In dit artikel

Beste-Goede Nachtrust Supplement Review-7x-Test

Beste Goede Nachtrust Supplement | Review (2023) | 7x Test!

In dit artikel

Heb jij last van slaapproblemen die je nachtrust meer dan eens belemmeren? Word jij vaak moe wakker en heb je het gevoel dat je haast niet geslapen hebt? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina laat ik je namelijk zien wat de beste goede nachtrust supplementen van dit moment zijn en hoe deze natuurlijke slaapmiddelen of slaap supplement jou gaan helpen om je nachtrust terug te vinden. Want lekker slapen, dat wil natuurlijk iedereen! 

En dan niet door het gebruik van chemische middelen als goede nachtrust supplementen, zoals verslavende slaapmedicatie. Maar gewoon dankzij slaapmiddelen of goede nachtrust supplement zonder vervelende bijwerkingen, zodat je zo dicht mogelijk bij de natuur blijft en je lichaam alleen het beste geeft. 

Beste goede nachtrust supplement 2023: Mijn selectie

  1. Beste Goede Nachtrust Supplementen- Natuurlijk presteren 
  2. Beste Melatonine Spray – Mindscopic
  3. Beste Goede Nachtrust en Stemming Supplement – Natuurlijk presteren
  4. Beste Goede Nachtrust Supplement combi deal – Consiouz Good Night Caps + Dreamcaps
  5. Beste Goede Nachtrust Supplement Gaba –  Natuurlijk presteren

Goede nachtrust supplementen vergelijken; hoe doe ik dat? 

Mensen ervaren tegenwoordig steeds meer stress. Dat is dan ook een van de redenen dat steeds meer mensen slaapproblemen hebben. Piekeren en stress leiden tot rusteloosheid. Op het moment dat je naar bed wilt gaan, draaien je hersenen nog op volle toeren en kun je de diepe slaap maar moeilijk vatten. Gelukkig zijn er allerlei goede nachtrust supplementen ontwikkeld die je helpen om wel rust te krijgen. Maar welk goede nachtrust supplement werkt het beste? Wat is een goed goede nachtrust supplement zonder recept? Bestaan er ook niet verslavende goede nachtrust supplementen? En hoe weet je welk goede nachtrust supplement je moet kiezen? Dat zijn al genoeg interessante vragen om een antwoord op te zoeken. En dat heb ik voor je gedaan!  

Ik heb een aantal goede goede nachtrust supplementen met elkaar vergeleken. Hierbij heb ik gewone goede nachtrust supplementen vergeleken. Ben je op zoek naar een middel om te slapen? Zoek dan niet verder. Ik heb een goede nachtrust supplementen vergelijkingstest gedaan op basis van kwaliteit, ingrediënten, verpakking, reviews en beoordelingen, prijs en verzendkosten. Er zijn veel verschillende soorten slaapmedicatie, maar alleen de beste slaappillen heb ik hieronder uitgelicht. Lees maar mee!  

1. Natuurlijk Presteren – Best geteste goede nachtrust supplement algemeen, nachtrust en stemming 

Nachtrust en stemming is het het goede nachtrust supplement van het merk Natuurlijk Presteren. Het zijn 12 natuurlijke ingrediënten in één capsule, die de nachtrust ondersteunen, helpen te ontspannen en die het lichaam de voedingsstoffen geeft die het nodig heeft voor een goede nachtrust. Het bestaat uit griffonia, valeriaan, L-theatine, vitamine B1, B3, B6, B12, zink, magnesium en natuurlijk slaaphormoon. 

Beste-Goede Nachtrust Supplement Review-7x-Test

Deze goede nachtrust supplementen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ondersteunen lichaamseigen processen. Daarmee is het het best geteste goede nachtrust supplement uit deze test! 

Bovendien zijn de goede nachtrust supplementen capsules goed te combineren met andere supplementen. Heb je moeite met slikken, dan kun je de goede nachtrust supplementen capsules openmaken en bijvoorbeeld in een glas water leeggieten.  

Neem 45 minuten voor het slapen gaan 1 tot 2 goede nachtrust supplementen capsules in met water. Een pakket van 45 capsules kost €19,95. Hoe meer je bestelt, des te voordeliger dit in verhouding is. 

Voordelen Natuurlijk Presteren

✅ Veel verschillende items verkrijgbaar, dus er is v Wetenschappelijk onderbouwd;

✅ Werkt niet verslavend;

✅ Natuurlijke ingrediënten;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Vóór 21:00 uur besteld, vandaag verzonden;

✅ Relatief voordelige goede nachtrust supplementen.

Nadelen Natuurlijk Presteren

❌ Het kan soms 5-10 dagen duren voordat je het effect merkt.


Klik hier voor de beste deal

2. Consiouz Good Night Caps + Dreamcaps – beste goede nachtrust supplement combi deal

Consiouz biedt goede nachtrust supplementen aan met een unieke samenstelling en op basis van wetenschappelijk onderzoek. De combi deal van Dreamcaps en Good Night Caps werkt heel goed. Je hoeft maar 1 capsule per dag te nemen. De ene dag neem je 1 capsule Good Night Caps en de volgende dag 1 capsule Dreamcaps. Op die manier blijf je gevoelig voor GABA, de neurotransmitter in Good Night Caps. Dat is niet het geval wanneer je het elke dag binnenkrijgt. Om toch te zorgen voor een goede nachtrust op de dagen dat je geen Good Night Caps neemt, is er Dreamcaps ter vervanging!

Beste-Goede Nachtrust Supplement Review-7x-Test

Dreamcaps bevatten taurine in plaats van GABA. En van taurine is bekend dat het de gevoeligheid voor GABA stimuleert. Een ideale combinatie, dus. Elke nacht heerlijk slapen met de Consiouz Good Night Caps + Dreamcaps combi deal! En dat zonder op de lange termijn vervelende bijwerkingen te krijgen. Lees ook de uitgebreide Consiouz review.

Een verpakking van deze combi deal kost normaal gesproken €54,97, maar tijdelijk slechts €44.97. Bovendien betaal je geen verzendkosten.

Voordelen Consiouz combi deal

✅ De ideale combi deal voor een goede nachtrust, elke dag weer;

✅ Met korting;

✅ Gratis verzending;

✅ Niet goed = geld terug;

✅ Vandaag voor 16:00 uur besteld = morgen in huis;

✅ Sneller in diepe slaap vallen;

✅ Overdag vermoeidheid tegengaan;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Bevat geen ingrediënten die op de dopinglijst staan, alleen natuurlijke ingrediënten.

Nadelen Consiouz combi deal

❌ Niet aan te raden voor zwangere vrouwen.


Klik hier voor de beste deal

3. Litollo Verzwaringsdeken

Bent u op zoek naar een verzwaringsdeken voor rust? Deze verzwaarde deken bamboe helpt u weer lekker te slapen. Het voelt namelijk alsof u een goede knuffel krijgt, wanneer u onder deze verzwaarde dekens ligt. Hij is geschikt voor de zomer, maar ook voor de winter. Dat komt doordat de verzwaarde deken bamboe zowel warme als koude lucht kan vasthouden. Bovendien is de zware deken vocht absorberend. Dit zal ervoor zorgen dat uw diepe slaap langer duurt, waardoor uw lichaam meer kans krijgt om volledig uit te rusten in de nacht. Deze bamboe verzwaringsdeken is precies wat u zoekt. 

Bamboe verzwaringsdeken voordelen

Deze Bamboe verzwaarde deken volwassenen kent meerdere voordelen. Ik zal de verzwaarde dekens voordelen op een rijtje zetten voor u: 

✅ Het is een absorberende en zelf ademende stof; 

✅ De deken kan een volwassen lichaam omsluiten; 

✅ Hij is wasbaar op de hand; 

✅ U kunt hem het hele jaar door gebruiken; 

✅ De verzwaarde deken stimuleert de aanmaak van serotonine en melatonine; 

✅ Hij is voorzien van een extra fleece buitenhoes. 

Bamboe verzwaringsdeken specificaties

Het materiaal van de vulling verzwaarde deken is bamboevezel. Deze verzwaarde deken weegt 12kg en de afmetingen zijn 150 x 200 cm. Hij is beschikbaar in de kleur grijs en u kunt de buitenhoes er optioneel omheen doen, het is een wasbare hoes. Het is daardoor een geschikte verzwaarde deken zomer én winter. 


Klik hier voor de beste deal

4. Manta Sleep Mask – Beste goede nachtrust supplement natuurlijk in slaap vallen

Kies je graag voor een goede nachtrust? Het Manta Sleep Mask – een masker dat uiterst comfortabel zit – geeft je mogelijkheid om diep te ademen terwijl je slaapt. Het verbetert de nachtrust dankzij het gebruik van natuurlijke, zachte stoffen die de ogen bedekken. Het  masker verduistert bovendien volledig. Daarbij zet Manta Sleep Mask geen druk op je oogleden of wimpers. Bovendien is de sluiting gemaakt van fleece materiaal voor extra comfort. 

Beste-Goede Nachtrust Supplement Review-7x-Test

Kortom: het helpt je de perfecte omstandigheden te creëren voor een diepere slaap en fijne nachtrust. Een niet verslavende slaapmedicatie is het zeker, want je stopt niets in je lichaam met deze oplossing! Zo zie je maar, er zijn verschillende slaapmedicatie soorten. 

Je koopt dit slaapmasker voor slechts €37. Je krijgt niet alleen het Manta Sleep Mask, maar ook premium oordopjes en een waszakje meegeleverd. Bovendien kan het slaapmasker in de wasmachine gewassen worden. 

Voordelen Manta Sleep Mask

✅ 100% Verduistering voor een diepere slaap;

✅ Volledig verstelbaar voor de perfecte pasvorm;

✅ Zacht, ademend en duurzaam materiaal;

✅ Geen druk op de ogen en wimpers;

✅ 30 Dagen niet goed = geld terug garantie.

Nadelen Manta Sleep Mask

❌ Helpt niet per se bij het in slaap vallen, alleen bij het verbeteren van de nachtrust zelf.


Klik hier voor de beste deal

5. Natuurlijk presteren GABA met L-theanine – Beste goede nachtrust supplement Gaba 

Wil je goede nachtrust supplementen kopen, overweeg dan ook dit andere product van Natuurlijk Presteren met GABA. Dit is een lichaamseigen stof die een remmende en ontspannende werking heeft op het zenuwstelsel. Hierdoor worden externe prikkels geremd en kun je beter ontspannen gedurende de dag en nacht. Er zit niet alleen GABA in, maar ook L-theanine en vitamine B5. Hierdoor kom je mentaal beter in balans voor het slapen gaan. 

Beste-Goede Nachtrust Supplement Review-7x-Test

Deze natuurlijke ingrediënten zorgen samen voor een krachtige dosering. Het is namelijk een 3-in-1 formule die erg effectief is. De supplementen hebben een plantaardige capsule, zodat deze ook door veganisten en vegetariërs gebruikt kunnen worden. Bovendien heeft GABA geen verslavende werking. 

Een verpakking GABA bevat 60 goede nachtrust supplementen capsules, waarvan je er 1 tot 2 per dag gebruikt. Hierdoor doe je 1 tot 2 maanden met één verpakking. Hoe meer potten je van dit slaap supplement bestelt, des te meer korting je ontvangt. Slaapmedicatie kopen voor de lange termijn is dus extra voordelig! 

Voordelen Natuurlijk presteren GABA

✅ Plantaardige gaba receptoren capsule;

✅ Natuurlijke ingrediënten;

✅ Je doet relatief lang met één pot slaapmedicatie;

✅ Werkt niet verslavend;

✅ Vóór 21:00 uur besteld, vandaag verzonden;

✅ Relatief voordelige goede nachtrust supplementen.

Nadelen Natuurlijk presteren GABA

❌ Relatief grote slaapmedicatie capsules.


Klik hier voor de beste deal

6. SlaapDetox – Beste goede nachtrust supplement detox

Wil je aan de slag met een programma dat niet alleen je nachtrust verbetert, maar ook zorgt voor meer energie, een fris en helder gevoel én een reiniging van je darmen? SlaapDetox doet dit allemaal. Dit programma zorgt voor darm- en leverreiniging en darmopbouw, waardoor je beter slaapt. Alle processen in je lichaam zijn namelijk met elkaar verbonden!

Beste-Goede Nachtrust Supplement Review-7x-Test

De SlaapDetox kuur bestaat uit 7 maaltijd vervangende shakes per dag. Hiermee reinig je je dikke en dunne darm, je lever, nieren én galblaas. Je hebt de hele dag energie, zonder honger te lijden. Bovendien zijn de shakes gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het is heel makkelijk te combineren met je dagelijkse leven, dus jij kunt er ook mee aan de slag! Doe twee of drie keer per jaar een SlaapDetox kuur en geniet van alle bijkomende gezondheidsvoordelen. Lees ook de uitgebreide SlaapDetox review.

Voordelen SlaapDetox

✅ Dankzij SlaapDetox shakes heb je de hele dag energie, maar geen honger;

✅ Je mixt de SlaapDetox poeder met water, even schudden en opdrinken maar;

✅ Gemaakt van natuurlijke ingrediënten;

✅ Vrij van soja, lactose, suiker, gluten vulmiddelen en, geurstoffen, smaakstoffen, conserveringsmiddelen;

✅ Gemakkelijk te combineren met je dagelijkse activiteiten;

✅ Een korte periode van vasten gaat veroudering en ziekten tegen;

✅ Het helpt je lichaam schadelijke biofilm te verwijderen, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen;

✅ Brengt je slaaphormonen (serotonine en melatonine) weer in balans.

Nadelen SlaapDetox

❌ Relatief prijzig goede nachtrust supplement.


Klik hier voor de beste deal

7. Lucovitaal – Beste goede nachtrust supplement Melatonine 

Op zoek naar goede nachtrust supplementen melatonine? Kies Lucovitaal. Melatonine 5-HTP L-Tryptofaan van Lucovitaal is een zeer uitgebreide formule die bijdraagt aan een normale werking van het zenuwstelsel en het zorgt voor meer geestelijke veerkracht. De melatonine in dit product zorgt ervoor dat je minder lang de tijd nodig hebt om in slaap te vallen. Heb je veel last van stress, dan helpt de rustgevende goede nachtrust supplementen formule ook om overdag te ontspannen. Het is daarmee de ideale dag & nacht formule

Neem een half uur voor het slapen gaan 1 tablet met water in. De goede nachtrust supplementen zijn 1,5 cm breed en zijn vrij van gluten, noten, pinda’s, ei, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, lupine, sesamzaad en sulfiet. Bovendien bevatten ze geen zout, geen toegevoegde suikers en zijn ze geschikt voor diabetici. 

Eerder schreef ik al over Lucovitaal in het artikel over de beste melatonine

Voordelen Lucovitaal 

✅ Voordelige prijs;

✅ Werkt overdag en ’s nachts;

✅ Geschikt voor diabetici;

✅ 30 dagen bedenktijd voor je in slaap valt;

✅ Gratis retourneren.

Nadelen Lucovitaal 

❌ Niet geschikt voor vegetariërs en veganisten.


Klik hier voor de beste deal

8. Valdispert – Beste goede nachtrust supplement diepere slaap Valeriaan 

Ben je op zoek naar een plantaardig en zuiver goede nachtrust supplement? Valdispert geeft je een rustig gevoel, bevordert een gezonde nachtrust en bevat geen conserveermiddelen, geur- of smaakstoffen. Je kunt het veilig gebruiken zonder verslaafd te raken, zolang je je houdt aan wat er goede nachtrust supplementen op de gebruiksaanwijzing staat. 

De werkzame stof in Valdispert is valeriaan. Dit is een kruidenmiddel dat bij onrustigheid en stress gebruikt wordt. Weet wel dat er mogelijk goede nachtrust supplement bijwerkingen kunnen optreden, zoals misselijkheid of buikpijn. 

Geef je borstvoeding, gebruik dan liever geen valeriaan. Houd er rekening mee dat valeriaan een goed werkend goede nachtrust supplement is, maar dat het niet bij iedereen werkt. Mocht je na één of twee weken geen resultaat merken tijdens het slapen, neem dan even contact op met een arts. In principe zouden de goede nachtrust supplementen binnen een half uur tot 4 uur na het innemen moeten werken. 

Neem voor het slapen gaan 1 tablet in en slik deze in zijn geheel door met water. 

Voordelen Valdispert 

✅ Relatief voordelige goede nachtrust supplementen;

✅ Werkt niet verslavend, als je de gebruiksaanwijzing opvolgt;

✅ 30 dagen bedenktijd voor je in slaap valt;

✅ Gratis retourneren.

Nadelen Valdispert 

❌ Niet geschikt voor kinderen.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste goede nachtrust supplement

Zoals je hebt gezien zijn de ‘beste goede nachtrust supplementen’ voornamelijk de 100% goede nachtrust supplementen die geen bijwerkingen kennen. Geproduceerde supplementen zoals melatonine en magnesium kennen helaas wel enkele bijwerkingen. Het beste goede nachtrust supplement zonder bijwerkingen vind je vooral in homeopathische slaapmiddelen en natuurlijke slaapmiddelen. Ga je slaappillen kopen, kies dan het liefst voor varianten die zo dicht mogelijk bij de natuur staan. Dan heb je al snel het beste goede nachtrust supplement of slaapmedicatie te pakken voor het slapen gaan.  

Goede nachtrust supplementen kopen kan online of bij de drogist. Let erop bij een goede nachtrust supplement kopen dat je de ingrediëntenlijst goed bekijkt. De beste goede nachtrust supplementen bevatten weinig tot geen toegevoegde chemische stoffen. 

Mijn persoonlijke favoriet? Dat zijn de goede nachtrust supplementen van Natuurlijk Presteren. Dit zijn voor mij de beste slaaptabletten. Ondanks dat het even kan duren voordat je de effecten merkt (5-10 dagen), zijn de slaappillen zonder chemische stoffen, werken ze niet verslavend en zijn ze ook geschikt voor veganisten en vegetariërs! Bovendien betaal je er niet de hoofdprijs voor. Dat is ook fijn. En als je vandaag voor 21:00 uur besteld, wordt je bestelling vandaag nog verzonden. Zo is een goede nachtrust dichterbij dan je denkt! 

Beste-Goede Nachtrust Supplement Review-7x-Test

Persoonlijk ben ik 100% voorstander van een zuivere oplossing voor je slaapprobleem en daarom wil ik je ook met klem adviseren om voorzichtig om te gaan met supplementen en de bijsluiter goed te lezen. Goede nachtrust supplementen zonder recept kopen of slaapmedicatie zonder recept kopen is en blijft een risico. Wil je toch het beste goede nachtrust supplement zonder recept kopen, dan kan dat na het lezen van dit artikel met een gerust hart! 

Twijfel je toch over of iets een goed goede nachtrust supplement is? Gelukkig zijn er genoeg middelen om beter te slapen en kan de winkelmedewerker je vaak op weg helpen als je er na eigen onderzoek online niet uitkomt. Zo kun jij toch de beste slaappillen kopen zonder recept. Wel zo gemakkelijk!  


Klik hier voor de beste deal

Slaapmedicatie ervaringen en reviews 

Ben je benieuwd naar de goede nachtrust supplement ervaringen van anderen? Lees maar mee! 

Laten we beginnen met Jasmine, die haar goede nachtrust supplement ervaring over Natuurlijk Presteren deelt. “Ik ben ontzettend tevreden. Wekenlang heb ik al last van slapeloze nachten. Maar gelukkig sinds afgelopen dinsdag niet meer toen ik de capsules van Natuurlijk Presteren had ingenomen. Al na 1 nacht merkte ik direct effect! Echt een aanrader! De producten worden tevens erg snel geleverd. Kortom, helemaal top!”

Consiouz Supplementen worden al heel prettig ervaren door Feline. ”Ik kan weer goede nachten maken sinds jaren, ik slaap nu zeker 8 uur door zonder wakker te worden. Hierdoor voel ik me veel meer uitgerust en heb ik weer energie om de dag door te komen.”

Choni zegt in een goede nachtrust supplementen review over Lucovitaal dat de slaappillen helpen om te ontspannen voor het in slaap vallen. “De goede nachtrust supplement van Lucovitaal maken mij kalm. Daardoor is het in slaap vallen niet langer een vervelende klus, maar iets dat automatisch gebeurt. En waar ik nu ook echt van geniet!”.  

Rob vertelt over het Manta Sleep Mask: “Als je het masker op hebt zie je echt helemaal niks meer. Heerlijk! Ik kan Manta Sleep Mask daarom aan iedereen aanraden in combinatie met rustgevende geluiden”.

Beste-Goede Nachtrust Supplement Review-7x-Test

En over Valdispert zegt Floor: “Sinds ik Valdispert in neem kom ik echt tot rust. De uren dat ik slaap zijn nu echt van top kwaliteit. Ik wordt niet meer in de nacht meerdere keren wakker maar slaap als een roos door. 

Het belang van een goede nachtrust 

Een goede nachtrust zorgt onder andere voor een uitgerust gevoel, minder stress, meer energie en een betere stofwisseling. Ook leidt het tot minder behoefte aan suiker en lekkernijen. Wie goed slaapt, zit over het algemeen veel lekkerder in zijn of haar vel. Slecht slapen komt vaak door stimulerende middelen zoals in de avond koffie drinken of alcohol drinken. Als je hiermee stopt kan je in eerste instantie wat ontwenningsverschijnselen krijgen maar vervolgens geven de verkrijgbare goede nachtrust supplementen uit dit artikel een kalmerend effect. Zorg daarnaast voor een goede slaaphygiëne en houd je aan de aanbevolen dosering.

Beste-Goede Nachtrust Supplement Review-7x-Test

Alles over slaappillen  

Niet iedereen staat te springen om slaapmedicatie van de huisarts. Dus wat kun je nog meer kiezen om je slaapproblemen het hoofd te bieden? Er zijn gelukkig meerdere slaapmedicatie middelen om te slapen, zoals een valeriaan goede nachtrust supplement of andere goede nachtrust supplementen melatonine. Welke goede nachtrust supplementen zijn, dat vertel ik je graag! Dan kun jij daarna zelf kiezen wat het beste goede nachtrust supplement is voor jou. 

Een goede nachtrust supplement is laag gedoseerd 

Een van de belangrijkste voordelen van een homeopathisch goede nachtrust supplement is dat de concentratie actieve bestanddelen een stuk lager ligt dan bij gewone slaapmedicatie. Dit is vooral het geval als het gaat om een goede nachtrust supplement dat afkomstig is uit extracten van planten en wanneer deze in een lage dosis worden verkocht. 

Een goede nachtrust supplement bevat geen gevaarlijke stoffen 

Hoe gereguleerd slaapmedicatie ook mag zijn, het gaat in veel gevallen nog altijd om een chemisch, gemanipuleerd middel. Dat wil zeggen dat er misschien stoffen (of hoge dosissen van bepaalde substanties) in zitten die niet goed zijn voor de gezondheid. Dat is bij goede nachtrust supplementen niet het geval. 

Goede nachtrust supplementen bevatten ook andere gezonde substanties 

Een middel om te slapen, zoals kamille, heeft als bijkomend voordeel dat het ook maagklachten verlicht. Valeriaan is goed om beter te slapen, maar het helpt daarbij ook tegen spierkrampen. Omdat deze goede nachtrust supplementen in hun originele, onbewerkte vorm ingenomen worden, gaat het om een multifunctioneel product dat veel verschillende voordelen biedt voor de gezondheid. Dit is vooral het geval als je kiest voor een goede nachtrust supplement, waarbij er zoveel mogelijk van de originele plant, bloem of kruid aanwezig is. 

Beste-Goede Nachtrust Supplement Review-7x-Test

Goede nachtrust supplementen kunnen ook werken voor kinderen 

Afhankelijk van de dosis, het soort goede nachtrust supplement en of er bijvoorbeeld allergieën of andere factoren meespelen, kan je goede nachtrust supplementen ook gebruiken om de slaapkwaliteit van je kind te verbeteren. Raadpleeg altijd een arts om dit te controleren. Voor volwassenen en kinderen gelden andere dosissen.  Ook als je te maken heb met posttraumatische stressstoornis kan je het beste eerst contact hebben met je arts.

Melatonine 

Een veelgebruikt goede nachtrust supplement is melatonine. Melatonine is een lichaamseigen hormoon wat ook wel het slaaphormoon wordt genoemd. Het slaaphormoon melatonine speelt een belangrijke rol bij de slaapwaakcyclus van een mens. Wanneer het ‘s avonds donker wordt, wordt er door het lichaam meer melatonine afgescheiden om een slaapverwekkend effect te creëren. In de ochtend wordt er juist minder melatonine afgegeven, om ervoor te zorgen dat je langzaam ontwaakt en uitgerust aan je dag kunt beginnen. 

Onze melatonine huishouding kan verstoord raken door onregelmatig werk, psychische problemen of door ouderdom. Bij een verstoorde melatonine huishouding kan het erg moeilijk zijn om in slaap te vallen. Dat is dan ook de reden dat veel mensen kiezen voor slaapmedicatie melatonine. Het werkt effectief en wordt daarom ook wel het beste slaappillen zonder voorschrift genoemd. 

Melatonine is verkrijgbaar als slaapmedicatie supplement bij een drogist of apotheker en is veilig voor mensen met hart- en vaatziekten, diabetes en alzheimer of Parkinson (een risicogroep voor een verstoorde melatonine huishouding). Lees ook mijn artikel over de beste melatonine. (Lees ook ons artikel over melatonine dosering)

Hier vind je een overzicht van de beste melatonine supplementen >>

Valeriaan  

Er zijn nog meer goede nachtrust supplementen die werken! Ook valeriaan is een krachtig middel wat kan helpen bij het bevorderen van je nachtrust. Valeriaan is een kruidachtige plant met geneeskundige eigenschappen. Helaas is er soms wat negatieve publiciteit rondom valeriaan, omdat wetenschappers het niet met elkaar eens kunnen worden over de werking van deze plant. 

Toch liegen de cijfers van valeriaan ervaringen er niet om en blijkt uit een onderzoek dat veel mensen baat hebben bij valeriaan als slaapmedicatie, wanneer het gaat om slaapproblemen. Het lijkt dus wel degelijk een heilzame werking te hebben waar veel mensen bij gebaat zijn. Wat ook erg positief is als het gaat om valeriaan, is dat er vrijwel geen bijwerkingen aan dit supplement zitten. 

Daardoor is het al minder lastig om het beste valeriaan supplement te kiezen. Valeriaan is namelijk meestal te koop als supplement. Daarnaast is valeriaan ook verkrijgbaar als thee. 

Hier vind je een overzicht van de beste Valeriaan supplementen >>

Beste-Goede Nachtrust Supplement Review-7x-Test

Lavendel 

Ook lavendel is afkomstig van een plant. Deze van oorsprong Franse plant, heeft een mooie paarse kleur en wordt veel gebruikt vanwege haar rustgevende effect. Je kunt lavendel innemen door er thee van te trekken. Doe dit vlak voordat je gaat slapen en je zult merken dat je bijzonder rustig zult slapen. Slaapmedicatie zonder chemische ingrediënten, dus!

Lavendel heeft geen bijwerkingen en is daardoor niet verslavende slaapmedicatie. Naast het rustgevende effect zorgt het ervoor dat je bloeddruk, hartritme en je lichaamstemperatuur verlaagd worden, zodat je een betere nachtrust hebt. Zo kun je met lavendel als slaapmedicatie doorslapen en is het tevens een sterk goede nachtrust supplement zonder recept. Je kunt lavendel en andere goede nachtrust supplementen online kopen. 

Kamille  

Kamille wordt al sinds mensenheugenis gebruikt als thee, olie of in tabletvorm. Kamille is een plant die van oorsprong in Nederland voorkomt. Sommige mensen beweren dat kamille het allerbeste medicijn is als het gaat om slaapproblemen. Het geeft een bijzonder rustgevend effect, wat natuurlijk ideaal is als je niet kunt slapen vanwege stress. 

Kamille wordt meestal gedronken als thee en vaak wordt dit gedaan voordat men naar bed gaat. Voor sommige mensen is het de allerbeste manier om hun slaapproblemen te onderdrukken, terwijl andere mensen minder bij gebaat zijn bij kamille als slaapmedicatie. 

Welke slaappillen werken het beste voor jou? Dat is een kwestie van testen. Wat heb je te verliezen? Kamille is in elk geval een goed goede nachtrust supplement zonder recept. 

Beste-Goede Nachtrust Supplement Review-7x-Test

Tryptofaan 

Tryptofaan is een zogenoemd aminozuur dat in de hersenen actief is en het slaapritme regelt. Tryptofaan kun je alleen door voeding of supplementen binnenkrijgen. Dit slaapsupplement wordt al sinds de jaren ’60 gebruikt. Het wordt na inname door het lichaam omgezet in serotonine (gelukshormoon) en melatonine (slaaphormoon), 

Ondanks de goede werking van deze slaapmedicatie supplementen ben ik persoonlijk van mening dat dit alweer een beetje de ‘chemische kant’ opgaat, als je begrijpt wat ik bedoel. Zelf ben ik meer een voorstander van slaapmedicatie en alternatieve goede nachtrust supplementen. 

Hier vind je een overzicht van de beste Tryptofaan supplementen >>

GABA  

GABA staat voor Gamma-aminoboterzuur en is een middeltje dat helpt om overactiviteit van het brein tegen te gaan. Gedurende de dag zijn we meestal druk en hebben we veel aan ons hoofd. Deze overactiviteit kan natuurlijk resulteren in slaapproblemen. Juist daarom zijn GABA receptoren een populair middel dat ‘probleemslapers’ gebruiken.  

Beste-Goede Nachtrust Supplement Review-7x-Test

Wil je een sterk goede nachtrust supplement kopen, dan is GABA een optie. Het supplement zorgt ervoor dat stress en spanning afnemen en het heeft een rustgevende werking op het lichaam. Net zoals tryptofaan is het een werkzaam middel, maar raad ik het niet aan voor de lange termijn. Ga in dat geval liever voor homeopathische goede nachtrust supplementen. 

Hier vind je een overzicht van de beste Gaba supplementen >>

Magnesium 

Ook magnesium wordt gezien als een middel tegen slaapproblemen. Dit heeft te maken met het feit dat we (vooral in onze westerse samenleving) te weinig magnesium in ons lichaam krijgen. En dat terwijl magnesium een van de beste goede nachtrust supplementen zonder recept is. Het is namelijk een anti-stress supplement dat ervoor zorgt dat je lekker ontspannen kunt slapen. Gebruik magnesium pillen als goede nachtrust supplementen, want het is vrijwel het beste goede nachtrust supplement drogist dat je in de winkel kunt vinden. 

Zelf gebruik ik al jaren magnesium als slaapmedicatie. Ontdek in dit artikel alles over Vitaily, Flinndal en Viteezy waarin je alle essentiële voedingstoffen in één hebt. 

Meer Slaap tips voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid?  Focus je dan naast slaaptips voor een goede nachtrust ook op andere voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en spoorelementen, omega 3 vetzuren, eiwitten, fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods.

Wilt u meer weten over slaap. Wat is diepe slaap en rem slaap? Is er een kans op vet verbranden tijdens je slaap, wat is de oorzaak van een nachtmerrie? Waarom droom je eigenlijk? Bent u specifiek opzoek naar tips tegen snurken? Waarom slaapwandel je? En kun je een droge mond hebben tijden het slapen? En ja zelfs schrijven we over niet slapen door XTC. Is het zo dat je niet kan slapen door honger?

Zeker als u problemen heeft bij het slapen kan ik me voorstellen dat u meer wil weten over de oorzaken. Een chronisch slaaptekort kan ontstaan door bijvoorbeeld slaapapneu, maar ook als je angst hebt voor niet kunnen slapen, niet kan slapen naast iemand, te vroeg wakker worden of zelfs als je baby niet in eigen bed wil slapen. Het presteren na een slechte nacht kan dan minder goed worden, zelfs overdag in slaap vallen is een veelvoorkomende optie of veel gapen. En nee, snoozen werkt niet om je meer uitgerust te voelen.

Een boek over slaap of chronische slaaploosheid door William van der Klaauw kan helpen om meer inzichten te krijgen in de slaapfases en slaapcyclus en wat je kunt doen bij slecht slapen.

Ervaar je hoofdpijn na het slapen, overweeg dan een ergonomisch kussen voor goede slaaphouding. Voor slapen in het vliegtuig is het ook aan te raden om een kussen voor nekklachten mee te nemen en schrik je vaak wakker denk dan aan een orthopedisch kussen.

Wat wordt aangeraden, slapen zonder kleding, wel of niet eten voor het slapen, een medisch kussen en is het handig om met lenzen in te slapen?

Als je perfect wil slapen in 7 stappen, denk dat aan of het te warm is in bed, gebruik je een natuurlijk slaapmiddel, daglichtlamp en gebruik je white noise met slaap app? Voor de Numsy white noise review lees hier verder. Gebruik je de beste slaap app om met muziek in slaap te vallen? En heb je nagedacht wat de kleur in je slaapkamer voor invloed kan hebben op de nachtrust?

Andere opties zijn bijvoorbeeld slaaptabletten als melatonine. Belangrijk is wel om alert te zijn op de melatonine dosering. Alle slaapmiddelen beogen een ander doel dus denk goed na voordat u een goede nachtrust supplement of slaap supplement gaat gebruiken zoals Consiouz.

Wil je meer weten over al deze slaap tips? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar je ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je slaap tools bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke slaap attributen jij in huis gaat halen!

Veel gestelde vragen over goede nachtrust supplementen

Veel vragen over goede nachtrust supplementen hoor je vaak terug komen. Ik heb daarom de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag hier niet tussen? Plaats dan een reactie onder het artikel. 

Wat is het beste goede nachtrust supplement van dit moment?

Het beste goede nachtrust supplement van dit moment is Natuurlijk Presteren. Dit is een natuurlijk slaapmiddel dat helpt om je nachtrust en stemming te verbeteren. Er zitten 12 zuivere en pure ingrediënten in één capsule en je hoeft maar één capsule per dag in te nemen. Zo help je je lichaam ontspannen en ondersteun je haar in de vitale processen.

Waarom gebruiken mensen goede nachtrust supplementen? 

Slaapproblemen lijken in Nederland en België in rap tempo toe te nemen. Door het toenemende gebruik van smartphones, het overmatig gamen onder de jeugd en het toenemen van sociale druk door social media, lijkt onze nachtrust als eerste getroffen te worden. Dat is dan ook de reden dat veel mensen behoefte hebben aan goede nachtrust supplementen. Het valt op dat bij slaappillen kopen vooral goede nachtrust supplementen populair zijn. 

Wat zijn de gevaren van goede nachtrust supplementen? 

Op de lange termijn kan slaapmedicatie verslavend werken, zelfs de beste slaappillen. Het is daarom belangrijk dat je er geen gewoonte van maakt om goede nachtrust supplementen in te nemen. Zeker geen sterke goede nachtrust supplementen! Gebruik ze zolang het nodig is. Merk je dat je nachtrust verbetert, probeer dan af te bouwen, door bijvoorbeeld slechts om de dag goede nachtrust supplementen te nemen. Is het weekend? Gebruik ze dan helemaal niet. Je lichaam moet ook leren om zonder goede nachtrust supplementen te functioneren. Merk je dat je niet goed slaapt zonder, dan kun je het beste voor homeopathische goede nachtrust supplementen (door sommige nog wel eens geschreven als homeopathische goede nachtrust supplementen) kiezen. Deze zijn minder schadelijk voor het lichaam. 

Zijn valeriaan en melatonine verslavend?

Is valeriaan verslavend? Valeriaan is in principe niet verslavend. Mensen krijgen namelijk geen ontwenningsverschijnselen wanneer zij ermee stoppen. Wel kun je je mentaal afhankelijk voelen en het idee hebben dat je zonder valeriaan niet goed zal slapen. Goede nachtrust supplementen bestellen moet daarom met zorg gebeuren. Ook wanneer je voor slaapmedicatie homeopathisch kiest. 
Is melatonine verslavend? Ook voor melatonine geldt dat het alleen geestelijk verslavend kan werken. Weet je van jezelf dat je daar gevoelig voor bent, gebruik het dan niet te lang. Het is wel een van de beste slaappillen zonder recept. Bovendien kun je melatonine slaapmedicatie online kopen.

Wat zijn de voordelen van slaapmedicatie? 

Steeds meer mensen kiezen liever voor goede nachtrust supplementen. Het is namelijk ook mogelijk om op een gezonde manier bij te dragen aan een goede nachtrust.  Het oplossen van slaapproblemen begint altijd bij een goede slaaphygiëne. Slaperigheid en slapeloosheid gaat al eeuwen hand in hand en in dit artikel is het recept verkrijgbaar voor beter te slapen.

Zijn de beste goede nachtrust supplementen afkomstig van de huisarts? 

Slaapproblemen lijken in Nederland en België in rap tempo toe te nemen. Mensen zijn massaal op zoek naar wondermiddeltjes om hun slaapproblemen te onderdrukken. Maar wat is het beste goede nachtrust supplement? Er wordt vaak als eerste gegrepen naar verslavende slaapmedicatie. Niet zo gek dus, dat huisartsen slaapmedicatie in grote getalen voorschrijven. Goede slaapmedicatie is verslavend en op de lange termijn niet de juiste oplossing. Daarom zijn goede nachtrust supplementen van de huisarts niet altijd de beste keuze. Het beste goede nachtrust supplement is er één die past bij jou en die niet te veel schade kan aanrichten. Daarom kiezen veel mensen liever voor het beste homeopathisch goede nachtrust supplement. 

Waar kun je slaapmedicatie het beste kopen? 

Zoek jij het beste slaapmiddel zonder recept, dan kom je al snel uit bij slaapmedicatie drogist. Je kunt daar de beste slaapmedicatie krijgen zonder recept, want slaappillen drogist werken ook heel goed.  
Omdat er verschillende goede nachtrust supplementen soorten zijn, is het soms moeilijk te bepalen wat goede slaappillen zijn. Goede nachtrust supplementen drogist staan vaak bij elkaar, waardoor je ze wel gemakkelijk met elkaar vergelijkt. 
Vraag iemand in een drogisterij gerust ‘wat is een goed goede nachtrust supplement’, om meer kennis op te doen. Voor het kopen van slaapmedicatie temazepam kun je niet bij elke drogisterij terecht. Raadpleeg hiervoor wel een huisarts of bel even naar een apotheek in de buurt. Ook in verband met bijwerkingen slaapmedicatie. Slaap supplementen gebruiken is niet altijd zonder risico. 

Welk goede nachtrust supplement werkt goed?

Wil je weten welk goede nachtrust supplement goed werkt? Dan is het verstandig om je te verdiepen in de verschillende soorten goede nachtrust supplementen. Grijp niet direct naar slaapmedicatie, want er bestaan ook goede nachtrust supplementen die de nachtrust bevorderen. In dit artikel vertel ik je er alles over. Zo kun je rustig bekijken welk goede nachtrust supplement jou wel aanspreekt en welke niet. De beste goede nachtrust supplementen zijn niet voor iedereen hetzelfde.

Welke slaapmedicatie soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten slaapmedicatie. Zo bestaan er slaapmedicijnen op doktersvoorschrift. Deze zijn vaak sterk en kunnen verschillende bijwerkingen veroorzaken. Er bestaan ook goede nachtrust supplementen. Deze zijn gemaakt van ingrediënten uit de natuur en zijn niet verslavend. Ze veroorzaken ook veel minder bijwerkingen dan slaapmedicatie van een dokter. Lees in dit artikel alles over verschillende soorten slaapmedicatie.

Welk goede nachtrust supplement is het beste?

Het beste goede nachtrust supplement is Natuurlijk Presteren. Dit goede nachtrust supplement verbetert niet alleen je nachtrust, maar ook je stemming overdag. Anders dan bij slaapmedicatie van de dokter, bevat Natuurlijk Presteren alleen natuurlijke ingrediënten. Elke capsule van dit product bevat 12 natuurlijke ingrediënten die je lichaam stuk voor stuk ondersteunen. Zo slaap je als een roosje, maar dan wel op een natuurlijke manier! (1) Het Consiouz slaapmiddel is een goede tweede.

Wat is het minst verslavende goede nachtrust supplement?

Het minst verslavende goede nachtrust supplement is altijd een goede nachtrust supplement. Natuurlijke ingrediënten, zoals melatonine of valeriaan, zijn namelijk niet verslavend. Je mag ze onbeperkt gebruiken, in tegenstelling tot slaapmedicatie die een arts voorschrijft. Die mag je slechts gedurende een bepaalde periode gebruiken. Mijn advies is daarom om altijd met goede nachtrust supplementen te starten. Vaak werkt dat effectiever dan je in eerste instantie denkt.

Wat kan je doen tegen slecht doorslapen?

Heb je last van slecht doorslapen? Of slaap je soms helemaal niet? Dat is op den duur schadelijk voor je lichaam. Wanneer je meer dan drie maanden lang meerdere keren per week moeilijk in slaap komt, slecht doorslaapt of zelfs wakker ligt, heb je insomnie of insomnia. Je kunt goede nachtrust supplementen proberen om dit probleem aan te pakken. Werken goede nachtrust supplementen niet, neem dan contact op met een arts. Het is namelijk belangrijk dat je wel de slaap krijgt die je nodig hebt en dat je lichaam ’s nachts goed kan uitrusten en herstellen.

Conclusie beste goede nachtrust supplementen

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Goede Nachtrust Supplement | Review (2023) | 7x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar het beste Slaapmiddel?

Kies dan voor: Nachtrust & Stemming van Natuurlijk Presteren

Op zoek naar het beste Slaapmiddel?

Kies dan voor: Nachtrust & Stemming van Natuurlijk Presteren