In dit artikel

Beste Goji Bessen | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Goji bessen zijn kleine, oranje-rode vruchten die groeien aan de Goji struik, ook wel de wolfberry struik genoemd. De struik komt oorspronkelijk uit China en Tibet en de vruchten zijn al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de Chinese geneeskunde en voeding. Gedroogde Gojibessen zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten en worden gezien als een superfood vanwege hun hoge voedingswaarde. Ze zijn ook populair als supplement in poedervorm, drankjes, capsules en andere producten.

Waar worden goji bessen voor gebruikt?

Goji bessen worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Ze worden vaak gegeten als een gezonde snack of toegevoegd aan smoothies, yoghurt en andere gerechten. Ze worden ook gebruikt als supplement om het immuunsysteem te versterken en om de gezondheid van de ogen te ondersteunen. Sommige mensen gebruiken goji bessen ook om gewicht te verliezen, omdat ze een laag caloriegehalte hebben en omdat ze worden gezien als een goede bron van vezels. Goji bessen worden ook gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om een aantal gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder hoofdpijn, koorts en oogproblemen.

Feiten over goji bessen:

 • Goji bessen bevatten een hoog gehalte aan vitamine C, wat ongeveer vier keer zo hoog is als dat van sinaasappels.
 • Een portie goji bessen bevatten ook vitamine A, wat goed is voor de ogen en het immuunsysteem.
 • Gedroogde goji bessen bevatten meer ijzer dan spinazie en meer eiwitten dan rijst.
 • Goji bessen bevatten ook verschillende antioxidanten, waaronder zeaxanthine en beta-sitosterol, die kunnen helpen om schade aan de cellen te voorkomen en het risico op chronische ziekten te verminderen.
 • Goji bessen dragen meer ingrediënten dan bijvoorbeeld blauwe bessen.

Gezondheidsvoordelen van een portie goji bessen:

 • Versterkt het immuunsysteem: Goji bessen bevatten vitamines en mineralen die het immuunsysteem kunnen versterken en helpen om ziektes te bestrijden.
 • Verlaagt de bloeddruk: Sommige studies hebben aangetoond dat het eten van goji bessen de bloeddruk kan verlagen.
 • Verbetert de bloedcirculatie: Goji bessen bevatten verschillende stoffen die de bloedcirculatie kunnen verbeteren, wat goed is voor de hartgezondheid.
 • Ondersteunt de ooggezondheid: Gedroogde goji bessen bevatten zeaxanthine, een stof die de ooggezondheid kan ondersteunen en het risico op leeftijdsgebonden oogaandoeningen kan verminderen.
 • De goji bes geeft een verzadigd gevoel en de gedroogde besjes hebben positieve effecten op een gezonde huid.

Mogelijke bijwerkingen van gedroogde goji bessen:

 • Allergische reacties: Goji bessen kunnen allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen, zoals huiduitslag, niezen en moeilijk ademhalen.
 • Interacties met medicijnen: Goji bessen kunnen interacties hebben met bepaalde medicijnen, zoals bloedverdunners en medicijnen voor diabetes. Het is daarom belangrijk om te overleggen met een arts voordat u goji bessen gaat gebruiken als supplement.

Meer superfoods voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice. Ken je bijvoorbeeld de voordelen van Immunity Support van Jesse van der Velde?

Persoonlijk ben ik fan van sea moss, tarwegras, chlorella en kombucha. Daarnaast hebben acai, goji bessen, hennepzaad, chiazaad en ginseng ook een bewezen positief effect op je gezondheid.

Door de jaren heen hebben gember thee, gembershots, kurkuma, maca, lion’s mane en reishi ook veel meer bekendheid verkregen. Je vind op onze website ook superfoods recepten voor superfoods smoothies waarin je jouw superfoods greens en superfood zaden en superfood poeder kan mengen tot een gezonde mix.

De meeste superfoods zijn verkrijgbaar als superfoods sappen, superfoods capsules en superfoods tabletten en vind je terug op onze website of zijn verkrijgbaar via SuperFoodies, Superfood Store en Superfoodsonline.

Wil je meer weten over al deze superfoods? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

5 meest gestelde vragen over goji bessen

Wat zijn goji bessen?

Goji bessen zijn een soort vrucht die afkomstig is van de plant Lycium barbarum. Ze worden gekweekt in delen van Azië en zijn rijk aan voedingsstoffen.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van goji bessen?

Goji bessen bevatten veel antioxidanten, wat kan helpen om vrije radicalen te bestrijden en het risico op bepaalde ziekten te verminderen. Ze bevatten ook veel vitamine C en andere voedingsstoffen die goed zijn voor de gezondheid.

Hoe kan ik goji bessen eten?

Goji bessen kunnen worden gegeten zoals ze zijn, of ze kunnen worden toegevoegd aan gerechten zoals yoghurt, muesli, smoothies of gebak. Ze kunnen ook worden gedroogd en in poedervorm worden gegeten.

Waar kan ik goji bessen kopen?

Goji bessen kunnen worden gekocht bij sommige supermarkten en health food winkels, of online.

Zijn goji bessen veilig om te eten?

Over het algemeen zijn goji bessen veilig om te eten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het altijd het beste is om een gevarieerde en evenwichtige voeding te hebben en niet te veel van één soort voedsel te eten. Als u overweegt goji bessen te gebruiken als aanvulling op uw voeding, is het raadzaam om uw arts te raadplegen voordat u dit doet.

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Goji Bessen | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips

50 praktische groei tips

Gratis E-book: ‘De volgende stap in jouw persoonlijke groei’

ebook 50 praktische groei tips