In dit artikel

Beste Goudbaar Kopen | Review

Beste Goudbaar Kopen | Review (2023) | 4x Test!

In dit artikel

Heb je interesse in goudbaar kopen? Dat kan ik goed begrijpen, want het kopen van goudbaren is populair onder vermogende spaarders. Als je gouden munten koopt of aan een andere vorm van beleggen in goud begint, vraagt dat voorbereiding. Wil je bijvoorbeeld digitaal of fysiek edelmetaal kopen? En welke officiële munthuizen zijn er? In dit artikel vertel ik je over de beste manieren van goud kopen. Ben je er klaar voor? Want we gaan beginnen!

Kort samengevat:

Het beste goudbaar kopen platform van 2023 is Goldrepublic. Hier is goudbaar kopen mogelijk op een Nederlands platform en je belegging is 100% verzekerd tegen diefstal en schade.

Goudbaar kopen vergelijken; hoe doen we dat?

Om manieren van fysiek goudbaren kopen te vergelijken, let ik op verschillende dingen. Zo kijk ik onder andere naar welk platform goudbaar kopen of goudstaven kopen het makkelijkst maakt. Ook let ik op de betrouwbaarheid van een bepaald platform en de ervaringen van andere mensen. Andere factoren die meespelen zijn de prijs om een belegging te doen op een platform en eventuele extra’s die je er als klant bij krijgt.

Beste Goudbaar kopen keuzehulp

ProductInvesteren vanafExtra informatie
1. Goldrepublic€50Fysiek goud (juridisch eigendom)
2. The Silver Mountain€500100% kopersbescherming
3. Goldrepublic sparen€50Koersrisico spreiding door DCA
4. Holland Gold€1BTW vrij beleggingsgoud

1. Goldrepublic – Goudbaren kopen

Wil je fysiek goudbaar kopen op een betrouwbaar platform waar fysiek goudbaren kopen mogelijk is? Goldrepublic is dan wat je zoekt. Dit platform, wat bovendien een Nederlandse aanbieder is, maakt goud baren kopen en opslaan heel gemakkelijk voor gebruikers. Zodra je een order plaatst, wordt het goud gecreëerd. Er wordt dus in eerste instantie een gloednieuwe, fysieke baar voor je gemaakt in de smelterijen. Deze wordt opgeslagen in een zwaarbeveiligde kluis of kan bij je thuisbezorgd worden in fysieke vorm. Vind je dat geen prettig idee, dan kun je zelf kiezen uit een kluislocatie in Nederland, Duitsland of Zwitserland. Je bent hierbij 100% verzekerd tegen diefstal en schade en je kunt op elk gewenst moment geld opnemen.

Beste Goudbaar Kopen | Review

Het kopen van goud en zilver bij Goldrepublic is voor vermogende spaarders een slimme manier om een belegging te doen. De intrinsieke waarde van goud (van goudbaren tot munten) is namelijk vrij stabiel en kan zelfs een financiële crisis overleven. Daarom vinden veel mensen dat hun geld hier veiliger is dan bij centrale banken. Wil je online goudbaar kopen, dan is dit platform betrouwbaar; je kunt er veilig onine goudbaar kopen en weer verhandelen. Het is in elk geval een stuk veiliger en stabieler dan spaargeld op de bank zetten.

Lijkt dit je wel wat? Maak dan een onlineaccount aan bij Goldrepublic. Je kunt dan bijvoorbeeld ook een Kruggerrand kopen. Blijkt een bepaald goudproduct toch niet helemaal bij je te passen, dan verkoop je hem eenvoudig terug aan Goldrepublic met een paar klikken op de muisknop. Let wel op dat je dit op een gunstig moment doet voor een scherpe prijs en dat je op de hoogte bent van eventuele verborgen kosten.

Voordelen Goldrepublic

✅ Goudbaar portefeuille online beheren;

✅ Goldrepublic is een online goud winkel waar je 24/7 goudbaren kopen kunt;

✅ Het werkt net zoals goudbaar kopen bij centrale banken: veilig en gemakkelijk;

✅ Op elk gewenst moment kun je een goud munt kopen en verkopen en je geld opnemen;

✅ Wil je 1 gram goudbaar kopen of veel meer? Bij Goldrepublic is het goud 100% juridisch eigendom zonder de ongemakken;

✅ Een gouden tientje kopen of goudbaar kopen is altijd volledig verzekerd;

✅ Je goud wordt fysiek bewaard in een zwaarbeveiligde kluis;

✅ Je kunt je goud ook thuis laten bezorgen.

Nadelen Goldrepublic

❌ Als de actuele goudprijs hoog ligt, heb je meer vermogen nodig om in te stappen;

❌ Besluit je je goud thuis te laten bezorgen, dan verzekert Goldrepublic niet tegen diefstal en/of schade.


Bekijk meer productinformatie

2. The Silver Mountain – Gouden baren

Bij The Silver Mountain kun je niet zomaar fysiek goudbaar kopen, maar de meest bekende munten. Wil je de Krugerrand kopen of andere populaire gouden munten kopen? Geen enkel probleem. Daarom is het vooral interessant voor wie investeren in bijzondere munten leuk vindt. Ook kun je hier goudbaar kopen van erkende producenten. The Silver Mountain is een Nederlands bedrijf dat in goud investeren en goud verhandelen gemakkelijk en veilig maakt voor een breed publiek. Alle baren die zij verhandelen komen van erkende producenten en smelterijen, die op de Good Delivery List van de London Bullion Market Association staan

Beste Goudbaar Kopen | Review

Beleggen in goud is hier interessant, omdat de gouden munten uit officiële munthuizen komen en nieuw aangeboden worden. Weleens gehoord van de 1 troy ounce munt of een Maple Leaf? Ook die is hier verkrijgbaar. Dus heb je interesse in goudbaren kopen en heb je geen zin om hiervoor naar een fysieke goud winkel te gaan? Dan is The Silver Mountain the place to be.

Bij The Silver Mountain kun je online fysiek gouden kopen op een veilige manier. Doe het inkopen van goud gewoon online. Laat het (verzekerd) opslaan of ga goud staven kopen en laat ze thuisbezorgen. De keuze is aan jou. Klanten geven The Silver Mountain in elk geval een 9,5 uit 10 als cijfer, dus het is een eerlijke partij om mee in zee te gaan. De minimale bestelwaarde voor goud of zilver op dit platform is €500.

Voordelen The Silver Mountain

✅ De gemiddelde The Silver Mountain review is heel positief: een cijfer 9,5 uit 10;

✅ Online fysiek goudbaar kopen op een veilige manier;

✅ Verschillende bekende, gouden munten kopen, zoals de Krugerrand kopen;

✅ Mogelijkheid om discreet en in een veilige omgeving je goud op te halen, maar je kunt het ook laten opslaan of thuis laten bezorgen;

✅ The Silver Mountain garandeert de scherpste prijs van Nederland;

✅ Goud is veelal direct uit voorraad leverbaar en heeft de Good Delivery status;

✅ Je krijgt 100% kopersbescherming bij je gekochte goud munten en goudbaren.

Nadelen The Silver Mountain

❌ Als de actuele goudprijs hoog ligt, heb je meer vermogen nodig om in te stappen;

❌ Koop je geen grote goudbaar, dan zijn de kosten relatief hoog ten opzichte van de goudprijs;

❌ De minimale bestelwaarde als je goud koopt is €500.


Bekijk meer productinformatie

3. Goldrepublic Sparen

Een andere tak van Goldrepublic is Goldrepublic Sparen. Je kunt namelijk ook fysiek goudbaren kopen en het opsparen voor de toekomst. Een goud munt kopen of goudbaren kopen is interessant, maar het is nog veel interessanter om je goudbaar opzij te zetten en het te sparen. Zo kun je je geld in echt goud stoppen en het ook tijdens een financiële crisis veilig houden. Al duizenden jaren blijkt dat de waarde van goud heel vast is en dat hierin investeren over het algemeen een veilige keuze is. Veilig online goudbaar kopen via een spaarplan is daarom helemaal interessant.

Beste Goudbaar Kopen | Review

Geld op de bank wordt door de inflatie steeds minder waard, maar goud blijft constant. Het verliest geen waarde en is daardoor een veel slimmer beleggingsproduct. Vind je goudbaar kopen bij de bank geen fijn idee? Een plek waar goudbaren kopen ook mogelijk is, is Goldrepublic Sparen. Je kunt al vanaf €50 per maand investeren in jouw persoonlijke spaarplan.

Ontdek bij Goldrepublic Sparen welke gouden munten kopen slim is. Ga je een goudstaaf kopen of goud baren kopen? Goud inkopen kan hier in elk geval veilig en voor de lange termijn. En wil je af en toe wat extra beleggen, dan kan dat naast je huidige spaarplan. Het is daardoor ook heel flexibel. Welk product of fysiek edelmetaal je ook koopt, bij Goldrepublic Sparen ben je er zelf daadwerkelijk de eigenaar van. Dat is wel zo fijn!

Voordelen Goldrepublic Sparen

✅ Goedkoop baar goud kopen en goud sparen vanaf €50 per maand;

✅ Automatisch maandelijks geld inleggen en goud sparen;

✅ Mogelijkheid om zelf goud bij te kopen naast je spaarplan;

✅ Terugkoopgarantie op goudbaren en ander fysiek edelmetaal in de kluis;

✅ Fysiek goudbaar kopen online en op elk gewenst moment je spaarplan verhogen, verlagen of stoppen;

✅ Goudbaar kopen en er daadwerkelijk eigenaar van zijn.

Nadelen Goldrepublic Sparen

❌ Alle goudbaren en andere goudproducten worden in Zwitserland opgeslagen in een onafhankelijke kluis, maar niet in Nederland. Dit idee kan je misschien minder prettig vinden;

❌ Als de actuele goudprijs hoog ligt, heb je in eerste instantie meer vermogen nodig om in te stappen.


Bekijk meer productinformatie

4. Holland Gold – Puur goud

Bij Holland Gold kun je goudbaar kopen en een belegging starten, gewoon op Nederlandse bodem. Hier kun je veilig online goudbaren kopen, wanneer jij maar wilt. Het werkt net als goudbaar kopen bij de bank: veilig, betrouwbaar en discreet. Maar dan heb je veel meer keuze in gouden munten en andere vormen van fysiek goud of online edelmetaal. Bovendien kun je hier goudbaren kopen van de hoogste kwaliteit en zuiverheid, afkomstig van leveranciers die erkend zijn door de London Bullion Market Association.

Beste Goudbaar Kopen | Review

Wil je goedkoop baar goud kopen? Bij Holland Gold kun je dit doen in diverse volumes. Alle goudbaren zijn in elk geval 99,99% puur goud en worden geseald verpakt. Het is bovendien een plek waar goudbaar kopen op verschillende manieren kan. Het bedrijf heeft een AFM vergunning en al 50.000+ tevreden klanten. Bovendien bezorgt het op een discrete en verzekerde manier bij jou thuis, als je dat wilt. Of je kunt je goud laten opslaan via Holland Gold Safe.

Vind je gouden munten aantrekkelijker dan goudbaren? Kijk op de website van Holland Gold om te zien welke gouden munten kopen mogelijk zijn. Het beleggingsgoud is hier BTW vrij, waardoor het voor investeerders aantrekkelijk is om hier aan de slag te gaan. Beginnen met je vermogen in goud omzetten, dat kan bij deze partij zonder minimaal startbedrag.

Voordelen Holland Gold

✅ Het beleggingsgoud is hier BTW vrij als je goud koopt;

✅ Bij Holland Gold kun je goudbaren kopen in verschillende vormen: van goudbaren tot een gouden munt kopen;

✅ Er is geen minimaal startbedrag nodig om je vermogen om te ruilen voor dit edelmetaal;

✅ Het is qua zuiverheid 99,99% puur goud, wat geseald verpakt wordt;

✅ Goud in verschillende gewichten: 1 gram goud, 100 gram of meer? De keuze is aan jou.

Nadelen Holland Gold

❌ Goud kan je hier niet altijd bestellen, omdat niet alles op voorraad is bij Holland Gold;

❌ Als de actuele goudprijs hoog ligt, heb je meer vermogen nodig om in te stappen.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste plek voor goudbaar kopen 2023

Ben je benieuwd naar wat ik de beste plek vind voor goudbaar kopen? Ik adviseer spaarders om hun spaargeld (mits voldoende) bij Goldrepublic onder te brengen. Dit is de beste goudbaar kopen plek in mijn ogen.

Beste Goudbaar Kopen | Review

Dat komt doordat dit platform inkopen goud (goud inkopen) en verkopen goud (goud verkopen) heel gemakkelijk maakt voor haar gebruikers. Bij Goldrepublic doe je dit namelijk gewoon online. Je kunt hier helemaal veilig een goud plaat kopen of goud staven kopen, het is maar net wat je voorkeur heeft! Je goudbaar portefeuille kun je gemakkelijk online beheren en je kunt 24/7 goud baren of andere goudproducten kopen. Je goudbaren zijn overigens 100% juridisch eigendom, zonder gedoe of ongemakken. En je kunt al starten vanaf €50. Dus persoonlijk zou Goldrepublic kiezen als je fysiek goud koopt. Ik ben benieuwd hoe dat met jou zit!


Bekijk meer productinformatie

Goudbaar kopen ervaringen en reviews

Ben je benieuwd naar de kopen van goud ervaringen van anderen? Waar doen zij het liefst goud inkopen en waarom? Ik verzamelde enkele goudbaar kopen reviews om je hier een beter beeld van te geven.

Goldrepublic review

De Goldrepublic reviews over gouden baren kopen en munten inkoop zijn kort, maar krachtig. Paul is van mening dat Goldrepublic de enige optie in Nederland is voor goud baren kopen. Cor zegt: “Goldrepublic is een top bedrijf voor inkoop edelmetalen.” En de review van Alexander luidt: Ik wilde een goud munt kopen, maar dan wel online goud bestellen. Goede service hier en de goudbaar is een goed product.” Ook Anja is tevreden over haar goud aankoop. “Ik wilde zilver inkopen, maar besloot toen toch tot een goudklomp kopen. Zoveel meer mogelijkheden in goud!”

Beste Goudbaar Kopen | Review

The Silver Mountain review

Een anonieme review over The Silver Mountain luidt als volgt: “Kopen van goud is hier heel interessant. Betrouwbaar bedrijf dat afspraken nakomt en goudbaar kopen makkelijk maakt. De communicatie over gouden munten kopen is ook duidelijk en er zijn concurrerende prijzen.”

Merel zegt: “Ik wilde een goudklompje kopen bij The Silver Mountain en dat was een goede keuze. Goudbaren kopen en bestellen is hier gemakkelijk, snelle service en de medewerkers zijn aardig. Ze beantwoorden mijn vragen over goudbaar kopen of puur baar goud kopen geduldig. Ik heb daarom een positieve indruk van goudbaren kopen bij dit platform. De goudstaaf prijs is ook prima hier. Beter dan goudbaren kopen Eindhoven bij een fysieke winkel. Daar is baar goud kopen vaak duurder.”

Goldrepublic Sparen ervaring

Goldrepublic Sparen is onderdeel van Goldrepublic (waar goudbaren kopen en verkopen mogelijk is). Ik kon geen specifieke goud sparen review vinden, maar goud inkopen en goudbaren sparen verloopt via hetzelfde bedrijf en met dezelfde service.

Wil je een goudstaaf kopen om deze vervolgens opzij te zetten voor de toekomst, dan is Goldrepublic Sparen daar een hele goede partij voor. “Goed, betrouwbaar en overzichtelijk bedrijf”, zegt Jan. En Eva vertelt dat zij al een tijd klant is en de communicatie heel goed vindt. “Ook de app is overzichtelijk en maakt het maken van orders simpel.”

Holland Gold review

Stefan vindt Holland Gold een ‘zeer aangenaam bedrijf’. “Ik bestel er met regelmaat een klompje goud en het verloopt altijd perfect. Ook als ze aangeven dat de levertijd van goud Nederland wat langer duurt, wordt het alsnog bijzonder snel geleverd. En de HollandGold goudprijs is top.”

Beste Goudbaar Kopen | Review

Goudbaar kopen checklist

Ga je goudbaren kopen of een andere vorm van beleggen in goud kiezen? Let dan op een aantal factoren die een rol spelen bij gouden munten kopen en goudbaar kopen. Zo is goudbaar kopen online niet overal even veilig of betrouwbaar. Waar baar goud kopen wel veilig en met een gerust hart mogelijk is, is bij de platforms die ik in dit artikel noem. 

1. Wat zijn je wensen omtrent fysiek goudbaar kopen?

Bedenk voor jezelf hoe je goudbaren kopen of een goudstaaf kopen wilt aanpakken. Wil je eenmalig goudbaar kopen bij de bank, regelmatig goud inkopen of vooral goedkoop goudbaar kopen?

Beste Goudbaar Kopen | Review

2. Welke gouden munten kopen is echt verstandig?

En welke gouden munten kopen is verstandig? Het is belangrijk om je hier goed in te verdiepen. Ondanks dat edelmetalen veel worden gekocht en verkocht, heeft niet elk platform dezelfde werkwijze. Kies vooral een plek die goed bij jou past. Gouden munten zijn op veel platforms verkrijgbaar, maar het gaat erom dat je de munten leert kiezen die echt interessant zijn. Let ook op keurmerken zoals de Good Delivery Status en op de kleine lettertjes in de voorwaarden.

3. Zorg voor voldoende vermogen

Ook is gouden munten kopen of goudbaren kopen beleggen niet voor iedereen weggelegd. Een kilo goudbaar kopen klinkt misschien aantrekkelijk, maar heb je er wel het kapitaal voor? Of koop je liever sieraden voor lagere prijzen? En durf je het wel aan om goud baren te kopen of zelfs maandelijks baar goud kopen?

4. Hoe wil je je gouden munten of baren opslaan?

Denk ook na over de opslag van je goudbaren. Bewaar je je goudbaar in huis of wil je anoniem goudbaar kopen en gouddraad kopen en het laten opslaan in een zwaarbeveiligde kluis? Gouden baren kopen en andere goudproducten kopen doe je niet zomaar, net zoals crypto kopen of aan Dollar Cost Averaging doen. Denk er daarom goed over na. Dat geldt overigens ook voor zilver kopen of andere manieren van online geld verdienen. Toch kom je met een goed platform voor koud kopen (of een betrouwbare crypto exchange voor handelen in crypto) heel ver.

Meer over geldzaken voor jouw financiële gezondheid!

Heb je interesse in geldzaken en wil je alles weten over investeren, cashflow en online geld verdienen? Verdiep je dan eens in de wereld van aandelen, crypto, edelmetalen en vastgoed.

We hebben voor jou de beste vastgoed cursussen en beste crypto cursussen getest en vergeleken. Lees onze vergelijkende reviews en kies voor de cursus die het beste bij jou past als je wilt beginnen met beleggen.

Voor wat betreft de beste cursus beleggen heb ik onderscheid gemaakt in aandelen cursussen en daytraden cursussen. We hebben ook nog uitgebreide reviews geschreven over onze ervaringen met Nesami, Trading Navigator, FXminds, Happy Investors en de Beleggers Academy. Super interessant om te lezen en met mooie kortingen!

Persoonlijk maak ik al jaren gebruik van de ‘dollar cost averaging‘ strategie waarmee ik maandelijks automatisch investeer in crypto, ETF’s en edelmetalen. Ik koop voornamelijk goud en zilver als edelmetalen waar platinum ook nog een optie kan zijn. Goudbaar, goud munten of goudstaaf is ook leuk om te lezen. Heb je meer interesse in het handelen in aandelen dan is het Beurs Magazine interessant om te lezen. Al met al voldoende informatie om te werken aan jouw financiële gezondheid.

Beste Goudbaar Kopen | Review

Meest gestelde vragen over goudbaar kopen

Heb je nog vragen over goudbaar kopen of beleggen in goud? Dat kan ik mij voorstellen, goud is immers een interessant onderwerp waar veel over te vertellen is. Daardoor kun je ook veel vragen hebben. Hieronder vind je de meest gestelde vragen én antwoorden op een rij.

Wat is de beste goudbaar om te kopen?

Het beste goudbaar kopen, dat doe je bij Goldrepublic. Het is een platform om goudbaren of munten te kopen bij erkende producenten. Bovendien is het een Nederlands platform met een groot assortiment aan munten en goudbaren waar je dit edelmetaal in zuiverheid kunt aanschaffen. Nadat de munten geslagen worden, kun je ze laten opslaan in een kluis of je kunt ze bij je thuis laten bezorgen. En starten kan hier al vanaf €50. Daardoor is dit platform toegankelijk voor een breed publiek.

Waar kan je veilig goudbaar kopen?

Zie jij goudbaar kopen wel zitten? Dan wil je natuurlijk wel veilig een kilo goudbaren kopen of gouddraad kopen. Je kunt dit doen bij een fysieke winkel voor goudbaar kopen Rotterdam, goudbaren kopen Enschede, baar goud kopen Den Haag of andere winkel voor goudbaren kopen Nederland. Maar ik raad je aan om een van de partijen in dit artikel te kiezen als je edelmetalen kopen wilt. Zo kun je veilig en betrouwbaar maandelijks goudbaren kopen, net zoals beleggen in goud ING. Lees gerust de voor- en nadelen van alle partijen voor goudbaar kopen beleggen door. Dan ontdek je welke bij jou past.

Hoeveel goudbaar mag je maximaal kopen? 

Ga je goudbaar kopen, weet dan dat er een limiet zit op je goud aankoop. Fysiek goud bestellen kan anoniem of geregistreerd. Anoniem goudbaar kopen kan volgens de Nederlandse wet tot €9.900 per transactie per maand. Je kunt dus niet onbeperkt aan de slag gaan met de inkoop edelmetalen. Jouw gouden munten inkoop, zoals een goudklomp kopen heeft dus wel grenzen. Dit geldt ook voor zilver inkopen. Verdiep je daar van tevoren even in, zodat je weet waar je aan toe bent bij goudbaren kopen en zilver kopen.

Is goudbaren kopen verstandig?

Is goudbaren kopen verstandig? Dat is een goede vraag. Het antwoord is ja, omdat beleggen in goud (gouden munten kopen, goudbaar kopen, goud bestellen en een goudklomp kopen) niet onderhevig is aan de inflatie. Munten inkoop en inkoop edelmetalen is waardevast. Dat betekent dat je door de jaren heen beter een goud aankoop (of zilver inkopen) kunt doen dan de aankoop van een ander beleggingsproduct. Ga je goudbaren kopen of ander goud bestellen, dan is je geld een stuk veiliger. Natuurlijk blijft beleggen altijd een risico, maar je loopt hiermee minder risico dan in andere gevallen. Zelf vergelijk ik goud een beetje met vastgoed.

Blijft de waarde van goud constant?

Of de waarde van goud constant blijft, is een vraag die veel mensen stellen als zij zich verdiepen in goudbaar kopen. Ondanks dat de goud en zilver prijs wel fluctueert, is goudstaven kopen of een baar goud kopen redelijk veilig. De waarde van de edelmetalen zilver en goud (zoals Umicore goud of baar goud) is namelijk constant. Van geld kan continu meer bijgedrukt worden (en dat gebeurt massaal door overheden en banken). Maar van goud en zilver kan niet zomaar meer gemaakt worden als er meer vraag naar is.

Hoeveel is een troy ounce en hoe verhoudt dit zich tot grammen?

Een troy ounce is een eenheid van massa die voornamelijk wordt gebruikt om de massa en dus de prijs van edelmetalen zoals goud en zilver te meten. Een troy ounce is gelijk aan ongeveer 31,1035 gram. Deze maatstaf wordt internationaal erkend en is cruciaal voor iedereen die in goudhandel geïnteresseerd is, en wordt vaak gebruikt bij de aankoop van munten en baren, zoals de bekende Maple Leaf en American Eagle munten.

Wat is het verschil tussen LBMA geaccrediteerd goud en niet-LBMA geaccrediteerd goud?

LBMA geaccrediteerd goud is goud dat is gecertificeerd door de London Bullion Market Association, een internationale organisatie die de kwaliteit en zuiverheid van goud controleert en waarborgt. Het kopen van LBMA geaccrediteerd goud, zoals een ton goud van erkende producenten, geeft zekerheid over de authenticiteit en zuiverheid van het goud. Niet-LBMA geaccrediteerd goud heeft niet deze certificering, en daarom kan de zuiverheid en kwaliteit van het goud minder zeker zijn. Het is raadzaam om goud te kopen dat LBMA geaccrediteerd is om de risico’s te minimaliseren.

Welke gouden sieraden zijn een goede investering?

Gouden sieraden kunnen een interessante investering zijn. Bij het kiezen van sieraden als investering, is het verstandig om te letten op sieraden die zijn gemaakt van hoge kwaliteit goud, bijvoorbeeld 18 of 24 karaat, en bij voorkeur afkomstig van erkende producenten. Ook sieraden die zijn geslagen in beperkte oplages kunnen in waarde stijgen. Het is belangrijk om de staat van sieraden goed te bewaren, omdat beschadigingen de waarde kunnen verminderen.

Kunnen aandelen in goudmijnbedrijven een alternatief zijn voor het kopen van fysiek goud?

Ja, aandelen in goudmijnbedrijven kunnen een alternatief bieden voor het kopen van fysiek goud zoals gouden munten of baren. Investeerders kunnen via aandelen profiteren van de waardestijging van goud en ontvangen mogelijk dividenden. Echter, het investeren in aandelen brengt ook risico’s met zich mee, zoals het risico verbonden aan het specifieke bedrijf en marktrisico’s. Het kiezen van aandelen kan complex zijn en vereist kennis van de markt en het bedrijf in kwestie, terwijl het kopen van fysiek goud zoals een Maple Leaf of 100 gram baar, vaak als een meer directe en tastbare investering wordt gezien.

Hoe kan men de authenticiteit van goud controleren bij het kopen van een baar of munt?

Het controleren van de authenticiteit van goud is cruciaal bij de aankoop van gouden munten of baren. Ten eerste is het verstandig om te kopen bij betrouwbare dealers en producenten die LBMA geaccrediteerd zijn. Deze dealers bieden vaak certificaten van echtheid aan. Ten tweede kunnen gewicht en afmetingen worden gecontroleerd; een verschil in gewicht (bijvoorbeeld 1 gram, 1 troy ounce, of 100 gram) of afmetingen kan duiden op onechtheid. Ten derde kan de zuiverheid van goud, uitgedrukt in karaat, worden getest met specifieke testkits of door een professional. Het nemen van deze stappen kan helpen om een veilige aankoop te garanderen en de risico’s van het kopen van vals of inferieur goud te verminderen.

Welke voordelen zijn er aan het kopen van LBMA gecertificeerde baren?

Het kopen van LBMA gecertificeerde baren biedt verschillende voordelen voor investeerders. Ten eerste waarborgt de London Bullion Market Association (LBMA) de kwaliteit en zuiverheid van het goud in deze baren. Dit betekent dat je investeert in puur goud dat wereldwijd erkend is voor zijn authenticiteit. Daarnaast wordt elk LBMA gecertificeerd goudbaar geleverd met een certificaat van echtheid meegeleverd, wat de transparantie en betrouwbaarheid van je investering versterkt. Door te kiezen voor LBMA gecertificeerde baren ben je ook verzekerd dat deze baren voldoen aan strenge eisen en normen van de bullion market association LBMA. Ten slotte zijn deze gecertificeerde goudbaren makkelijk verhandelbaar in de wereldwijde goudmarkt.

Waarom zijn goudbaren van Umicore een populaire keuze?

Goudbaren van Umicore zijn een populaire keuze onder investeerders en verzamelaars. Umicore is een gerenommeerd bedrijf in de edelmetaalindustrie en hun goudbaren worden wereldwijd erkend voor hun kwaliteit en zuiverheid. Deze baren zijn vaak LBMA gecertificeerd, wat betekent dat ze voldoen aan de hoge normen van de London Bullion Market Association. Bovendien zijn goudbaren van Umicore verkrijgbaar in verschillende gewichten, van de kleinste goudbaren tot grotere eenheden. Dit maakt het voor investeerders mogelijk om goud aan te schaffen in hoeveelheden die passen bij hun budget en investeringsdoelen. Elk goudbaar van Umicore wordt nieuw gegoten en komt met het bijbehorende certificaat van echtheid meegeleverd.

Hoe worden goudbaren getaxeerd en zijn ze vrijgesteld van btw?

Bij het taxeren van goudbaren wordt gekeken naar verschillende factoren. De huidige marktprijs van goud, uitgedrukt per troy ounce, is een belangrijke maatstaf. Andere overwegingen zijn de zuiverheid van het goud, het gewicht van de baar en eventuele certificeringen zoals die van de LBMA. Wat betreft btw, zijn bepaalde types goudbaren, vaak onder de noemer beleggingsgoud, vrijgesteld van btw in vele landen. Dit maakt het aanschaffen van dergelijke goudbaren fiscaal aantrekkelijk voor investeerders.

Waarom zijn online goudbaren kopen steeds populairder?

Online goudbaren kopen is steeds populairder geworden vanwege het gemak en de toegankelijkheid. Via online platforms kunnen investeerders een breed assortiment aan goudbaren aanschaffen, van verschillende gewichten en producenten. Bovendien is het mogelijk om real-time prijzen te vergelijken en te kiezen voor de beste deal. Veel online platforms bieden ook informatie en educatieve bronnen om investeerders te helpen bij hun besluitvorming. Bovendien is het kopen van online goudbaren vaak veilig, met vertrouwde betaalmethoden en beveiligde leveringsopties.

Wat zijn de verschillende gewichten waarin goudbaren verkrijgbaar zijn?

Goudbaren zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten, van klein tot groot. Enkele van de meest voorkomende gewichten zijn 1 gram, 5 gram, 10 gram, 20 gram, 50 gram, 100 gram, 250 gram, 500 gram, en 1 kilogram. Daarnaast zijn er ook grotere baren beschikbaar voor grootschalige investeerders, zoals 5 kilogram of 12,5 kilogram, het standaard gewicht van een “Good Delivery” goudbaar. Het kiezen van het juiste gewicht hangt af van het budget, de investeringsdoelen en de voorkeur van de investeerder.

» Referenties


1. Hayes, A. (2023, August 10). Has Gold Been a Good Investment Over the Long Term? Investopedia. Reviewed by J. R. Brown. Fact checked by K. MuniChiello.
https://www.investopedia.com/ask/answers/020915/has-gold-been-good-investment-over-long-term.asp

2. Gold.org. (2023, August 8). Gold Market Commentary: An unseasonal August may lie ahead.
https://www.gold.org/goldhub/research/gold-market-commentary-july-2023

» Referenties

Conclusie beste Goudbaar kopen 2023

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (Ervaringsdeskundige)

Martijn Meeuwis (1988), ervaringsdeskundige en oprichter van Jouwpersoonlijkegroei.nl, is partner van Anouk en trotse vader van Tess en Luka. Zijn passie ligt bij voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. Ontdek zijn top 50 praktische tips voor persoonlijke groei in zijn gratis E-book. Volg Martijn ook op LinkedIn, Facebook en Instagram. Voor opmerkingen of vragen, mail martijn@jouwpersoonlijkegroei.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Martijn Meeuwis
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Goudbaar Kopen | Review (2023) | 4x Test!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips