In dit artikel

Beste Ashwagandha Review 5x Test!

Beste Flinndal Ashwagandha Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Wil je Ashwagandha bestellen om je gezondheid te verbeteren? Volgens bronnen zoals OrthoKennis heeft Ashwagandha o.a. een sterk verminderend effect op angst en stress, maar remt het ook veroudering af. Het is eigenlijk goed voor verschillende lichaamsprocessen en -functies. In dit artikel ontdek je het beste Ashwagandha Flinndal alternatief, want ik ga voor jou op onderzoek uit!

Kort samengevat:

Het beste Flinndal Ashwagandha alternatief van 2023 volgens onze test is Nutribites Ashwagandha. Dit merk bevat het meest hoogwaardige KSM-66® extract en is vriendelijk geprijsd.

Ashwagandha Flinndal alternatief vergelijken; hoe doen we dat?

Eerst leg ik je graag uit hoe ik als orthomoleculair therapeut aan deze test ga beginnen. Elk Flinndal Ashwagandha alternatief zal ik beoordelen op basis van o.a. ingrediënten en kwaliteit, maar ook door naar de praktische voordelen te kijken. Natuurlijk neem ik mijn expertise hierin mee. Verder kijk ik naar klantreviews en eventuele kortingscodes tijdens het schrijven van deze Ashwagandha review.

Beste Ashwagandha Flinndal alternatief keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagBelangrijkste ingrediënt
1.Nutribites€20€0,33-€0,66Ashwagandha KSM-66
2.Vitals€19,95€0,67Ashwagandha KSM-66
3.Naturcan€12,99€0,11Ashwagandha KSM-66
4.Vitakruid€33,90€0,38-€0,75Ashwagandha KSM-66
5.Seamoss Mountain€22,90€0,38Ashwagandha KSM-66

1. Nutribites Ashwagandha

Het eerste alternatief voor Ashwagandha van Flinndal is Nutribites Ashwagandha. Deze capsules zorgen voor meer energie, evenwicht in stressvolle situaties en ze helpen bij een goede, geestelijke balans. Er zitten 60 capsules in een verpakking, die allemaal zuiver zijn en geen onnodige toevoegingen bevatten. Wat ze wél bevatten is het hoogwaardige KSM-66 extract (600mg per dagdosering) en een goede hoeveelheid actieve stoffen (minimaal 5% withanoliden). Dit supplement is ook geschikt voor vegetariërs.

Beste Ashwagandha Review 5x Test!

Ashwagandha uit KSM-66 extract kent grote voordelen. Zo heeft het de grootste hoeveelheid actieve stoffen ter wereld én krijg je er altijd precies dezelfde hoeveelheid van binnen. Dat komt door het standaardisatieproces. Nutribites Ashwagandha heeft zo in elke capsule precies dezelfde dosering.

Het advies is om 1 tot 2 capsules Nutribites Ashwagandha per dag in te nemen met water. Hoewel de smaak van Ashwagandha als niet-prettig ervaren kan worden, zijn Nutribites Ashwagandha capsules smaakloos en geurloos. Daardoor kun je zonder moeite van de voordelen van dit supplement profiteren.

Voordelen Nutribites

✅ Dit supplement bevat geen onnodige toevoegingen;

✅ Zuiver supplement (met het hoogwaardige KSM-66 extract in een hoge, maar veilige dosering);

✅ Nutribites suppletie is betaalbaar en toch van goede kwaliteit;

✅ De capsules zijn smaakloos en geurloos, waardoor ze een goede gebruikservaring bieden;

✅ Geschikt voor vegetariërs (maar let op: niet voor veganisten);

✅ De gladde capsules zijn gemakkelijk door te slikken.

Nadelen Nutribites

❌ Als je moeite hebt met suppletie doorslikken, dan vind je 2 capsules per dag misschien wat veel.


Bekijk meer productinformatie

2. Vitals Ashwagandha KSM Bio

Vitals Ashwagandha KSM Bio is ook een heel fijn alternatief voor Ashwagandha van Flinndal. Dit supplement is biologisch en vegetarisch en het bevat het wetenschappelijk onderbouwde extract KSM-66. Per dagdosering krijg je er 600mg van binnen. Het zorgt voor minder stress, beter slapen en een meer ontspannen gevoel gedurende de dag. Dit supplement bevat melk en is daardoor niet geschikt voor veganisten. Het is wel vrij van gluten, soja, conserveermiddelen en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen.

Beste Ashwagandha Review 5x Test!

Dankzij Vitals Ashwagandha KSM Bio zal je binnen een paar weken tot maanden verschil merken in je (geestelijke) gemoedstoestand. Het wordt vaak ingezet bij stress als natuurlijke rustgever en het geeft tegelijkertijd energie. Ook kan het je geheugen positief beïnvloeden en bijdragen aan een goede, geestelijke balans.

Het advies is om 2 capsules Vitals Ashwagandha KSM Bio per dag in te nemen met water. En wil je dit supplement extra voordelig bestellen? Gebruik dan mijn kortingscode GROEI tijdens het afrekenen. Daarmee krijg je 20% korting op je aankoop.

Voordelen Vitals

✅ Dit supplement bevat een hoge dosering, die toch veilig is;

✅ Het bevat geen onnodige toevoegingen zoals gluten, soja, conserveermiddelen en synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen;

✅ Geschikt voor vegetariërs (maar let op: niet voor veganisten);

✅ Je krijgt 20% korting als je mijn kortingscode GROEI gebruikt.

Nadelen Vitals

❌ Als je moeite hebt met suppletie doorslikken, dan vind je 2 capsules per dag wellicht wat veel;

❌ Dit is relatief gezien een duurder Flinndal Ashwagandha alternatief.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

3. Naturecan Ashwagandha KSM-66

Het volgende supplement dat een goed Flinndal Ashwagandha alternatief is, dat is Naturecan KSM-66 Ashwagandha. Deze capsules zijn 100% veganistisch en ontwikkeld door een klimaatneutraal bedrijf. Ook worden alle supplementen van Naturecan getest door onafhankelijke, derde partijen. De capsules van Naturecan KSM-66 Ashwagandha hebben een hoge concentratie wortelextract en een hoge, biologische beschikbaarheid. Ze zijn vrij van GMO en bevatten 500mg per dagdosering/capsule.

Beste Ashwagandha Review 5x Test!

Dit supplement is het resultaat van 14+ jaar onderzoek en ontwikkeling met uitgebreide tests. Daardoor weet je dat je met Naturecan KSM-66 Ashwagandha een betrouwbaar en effectief supplement in huis haalt. Het is een supplement dat bedoeld is voor mensen met een actieve levensstijl en die hun lichamelijke herstel willen ondersteunen. Je kunt hiermee op een zo natuurlijk mogelijke manier je lichaam ondersteunen, in plaats van met suikerrijke energydrank en/of koffie.

Het advies is om 1 capsule Naturecan KSM-66 Ashwagandha per dag in te nemen met water. Als je besluit dit supplement te bestellen, vergeet dan niet om mijn kortingscode GROEI in te vullen tijdens het afrekenen. Daarmee ontvang je 15% korting op je aankoop.

Voordelen Naturecan

✅ Naturecan is een klimaatneutraal bedrijf, dus goed voor jou én de wereld;

✅ Alle suppletie wordt getest door onafhankelijke derden;

✅ Dit supplement is 100% veganistisch;

✅ Relatief gezien een heel voordelig geprijsd Flinndal Ashwagandha alternatief;

✅ Het bevat 500mg KSM-66 extract per capsule;

✅ Je krijgt 15% korting met mijn kortingscode GROEI.

Nadelen Naturecan

❌ Kan glutenbevattende granen, schaaldieren, vis, soja, eieren, schaalvruchten en lupinen bevatten (dus is niet vrij van allergenen);

❌ De dosering per dag is wat lager dan bij de voorgaande twee alternatieven.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

4. Vitakruid Ashwagandha Bioperine KSM-66

En nu vertel ik je graag wat over Vitakruid Ashwagandha Bioperine KSM-66. Vitakruid suppletie is namelijk altijd van goede kwaliteit. En dit specifieke supplement is natuurlijk, waardoor het ook geschikt is voor vegetariërs. Doordat er melk in zit, is het helaas geen geschikt Flinndal Ashwagandha alternatief voor veganisten. Per capsule krijg je 300mg KSM-66 extract binnen en omdat er ook Bioperine in zit, wordt dit supplement nog beter opgenomen door het lichaam.

Beste Ashwagandha Review 5x Test!

Vitakruid Ashwagandha Bioperine KSM-66 biedt veel gezondheidsvoordelen. Het ondersteunt een gezonde hormoonbalans, versterkt het immuunsysteem en helpt in stressvolle situaties. Dit wetenschappelijk onderbouwde kruid heeft veel toepassingen in het lichaam en is daardoor een fijne aanvulling op een gezond eetpatroon. Vooral mensen die er een actieve levensstijl op nahouden en dagelijks veel voor elkaar willen krijgen, zullen er baat bij hebben.

Het advies is om 1 tot 2 capsules Vitakruid Ashwagandha Bioperine KSM-66 per dag in te nemen met water. De capsules zijn glad en niet al te groot, waardoor je ze vrij gemakkelijk doorslikt. Wil je dit supplement bestellen? Vergeet dan niet om mijn Ashwagandha Flinndal alternatief kortingscode GROEI te gebruiken. Hiermee krijg je 20% korting op je bestelling!

Voordelen Vitakruid

✅ Dankzij de toevoeging van Bioperine wordt dit supplement nog beter opgenomen door het lichaam;

✅ Dit supplement is vrij van toevoegingen zoals gluten, gist, suiker, GMO, conserveringsmiddelen en kunstmatige kleur- en smaakstoffen;

✅ Geschikt voor vegetariërs (maar let op: niet voor veganisten);

✅ Gebruik mijn kortingscode GROEI voor 20% korting op je bestelling.

Nadelen Vitakruid

❌ Neem je 2 capsules per dag, dan is dat relatief gezien wel wat duurder (maar je betaalt voor de kwaliteit van Vitakruid);

❌ Als je moeite hebt met suppletie doorslikken, dan zijn 2 capsules per dag wellicht wat veel voor je.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

5. SeaMoss Mountain Ashwagandha Capsules

SeaMoss Mountain Ashwagandha Capsules zijn ontwikkeld voor meer innerlijke rust en een betere slaapkwaliteit. Deze 100% natuurlijke capsules ondersteunen ook het immuunsysteem. Per capsule krijg je 600mg Ashwagandha binnen en er zitten 60 capsules in een verpakking. Deze zijn glutenvrij, veganistisch en bevatten geen toegevoegde suikers of synthetische ingrediënten. Daardoor is dit supplement veilig en effectief.

Beste Ashwagandha Review 5x Test!

Als je SeaMoss Mountain Ashwagandha gebruikt, dan krijg je naast Ashwagandha ook zwarte peper poeder binnen. Dit natuurlijke ingrediënt zorgt voor een betere opname van de Ashwagandha in het lichaam. Bij een actieve levensstijl is dit een fijn supplement om dagelijks in te nemen, omdat het bij meerdere processen ondersteunt. Je zal je er energieker en tegelijkertijd meer ontspannen door voelen, waardoor je elke dag beter aan kunt.

Het advies is om 1 capsule van SeaMoss Mountain Ashwagandha Capsules per dag in te nemen met water. De capsules zijn glad en niet te groot van formaat, dus je slikt ze in principe zo door. Mijn tip is om tijdens het afrekenen kortingscode GROEI in te vullen. Daarmee krijg je 5% korting op je bestelling. Dat scheelt weer!

Voordelen SeaMoss Mountain

✅ Hoge, maar veilige dosering in een zuiver supplement;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten, want het is 100% natuurlijk;

✅ Je doet 2 maanden met een verpakking, want je hoeft maar 1 capsule per dag in te nemen;

✅ Je krijgt 5% korting op je aankoop van dit supplement met kortingscode GROEI.

Nadelen SeaMoss Mountain

❌ Je moet verzendkosten betalen tot een bestelwaarde van €65;

❌ Het betreft niet het KSM-66 extract, dus het is iets minder effectief dan de overige alternatieven in dit artikel.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Mijn beste Flinndal Ashwagandha alternatief 2023

Nu ik als orthomoleculair therapeut alle Ashwagandha Flinndal alternatieven beoordeeld heb, wordt het natuurlijk tijd om te vertellen welk supplement de winnaar is. Het beste Flinndal Ashwagandha alternatief is in mijn ogen Nutribites Ashwagandha.

Beste Ashwagandha Review 5x Test!

Nutribites Ashwagandha is namelijk een zuiver supplement dat het hoogwaardige KSM-66 extract bevat in een hoge, maar toch veilige dosering. Er zijn geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd en het is geschikt voor vegetariërs. Omdat de capsules glad zijn, slik je ze gemakkelijk door met water. Extra fijn is dat deze capsules geurloos en smaakloos zijn, waardoor je met het grootste gemak van de voordelen van Ashwagandha profiteert. En natuurlijk is Nutribites zoals gewoonlijk goed betaalbaar. Daardoor is het ook een fijne keuze voor je portemonnee.


Bekijk meer productinformatie

Ashwagandha Flinndal alternatief ervaringen en reviews

Nu wordt het tijd om de ervaringen van klanten te lezen over elk Flinndal Ashwagandha alternatief. Dit geef een beter beeld van hoe elk supplement in de praktijk bevalt. Lees maar mee, want ik heb een aantal interessante reviews voor je verzameld.

Nutribites Ashwagandha review

Hulya gebruikt Nutribites Ashwagandha met plezier. “Ik was altijd erg ongeduldig, snel emotioneel en op mijn tenen getrapt. Daardoor huilde ik vaak. Sinds ik dit gebruik (ik was nogal sceptisch aan het begin), merk ik veel verschil en mijn gezin ook. Ik ben emotioneel veel stabieler en ik kan beter naar mijn kinderen luisteren. Wat een fijn effect!”

Beste Ashwagandha Review 5x Test!

Vitals Ashwagandha KSM Bio review

Johanna heeft altijd veel last gehad van stress, maar gebruikt nu Vitals Ashwagandha KSM Bio. “Dit is echt levens veranderend. Ik voel mij veel beter in staat om dagelijkse uitdagingen aan te gaan sinds ik dit neem. En dan is het ook nog biologisch en vegetarisch en de verpakking is duurzaam. Dat maakt het nog beter! Echt een aanrader voor wie stress op een natuurlijke manier wil verminderen en de geestelijke balans wil herstellen.”

Naturecan Ashwagandha KSM-66 review

Een review over Naturecan Ashwagandha KSM-66 luidt als volgt: “Dit is mijn eerste ervaring met een Ashwagandha supplement. Sinds ik het gebruik kan ik veel dieper en beter slapen. Mijn zoon gebruikt het ook graag. Allebei zijn we tevreden en blijven we ermee doorgaan.”

Vitakruid Ashwagandha Bioperine KSM-66 review

Over Vitakruid Ashwagandha Bioperine KSM-66 vertelt Dave het volgende: “Dit supplement is veilig, effectief en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Echt een topkwaliteit supplement vind ik! Ik voel mij ook sterker en gezonder sinds ik dit inneem dus ik ben er heel blij mee. Aanrader!”

SeaMoss Mountain Ashwagandha Capsules review

Over SeaMoss Mountain Ashwagandha Capsules zijn online nog geen reviews te vinden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit supplement niet de moeite waard is. Als we kijken naar de voordelen, dan is dit nog steeds een goed Ashwagandha Flinndal alternatief. Dus als dit supplement je aanspreekt, kan ik je alleen maar aanmoedigen om te testen hoe het jou bevalt!

Charlotte Anne - Orthomoleculair Therapeut - Stel je vraag

Flinndal Ashwagandha alternatief kopen checklist

Wil je een alternatief voor Flinndal Ashwagandha in huis halen? Ik raad je aan om onderstaande tips in gedachten te houden bij het maken van een keuze. Dit zorgt ervoor dat je een effectief supplement koopt en daardoor waar voor je geld krijgt. Tegelijkertijd voorzie je je lichaam van een supplement met zo min mogelijk onnodige toevoegingen, wat de kwaliteit verhoogt.

Bepaal je persoonlijke wensen

Wat is voor jou als persoon belangrijk? Wil je bijvoorbeeld graag dat een supplement zo zuiver mogelijk is en door derden wordt getest in een onafhankelijk laboratorium? Of wil je graag een supplement dat past bij een vegetarische of zelfs veganistische levensstijl? Door in kaart te brengen wat je persoonlijke wensen zijn, kun je een betere keuze maken voor een Ashwagandha Flinndal alternatief.

Bekijk de samenstelling

Kijk ook naar de samenstelling van een supplement. Niet iedereen is zich bewust van het feit dat veel suppletie onnodige toevoegingen bevat. Er zijn dan ingrediënten aan toegevoegd, zoals GMO, suikers, gist, gluten, conserveringsmiddelen en/of synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen en die zijn eigenlijk niet gunstig voor je gezondheid. Wil je een zo puur en zuiver mogelijk supplement, dan is de samenstelling ook van belang.

Bepaal de nodige dosering

Niet alle Flinndal Ashwagandha alternatieven bevatten dezelfde dosering Ashwagandha. Sommige producten bevatten 500mg, andere 600mg. En dat geldt soms per capsule, soms per dagdosering. Bovendien is er verschil tussen de standaard Ashwagandha en het KSM-66 extract. Die laatste is namelijk effectiever. Wil je een zo effectief mogelijk Ashwagandha supplement in een hoge dosering? Dan weet je nu waar je op moet letten.

Bepaal vooraf je budget

Ook is het handig om van tevoren te bepalen hoeveel je maximaal wilt of kunt uitgeven aan een Flinndal Ashwagandha alternatief. Door vooraf een budget vast te stellen, maak je geen keuzes waar je achteraf spijt van krijgt. Hoewel kwalitatief goede suppletie soms wat meer kan kosten, kun je jezelf beschermen voor een te grote uitgave door hier even bij stil te staan. Weet dat je met mijn kortingscode (vermeld bij de desbetreffende supplementen) altijd recht hebt op korting en daardoor nooit de volledige prijs hoeft te betalen!

Je bent welkom om geholpen te worden. Wie is Lotte?

Mijn naam is Charlotte Anne, maar iedereen noemt mij Lotte. Ik ben werkzaam als orthomoleculair therapeut om mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf en een gezond leven. Eén waarin ze zich fit, gelukkig en vrij van klachten voelen. Dat kan iedereen naar mijn mening bereiken door te leren voelen wat die nodig heeft om zo te kunnen leven vanuit hun ware kern. 

Charlotte-Anne-Orthomoleculair-Therapeut

Na een jarenlange zoektocht en last te hebben gehad van “vage” buikklachten, vermoeidheids- en huidklachten (psoriasis), ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde. Nu ik mezelf fit en energiek voel en heb geleerd wat ik kan eten zonder last van klachten te krijgen, wil ik jou ook hierbij helpen! 

Tijdens een intakegesprek kijk ik naar je leefstijl, voeding en lichamelijke klachten. Ook zet ik als nodig een labtest in om inzicht te krijgen in jouw waardes. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat voor jou als persoon het meest optimaal is, want ieder mens is uniek. Je kunt bij mij terecht voor verschillende trajecten/consulten. Kijk welke bij jou past! Of neem contact op om het samen te bespreken. 

Bekijk hier mijn aanbod! Wil je eerst even kennismaken? Dit kan! Plan hier een kennismakingsgesprek in.


Klik hier voor persoonlijk advies

Meer Ashwagandha voor je gezondheid!

Wil jij meer doen voor je gezondheid? Focus je dan naast fytonutriënten (planten, kruiden en specerijen) ook op andere punten zoals vitamines, mineralen en spoorelementenomega 3 vetzureneiwitten, en superfoods zoals bijvoorbeeld green juice.

Tegenwoordig is Ashwagandha echt een veel gezocht product. Bij de bekende drogist ketens kun je het vinden. Denk aan Body en Fit Ashwagandha, De Tuinen Ashwagandha, Etos Ashwagandha, Hema Ashwagandha, Holland and Barrett Ashwagandha, Kruidvat Ashwagandha, Trekpleister Ashwagandha en Vitaminstore Ashwagandha. Maar niet te vergeten ook de supermarkten spelen in op deze hype. Albert Heijn Ashwagandha, Action Ashwagandha en Lidl Ashwagandha bijvoorbeeld. Online is er ook veel te vinden via Amazon Ashwagandha bijvoorbeeld of Bol.com Ashwagandha.

Diverse merken bieden dit product aan. Denk aan Flinndal Ashwagandha, Golden Naturals Ashwagandha, Myprotein Ashwagandha, Royal Green Ashwagandha, Solgar Ashwagandha, Swanson Ashwagandha en XXL Nutrition Ashwagandha. Wellicht zit er een review tussen welke je aanspreekt.

Wil je meer weten over al deze fytonutriënten ? Lees dan de uitgebreide reviews die ik erover schreef. Daarin ben ik gaan onderzoeken wat de voordelen zijn voor je gezondheid én waar ze het beste kan bestellen. Je kan bij al onze partners met een gerust hart je aankopen doen. In veel gevallen zelfs met een leuke korting! Ik ben benieuwd welke supplementen jij in huis gaat halen!

Beste Ashwagandha Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over een Flinndal Ashwagandha alternatief

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over een Ashwagandha Flinndal alternatief? De meest gestelde vragen hieronder geven vast meer helderheid over dit onderwerp. Laat gerust een reactie achter als jouw vraag er niet tussen staat.

Wat is het beste Ashwagandha Flinndal alternatief?

Het beste Ashwagandha Flinndal alternatief, dat is Nutribites Ashwagandha naar mijn mening als orthomoleculair therapeut. Nutribites Ashwagandha is namelijk een zuiver supplement dat het hoogwaardige KSM-66 extract bevat in een hoge, maar toch veilige dosering. Er zijn geen onnodige ingrediënten aan toegevoegd en het is geschikt voor vegetariërs. Omdat de capsules glad zijn, slik je ze gemakkelijk door met water. Extra fijn is dat deze capsules geurloos en smaakloos zijn, waardoor je met het grootste gemak van de voordelen van Ashwagandha profiteert. En verder is Nutribites goed betaalbaar.

In welke suppletievorm kun je Ashwagandha nemen?

Qua suppletievorm heb je bij Ashwagandha niet heel veel keuze. Ten minste, niet als je voor de hoogste kwaliteit wilt gaan. De meeste supplementen van goede kwaliteit komen in de vorm van capsules. Je kunt ook voor Ashwagandha poeder of Ashwagandha gummies kiezen, maar voor de hoogste kwaliteit en de meest handige manier van innemen, zijn capsules toch het beste. Ze verhogen het gebruiksgemak én bevatten zo min mogelijk onnodige toevoegingen. Uiteindelijk is de kwaliteit belangrijker dan de suppletievorm, ben ik van mening. Bovendien vinden veel mensen dat Ashwagandha niet prettig smaakt, waardoor het gebruik van Ashwagandha in poedervorm je erg kan tegenstaan.

Wat doet Ashwagandha voor het lichaam?

Ashwagandha doet verschillende dingen voor het lichaam. Zo helpt het allereerst bij het verlagen van stress, waardoor je een meer ontspannen gevoel krijgt. Ook kun je er energie van krijgen en draagt het bij aan een goede geestelijke balans. Een ander effect van Ashwagandha, is dat het je immuunsysteem versterkt. En wist je dat het ook positieve gevolgen kan bieden voor je geheugen en concentratievermogen? Probeer dit supplement zelf, om te ontdekken wat het voor jouw gezondheid en gemoedstoestand kan betekenen.

Hoe weet je of je Ashwagandha nodig hebt voor je gezondheid?

Om erachter te komen of je Ashwagandha nodig hebt voor je gezondheid, kun je jezelf de volgende vragen stellen. Heb je allereerst veel last van stress of een rusteloos gevoel? En zoek je naar een natuurlijke rustgever? Heb je behoefte aan meer energie gedurende de dag, zonder dat je daarvoor suikerrijke en cafeïne houdende dranken tot je neemt? En kan je immuunsysteem wel wat ondersteuning gebruiken, omdat je je regelmatig niet zo fit voelt maar wel gezond eet? In die gevallen kan een Ashwagandha supplement de uitkomst bieden. Verdiep je eens in de werking van dit natuurproduct, zodat je kunt ontdekken of het ook iets voor jou is.

Voor wie zijn Ashwagandha capsules niet geschikt?

Ashwagandha capsules zijn niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Wanneer je bepaalde medicatie tot je neemt of aan een aandoening of ziekte lijdt, is het altijd verstandig om eerst te overleggen met een arts of voedingsdeskundige, bijvoorbeeld met een orthomoleculair therapeut zoals ik. Neem nooit zomaar suppletie, zonder dat je weet of dit in combinatie met andere supplementen of medicijnen gebruikt mag worden. Neem je gezondheid te allen tijde serieus, want bepaalde combinaties kunnen gevaarlijk zijn.

» Referenties


1. Efficacy and Safety of Ashwagandha (Withania somnifera) Root Extract in Insomnia and Anxiety: A Double-blind, Randomized, Placebo-controlled Study” gepubliceerd in de Cureus Journal of Medical Science,
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6827862/

2. A Prospective, Randomized Double-Blind, Placebo-Controlled Study of Safety and Efficacy of a High-Concentration Full-Spectrum Extract of Ashwagandha Root in Reducing Stress and Anxiety in Adults” gepubliceerd in de Indian Journal of Psychological Medicine.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23439798/

3. Examining the effect of Withania somnifera supplementation on muscle strength and recovery: a randomized controlled trial” gepubliceerd in the Journal of the International Society of Sports Nutrition.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26609282/

4. Body Weight Management in Adults Under Chronic Stress Through Treatment With Ashwagandha Root Extract” gepubliceerd in het Journal of Evidence-Based Complementary & Alternative Medicine.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27055824/

5. Safety and Clinical Effectiveness of Withania Somnifera (Linn.) Dunal Root in Human Health” gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32201301/

» Referenties

Conclusie beste Flinndal ashwagandha alternatief 2023

 • Beste Flinndal Ashwagandha alternatief: Nutribites
 • Beste magnesium Ashwagandha Flinndal alternatief: Vitals
 • Beste Ashwagandha gummies Flinndal alternatief: Naturecan
 • Beste Ashwagandha pillen Flinndal alternatief: Nutribites
Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (Orthomoleculair Therapeut)

Charlotte Anne (roepnaam Lotte) is werkzaam in haar eigen praktijk als orthomoleculair therapeut. Ze begeleidt mensen met gezondheidsklachten zoals: huidklachten (acne, psoriasis, eczeem), hormonale klachten, burn-out, overgewicht, darmklachten (PBD, leakygut, spijsverteringsklachten) en vermoeidheid. Dit doet Lotte door middel van labtesten, voedingsadviezen, leefstijltips en een goede mindset. Meer over Charlotte Anne? >>
Anderen bekeken ook

Geen reacties on Beste Flinndal Ashwagandha Alternatief | Review (2023) | 5x Test!

Laat een reactie achter