In dit artikel

Beste Folaat Review 4x Test!.jpg

Beste Folaat | Review (2023) | 4x Test!

In dit artikel

Een folaat supplement bestrijdt vitamine B11 tekort symptomen. Daarom is folaat vitamine populair. Wil jij ook folaat kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze folaat review ga ik namelijk 4x folaat vergelijken. Na afloop van deze folaat test weet jij alles over de folaat werking (waar is folaat goed voor), hoe folaat tekort mannen opgemerkt kan worden én wat de beste folaat voor zwangerschap of vermoeidheid is. Ben je er klaar voor? We gaan beginnen, dus lees maar mee.

Beste folaat 2023: Mijn selectie 

 1. Beste folaat – Flinndal Folaat
 2. Beste folaat zwangerschap – Flinndal Folaat
 3. Beste folaat tabletten – Body & Fit Folaat
 4. Beste folaat vermoeidheid – Flinndal Folaat

folaat vergelijken; hoe doe ik dat? 

Is jouw folaat te laag, dan wil je hier iets aan doen. Om te bepalen wat het beste foliumzuur is, ga ik folaat vergelijken. Ik kijk onder andere naar de kwaliteit, het gebruiksgemak, de prijs en eventuele verzendkosten. Ook let ik op hoeveel folaat per dag nodig is van een product en wat de specifieke functie is (zwanger folaat , folaat voor mannen, etc.). Wat het beste folaat van 2023 is, dat ga ik je vertellen!

1. Flinndal Folaat – beste folaat algemeen, beste folaat zwangerschap, beste folaat vermoeidheid 

Welke folaat bij zwangerschap slikken? Flinndal Folaat is de ideale vitamine bij vermoeidheid en zwangerschap! Ook als je een kinderwens hebt is het interessant om folaat in te nemen. Dankzij folaat (folaat zwanger) kan de placenta beter groeien en ontstaat weefselgroei tijdens de zwangerschap. Daardoor wordt je ongeboren kindje in de groei ondersteund, terwijl hij of zij nog in je buik zit. 

Beste Folaat Review 4x Test!.jpg

Heb je een folaat tekort, dan helpt Flinndal Folaat om dit op te lossen. Het stimuleert onder andere de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Dit supplement is verantwoord gedoseerd, bevat geen onnodige toevoegingen en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Wil je Flinndal Folaat kopen? Dat kan voor slechts €8,95 voor 90 tabletten. Hoe folaat innemen? Neem 1 tablet per dag met water in. Met kortingscode ‘GROEI‘ krijg je 10% Flinndal korting.

Voordelen Flinndal

✅ Verantwoord gedoseerd (400 mcg per tablet);

✅ Geen onnodige toevoegingen;

✅ Folaat voor vegetariërs en veganisten;

✅ Beste folaat zwangerschap, folaat vermoeidheid;

✅ Scherp geprijsde folaat man en vrouw.

Nadelen Flinndal

❌ Je betaalt verzendkosten als je niet voor herhaalgemak kiest.


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

2. Body & Fit Folaat Now – beste folaat tabletten

Op nummer 2 staat een folaat product van hoge kwaliteit met maar liefst 800 mcg folaat per tablet. Het zijn de beste folaat tabletten, omdat ze gemakkelijk door te slikken zijn. En ze bevatten ook nog eens folaat B12! We hebben het hier over Body & Fit Folaat Now. Los je tekort folaat snel op dankzij dit hooggedoseerde, maar veilige product. Het is bovendien geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Beste Folaat Review 4x Test!.jpg

Is je folaat waarde te laag? Dan kan folaat vermoeidheid oplossen, maar het wordt ook gebruikt als folaat man, folaat zwanger (vitamine B12 zwangerschap) of om een folaat tekort bij ouderen op te lossen. Wanneer folaat slikken? Tijdens de maaltijd 1 capsule nemen met water.

Body & Fit Folaat Now bestel je eenvoudig online. Je kunt deze folaat kopen voor €16,95 voor 250 tabletten. Daar doe je omgerekend ruim 8 maanden (bijna een hele zwangerschap) mee.

Voordelen Body & Fit

✅ Folaat Voedingscentrum: verantwoorde, maar effectieve dosering;

✅ Welke folaat zwangerschap? Body & Fit Folaat Now!;

✅ Haal je vitamine waarde snel omhoog en reken af met vermoeidheid of een folaat tekort bij ouderen;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Je doet ruim 8 maanden met een potje folaat;

✅ Scherp geprijsd.

Nadelen Body & Fit

❌ Tot een bestelwaarde van €35 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor de beste deal

3. Vitamines per post Folaat

Ook de folaat tabletten van Vitamines per post Folaat zijn interessant. Deze pakken een folaat tekort of tekort aan folaat effectief aan. Maar ze dienen ook als folaat zwangerschap. Met Vitamines per post folaat haal je een actieve vorm van folaat in huis. Er zit bovendien 400 mcg folaat in dit supplement en het is goed opneembaar in het lichaam. 

Beste Folaat Review 4x Test!.jpg

Maar wat is folaat van Vitamines per post? En waarom folaat slikken? Omdat het verschillende klachten verhelpt en je lichaam ondersteunt tijdens de zwangerschap. Het is bovendien geschikt voor mannen en vrouwen.

Een pot Vitamines per post Folaat kost €16,95 voor 100 capsules. Koop je 4 verpakkingen, dan krijg je 30% korting.

Voordelen Vitamines per post

✅ Snel en gratis bezorgd door heel Nederland (past door de brievenbus);

✅ Folaat korting als je 4 verpakkingen bestelt;

✅ Geschikt voor vegetariërs;

✅ Effectieve werking folaat dankzij actieve vorm 5-MTHF;

✅ Folaat gebrek aanpakken tegen een scherpe prijs;

✅ Via capsules folaat slikken.

Nadelen Vitamines per post

❌ Niet geschikt voor veganisten.


Klik hier voor de beste deal

4. Body & Fit Vitamine B12 1000 mcg met 100 mcg Folaat

Body & Fit Vitamine B12 1000 mcg met 100 mcg folaat zijn folaat tabletten die een folaat tekort oplossen. Het zijn folaatpillen met vitamine B12. Deze werken goed als folaat man, folaat zwangerschap en/of folaat vermoeidheid. Heb je een te laag folaat gehalte, dan helpt Body & Fit Vitamine B12 1000 mcg met 100 mcg folaat je om dit op te lossen. 

Beste Folaat Review 4x Test!.jpg

Geen folaat slikken met dit product, want het zijn kauwtabletten. Je kunt Body & Fit Vitamine B12 1000 mcg met 100 mcg folaat bestellen voor €16,90 voor 100 kauwtabletten.

Voordelen Body & Fit

✅ Folaat kauwtabletten;

✅ Geschikte folaat bij zwangerschap (B12 tekort zwanger), vermoeidheid, etc;

✅ Scherp geprijsde folaat ;

✅ Geschikt voor vegetariërs.

Nadelen Body & Fit

❌ Niet geschikt voor veganisten;

❌ Tot een bestelwaarde van €35 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste folaat 2023 

Na het bekijken van al deze folaat supplementen en folaat heb ik een conclusie getrokken. Afhankelijk van waar jouw persoonlijke voorkeur naar uitgaat en behoefte naar is, kun je folaat met B12 slikken of kopen. Maar wil je het beste folaat bestellen om je folaat tekort op te lossen of als folaat zwangerschap of folaat mannen? Pak die folaat tekort symptomen dan aan met Flinndal Folaat.

Beste Folaat Review 4x Test!.jpg

Naar mijn mening is Flinndal Folaat het beste supplement om folaat tekort symptomen aan te pakken en de nodige hoeveelheid folaat binnen te krijgen. Als je meer behoefte hebt aan een combinatie van vitamines of juist zink en folaat voor mannen, dan moet je uiteraard een product kiezen dat beter bij jou past. En net zoals je vitamine B12 en folaat in een supplement kunt kopen, bestaat de combinatie van folaat en vitamine D ook. Kies vooral een product dat goed bij jou past en goed voelt voor jou!


Klik hier voor 10% korting met kortingscode ‘GROEI’

Folaat ervaringen en reviews 

Ben je nieuwsgierig naar de folaat ervaringen van andere mensen? Gelukkig deelt men graag een folaat review of folaat vitamine B12 review online. Ik heb een aantal interessante verhalen verzameld, om je een beter beeld te geven per product.

Flinndal Folaat review 

Ik heb een folaat tekort, maar ik zag overal folaat voorbij komen. Ik dacht: wat is folaat dan? Blijkt dat gewoon hetzelfde te zijn. Nu heb ik Flinndal Folaat gekocht en ik voel mij na een paar maanden echt fitter, ik ben minder moe”, vertelt Tor.

Beste Folaat Review 4x Test!.jpg

Body & Fit Folaat Now review

Tam noemt Body & Fit Folaat Now een fijn product. “Deze folaat doet wat het moet doen en is gemakkelijk door te slikken. Heb hem gekocht met een folaat aanbieding, waardoor hij nog extra goedkoop was.”

Vitamines per post Folaat ervaring 

Eva had B11 tekort symptomen, maar ook een tekort aan folaat . “Ik heb me laten adviseren in de winkel en folaat slikken bleek de oplossing te zijn. Nu heb ik Vitamines per post Folaat sinds een half jaar in huis en ik moet zeggen dat ik echt verschil merk. Ik blijf het daarom trouw slikken.”

Body & Fit Vitamine B12 1000 mcg met 100 mcg Folaat review

“Het is niet zo dat ik niet aan me gezondheid wil werken maar de meeste supplementen zijn pillen en die kan ik gewoon niet doorslikken. Gelukkig is Body & Fit Vitamine B12 folaat een kauwtablet. Nu kan ik dus ook gewoon folaat nemen om mijn lichaam te helpen. En bij Body & Fit heb je vaak korting ook dus dan kan ik een folaat kortingscode gebruiken voor extra voordeel”, zegt Henk.

Beste Folaat Review 4x Test!.jpg

Wat is folaat eigenlijk?

Ben je benieuwd naar wat folaat precies is? Dat vertel ik je natuurlijk graag. Dus folaat , wat is dat? Het is de synthetisch vorm van folaat en helpt bij een goede zwangerschap, de ontwikkeling van een baby, maar het helpt ook bij een goede weerstand. Heb je een vitamine D en folaat tekort, dan kan je weerstand wel wat extra ondersteuning gebruiken. Dat geldt ook voor je energieniveau en concentratievermogen. Door folaat vitamine D of folaat te slikken, help je je lichaam precies waar dat nodig is in zulke situaties.

Beste Folaat Review 4x Test!.jpg

Wat doet folaat in het lichaam?

Naast het stimuleren van een gezonde zwangerschap, doet folaat meer in het menselijk lichaam. Folaat speelt onder andere een rol bij meer energie en gaat het daardoor vermoeidheid tegen. Je zal je een stuk fitter voelen als je folaat gehalte op peil is. Daarom slikken veel mensen folaat, ook als zij niet zwanger zijn of willen worden. Een andere belangrijke functie van folaat in het lichaam is de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Deze helpen je gezond te houden. 

Ook draagt folaat bij aan een goede weerstand. Daarmee versterkt het je immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek wordt. Verder heeft folaat ook psychologische functies. Het versterkt je geheugen, concentratievermogen en leerprestaties. Heb je vaak stress of ben je gevoelig voor stress? Dan kan folaat hiervoor ook de oplossing bieden. Het heeft namelijk een gunstige invloed op de gemoedstoestand en versterkt je weerstand tegen stress. Zoals je ziet zijn er dus nog veel meer goede redenen om een folaat supplement te slikken of een folaat kauwtablet te nemen.

Beste Folaat Review 4x Test!.jpg

Folaat tekort of folaat teveel?

Wanneer je een ernstig tekort aan folaat hebt, kan je bloedarmoede of darmstoornissen krijgen. (onvoldoende folaat ) Bij zwangere vrouwen kan een folaat tekort geboorteafwijkingen veroorzaken. Naast een tekort kun je wellicht ook een teveel aan folaat binnenkrijgen. Toch zijn er geen aanwijzingen dat een teveel aan folaat schadelijk kan zijn. Je kunt daardoor nooit teveel folaat binnenkrijgen uit voeding. 

Let op: uit supplementen kun je wel te veel folaat binnenkrijgen. Dit type folaat heet PMG en een teveel hiervan maakt het opsporen van een vitamine B12 tekort moeilijker. Houd je daarom altijd aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid folaat , zoals op de verpakking van een product vermeld staat. Of volg het advies van het Voedingscentrum op, dan zit je ook goed. Over het algemeen in een gebalanceerd gezond voedingsschema zit folaat.

Beste Folaat Review 4x Test!.jpg

Folaat dosering volgens het Voedingscentrum

Om te bepalen hoeveel extra folaat jij als persoon nodig hebt, heeft het Voedingscentrum een handige tabel gemaakt. Hierin staat per leeftijd en doelgroep wat de gewenste dosering folaat is. Zo geldt voor kinderen van 9 tot 13 jaar een aanbevolen hoeveelheid folaat van 225 mcg. Voor kinderen van 14 tot 17 jaar is dat 300 mcg en voor mensen van 18 jaar en ouder is de aanbevolen dosering folaat 300 ook mcg. 

Er geldt een uitzondering voor zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden. Hen wordt geadviseerd om vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot aan 10 weken zwangerschap om een supplement met 400 mcg folaat te slikken. Je neemt in deze periode dan hoge doseringen folaat op advies van je arts. Uiteraard houd je rekening met de aanvaardbare bovengrens folaat.

Van nature zit folaat overigens ook voor in groenten, volkorenproducten, zuivel, brood en vlees. Je krijgt het dus ook binnen via je voeding. Maar voor zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden is 400 mcg extra als supplement een aanrader. Folaat speelt een belangrijke rol bij de zwangerschap.

Wat is het verschil tussen folaat en vitamine B11?

Veel mensen vragen zich af of er een verschil is tussen folaat en vitamine B11. Dat is er niet. Het is gewoon dezelfde vitamine folaat. Beide vitaminen hebben dezelfde folaat functie. Is jouw folaat laag en heb je bepaalde klachten folaat tekort, dan kun je folaat en vitamine B11 slikken om dit op te lossen.

Folaat komt in combinatie met verschillende vitaminesoorten voor. Onder andere met vitamine B12 en vitamine D.

Vitamine B11

Wist je dat vitamine B11 en folaat goed voor meerdere situaties zijn? Zowel voor zwangere vrouwen (folaat slikken zwanger) als voor mannen die vermoeid zijn en een lage weerstand hebben. Folaat draagt op die manier bij aan een goede gezondheid voor vrijwel iedereen.

Vitamine B12

De combinatie B12 folaat zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor de synthese van het DNA. Ook het centrale zenuwstelsel en perifere zenuwstelsel worden door vitamine B12 ondersteund. In combinatie met folaat ondersteunt het je lichaam op een effectieve manier.

Vitamine D folaat

De combinatie vitamine D folaat is vooral interessant voor zwangere vrouwen. Zij hebben vaak extra vitamine D nodig, maar ook extra folaat . Het is de perfecte combinatie om bij te dragen aan een gezonde zwangerschap en een goede ontwikkeling van de baby.

Beste Folaat Review 4x Test!.jpg

Folaat voor mannen?

Het is niet alleen interessant voor vrouwen om folaat te slikken wanneer zij zwanger willen worden of zwanger zijn. Folaat helpt namelijk ook bij de productie en het onderhoud van cellen in het mannelijk lichaam; ook bij zaadcellen in sperma. Wanneer mannen minder gezond leven, door bijvoorbeeld te roken of alcohol te drinken, kunnen zaadcellen negatief beïnvloed worden.

Daarom zijn bepaalde vitaminen en mineralen extra nodig in het mannelijk lichaam. Folaat speelt bij mannen en vrouwen een belangrijke rol in deze situatie. Dankzij folaat ontstaan bovendien minder abnormale zaadcellen, is uit onderzoek gebleken. Ben je een man en willen jij en je partner graag een kindje? Dan doe je er goed aan om folaat te slikken om deze wens te stimuleren.

Meer vitamines voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan ook op andere voedingssupplementen zoals vitaminesmineralen en spoorelementenomega 3 vetzureneiwittenfytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice. Je zou ook kunnen overwegen om eens een vitaminetest te laten doen. Zo ontdek de exact hoe je ervoor staat.

Vitamine supplementen zijn er tegenwoordig in heel veel varianten. Denk bijvoorbeeld aan vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3vitamine B5vitamine B6vitamine B12 en vitamine C.

Eigenlijk mag een goede multivitaminevitamine D3vitamine Evitamine K2foliumzuur (B11) of folaat en haar vitamine ook niet ontbreken. De wat nog minder populaire vitamines zoals biotinecholinemyo-inositol en PQQ krijgen ook steeds meer bekendheid. Nog niet zoveel als bijvoorbeeld de voordelen van vitamine C ascorbinezuur maar het is een mooie ontwikkeling.

Wat tegenwoordig ook erg handig is zijn al jouw vitamines in abonnementsvorm. Dan krijg je periodiek jouw vitaminen per post thuisgestuurd.

Wil je meer weten over al deze vitamines? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan kopen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je supplementen bestellen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Folaat Review 4x Test!.jpg

Meer varianten!

Wil je je nog verder onderdompelen in de wereld van folaat? Naast een folaat Vitals alternatief uit bovenstaande selectie, kun je ook kiezen voor de beste vitamines met foliumzuur en folaat van andere merken. Maak een goede keuze voor je gezondheid, want je hebt er maar één!

Lees ook eens de artikelen die ik schreef over Solgar folaat, Kruidvat folaat, Etos folaat, Bonusan folaat, Davitamon folaat en Orthica folaat. En er zijn nog meer merken met folaat voedingssupplementen! Denk aan Vitalize folaat, Lucovitaal folaat, Flinndal folaat en Vitakruid folaat. De kans is groot dat jouw favoriete merk het supplement ook aanbiedt: New Care folaat, Pharma Nord folaat, Dagravit folaat, NOW folaat, Vitals folaat en ga zo maar door.

Wil je geen folaat van een bepaald merk, maar het liefst van je favoriete winkel? Ga dan voor Hema folaat, Holland and Barret folaat, Trekpleister folaat, Action folaat, De Tuinen folaat of DA drogist folaat. Andere mogelijkheden? Al je sportvoeding bestellen en tegelijkertijd Body en Fit folaat meepakken. Of sla je slag met Golden Naturals folaat, AOV folaat of Vitaminstore folaat. Aan jou de keuze!

Meest gestelde vragen over folaat

Heb je nog vragen over folaat en B12? Wil je bijvoorbeeld meer weten over folaat betekenis? Of vraag je je af: welke foliumzuur is goed en hoe herken je een folaat tekort? Hieronder zijn de meest gestelde vragen over dit onderwerp uitgelicht. Lees dus nog even verder om alles te weten te komen!

Wat is de beste folaat? 

Ga je extra folaat suppletie kopen, dan wil je natuurlijk alleen de beste folaat kopen. Nadat ik alle producten uit dit artikel aan de test heb onderworpen, kwam ik tot de conclusie dat Flinndal Folaat het beste folaat voor zwangere vrouwen (zwangerschap folaat ), maar ook het beste supplement voor mannen. Deze folaatsuppletie kan door beide geslachten gebruikt worden om een eventuele zwangerschap te stimuleren, maar ook om bepaalde klachten bij een tekort aan folaat te verhelpen. Flinndal supplementen zijn verder van hoge kwaliteit, de dosering is altijd verantwoord en er worden geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd.

Wat is de folaat werking?

Waar is vitamine B11 goed voor en wat is de folaat werking? Folaat staat vooral bekend als folaat zwangerschap, maar is ook heel geschikt als folaat mannen. Het stimuleert de aanmaak van gezonde zaadcellen en bij vrouwen zorgt het voor weefselgroei en een gezonde placenta. Een folaat tekort is in geen geval gewenst, daarom is vitamine B12 met folaat of vitamine D met folaat verstandig om te nemen. Wat doet folaat nog meer? Het versterkt de weerstand en het energieniveau en het centrale zenuwstelsel. Ook is het nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen in het lichaam. (1)

Welk merk folaat kopen?

Folaat kopen kun je bij verschillende winkels en van verschillende merken doen. Heb je bepaalde folaat tekort klachten, dan moet je dit folaat tekort aanvullen. Met welk merk je dat doet, dat bepaal jij uiteraard zelf. Ik ben in elk geval voorstander van Flinndal Folaat. Dit product brengt veel voordelen met zich mee, is goed betaalbaar en bevat geen onnodige toevoegingen. Ook is de dosering hoog, maar wel verantwoord. Daardoor is Flinndal Folaat een goede keuze. Zowel voor mannen als voor vrouwen. Bovendien is dit folaat supplement geschikt voor vegetariërs én veganisten. 

Wat zijn folaat tekort symptomen?

Wil je weten of je een laag folaat gehalte hebt, dan moet je op de folaat tekort symptomen letten. Voorbeelden van folaat tekort symptomen zijn vermoeidheid, bloedarmoede, darmstoornissen, een verminderde eetlust en ongewenst gewichtsverlies. Ook kan je gevoeliger zijn voor infecties, blijkt uit folaat tekort ervaringen. Daarom is het slikken van folaat pillen aan te raden. Ben je zwanger, koop dan de beste folaat zwangerschap. Welk product dat is, lees je in dit artikel. De functie folaat is in elk geval heel belangrijk voor het menselijk lichaam en moet daarom aangevuld worden als er een tekort ontstaat.

Conclusie beste folaat 2023

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn (Ervaringsdeskundige)

Martijn is oprichter van het platform Jouwpersoonlijkegroei.nl, heeft een relatie met Anouk en is vader van Tess en Luka. Hij heeft een passie voor voeding, sport (crossfit), mindset en meditatie. In het gratis E-book deelt Martijn de beste 50 praktische tips om groei te ervaren. Download nu gratis >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Folaat | Review (2023) | 4x Test!

Laat een reactie achter

Op zoek naar de beste Foliumzuur?

Kies dan voor: Flinndal Foliumzuur B11

Op zoek naar de beste Foliumzuur?

Kies dan voor: Flinndal Foliumzuur B11