In dit artikel

Beste Hypnose Opleiding Review (2022) 3x Vergelijken!

Beste Hypnose Opleiding | Review (2023) | 3x Vergelijken!

In dit artikel

Hypnotherapie, wat is dat eigenlijk? Hypnosetherapie is een behandelmethode die een therapeut in staat stelt om verborgen herinneringen of traumatische ervaringen naar boven te halen bij de persoon die de hypnotherapie ondergaat. Door deze ingesleten patronen en negatieve gedachtes en reacties aan het licht te brengen, kunnen ze geheeld worden. Door een hypnotherapie opleiding te volgen, kun jij anderen helpen om een gelukkiger en fijner leven te leiden. Wil je weten wat de beste hypnotherapie opleiding van 2023 is? Lees dan snel verder! 

Beste hypnose opleiding 2023: Mijn selectie

 1. Beste Hypnose opleiding – Hypnose Instituut Nederland 
 2. Beste gratis Hypnose online masterclass – Hypnose Instituut Nederland 

Hypnotherapie opleidingen vergelijken; hoe doe ik dat? 

Zoals je weet zijn er veel verschillende hypnotherapie opleidingen. Hypnotherapie wordt namelijk steeds bekender en populairder. Daarom is het van belang om dit aanbod goed onder de loep te nemen en te ontdekken welke geaccrediteerde opleiding hypnotherapie de beste opleiding hypnotherapie van 2023 is. Om dit te kunnen bepalen, heb ik verschillende hypnotherapie opleidingen met elkaar vergeleken op basis van inhoud, kwaliteit, reviews en beoordelingen, prijs en eventuele bonussen.  

Verder hangt het natuurlijk ook af van persoonlijke factoren. Wil jij de hypnotherapie opleiding bijvoorbeeld graag op locatie volgen? Of doe je dit liever online, vanuit je eigen, vertrouwde omgeving? Welke hypnotherapie opleiding als beste uit de test is gekomen, dat ga ik je in dit artikel vertellen! 

1. Hypnose Instituut Nederland – Beste hypnose opleiding 

Als je kijkt naar de hypnose betekenis, dan gaat het vooral over een kunstmatig opgewekte trance waarin je erg vatbaar bent voor suggestie. Je begrijp vast wel dat je dit proces zorgvuldig en aandachtig moet doorlopen als hypnotherapeut. De behandelde persoon moet immers wel in veilige handen zijn bij je. Dat is precies de reden dat Hypnose Instituut Nederland zo’n uitgebreid lespakket aanbiedt. HIN Hypnose is dé praktische opleiding waarin je hypnose en NLP leert toe te passen op jezelf en anderen. De hypnose opleiding Edwin Selij leert je online alle technieken, systemen en stappen van hypnose. 

Beste Hypnose Opleiding Review (2022) 3x Vergelijken!

Edwin Selij wordt niet voor niets de hypnose koning genoemd van hypnose Nederland. Met zijn hypnotherapie opleiding Nederland helpt hij ontzettend veel mensen hun eigen leven te verbeteren en dat van anderen! 

Opleiding Hypno Principles 1.0 

Edwin Selij hypnose begint met de Hypno Principles 1.0 opleiding. Dankzij het Hypnotic Reality Reconstruction System (HRR) kun je alles waar je al jaren last van hebt gedag zwaaien en zal je je volle potentieel aanboren en ontdekken hoe je ook anderen kunt helpen om hetzelfde te doen! De opleiding duurt 15 dagen en je leert met een groep wat de kneepjes van het systeem zijn en hoe de verschillende hypnose technieken werken. Naast leren, moet je ook oefenen. Daarom is het mogelijk om deze opleiding vanaf je telefoon te volgen en op deze manier ook mensen te ontmoeten om op te oefenen. Jouw hypnose community is dichterbij dan je denkt! Word in een paar maanden tijd een super goede hypnotherapeut! 


Klik hier voor de beste deal

Hypno Playground 2.0 

Heb je de Principles opleiding succesvol afgerond? Dan wordt het tijd voor de Playground 2.0 opleiding! Je hebt de spelregels reeds geleerd. Nu wordt het tijd om het spel van hypnotherapie te spelen. Ontdek hoe je écht iedereen meekrijgt en je elke hypnose sessie tot een succes maakt. 

Hypnose therapie trauma ga je pas écht succesvol uitvoeren als je alles snapt. Je zet de geleerde tools in en manifesteert blijvende gedragsverandering. Bovendien ga je allerlei patronen doorbreken en word je steeds beter in wat je doet. Je leert in de Playground 2.0 opleiding zelfs hoe je mensen laat meedoen (écht laat meedoen) met een seminar of andere grote bijeenkomst.  

Hypnose 3.0 opleiding 

Tijd voor stap drie! Wanneer je de opleidingen 1.0 en 2.0 succesvol hebt afgerond en heb je een eigen hypnose praktijk? Dan kun je jezelf nog meer ontwikkelen in de Hypnose opleiding 3.0! Til je skills naar het volgende niveau, nu je extra zelfvertrouwen hebt ontwikkeld en de structuur geheel beheerst. Oefening baart kunst en de Hypnose 3.0 opleiding is daar een handig opstapje voor. Hiermee kun je uiteindelijke elke hypnose sessie tot een succes maken. 

In deze opleiding focus je op wat het werkelijke probleem is, waarom een sessie niet lukte, waar je op moet letten als iemand uitweidt over zijn of haar problemen, welke cliënt je op welke manier moet behandelen en wat nu precies voor het probleem zorgt. 

Lees ook mijn review over het Hypnose Instituut Nederland, als je er nog meer over te weten wilt komen! 

Voordelen Hypnose Instituut Nederland

Drie opleidingen om jezelf steeds verder te ontwikkelen; 
Je leert niet alleen over hypnose, maar ook over jezelf; 
Na afloop kun je mensen écht effectief helpen met hun problemen/trauma’s. 

Nadelen Hypnose Instituut Nederland

Redelijk prijzige opleidingen;
Je kunt de opleidingen alleen in volgorde (1.0, 2.0, 3.0) volgen.


Klik hier voor de beste deal

2. HIN – Beste gratis hypnose online masterclass  

Zie jij het wel zitten om met hypnose aan de slag te gaan, maar wil je het eerst even uitproberen? Volg dan de gratis online masterclass van het HIN! Of een carrière als hypnose therapeut echt iets voor jou is, kan ik je helaas niet vertellen. Maar door zo’n online hypnose workshop te volgen, ontdek je dit snel genoeg. Je leert hierbij alvast een deel van de wereld van hypnose, want hypnose therapie is heel breed. Toch is het vandaag de dag niet meer weg te denken. Steeds meer mensen scholen zich (om) tot hypnose therapeut en gaan succesvol aan de slag met hypnose therapie. Ben jij de volgende? 

Beste Hypnose Opleiding Review (2022) 3x Vergelijken!

In de gratis online masterclass leer je de grootste hypnose geheimen van Edwin Selij en ontdek je hoe je in 12 stappen je leven kunt veranderen. Volgens hem is de tijd waarin we nu leven de ideale tijd om jezelf persoonlijk te ontwikkelen en hypnose is daarvoor de meest snelle manier. 

Voordelen HIN

Gratis te volgen; 
Online te volgen; 
Je leert sneaky suggesties en hypnose geheimen om direct toe te passen; 
Wordt gegeven door hypnose koning Edwin Selij.

Nadelen HIN

Een online masterclass is vaak minder effectief dan een masterclass in real life. 


Klik hier voor de gratis Hypnose Mastery

Mijn beste hypnotherapie opleiding 

Voor mij is de beste hypnotherapie opleiding zonder twijfel die van het Hypnose Instituut Nederland. Naast de gratis online masterclass, kun je hier verschillende hypnose opleidingen volgen die jou zullen voorbereiden op een toekomst als hypnotherapeut. Deze cursus hypnotherapie is mij persoonlijk heel goed bevallen. Wil je jezelf verder ontwikkelen, dan kun je na het volgen van de cursus 1.0 ook de cursussen 2.0 en 3.0 volgen om het hypnose werk nog beter onder de knie te krijgen. Voor je het weet begeleid jij elke hypnose sessie met succes en ben je een uiterst geschikte hypnose therapeut. Hypnose Nederland kan vast niet wachten om jouw talent te omarmen!  


Klik hier voor de beste deal

De voordelen van hypnose 

Natuurlijk ben je benieuwd naar wat hypnose precies voor je kan doen. De belangrijkste voordelen van hypnose? Die heb ik voor je uitgelicht: 

✅ Je krijgt meer controle over ongewenst gedrag, doordat deze aan de oppervlakte komen en niet langer zoveel invloed hebben op je als voorheen; 

✅ Je ervaart minder pijn, stress en angst, want als het probleem of het trauma opgelost wordt, zullen de symptomen ook verdwijnen; 

✅ Je gedrag verandert, waardoor je ongezonde gewoontes kunt afleren, zoals roken of te veel alcohol drinken, maar ook slapeloosheid, bedplassen en allerlei angsten en fobieën kunnen opgelost worden; 

✅ Je hebt meer energie en levenslust, doordat je lichaam meer rust ervaart en in balans komt. 

Mensen voelen zich na een hypnose sessie over het algemeen direct beter, omdat het zoveel verlichting geeft. Ondanks dat vaak gedacht wordt dat je kunt afvallen door hypnose of afvallen onder hypnose, is dat nog niet geheel wetenschappelijk bewezen. 

Beste Hypnose Opleiding Review (2022) 3x Vergelijken!

De risico’s van hypnose 

Wist je dat er ook altijd risico’s verbonden zijn aan hypnotherapie? Daarom is het heel belangrijk dat je of voldoende kennis hebt voor zelfhypnose of dat je hypnose alleen uitvoert onder begeleiding van een hypnotherapeut. Een veilige omgeving is hierbij van belang. Heb je een ernstige, psychische ziekte? Dan wordt hypnotherapie afgeraden. Mogelijke risico’s/nadelen van hypnotherapie zijn de volgende: 

❌ Hoofdpijn; 

❌ Slaperigheid; 

❌ Duizeligheid; 

❌ Angst; 

❌ Verdriet; 

❌ Valse herinneringen. 

Vooral het laatste punt is heel belangrijk om te beseffen. Wanneer je hypnose inzet om gebeurtenissen van vroeger te herbeleven of om je bepaalde dingen te herinneren, kan dit leiden tot valse herinneringen of tot hele sterke emoties die herinneringen veranderen. 

Beste Hypnose Opleiding Review (2022) 3x Vergelijken!

Hypnotherapie opleiding ervaringen van anderen 

Ben jij benieuwd naar hypnose ervaringen van anderen over Hypnose Instituut Nederland? Lees dan hun hypnose review: 

Ron, fysiotherapeut, vertelt: “De hypnotherapie opleiding sloot precies aan bij mijn andere opleidingen die ik had gedaan in de fysiotherapie en acupunctuur. Tevens was de sfeer erg motiverend. Zodra je klaar bent met het volgen van de hypnotherapie opleiding, wil je er direct mee aan de slag”.

De hypnose ervaring van Astrid (faalangst expert) luidt als volgt: “Na het volgen van de hypnotherapie opleiding ben ik veel zelfverzekerder geworden. Ik kan je alvast verklappen: de hypnotherapie is iedere eurocent dubbel en dwars waard geweest”.

Ook Eline, hypnotherapeut, is enthousiast. Zij vertelt: “Het ongelofelijke is gebeurd na het volgen van de hypnotherapie opleiding. Ik ben voor mezelf begonnen! Waar ik eerder nog last had van onzekerheid, werd ik een zelfverzekerde vrouw na het volgen van de hypnotherapie opleiding”.

Beste Hypnose Opleiding Review (2022) 3x Vergelijken!

Meer voor jouw persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Focus je dan naast persoonlijke ontwikkeling ook op je gezondheid en verdiep je in geldzaken.

Lees bijvoorbeeld boeken over persoonlijke ontwikkeling of over spiritualiteit en volg de beste trainingen voor persoonlijke ontwikkeling. Mooie voorbeelden hiervan zijn de breathwork opleiding of het Antivirus van Tibor.

Persoonlijk ben ik heel erg van leren op mijn eigen tempo. Een online leeromgeving zoals 365 Academy, Brein TV, Unbreakable Academy, MindsetFlix, Mindvalley en Gaia sluiten hier perfect op aan. Als je meer de hoek van NLP op wilt gaan kijk dan eens bij de beste NLP opleidingen en zie wat NLP College voor jou kan betekenen.

Je kan ook Jeugdtrauma Online Training of leren loslaten met Jan Bommerez of kiezen voor Hypnose Instituut Nederland (HIN). HIN scoorde erg goed in ons overzicht over beste hypnose opleiding.

Als je het fijn vindt om deel te nemen aan ceremonies probeer dan eens een truffel ceremonie of zweethut ceremonie bij bijvoorbeeld Eagle Lodges. Je komt dan wat meer in de buurt bij retraites. Erg effectief is mijn ervaring!

Andere opties om je te laten inspireren is een abonnement op het Manifestatie Magazine, een cursus minimalisme, cursus geluk of blader door het Mentali interactief werkboek. En wil je echt next level gaan bezoek dan seminars zoals Maximum Potential, Buitengewoon Leiderschap of join de communties van Levensbazen of Motivated Minds.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je ontwikkeling en gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart aan de slag. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke keuze jij gaat maken!

Meest gestelde vragen over een hypnotherapie opleidingen 

Heb je nog vragen over hypnotherapie? Ik heb de meest gestelde vragen even verzameld en op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen, laat hem dan even achter in een reactie onder dit artikel. Ik doe mijn best om hem zo snel mogelijk alsnog te beantwoorden! We hebben laatst ook een onderzoek gedaan naar de beste afval shake en beste maaltijdvervanger.

Wat is hypnotherapie precies? 

Je hoort het wel eens in de wandelgangen “hypnotherapie wat is dat?”. Een goede vraag. Laten we beginnen bij de vraag: “wat is hypnose?”. Hypnose is een staat van bewustzijn waarbij je in trance wordt gebracht. Hierdoor ben je meer gefocust en geconcentreerd. Hypnose gebeurt vrijwel altijd onder begeleiding van een hypnotherapeut. Toch bestaat er ook zoiets als zelfhypnose, waarbij je jezelf onder hypnose brengt. 

Dus hoe werkt hypnose? Bij hypnose worden mentale beelden en verbale signalen gebruikt om iemand tot rust te brengen en in hypnose te krijgen. Wanneer je gehypnotiseerd bent, sta je meer open voor suggestieve gedachten en voor invloeden van buitenaf. Toch behoud je altijd je eigen wil en bewustzijn. Daardoor zal je niets tegen je zin in doen.  

Hypnotherapie wordt vaak gebruikt als hulpmiddel bij persoonlijke groei en persoonlijke ontwikkeling, net als een positieve mindset en een goede gezondheid. Je kunt op deze manier meer uit je leven halen en gelukkiger worden. Door hypnose kun je aan je innerlijke gezondheid werken en allerlei negatieve of belemmerende gedachten en emoties opruimen. (1)

Hoeveel hypnose sessies heb je nodig om resultaat te behalen? 

Afhankelijk van het type hypnose en de aard van je problemen of trauma’s, duurt de gemiddelde hypnotherapie zo’n 3 tot 15 sessies. Na elke vijf sessies kan er een evaluatiemoment ingepland worden om te bekijken hoe het tot dan toe gaat. De hypnotherapeut en de persoon die behandeld wordt bespreken samen wat er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Op basis daarvan wordt het aantal sessies geschat. Naarmate de sessies vorderen kunnen aanpassingen gedaan worden in het aantal sessies, indien nodig. 

Waarom een hypnotherapie opleiding volgen? 

Er zijn verschillende hypnose opleidingen. Hypnotherapie opleidingen of hypnotherapie cursus leert je de technieken van hypnose en stelt je in staat om andere mensen effectief en op een veilige manier onder hypnose te brengen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een hypnose cursus online te volgen. Het voordeel van zo’n online hypnose training is dat je hem gemakkelijk vanuit je eigen vertrouwde omgeving volgt. Toch werken hypnose opleidingen in een klaslokaal vaak beter, omdat je actiever meedoet. Tibor heeft erg veel aan de opleiding gehad en past het nu regelmatig toe in zijn coaching business.

Wil jij ook een hypnotherapie opleiding volgen en hypnose therapeut worden? Kies dan voor de beste opleidingen hypnotherapie voor jou. Dat wil zeggen: de opleiding hypnotherapie die het beste past bij jou. Het is namelijk de ideale manier om jezelf (verder) te ontwikkelen als therapeut, maar ook om anderen te helpen om van hun problemen of trauma’s af te komen.

Is hypnotherapie gevaarlijk?  

Natuurlijk beantwoord ik ook graag de vraag: ‘is hypnose gevaarlijk?’ Hypnose meditatie is niet per se gevaarlijk, maar het is wel belangrijk om te weten hoe je het moet doen. Er zijn verschillende hypnose boeken geschreven die hypnose technieken leren. Uit hypnotherapie ervaringen blijkt dat sommige mensen nadelige gevolgen opmerken na hypnose, zoals slaap hypnose.  

Of hypnotherapie gevaarlijk is, hangt af van het soort hypnose dat je ondergaat. Er bestaan allerlei soorten hypnose, zoals hypnose maagband oftewel maagband hypnose en slapen hypnose, waarbij hypnose afvallen mogelijk maakt. Welke hypnosetechniek aanslaat en wel of geen nadelige gevolgen opwekt, verschilt ook per persoon en per situatie. Wat voor jou goed werkt, kan voor een ander tot vervelende bijwerkingen leiden. Dat is vooraf helaas niet goed te zeggen. 

Is een hypnotherapie opleiding geschikt voor iedereen? 

Heb je een eigen hypnose praktijk en ben je van plan een extra hypnose cursus te volgen om je kennis bij te schaven? Goed plan! Wil je echter zelfhypnose leren en daarvoor een opleiding hypnose volgen, wees dan wel voorzichtig. Een cursus hypnose is een serieuze zaak. Dat is dan ook de reden dat veel hypnose cursussen liever in het echt, dan online aangeboden worden. In principe kan iedereen hypnose leren, maar weet dat het niet voor iedereen weggelegd is om hypnose te geven.  

Welke soorten hypnose zijn er zoal?

Er zijn allerlei soorten hypnose. De meest bekende is toch wel slaap meditatie hypnose, waarbij je in slaap wordt gebracht om meer te focussen op je innerlijke wereld. Een andere bekende vorm is angststoornis hypnose. Hierbij wordt gezocht naar waar een bepaalde angst vandaan komt en wordt bekeken hoe deze angst opgelost kan worden. Er bestaat ook zoiets als afvallen hypnose, waardoor je kunt afvallen zonder een dieet te volgen. Hierbij wordt soms een virtuele maagband gebruikt. 

Er bestaat ook hypnoidale trance, waarbij je slechts in een lichte trance terechtkomt. Je bent dan voor 90% bereikbaar. Dit soort hypnose wordt zelfs ondergaan zonder dat hier bewust aan gewerkt wordt of dat er een hypnotherapeut aan te pas komt. Zo komen mensen soms in hypnoidale trance tijdens het kijken van tv of het luisteren naar muziek. Dit is een bekende staat van bewustzijn die men over het algemeen zelf niet als hypnose beschouwt. Kijk ook eens naar de Higher Spirit Academy.

Bij medium trance ben je voor 70% bereikbaar. Een voorbeeld hiervan is gevoelloosheid voor pijn, vergelijkbaar met wanneer je een ingreep ondergaat bij een tandarts of chirurg. 

Ericksoniaanse hypnose heeft als basis overservatie en utilisatie. Ericksoniaanse hypnose wordt ook wel conversationele hypnotherapie genoemd.

Tot slot is er nog somnambulisme hypnose. Dit is een diepere vorm van trance, waarbij de behandelde persoon bepaalde suggesties zal aanvaarden om geen pijn meer te hoeven voelen. Het lijkt hier alsof iemand slaapt, maar hij of zij kan suggesties aanhoren en aanvaarden. 

Conclusie hypnose opleidingen 


Klik hier voor de gratis Hypnose Mastery

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Hypnose Opleiding | Review (2023) | 3x Vergelijken!

Laat een reactie achter