaam van ijzer te voorzien. Met mijn kortingscode GROEIontvang je tijdelijk 20% korting op je aankoop.

Voordelen Salux Elixer Floradix 500ml

✅ Als je niet goed bent in pillen of capsules slikken, kan een ijzersupplement in de vorm van een vloeistof goed voor je werken;

✅ Bevat extra vitamines om je immuunsysteem te ondersteunen;

✅ Geschikt voor veganisten en vegetariërs doordat het supplement geen dierlijke producten bevat;

✅ De vloeistof bevat ook geen kunstmatige kleur- of geurstoffen;

✅ Met de kortingscode ‘GROEI’ ontvang je tijdelijk 20% korting op je aankoop.

Nadelen Salux Elixer Floradix 500ml

❌ Niet iedereen is enthousiast over de smaak van het supplement;

❌ Door de toevoeging van vitamine B6 dient het supplement op de juiste manier gedoseerd te worden voor kinderen, omdat dit anders gevaarlijk kan zijn;

Salux Elixer Floradix 500ml review

“Ik gebruik de vloeistof al langer en hij werkt voor mij goed. De smaak is aangenaam en vrij neutraal, waardoor de inname niet vervelend is voor mij. Ik raad je wel aan om extra vezels te eten, om dat ik heb gemerkt dat mijn darmen wat sneller verstopt raken door het gebruik van de Salux Elixer Floradix 500ml,” schrijft Sanne.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

5. Bonusan Lactoferrine 150mg

Het laatste ijzer product dat ik met je ga bespreken is de Bonusan Lactoferrine 150mg. Ook met dit supplement is het mogelijk om voldoende ijzer binnen te krijgen. Het supplement van Bonusan komt in de vorm van capsules en de verpakking bevat 60 capsules. Zo kun je enige tijd vooruit. Bonusan heeft echter een ijzerbindend eiwit toegevoegd en dat is Lactoferrine. Dit eiwit zorgt ervoor dat het lichaam wordt geholpen met de opname van het ijzer.

Beste Ijzer Ervaringen + Review

Vanuit mijn expertrol heb ik meer voordelen aan Bonusan Lactoferrine 150mg ontdekt. Zo maakt Bonus alleen gebruik van eerlijke en de hoogste kwaliteit grondstoffen. Dit zorgt ervoor dat het ijzer supplement eerlijk en kwalitatief goed is.

De Bonusan Lactoferrine 150mg hoef je slechts 1 keer per dag in te nemen. Het advies is om 2 capsules in te nemen tijdens de maaltijd, voor het beste effect. Ik vond de capsules wat groot ogen, maar door het gladde laagje kon ik deze wel makkelijk doorslikken. Bonusan ondersteunt voldoende ijzer aanmaak en zo zorg ik ervoor dat ik effectief aan mijn gezondheid kan werken.

Voordelen Bonusan Lactoferrine 150mg

✅ 60 capsules per verpakking

✅ Bevat Lactoferrine waardoor het extra ijzer goed wordt opgenomen in het lichaam;

✅ Ondersteunt ijzer aanmaak in het lichaam;

✅ De capsules zijn samengesteld van eerlijke en de hoogste kwaliteit grondstoffen;

✅ Slechts 1 keer per dag 2 capsules innemen, waardoor dit goed in je dagelijkse routine kan passen;

Nadelen Bonusan Lactoferrine 150mg

❌ Als je het niet fijn vindt om capsules te slikken, kan dit ijzer supplement wat minder geschikt voor je zijn;

Bonusan Lactoferrine 150mg review

“In mijn optiek heeft de Bonusan Lactoferrine 150mg een prima prijs- en kwaliteitsverhouding. Het ondersteunt ijzer aanmaak en ik krijg de capsules ook goed weggeslikt. Bovendien komt het product overeen met de beschrijving,” schrijft Daan over het ijzer supplement.


Bekijk meer productinformatie

Beste IJzer kopen checklist

Je lichaam heeft ijzer nodig om rode bloedcellen aan te kunnen maken. Maar als je ijzer tekort hebt, dan kun je vervelende symptomen ervaren. Bijvoorbeeld een laag hemoglobinegehalte, bleke huid, rusteloze benen, vermoeidheid of duizeligheid. IJzer draagt dus bij aan je gezondheid. Om de hoeveelheid ijzer aan te kunnen vullen, kan een supplement het verschil maken. Maar welk ijzer supplement kies je? Misschien helpt mijn checklist je verder.

Het soort ijzer

Je kunt verschillende ijzer supplementen kopen. Ieder supplement heeft een ander merk en een andere prijsklasse. Als eerste bepaal je welke vorm van ijzer je wilt gebruiken. Zo zijn er capsules en vloeibare vormen. Kies een vorm waar je je comfortabel bij voelt. Slik je liever geen pillen? Dan kun je beter voor ijzer kiezen in de vorm van een vloeistof. Maar als je veel reist of doorgaans weinig tijd hebt, dan kan ijzer in de vorm van capsules weer een uitkomst zijn. Niets is goed of fout.

Plantaardige voedingsmiddelen

Als je vegetarisch of veganistisch bent, dan vermijd je zoveel mogelijk dierlijke producten. Als je geen dierlijke producten nuttigt, dan is ijzerrijke voeding extra belangrijk. Dit vind je terug in plantaardige producten, zoals peulvruchten. Als je een ijzer supplement gaat kopen om de aanmaak van rode bloedcellen te stimuleren, is het wel verstandig om de samenstelling te bekijken. Bevat het ijzer supplement wel of geen dierlijke producten?

De prijs van het ijzer supplement

IJzer zorgt ervoor dat de aanmaak van rode bloedcellen gestimuleerd wordt. Een ijzer supplement kan daarbij helpen. Kies wel een supplement dat past binnen je budget. Wat heb je ervoor over? Zo kun je zoeken binnen je eigen prijsklasse en een miskoop ook voorkomen.

Beste Ijzer Ervaringen + Review

IJzer vergelijken; hoe doe ik dat? 

Ik ga in dit artikel verschillende ijzer supplementen vergelijken. Want als je een ijzertekort hebt, kun je verschillende klachten ervaren. Denk aan een bleke huid of aan vermoeidheidsklachten. In mijn vergelijking houd ik rekening met de kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en de aanwezigheid van dierlijke producten. Maar ik kijk ook naar de aanwezigheid van vitamine C en naar mogelijke kortingscodes. Zo hoop ik het beste ijzer supplement te vinden en kun je voldoende ijzer binnenkrijgen.

Meer mineralen en spoorelementen voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Minerealen en spoorelementen zijn er tegenwoordig in heel veel varianten. Denk bijvoorbeeld aan ijzer, koper, calcium, zink, kalium en borium. Persoonlijk ben ik groot fan van magnesium citraat en magnesium bisglycinaat. Ben je daar al bekent mee?

Ook jodium, selenium behoren tot de familie der mineralen en spoorelementen.

Wil je meer weten over al deze mineralen en spoorelementen? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Meest gestelde vragen over het beste IJzer

Zit je na dit artikel nog steeds met vragen over ijzer supplementen of over ijzer in het algemeen? Ik heb een aantal meest gestelde vragen voor je samengesteld en beschreven. Ik hoop dat hier je antwoord tussen staat. Lees de vragen door en misschien kom je nog achter een belangrijk feitje.

Wat is mijn beste ijzer tablet?

Als mijn beste ijzer tablet heb ik gekozen voor de tabletten van Vitals. De tabletten kunnen ondersteunen bij het verminderen van vermoeidheid en kan het ijzerniveau effectief aanvullen. Dit heeft een positieve invloed op de aanmaak van rode bloedcellen en het verminderen van klachten. Bovendien bevatten de ijzer tabletten extra vitamine C en dat kan weer een positief effect hebben op je algehele gezondheid. Bovendien ontvang je 20% korting op je aankoop met de kortingscode ‘GROEI’.

Hoe merk ik dat ik een tekort heb aan ijzer?

Zonder voldoende ijzer kan de aanmaak van rode bloedcellen stagneren. Een ijzer tekort kun je aan verschillende symptomen herleiden. Zo kun je bleek gaan zien, rusteloosheid ervaren, maar ook duizeligheid en zelfs flauwvallen kunnen symptomen zijn. Maar ook concentratieproblemen komen vaker voor.

Hoe kan ik de benodigde hoeveelheid ijzer binnenkrijgen?

IJzer is in de eerste plaats terug te vinden in verschillende voedingsproducten. Een bekend voorbeeld hiervan is vlees. Maar ook als je geen vlees eet, is het alsnog mogelijk om ijzer binnen te krijgen. Dit is terug te vinden in peulvruchten, groentes en noten. Daarnaast kun je je ijzer gehalte aanvullen door het gebruik van supplementen. Dit kan een positief effect hebben op de aanmaak van rode bloedcellen.

» Referenties

1. National Institutes of Health. (z.d.). Iron: Fact Sheet for Health Professionals. Opgehaald van https://ods.od.nih.gov/factsheets/Iron-HealthProfessional/

2. Fisher, A. E. O., & Naughton, D. P. (2004). Iron supplements: the quick fix with long-term consequences. Nutrition Journal, 3, Artikelnummer: 2. https://link.springer.com/article/10.1186/1475-2891-3-2

» Referenties

Conclusie mijn beste IJzer 2024

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Ijzer Ervaringen + Review

Laat een reactie achter